Turín – Atalanta BC 2:4 (kon.) | Cagliari – Lazio 0:2 (kon.) | Sampdoria – Benevento 2:3 (kon.)
Inter – Fiorentina 4:3 (kon.)
konec
Inter Milán
4:3 (1:1)
ACF Fiorentina
Sobota 26.09.2020, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Italská Serie A • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký den, vítejte u textové reportáže ze zápasu druhého kola italské Serie A, ve kterém se střetnou Inter Milán a ACF Fiorentina. Začínáme ve 20:45.
     
    Vzájemné zápasy
    INT – FIO 0:0
    INT - FIO 2:1
    FIO – INT 1:1
    FIO – INT 3:3
    INT - FIO 2:1
     
    Nejen česká média zaujal v posledních měsících příběh náhradního brankáře Interu Milán Tommasa Berniho. Ten je odchovancem milánského celku, prošel italskými mládežnickými kategoriemi, ale v áčku Interu se nikdy pořádně neprosadil. Za šest let nezasáhl do ani jednoho soutěžního zápasu. Nicméně v minulé sezoně byl ve dvou případech vyloučený. Nejprve v lednu ironicky zatleskal rozhodčímu po vyloučení argentinského útočníka Lautara Martíneze a v souboji s Cagliari tak musel do šatny. Následně „nedohrál“ ani v červnu proti Parmě, když na střídačce vyjádřil svou nespokojenost s výrokem rozhodčího.

    Použitý zdroj: https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-zahranici-italie-serie-a/380984/bizarni-story-golmana-interu-dvakrat-za-pul-roku-vyloucen-i-kdyz-6-let-nechytal.html
     
    V srpnu překonal Romelu Lukaku rekord Alana Shearera, když skóroval v jedenácti zápasech po sobě v Evropské lize. Shearer se prosadil v osmi zápasech v řadě za sebou v ročníku 2004/05. Lukaku už jej předstihl gólem proti Leverkusenu ve čtvrtfinále, ale to nebylo vše. Svůj počin vylepšil v semifinále proti Šachťaru Doněck, když jistil výhru 5:0 dvěma góly v závěru. Následně ve finále se Sevillou otevřel skóre z penalty již v páté minutě.

    Nutno zmínit, že celá pointa je v tom, že Lukaku odstartoval svou cestu za rekordem již v listopadu 2014 v barvách Evertonu, pak se jej necelých šest let Evropská liga netýkala...

    Použitý zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/pohary/romelu-lukaku-inter-milan-evropska-liga-rekord-goly.A200811_114957_fot_pohary_min
     
    Inter má za sebou skvělou sezonu. Po deseti letech si zahrál o evropskou trofej (poprvé od finále Ligy mistrů 2010). Dvaadvacet let čekal na to než se probojuje do finále Evropské ligy, kde podlehl Seville. Co se týče Serie A, tak tam obsadil Inter druhou pozici za hegemonem italské kopané Juventusem. Pomohl mu příchod již zmíněného Lukakua, který nasázel v italské lize třiadvacet branek a byl třetím nelepším střelcem Serie A. Navíc to Interu klapalo i směrem dozadu. S 36 obdrženými góly disponovalo mužstvo trenéra Conteho nejlepší defenzivou v nejvyšší italské soutěži.

    Inter si v této sezoně zopakuje účast v základní skupině Ligy mistrů. Tam loni narazil na Barcelonu, Slavii a Dortmund a nepostoupil, skončil třetí a putoval do jarní fáze Evropské ligy.
     
    Na rozdíl od Interu má Fiorentina vstup do nového ročníku Serie A za sebou. Přesně před týdnem doma urvala výhru 1:0 nad FC Turín brankou Castrovilliho ze 78. minuty. Po nepovedené předloňské sezoně, kdy Fiorentina byla až šestnáctá s pouhými třemi body náskoku na sestupující Empoli, se Fialky zvedly a skončily na desáté příčce se ziskem devětačtyřicet bodů.

    Co se týče přestupů před letošní sezonou, tak jestli pro někoho může být dnešní utkání pikantní, tak pro Španěla Borju Valera, který přišel do Fiorentiny v létě právě z Interu Milán, ze slavného milánského celku se vrátil z hostování Ital Cristiano Biraghi. Do kolonky příchodů můžeme počítat také italského záložníka Giacoma Bonaventuru z AC Milán. Jinak zmiňovaný Valero zapsal v dresu Interu tři sezony, 82 zápasů a čtyři góly. To Biraghi stihl během hostování 26 duelů, ve kterých vstřelil dvě branky. Ještě zmiňme Bonaventuru. Ten se pro odchod z AC rozhodl po dlouhých šesti letech.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Inter Milán: Handanovič (C) – D'Ambrosio, Bastoni, Kolarov – Perišić, Barella, Brozović, Eriksen, Young – R. Lukaku, Lautaro Martínez.
    Náhradníci: I. Radu – Pirola, Gagliardini, Alexis Sánchez, Hakimí, Arturo Vidal, Škriniar, Ranocchia, Nainggolan, Sensi, Dalbert, Pinamonti.

    ACF Fiorentina: Drągowski – Milenković, Ceccherini, M. Cáceres – Chiesa, Bonaventura, S. Amrabat, Castrovilli, Biraghi – Ribéry (C), Kouamé.
    Náhradníci: Terracciano – Lirola, Cutrone, Saponara, Duncan, Igor, Montiel, Dalle Mura, Venuti, Valero, Vlahović, Pezzella.

    Rozhodčí: Calvarese – Fiorito, Liberti.
     
    Aktéři zápasu už jsou na trávníku. Čekáme na úvodní výkop.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí se zatím drží na míči. Od Fiorentiny můžeme na začátku asi očekávat především poctivou obranu a hru na brejky.
     
    3
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Hosté šokují Inter rychlým gólem! Po centru Francka Ribéryho z pravé strany obránci Interu zazmatkovali a propustili míč za sebe, kde se k němu dostal Christian Kouamé. Ten už byl sám před Handanovićem, ale ještě balón posunul na GIACOMA BONAVENTURU, který měl před sebou už jen prázdnou bránu. Domácí reklamovali ofsajd, ovšem vše proběhlo podle pravidel.
    3. Giacomo BONAVENTURA - 0:1
     
    4
    Ani VAR neměl proti trefě Fialek námitek. Fiorentina tedy na stadionu Giuseppeho Meazzy vede.
     
    7
    Nicoló Barella ostře dojel Francka Ribéryho. Hráč Interu za to dostal žlutou kartu.
     
    9
    Nyní byl odpískán nedovolený zákrok Lukakuovi. Standardka pro Fiorentinu.
     
    10
    Rozehrával ji Biraghi, s jeho centrem si ale obrana Nerazzurri poradila.
     
    11
    Ashley Young si vyměnil míč s Lukakuem a z pravé strany poslal před bránu ostrý centr. Ten si našel Ivan Perišić, jenž však hlavou zamířil mimo.
     
    13
    Domácí svou hru postupně rozhýbávají. Rychlý gól je zaskočil.
     
    15
    Pěkný centr Nicola Barelly, který směřoval na zadní tyč. Tam si zabíhal Marcelo Brozović, který ale v pádu na balón nedosáhl.
     
    16
    Ashley Young se dostal k centru z levé strany, ale ten nebyl povedený. Míč se snesl až do zámezí.
     
    17
    Do rychlého protiútoku přešli hráči Fiorentiny. Ribéry našel v pokutovém území osamoceného Christiana Kouamého, který balón tečoval špičkou kopačky, ale vybíhající Handanović v pádu zabránil gólu!
    17. Kouamého vychytal Handanovič.
     
    18
    Penalta pro domácí! Lautaro Martínez si v pokutovém území dělal prostor k zakončení a v té chvíli ho zezadu kontaktoval Martín Cáceres. Sudí okamžitě ukázal na značku pokutového kopu.
     
    19
    Rozhodčí se ale ještě půjde podívat na monitor systému VAR, aby si celou situaci prohlédl...
     
    20
    Rozhodčí Calvarese se podíval na video a svůj předchozí verdikt odvolal! Na penaltu to podle něj nebylo a Martín Cáceres si jistě pořádně oddechl.
    20. Rozhodčí nejprve nařídil po zákroku Cácerese na Lautara Martíneze penaltu pro domácí. Pak si vše prohlédl na videu a rozhodnutí přehodnotil.
     
    23
    Danilo D'Ambrosio zastavil hostující akci faulem. Inter bude čelit standardní situaci.
     
    24
    A po ní přišla šance! Kouamé z pravé strany odcentroval na hlavu Nikoly Milenkoviće, který zamířil těsně nad břevno.
     
    25
    Zajímavá situace také na druhé straně! Christian Eriksen posílal z pravé strany před bránu výborný míč. Před Ivanem Perišićem však na malém vápně zachraňoval jeden z obránců.
     
    27
    Hosté zatím hrají dobrou patii. Dobře brání a navíc jsou nebezpeční i směrem dopředu.
     
    29
    Obrana Fiorentiny opět dobře zapracovala. Včas vystoupila a vystavila do ofsajdu Barellu.
     
    31
    Za námi je půlhodina hry. Inter zatím marně dohání jednogólové manko, které nabral už ve 3. minutě.
     
    32
    Lautaro Martínez se rozběhl s míčem na pravém křídle a k zemi byl sražen Federicem Ceccherinim. Ten dostává žlutou kartu.
     
    33
    Následnou standardní situaci v podobě lepšího rohového kopu rozehrával Aleksandar Kolarov. Jeho centr byl ale odvrácen.
     
    35
    Kolarov to nyní zkusil z obrovské dálky. Levačku má pověstnou, ale tentokrát poslal balón vysoko nad.
     
    35
    Před hostující šestnáctkou zůstal ležet Martín Cáceres, kterého zbořil tank jménem Romelu Lukaku. Rozhodčí přerušil hru.
     
    37
    Ostrý cent poslal před hostující bránu Ashley Young. Bartłomiej Drągowski se prezentoval tygřím skokem a vyboxoval balón do bezpečí.
     
    38
    Perišićova přihrávka hledala Romela Lukakua. Ten se ale zastavil, protože vytušil, že se nacházel v ofsajdové pozici.
     
    39
    Nicoló Barella byl na hranici šestnáctky zastaven naprosto čistým skluzem. Míč zůstal u nohou bránícího hráče Fiorentiny, takže nebylo co řešit.
     
    41
    Pas D'Ambrosia hledal rozběhnutého Lukakua. Ten v souboji s dvěma obránci neuspěl. Míč mu sebral Nikola Milenković.
     
    41
    Castrovilli poslal hezkou přihrávkou do šance Christiana Kouamého. Ten se už možná ptal Handanoviče, kam to chce, ale zezadu se přiřítil Ashley Young a zakončení útočníka Fialek zablokoval!
     
    42
    A Ashley Young už zase hraje dopředu. Jeho centr zaměstnal obránce Ceccherinho.
     
    44
    Young posílá do šestnáctky kvalitní centry. Před Perišićem zachraňoval na zadní tyči Federico Chiesa.
     
    45
    Blíží se už závěr první půle. Uvidíme, zda sudí něco nastaví.
     
    45+1
    Už to víme. Rozhodčí přidá dvě minutky.
     
    45+2
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Domácí srovnávají gólem do šaten! Vypadalo to, že by Fiorentina mohla dohrát poločas s míčem na kopačkách, jenže přišla ztráta a rychlý kontr Interu. Na jeho konci předal Nicoló Barella balón LAUTAROVI MARTÍNEZOVI, který si ho na hranici šestnáctky srovnal na pravačku a ranou ke vzdálenější tyči nedal brankáři Drągowskému šanci – 1:1.
    45+2. Lautaro MARTÍNEZ - 1:1
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Po prvním poločase hraje Inter s Fiorentinou nerozhodně 1:1. Hosté se ujali vedení už ve 3. minutě, kdy po centru Ribéryho domácí obrana zazmatkovala a nechala před Handanovičem hned dva hráče, což snadno potrestal Giacomo Bonaventura. Nerrazuri naopak srovnali trefou do šatny. V nastaveném čase se prosadil střelou ke vzdálenější tyči Lautaro Martínez. Mezitím se hrál svižný fotbal a nutno říci, že si hostující Fialky počínají velmi sympaticky. Pokud by své šance proměnili Kouamé s Milenkovićem, mohlo být pro ně skóre i lepší.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Sufján Amrabat se pokusil založit protiútok hostí dlouhým nákopem. Spoluhráče ale nenašel.
     
    48
    Bastoni fauloval Christiana Kouamého ještě na polovině Fiorentiny. Tedy v bezpečné vzdálenosti od brány milánského celku.
     
    49
    D'Ambrosio poslal z pravé strany do šestnáctky zajímavý centr. Lukaku ho hlavou prodlužoval na zadní tyč, kam se ale dostal jeho parťák z útoku Lautaro Martínez pozdě.
     
    51
    Lautaro Martínez nyní posouval míč na levou stranu šestnáctky, kde byl Ivan Perišić. Hosté ho ale do šance nepustili.
     
    52
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Domácí otáčejí skóre utkání! Lautaro Martínez dokázal ustát souboj se Sufjánem Amrabatem, respektive po něm okamžitě vstát a pokračovat v běhu. Přes marockého fotbalistu se dostal až do pokutového území, z levé strany balón napálil na bránu a bránící FEDERICO CECCHERINI míč nešťastně tečoval mimo dosah brankáře Fiorentiny. Ceccherini je tedy označen za autora vlastního gólu – 2:1.
    52. Federico CECCHERINI - 2:1
     
    54
    V roli týmu, který bude muset útočit, je pro změnu Fiorentina. Interu se podařil obrat.
     
    57
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Hosté nečekali na vyrovnání dlouho! Přihrávku na levé křídlo obdržel Franck Ribéry, který je i v sedmatřiceti letech stále dostatečně dravý pro moderní fotbal. Míč tak dotáhl až do pokutového území, kde ho přenechal z druhé vlny nabíhajícímu GAETANOVI CASTROVILLIMU a ten zamířil po zemi ke vzdálenější tyči Handanovičovy brány – 2:2.
    57. Gaetano CASTROVILLI - 2:2
     
    59
    Oba celky nám servírují zajímavý fotbal. Věřme, že nás čeká ještě vzrušujících 30 minut.
     
    61
    Za obranu hostí si zaběhl Ivan Perišić, který si míč i dobře připravil, ale pak ho napálil nad. Nebyla to špatná možnost pro Inter.
     
    61
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Giacomo Bonaventura, přichází Borja Valero.
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Christian Kouamé, přichází Dušan Vlahović.
     
    63
    Milánští hráči nyní kombinují na útočné polovině. Trenér Antonio Conte vše od postranní čáry gesty diriguje.
     
    63
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Z bleskového kontru ale udeřili hosté! Zase u toho byl nestárnoucí Franck Ribéry, který si s míčem seběhl na střed hřiště a kolmou přihrávkou poslal do úniku FEDERICA CHIESU. Ten balón dloubl kolem pravé ruky padajícího Handanoviče do sítě a Fialky vedou 3:2.
    63. Federico CHIESA - 2:3
     
    64
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Christian Eriksen, přichází Stefano Sensi.
     
    65
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Ashley Young, přichází Achraf Hakimí.
     
    67
    D'Ambrosiův centr hledal Lukakua. Před ním odvrátil na roh Ceccherini.
     
    68
    Ivan Perišić poslal z levé strany míč před bránu, kde byl Romelu Lukaku, který se natlačil před Ceccheriniho. Belgický tank však zakončil ve velké šanci vedle tyče!
    68. Perišićovu nabídku nepřetavil ve vyrovnání Lukaku.
     
    69
    U pokutového území hostí se dostal k míči Lautaro Martínez, který si ho přehodil na pravačku a vypálil. Trefil ale jen střed brány a Bartłomiej Drągowski tak v pohodě zakročil.
     
    72
    Hosté se stále snaží hrozit z brejků. Borja Valero vyvážel balón na pravém křídle. Počkal si na náběh Dušana Vlahoviće, který střílel z hranice šestnáctky tak metr nad břevno.
     
    73
    Velké chvíle hostujícího brankáře Drągowského! Ten nejprve vytěsnil špičkou pravé kopačky zakončení Romala Lukakua, který byl před ním už sám. O chvíli později vytáhl nad břevno parádní projektil Nicola Barelly, jenž pálil z nějakých 23 metrů!
    73. Lukaku neuspěl tváří v tvář Drągowskému.
    73. Vzápětí hostující gólman vytěsnil nad krásnou střelu Barelly.
     
    75
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Marcelo Brozović, přichází Arturo Vidal.
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Nicoló Barella, přichází Radja Nainggolan.
     
    76
    Do konce řádné hrací doby zbývá čtvrthodina. Ta by mohla být pro hosty ještě hodně složitá.
     
    77
    Stefano Sensi se dostal ke střele z již ostrého úhlu. Drągowski byl opět na místě.
     
    78
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Ivan Perišić, přichází Alexis Sánchez.
     
    80
    Achraf Hakimí odcentroval z pravé strany. Našel jen hlavu hostujícího Milenkoviće.
     
    81
    Franck Ribéry připravil další šanci pro své spoluhráče. Po jeho nahrávce střílel z hranice šestnáctky Dušan Vlahović, který zamířil vedle pravé tyče.
     
    82
    Z levé strany centroval Alexis Sánchez. Míč se snažil zasáhnout Arturo Vidal, brankáře Fiorentiny ale neohrozil.
     
    83
    Výborně hrající Franck Ribéry má pro dnešek odpracováno. Nahrazuje ho Patrick Cutrone.
     
    84
    Franck Ribéry sklidil při odchodu ze hřiště aplaus od hrstky fanoušků Interu, kteří byli na utkání vpuštěni.
     
    86
    Centr Kolarova sebrala obrana Fialek a hosté dokonce zakládají rychlý protiútok.
     
    87
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Domácí se radovali z vyrovnání, ale poté to chvíli vypadalo, že gól platit nebude! Alexis Sánchez poslal míč na pravou stranu šestnáctky, kam si naběhl Achraf Hakimí. Ten našel z první ROMELUA LUKAKA, který se nemýlil, ovšem pomezní mával Hakimího ofsajd. Po chvilce dohadů však gól platí – 3:3.
    87. Romelu LUKAKU - 3:3
     
    89
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Domácí v závěru neskutečně obracejí vývoj zápasu! Po rohu nakrátko se dostal k balónu Alexis Sánchez. Ten odcentroval téměř od brankové čáry na zadní tyč, kde DANILO D'AMBROSIO přetlačil bránícího Vlahoviće a hlavou poslal míč do sítě.
    89. Danilo D'AMBROSIO - 4:3
     
    90+1
    Rozhodčí nastaví ještě čtyři minuty! Další gól Interu mohl přidat Lukaku, ale včasným výběhem mu v tom zabránil Drągowski.
     
    90+4
    Patrick Cutrone se dopustil útočného faulu. To je asi konec nadějí Fialek.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Interu Milán vítězí po infarktovém závěru nad Fiorentinou 4:3! Ta vedla ještě pár minut před koncem 3:2 i díky skvělému výkonu Francka Ribéryho. Zkušený Francouz byl totiž u všech třech zásahů svého týmu, u otočky z 1:2 na 3:2 si připsal krásné asistence. Po vystřídání hostující opory, které přišlo v 83. minutě, však Nerrazuri vystupňovali závěrečný nápor. V 87. minutě nejprve srovnal po spolupráci Sáncheze s Hakimím Romelu Lukaku a o dvě minuty později zužitkoval Sánchezův centr Danilo D'Ambrosio, který tak strhl vítězství na stranu svěřenců Antonia Conteho. Neskutečný zápas!
     
    Statistiky zápasu:
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:10. (22:51:40)
    Máme za sebou parádní zápas, kterému nescházelo vůbec nic.

    Martin Augustin

    Branky: 45+2. Lautaro Martínez (Barella), 52. Ceccherini (vla.), 87. R. Lukaku (Hakimí), 89. D'Ambrosio (Alexis Sánchez) – 3. Bonaventura (Kouamé), 57. Castrovilli (Ribéry), 63. Chiesa (Ribéry)

    Karty:   7. Barella (INM) – 32. Ceccherini (FIO)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:10.
    Inter Milán: Handanovič (C) – D'Ambrosio, Bastoni, Kolarov – Perišić (78. Alexis Sánchez), Barella (75. Nainggolan), Brozović (75. Arturo Vidal), Eriksen (64. Sensi), Young (65. Hakimí) – R. Lukaku, Lautaro Martínez.
    Náhradníci: I. Radu – Pirola, Gagliardini, Alexis Sánchez, Hakimí, Arturo Vidal, Škriniar, Ranocchia, Nainggolan, Sensi, Dalbert, Pinamonti.

    ACF Fiorentina: Drągowski – Milenković, Ceccherini, M. Cáceres – Chiesa, Bonaventura (61. Valero), S. Amrabat, Castrovilli, Biraghi – Ribéry (C) (83. Cutrone), Kouamé (61. Vlahović).
    Náhradníci: Terracciano – Lirola, Cutrone, Saponara, Duncan, Igor, Montiel, Dalle Mura, Venuti, Valero, Vlahović, Pezzella.

    Rozhodčí: Calvarese – Fiorito, Liberti
    bahis siteleri