Aston Villa – Sheffield Utd. 0:0 (kon.) | Manchester City – Arsenal 3:0 (kon.)
konec
Manchester City
3:0 (1:0)
Arsenal FC
Středa 17.06.2020, 21:15 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, někdy příště na počtenou. (23:23:09)
     
    Je dobojováno, Manchester City dnes přejel Arsenal 3:0 a zažil tak úspěšný návrat k fotbalu po dlouhé přestávce. Domácí měli utkání celou dobu pod kontrolou. Soupeře v prvním poločase držel brankář Leno, ve druhé nastavené minutě ale nestačil na ránu Raheema Sterlinga, kterému umožnil zakončení chybující David Luiz. Zkušený Brazilec prožil hororový zápas, krátce po přestávce totiž zavinil po faulu na Mahríze penaltu a navíc byl vyloučen. Pokutový kop s přehledem proměnil Kevin De Bruyne a v nastavení vedení Guardiolovy družiny ještě navýšil Phil Foden.
     
    90+11
    Konec zápasu.
     
    90+10
    Sterling s Agüerem opět stáli proti přesile hráčů Arsenalu. Druhý jmenovaný tentokráte pálil zpoza vápna a trefil pouze před brankou blokujícího Bellerína.
     
    90+9
    Nelson pláchl Mendymu, zasekl si balon na kraji vápna a nahrál Aubameyangovi, jehož nepovedený pokus tečoval Fernandinho na roh.
     
    90+8
    Fotbalisté Arsenalu už pouze vyhlíží konec utkání. Dnes nepodali vůbec povedený výkon, Manchesteru City cestu za vítězstvím nijak nezkomplikovali.
     
    90+6
    Obrana Arsenalu opět pořádala den otevřených dveří. Foden se nikým neatakován prohnal středem pole a poté našel stejně nehlídaného Agüera, který rozvlnil boční síť.
     
    90+5
    Nakonec to byl Bernardo Silva, kdo zakončil další akci Manchesteru City. Po kontaktu s jeho levačkou nabral balon opačnou rotaci, než bylo potřeba, a zamířil vedle branky.
     
    90+4
    Vzhledem k tomu, že oba týmy dohrávají v deseti, je na trávníku daleko více prostoru a šance na další gól se tedy zvyšují. Kupředu se opět řítí Walker.
     
    90+3
    Hosté se snaží alespoň o zaznamenání čestného úspěchu. Dnes zcela neviditelný Aubameyang patičkou sklepával pro Nelsona, kterého k balonu nepustil Fernandinho.
    90+1. Philip FODEN - 3:0
     
    90+1
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Domácí v úvodu nastaveného času přidávají třetí branku! Sterling s Agüerem vymotali početnější defenzivu Arsenalu a rána druhého jmenovaného skončila na tyči. Od ní se balon odrazil příhodně pro z druhé vlny nabíhajícího PHILA FODENA, který už se nemohl zmýlit.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se nastavuje hned jedenáct minut.
     
    90
    Ederson se pokoušel dlouhým pasem oslovit Agüera, se střídajícím Argentincem se ale výborně vrátil Mustafi, který odhlavičkoval balon k Tierneymu.
     
    89
    Bernardo Silva to u postranní lajny udělal velice chytře, když balon otřel o Bellerína a ze souboje s dvojicí protivníků tak vytěžil maximum v podobě autu.
     
    88
    García opouští hřiště na nosítkách a s největší pravděpodobností je čeká cesta do nemocnice. My se můžeme vrátit k fotbalu, u míče hostující tým.
     
    87
    Ošetřování Erica Garcíi stále pokračuje. Nezbývá než doufat, že se nebude jednat o nic extrémně vážného a talentovaný stoper se co nejdříve vrátí zpět na trávník.
     
    85
    Aktuální situace se určitě podepíše na průběhu závěru dnešního utkání, hlavní sudí nebude s nastavením šetřit.
     
    83
    García v dnešním utkání zcela určitě nebude pokračovat, zdravotníci už pro něj chystají nosítka. Vzhledem k tomu, že už mají za sebou kompletní počet střídání, dohrají domácí utkání v deseti.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 45+2. Sterling, 51. De Bruyne (pen.), 90+1. Foden

    Karty:   79. Rodri (MAC) – 76. Tierney (ARS)   49. David Luiz (ARS)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 12:0. Střely mimo: 5:2. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 9:7.
    Manchester City: Ederson – Walker, García, Laporte (70. Fernandinho), B. Mendy – De Bruyne (70. Rodri), Gündoğan, D. Silva (C) (65. B. Silva) – Mahríz (65. Foden), Jesus (80. Agüero), Sterling.
    Náhradníci: Carson – Agüero, Zinčenko, Rodri, Sané, B. Silva, Fernandinho, Otamendi, Foden.

    Arsenal FC: Leno – Bellerín, Mustafi, Marí (24. David Luiz), Tierney – Willock (67. Nelson), Xhaka (8. D. Ceballos (C)), Guendouzi (67. Maitland-Niles) – Saka, Nketiah (67. A. Lacazette), Aubameyang.
    Náhradníci: E. Martínez – David Luiz, Kolašinac, Maitland-Niles, D. Ceballos (C), Nelson, Pépé, Martinelli, A. Lacazette.

    Rozhodčí: Anthony Taylor – Gary Beswick, Adam Nunn
    bahis siteleri