Valencia – Sevilla 0:1 (kon.) | Elche – Osasuna 2:2 (kon.) | Huesca – Levante 1:1 (kon.)
Real Sociedad – Atlético 0:2 (kon.) | Valladolid – Barcelona 0:3 (kon.) | Villarreal – Ath. Bilbao 1:1 (kon.)
konec
Elche CF
2:2 (0:1)
CA Osasuna
Úterý 22.12.2020, 17:30 • Venue Estadio Manuel Martínez Valero (Elche) • Španělská LaLiga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Příjemný úterní podvečer. Španělská La Liga má ještě před Vánoci na programu vložené patnácté kolo. Dnes bude na programu celkem šest utkání a my se v této textové on-line reportáži podrobněji zaměříme na souboj mezi kluiby Elche CF a CA Osasuna. V utkání dvou týmů ze spodní poloviny tabulky favorizují bookmakeři sázkových kanceláří mírně hostující mančaft z města Pamplona.
     
    Elche je po dvanácti odehraných zápasech na šestnácté příčce dvacetičlenné tabulky. Spolu s Eibarem má tento tým vizitku nejméně produktivního útoku celé La Ligy, který se dosud prosadil jen v deseti případech. Na ligové vítězství čekají fotbalisté Elche už sedm kol. Poslední dva zápasy prohráli – nejprve doma 0:1 s Granadou a o víkendu pak 1:3 na půdě favorizovaného Atlética Madrid. Nejlepším střelcem týmu je se třemi góly čtyřiadvacetiletý argentinský útočník Lucas Boye.
     
    Osasuna je zatím poslední, když má spolu s Betisem na kontě nejvyšší počet porážek (8). Také tento tým se v posledních kolech pořádně trápí, když prohrál už čtyřikrát v řadě a nevyhrál, stejně jako Elche, už sedm kol po sobě. Naposledy Osasuna hostila v sobotu Villarreal, kterému podlehla 1:3. Situaci jí pořádně zkomplikovalo brzké vyloučení Aridaneho, který putoval předčasně do sprch už v 19. minutě. Na počtu letos vstřelených jedenácti branek se dosud největší měrou podílel Roberto Torres. Jednatřicetiletý španělský záložník se do střeleckých statistik zapsal třikrát.
     
    Zápasy těchto týmů bývají vždy velmi vyrovnané. V posledních šesti vzájemných duelech se třikrát zrodila remíza a třikrát vyhrálo jedno z mužstev o jedinou branku (dvakrát Osasuna, jednou Elche). Naposledy se loni v dubnu radovala na hřišti protivníka z triumfu 2:1 Osasuna – tehdy ještě o patro níže v druhé nejvyšší soutěži.
     
    Úvodní sestavy:

    Elche CF: Badía – Barragán, Verdú, Calvo, Miño – Josan, Marcone, Fidel, Rigoni – Morente, Boyé.
    Náhradníci: Rodríguez – Carrillo, Donald, Cifuentes, Guti, Y. Koné, Lucumí, Nino, Milla, V. Rodríguez, Josema, Luismi.

    CA Osasuna: R. Martínez – Roncaglia, U. García, D. García, Cruz – R. Torres, Brašanac, Moncayola, I. Pérez – Calleri, R. García.
    Náhradníci: Herrera, Martínez – Barja, Budimir, Gallego, Brandon, Adrián López, J. Martínez, Navas, Oier, Vidal.

    Rozhodčí: R. De Burgos – C. Soto, C. Álvarez.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hned v úvodu zápasu se Elche dostalo do zajímavé příležitosti. Tete Morente obdržel přihrávku na pravou stranu vápna. Tam si míč předkopl před dva bránící protihráče a nakonec prudce vypálil zhruba metr nad bližší horní růžek branky.
     
    2
    Fotbalisté Elche nastoupili do zápasu v bílo-zelených dresech, Osasuna v červených.
     
    3
    Dobrá možnost i na protějším konci hrací plochy. Darko Brašanac si na středu vápna zpracoval přihrávku z levé strany a z otočky vystřelil. Žel pro Osasunu doprostřed branky, takže jeho pokus stačil Edgar Badía vyrazit.
     
    4
    Další zákrok domácího brankáře – tentokrát o poznání snazší. Edgar Badía si stáhl do rukavic vysoký centrovaný balon.
     
    5
    Zadáci Elche se snaží uklidnit hru a kombinují na vlastní polovině.
     
    7
    Sledujeme stále stejný obrázek. Osasuna napadá rozehrávku Elche na útočné polovině. Iñigo Pérez to teď s důrazem ovšem přehnal a nedovoleně atakoval Josana.
     
    9
    Po divokém začátku, kdy si každý z týmů vytvořil v krátkém sledu po jedné zajímavé šanci, tempo hry trochu opadlo. Aktuálně se nejčastěji hraje poblíž středového kruhu, tedy v prostoru daleko od obou šestnáctek.
     
    10
    Osasuna právě vstřelila branku!
    Teď ale hosté podnikli rychlou akci, na jejímž konci je první gól! Jonathan Calleri pláchl po pravé straně a poslal z hranice šestnáctky přízemní přihrávku na zadní tyč, kterou ve skluzu umístil do protipohybu brankáře RUBÉN GARCÍA. Bránění této situace si domácí zadáci za rámeček rozhodně nedají.
     
    12
    Uvidíme, kterak Elche na rychle inkasovanou branku zareaguje. Nyní se fotbalisté v bílých dresech snažili prodrat dopředu, nakonec jim ale utekl míč až k brankáři Rubénu Martínezovi.
     
    14
    Elche se snažilo dostat vpřed nákopem na pravé křídlo, vzdušný pas ale dobrým obranným zákrokem odvrátil hlavou David García.
     
    15
    Edgar Badía musel pohotově vyrazit až na hranici vlastní šestnáctky. Přes dvojici bránících protihráčů se do zakončení dral Roberto Torres.
     
    16
    Po centru z levé strany střílel z pravé strany šestnáctky Josan. Jeho přízemní ránu ale zblokoval jeden z hráčů Osasuny na rohový kop.
     
    17
    Po rohovém kopu hlavičkoval z malého vápna Lucas Boyé. Kousek před brankovou čárou míč pohotově odkopával ze vzduchu Unai García. Následně bylo pískáno, zřejmě šlo o útočný faul.
     
    19
    Elche po inkasované brance přidalo, z gólu se ale zatím nejméně produktivní útok celé La Ligy neradoval.
     
    21
    Opět méně záživná pasáž hry (z té předchozí paradoxně pramenila vedoucí branka Osasuny). Obránci Elche pohodlně kombinují na vlastní půlce. Hosté nijak extra nenapadají.
     
    22
    Po vzdušném souboji Antonia Barragána a Roberta Torrese bude Elche vhazovat kousek od půlící čáry. Krátce předtím zastavil akci domácího celku ofsajd.
     
    23
    Osasuna má k dispozici rohový, který rozehraje z pravé strany hrací plochy.
     
    24
    Hosté byli nesmírně blízko druhé trefě! Po centru z pravé strany hlavičkoval Unai García z malého vápna o zem do břevna. Z následné dorážky pálil David García trestuhodně nad branku!
     
    25
    Josan utržil v souboji s Juanem Cruzem bolestivý zásah do tváře a leží otřesený na zemi. Aktuálně se tak nehraje.
     
    28
    Hra již nějakou dobu pokračuje. Elche se snaží držet míč, do šestnáctky Osasuny se ale dostává pouze centry. A ty zadáci klubu z Pamplony spolehlivě odvracejí.
     
    30
    Pěkná akce Elche přišla vniveč. Josan se uvolnil na pravém křídle, jeho centrovaný balon ale odkopl Jon Moncayola rovnou ze vzduchu do zámezí.
     
    31
    Obrana Osasuny si hravě poradila i s následným rohovým kopem, a tak platí po půlhodině těsné vedení posledního týmu soutěže.
     
    33
    Iñigo Pérez pelášil po pravém okraji hřiště, neměl ale dostatečnou podporu spoluhráčů a tudíž ani komu přihrát před branku. Nakonec získal pro své barvy alespoň autové vhazování poblíž rohového praporku.
     
    34
    Stejná herní činnost tentokrát v podání Elche. To ale po vhazování okamžitě o míč přišlo. Osasuna následně vrací hru až hluboko na svou polovinu.
     
    36
    A další hned trojí vhazování Osasuny. Ta teď trochu ragbyově získala území, když se kouskovaně posunula s míčem z vlastní poloviny až na dostřel soupeřovy šestnáctky.
     
    37
    Po delší době musel zasahovat Edgar Badía. Po zpětné přihrávce z pravé strany střílel z hranice velkého čtverce Jon Moncayola. Tomu se do cesty přimotal hlavní rozhodčí a možná i proto jeho skákavá rána zamířila jen na střed branky, kde číhal zmíněný Badía.
     
    39
    Jonathan Calleri si v souboji o padající míč až příliš vehementně vypomohl rukama. Domácí si žádali kartu, pro tu ale sudí De Burgos dnes do kapsičky ještě nesáhl.
     
    40
    Elche mělo výhodu rohového kopu. Hned dvakrát centroval z pravé strany Fidel, meruna ale vždy skončila na hlavě některého z hráčů v červeném. Osasuna dnes prostory před vlastní brankou vykrývá opravdu precizně.
     
    41
    Další centrovaný balon z dílny Elche dopadl na horní síť. Rozehrávat bude Rubén Martínez.
     
    42
    Osasuna spálila další velkou možnost na navýšení náskoku! Rubén García našel přihrávkou z levé strany na pravé straně šestnáctky volného Roberta Torrese, ten ale z ideální pozice zamířil trestuhodně vedle vzdálenější tyče!
     
    44
    Roberto Torres tentokrát na zemi. Po faulu na jeho osobu bude Osasuna kopat standardku. Na přímou střelu to není, dá se spíše očekávat centr do šestnáctky.
     
    45
    Do té nakonec míč nedolétl. Obrana Elche dobře zasáhla, stále jsou to ale domácí, kdo se musí v závěru úvodního dějství bránit.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Úvodní poločas zápasu mezi Elche a Osasunou nabídl jedinou branku. Po zásluze zatím vedou hosté, které poslal už v 10. minutě do vedení Rubén García. Ten umístil ve skluzu do sítě přízemní pas Calleriho. Hosté byli i nadále nebezpečnějším celkem a mohli vést i vyšším rozdílem. Ve 24. minutě Unai García hlavičkoval do břevna, jeho jmenovec David pak z dorážky trestuhodně přestřelil prázdnou branku. V závěru dějství poté netrefil z ideální pozice zařízení ani Torres, a tak je před druhým poločasem vše otevřené.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:30.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Daniel Calvo, přichází Víctor Rodríguez.
     
    46
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Tete Morente, přichází Josema.
     
    46
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Josan, přichází Nino.
     
    47
    Elche právě vstřelilo branku!
    Domácí po změně stran bleskově srovnávají krok! Emiliano Rigoni posunul míč na pravou stranu, odkud odcentroval Antonio Barragán. Jeho Rigonim tečovaný pas propadl mezi nohami Unaie Garcíi až na zadní tyč, kde jej doklepl do branky FIDEL.
     
    50
    Fidelova trefa je teprve dvanáctou letošní brankou týmu Elche. Osasunu v tuto chvíli mohou hodně mrzet spálené gólovky z první půle.
     
    52
    Hra se teď přesouvá ze strany na stranu, avšak bez vážnějšího efektu.
     
    53
    Elche může zahrozit centrem od rohového praporku. Míč si staví Emiliano Rigoni.
     
    54
    Odražený balon propadl až na pravou stranu šestnáctky k Fidelovi. Ten ale jako by nevěděl, co s míčem. Po dlouhém váhání zvolil hodně špatnou zpětnou přihrávku, které se zmocnili hosté.
     
    56
    Po nedovoleném zákroku Víctora Rodrígueze mohou hrát chvíli hosté. Ti jsou zatím po změně stran poněkud pasivní.
     
    58
    Osasuna se na útočné polovině snaží roztáhnout hru do křídel. Uvidíme, co se fotbalistům v červených dresech podaří vymyslet.
     
    59
    Nakonec vlastně nic. Po vzájemném souboji skončili na zemi Josema a Darko Brašanac, přičemž faul byl k překvapení hostů pískán druhému jmenovanému.
     
    60
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Jon Moncayola, přichází Oier.
     
    61
    Ke střele z pravé strany šestnáctky se uvolnil Roberto Torres, Edgar Badía ale prostor u své tyče uhlídal a míč nadvakrát zkrotil v rukavicích.
     
    62
    Další spálená tutovka v podání Roberta Torrese! Osasuna se zničehonic dostala do rychlého přečíslení tří proti dvěma. Iñigo Pérez oslovil přihrávkou do běhu úplně volného Torrese, ten ale z pravé strany trestuhodně střílel po zemi vedle levé tyče. Tohle se zkrátka musí dávat!
     
    64
    Osasuna právě vstřelila branku!
    Obrana Elche znovu nepochopitelně propadla a bylo z toho další přečíslení Osasuny – tentokrát dokonce čtyři na dva! Rubén García vyslal z levé strany kolmici na zadní tyč, odkud tentokrát DARKO BRAŠANAC mířil po zemi do protipohybu brankáře přesně.
     
    67
    Osasuna je opětovným vedením očividně povzbuzena. Ačkoliv úvod druhého dějství patřil Elche, nyní jsou pány na hřišti hosté.
     
    69
    Na Badíovu klec se valí jeden útok za druhým. Obrana Elche v těchto chvílích nepůsobí vůbec jistým dojmem. Naštěstí pro domácí celek není Osasuna přesná v předfinální fázi.
     
    72
    Fotbalistům Elche se v posledních minutách přeci jen podařilo otupit hostující tlak. S balonem teď operují na polovině soupeře, avšak poblíž půlící čáry.
     
    73
    Vůbec prvním dnešním karetně potrestaným hráčem je v přerušené hře dodatečně Iñigo Pérez.
     
    74
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Darko Brašanac, přichází Javier Martínez.
     
    76
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Juan Sanchez Miño, přichází Guido Carrillo.
     
    76
    Emiliano Rigoni rozehrál domácí standardku nákopem do šestnáctky, obrana Osasuny ale dostala míč okamžitě do bezpečí.
     
    77
    Podobná situace i na druhé straně – s jedním lehkým rozdílem. Centr Osasuny z pravé strany byl odvrácen mimo pokutové území, odkud následoval ještě střelecký pokus Rubéna Garcíi. Tomu ale sjel míč z kopačky a dělovka skončila daleko vedle branky.
     
    78
    Elche právě vstřelilo branku!
    Tak tohle střídání se povedlo! GUIDO CARRILLO je na hřišti sotva dvě minuty a už se stačil zapsat mezi střelce. Fidel odcentroval z levé strany na malé vápno. Tam se nepovedl odkop Iñigu Pérezovi, a tak mohl Carrillo vzápětí trestat pohotovou střelou k pravé tyči. Rubén Martínez se po balonu natahoval marně.
     
    81
    Do konce zápasu schází posledních deset minut plus nějaké to nastavení. Aktuálně to vypadá, že se ani jednomu z týmů nepovede ukončit dlouhou sedmizápasovou šňůru bez vítězství. Ale ještě nepředbíhejme...
     
    83
    Guido Carrillo už stačil vyfasovat i žlutou kartu. V souboji uvnitř středového kruhu zasáhl loktem Davida Garcíu.
     
    84
    Rubén García si staví balon u rohového praporku. Jak s touto situací Osasuna naloží?
     
    85
    Protihráčem tísněný Jonathan Calleri hlavičkoval po centru z pravé strany na malém vápně vedle levé tyče. Jeho zakončení bylo lehce tečováno, a tak se bude kopat další roh.
     
    86
    Unai García se ve výskoku srazil s Guidem Carrillem a zůstává bezvládně ležet na trávníku. Gesto přivolaných zdravotníků je jasné – je třeba střídat.
     
    87
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Lucas Boyé, přichází Pere Milla.
     
    88
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Unai García, přichází Nacho Vidal.
     
    88
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Jonathan Calleri, přichází Ante Budimir.
     
    88
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Rubén García, přichází Kike Barja.
     
    89
    Hra pokračuje autovým vhazováním Osasuny. Unai García je mezitím nadále ošetřován za brankovou čárou. Snad bude hostující obránce v pořádku.
     
    89
    Nově příchozí Kike Barja se uvedl slabounkou hlavičkou doprostřed branky. Edgar Badía si připisuje zákrok z kategorie těch nejsnadnějších.
     
    90
    Rozběhla se poslední minuta řádné hrací doby. Uvidíme, kolik se sudí rozhodl nastavit.
     
    90+1
    Budou to čtyři minuty.
     
    90+1
    Elche mohlo rozhodnout! Fidel odcentroval zleva na hlavu Pereho Milly, který ze středu vápna jen těsně minul levý horní růžek Martínezovy svatyně!
     
    90+2
    Až příliš ochotně se Iñigo Pérez poroučel uvnitř pokutového území po drobném kontaktu s Gonzalem Verdúem k zemi. Rozhodčí De Burgos na herecké představení neskočil a místo penalty udělil hostujícímu záložníkovi druhou žlutou, a tudíž i červenou kartu!
     
    90+4
    Již běží poslední minuta avizovaného nastavení. Balon si staví k odkopu od své klece Rubén Martínez.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Rozhodčí nakonec foukl do píšťalky o nějakou půlminutu dříve, a tak skončilo zajímavé utkání mezi Elche a Osasunou nerozhodně 2:2. Oba týmy toužily po vítězství, nakonec ovšem natáhly své série bez výhry shodně už na osm zápasů. Osasuna na půdě soupeře po trefách Rubéna Garcíi a Brašanace dvakrát vedla, Elche ale dokázalo reagovat Fidelem a Carrillem. Posledně jmenovaný, jenž přišel do hry z lavičky náhradníků, byl při své trefě na konečných 2:2 na hřišti sotva dvě minuty. Hosty tak mohou mrzet neproměněné tutovky nejen v podání Torrese.
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 4:8. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 7:16.
     
    Elche si díky bodu polepšilo na patnáctou pozici. Osasuna se posunula na předposlední příčku, na chvost odsunula Huescu.
     
    Oba týmy se v tomto kalendářním roce ještě jednou představí. Elche přivítá den před Silvestrem Real Madrid. Osasuna bude hrát v poslední letošní den doma s Alavésem.
     
    Z tohoto utkání už je to všechno. Děkujeme za pozornost a hezký zbytek dne. Na viděnou. (19:47:55)

    Filip Lefenda

    Branky: 47. Fidel (Rigoni), 78. Carrillo – 10. R. García (Calleri), 64. Brašanac (R. García)

    Karty:   83. Carrillo (ELC) – 73. I. Pérez (OSS)   90+2. I. Pérez (OSS)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 4:8. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 7:16.
    Elche CF: Badía – Barragán, Verdú, Calvo (46. V. Rodríguez), Miño (76. Carrillo) – Josan (46. Nino), Marcone, Fidel, Rigoni – Morente (46. Josema), Boyé (87. Milla).
    Náhradníci: Rodríguez – Carrillo, Donald, Cifuentes, Guti, Y. Koné, Lucumí, Nino, Milla, V. Rodríguez, Josema, Luismi.

    CA Osasuna: R. Martínez – Roncaglia, U. García (88. Vidal), D. García, Cruz – R. Torres, Brašanac (74. J. Martínez), Moncayola (60. Oier), I. Pérez – Calleri (88. Budimir), R. García (88. Barja).
    Náhradníci: Herrera, Martínez – Barja, Budimir, Gallego, Brandon, Adrián López, J. Martínez, Navas, Oier, Vidal.

    Rozhodčí: R. De Burgos – C. Soto, C. Álvarez
    bahis siteleri