Příbram – Klatovy 0:0 (zruš.) | Levice – SR 18 0:2 (kon.) | Litvínov – Jihlava 1:3 (kon.)
Trnava – Vlci Žilina 5:3 (kon.) | Slavia – Vrchlabí 0:1 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 1:5 (kon.)
Chrudim – Dvůr Králové n. L. 7:8 (0:1 po s.n.) | Detva – Lipt. Mikuláš 3:2 (kon.) | Zvolen – Košice 3:0 (kon.)
Topoľčany – Nové Zámky 6:4 (kon.) | Vsetín – Prostějov 4:3 (kon.) | Přerov – Šumperk 2:6 (kon.)
Vienna Capitals – Bratislava Capitals 2:3 (kon.) | Sokolov – K. Vary 5:4 (2:1 po s.n.) | Havířov – Jastrzębie 3:2 (2:1 po s.n.)
Jablonec n/N – Děčín 8:2 (kon.) | Opava – Val. Meziříčí 2:5 (kon.) | Příbram – Tábor 0:0 (zruš.)
konec
HC ZUBR Přerov
2:6 (0:2, 0:2, 2:2)
DRACI PARS ŠUMPERK
Čtvrtek 03.09.2020, 18:00 • MEO Aréna, Přerov • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (22:11:04)
     
    Utkání je u konce. Třetí část skončila remízou 2:2, Šumperk tak poráží Přerov na jeho ledě 6:2. Zubři sice smazali nulu v kolonce vstřelených branek, když se trefili Filip Král a Roman Pšurný. Draci ale čtyřgólové vedení zásluhou Daniela Hrocha a Jana Bernovského udrželi a týmovým výkonem podpořeném dobrým bruslením si došli pro triumf.
     
    Konec zápasu.
     
    59:22
    Číp posílal nahrávku před branku, ovšem tu zvládli hosté zastavit.
     
    58:59
    Od modré čáry vyzkoušel pozornost Peksy Kučeřík, brankář Šumperka zůstal pozorný a kotouč v pokleku zneškodnil.
     
    58:47
    První útok Zubrů ve spolupráci s obránci pořádně zavařil hostující defenzívě. Puk se potuloval na brankovišti, Peksa se přemisťoval chvíli tam a chvíli zase jinam. Nakonec si puk ve skrumáži těl dokázal najít a zabránil domácím ve skórování.
     
    58:17
    Buly po levici Marka Peksy.
     
    58:08
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny a podle všeho i zápasu.
     
    57:40
    Šumperk se usadil v útočném pásmu a od modré čáry tvrdě vypálil Dosek. Klimeš kotouč vyrazil výstrojí před sebe, k dorážkám se Draci nedostali.
     
    57:05
    Od modré čáry vypálil Filip Král, puk šel po teči mimo šumperskou klec.
     
    55:25
    Zubři mohli opět poměrně záhy snížit. Proti Indrákovi by se Peksa přemístit nestačil, to by ovšem domácí centr nesměl dostat nahrávku před bránu do značně krkolomné pozice.
     
    54:59
    Draci právě vstřelili branku!
    Povedený průnik, povedená střela a přesný zásah. Draci skórují pošesté v zápase. Do útočného pásma se po nahrávce od Kratochvíla rozjel JAN BERNOVSKÝ, prošel po pravém křídle a nakonec překonal Klimeše střelou pod břevno na první tyč. Asistence: Petr Kratochvíl, Stanislav Dosek.
     
    54:28
    Od modré čáry vyslal ostrou ránu příklepem Kabelka. Klimeš se natahoval betonem, ale nakonec zbytečně. Obránce Draků nemířil přesně.
     
    54:01
    Süss ve středním pásmu nezkrotil skákavý kotouč, čehož chtěl využít Bernovský. Pár rychlými tempy si udělal prostor, ovšem svižným pokusem branku Klimeše netrefil.
     
    53:22
    Filip Král vystřelil z levé strany po zemi přes obránce, Peksa se jen ohlédl. Puk hostující klec minul.
     
    52:27
    Do střelecké pozice se na hranici pravého kruhu probil Gréč, Peksa kotouč vyrazil betonem před sebe. Domácí publikum se pak dožadovalo faulu, místo toho ale málem přišel gól, první přerovský útok k němu nebyl daleko. Celá akce ještě pokračovala střelou Zbořila od levého mantinelu, po níž úspěšně máchl lapačkou Peksa.
     
    51:47
    Zubři zamkli Draky v jejich pásmu. Z pokusu Štefky toho Peksa moc neviděl, kotouč ale naštěstí pro Šumperk skončil vedle levé tyče.
     
    51:09
    Indrák se vydal napadat, ovšem upadl, což však znamenalo, že obránci Draků na chvíli kotouč vysekl.
     
    50:40
    Na pravou stranu si nabruslil Hroch a rozhodl se vystřelit přes obránce. Klimeš vše viděl a puk skryl v pohodě do své lapačky.

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 47. F. Král (Hrabal, Štefka), 49. Pšurný (Dostálek) – 6. Kučera (Krejčiřík), 18. Uhlík (Hroch, Spratek), 21. Gewiese (Jaroš, Baláž), 34. Milfait (Kabelka, Gewiese), 48. Hroch (Spratek), 55. Bernovský (Kratochvíl, Dosek)


    HC ZUBR Přerov: Klimeš (Holík) – F. Král, Hrabal, Buchta, Zbořil (A), Kučeřík, Dřímal, Gréč – Dostálek, Pšurný (A), Doležal – Číp, Indrák, J. Svoboda (C) – Štefka, Dvořák, Süss – Ryšavý, M. Svoboda, Goiš
    DRACI PARS ŠUMPERK: Peksa (Altrichter) – Kabelka, Gewiese (C), Nepokoj, Řezáč, Dosek, Věntus, Viktorin – Baláž, Milfait (A), Jaroš (A) – Kratochvíl, T. Král, Bernovský – Hroch, Spratek, Uhlík – Krejčiřík, Scheuter, Kučera – Horký

    Rozhodčí: Novotný, Sedlák – Bezděk, Šimčík

    Diváci: 639
    thejrc.org