Crotone – Parma 2:1 (kon.) | Juventus – Fiorentina 0:3 (kon.)
konec
FC Crotone
2:1 (2:0)
Parma Calcio 1913
Úterý 22.12.2020, 18:30 • Stadio Ezio Scida, Crotone • Italská Serie A • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Dobrý podvečer při italském fotbalu! Ještě před Vánoci se odehraje 14. kolo Serie A, zápasy jsou na programu v úterý a ve středu. Se mnou budete moci sledovat úvodní duel celého kola, kde se utká Crotone s Parmou. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    FC Crotone
    Crotone si zatím nemůže zvyknout na rytmus kvalitnější soutěže, jelikož nováček se nachází na posledním místě celé tabulky. V poslední době však konečně začal sbírat nějaké body, dokonce si připsal první výhru, čímž prolomil šňůru tří porážek za sebou. V duelu nováčků porazil Speziu 4:1, na tento zápas pak navázal bezbrankovou remízou s Udinese. Pak už se ale zase nedařilo, protože dnešní domácí padli se Sampdorií 1:3. Na nesestupovou pozici ale neztrácí moc bodů, takže stále jsou ve hře o udržení. S týmy z podobné části tabulky ale potřebují bodovat, tak uvidíme, jak to dnes zvládnou s Parmou.

    Poslední tři utkání
    Sampdoria vs. Crotone – 3:1
    Udinese vs. Crotone – 0:0
    Crotone vs. Spezia – 4:1
     
    Parma Calcio 1913
    Parmě se na začátku ročníku také moc nedařilo, kvůli čemuž se nacházela se samotném dnu tabulky, ale v poslední době už konečně začala uhrávat dobré výsledky, což ji vyšvihlo na patnáctou příčku. V poslední době navíc skoro v každém zápase bodovala, což zahájila vítězstvím nad Janovem. Následně se připsala tři remízy za sebou, přičemž o body obrala i první AC Milán. Dnešní hosté ale už byli v posledním duelu krátcí na Juventus, od kterého dostali školu a padli 0:4. Dnes to tak Parma bude chtít odčinit, což by se jí proti poslednímu celku tabulky mělo povézt.

    Poslední tři utkání
    Parma vs. Juventus – 0:4
    Parma vs. Cagliari – 0:0
    AC Milán vs. Parma – 2:2
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Maxime Busi hned po rozehrávce soupeře začal velmi aktivně napadat, s důrazem to ale přehnal, protože poslal k zemi nedovoleným způsobem Arkadiusze Recu.
     
    2
    Crotone nakonec při rozehrávce o míč přišlo, ale díky aktivitě Miloše Vuliće se rychle dostává zpět k balónu. Ten si nakonec vykoledoval další faul.
     
    3
    Na trávníku se stále odehrává spoustu přímých soubojů o míč, z dalšího vyšla vítězně Parma, ale ta následně velmi špatně rozehrála autové vhazování.
     
    5
    Maxime Busi si nedokázal zpracovat pomalou přihrávku, což by se hráčům na profesionální úrovni asi stávat nemělo. Vhazovat tak bude pro změnu Crotone.
     
    6
    Máme tady první pokus o zakončení, avšak brankář Parmy se ani nemusel ohlížet, protože rána Niccola Zanellaty skončila skoro až na střeše tribuny.
     
    7
    Luigi Sepe v klidu zachytí nepřesný pas soupeře, po chvíli pak míč nakopává na útočnou polovinu, kde však Maxime Busi opět fauloval.
     
    8
    Hernani výborně vystihl přihrávku a následně už chtěl uvolnit spoluhráče, avšak to mu nedovolil jeden z domácích hráčů, který ho raději poslal k zemi faulem.
     
    9
    Bruno Alves se chopil přímého kopu a z dost velké dálky zkusil štěstí, avšak jeho rána pro Alexe Cordaze moc nebezpečná nebyla, protože skončila přímo ve středu brány.
     
    10
    V první deseti minutách se skoro nic nestalo, oba celky se spíše rozkoukávají. Uvidíme, kdy si někdo konečně vytvoří nějakou příležitost.
     
    11
    Junior Messias se opřel do míče na hranici pokutového území a jeho pokus nevypadal vůbec špatně, protože se po teči kroutil přímo k pravé tyči, ale Luigi Sepe si to zkušeně pohlídal.
     
    13
    Junior Messias zkoušel založit útok svého týmu, ale ihned byl pod náporem napadajícího protihráče, který se však nakonec také dopustil nedovoleného zákroku.
     
    14
    Po další neúspěšné rozehrávce začínají napadat také domácí, avšak Parma tuto složitou situaci bez problémů zvládla.
     
    15
    Domácí již poněkolikáté během chvíle vhazuje na pravé straně, nakonec se jim povedlo přenést hru na druhou stranu hřiště, díky čemuž mohl přijít centr, který byl ale moc vysoký.
     
    16
    Crotone má výhodu prvního rohového kopu v zápase, centr letěl na bližší tyč, ale tam byl připraven jeden z bránících hráčů, který míč okamžitě odklidil z nebezpečné zóny.
     
    17
    Další roh rozehráli domácí nakrátko, ale zase to bylo k ničemu, protože Parma nenechává ve svém pokutovém území vůbec žádný volný prostor.
     
    18
    Luigi Sepe si po delší době kopl do míče, na útočné polovině hledal Juraje Kucku, který však souboj nezvládl podle představ, jelikož srazil míč jen do zámezí.
     
    19
    Vladimir Golemić šel příliš tvrdě do Roberta Ingleseho, což neušlo pozornosti hlavního rozhodčího, který píská další faul.
     
    20
    Maxime Busi jen těsně neudržel míč na hrací ploše, což je další z jeho neúspěšných akcí. Crotone tak může kombinovat na útočné půlce.
     
    21
    Pořád se hraje velmi tvrdě, na obou stranách jsme v součtu viděli už osm nedovoleným zákroků. Žádný tým ale z toho nějak vyloženě netěží.
     
    23
    Hlavní rozhodčí Maresca se dnes rozhodně nenudí, protože opět musí pískat do své píšťalky, tentokrát hrál proti pravidlům Roberto Inglese.
     
    24
    Konečně jsme se dočkali nějaké větší příležitosti! Roberto Inglese čistě vyhrál souboj a následně uvolnil Yanna Karamoha, který se pokoušel obstřelit Alexe Cordaze zakončením ke vzdálenější tyči, ale to se do brány nevešlo!
    24. Karamoh bránu těsně netrefil
     
    24
    Crotone právě vstřelilo branku!
    Nyní se potvrdilo jedno ze základních fotbalových pravidel nedáš – dostaneš! JUNIOR MESSIAS zůstal nepohlídaný ve středu pokutového území, čehož skvěle využil Arkadiusz Reca, který ho šikovně uvolnil a střelec branky následně střelou k levé tyči překonal gólmana. Asistence: Arkadiusz Reca.
    24. Junior MESSIAS - 1:0
     
    25
    Okamžitě bylo srovnáno, avšak branka neplatí kvůli ofsajdu Roberta Ingleseho! Ten dostal přihrávku za obranu a od Giuseppa Cuoma míč poslal před odkrytou bránu, kde to měl jednoduché Yann Karamoh, ale jeho radost je nakonec zbytečná!
    25. Ofsajd Ingleseho
     
    26
    Na hřišti je na vidění jedna šance za druhou, v roli zakončovatele byl opět Yann Karamoh, který však pálil jen do brankové konstrukce!
     
    29
    Hra se sice uklidnila, ale ne na dlouho, protože Crotone má tentokrát výhodu standardní situace. Po přihrávce nakrátko Miloš Vulić našel hlavu jednoho ze spoluhráčů, který se však trefil přímo do brankáře Luigiho Sepeho!
     
    31
    Parma stále marně hledá cestu k míči. Povedlo se to až Simonu Sohmovi, který se k němu výjimečně dostal čistým způsobem.
     
    33
    Yann Karamoh začíná být z průběhu zápasu značně frustrovaný. Nevyužil několik velkých šancí a gól mu dokonce neplatil kvůli ofsajdu spoluhráče. Postavení mimo hru se nyní dopustil i on.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Jasmin Kurtić (Parma Calcio 1913).
     
    34
    Parma však souboj o body rozhodně nevzdává, po úspěšné defenzivě okamžitě mířila do protiútoku, který však po centru končí jen útočným faulem.
     
    35
    Domácí už pomalu začínají hrát na čas, který nyní získávají pomocí napadání. Míč dokonce získali a před bránu tak servíroval míč Arkadiusz Reca, ale jeho pas byl okamžitě odvrácen.
     
    36
    Roberto Inglese se na hraně pokutového území dobře otočil s míčem a následně vypálil k pravé tyči, ale Alex Cordaz jeho úmysly prohlídl a úspěšně zasáhl.
     
    37
    Tragickou rozehrávku rohového kopu mohl potrestat Junior Messias, který už dostával přihrávku za obranu, ale celou situaci dobře přečetl Luigi Sepe, který k míči vyběhl skoro až na půlící čáru.
     
    38
    Emmanuel Rivière na levé straně neměl moc prostoru, míč tak od protihráče poslal do autu, čímž z této situace asi získal maximum.
     
    39
    Niccolò Zanellato nevěděl co s míčem, takže ho polovičními nůžkami nakopl do pokutového území, kde si to však opět zkušeně pohlídal gólman Parmy.
     
    41
    Pořád se hraje ve vysokém tempu, oba celky se pokouší o prosazení. O něco aktivnější jsou ale samozřejmě hosté, kteří se však k přímému ohrožení branky už docela dlouho nedostali.
     
    42
    Crotone přece jen ve zbytku prvního poločasu už nechce nic riskovat, takže většinu svých sil vrhá do důsledného bránění, což se jim vyplácí, protože soupeře vytlačili na jeho polovinu.
     
    43
    Miloš Vulić dobře zachytil nákop do spoluhráče, díky čemuž může rozjet protiútok, který však rychle končí kvůli nepřesnému pasu.
     
    44
    Crotone právě vstřelilo branku!
    Domácí odskakují do dvoubrankového vedení! JUNIOR MESSIAS dobře zachytil nákop Salvatorho Moliny , načež si míč na hraně šestnáctky navedl na pravačku a jelikož byl Luigi Sepe daleko od brankové čáry, tak ho zkusil přelobovat. To se mu povedlo na jedničku, protože míč nakonec doplachtil až do sítě. Asistence: Salvatore Molina.
    44. Junior MESSIAS - 2:0
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Hernani (Parma Calcio 1913).
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:33.
     
    Crotone zvládlo první poločas opravdu skvěle a naprosto zaslouženě bude hájit ve druhém poločase dvoubrankový náskok, který by určitě mohlo dovézt k zisku třech bodů. Mírně nudný zápas rozpumpoval ve 24. minutě Junior Messias, který pěknou střelou rozvlnil síť. Parma se následně pokoušela o odpověď, vytvořila si několik velkých šancí, přičemž jednu dokonce využila, ale branka nemohla platit kvůli ofsajdu. To v samotném závěru první půle dokonale potrestat Junior Messias, který ukázal své individuální dovednosti a těžké pozici nádherně přehodil vyběhlého Luigiho Sepeho. Dvougólový střelec je tedy domácím hrdinou, teď bude záležet na tom, jestli Crotone dvoubrankové vedení dokáže udržet.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Maxime Busi, přichází Simone Iacoponi.
     
    46
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Simon Sohm, přichází Juan Francisco Brunetta.
     
    46
    Žlutou kartu dostává Juraj Kucka (Parma Calcio 1913).
     
    47
    Žlutou kartu dostává Roberto Inglese (Parma Calcio 1913).
     
    49
    Druhý poločas se rozjíždí stejně pomalu jako ten první, kromě dvou žlutých karet se v něm zatím nic zásadního nestalo.
     
    50
    Parma už přece jen začíná usilovat o snížení, protože získala rohový kop, ze kterého přišla nadějná hlavička Yordana Osoria, který ale nakonec mířil jen na horní síť.
     
    52
    U míče je po delší době také Crotone, které s rozehrávkou samozřejmě nikam nespěchá, ale vzápětí přichází úplně zbytečný nákop, který neměl vůbec žádné oči.
     
    53
    Roberto Inglese byl očividným faulem poslán k zemi, hosté však rozehrávají rychle nakrátko, i když z toho mohla být nebezpečná standardní situace.
     
    54
    Parma si je samozřejmě vědoma závažnosti situace, do napadání tak dává co nejvíce energie, díky čemuž získala aspoň autové vhazování.
     
    55
    Bruno Alves smolně prodloužil centr na Pedra Pereiru, který následně poslal míč do pokutového území, kde už to hosté dokázali úspěšně vyřešit.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Giuseppe Cuomo (FC Crotone).
     
    57
    Bruno Alves vyhrál i další hlavičkový souboj, tentokrát našel i spoluhráče, díky čemuž se vzápětí dostal do střelecké pozice Yann Karamoh, jehož rána ale byla sražena na roh.
     
    57
    Parma právě vstřelila branku!
    Parma ještě před vstupem do poslední půlhodiny snižuje a rozhodně ještě může myslet na body! Z rohového kopu se skvělou hlavičkou prosadil JURAJ KUCKA, který si mezi dvěma protihráči našel centr a razantně míč poslal do pravé části, Alex Cordaz nestačil zareagovat. Asistence: Juan Francisco Brunetta.
    57. Juraj KUCKA - 2:1
     
    59
    Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Emmanuel Rivière, přichází Simeon Nwankwo.
     
    60
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Roberto Inglese, přichází Andreas Cornelius.
     
    61
    Hosté jsou samozřejmě na nohou a už dokonce mohlo být srovnáno! Yannu Karamohovi však gól prostě není souzen, po zaváhání domácí defenzivy byl sám před brankářem, který ho ale rybičkou na poslední chvíli připravil o přesný zásah!
     
    62
    Crotone není spokojené s jednobrankovým náskokem, také se tedy pokouší o skórování, ale Parma zatím veškeré pokusy soupeře bez problémů odráží.
     
    63
    Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Giuseppe Cuomo, přichází Lisandro Magallán.
     
    64
    Calcio má problémy s rozehrávkou, nakonec se tak míče ujal Luigi Sepe, který ho vzduchem poslal až na druhou polovinu hrací plochy.
     
    65
    Další velké příležitost pro Parmu, která ale zůstává nevyužita! Juan Francisco Brunetta se tentokrát zhostil role zakončovatele a po centru Riccarda Gaglioli mířil hlavou pod horní tyč, ale Alex Cordaz ho fantasticky vychytal!
    65. Brunettova hlavička se neujala
     
    67
    Domácí se v posledních minutách dostávají do velkých problémů, protože nedokážou podržet míč, kvůli čemuž se musí pořád bránit. Zatím ale za svou pasivitu nejsou potrestáni.
     
    68
    Další střelecký pokus mezi tři tyče si připisuje střídající Andreas Cornelius, ale jeho přízemní rána měla slabou razanci, takže domácí brankář zase stačil zasáhnout.
     
    69
    Parma se pořád drží na útočné polovině, kde se přesouvá z jedné strany na druhou, ale už dlouho marně hledá cestu do pokutového území.
     
    70
    Od konce zápasu nás dělí ještě dvacet minut, takže hosté stále mohou pomýšlet na vyrovnání či dokonce na obrat. V aktuální chvíli jsou aktivnější, pokud se udrží v tempu, tak branka dříve či později určitě přijde.
     
    71
    Crotone je po delší době v útoku, kde může rozehrávat rohový kop, ze kterého ale nic nebude, protože v pokutovém území se udál další útočný faul.
     
    72
    Niccolò Zanellato se k míči dostal čistým způsobem, i když se protihráč svíjí v bolestech, ale hlavní rozhodčí nechává hru pokračovat.
     
    73
    Jasmin Kurtić z levé strany poslal do šestnáctky střílený centr, který se točil nebezpečně blízko brány, což Alex Cordaz úplně nečekal, takže nakonec může být jen rád, že si to balón nezamířil do sítě.
     
    74
    Arkadiusz Reca mohl zkusit uniknout přes levou stranu, ale nepovedla se mu hned první fáze jeho úkolu, nedokázal si zpracovat skákavý míč.
     
    75
    Niccolò Zanellato tvrdě zasáhl Hernaniho, kterého to určitě musí hodně bolet, protože si vyžádal ošetření. Po chvílí však kulhá za postranní čáru, aby neobíral své spoluhráče o čas.
     
    76
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Hernani, přichází Wylan Cyprien.
     
    77
    Parma se už dlouho nemůže dostat k souvislejšímu náporu, mezitím navíc uplynulo dost času. Crotone to ještě k tomu stále v pohodě zvládá a nyní se dostalo do šance, kterou musel likvidovat až Luigi Sepe.
     
    78
    Juraj Kucka mohl být další dvougólovým střelcem duelu, ve vápně si našel odražený míč a tvrdě pálil, ale Alex Cordaz pokračuje i nadále ve spolehlivém výkonu, míč navíc udržel v náruči, čímž ani nedovolil dorážku.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Vladimir Golemić (FC Crotone).
     
    80
    Domácí stále zkušeně kupují co nejvíce času, nyní ho trochu zabili na útočné polovině, kde však hosté dobře pokryli centr a okamžitě startují protiútok.
     
    81
    Juraj Kucka byl při souboji poslán k zemi, přičemž v pádu zasáhl míč rukou. Hlavní rozhodčí přerušuje hru až kvůli té ruce, což znamená zisk balónu pro Crotone.
     
    83
    Bruno Alves se při hlavičkovém souboji dopustil docela zbytečného faulu, což následně mohl z přímého kopu potrestat Miloš Vulić, který však nemířil přesně.
     
    83
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Yordan Osorio, přichází Lautaro Valenti.
     
    84
    Pedro Pereira raději odklidil nebezpečný centr na rohový kop. Následný vzdušný míč od rohového praporku pal poslal pryč Alex Cordaz.
     
    85
    Simeon Nwankwo chtěl míč získat za každou cenu, ale po nedovoleném zákroku zůstane v moci hostů, kterým už začíná docházet čas na vyrovnání.
     
    86
    Junior Messias se pokusil o zkompletování hattricku, jeho technický pokus ale Luigi Sepe moc dobře viděl, takže se v klidu přesunul a jistě zasáhl.
     
    87
    Juan Francisco Brunetta se pokusil o obhození dvou protihráčů, ale míč mu nakonec utekl až za brankovou čáru, což znamená odkop pro Alexe Cordaze.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Wylan Cyprien (Parma Calcio 1913).
     
    89
    Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Niccolò Zanellato, přichází Jacopo Petriccione.
     
    90
    Crotone úspěšně drží míč daleko od své brány, po přenesení hry si navíc vybojovali autové vhazování, který můžou získat další cenné sekundy.
     
    90+1
    Nastavuje se šest minut.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Arkadiusz Reca (FC Crotone).
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Simone Iacoponi (Parma Calcio 1913).
     
    90+2
    Parma už nemá času nazbyt, okamžitě tedy přichází nákop dopředu, po kterém Juraj Kucka neměl míč pod plnou kontrolou, ale nakonec donutil soupeře k faulu.
     
    90+3
    Miloš Vulić mířil do přečíslení, přičemž v pokutovém území ho skřípli dva protihráči a poslali ho k zemi, ale penalta se pískat nebude.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Sebastiano Luperto (FC Crotone).
     
    90+4
    Dlouhý vzdušný souboj v domácím pokutovém území nakonec uklidnil jistým zákrokem až Alex Cordaz, který byl navíc ještě faulován, takže si chvíli poleží, aby získal nějaké sekundy.
     
    90+5
    Domácí gólman se zvedá až po minutě, následně míč posílá co nejdál od své brány, protože od konce utkání zbývá už jen malá chvilka.
     
    90+6
    Alex Cordaz je v posledních minutách ve hře velmi často, ale nic složitého řešit nemusí, takže se rozhodně nebojí, že by podruhé inkasoval.
     
    90+7
    Juraj Kucka mohl být druhým hrdinnou dnešního utkání, po odrazu mohl pálit z hranice pokutového území, přičemž míč zkoušel zatočit k levé tyči, ale to se mu těsně nepovedlo!
    90+7. Kucka branku jen těsně netrefil
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    Parma ani v dlouhém nastaveném čase nedokázala vsítit vyrovnávací branku, takže se z neskutečně cenné výhry raduje Crotone, které se tak po dlouhé době dostává ze dna tabulky! O toto vítězství se zasloužil zejména dvougólový Junior Messias, který své dva góly vstřelil již v první půli. Ve druhém poločase pak zápas zdramatizoval ještě slovenský Juraj Kucka, který snížil a hosté tak měli ještě spoustu času na vyrovnání, ale toho se nakonec nedočkali, kvůli čemuž dnes vyšli bodově naprázdno.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 16:22.
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a u dalších fotbalových přenosů zase někdy na počtenou. (20:33:27)

    Lukáš Mihal

    Branky: 24. Messias (Reca), 44. Messias (S. Molina) – 57. Kucka (Brunetta)

    Karty:   55. Cuomo (COE), 79. Golemić (COE), 90+1. Reca (COE), 90+3. Luperto (COE) – 33. Kurtić (PRM), 45+1. Hernani (PRM), 46. Kucka (PRM), 47. Inglese (PRM), 88. Cyprien (PRM), 90+1. Iacoponi (PRM)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 16:22.
    FC Crotone: Cordaz (C) – Cuomo (63. Magallán), Golemić, Luperto – P. Pereira, S. Molina, Zanellato (89. Petriccione), Vulić, Reca – Messias, Rivière (59. Nwankwo).
    Náhradníci: Festa, Crespi – Djidji, Petriccione, Nwankwo, Crociata, Siligardi, Dragus, Magallán, Rojas.

    Parma Calcio 1913: Sepe – Busi (46. Iacoponi), Osorio (83. Valenti), Alves (C), Gagliolo – Hernani (76. Cyprien), Sohm (46. Brunetta), Kurtić – Kucka – Karamoh, Inglese (60. Cornelius).
    Náhradníci: Colombi, F. Rinaldi – Brunetta, Brugman, Ricci, Cornelius, Balogh, Cyprien, Valenti, Iacoponi, Camara, Dezi.

    Rozhodčí: Maresca – Capaldo, Margani
    bahis siteleri