Čeljabinsk – Jekatěrinburg 1:3 (kon.) | Riga – Barys 2:3 (kon.) | Minsk – Jokerit 5:0 (kont.)
Čerepovec – Chabarovsk 6:4 (kon.) | Jaroslavl – Spartak Moskva 7:2 (kon.) | N.Novgorod – Ufa 2:3 (kon.)
Omsk – Novosibirsk 1:0 (kon.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
7:2 (2:0, 1:1, 4:1)
Spartak Moskva
Čtvrtek 03.09.2020, 18:00 • Arena 2000, Jaroslavl • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje! Kontinentální hokejová liga má na programu zápasy prvního kola, my se společně zaměříme na souboj mezi Lokomotiv Jaroslavl a Spartak Moskva.
     
    Lokomotiv Jaroslavl

    Hokejisté Jaroslavle se po základní části uplynulé sezony umístili na šesté pozici, což pochopitelně stačilo na postup do vyřazovací fáze. Lokomotiv v základní části dohromady získal třiasedmdesát bodů, na vedoucí celek konference CSKA Moskva poté ztrácel hned jednadvacet bodů. Lokomotiv se během vyřazovací fáze utkal s finským Jokeritem, tedy třetím týmem ze stejné konference. Helsinky se v sérii dostaly do vedení 3:0 na zápasy, načež se Lokomotivu povedlo sérii zdramatizovat, neboť vyhrál dvakrát v řadě. Osmifinále přesto bylo konečnou zastávkou, šestý zápas lépe zvládly právě finské Helsinky.
     
    Spartak Moskva

    Na opačné straně stojí moskevský celek, kterým je Spartak. Ten si v uplynulém ročníku počínal hodně podobně, jeho konečnou pozicí nakonec bylo páté místo. Spartak totiž dohromady získal hned sedmasedmdesát bodů, od devátého Soči ho dělilo hned osmnáct bodů. V rámci osmifinále jsme tedy sledovali ryze moskevský souboj, ve kterém se proti sobě postavilo Dynamo a již zmiňovaný Spartak. Celkem napínavá série nakonec hrála ve prospěch zkušenějšího Dynama, které postoupilo díky sérii poměrem 4:2. Také Spartak se loučil už v osmifinále, jak tomu bude v letošním ročníku?
     
    Československá stopa v utkání

    Lukáš Radil (SPM)
    Robin Hanzl (SPM)
    Martin Bakoš (SPM)
    Július Hudáček (SPM)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Lokomotiv Jaroslavl: Konovalov (Isajev) – M. Osipov, A. Marčenko, Ohtamaa, Rafikov, Barancev, Čerepanov, Malyšev – Pääjärvi, Tkačjov (C), Korškov – Kajumov, A. Petersson, Lander (A) – Kraskovskij, Kudrjavcev, Alexejev – J. Averin (A), Kovalenko, Berjozkin – Ivanov.

    Spartak Moskva: Bespalov (Chomčenko) – Djuse, D. Višněvskij, Zubarev, Rylov (A), Sokolov, Gončarov, Serikov – Lehterä, Radil, Bakoš – Nikoncev (C), Širokov (A), R. Hanzl – Cyplakov, Juňkov, Fjodorov – Ljubimov, Kotljarevskij, Novruzov.

    Rozhodčí: Morozov, Sidorenko – Ponamarenko, Strelcov.
     
    Před utkáním byla uctěna minutou ticha památka Miloše Říhy, který v úterý zemřel v jednašedesáti letech. V Rusku trénoval v několika týmech a byl velmi oblíben. Čest jeho památce.
     
    Dozněla hymna Ruské federace a utkání tak bude moci za malý okamžik začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    U kotouče jsou hosté a už se snažili sehrát kombinaci před Konovalovem, ale nakonec se jejich pokus neujal. Následně pak hru na druhou stranu otočila Jaroslavl.
     
    00:45
    Podél levého mantinelu se prodral do útočného pásma Lukáš Radil, navrátilec ze San Jose ale svému spoluhráči přihrál jen na paty.
     
    00:59
    Nikita Bespalov musel být ve svém brankovišti pozorný, po rychlém přechodu domácích do pásma soupeře střílel Sergej Širokov, ale hostující gólman byl na místě.
     
    01:31
    Už to vypadalo, že Sergej Gončarov na modré čáře kotouč udrží a bude moci pokračovat akce Spartaku, nebylo tomu tak, puk je ve středním pásmu a to musí hosté opustit.
     
    02:37
    Svižná hra pokračuje dále, nyní po neúspěšné střele šli do další akce hráči moskevského Spartaku, ale nakonec se před Konovalovem neprosadili.
     
    03:07
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Na druhé straně se to povedlo domácím a jdou do vedení. VLADIMIR TKAČJOV projel od modré čáry až před Bespalova a poté ho svižnou střelou prostřelil – 1:0. Asistence: Alexej Marčenko a Jegor Korškov.
    03:07 Vladimir TKAČJOV - 1:0
     
    04:25
    Spartakovci se dostali do další šance před Konovalovem, ale ten si své brankoviště pohlídal.
     
    05:51
    Jenže agilní domácí celek se dostal znovu do další akce, ale střela Robina Hanzla byla sražena do rohu kluziště. Následně pak po zisku puku jdou dopředu domácí.
     
    06:15
    Artur Kajumov převzal puk, nabruslil si až před Bespalova, ale zblízka ho překonat nedokázal.
     
    06:25
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Lukáš Radil – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    06:25
    Následuje komerční přestávka po ní si domácí celek zahraje jako první přesilovou hru, když byl vyloučen český útočník Lukáš Radil za vysokou hůl.
     
    06:39
    Artur Kajumov potáhl puk, projel kolem branky Bespalova, ale před ním nezakončil. Puk získala obrana Spartaku a okamžitě ho odpálila do bezpečí.
     
    07:27
    Další osvobození Moskvanů a ti tak šetří další cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    08:00
    Ilja Konovalov za svou brankou podržel puk, poté ho vrátil na hokejky obránců Jaroslavle a ti zamířili před Nikitu Bespalova. Znovu však jeho branku nijak neohrozili.
     
    09:13
    Z pravého kruhu pálil bez přípravy Maxim Osipov, jeho dělovka ale byla sražena mimo tři tyče. Nicméně domácí hráči nadále obléhají branku Nikity Bespalova a hrozí z více pozic.
     
    10:07
    Od vlastní branky zakládali akci Spartakovci, ale v útočném pásmu byli obráni o puk a ten tak mají znovu hráči Jaroslavle.
     
    10:25
    Spartak své oslabení zvládl bez úhony a nyní je už v plném počtu.
     
    10:49
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Denis Barancev – 2 min., vysoká hůl).
     
    11:16
    Nyní mají přesilovku k dispozici hosté a už se z obranného pásma stěhují před branku Ilji Konovalova a budou se snažit o vyrovnání.
     
    12:07
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Emil Djuse – 2 min., podrážení).
     
    12:40
    Hraje se ve čtyřech hráčích na obou stranách. Hosté se dostali znovu před Konovalova, ale jejich pokus šel jen vedle jeho branky.
     
    12:49
    Domácí jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    14:07
    Také hosté jsou kompletní. Před chvílí střílel Lukáš Radil, ale jeho pokus brankář domácích zachytil a poté jeho spoluhráči získali puk.
     
    14:49
    Robin Hanzl se prosmýkl obraně domácích a nahrál kotouč Martinu Bakošovi, ale ten pouze promáchl. Rázem tak skončila další slibná akce Spartaku Moskva.
     
    15:24
    Tkačjov nabral rychlost a nabruslil si před Bespalova, ten zacvakl betony a kotouč do nich ukryl. Poté hned poslal kotouč na hokejky svých spoluhráčů.
     
    16:45
    Od vlastní branky zakládají další akci hosté, kteří by rádi do konce první třetiny srovnali s domácími krok. Zatím se jim to ale nedaří.
     
    17:17
    Následuje další komerční přestávka.
     
    17:32
    Zblízka zakončil Denis Alexejev a Nikita Bespalov pohotově zareagoval a puk má opět ve své moci. Hra je pozastavena a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    18:20
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    A je to 2:0. V závěru této části hry nabil do prostoru mezi kruhy Anton Malyšev JEGORU AVERINOVI a ten se poté napřáhl ke střele, která končí až za zády Nikity Bespalova – 2:0. Hosté tak musejí dohánět dvoubrankové manko. Asistence: Anton Malyšev a Georgij Ivanov.
    18:20 Jegor AVERIN - 2:0
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:12
    Domácí hráči mají náskok o dvě branky. Hosté se snaží před Konovalovem zakončit, ale znovu byla obrana Jaroslavle proti.
     
    19:50
    Úvodní třetina se už jen dohrává, u kotouče jsou domácí hokejisté a už se ani nikam neženou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je minulostí. A lépe se podařilo domácím hráčům. Ti se ujali vedení ve čtvrté minutě, když se trefil Vladimir Tkačjov. V závěru pak navýšil náskok střelou z mezikruží Jegor Averin a Jaroslavl tak půjde do prostřední části hry s dvoubrankovým vedením v zádech. Druhá třetina začne přibližně v 18:53.
     
    Střely na branku: 13 – 4
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Georgij Ivanov zastavil pokus soupeře a kotouč poslal do středního pásma. Tam si ho převzal Jori Lehterä, ovšem zblízka na Konovalova nevyzrál.
     
    21:23
    Nyní se před brankou Spartaku déle zdrželi hráči Jaroslavle, ale jejich pokus byl nakonec hodně nepřesný.
     
    22:13
    Nikita Bespalov se roztáhl v brankovišti a zastavil další nebezpečnou střelu soupeře. Následně pak jdou do akce Moskvané a rádi by potěšili Olega Znaroka, který na lavičce Spartaku není spokojen.
     
    23:39
    Další nebezpečný průnik domácích. Atte Ohtamaa se dostal ke střele v prostoru mezi kruhy, ale jeho pokus končí jen vedle pravé tyče Bespalova.
     
    24:12
    Atte Ohtamaa překonal brankáře Bespalova a domácí šli do vyššího náskoku. Ovšem, nakonec došlo na kontrolu videa, které odhalilo, že brankář Spartaku Nikita Bespalov byl atakován v brankovišti a gól tedy neplatí!
    24:12 Neuznaná branka Ohtamy
     
    25:26
    Hosté se hned po vhazování dostali do blízkosti branky Konovalova, ten ale zabránil dalšímu pokusu svým pravým betonem a následně pak přerušil hru.
     
    25:46
    Následuje další komerční přestávka.
     
    26:01
    Nikolaj Kovalenko sebral u branky Konovalova puk a vytěsnil ho z obranné třetiny Jaroslavle. Domácí tak mohou jít do další útočné akce na opačnou stranu.
     
    26:36
    Atte Ohtamaa se opět natlačil před branku soupeře a chtěl se trefit znovu tak, aby to už bylo opravdu 3:0. Jenže proti jeho přízemní střele zakročil obránce Spartaku Moskva.
     
    27:26
    Pavel Kraskovskij byl v obrovské šanci, když se přiřítil do prostoru mezi kruhy a jeho dělovka pak končí na Bespalovovi! Moc nechybělo a mohlo to být o tři góly.
     
    27:47
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Arťjom Serikov – 2 min., držení).
     
    28:12
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Tentokráte už domácím gól nikdo nevezme a ti jdou do tříbrankového trháku. MAGNUS PÄÄJÄRVI využil přesilovou hru a hosté tak mají co dohánět – 3:0. Asistence: Maxim Osipov.
    28:12 Jegor KORŠKOV - 3:0
     
    30:22
    Hosté se nyní natlačili před branku domácích, Martin Bakoš střílel zblízka, ale jeho pokus končí jen na betonech Ilji Konovalova.
     
    31:03
    Následuje další komerční pauza.
     
    32:28
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Jegor Korškov.
     
    33:03
    Ilja Konovalov nyní fantasticky vychytal Lukáše Radila, který na něho pálil z pravého kruhu. Brankář Lokomotivu předvedl efektní semafor a zabránil tak hostující šanci.
     
    33:43
    Spartak právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a snižují na rozdíl dvou branek. Djuse nabil na levý kruh MARTINU BAKOŠOVI, který střelou z první překonal domácího brankáře a obral ho o čisté konto – 3:1. Asistence: Emil Djuse a Jori Lehterä.
    33:43 Martin BAKOŠ - 3:1
     
    35:27
    Michail Kotljarevskij nabral rychlost a dostal se těsně před branku Konovalova, ale tomu pomohla obrana, která dostala puk do bezpečí.
     
    35:48
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (André Petersson – 2 min., podrážení).
     
    36:44
    Minuta z přesilové hry Spartaku je pryč a ten zatím nevymyslel nic před Konovalovem.
     
    37:07
    Domácí se dostali na kotouč a poslali ho až před Bespalova. Šetří další cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    37:48
    Jaroslavl je v plném počtu.
     
    38:28
    Anton Lander na levé straně okamžitě vystřelil z první a proti němu zakončil pozorný Nikita Bespalov, jenž tým notně podržel.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:30
    Robin Hanzl se dostal na pravý kruh a hned na Konovalova vyslal další pokus. Ale brankář Jaroslavle vše dobře viděl a kotouč zachytil do lapačky. Následně pak jdou ještě do akce jeho spoluhráči.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je také minulostí. Domácí v ní navýšili svůj náskok a ten byl už třígólový. Magnus Pääjärvi využil přesilovou hru a dal Jaroslavli slibný náskok. Ovšem i soupeř trestal vyloučení domácího hráče díky pohotové střele Martina Bakoše a Spartak ještě vykřesal jiskru naděje na zvrat v utkání. Třetí třetina bude ještě hodně zajímavá a začne přibližně v 19:50.
     
    Střely na branku: 25 – 15
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:00
    Domácí se dostali do šance, ale zblízka Bespalova nepřekonali. Následně pak je signalizováno vyloučení hostů.
     
    41:12
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Robin Hanzl – 2 min.).
     
    41:17
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Bleskově využitá přesilová hra a je to 4:1. Ohtamaa pálil na Bespalova, ten pokus vyrazil a na dorážku ARTURA KAJUMOVA byl krátký – 4:1. Asistence: Atte Ohtamaa a Rušan Rafikov.
    41:17 Artur KAJUMOV - 4:1
     
    41:43
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Domácí jsou rozjetí a přidávají už pátou branku zápasu. Mezi střelce se zapsal po pěkném zakončení PAVEL KRASKOVSKIJ – 5:1. Asistence: Denis Alexejev.
    41:43 Pavel KRASKOVSKIJ - 5:1
     
    41:43
    Střídání v týmu Spartak Moskva: ze hřiště odchází Nikita Bespalov, přichází Pavel Chomčenko.
     
    42:47
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Po páté brance odešel z hostující klece Bespalov a nahradil ho Chomčenko. No a ihned musí lovit kotouč ze své sítě, když byl na dorážku na pravé straně příliš krátký – 6:1. JEGOR KORŠKOV se nemýlil. Asistence: Magnus Pääjärvi.
    42:47 Jegor KORŠKOV - 6:1
     
    45:09
    Jaroslavl ze zápasu dělá exhibici, znovu se dostala do další akce, ale Chomčenko byl tentokráte pozorný. Hra je přerušena a následuje komerční pauza.
     
    46:07
    Odevzdaní hosté by se už nejraději viděli v kabině, ale na to je ještě hodně času. Nyní se dostali před Konovalova, ale ten jejich pokus zastavil.
     
    48:37
    Nepovedená střela hostů končí na obraně Jaroslavle a domácí pak míří směrem před Chomčenkovu klec.
     
    49:44
    Denis Alexejev si udělal hodně prostoru k zakončení v mezikruží, ale jeho svižná střela poté končí jen vedle branky Chomčenka.
     
    50:00
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Ruslan Novruzov.
     
    51:05
    Domácí se dlouho drželi v pásmu soupeře, ale nakonec jejich zakončení nebylo přesné. Hosté se pak dostali ve vlastním oslabení před Konovalova, ale ten jejich pokus zastavil.
     
    51:28
    Artur Kajumov střílel z pravého kruhu, jeho pokus Chomčenko vyrazil do rohu obranného pásma a následně pak se hosté osvobozují.
     
    52:00
    Spartak je v plném počtu.
     
    53:28
    Následuje ještě komerční přestávka.
     
    Dnešní utkání sleduje 1925 diváků.
     
    54:20
    Nikolaj Kovalenko objel hostující branku, poté se dostal před ní, ale zakončení mu nedovolil jeden z hostujících beků.
     
    55:13
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Nádherná akce Lokomotivu a ten se trefuje dnes už posedmé. Vladimir Tkačjov poslal krásný pas přímo k tyči Chomčenkovy branky a tam se nemýlil JEGOR KORŠKOV, jenž uklidil puk do sítě – 7:1. Asistence: Vladimir Tkačjov a Magnus Pääjärvi.
    55:13 Jegor KORŠKOV - 7:1
     
    56:27
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Pavel Kraskovskij – 2 min., sekání).
     
    57:05
    Před brankou Lokomotivu vznikla velká skrumáž, ve které se nejlépe zorientoval Ilja Konovalov a poté nechal raději hru zastavit.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:13
    Spartak právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a přeci jen ještě upravují skóre. ANATOLIJ NIKONCEV na levém kruhu švihl do kotouče a propálil Konovalova – 7:2. Asistence: Sergej Širokov a Arťom Fjodorov.
    58:13 Anatolij NIKONCEV - 7:2
     
    59:01
    Hosté se ještě pokoušeli o nějakou střelu, ale v tom jim obrana Lokomotivu zabránila. Na druhé straně nepřesně střílel Anton Lander.
     
    59:45
    Chomčenko musel předvést dva zákroky a nedovolil domácím znovu dostat kotouč za jeho záda. Nyní už zápas pomalu, ale jistě končí.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Ve třetí třetině padlo pět branek, domácí ale měli duel pod kontrolou a nakonec deklasovali Moskvany 7:2. Oleg Znarok tak rozhodně své svěřence za dnešní duel nepochválí. Zatímco trenér Skabelka na straně Jaroslavle může být spokojen.
     
    Střely na branku: 39 – 31
     
    Československá stopa v utkání

    Martin Bakoš (SPM) 1+0, 2 střely, čas na ledě 16:35
    Robin Hanzl (SPM) 0+0, 2 střely, čas na ledě 17:25
    Lukáš Radil (SPM) 0+0, 5 střely, čas na ledě 17:29
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:34:01)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 4. Tkačjov (A. Marčenko, Korškov), 19. J. Averin (Malyšev, Ivanov), 29. Pääjärvi (M. Osipov), 42. Kajumov (Ohtamaa, Rafikov), 42. Kraskovskij (Alexejev), 43. Korškov (Pääjärvi), 56. Korškov (Tkačjov, Pääjärvi) – 34. Bakoš (Djuse, Lehterä), 59. Nikoncev (Širokov, Fjodorov)


    Lokomotiv Jaroslavl: Konovalov (Isajev) – M. Osipov, A. Marčenko, Ohtamaa, Rafikov, Barancev, Čerepanov, Malyšev – Pääjärvi, Tkačjov (C), Korškov – Kajumov, A. Petersson, Lander (A) – Kraskovskij, Kudrjavcev, Alexejev – J. Averin (A), Kovalenko, Berjozkin – Ivanov.
    Spartak Moskva: Bespalov (42. Chomčenko) – Djuse, D. Višněvskij, Zubarev, Rylov (A), Sokolov, Gončarov, Serikov – Lehterä, Radil, Bakoš – Nikoncev (C), Širokov (A), R. Hanzl – Cyplakov, Juňkov, Fjodorov – Ljubimov, Kotljarevskij, Novruzov.

    Rozhodčí: Morozov, Sidorenko – Ponamarenko, Strelcov

    Diváci: 1925
    bahis siteleri