Augsburg – RB Lipsko 0:3 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Osnabrück 1:0 (kon.) | Hoffenheim – Fürth 2:2 (6:7 po pen.)
Ulm – Schalke 1:3 (kon.) | Braunschweig – Dortmund 0:2 (kon.) | Union Berlín – Paderborn 2:3 (kon.)
Elversberg – Mönchengladbach 0:5 (kon.) | Dynamo Drážďany – Darmstadt 0:3 (kon.)
konec
1. FC Kolín nad Rýnem
1:0 (1:0)
VfL Osnabrück
Úterý 22.12.2020, 18:30 • RheinEnergie Stadion, Kolín nad Rýnem • Německý pohár • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (20:23:20)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 8:0. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 11:10.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Neskutečný zámek, který předvádějí hráči VfL. Možná škoda, že jejich tlak nepřišel už dříve.
     
    90+2
    Obrana domácího celku nezvládla odvrátit míč napoprvé, ale Amenyido předvedl špatný první dotek a Hector situaci zachránil.
     
    90+2
    Balon po dalekonosném centru propadl k Hornovi, který zkušeně našetřil cenné vteřiny. Hosté se pokouší o zázrak.
     
    90+1
    Z ostrého úhlu se na počátku 91. minuty pokoušel Schmidt. Scházel mu možná metřík k přesnému zakončení. V tom hlasatel oznamuje tři minuty nastavení.
     
    90
    Reis si povodil Wolfa, kolem Thielmanna, který hru skutečně hodně oživil, už neprošel.
     
    89
    VfL už vysouvá drtivou většinu hráčů na útočnou polovinu. Nyní rozehrávali hosté ve dvou mužích, zatímco Kolín nad Rýnem vytvořil tlak o počtu čtyř fotbalistů.
     
    88
    Přehnaný důraz Thielmanna stojí za přerušením hry. Situace má ještě dohru, kterou musí zklidnit rozhodčí.
     
    87
    Limnios dnes hodně touží po rozvlnění sítě, ale možná by měl začít přemýšlet nad svým zakončením. Nyní poslal pozdrav pánu Bohu do oken.
     
    86
    Hector mimo hru podrazil soupeře, ale zákrok unikl pozornosti sudého Hartmanna. To se Osnabrücku logicky líbit nemůže.
     
    85
    Bornauw tomu nemůže uvěřit, ale po rázném skluzu vidí žlutou barvu. Zřejmě se domníval, že zasáhl pouze míč, ne nohu Schmidta.
    83. O defenzivní zákrok zápasu se postaral Thielmann
     
    83
    Dost možná největší šance na srovnání je zahozena. Heider nezvládl dotáhnout svůj průnik, když mu balon ukradl Thielmann. Navíc si počínal tak šikovně, že následuje jen odkop od brány domácího mančaftu.
     
    82
    Rexhbecaj pokračuje ve svém aktivním přístupu. Do cesty se mu na poslední chvíli vehnal Beermann, jinak mohl mít gólman Kühn nepříjemné starosti.
     
    81
    Wolze měl teď i krapet smůly. Balon si nešikovně zpracoval rukou a Kolín může směle tahat čas.
     
    80
    Kerk už branku nepřidá. Vystřídal ho Schmidt, který zkusí jeho misi dokončit. Zároveň se loučí Taffertshofer, jehož nahradil Ihorst.
     
    79
    Wolze připravil zajímavou pozici pro Kerka, kterého ale skvěle zastavil Bornauw. Belgičan je dnes všude a brání na prvotřídní úrovni.
     
    77
    Tým v bílé kombinaci se pokouší přidat pojišťovací zásah. S míčem se skvěle kamarádí střídající Rexhbecaj, který ale nenašel prostor u přední tyčky. Parádní zákrok Kühna.
     
    74
    No a po rohovém kopu Dudy se pro změnu o střelu pokusil Katterbach. Jeho technické zakončení překvapilo Kühna, ale od inkasování ho uchránila nepřesnost této rány.
    73. Táhlá bomba Thielmana
     
    73
    Thielman provedl jeden dotek a okamžitě vypálil zpoza trestného území. Jeho kroucená rána málem zaplavala do horního růžku, ovšem Kühn si dával pozor, aby byl včas na správném místě.
     
    71
    Střela v podání Wolfa neprošla přes zformovaný obranný šik Osnabrücku. Obrana druholigovému celku problémy nedělá, ale v útoku předvádí proklatě málo snahy.
     
    70
    Fotbalista se slovenskými kořeny Ludovit Reis už spěchal směrem k brance, ale do šance se nedostane. Zastavuje ho rozhodčí, protože viděl prohřešek proti čerstvému Hectorovi.
     
    69
    Střídání čeká i střelce jediné branky. Modeste se loučí a propouští své místo Rexhbecajovi. Stejnou rošádu si o chvíli později zopakovali Özcan s Hectorem.
     
    67
    Duda disponoval perfektní palebnou pozicí, na branku ale vyslal nedůrazný plivanec.
     
    67
    Amenyido převyšuje své spoluhráče svým pohybem, který dělá problém i bekům Kolína nad Rýnem. Jneže zásadně mu schází zakončení. Ve svých kličkách se posléze vždycky umotá.
     
    65
    Nene, teď se domácím vůbec nevedlo. Po vcelku kvalitní přihrávce Skhiriho hodně zaváhal Özcan, který místo střely znovu hledal místo k pasu. Nakonec míč vrátil na křídlo, odkud už Skhiri nemohl centrovat přesně.
     
    62
    Duda od rohového praporku snášel kvalitní nabídku na přední tyč, ale Bornauw byl na poslední chvíli zablokován Beermannem. Druhý roh už zvládl sebrat brankář Kühn.
     
    61
    V souboji s Wolfem upadl Wolze, kterého patrně trápí křeče. To není příjemná zpráva vzhledem k tomu, že hosté před chvíli vystřídali hned dvojnásobně.
     
    60
    Za zákrok poděkoval Horn. Se střelou Wolzeho ze střední vzdálenosti věru neměl mnoho práce.
     
    60
    Slušivý taneček Amenyidoa, který se po delší době připomněl, nýbrž nikoliv gólově. Po troufalém sólu napálil jen blok.
     
    58
    Pro dnešek mají po šichtě i Santos a Henning. Hosté pošlou na hřiště čerstvé síly, které představují Reis a Heider.
     
    57
    A je tu odplata. Santose nabral Jorge Meré a uštědřil mu nepříjemnou bolístku.
     
    57
    Přestože sudí rozdal dvě žluté karty v krátkém sledu, na hřišti emoce stoupají. Santos úplně zahodil Özcana, který takové zacházení odmítá akceptovat.
     
    56
    Pokus Shkiriho v brance nekončí, šlo o pumelici z velké dálky a podle toho také tato snaha dopadla.
     
    55
    Henningovi ukradl balon vracející se Meré. Skvělý zákrok, protože hosté už se ve slušném počtu tlačili do šestnáctky.
     
    55
    Jakobs mezitím opustil hrací plochu, kde ho nahrazuje Jan Thielman.
     
    54
    Další ostrý souboj, další žlutá. Henning přejel soupeře a musí pykat.
     
    52
    Wolze se po pasu Henninga snažil za obranu propašovat Kerka, který se ale jen projel na saních a na míč nedosáhl. Možná šlo také o těsný ofsajd, který sudí neodklíčoval.
     
    50
    U rohového praporku vznikl šestičlenný hlouček, ale lépe si vedli útočící domácí. Jakobs každopádně neposlal přesný centr a pak ještě vidí žlutou kartu, když v souboji loktem počastoval Sebastiana Kerka.
     
    48
    Rozehrávka standardní situace od půlící čáry nedopadla dobře. Hosté se pochopitelně snaží útočit z každé pozice, ale občas se uchýlí spíše k risku než racionálnímu řešení.
     
    47
    Santos se bál, že sám fauloval, ale prohřešek je pískán jeho soupeři v souboji, obránce Bornauwovi.
     
    47
    Po Jakobsově hlavičce zády k brance míč v pohodě sebral Kühn, ovšem jeho rozehrávka zaváněla velkou nejistotou a míč záhy končí v autu.
     
    46
    Míč vpřed prostrkával Wolze, ovšem Kerk potřeboval pas více do nohy. Před obráncem už kličku nestihl.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V úvodních 45 minutách jsme sledovali více méně fotbalovou křeč. Na obou mužstvech bylo znát, že se opravdu snaží s vývojem zápasu něco podniknout, ale ve finální fázi často zklamávaly. Až přišla minutka nastavení a Anthony Modeste zvládl proměnit parádní pobídku z nohy slovenského fotbalisty Ondreje Dudy. I do té doby jsme sledovali pár ojedinělých šancí. Ve 28. minutě se rozhodl pro rázné řešení standardní situace Kerk, ale bránu o chlup netrefil. Ještě blíže ke gólu měl Řek Limnios, ovšem po svém útočném skluzu otestoval jen sílu břevna. Stav je proto po prvním poločase 1:0.
     
    45+1
    První poločas skončil.
    45+1. MODESTE - 1:0
     
    45+1
    Köln právě vstřelil branku!
    Z úvodní půle už nezbývalo mnoho času, hostující obrana si přesto vybrala první vážnější chybu v utkání a hned za ní také zaplatila. Odkopnutý balon na polovině hřiště zachytil stoper Kolína, okamžitě míč posunul na Ondreje Dudu, a ten ukázkovým pasem za obranu vysunul ANTHONYHO MODESTEHO. Francouzský útočník z první zakončil, a přestože se Kühn zvládl míče dotknout, mimo prostor tří tyčí už jej neusměrnil. Favorit na postup vede díky závěrečné akci poločasu 1:0. Asistence: Ondrej Duda.
     
    45
    Jakobs poslal do vápna pěkný centr, ale Modeste se netrefuje ani tentokrát.
     
    44
    Multhaup musel dávat opravdu pozor. Na jednu stranu aby si nevstřelil vlastní gól, a pak bylo také zapotřebí uhlídat namlsaného Modesteho.
     
    43
    Wolf se poučil z předchozí situace a zvolil pas pod sebe, ale tentokrát přišla ještě jedna přihrávka navíc. Özcan po své levici tušil spoluhráče, ti však byli od něj příliš daleko a pálit nemohli.
     
    42
    Domácí se tlačí za prvním gólem a drží na útočné polovině nadějný zámek. Je ovšem těžké se prosadit proti dobře zformovanému i fyzicky připravenému soupeři.
     
    41
    Wolf také s obrovskou dávkou štěstí protančil přes tři hráče a svou akci chtěl ještě vyšperkovat přímou střelou z ostrého úhlu. Ta už ovšem byla navíc. Kdyby záložník Kolína přihrával, udělal by lépe.
     
    38
    Santos měl čas na středu hrací plochy, možná si to říkalo i o střelu, ale hračička z Kolumbie pouze nepřesně přihrával a šanci zhatil.
    37. Kerk nevystrašil brankáře Horna
     
    37
    Konečně se obě mužstva osmělila. Kerk se vydal na útok a znovu předvedl svou tvrdou střelu. Vyprášil však pouze rukavice připraveného Horna.
     
    36
    Další ztráta míče na straně hostů okamžitě po odkopu. Kolín by měl proměňovat své šance.
    35. Skvělá reakce Limniose, po které se ozvalo břevno
     
    35
    Kolín nad Rýnem rozdunil břevno! Jakobs pod sebe nabídnul nádherný balon a Wolf se opřel do míče vší silou. Jeho přízemní střelu na zadní tyč zvládl tečovat Limnios, ale střela skončila na brankové konstrukci.
     
    35
    Ani Jakobs nemíří přesně. Přestože na levé straně dostal hodně prostoru, zastavil se a z místa poslal balon několik metrů od pravé tyče Kühnovy brány.
     
    33
    Se zpracování zaváhal hostující Wolze a do útoku se vrhli domácí. Jenže špatné kličky Dudy je pouze zbavily šance.
     
    31
    Ve vzduchu se potkali spoluhráči Modeste a Wolf. Právě to byl kámen úrazu, protože ve vápně se téměř srazili a hlavičkové zakončení prvně jmenovaného mířilo vysoko nad.
     
    30
    Santosův nadějný centr do vápna dokázal odvrátit Katterbach. V opačném případě by přišlo bezprostřední ohrožení brány.
    28. Sebevědomé řešení přímého kopu z velké dálky ukázal Kerk
     
    28
    Z nějakých 40 metrů se do míče rázně opřel Kerk. A nebyl to vůbec špatný pokus! Míč letěl velmi prudce a o kousek minul bližší tyčku, kde by nejspíše Horn skákal zbytečně.
     
    28
    Santos se skácel po nepříjemném šlapáku a přímý volný kop zahraje Osnabrück.
     
    27
    Stále čekáme na první vážnější střelu. Toto tvrzení platí rovněž po otočce Modesteho, který opět v rozhodující chvíli neuhlídal ofsajdovou hranu.
     
    26
    Rozhodčí drží poměrně volný metr. Trapp si nyní jednoznačně pomohl rukou v souboji u rohového praporku, ale sudí nebezpečnou standardní situaci odmítl.
     
    25
    Pro míč se do hloubi pole vracel Wolf, který si pak nahlas říkal o průnikový centr. Ten nepřišel a domácí posílají míč jen do autu.
     
    24
    Přenesení na druhou stranu hřiště zvládl přečíst Trapp. Odražený balon chtěl ukrást Santos, ale nepředvedl ideální zpracování.
     
    23
    S míčem zavrávoral Modeste a tím pádem se znovu otáčel směr hry. Ovšem VfL naprosto decimuje jeho vlastní nepřesnost.
     
    22
    Amenyido dostal parádní pas za obranu, ale jeho přešlapovačka obráncům hlavu nezamotala. Osnabrück nadále marně sází na rychlé protiakce.
     
    21
    Wolf se šplhal do vzduchu po dalším centru Limniose, ale ještě před ním se zaskvěl Wolze, kterému děkuje i gólman Kühn. Většina akcí končí v předfinální fázi.
     
    20
    Limnios dnes nepracuje pouze směrem vpřed. Díky jeho zásahu se povedlo domácím ubránit ošemetnou situaci na pravé straně.
     
    19
    S odkopem si dal pořádně načas Kühn. Své spoluhráče vyhání až za středovou čáru.
     
    18
    Limnios centroval nejprve z pravé, následně i z levé strany. V prvním případě míč prolétl celým pokutovým územím, následně došlo k bloku a nezdařilému rohovému kopu.
     
    18
    Parádní balon na pravou stranu chtěl zužitkovat Multhaup. Vrhl se do sprinterského úniku, ale absolutorium si vysloužil Jakobs, který se perfektně stihl vrátit.
     
    17
    Osobní souboj zvládl Trapp a bere si na starost vhazování. Zřejmě ještě v souboji inkasoval, kontroluje si nos i oko.
     
    16
    Osnabrück tuší, jak musí proti favorizovanému soupeři hrát. Časté kouskování hry, množství osobních soubojů, menší fauly, které pomáhají hostům vydechnout. Přesně to teď splnil i Taffertshofer.
     
    15
    Míč sportovně vrací brankáři Kühnovi Jakobs.
     
    14
    Na zemi po souboji ve vzduchu skončil Beermann, který nepříjemně vrazil do Gugganiga a ještě si narazil záda o tvrdý trávník.
     
    14
    Na míč nedosáhl Özcan. Domácí si nadále drží územní převahu, ovšem nedokáží jí přetavit v gólové příležitosti.
     
    13
    Duda míč nacentroval příliš krátce. Z této akce tak logicky nemohl vzniknout první gól.
     
    13
    Rukou zcela evidentně hrál Wolze a Kolín znovu může vymýšlet ohrožení branky. Jde o zajímavou standardní situaci.
     
    12
    Úvodní opravdu velkou šanci hasí ofsajdové postavení. Pomezní v něm nachytal Modesteho.
     
    11
    Tvrdý souboj, který rozhodčí neocenil svým hvizdem, naskytl prostor hostům. Ovšem Beermann nepřihrával přesně a zkázu nepřesným centrem dokonal Taffertshofer.
     
    10
    Od slovenského fotbalisty Dudy se balon odráží do zámezí. Katterbach se sice o aut vehementně hlásil, nicméně nebylo mu to nic platné.
     
    10
    VfL je skutečně velmi aktivní v presinku. Uvidíme, jak dlouho hostům vydrží síly.
     
    9
    Amenyido děkuje spoluhráči za pěknou přihrávku, ovšem dále už postupovat nemohl, protože mu míč unikl za brankovou čáru.
     
    8
    Kamery nabízejí zajímavou momentku. Horn v brance domácího celku si protahoval ve volné chvíli tříslo. Buď se v tomto utkání natolik nudí, nebo to znamená nějaké menší zranění.
     
    7
    Hráči v černém ochotně vystupují téměř až k šestnáctce soupeře. To dává ale Kolínu šanci na průnik středem. Míč si skvěle vedl Özcan, ale nedobrou přihrávkou akci zbrzdil. Následně se o ránu pokoušel Skhiri, šlo o velmi nedůrazný pokus.
     
    6
    Faulu se dopustil Henning. A i když nesouhlasí, musí se vracet na svou defenzivní pozici.
     
    6
    Dobrý únik Osnabrücku. Kombinaci na tři doteky chtěl zakončovat Kerk, ale místo střely ještě posunul balon do šestnáctky, kde ho úspěně obsadil Bornauw.
     
    5
    Centr do pokutového území, kde hlídkovali Wolf společně s Limniosem. Hosté se zatím skvěle brání, tentokrát zasáhl Beermann.
     
    4
    Za míčem se marně natahoval Limnios, od jeho špičky se balon odráží pouze do autu a zahrají si také hosté.
     
    3
    Míče se dotkne i brankář Horn. Kombinace zatím probíhá kolem středového kruhu bez větší snahy přesunout se do nebezpečných prostor.
     
    2
    První centr do vápna poslal Jakobs, zakončení Modesteho se ale nevydařilo. Kolín bude znovu rozehrávat.
     
    1
    Krajní obránce Katterbach chtěl okamžitě pomoct útoku, ovšem přihrávku přeběhl a musel se pro ni vracet.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn – Wolf, Jorge Meré, Bornauw, Katterbach – Özcan, Skhiri, Jakobs – Modeste, Duda, Limnios
    Náhradníci: Zieler – J. Horn, Cestic, Hector, Thielmann, Drexler, Arokodare, Schmitz, Rexhbecaj

    VfL Osnabrück: Kühn – Wolze, Trapp, Beermann, Henning – Taffertshofer, Gugganig, Multhaup – Kerk – Amenyido, Santos
    Náhradníci: Nicolas – Sušac, Blacha, Reichel, Schmidt, Reis, Ihorst, Engel, Heider

    Rozhodčí: Hartmann – Leicher, Schüller.
     
    VFL OSNABRÜCK
    9. místo (2. Bundesliga), 13 zápasů, 19 bodů, skóre: 16:17


    Vfl rozhodně nepatří k favoritům na postup o jednu ligovou úroveň výše, avšak v nabitém středu tabulky, kde týmy na šesté a čtrnácté pozici dělí pouhé tři body, se může stát cokoliv. V současné době činí ztráta Osnabrücku na barážovou pozici velmi přijatelné čtyři body. Naposledy se tým z Dolního Saska představil v divokém utkání s Paderbornem, kde padly hned dvě červené karty. Jako prvním byl nicméně vyloučen domácí Maurice Trapp a hosté dokázali přesilovku zužitkovat. Osnabrück se naopak vyrovnání nedočkal a už podruhé za sebou nevsítil jediný gól. Tato statistika by ho v konfrontaci s bundesligovým týmem mohla mrzet. Na úvod poháru potkal VfL přijatelný los, když vyběhlo na trávník Todesfelde, týmu z páté nejvyšší soutěže. Gólová dominance favorizovaného celku se ale v žádném případě nekonala. Od ostudy uchránil Osnabrück Sebastian Klaas, který proměnil jednu z celkových 24 střel až v 77. minutě. V mužstvu na hostování z Barcelony působí například potomek slovenských rodičů, který ale v mezistátních zápasech reprezentoval Nizozemsko – Ludovit Reis.

    Poslední zápasy
    Osnabrück – Paderborn 0:1
    Düsseldorf - Osnabrück 3:0
    Braunschweig – Osnabrück 0:2
    Osnabrück – Karlsruhe 1:2
    St. Pauli – Osnabrück 0:1
     
    1. FC KOLÍN NAD RÝNEM
    15. místo (Bundesliga), 13 zápasů, 11 bodů, skóre: 13:21


    V sezoně 2018/19 hrál Kolín až druhou Bundesligu. Na elitní německou úroveň se nicméně po jednom roce okamžitě vrátil a vloni skončil na 14. pozici. I po nekompletní zimní části tohoto ročníku se zatím zdá, že fotbalisté ze Severního porýní-Vestfálska nemohou pomýšlet na jiné než záchranářské boje. Momentálně se zuby nehty drží nad sestupovou hranou, po úspěchu Bielefeldu v utkání se Schalke však disponují pouze jednobodovým náskokem. Před necelým měsícem Kolín nad Rýnem uhájil zásluhou dvou tref Ellyese Shkiriho těsné a velmi překvapivé vítězství na stadionu Dortmundu, od té chvíle ho tak provází spíše pozitivní výsledky. V září si zastřílel v prvním kole poháru, když roznesl stavem 6:0 celek ze čtvrté nejvyšší soutěže VSG Altglienicke, v jehož řadách působí i rodák z Třince Dan Twardzik.

    Poslední zápasy
    Lipsko – Kolín 0:0
    Kolín – Leverkusen 0:4
    Mainz – Kolín 0:1
    Kolín – Wolfsburg 2:2
    Dortmund – Kolín 1:2
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Patrik Czepiec

    Branky: 45+1. Modeste

    Karty:   50. Jakobs (KLN), 54. Henning (KLN), 85. Bornauw (KLN)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 8:0. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 11:10.
    1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn – Wolf, Jorge Meré, Bornauw, Katterbach – Özcan (69. Hector), Skhiri, Jakobs (54. Thielmann) – Modeste (Rexhbecaj), Duda, Limnios
    Náhradníci: Zieler – J. Horn, Cestic, Hector, Thielmann, Drexler, Arokodare, Schmitz, Rexhbecaj

    VfL Osnabrück: Kühn – Wolze, Trapp, Beermann, Henning (58. Reis) – Taffertshofer (80. Ihorst), Gugganig, Multhaup – Kerk (80. Schmidt) – Amenyido, Santos (58. Heider)
    Náhradníci: Nicolas – Sušac, Blacha, Reichel, Schmidt, Reis, Ihorst, Engel, Heider

    Rozhodčí: Hartmann – Leicher, Schüller
    bahis siteleri