Košice – Trenčín 0:3 (kon.) | Poprad – HC Slovan 5:0 (kon.) | Zvolen – Banská Bystrica 1:2 (kon.)
Nové Zámky – Michalovce 4:2 (kon.) | Miskolc – Detva 2:3 (kon.) | MAC Budapešť – Nitra 4:3 (kon.)
konec
HC Košice
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
HK DUKLA Trenčín
sk Úterý 03.03.2020, 17:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    V poradí piate kolo tipsportligovej nadstavby so sebou prináša aj zaujímavý zápas na košickom ľade — slovenské hokejové „El Clásico“, ktoré ponúkne súboj medzi HC Košice a Duklou Trenčín.

    HC Košice je na tom z pohľadu tabuľkového postavenia momentálne lepšie. Oceliarom z východného Slovenska patrí priebežné tretie miesto, pričom za druhým Slovanom zaostávajú o jeden bod. Faktom však je, že Košice vyhrali zo štyroch nadstavbových zápasov len dva, pritom ani jeden na vlastnom ľade. Navyše, ak by mali postupovať podľa doterajšieho kľúča, keď sa u nich striedali výhry s prehrami, doma by podľahli aj trenčianskej Dukle. Zabrániť tomu bude chcieť nepochybne ich defenzíva, veď Košice inkasovali len 107 gólov, čo ich spolu s Bratislavou radí na delené druhé miesto v Tipsport lige. O čosi horšie je to už s košickou útočnou produktivitou, domáci celok zatiaľ nastrieľal 158 gólov.

    Posledné tri zápasy Košíc:
    HC Slovan Bratislava — HC Košice 1:4
    HC Košice — HC 05 iClinic Banská Bystrica 2:3
    HKM Zvolen — HC Košice 2:5

    Dukla Trenčín je síce v tabuľke nižšie, ale v ostatnom čase predvádza skvelé výkony, ktoré ju ešte pokojne môžu vyšvihnúť smerom nahor. Trenčanom patrí šieste miesto, na ktorom majú 90 bodov, čo je totožné so štvrtým Zvolenom, zároveň však aj so šiestym Popradom. V ich prospech môže hovoriť séria troch víťazstiev v rade, a teda doterajšia 75 % úspešnosť v nadstavbovej časti — s výnimkou vedúcej Banskej Bystrice sa z úvodnej šestky tímov nemôže takouto bilanciou pochváliť nik. Zároveň má ale Dukla aj druhú najhoršiu defenzívu spomedzi šiestich najvážnejších ašpirantov na zisk majstrovskej trofeje — inkasovala 133 gólov, pričom sama ich nastrieľala o tridsať viac.

    Posledné tri zápasy Trenčína:
    Dukla Trenčín — HKM Zvolen 4:3
    HC Slovan Bratislava — Dukla Trenčín 1:4
    Dukla Trenčín — HK Poprad 6:3
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Košarišťan (Škorvánek) — Slovák, Zeleňák, Michalčin, Růžička, Bučko, Koch — Paršin, Klhůfek, Sukeľ — Rapáč, Skokan, Chovan — Majdan, Bortňák, Vrábeľ — Milý, Suja, Jokeľ

    Dukla Trenčín: Valent (Tomek) — McCormack, Stacha, Štach, Brodeur, Bokroš, Sládok, Petrovický — Valach, Švec, Sojčík — Sádecký, Paukovček, Hecl — Bartovič, Špirko, Hlinka — Krajč, Ferényi, Ďurina

    Rozhodca: Müllner, Valach — Kacej, Jobbágy.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Zápas medzi Košicami a Trenčínom sa začal. Košarišťan i Valent zatiaľ môžu byť pokojní, no budeme zvedaví, ktorý z nich bude musieť zakročiť ako prvý.
     
    00:38
    Stacha nahadzoval od modrej do pásma, jeho spoluhráči tam však neboli sformovaní. Puk tak zapadol k mantinelu, kde si ho prebrali košickí hokejisti.
     
    01:07
    Paršinova aktivita vpredu úspech nepriniesla. Rus v službách Košíc sa dostal medzi trojicu súperov a z tejto situácie už úspešne vykorčuľovať nedokázal.
     
    01:48
    Až teraz si mohol Valent siahnuť na puk. Prvá strela zápasu letela od mantinela, rozhodne však nemala gólové parametre. Hra je prerušená, vhadzovať sa bude v pásme Dukly.
     
    02:18
    Jokeľ sa snažil spoza bránky šikovne prestrčiť na lepšie postavených spoluhráčov, k puku sa však dostal len dobre brániaci Švec.
     
    02:33
    Prvá lepšia strela letela z čepele Růžičku. Košický obranca to skúšal bombou spoza kruhu a hoci ešte Valentovi puk vypadol, domáci sa už k následne dorážke nedostali.
     
    03:57
    Dukla sa snažila hru preniesť pred Košarišťana, opäť to však hostia hrali zbytočne popri mantineloch, čo košická defenzíva rýchlo prečítala.
     
    04:45
    McCormack čakal na puk, napokon po ňom sám vyštartoval. Medzičasom ale jeho spoluhráči museli opustiť útočné pásmo, smerom dopredu teraz pôjdu Košice.
     
    05:17
    Nahodenie od modrej čiary zachytil za bránkou Švec, ktorý v pokoji rozohral na spoluhráčov. Hra sa nám naďalej prelieva zo strany na stranu, sledujeme minumum striel.
     
    05:24
    A ak aj prídu, zväčša to nie je nič vážne. Napokon, ako pri poslednom Košarišťanovom zákroku. Každopádne, Trenčín si vybojoval vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    06:20
    Štach zachytil puk a vyštartoval s ním smerom dopredu. Dukla ho ešte pred Košarišťanom niekoľko sekúnd podržala, napokon to ale odpálila len k mantinelu.
     
    06:32
    Michal Chovan si nakorčuľoval do šance, dostal sa k voľnému puku, položil si Valenta a zakončoval z jeho bezprostrednej blízkosti. Avšak len do betóna, skvelý zákrok trenčianskeho gólmana.
     
    07:49
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Ľubomír Štach – 2 min., hákovanie).
     
    07:56
    Rýchle nahodenie od modrej malo hľadať na teči Klhůfka. Čech v službách Košíc tam však prikorčuľovať nestihol, navyše prihrávka bola dobre zblokovaná.
     
    08:10
    Trenčín sa oslobodzuje, puk letí cez všetky čiary.
     
    08:22
    Košičanom sa v rozohrávke príliš nedarí, zamotávajú sa do vlastných pukov. Razantne teraz odpálil Sádecký, Dukla následne na ľad poslala čerstvé sily.
     
    09:37
    A ďalšie vyhodenie. Z pohľadu Oceliarov ide o veľmi zle zahranú presilovú hru.
     
    09:49
    Štach je na ľade, pokračujeme v plnom počte na oboch stranách.
     
    10:06
    Jokeľova dobrá prihrávka do ľavého kruhu, zakončujúcemu hokejistovi však puk nešťastne skĺzol z čepele. Košice si nepomohli ani nepresnou strelou o niekoľko sekúnd neskôr.
     
    11:01
    Až teraz sa Košice dostali do šance. Koch si prebral prihrávku pri čiare, ešte sa však posunul smerom k bránke. Následne to skúsil strelou spoza obrancov. Ten puk síce prepadol, ale Valent reflexívne zasiahol.
     
    11:16
    Strela bola zblokovaná na ochrannú sieť, vhadzovať sa bude v pásme Trenčína. Ešte predtým ale oba celky prestriedajú.
     
    11:40
    Švecovi prihrávka absolútne nevyšla, Košice sa udržali v pásme. Nie však dlho, napokon do Dukla predsa len vytlačila aspoň za modrú čiaru.
     
    12:37
    Po kombinácii Valacha a Stachu sa konečne mohli dopredu pozrieť aj hostia. To by však na hranici útočnej modrej čiary nemohli prísť o puk.
     
    13:17
    Dukla to zahrala dobre, domáci celok vytlačila len za Košarišťana. Potrebuje však viac hrať s pukom.
     
    13:53
    Hra sa teraz prelieva zo strany na stranu. Nahodenie zo stredného pásma vykopol Valent na čepeľ Ďurinu. Ten ešte prihral do strany a odišiel striedať.
     
    14:36
    Švih z ľavej strany, Valent si to ale dobre postrážil a puk do siete prepadnúť nenechal.
     
    15:20
    Klhůfkova prihrávka na modrú čiaru, rýchla strela po ľade z tohto priestoru bola okamžite zblokovaná. Košičania ostávajú aktívnejším tímom aj v týchto minútach.
     
    16:27
    Jokeľ to nevyriešil ideálne, domáci celok vytlačil do stredného pásma.
     
    16:42
    McCormack skúsil žabku smerom dopredu. Dukle to síce nevyšlo podľa presdstáv, výhodu to však malo. Trenčania totiž stihli prestriedať.
     
    16:47
    Milý sa snažil využiť trenčianske zaváhanie na obrannej modrej čiare. Rýchlymi kľučkami sa síce dostal do pásma, ale jeho spoluhráč tam bol skôr. Postavenie mimo hry.
     
    17:14
    Na Sujovo zakončenie spoza Brodeura videl Valent dobre, preto nemal najmenší dôvod puk nechať prepadnúť do siete. Vhadzovať sa bude po jeho pravici.
     
    18:01
    Prebiehajú posledné dve minúty prvej tretiny.
     
    18:25
    Stacha bol na pravej strane úplne voľný, Dukla to mohla pokojne potiahnuť cez neho. Zbytočne sa však dopustila zakázaného uvoľnenia, šanca pre Košice využiť to.
     
    18:38
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dalibor Bortňák – 2 min., hákovanie).
     
    19:07
    Veľká šanca trenčianskej Dukly! Graeme McCormack vyslal od modrej strelu, ktorá Košarišťanovi vypadla. Hostia to spred bránku za čiaru nepretlačili.
     
    19:21
    Trenčín dal gól!
    Výrazne ich to však mrzieť nemusí, skórovali totiž bezprostredne po nej a ujímajú sa vedenia v dnešnom zápase. Gólový pozdrav poslal Košiciam do šatne PETER SOJČÍK. Asistencie: Graeme McCormack, Milan Bartovič.
     
    19:59
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Boris Sádecký – 2 min., podrazenie).
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina stretnutia medzi Košicami a Trenčínom sa práve skončila. Po úvodných 20 minútach hry sa do šatní odchádza za priebežného stavu 0:1.

    Pomer striel po 1. tretine: 15:8

    Druhá tretina sa začne približne o 18:24.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:08
    Prostredné dejstvo sa práve začalo odvíjať. Pri puku sú košickí hokejisti, ktorí sa teraz budú chcieť dostať až pred svätyňu Michala Valenta. Maju totiž výhodu presilovej hry.
     
    20:37
    Michalčinovo nahodenie od modrej Valent vyrazil späť do hry. Košičania ešte pokračovali v útočení, ale za trenčianskeho gólmana nedostali ani ďalšie puky.
     
    21:30
    Hosťom sa podarilo puk poslať cez všetky čiary, do hry sa tak zapojil aj Košarišťan. Spoluhráčom však príliš nepomohol, odišli totiž striedať.
     
    21:59
    Sádecký je na ľade, Trenčín hrá v plnom počte.
     
    22:49
    Pomerne dlho bol teraz puk prišliapnutý medzi striedačkami, kde oň bojovalo niekoľko hokejistov. Arbitri mali celú situáciu pod kontrolou, hru preto neprerušili.
     
    23:37
    Švec si puk posunul ďalej od tela a zaviezol ho až pred Košarišťana. Tam ešte zvolil krátku sťahovačku, už však v páde lepšie zakončiť nedokázal.
     
    24:07
    Vhadzovať sa bude pred Valentom.
     
    24:30
    Košice to využili a vypracovali si tlak. V predbránkovom priestore to vyzeralo s Trenčínom zle-nedobre, Valent puk len vyrážal. Napokon to hostia so šťastím zvládli.
     
    25:36
    Trenčín dal gól!
    Zle-nedobre je však teraz s Košicami. Bezprostredne po buly priletela od modrej strela, pred bránkou ju ešte niekto tečoval. Ťažko povedať, či to bol hráč domácich alebo hostí, každopádne, za strelca je označený MATHIEU BRODEUR. Asistencia: Lukáš Paukovček.
     
    26:41
    No a mohlo to byť aj 0:3. Dvojica Trenčanov teraz smerovala prakticky na osamoteného Košarišťana, Ferényi po dobrej prihrávke netrafil priestor troch žrdi.
     
    27:24
    Zakázané uvoľnenie Dukly, hra sa sťahuje pred Valenta.
     
    28:06
    Košičania to potiahli cez Chovana, ktorý ešte na hranici útočného pásma rozohrával. Puk však preletel k mantinelu, od ktorého padajú góly skutočne len sporadicky.
     
    28:15
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    29:24
    Zeleňák bol pri puku prvý, aj preto sa ho mohol pohodlne ujať Paršin. Elitná košická formácia prenikla do pásma, kde aj zakončila, ale Michal Valent bez najmenších problémov zakročil.
     
    30:04
    Medzičasom začala plynúť druhá polovica riadnej hracej doby.
     
    30:50
    Obrovská šanca Trenčína! Zdalo sa, že puk vypadol z bránky, napokon to však zrejme zastavila konštrukcia Košarišťanovej svätyne. Každopádne, avizuje sa vylúčenie na domácej strane.
     
    30:50
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dávid Skokan – 2 min., držanie hokejky).
     
    31:48
    V úvode oslabenia sa domáci celok dobre bránil, teraz už však sú Trenčania pred Košarišťanom. Sojčík sa snažil tečovať strelu od modrej, puk napokon preletel tesne ponad bránku Oceliarov.
     
    32:20
    Sukeľ puk vyváža k Valentovi, Košičania sa aspoň na chvíľu oslobodia.
     
    32:50
    Druhá polovica trenčianskej presilovej hry už však taká dobrá nebola. Skokan je na ľade, počas jeho trestu sa stav — našťastie pre Košice — nemenil.
     
    33:30
    Skokan sa hneď aj zapojil do hry, práve od neho však letela nepresná prihrávka stredným pásmom. Oba celky zaváhanie využili na prestriedanie hokejistov.
     
    34:28
    V ostatných minútach to nie je práve najkrajší hokej. Trenčín to skúšal strelou, ale Michalčin včas spojil nohy a puk na Košarišťana prepadnúť nenechal.
     
    35:49
    Dopredu šli aj Košice, ani tie tam však nič nevymysleli.
     
    36:29
    Oba celky už túto časť chcú dohrať predovšetkým bez inkasovaného gólu. Michal Chovan musel zahrať za košickú bránku, kde sa o rozvážnu rozohrávku postaral Tomáš Slovák.
     
    36:40
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    37:16
    Ďurina čakal pred Košarišťanom na prihrávku, tá ale nechodila. Naopak, Košice sa zmocnili puku a hru preniesli na opačnú stranu ľadovej plochy.
     
    37:48
    Vypracovali si tam aj viacero šancí, puk v sieti neskončil.
     
    38:05
    Medzičasom začali plynúť záverečné dve minúty riadnej hracej doby.
     
    38:08
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Peter Sojčík – 2 min., podrazenie).
     
    38:20
    Puk okamžite opúšťa obranné pásmo Trenčína, Košarišťan musí hrať svojou hokejkou.
     
    39:04
    Ďalšie vyhodenie Dukly. Už je tu záverečná minúta tejto časti zápasu, Košičania sú stále bez strely.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Siréna v Steel Aréne ukončila prostredné dejstvo riadnej hracej doby, na rad príde úprava ľadovej ploche. Po 18-minútovej prestávke sa vrhneme na záverečnú tretinu zápasu za stavu 0:2

    Pomer striel po 2. tretine: 21:17
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Záverečná časť riadnej hracej doby práve začala plynúť. Uvidíme, čo si pre nás hokejisti na najbližších 20 minút pripravili.
     
    40:53
    McCormack chcel rýchlo rozohrať, prihrávka mu ale nevyšla podľa predstáv. Puku sa v strednom pásme zmocnili Košice, ktoré sa už ponáhľajú pred Valenta.
     
    41:30
    Petrovický však vyváža do stredného pásma.
     
    42:04
    Obrovská šanca Košíc! Vrábeľ pre ne vybojoval puk a posunul ho medzi kruhy. Odtiaľ už mala letieť strela, zbytočne to ešte domáci zahrali na Majdana a pripravili sa tak o možnosť zakončiť.
     
    43:07
    Na ľade ostal na malý moment ležať Jozef Švec. Našťastie sa zdá, že to nebude nič vážne, zrejme potreboval súboj len predýchať.
     
    43:34
    Rapáč prihral za bránku Skokanovi, ten mu puk vrátil medzi kruhy. Cez prehustený priestor pred bránkou sa ale zakončenie k Valentovi nedostalo.
     
    44:30
    Smerom dopredu sa pozrela aj Dukla. Trenčín síce držal puk pred Košarišťanom, od mantinelov sa s ním však odlepiť nedokázal.
     
    45:03
    Individuálna snaha Ďurinu. Napokon to však musel poslať len za košickú bránku a ísť striedať, už mu totiž chýbali sily na ďalšie útočenie.
     
    45:41
    Švecov vysoký oblúčik končí v strednom pásme.
     
    46:08
    Zaujímavý zákrok Valenta, ktorý špičkou lapačky puk prehodil ponad svoju hornú žrď. Nasledovať po ňom bude komerčná prestávka.
     
    46:58
    Brodeur nepresrčil na spoluhráča, Košičania sa udržali v útočnom pásme. Puk sa odtiaľ podarilo dostať až Heclovi.
     
    47:29
    Štach sa nemal kam ponáhľať, radšej rozohral za trenčiansku bránku a počkal na dostriedanie svojich spoluhráčov. Čerstvé sily majú na ľade aj košickí Oceliari.
     
    48:04
    Sekundy teraz plynú pomerne rýchlo, prerušuje sa minimálne. To vyhovuje viac Trenčínu.
     
    49:18
    Košičania vyblokovali pokus o trenčiansku rozohrávku a puk poslali do útočného pásma. Tam už však Majdan nemal dostatok priestoru na to, aby sa dokázal odlepiť od mantinela.
     
    50:10
    Jokeľ prihrával na modrú, k puku sa napokon dostal Paukovček. Medzičasom začala plynúť záverečná desaťminútovka tretej tretiny a celej riadnej hracej doby.
     
    50:23
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Lukáš Paukovček – 2 min., držanie).
     
    51:06
    Oceliari si z trenčianskej bránky urobili strelnicu, Michal Valent zatiaľ odoláva.
     
    51:26
    Skokan vypálil poriadne tvrdo, zostrelil len Sukeľa. Nepríjemný moment, ani z tohto ale našťastie zranenie nebude.
     
    51:40
    Sukeľ neposlal dobrú prirhrávku na modrú, vysokým pukom to prehodil až do stredného pásma.
     
    51:57
    Košičanom sa príliš nedarí, teraz sa v ich neprospech pískalo postavenie mimo hry. Hra je vykázaná k ich obrannému pásmu.
     
    52:20
    Tesne pred návratom Paukovčeka ešte dobrá šanca domácich. Bortňák vložil čepeľ do dráhy strely a zmenil jej smer. Letelo to do protipohybu Valenta, jeho betón ale výborne zapracoval.
     
    52:52
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    53:20
    Sádecký to posiela ďaleko od bránky Dukly. Trenčín potrebuje hrať aj pred Košarišťanom, spoliehať sa len na defenzívu nie je rozumné riešenie.
     
    53:56
    Dobrá práca Brodeura, ktorý rukou zachytil košický pokus o prenesenie hry pred bránku.
     
    54:20
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dávid Skokan – 2 min., držanie).
     
    54:59
    Dukla sa zatiaľ drží v pásme, ale nestrieľa.
     
    55:17
    Až teraz smeroval puk z pravej strany. Koširišťan videl na strelu dobre a zachytil ju vo svojej moci. Vhadzovať sa bude po jeho ľavici.
     
    55:37
    Košice sa oslobodili, hra sa na malý moment presťahuje k Valentovi.
     
    56:30
    Domáci sa síce dobre bránia, to im ale veľmi nepomôže. Potrebujú totiž minimálne dvakrát skórovať, čo už bude s ubúdajúcimi sekundami len veľmi ťažké.
     
    57:04
    Bortňák posúval pred bránku na Suju, tomu sa zakončiť nepodarilo. Následne sám Bortňák tesne minul strelu smerujúcu od modrej čiary.
     
    57:30
    Domáci hrajú bez brankára.
     
    57:45
    Trenčín dal gól!
    A je definitívne rozhodnuté, do prázdnej bránky sa trafil LUKÁŠ PAUKOVČEK.
     
    58:10
    Posledné dve minúty do konca tretej tretiny. A teraz sa už nebojím povedať, že rovnaký čas ostáva aj do konca samotného zápasu.
     
    59:04
    Domáci si vytvorili tlak a snažia sa aspoň o zaznamenanie čestného gólu. Valent je však naďalej mužom zápasu a drží si čisté konto.
     
    59:48
    Už sa zrejme nič podstatné neudeje.
     
    Koniec zápasu.
     
    Hokejové „El Clásico“ medzi HC Košice a Duklou Trenčín sa práve skončilo. Spokojnejší môžu byť hostia, ktorí súpera zdolali 3:0 a do nadstavbovej tabuľky si pripísali tri body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 36:22

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás aj dnes sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:47:29)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 20. Sojčík (McCormack, Bartovič), 26. Brodeur (Paukovček), 58. Paukovček


    HC Košice: Košarišťan (Škorvánek) — Slovák, Zeleňák, Michalčin, Růžička, Bučko, Koch — Paršin, Klhůfek, Sukeľ — Rapáč, Skokan, Chovan — Majdan, Bortňák, Vrábeľ — Milý, Suja, Jokeľ
    HK DUKLA Trenčín: Valent (Tomek) — McCormack, Stacha, Štach, Brodeur, Bokroš, Sládok, Petrovický — Valach, Švec, Sojčík — Sádecký, Paukovček, Hecl — Bartovič, Špirko, Hlinka — Krajč, Ferényi, Ďurina

    Rozhodčí: Müllner, Valach — Kacej, Jobbágy
    bahis siteleri