Prostějov – Olomouc 4:0 (kon.) | Jablonec – Žižkov 0:2 (kon.) | Příbram – Vyšehrad 2:1 (kon.)
Č. Budějovice – Táborsko 5:1 (kon.) | Bohemians 1905 – Liberec 1:1 (kon.) | Zlín – Třinec 3:1 (kon.)
Jablonec – Žižkov 2:0 (kon.) | Plzeň – Dukla Praha 3:1 (kon.) | Líšeň – Opava 0:1 (kon.)
Plzeň – Příbram 4:0 (kon.) | Brno – Uničov 6:0 (kon.)
konec
1. SK Prostějov
4:0 (3:0)
SK Sigma Olomouc
Středa 13.05.2020, 10:30Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s Vámi loučím, děkuji za pozornost a budu se těšit u dalších přípravných zápasů. (12:17:54)
     
    Dnešní zápas měl naprosto jednoznačný spád. Prostějov dominoval zejména v prvním dějství, kdy soupeře během dvaceti minut zasypal třemi brankami, čímž vlastně rozhodl o své výhře. Ve druhém poločase už to bylo o něco vyrovnanější, ale navrch stále měli domácí, kteří upravili na konečných 4:0. Sigma si tak po přestávce nepřipisuje výsledek, který by si zrovna představovala.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Vstupujeme do poslední minuty základní hrací doby. Míč mají v držení prostějovští, kteří ho už soupeři nechtějí za žádnou cenu půjčit.
     
    89
    Sigmě dnes prostě není souzena branka. Domácí gólman si připisuje další snadný zákrok a posílá své spoluhráče do jednoho z posledních útoků.
     
    88
    A další nepřesný pas v podání olomouckého hráče, který mohl poslat spoluhráče do úniku, ale místo toho míč přihrál jen do rukavic brankáře domácích.
     
    87
    Prostějov si chce podržet čisté konto, takže drží míč co nejdál od své klece, což se mu zatím velmi úspěšně daří.
     
    85
    Olomouc pevně svírá soupeře na jeho polovině, ale jde vidět, že ještě už nemá moc sil, protože útočení zahazuje dost nepřesným pasem.
     
    84
    Vepřek ještě donutil soupeře k faulu, ale k ničemu to asi nebude. Vzápětí navíc fauluje jeden z olomouckých.
     
    83
    Sigma mířila do dalšího nadějného přečíslení, ale to úplně zbytečně zpomalila, což vyústilo jen ke střele do bránícího hráče.
     
    81
    Hra už se hodně uklidňuje, od konce základní hrací doby nás už totiž dělí necelých deset minut. Prostějov i přesto se ještě trochu pokouší o navýšení vedení.
     
    80
    Slaměna velmi aktivně napadal jednoho z protihráčů, ten se však žádné chyby nedopustil, pomohl si s Mandousem.
     
    79
    Domácí brankář musí být opět v pozoru, i když nic složitého to zase nebylo. Míč je však velmi rychle zpět u Olomouce.
    76. Martin SUS - 4:0
     
    76
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Je definitivně rozhodnuto, Prostějov dnes překvapivě porazí Olomouc! Slaměna vyslal do vápna z přímého kopu nebezpečný balón, který se nakonec dostal až k MARTINU SUSOVI, který ho už dopravil za brankovou čáru.
     
    75
    Mandous úspěšně zasahuje, i když měl štěstí, protože protihráč zakončil přímo do něj. Míč však pořád zůstává v držení Prostějova.
     
    74
    Další zásah pro brankáře Prostějova, který s následnou rozehrávkou samozřejmě nikam nespěchá. Domácí už logicky hrají hlavně na čas.
     
    73
    Mandous se opět musel zapojovat do hry, což při pohledu na stav zápasu není pro hosty úplně ideální. Ti tak mají na vstřelení třech branek čím dál méně času.
     
    71
    Mandous si při rozehrávce dovolil parádičku v podobě kličky. Naštěstí pro něj mu vyšla, jeho spoluhráči už tak kombinují na útočné půlce.
     
    70
    Poslední dobou se hraje zejména na polovině Prostějova, který však pořád drží čisté konto. Zatím stojí hlavně jeho brankář, který si připisuje další zákrok.
     
    66
    Prostějov se přece jen dostává trochu pod tlak, protože při bránění musel opět faulovat. Sigma tak rozhodně stále nic nevzdává.
     
    65
    Domácí brankář musel vyrážet Faltovu střelu z volného kopu, zákrokem si nebyl vůbec jistý. Kvůli tomu se Jemelka ještě dostal k dorážce, ale tu už Bréda lapil bez problémů.
     
    64
    Hosté budou mít po delší době nějakou větší šanci, jelikož získali přímý kop poblíž hranice pokutového území. Uvidíme jak si povedou.
     
    62
    Prostějov už nechce nic ponechat náhodě, takže napadá až u soupeřícího pokutového území. Ve druhém poločase však zatím Sigma při rozehrávce nechybovala.
     
    61
    Olomoucký brankář je vyběhnutý skoro až na půlící čáře, aby mohl svým spoluhráčům pomáhat s rozehrávkou. Pořád to ale nevede k vytouženému snížení.
     
    60
    Bréda mizerně rozehrál přímo na nohu Falty, který v darovaném protiútoku předložil stoprocentní gólovku Julišovi. Ten měl před sebou vesměs prázdnou branku, ovšem jeden z obránců jeho střelu u brankové čáry vykopl.
     
    59
    Na zemi končí další hráč Prostějova, i když tentokrát mu nic není. Faul to nakonec ani nebyl, takže může vhazovat.
     
    57
    Sigma sice byla v přečíslení, ale tuto obrovskou příležitost zhatila dost nepřesná přihrávka. Prostějov však opět nerozehrává zrovna nejpřesněji.
     
    56
    Dlouhý nákop olomouckého obránce končí jen v náruči brankáře, který si však rozehrávku dvakrát nerozmyslel, protože přihrál nepřesně. Hosté však tohoto zaváhání nedokázali využít.
     
    55
    Nutno ale podotknout, že hosté mají vzadu jen dva hráče. Očividně tak hrají nějakou extra útočnou formaci, i když žádné plody úspěchu jim to zatím nenese.
     
    54
    Ve druhém poločase zatím není o čem psát. Oba celky nechtějí vyrobit ani jednu chybu, i když Olomouc už by měla časem začít riskovat.
     
    52
    A další faul se píská proti hostujících fotbalistům. Těm se každým okamžikem zmenšuje čas na vyrovnání.
     
    51
    Olomouc začíná další útok klidnou kombinací na své půlce, i tak se ale musí soustředit, protože soupeř lehce napadá.
     
    49
    Sigma se vepředu pomohla dalším faulem, domácí to i tak mají při bránění velmi snadné. Následně směřují do dalšího protiútoku.
     
    48
    Jeden z hráčů Prostějova se nešťastně střetl se svým spoluhráčem a zůstává ležet na zemi. Vypadá to na vyražený dech.
     
    46
    Hosté začali velmi aktivně. Hála se šikovně prodral za nakopnutým míčem a přesně odcentroval, prostějovský brankář měl se zákrokem hodně práce, ale nakonec to zvládl.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas tedy jednoznačně vyzněl pro fotbalisty Prostějova, kteří prvoligového soupeře přehrávají ve všech ohledech. Díky tomu si postupně vytvořili vysoké tříbrankové vedení, takže mají skvěle nakročeno k výhře. Sigma naopak zatím podává naprosto tragický výkon, takhle na ligových trávnících rozhodně neuspěje.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Slaměna si na závěr poločasu připsal ještě jeden dobrý průnik, ale na Reichla nevyzrál. Hlavní rozhodčí už tak pomalu začíná kontrolovat čas.
     
    44
    Yunis se tlačil za nákopem, ale nakonec skončil na zemi, avšak hlavní sudí faul neviděl. Následně ještě napadal domácího brankáře, který od něho odrazil míč do autu.
     
    43
    Na druhé straně hřiště se ještě o přesnou ránu pokusil Slaměna, ale ta byla sražená jen do rukavic Reichla, který ještě rychle rozehrává.
     
    42
    Hra je už opravdu hodně pomalá. Hosté sice nyní nakopli dopředu, ale nevedlo to k ničemu nebezpečnému.
     
    40
    Domácí už také nikam nespěchají a míč se snaží držet co nejdál od své brány. To se jim zatím velmi úspěšně daří.
     
    38
    Sigma je ze všech třech inkasovaných branek dost otřesená, takže už víceméně vyčkává na přestávku. O obrat se určitě pokusí ve druhé půli.
    37. Jan KOUDELKA - 3:0
     
    37
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Domácí skórují potřetí ve dvaceti minutách a pro Olomouc to vypadá hodně zle! JAN KOUDELKA si s penaltou poradil jako zkušený mazák, protože Reichla poslal napravo, zatímco míč nalevo.
    36. Penaltový zákrok
     
    36
    Kroupa byl při zpracování míče ve vápnu faulován, penaltu tak zkusí proměnit Jan Koudelka.
     
    36
    Penalta pro Prostějov!
     
    34
    Olomouc je koncem prvního poločasu mnohem aktivnější, ale stále se nemůže vrátit do zápasu. Prostějovská defenziva je pevná jako skála.
     
    32
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Martin Sladký, přichází Jáchym Šíp.
     
    31
    Olomouc to pořád zkouší hlavě pomocí centrovaných míčů, ale to jim nevychází. Obrana domácího týmu jim absolutně nic nedovoluje.
     
    30
    Yunis si sice našel centrovaný míč, ale při hlavičce byl pod velkým tlakem, takže není divu, že balón skončil někde za bránou.
     
    29
    Hráči Sigmy už si říkají, aby konečně začali něco hrát. To se však zatím úplně nedaří, protože prostějovský brankář si připisuje další snadný zákrok.
    27. Jan KOUDELKA - 2:0
     
    27
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Druholigový tým překvapivě vede už o dva góly! Olomoucký kapitán Beneš trestuhodně ztratil míč. JAN KOUDELKA následně dostal luxusní pas do běhu, s balónem tak doběhl až na hranici malého vápna, odkud překonal Reichla prudkou střelou k bližší tyči.
     
    26
    Brankář Prostějovu si bez problémů chytá další míč, s následnou rozehrávkou moc nespěchá, přece jen jeho tým stále vede.
     
    25
    Pašek nakonec musí opustit hřiště, snad z preventivních důvodů. Ve hře se každopádně pokračuje, míč je v moci Olomouce.
     
    24
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází David Pašek, přichází Matěj Biolek.
     
    22
    Pašek si při hlavičkovém souboji nejspíš přivodil nějaké menší zranění, jelikož se musí nechat ošetřit. Snad to nebude nic vážného, jde přece jen jenom o přípravné utkání.
     
    21
    Hosté uklidňují hru, přičemž pomalu hledají cestu k zakončení. Nakonec však přišel jen nepřesný centr, který skončil v rukavicích brankáře.
     
    20
    Sigma je pod obrovským tlakem, bránění tedy zvládá jen tak tak. Míč nakonec získala do své moci, ale pořádně se musí soustředit i při samotné rozehrávce.
     
    19
    Reichl byl opět ve smrtelném nebezpečí! Přímý kop si vzal na starost Slaměna, který si nevedl vůbec špatně. Šikovně přehodil zeď a točil míč pod horní tyč, ale olomoucký brankář včas zasáhl!
    17. David PAŠEK - 1:0
     
    17
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Domácí jsou za svou počáteční aktivitu odměněni první brankou! DAVID PAŠEK číhal u pravé vzdálenější tyče, sražená střela se navíc odrazila přímo k němu, takže nemilosrdně uklidil míč po horní tyč.
     
    17
    Míč dokonce směřoval až do sítě, ale prostějovský brankář se rozhodně nenechal zaskočit, protože míč bez problémů lapil.
     
    16
    Kerbr svým průnikem donutil soupeře k faulu, jeho spoluhráči tak budou moci vyslat do vápna další nebezpečný projektil.
     
    15
    Máme za sebou prvních patnáct minut hry. Živějším dojmem zatím působí Prostějov, ale oba týmy jsou na dost podobné úrovni, takže nás určitě čeká vyrovnaný mač.
     
    14
    Na druhé straně se o přesnou přihrávku před branku pokoušel González, ale jeho pas bez problémů zastavil pozorný stoper.
     
    13
    Sigma bez problémů ubránila rohový kop soupeře, ale rozhodně stále není v suchu. Vzápětí však domácí nepřesně nakopávají, míč má tak v moci Reichl.
     
    12
    Prostějov zatím docela překvapivě působí lepším dojmem než prvoligový soupeř. Další centr opět trochu provětral olomouckou defenzivu, ale to bylo tak všechno.
     
    10
    Štěrba si při souboji s protihráčem pomohl nedovoleným způsobem, domácí tak budou rozehrát ze své půlky.
     
    9
    Hosté však zatím brání své vápno velmi dobře. Míč tam sice pustí, ale soupeřící forvarda o něj ihned oberou čistým způsobem.
     
    8
    Poslední dobou se hraje zejména na polovině Sigmy, která však není ve své kůže a při rozehrávce se dopouští zbytečných chyb. Prostějov se z toho snaží těšit, ale zatím mu to moc nejde.
     
    7
    Míč se sice točil směrem na bránu, ale nakonec se mezi tři tyče nevešel. Opět tak rozehrává olomoucký goalkeeper.
     
    6
    První standardku rozehraje také Prostějov, který si vynutil faul poblíž pokutového území. Reichl se tak bude muset poprvé pořádně činit.
     
    5
    Pilař nyní dokonce rozehrál přímý kop, ale domácí si centr bez problémů pokryli, nakonec získali odkop pro svého gólmana.
     
    4
    Olomouc má zatím jednoznačně lepší držení míče. Do nějaké šance to však zatím nevede, hosté zatím získali jen dva auty na pravé straně.
     
    3
    Domácí se pokusili o první nebezpečnější šanci zápasu pomocí centru, jenže ten skončil jen v rukavicích Reichla, který tak v klidu rozehrává.
     
    2
    Hosté už se nastěhovali na útočnou polovinu, kde získali první aut. Prostějovští však dobře zahustili prostor a nedovolili přesnou rozehrávku.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali fotbalisté Sigmy, kteří zatím nikam nespěchají a v klidu kombinují na své půlce. Do hry už zapojili také Reichla.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Po dlouhé pauze se u nás konečně začíná kopat, týmy se tak na start ligy potřebují připravit v přípravných zápasech. Dnes se tak spolu utkají mimo jiné Olomouc a Prostějov. Sigma je v nejvyšší soutěži na desátém místě, zatímco Prostějov v té druhé bojuje o udržení. Uvidíme, jak dnešní duel dopadne.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

    Lukáš Mihal

    Branky: 17. Pašek, 27. Koudelka, 37. Koudelka (pen.), 76. Sus


    1. SK Prostějov:
    SK Sigma Olomouc: 1. poločas: Reichl – Sladký (34. Šíp), Beneš, Štěrba, Kerbr – Zahradníček, Houska, Zmrzlý, González, Pilař – Yunis. 2. poločas: Mandous – Látal, Greššák, Jemelka, Vepřek – Hála, Daněk, Breite, Chytil, Falta (74. Zlatohlávek) – Juliš.
    bahis siteleri