Hamburg – Osnabrück 1:1 (kon.) | Fürth – Heidenheim 0:0 (kon.) | Wiesbaden – Norimberk 0:6 (kon.)
konec
Hamburger SV
1:1 (1:0)
VfL Osnabrück
Úterý 16.06.2020, 18:30 • Volksparkstadion, Hamburg • 2. německá Bundesliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec překvapivě končí nerozhodným výsledkem 1:1. Úvod do druhého poločasu lépe vyšel hostujícímu Osnabrücku, kterému se po zásluze povedlo výsledek vyrovnat. Po vyrovnávací brance se dala očekávat územní převaha favorizovaného Hamburgu, avšak ten se směrem dopředu hodně trápil. Hostující celek dnes vycházel z velice dobré obrany, té se povedlo eliminovat útočné snahy soupeře, což znamenalo zisk cenného bodu. (20:23:26)
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:12.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Timo Letschert (Hamburger SV).
     
    90+3
    Po jednom ze soubojů se na trávníků ocitl Schaub, jenomže sudí ponechal výhodu. Hamburg se přesto daleko s míčem nedostal...
     
    90+2
    Hostujícímu celku se povedlo odehrát míč do zámezí, navíc to bylo s tečí jednoho z napadajících hráčů. Sušas tak s provedením nebude nikam pospíchat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu VfL Osnabrück: ze hřiště odchází Marc Heider, přichází Benjamin Girth.
    Střídání v týmu VfL Osnabrück: ze hřiště odchází Sven Köhler, přichází Anas Ouahim.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Hamburg i nadále dobývá dobře hrající obranu soupeře, ta obsadila vlastní pokutové území.
     
    88
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Adrian Fein, přichází Jairo Samperio.
     
    88
    Napadající Agu přeci jenom vydoloval míč, se kterým přešel až do šestnáctky. Tam se štěstím přihrál Köhlerovi, jenž zakončil přímo do rukavic brankáře SV.
     
    87
    Kühn ani v tomto případě nespěchal se svým odkopem od branky. Nakonec se na opačné polovině pokoušel oslovit Schmidta, který proti Letschertovi neuspěl.
     
    84
    Nenápadně hrající Pohjanpalo dokázal hrudí sklepnout míč pod sebe na Feina. Ten pro změnu ještě roztáhl na volného Leibolda, kterému centr ale nevyšel.
     
    83
    Heyer si při rozehrávce zahrával, nakonec to přeci jenom zvládl. Hostující obránce ovšem i tak přišel o míč, Jattovi se následně povedlo vybojovat rohový kop.
     
    82
    Střídání v týmu VfL Osnabrück: ze hřiště odchází David Blacha, přichází Niklas Schmidt.
     
    82
    Velice zkušeně to před malým momentem provedl hostující Heyer, který se jako první dostal k volnému míči. To vedlo k nedovolenému zákroku od Schauba.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Osnabrück i nadále drží nadějnou remízu, domácí se v posledních minutách výrazně zlepšili.
     
    80
    Na opačné straně hrací plochy se pro změnu daleko nedostal Heider, který neustál hlavičkový souboj s Letschertem. Hamburg má ovšem problém s rozehrávkou.
     
    79
    Hamburg se konečně dokázal usídlit na polovině soupeře, jenomže pas směřující do pokutového území včas odvrátil Köhler. Osnabrück se brání zodpovědně.
     
    78
    Domácí obrana opět propadla a mohla z toho být pohroma. Do šestnáctky se totiž prodral Henning, který to zkoušel pravou nohou, jenomže branku přestřelil.
     
    77
    Jatta se po převzetí nahrávky pokoušel vysunout Hinterseera, jenomže tento záměr se povedlo včas přečíst Gugganigovi, který navíc založil rychlý protiútok.
     
    76
    Poprvé se do kombinace svého celku zapojil střídající Schaub, který centroval do pokutového území z pravé strany. Tento centr se ovšem povedlo odkopnout Sušacovi.
     
    75
    Domácí celek se už poměrně dlouhou dobu nedostal k souvislejší pasáži s míčem. Nyní jsme sledovali centr od Ajdiniho, který ovšem našel pouze Letscherta.
     
    74
    I tak si hráči Osnabrücku vybojovali další rohový kop, tentokráte z pravé strany. K rozehrávce se postavil kapitán Blacha, který našel rukavice brankáře SV.
     
    73
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Josha Vagnoman, přichází Jan Gyamerah.
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Martin Harnik, přichází Lukas Hinterseer.
     
    72
    Do zajímavého protiútoku se na druhé straně pustil Henning, který se na hranici pokutového území pokoušel najít svého spoluhráče, což se mu ale nepovedlo.
     
    71
    U postranní čáry skončil po jednom ze soubojů na zemi hostující Amenyido, který zřejmě svému celku vybojoval standardní situaci. Ta se určitě bude velmi hodit.
     
    66
    Příliš prudký pas směřoval mimo dosah Harnika, který se přesto zkoušel po něm natáhnout. Hrací předmět nakonec proletěl až do zámezí, bude se vykopávat.
     
    66
    Ceesay se sympatickým způsobem dostal za středový kruh, kde byl ovšem nevybíravým zákrokem poslán k zemi. Sudí ovšem odpískal ve prospěch Hamburgu.
     
    65
    Střídání v týmu VfL Osnabrück: ze hřiště odchází Assan Ceesay, přichází Etienne Amenyido.
    Střídání v týmu VfL Osnabrück: ze hřiště odchází Sebastian Klaas, přichází Bryan Henning.
     
    64
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Sonny Kittel, přichází Bakery Jatta.
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází David Kinsombi, přichází Louis Schaub.
     
    63
    Pollersbeck to zkoušel vysokým pasem na Pohjanpala, načež se k volnému míči dostal střelec první branky Harnik. Ten ovšem nedokázal najít volného Kittela.
     
    62
    Brankář Kühn měl na odkop od své branky hodně času, což přineslo prudký odkop daleko za středový kruh. Ceesay si neporadil se zpracováním, hrají tak domácí.
     
    61
    Je za námi hodina hry, zatím jsme se dočkali dvou branek. Hamburg se směrem dopředu stále hledá, navíc platí, že si za celý zápas vypracoval jedinou šanci.
     
    60
    Osnabrück se navíc po rozehrávce rychle dostal k pokutovému území soupeře, kde zablokovanou nahrávku dokázal včas odehrát do bezpečí zadák Jung.
     
    59
    Hamburg bude muset po vyrovnávací brance opět pořádně zabrat. Průběh druhého poločasu navazuje na ten první, i tentokráte sledujeme vyrovnanou partii.
     
    58
    Uvnitř pokutového území se Ceesay dokázal obtočit kolem protihráče, jenomže zakončení z otočky nebylo vůbec přesné. Pollersbeck nemusel zasahovat.
    57. Moritz HEYER - 1:1
     
    57
    Osnabrück právě vstřelil branku!
    Tak pozor, hostujícímu celku se totiž povedlo srovnat krok! Domácí obrana se nedokázala včas zformovat, navíc se přízemní nabídka od Klaase snesla do malého vápna, kde jeden z domácích ve skluzu zamířil do vlastního brankáře. Od něj se míč odrazil proti noze MORITZI HEYEROVI, který pravačkou dokázal zamířit velice přesně.
     
    57
    Po pravém křídle to zkoušel vzít sám na sebe Ajdini, který se poté snažil spolupracovat s osamoceným Klaasem. Druhý jmenovaný ovšem narazil do protihráče.
     
    56
    Z obrany se povedlo včas vystoupit Gugganigovi, který ovšem nepřesně rozehrál na záložníka Köhlera. Osnabrück se začíná dostávat pod celkem drtivý nápor.
     
    55
    Zákrokem na jistotu se prezentoval hostující obránce Sušac, který razantním způsobem odpálil míč do útrob stadionu. Vagnoman bude moci vhazovat.
     
    54
    Do útočení se zapojil také domácí Kinsombi, který místo centrované nabídky přihrával směrem vzad na Leibolda, jenž okamžitě oslovil kolegu Vagnomana.
     
    53
    Hunt si nechtěl komplikovat rozehrávku, proto se prostřednictvím volného kopu pokoušel rozehrát zpět na brankáře Pollersbecka, který hru roztáhl do strany.
     
    52
    Osnabrück se dokázal s míčem usadit na polovině soupeře, jenomže Köhlerovi nevyšlo zpracování neposedného balónu. Navíc narazil pouze do Letscherta.
     
    51
    Pollersbeck musel urychleným způsobem odklidit míč do bezpečí, přičemž se na opačné straně dostal do souboje Pohjanpalo, který ovšem proti soupeři neuspěl.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Sven Köhler (VfL Osnabrück).
     
    49
    Hamburg si navíc vybojoval rohový kop z levé strany, kterého se i tentokráte chopil Kittel. Jeho nadýchaná nabídka ovšem přistála na hlavě Gugganigy.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali prudký odkop z kopaček brankáře Kühna. Ten na druhé straně zkoušel najít Klaase, který se ovšem neprosadil.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte na starost vzali domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám dlouhou dobu nabízel hodně nezáživnou podívanou. Hamburg sice měl více ze hry, jenomže do první vyložené šance se prodral soupeř, který ovšem nedokázal skórovat. Hamburg si na první příležitost počkal přes třetinu hry, tato šance navíc skončila v síti, o což se postaral domácí útočník Martin Harnik.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Baškim Ajdini (VfL Osnabrück).
     
    44
    Vypadá to, že nás další změna skóre v nejbližších minutách nečeká. Hamburg se závěr prvního poločasu snaží dohrát v poklidu na vlastní obranné polovině.
     
    43
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Centrovaná nabídka se snesla na zadní tyč, kde se nacházel hostující Klaas. Ten ještě vracel zpět do malého vápna, kde číhaly rukavice domácího brankáře.
     
    41
    Aby toho nebylo málo, tak si po delší době zahrál s míčem také brankář Kühn, kterému se před napadajícím Kittelem povedlo roztáhnout hru na volného Aga.
     
    40
    Další dalekonosný pas se pro změnu snášel na Pohjanpala, který byl v souboji příliš pozdě. Nejvýše do vzduchu se dostal Heyer, jenž přihrál na Gugganigu.
     
    36
    Ihned po rozehrávce to Osnabrück zkoušel středem hrací plochy, kde se ovšem nacházel důrazně hrající Fein, kterému se pomocí faulu povedlo zastavit soupeře.
    35. Martin HARNIK - 1:0
     
    35
    Hamburg právě vstřelil branku!
    Zničehonic se domácí dočkali kýženého vedení! Hamburgu se povedla kombinace na levém křídle, kde Kinsombi prostrčil nahrávku na naběhnuvšího MARTINA HARNIKA. Domácí křídelník se doslova prodral až před hostujícího brankáře, kterého překonal překvapivou střelou na bližší tyči. Hamburg se tak dostává do vedení!
     
    34
    Vzdušná nabídka se snášela na hostujícího Ajdiniho, který byl v souboji s protihráčem příliš pozdě. Bylo pískáno ve prospěch Hamburgu, žlutit se ale nebude.
     
    33
    Poté se hra přesunula zpět na pravou stranu, kde se Vagnomanovi povedlo zpracovat padající předmět. Jeho kolega Fein se ovšem vydal zpět na obrannou stranu.
     
    32
    Hezkým způsobem to provedl zatím nevýrazný Pohjanpalo, kterému se povedlo přejít přes protihráče. Následovala nahrávka na Kinsombiho, který nevypálil.
     
    31
    Je za námi třetina hry, na první branku stále čekáme. Hamburg se stále herně hledá, sám si zatím nevypracoval jedinou šanci. Osnabrück má na svém kontě jednu.
     
    30
    V hlavičkovém souboji sice kraloval hostující Klaas, avšak ten pouze prodlužoval za sebe, kde se jako první zjevil brankář Pollersbeck, který uklidnil hru.
     
    29
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali další faul, i tentokráte ze strany domácích. Příliš agresivně vletěl do protihráče napadající Kinsombi, který se ani nediví.
     
    28
    Ven z branky musel domácí Pollersbeck, který se jako první dostal k míči před dotírajícím Heiderem. Domácí brankář posléze rozehrál výhozem na Vagnomana.
     
    27
    Navíc si příliš důrazným způsobem pomohl napadající Leibold, který poslal k zemi jednoho z protihráčů. Osnabrück si vybojoval volný kop z vlastní poloviny.
     
    26
    Další špatná kombinace domácích, Leiboldovi se nepovedlo u postranní lajny zachytit rutinní nahrávku. To znamená, že vhazovat bude moci zadák Heyer.
     
    25
    Hlavní sudí si všiml nedovoleného zákroku, po kterém Hamburg rozehrál z vlastní obranné poloviny. Letschert nic nevymýšlel, naopak nahrával zpět brankáři.
     
    24
    Domácí celek tak přečkal první vyloženou šanci svého soupeře, skóre se zatím neměnilo. Na opačné straně se Hamburgu nepovedla ani další útočná akce.
     
    23
    Osnabrück se málem překvapivě dostal do vedení! Nahrávka před prázdnou branku směřovala na Ceesaye, který na dlouhou nohu zamířil kousek vedle.
     
    22
    Hamburg si před malým momentem vybojoval standardní situaci, která nebyl vůbec dobrá. Kittel stočil míč daleko od svých spoluhráčů, na řadu přijde odkop.
     
    19
    Hamburg se překvapivě nikam bezhlavě netlačí, naopak častokrát do kombinace zapojuje také brankář Pollersbecka, který je rovněž bez výraznější práce.
     
    18
    Vypadalo to na zisk rohového kopu pro Hamburg, místo toho budeme sledovat odkop od branky Osnabrücku. Kühn nikam nespěchá, chvíli si ještě počkáme.
     
    17
    Domácí neustále pracují s míčem na vlastní obranné polovině, což pochopitelně k ničemu nebezpečnému vést nebude. Jung spolupracuje s Leiboldem.
     
    16
    Hamburgu s rozehrávkou vypomohl také defenzivně laděný Vagnoman, který si prudký pas k opačnému pokutovému území rozmyslel.
     
    15
    Pro nahrávku si ke středovému kruhu seběhl aktivně hrající Kinsombi, který nakonec vrátil hrací předmět zpět na Junga, jenž se nyní stará o další kombinaci.
     
    14
    Domácí útočník se pokoušel vypálit z hranice šestnáctky, jenomže trefil prvního protihráče, kterým byl Gugganing. Brankář Kühn tak nemusel zasahovat.
     
    13
    Posléze se hráči Hamburgu raději vydali z útoku od vlastního pokutového území, přičemž brankář Pollersbeck přichystal prudký odkop, kterým našel Pohjanpala.
     
    12
    Žlutou kartu dostává Assan Ceesay (VfL Osnabrück).
     
    11
    Domácí se chystali přejít do protiútoku, jenomže ten skončil ještě před středovým kruhem. Dobrý obranný zákrok vytasil Blacha, jenž zastavil jednoho z protihráčů.
     
    10
    U postranní lajny si o nahrávku řekl Ajdini, který se dle domácích ocitl s míčem za čárou. Hlavní sudí byl opačného názoru, Osnabrück tak pokračoval v kombinaci.
     
    9
    Na pořadu dne byl první rohový kop, který se snášel na přední tyč. Tam se vydal také hostující brankář Kühn, kterému se povedlo vyrazit balón do bezpečí.
     
    8
    Rychlý protiútok domácích na sebe nakonec vzal Kinsombi, který si uvnitř pokutového území potáhl míč na pravou nohu, jenomže poté pálil přímo doprostřed.
     
    7
    Osnabrück v poklidu přešel na útočnou polovinu, kde se Agu chopil dalekonosného autového vhazování. Na tento hod si nejvýše do vzduchu vyskočil Jung.
     
    6
    Po autovém vhazování se Huntovi povedlo roztáhnout hru do volného prostoru, kde Kinsombi zkoušel odcentrovat, jenomže trefil pouze nohu Gugganigy.
     
    5
    Poprvé se k míči dostal také hostující brankář Kühn. Ten v poklidu zpracoval padající předmět, který vyhodil na kolegu Heyera, jenž odkopem trefil soupeře.
     
    4
    Posléze šel do hlavičkového souboje příliš ostře domácí Pohjanpalo, který fauloval jednoho z protihráčů. Sudí pískl do píšťalky, volný kop pro Osnabrück.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu se do rozehrávky domácího celku zapojil také brankář Pollersbeck, který roztáhl hru na vedle stojícího Letscherta, jenž vyčkává.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Hamburger SV: Pollersbeck – Vagnoman, Letschert, G. Jung, Leibold – Kinsombi, Fein, Hunt (C) – Harnik, Pohjanpalo, Kittel.
    Náhradníci: Heuer Fernandes – Amaechi, Beyer, Gyamerah, Hinterseer, Jatta, Moritz, Samperio, Schaub.

    VfL Osnabrück: Kühn – Heyer, Gugganig, Sušac – Ajdini, Köhler, Blacha (C), Agu – Klaas, Ceesay, Heider.
    Náhradníci: Körber – Álvarez, Amenyido, Farrona-Pulido, Girth, Henning, Ouahim, Schmidt, Wolze.

    Rozhodčí: Thomsen – Braun, Jolk.
     
    VfL Osnabrück

    Na opačné straně stojí Osnabrück, který se pro změnu nachází na čtrnácté pozici tabulky, nicméně na sestupové pásmo má pouze dvoubodový náskok. Ani Osnabrück tak nemá jistotu záchrany, naopak v případě zaváhání klidně může proklouznout zpět do sestupových vod. Hostující tým tohoto zápasu čeká na výhru již tři duely, naposledy přišel o všechny tři body, neboť na domácím stadionu nestačil na šestou Bochum, které podlehl výsledkem 0:2. Osnabrücku se na hřištích soupeřů zrovna moc nedaří, z celkových patnácti odehraných zápasů zde získal pouze šestnáct bodů.
     
    Hamburger SV

    Fotbalisté Hamburgu se po jednatřiceti odehraných zápasech nacházejí na průběžné druhé pozici, což by v konečném důsledku znamenalo postup do Bundesligy. Hamburg však jistotu postupu stále nemá, za ním totiž číhá dvojice Stuttgart – Heidenheim, přičemž druhý jmenovaný celek ztrácí ze čtvrté pozice pouze dva body. Domácí celek tohoto zápasu drží sérii tří zápasů bez prohry, naposledy se mu povedlo uspět na hřišti posledních Drážďan, které dlouho držely bezbrankovou remízu, o kterou přišly v samotném závěru. Hamburg si však žádné další zaváhání nemůže dovolit, alespoň ne na domácím stadionu.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Druhá německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Hamburger SV a VfL Osnabrück.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    David Suchý

    Branky: 35. Harnik – 57. Heyer

    Karty:   90+4. Letschert (HAM) – 12. Ceesay (OSN), 44. Ajdini (OSN), 50. Köhler (OSN)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:12.
    Hamburger SV: Pollersbeck – Vagnoman (73. Gyamerah), Letschert, G. Jung, Leibold – Kinsombi (64. Schaub), Fein (88. Samperio), Hunt (C) – Harnik (73. Hinterseer), Pohjanpalo, Kittel (64. Jatta).
    Náhradníci: Heuer Fernandes – Amaechi, Beyer, Gyamerah, Hinterseer, Jatta, Moritz, Samperio, Schaub.

    VfL Osnabrück: Kühn – Heyer, Gugganig, Sušac – Ajdini, Köhler (89. Ouahim), Blacha (82. Schmidt), Agu – Klaas (65. Henning), Ceesay (65. Amenyido), Heider (C) (89. Girth).
    Náhradníci: Körber – Álvarez, Amenyido, Farrona-Pulido, Girth, Henning, Ouahim, Schmidt, Wolze.

    Rozhodčí: Thomsen – Braun, Jolk
    bahis siteleri