Senica – Trnava 0:2 (kon.) | Nitra – Sereď 3:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Žilina 4:0 (kon.)
Michalovce – Pohronie 2:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Ružomberok 5:0 (kon.)
konec
MFK Zemplín Michalovce
2:0 (1:0)
FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa
Sobota 26.09.2020, 19:00Niké liga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Dnešní utkání sleduje 377 diváků.
     
    88
    Kapitán Zemplínu Michalovce Igor Žofčák opouští hřiště za potlesku spoře zaplněných tribun, na závěr zápasu místo něj přichází ukrajinský mladík Maxim Hirnyj.
     
    85
    A jako obvykle byl z žiarského rohu brejk a velká šance Zemplínu! Domácí běželi dokonce tři na jednoho, Kountouriotis našel zleva volného Ricarda Phillipse, který šanci úplně zazdil. Míč si příliš předkopl a Jenčo mu ho skluzem sebral.
     
    80
    Nejlepší střelec Pohronie Bon-Fils Caleb Bimenyimana dnes neuspěl, útočníka z Burundi mění na place Kojo Matić.
     
    78
    Žofčák odrazem o hostujícího Jacka nabídl nečekanou šanci devatenáctiletému Trusovi, který chtěl zatočit míč k zadní tyči. Střela se mu vychýlila vedle a tak dnes zatím svůj dvougólový počin celé loňské sezóny nezopakoval.
     
    73
    Střídání v týmu MFK Zemplín Michalovce: ze hřiště odchází Dimitrios Popovits, opačným směrem jde jeho krajan Christos Kountouriotis.
     
    69
    Střídání v mužstvu Pohronie: anglický záložník James Weir má dohráno, nahradil ho Patrik Abrahám.
     
    67
    Na zadní tyči si našel Phillipsův rohový kop Spoljaric a prudký „koníček“ kyperského fotbalisty se o zem odráží těsně nad břevno.
     
    66
    Roh vedl opět jen k rychlému kontru Zemplínu! Režisér Žofčák poslal přesný míč Philipsovi, ten dal do uličky Popovitsovi a křížnou střelu řeckého levého záložníka vyškrabuje Jenčo na roh.
     
    56
    Střídá i Pohronie: místo Petráka nastupuje také z dresu Liberce a Olomouce známý Michal Obročník.
     
    56
    Poprvé střídají Michalovce: odchází Sergej Ivanov, na jeho místo přišel Danilo Spoljaric, kyperský fotbalista, který na Zemplíně hostuje z Apollonu Limassol.
     
    52
    Michalovce daly gól! Vzápětí poté, co Zemplín přežil obrovskou šanci hostů, bleskově udeřil. Žofčák skvěle sklepl dalekonosný nákop a nepokrytý MATEJ TRUSA z náběhu propálil Jenča.
     
    51
    Nádherná žiarská akce! Fadera našel v šestnáctce Blahúta, který šajtlí z první předal napravo zcela volnému Mazanovi. Také jeho centr byl na jedničku s hvězdičkou, Petrákovu prudkou hlavičku ze tří kroků však likviduje Matej Marković!
     
    15
    Michalovce daly gól! Pinův dlouhý pas převzel Popovits, jemuž hodně pomohlo uklouznutí hostujícího Badola. Řecký křídelník přihrál pod sebe a velezkušený IGOR ŽOFČÁK napnul síť placírkou do protipohybu brankáře.
     
    8
    Exsparťan Igor Žofčák narazil do běhu Martinu Kolesárovi, který svůj výpad korunoval krásnou střelou z 22 metrů kousek kolem šibenice. Jenčo plachtil vzduchem, ale zasahovat nakonec nemusel.
     
    Vzájemné zápasy
    Po postupu do ligy remizoval Žiar nad Hronom před 973 diváky doma s Michalovcemi 2:2, na Zemplíně pak před návštěvou 1127 diváků zvítězili domácí 1:0 gólem Sidibeho. Také v poslední druholigové sezóně, kdy se oba celky potkaly, vyhrály všechny tři duely Michalovce.

    Karel Jedlička

    Branky: 15. Žofčák, 52. Trusa


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 6:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 14:21.
    MFK Zemplín Michalovce: Marković – Kolesár, Soler, Vovkun, Vojtko – Neofytidis – Phillips, Ivanov (56. Spoljaric), Žofčák /C/ (88. Hirnyj), Popovits (73. Kountouriotis) – Trusa.
    Náhradníci: Dráb – Vaško, Méndez, Siopis

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Jenčo – Badolo, Pavlík /C/, Jacko, Župa – Blahút, Mazan, Weir (69. Abrahám), Petrák (56. Obročník) – Fadera, Bimenyimana (80. Matić).
    Náhradníci: Dovec – Pellegrini, Kramár, Lindsay

    Rozhodčí: Kráľovič

    Diváci: 377
    bahis siteleri