HK MD Šumperk – Přerov 0:4 (kon.)
konec
HK Mladí Draci Šumperk
0:4 (0:4, 0:0, 0:0)
HC ZUBR Přerov
Čtvrtek 03.09.2020, 18:00 • Škoda aréna • Přípravné zápasy juniorů
Partner:
     
    HK MD Šumperk

    Mladí Draci v loňské sezóně obsadili po základní části čtvrtou příčku ve skupině Východ a ve čtvrtfinále se střetli s vítězem skupiny Západ, s HK Kralupy nad Vltavou. V pátém zápase nakonec zvítězil celek z Moravy, který měl v semifinále narazit na AZ Havířov. Semifinálové zápasy se ale kvůli pandemii COVID-19 neodehrály.


    V nadcházejícím ročníku Extraligy juniorů můžeme Draky počítat mezi favority. Celek z podhůří Jeseníků absolvoval dohromady 5 přípravných utkání, také si zahrál další dva zápasy na domácím turnaji, který celkově ovládl. Draci nejdříve porazili svého budoucího soupeře, brněnskou Techniku. Poté remizovali právě s přerovskými Zubry. Dále si poradili s celky z nižší ligy, konkrétně s: Opavou, Frýdkem-Místkem a Prostějovem.


    Výraznými postavami ofenzívy Mladých Draků dle loňských statistik jsou Jakub Horký 28 (12+16) a Adam Scheuter 16 (6+10), kteří v současné době pravidelně nasakují do přípravných utkání A-týmu Draků. Za zmínku stojí také Radek Vogel, který v minulé sezóně nasbíral 29 (20+9) kanadských bodů.Přínosem pro juniory Draků bude i kapitán loňských Dračích dorostenců Jiří Fibigr 32 (16+21) s univerzálem, Tomášem Minaříkem 13 (2+11), který po loňské sezóně v obraně dorostu bude podporovat útočné řady Draků.


    V obranných řadách jsou důležitými stavebními kameny Matěj Blaháček 11 (0+11), Ondřej Holub 11 (0+11) nebo Jakub Plhal 8 (2+6) z dorosteneckých řad přichází Jiří Koutecký 14 (3+11).


    V brankovišti Mladých Draků se v přípravě zatím pravidelně střídají loňský strážce klece David Kašpar 86,19% a jednička Šumperanů z uplynulého ročníku ELIOD Extraligy dorostu Milan Ryšavý 90,24%

     
    HC Zubr Přerov

    Zubři si po základní části vedli ještě lépe, než jejich dnešní soupeř. Obsadili druhou příčku a následně ve třech zápasech ovládl čtvrtfinálovou sérii s Pískem. V semifinále měli Hanáci narazit na Valaššký hokejový klub.


    O tom, že Přerované jsou černým koněm následujícího ročníku nelze polemizovat. Hanácký celek odehrál zatím čtyři přípravná utkání. Nejprve podlehl na domácím ledě extraligovému AZetu, poté s ním v odvetě v Havířově remizoval. Následně Zubři remizovali s Draky. V posledním přípravném zápasu porazili Přerované muže HK Kroměříž. Kromě těchto zápasů hostili Zubři v půlce srpna turnaj juniorů, kterého se zúčastnila mužstva: HK Kralupy nad Vltavou, Valaššký hokejový klub a HC Tábor. Domácí turnaj ovládli.


    V útočných řadách loňského ročníku působili v modro-žlutých barvách hlavně hráči ročníku 2000, kteří byli tahouny. Z hráčů mladších ročníků je důležité zmínit Petra Mynáře, který loni nasbíral 20 (11+9) kanadských bodů. Klíčovou postavou bude také Jan Fencl 19 (11+8), který v letošní sezóně získává drahocenné zkušenosti v dresu přerovského Áčka. Výraznou osobností je také David Šimanský 12 (5+7). Posilou pro juniory bude určitě loňský kanonýr dorostu Matěj Halík 38 (14+24).

    Defenzívě Přerova dominuje osmnáctiletý obránce Matyáš Gréč 32 (7+25), který také nakoukl do zápasu A-týmu. Doplňují ho Jan Kopeček 9(3+6) a Viktor Šambršula 9 (2+7). Z dorostu přichází loňský tahoun Adam Holík 32 (12+20).

    Situace v přerovském brankovišti není tak přehledná jako v brankovišti Draků. Hanáci na následující sezónu testují v přípravě mnoho maskovaných mužů. Za předpokládanou jedničku lze považovat dlouholetou přerovskou oporu Michala Postavu 93,28%, který dostal šanci i v dresu mužů. Záda mu bude krýt bývalý brankář juniorů Havířova Nik Atanasiadis 92,59%nebo také Tomáš Horák, který v loňské sezoně působil v zámoří. Do utkání proti Drakům zasáhl také hodonínský rodák Petr Hanáček.

     

    Letošní širší kádr Draků a Zubů se střetl v již zmiňovaném přípravném zápase, který se odehrál 12.8.2020 na ledě přerovské MEO Arény. Zubři byli v utkání favority, což dokazovali celé dvě periody. Nejprve vedli o dva góly, když se Drakům podařilo snížit, odskočili na rozdíl tří gólů. Hosté se ale nezalekli a v posledních minutách utkání předvedli nečekaný comeback. Šumperským stačily poslední tři minuty na vstřelení tří branek. Všechny branky navíc přerovští inkasovali v přesilové hře po vyloučení hostujícího Štrbíka (5+10) dokonce.


    První střetnutí tedy dopadlo nerozhodne 4:4


    Sestavy z minulého zápasu:


    HK MD Šumperk
    Ryšavý (30. Kašpar) – Štrbík, F. Cekr, Holub, Plhal, Blaháček, L. Cekr, Koutecký, Netolický – Vogel, Drlík, Žižlavský, Kesler, Kavan, Šembera, Minařík, Diviš
    HC Zubr Přerov
    Hanáček – Gréč, Fencl, Holík, Hanák, Peluha, Němec, Nesvadba, Šabršula – Dobša, Šimanský, Mynář, Šafránek, Kolařík, Kleniar, Petr, Štíbr, Morev, Hradil, Halík, Brázda
     

    Dnešní zápas bude určitě zajímavou hokejovou podívanou, jelikož se proti sobě postaví favorité skupiny Východ následujícího ročníku Extraligy juniorů, ne-li celého příštího ročníku. Uhájí Draci domácí území, nebo je na kopytech roznesou Zubři? Úvodní buly bude v šumperské Škoda aréně vhozeno v 18:00.

     
    Úvodní sestavy:

    HK Mladí Draci Šumperk: Ryšavý (Kašpar), Cekr F., Štrbík, Plhal, Holub, Blaháček, Koutecký, Netolický – Vogel, Polách, Drlík, Šembera, Kavan, Žižlavský, Ruda, Rusina, Fibigr, Ivashchenko

    HC ZUBR Přerov: Horák (Žurek), Billa, Němec, Holík, Hanák, Peluha, Šabršula, Kaprál – Dobša, Šimanský, Mynář, Rozsahegyi, Kolařík, Šilhavý, Hradil, Halík, Šafránek, Prísažný, Štibr, Brázda
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    02:12
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři jdou do vedení po samostatné akci ANDREJE PRÍSAŽNÉHO. Bez asistence
     
    03:30
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři jsou ze začátku utkání aktivnějším týmem a navyšují své vedení o další branku, o kterou se postaral DAVID DOBŠA Asistence: Petr Mynář
     
    05:44
    Přerov se usadil v obranném pásmu Draků, vysílá nespočteno střel na šumperskou klec. Střely jsou blokovány domácími obránci, nebo je kryje Ryšavý.
     
    06:45
    Šumperský gólman zastavuje střelu z bezprostřední blízkosti svou lapačkou.
     
    08:58
    Útočné akce Přerovanů přerušuje postavení mimo hru.
     
    09:55
    Přerov právě vstřelil branku!
    Nyní Šumperk zaváhal. Za obranou Draků zůstal úplně osamocený MARTIN ŠILHAVÝ, kterému poslal přesný pas Adam Holík. Šilhavý vyrazil proti Ryšavému, který proti bekhendovému blafáku Zubra neměl šanci. Asistence: Adam Holík
     
    11:52
    Nyní se ke slovu dostávají opět Draci, kteří s pukem zajíždí do útočné třetiny, zatím ale bez zakončení.
     
    13:13
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Šabršula – 2 min.).
     
    13:40
    Hostům se nyní naskytla obrovská příležitost skórovat ve vlastním oslabení. Po špatně vyslané střele na bránu od modré čáry zachytil puk jeden z Přerovanů a vyrazil na bránu, střela byla zlikvidována.
     
    13:48
    Přerov právě vstřelil branku!
    Šumperku se v přesilovce nedaří. K puku se dostal DAVID DOBŠA, který přesně zacílil a svou druhou ranou v zápase překonal Ryšavého. Bez asistence
     
    14:33
    Hosté v plném počtu.
     
    19:11
    Ke slovu se po dlouhé době dostali domácí, kteří si roztáhli hostujícího brankáře Horáka, kotouč skončil pod jeho betony.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První perioda je u konce. Aktivnějším celkem jsou určitě hosté. Během první dvacetiminutovky Draky stěží pustili z pásma. Zubři aktivně ostřelují šumperskou klec a zatím to přináší své ovoce. Zaslouženě vedou utkání o 4 branky, dvě z nich vsítil David Dobša, prosadil se také Andrej Prísažný a Martin Šilhavý
    Další třetina začne přibližně v 18:42.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Hra začíná icingem domácích.
     
    20:25
    Hosté v útočném pásmu kryjí výhled Ryšavému a vysílají střely od modré čáry.
     
    20:38
    Domácí opět vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    21:00
    Draků se nedaří přechod přes střední pásmo, Zubři odrážejí jakékoli pokusy nebo snahu.
     
    22:32
    Hosté kombinují v útočném třetině.
     
    23:53
    Drakům se nedaří souvisle dostat z obranného pásma, hru nyní přerušuje Ryšavý.
     
    24:18
    Domácí se poprvé dostali ke střele na bránu, kterou Horák kryje ve své rukavici.
     
    24:46
    Draci špatně zahájili útočnou akci a na domácí branku se rozjel Hanák, ten ale z dobré pozice nevystřelil.
     
    26:03
    Draci špatně vystřídali a na bránu se řítil naprosto osamocený Štíbr, jeho střela skončila v náruči domácího brankáře.
     
    27:18
    Hra se dostává do tempa, ke dvěma nebezpečným střelám se dostali domácí.
     
    28:02
    Hezkou akci domácích zahájil Ruda, který poslal puk na Blaháčka, který střílel na nic nevidícího Horáka. Střelu zblokovala hostující obrana.
     
    28:57
    Svou sílu na puku předvedl Hanák, který obral domácího obránce svou aktivitou o kotouč, zakončil mimo brankové zařízení.
     
    31:11
    Hosté jsou důraznějším týmem. Dostávají se do brankových šancí, které ale neproměňují.
     
    32:00
    Dopředu se hnala domácí dvojice Ruda, Fibigr. první jmenovaný se dostal až do před brankového prostoru, ale nezakončil
     
    32:14
    Střídání v týmu HK Mladí Draci Šumperk: ze hřiště odchází Ryšavý, přichází Kašpar.
     
    32:22
    Viděli jsme tvrdý střet v obranném pásmu domácích, který jen dokazuje, že souboje Zubrů a Draků budou vyhrocené. Oba zúčastnění po střetu zůstávali dlouho ležet. Šabršula je otřesen a není schopen trest sám odpykat a opuští utkání.
     
    33:50
    Draci zavážejí během, přesilové hry puk do útočné třetiny, ale Zubři spolehlivě brání a kotouče z prostoru kolem své svatyně likvidují.
     
    35:44
    Draci se nevzdávají, na jejich hokejky se ale dnes nelepí štěstí, ve velké šanci se kotouč na ledové ploše zastavil.
     
    36:09
    Domácí cítí, že musí s výsledkem něco udělat a poprvé v utkání jsou aktivnějším celkem. Vytrvale ostřelují Horáka, který jim zatím nedává šanci.
     
    37:48
    Hosté si zahrají přesilovku, kterou pro svůj tým vybojoval Adam Holík, který soustavně provokoval domácího Drlíka před bránou hostů.
     
    39:03
    Hosté se ve své přesilovce udržují před brankou Šumperka, kde ale všechny střely kryje Kašpar. Do domácího brankáře nevybíravě najel hostující Šafránek, kterého museli zklidnit domácí obránci.
     
    39:40
    Domácí v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetiny góly nepřinesla. Tempo hry je o poznání rychlejší, hraje se. ,,nahoru dolů”. Na puku se ale stále více drží Zubři. Draci se ozvali hlavně ke konci druhé dvacetiminutovky, kdy spálili dvě gólové šance.
    Třetí třetina začne přibližně v 19:29.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:50
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Peluha – 2 min., podrážení).
     
    43:30
    Přesilovka domácích se opět odehrává v jejich obranném pásmu, velké šanci Zubrů zabránil blokující Drak Blaháček.
     
    43:50
    Hosté v plném počtu.
     
    46:44
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Holík – 2 min., podrážení).
     
    47:33
    Domácím se zatím nedaří početní výhody využít, vysílají na sebe pouze nepřesné přihrávky.
     
    48:10
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Hanák – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Cekr – 2 min., hrubost).
     
    48:48
    Početní výhodu zakončili domácí střelou do Horákovy náruče.
     
    49:55
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Kavan – 2 min., napadení).
     
    50:47
    Hosté rychle přechází do útočného pásma, kde cloní brankáři ve výhledu a vysílají na něj jedovaté střely od modré.
     
    51:55
    Domácí v plném počtu.
     
    53:36
    Nebezpečnou střelu Peluhy zblokoval útočník Draků, další ránu kryje Kašpar.
     
    54:25
    Domácím hráčům patří velké plus za blokování střel, kterých z hole Zubrů přichází nespočet.
     
    55:37
    Přerovu byla po háčku Kouteckého signalizována početní výhoda, ve které hrozil pátou brankou. Bohužel pro hosty se ke konci výhody provinil hákováním autor dvou branek Dobša. Síly na ledové ploše budou vyrovnány.
     
    57:01
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Halík – 2 min., vražení na hrazení).
     
    57:01
    Dnešní zápas je u konce netradičně 3 minuty před posledním zahoukáním sirény. Hostující Halík tvrdě narazil na tvrzené sklo domácího Ivaschenka, který svým nárazem sklo vysklil.
     
    Konec zápasu.
     
    Sice netradiční formou, ale přece je dnešní utkání u konce. Během dnešního střetnutí dominoval od začátku hostující celek. Zubři do utkání nastoupili velmi aktivně, vyjížděli sí za šumperskou obranu a často hrozili ze samostatných úniků. V první třetině byli nejen aktivnějším týmem, ale bravurně zvládali i koncovku. Po první třetině vedli utkání 4:0.
    Toto skóre zůstalo v průběhu zápasu nezměněno, ačkoli se tempo hry zvýšilo a aktivně se začali projevovat i domácí Draci. Ti ale váhali v koncovce. Třetí dvacetiminutovka přinesla pomalejší hokej, který byl okořeněn četnými vyloučeními, jelikož i přes jasný výsledek byla na ledě vidět jasná rivalita a touha po vítězství.
     
    Dnešní utkání tedy zcela jasně ve všech ohledech ovládli Zubři. Pokud budou chtít Draci bojovat o nejvyšší cíl pro nadcházející sezónu, o postup, mají ještě hodně co zlepšovat.
    Oba celky se střetnou již na ostro ve 3. kole Extraligy juniorů opět na ledě Škoda arény v pátek 25.9 v 15:00 hodin.
     
    Ode mě je to dnes vše, přeji Vám hezký večer a těším se znovu na počtenou během prvního kola Extraligy juniorů, kdy vám přinesu přenos ze zápasu Warriors Brno HK Mladí Draci Šumperk. (20:04:03)

    Alena Ryšavá

    Branky a nahrávky: 3. Prísažný, 4. Dobša (Mynář), 10. Šilhavý (Holík), 14. Dobša


    HK Mladí Draci Šumperk: Ryšavý (33. Kašpar), Cekr F., Štrbík, Plhal, Holub, Blaháček, Koutecký, Netolický – Vogel, Polách, Drlík, Šembera, Kavan, Žižlavský, Ruda, Rusina, Fibigr, Ivashchenko
    HC ZUBR Přerov: Horák (Žurek), Billa, Němec, Holík, Hanák, Peluha, Šabršula, Kaprál – Dobša, Šimanský, Mynář, Rozsahegyi, Kolařík, Šilhavý, Hradil, Halík, Šafránek, Prísažný, Štibr, Brázda

    Rozhodčí: Adamec, Markovský, Klepetek

    Diváci: 45
    bahis siteleri