Brentford – Newcastle 1:0 (kon.) | Arsenal – Manchester City 1:4 (kon.)
konec
Brentford FC
1:0 (0:0)
Newcastle United
Úterý 22.12.2020, 18:30 • Griffin Park, Brentford • Anglický Ligový pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Brentford díky velmi dobré taktické hře vyhrává tento zápas nad účastníkem Premier League a postupuje do semifinále Anglického Ligového poháru. Newcastle United byl v úvodu zápasu aktivnější, ale pak se hra vyrovnávala a nakonec se domácím podařilo skórovat. Hosté se prosadit nedokázali, a tak pohár pro ně tímto mačem končí. (20:26:50)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 9:13.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Brentford rozehrál rohový kop nakrátko, drží míč pod svou kontrolou daleko od vlastní branky.
     
    90+3
    Darlow se nyní vyznamenal proti střele Toneye. Zakončující hráč to zkoušel na vzdálenější tyč, ale brankář United vytáhl míč na rohový kop.
     
    90+2
    Murphy centroval před branku, ale obrana odhlavičkovala míč a rychle otočila směr hry.
     
    90+2
    Newcastle United v závěru hraje velmi dobře, tlačí se do střeleckých pozic, diktuje tempo hry, ale zatím obrana domácích je pozorná a drží těsné vedení.
     
    90+1
    Podle světelné tabule je jasné, že uvidíme ještě čtyři minuty navíc. To je čas, který mají hosté na vyrovnání.
     
    90
    Dostáváme se do poslední minuty hry ve druhém poločase, Joelinton se dostal do střelecké pozice, ale jeho rána na vzdálenější tyč končí vedle.
     
    89
    Brentford bleskově přenesl směr hry, míč se snášel po centru před branku hostů, ale nikdo z domácích nedokázal přesněji zakončit tuto akci.
     
    88
    Andy Carroll se nyní dostal ke střele z nějakých dvaceti pěti metrů. Přízemní střelecký pokus končí vedle tyče, brankář zasahovat nemusel.
     
    87
    Wilson se před brankou dostal k míči a pokoušel se o zakončení. Hostující hráč ale branku netrefil, navíc byl jeho pokus rychle zblokovaný, a tak obrana dostala míč do bezpečí.
     
    86
    Carroll, nově příchozí hráč na trávník, se nyní dostal k zakončení. Jeho rána končí nad brankou. Daniels bude vykopávat od své branky a nutno říct, že nikam nepospíchá.
     
    85
    Střely na branku 4:3 pro domácí celek, který je v tomto zápase aktivnější. Úvod zápasu patřil hostů, ale pak se začala hra vyrovnávat, a nakonec se domácí dokázali prosadit.
     
    85
    Pět minut a nějaké nastavení zbývá do konce tohoto zápasu, ve kterém zatím vede Brentford.
     
    84
    Z pohledu hostujícího celku čas velmi rychle ubíhá, Wilson vhazoval na své obranné polovině, následně se domácí dopustili útočného faulu.
     
    81
    Ze hřiště odešel domácí Dasilva, který má za sebou velký zápas. Byl to právě on, kdo se trefil zatím jako jediný do sítě a díky jeho trefě aktuálně postupuje do další fáze poháru Brentford.
     
    81
    Střídání v týmu Brentford FC: ze hřiště odchází Joshua Dasilva, přichází Mathias Jensen.
     
    80
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Jamal Lewis, přichází Andy Carroll.
     
    79
    Murphy střílenou přihrávkou hledal spoluhráče, ale jeho akci chyběla přesnější finální přihrávka.
     
    79
    Vypadá to, že uvidíme jedenáct minut před koncem druhého poločasu další střídání.
     
    78
    Rohový kop rozehrával hostující celek. Murphy poslal míč před branku, ale jeho spoluhráči nedokázali přesněji usměrnit míč do branky.
     
    76
    Domácí celek měl nyní další příležitost, ale brankář Daniels vytáhl na brankové čáře velmi dobrý zákrok, kterým udržel současný stav zápasu.
     
    75
    Jedlin hledal zajímavou přihrávkou spoluhráče, ale jeho střílený pas postrádal přesnost.
     
    74
    Dwight Gayle byl v souboji o míč dohrán soupeřem, vypadá to, že bude v pořádku v zápase bude moci pokračovat.
     
    73
    Nyní se hraje spíše na polovině hrací plochy, kde probíhají souboje o míč. Momentálně sledujeme klidnější pasáž hry. Newcastle má problémy s nepřesností přihrávek.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Jonjo Shelvey (Newcastle United).
     
    70
    Dvacet minut hry zbývá do konce zápasu, aktuálně do semifinále postupuje domácí Brentford, který se před malou chvílí dostal do vedení.
     
    69
    Rohový kop rozehrával Newcastle. Centr se snesl před branku, ale nikdo z hráčů nedokázal hlavičkovat. Navíc byl jeden z fotbalistů postavený v ofsajdu.
     
    69
    Střídání v týmu Brentford FC: ze hřiště odchází Sergi Canos, přichází Ivan Toney.
     
    68
    Newcastle United se aktuálně musí vzpamatovat z inkasované branky a co nejrychleji se pokusit o vyrovnání. Wilson se dostal do dobré střelecké pozice, ale obrana zblokovala míč na rohový kop.
    66. Joshua DASILVA - 1:0
     
    66
    Brentford právě vstřelil branku! Z ničeho nic se prosazuje domácí celek a jde do vedení. Hosté jsou v těžké pozici. Canos našel skvělou přihrávkou nabíhajícího JOSHUU DASILVU, který ránou z první prostřelil brankáře. První výraznější šance ve druhém poločase končí gólem.
     
    65
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Ryan Fraser, přichází Joelinton.
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Miguel Almiron, přichází Dwight Gayle.
     
    64
    Dlouhé minuty nyní čekáme na nějakou výraznější šanci, v tomto utkání jsme zatím mnoho vyložených příležitostí neviděli.
     
    63
    Rohový kop nyní rozehrával domácí celek, centr byl hodně přetažený, takže před brankou nikdo nedokázal zakončit. Následná rána byla zblokovaná, a pak míč končí nad brankou.
     
    62
    Hraje se zejména na polovině hrací plochy, ani jeden celek se momentálně nemůže dostat do výraznějších střeleckých pozic.
     
    60
    Střídání v týmu Brentford FC: ze hřiště odchází Vitaly Janelt, přichází Christian Norgaard.
     
    58
    Newcastle rozehrává od své branky a pokouší se co nejrychleji přenést hru před branku soupeře. Obrana si ale dokázala poradit. Uvidíme první střídání.
     
    57
    Hayden kombinoval na polovině hrací plochy, rychle dostal jeho tým míč na útočnou část, a pak následoval centr před branku. Darlow v pohodě vyskočil a balon získal.
     
    55
    Dasilva nyní reklamoval, že soupeř hrál v pokutovým území rukou, ale sudí nechává hru plynout dál.
     
    53
    Hodně nepřesností nyní kazí celkový dojem ze zápasu, ve kterém stále čekáme na první gólovou situaci.
     
    52
    Fraser to vzal na sebe, individuálně se dostal až do střelecké pozice, ale jeho pokus končí mimo branku. Vykopávat bude domácí brankář Daniels.
     
    50
    Hostující celek pokračuje v aktivní hře, nyní se do šance dostával Clark, ale v rozhodující chvíli nedokázal míč trefit podle představ.
     
    48
    Hraje se zejména na polovině hrací plochy, ani jeden celek se do nějaké výraznější šance v úvodu druhého poločasu nedostal.
     
    46
    Utkání pokračuje druhým poločasem a zdá se, že úvodní sestavy zůstávají bez změny.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Po prvním poločase platí bezbranková remíza, sudí nenastavil ani minutu. Oba celky si vypracovaly střelecké pozice, ale brankáři zatím drží čisté konto. Více ze hry měli hosté.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Dostáváme se do poslední minuty hry v prvním poločase, uvidíme, kolik minut se bude nastavovat k první části zápasu.
     
    44
    Fraser se dostal do střelecké pozice, zkoušel to z otočky, ale jeho projektil zablokovala obrana domácích, jmenovitě Fosu.
     
    43
    Hosté vybojovali autové vhazování na útočné polovině, Janelt odehrál míč jen do zámezí.
     
    42
    Domácí celek se nyní musí bránit tlaku soupeře, sledujeme klidnější pasáž hry, momentálně hraje obrana Brentfordu hodně zodpovědně a nedává soupeři mnoho prostoru.
     
    40
    Domácí celek měl možnost rohového kopu, ale Brentford se po centru před branku do zakončení dostat nedokázal.
     
    39
    Účastník Premier League pokračuje v aktivní hře, nyní se pokoušel Wilson o nůžky v pokutovém území, ale obrana si dokázala poradit a prostor pro zakončení mu nedala.
    36. Šance hostů.
     
    36
    Hostující celek měl výraznou šanci, Fraser si naběhl do dobré střelecké pozice, vypálil z první, ale brankář Daniels jeho ránu výborně vytáhl na rohový kop.
     
    34
    Newcastle pokračuje v aktivní hře, Almiron vybojoval vhazování na útočné polovině pro své spoluhráče. Následně ale musel Lewis vrátit hru.
     
    32
    Souboje o míč probíhají na polovině hrací plochy, momentálně sledujeme klidnější pasáž hry. Gólmani aktuálně mnoho práce nemají.
     
    30
    Půlhodina hry je pryč, domácí celek nyní rozehrával rohový kop. Centr se od praporku snesl před branku, ale následná hlavička skončila nad brankou. Fosu by tím, kdo zakončoval.
     
    27
    Lewis vybojoval na útočné polovině autové vhazování, sledujeme stále stejný obrázek hry. O míč se bojuje zejména na polovině hrací plochy.
     
    26
    Úvodní minuty patřily hostujícímu celku, nyní se osmělili domácí, kteří podnikají zajímavé útočné protiakce.
     
    25
    Po předchozí zajímavé příležitosti pokračuje domácí celek v aktivní hře jsou to právě fotbalisté v červeném, kteří diktují tempo hry. Dasilva se dostal do dobré pozice, jeho ránu vytáhl brankář na rohový kop.
    23. Šance domácích.
     
    23
    Obrovskou šanci měl nyní domácí celek, Ghoddos se propracoval ke střele z dobré pozice. Jeho rána se od břevna odrazila nad branku. Nechybělo mnoho a domácí šli do vedení.
     
    22
    Dvacet minut hry je pryč, hostující celek má převahu optickou i územní, ale zatím na nějakou výraznou příležitost v tomto zápase čekáme.
     
    20
    Nepřesná rozehrávka Brentfordu znamená autové vhazování pro hosty. Ti pokračovali v útočné hře, centr se snesl před branku, ale Wilson nedokázal zakončit.
     
    18
    Hostující celek hraje aktivně, usadil se na polovině soupeře.
     
    16
    Sledujeme klidnější pasáž hry, ani jeden celek se nikam nežene.
     
    14
    Aktivněji hraje v úvodu zápasu podle předpokladů hostující celek, který byl označován za mírného favorita. Na střelecký pokus přímo na branku domácí zatím čekají.
     
    12
    Wilson se dostal do dobré střelecké pozice, po samostatné akci se propracoval až před branku, ale gólmana překonat nedokázal. Následně obrana Brentfordu odehrála do bezpečí.
     
    11
    Hostující celek pokračoval v aktivní hře a vybojoval autové vhazování na polovině soupeře. Následně se míč dostal před branku, ale obrana si dokázala poradit.
     
    10
    Newcastle United rozehrává od své branky, ale pokus o rychlé přenesení hry byl nepřesný, vytažení hráči domácího celku dobře zastavili akci soupeře.
     
    8
    Sledujeme klidnější pasáž hry, ani jeden celek se nyní nemůže dostat do střeleckých pozic. Mnoho šancí momentálně k vidění není.
     
    6
    Darlow rozehrává od své branky, rychle se přenesla hra na útočnou část Newcastlu, ale hosté se nedokázali dostat do střelecké pozice.
     
    5
    Volný kop pro domácí. Centr se snesl před branku, Marcondes centroval před branku, ale obrana si poradila za cenu rohového kopu. Centr se pak snad před branku, ale zakončení Pinnocka končí nad.
     
    3
    Daniels získal míč po nepřesné rozehrávce hostů, ale jeho akce postrádala přesnost. Následně se do střelecké pozice z nějakých dvaceti metrů dostal Ghoddos. Jeho rána končí mimo, a tak bude vykopávat brankář Newcastlu.
     
    2
    Darlow, brankář hostů se zapojil do hry, pak pokračoval Clark, který přenesl směr hry na útočnou polovinu svého týmu.
     
    1
    Aktivněji začal hostující celek, který vybojoval autové vhazování, ale Shelvey nedokázal najít hodem spoluhráče, hrát tak mohou na chvíli domácí.
     
    1
    Hostující celek hraje ve žlutém, domácí mají červené dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Brentford FC: Daniels – Thompson, Pinnock, Bech Sörensen, Fosu – Dasilva, Janelt, Ghoddos – Forss, Macondes, Canos
    Náhradníci: Raya – Goode, Jensen, Mbeumo, Norgaard, Stevens, Toney

    Newcastle United: Darlow – Jedlin, Hayden, Clark, Lewis – Murphy, Longstaff, Shelvey, Fraser – Wilson, Almiron
    Náhradníci: Gillespie – Joelinton, Caroll, Gayle, Hendrick, Krafth, Ritchie.
     
    Hrát se bude na Brentford Community Stadium a hlavním sudím je pan Jones z Anglie.
     
    Tyto týmy odehrály čtyři vzájemné zápasy a vždy se z výhry radoval Newcastle. Naposledy 14. ledna 2017 vyhrál 2:1. Favoritem tohoto zápasu je účastník Premier League, ale mnohokrát se ukázalo v pohárech, že outsider může dojít velmi daleko. Zejména v Anglii toto platí častěji než jinde.
     
    Newcastle United hraje Premier League, nejvyšší anglickou fotbalovou soutěž a aktuálně je po třinácti zápasech na dvanácté pozici. Tým má bilanci 5-3-5 a získal 18 bodů. Z posledních pěti zápasů bodoval ve třech. Porazil Crystal Palace 2:0, West Brom 2:1 a remizoval s Fulhamem 1:1. Newcastle nestačil na Chelsea 2:0 a Leeds 2:5.
     
    Brentford FC hraje Championship, druhou nejvyšší anglickou fotbalovou ligu. V rámci soutěže si nevede vůbec špatně, po dvaceti kolech je tento celek na páté pozici v tabulce. Má bilanci 9-7-4 a vybojoval 34 bodů. Z posledních pěti zápasů bodoval ve třech. Poradil si s Rotherhamem 2:0, Birminghamem 1:0 a remizoval s Watfordem 1:1. Nestačil na Cardiff 0:1 a Huddersfield 0:2.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky anglického klubového poháru. V tomto čtvrtfinálovém zápase anglického Ligového poháru proti sobě nastoupí Brentford FC a Newcastle United.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Jan Prošek

    Branky: 66. Dasilva

    Karty:   70. Shelvey (NEW)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 9:13.
    Brentford FC: Daniels – Thompson, Pinnock, Bech Sörensen, Fosu – Dasilva (81. Jensen), Janelt (60. Norgaard), Ghoddos – Forss, Macondes, Canos (69. Toney)
    Náhradníci: Raya – Goode, Jensen, Mbeumo, Norgaard, Stevens, Toney

    Newcastle United: Darlow – Jedlin, Hayden, Clark, Lewis (80. Carroll) – Murphy, Longstaff, Shelvey, Fraser (65. Joelinton) – Wilson, Almiron (65. Gayle)
    Náhradníci: Gillespie – Joelinton, Caroll, Gayle, Hendrick, Krafth, Ritchie
    bahis siteleri