Chelsea – Burnley 2:0 (kon.) | Leicester – Leeds 1:3 (kon.) | West Ham – Liverpool 1:3 (kon.)
Brighton – Tottenham 1:0 (kon.)
konec
Brighton & Hove Albion
1:0 (1:0)
Tottenham Hotspur
Neděle 31.01.2021, 20:15 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:25:26)
     
    Brighton dokázal přerušit nelichotivou bilanci na domácím stadiónu, na kterém zvítězil po více než půl roce (!), favorizovaný Tottenham dokázal porazit nejtěsnějším možným výsledkem 1:0. O vítězství Racků rozhodla situace ze 17. minuty. Pascal Groß dostal přihrávku na pravé křídlo, aby následně našel na středu Leandra Trossarda a belgický fotbalista zamířil neomylně k bližší tyči.

    Svěřenci kouče Pottera byli i po vstřeleném gólu aktivnějším mužstvem a chtěli přidat pojistku na tříbodové vítězství. Velmi blízko jí měl v 84. minutě Aaron Connolly, jemuž poslal skvělou nahrávku Groß. Střídající útočník měl před sebou prakticky celou odkrytou bránu, jenže zamířil jen do středu, kde stál na čáře stoper Alderweireld. Promarněná šanci však domácí celek mrzet nemusel, neboť si dokázal udržet těsné vítězství 1:0 a na Amex Stadium zvítězil poprvé po patnácti zápasech. Poslední vítězství na domácí půdě se datovalo k 20. červnu uplynulého roku, kdy si Brighton poradil s dalším londýnským týmem, Arsenalem.
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 7:1. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:11.
    Brighton na domácím stadiónu vyhrál po více jak půl roce
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Je to jasné, Brighton zvítězí! Poslední útok Tottenhamu začal až u Llorise, jehož nákop prodlužoval za sebe Son Heung-min, načež Adam Webster v hlavičkovém souboji přeskočil Lamelu.
     
    90+3
    Do lajny obdržel od Lallany nahrávku Daniel Burn. S balónem doběhl až k rohovému praporku, kde ušetřil pár cenných vteřinek navíc.
     
    90+2
    Pascal Groß si parádně postavil balón před tělo a čekal na atak od Alderweirelda. Jak ucítil kontakt, šel k zemi, arbitr Bankes odpískal aut.
     
    90+1
    Racci brání s obrovským klidem. Nepanikaří a s útočícími protivníky výborně drží krok. Lucas Moura se neúspěšně zkoušel probojovat přes Burna.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Aaron Connolly ještě zabral, přes veškerou snahu ale kulatý nesmysl na hrací ploše neudržel. Skluz přišel pozdě.
     
    88
    Další útok Spurs zmařil Son Heung-min. Jihokorejský útočník při sprintu máchl rukou za sebe a neúmyslně trefil do obličeje Webstera. I neúmyslné zákroku ale jsou fauly, Lallana k rozehrávce vůbec nespěchá.
     
    87
    Exekuce přímého kopu se chopil Érik Lamela. Sáncheze zkusil překvapit zakončením k bližší tyči, ale gólman na pokus dobře zareagoval a byl u tyčky včas.
     
    86
    Daniel Burn moc dobře věděl, co bude následovat, když zatáhne srazí k zemi Sissoka a tím zamezí protiútoku. Se žlutou kartou byl anglický bek předem smířený.
     
    85
    Belgický stoper je pořádně rozzlobený na rozhodčího, že neodpískal střet mezi ním a Connolym, který celé akci přecházel. Obránce si dokonce rozkousl ret.
    84. Connolly místo volného prostoru brány trefil Alderweirelda
     
    84
    To je neuvěřitelné, co nyní dokázal zazdít Aaron Connolly. Pascal Groß se nenechal rozhodit vyběhnuvším gólmanem a přihrávkou na střed předložil balón jako na zlatém podnose před malou chvílí příchozímu útočníkovi, ten však zasáhl Alderweirelde klečícího na brankové čáře.
     
    83
    Pod tlakem si také Daniel Burn vypomohl nahrávkou brankáři. Robert Sánchez neváhal ani vteřinu, prvním dotekem odkopl balón do bezpečí.
     
    82
    Do kombinace hostujícího mužstva se zapojil i Lloris. Reprezentační brankář Francie okamžitě vyhání spoluhráče do útoku.

    Milan Huppert

    Branky: 17. Trossard (Groß)

    Karty:   71. Maupay (BRN), 86. Burn (BRN) – 66. Alderweireld (TOT)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 7:1. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:11.
    Brighton & Hove Albion: Sánchez – White, Dunk (C), Webster – Veltman (72. Burn), Groß, Bissouma, Mac Alister, March – Maupay (79. Lallana), Trossard (79. Connolly).
    Náhradníci: Walton – Alzate, Burn, Connolly, Izquierdo, Lallana, Moder, Tau, Zeqiri.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Rodon, Alderweireld, D. Sánchez (46. Vinícius) – Moussa Sissoko, P.-E. Höjbjerg, Ndombèlé (74. Lamela), B. Davies – Bale (61. Lucas Moura), Bergwijn – Son Heung-min.
    Náhradníci: Hart – Dier, Doherty, Lamela, Lucas Moura, Tanganga, Vinícius, Winks, Devine.

    Rozhodčí: Bankes – Davies, Mainwaring
    bahis siteleri