Brest – Bordeaux 2:1 (kon.) | Montpellier – Dijon 4:2 (kon.) | Nice – Angers 3:0 (kon.)
Nîmes – Monaco 3:4 (kon.) | Saint-Étienne – Méty 1:0 (kon.) | Nantes – Lille 0:2 (kon.)
Marseille – PSG 0:2 (kon.)
konec
AS Saint-Étienne
1:0 (1:0)
FC Méty
Neděle 07.02.2021, 15:00 • Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Saint-Étienne, které svého soupeře porazilo poměrem 1:0. Druhý poločas znovu nabídl hodně vyrovnanou podívanou, avšak žádné další branky jsme se již nedočkali. Domácí přesto byli směrem dopředu o něco nebezpečnější, naopak Méty toho v tomto duelu směrem dopředu moc nepředvedly a za celý zápas si nevypracovaly ani jednu vyloženou šanci, což pochopitelně na vítězství stačit nemohlo. (16:51:06)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:0. Střely mimo: 5:8. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:9.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí jsou nyní s míčem na polovině soupeře, což jim pochopitelně vyhovuje, neboť do konce nezbývá moc času.
     
    90+1
    Do pokutového území poté doslova vtrhl domácí Bouanga, který to zkoušel střílenou nabídkou napříč malým vápnem, avšak žádného spoluhráče nenašel.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, domácí stále vedou pouze o jednu branku. Ještě musíme počítat s nastavením.
     
    88
    Taktický faul v podání domácího Nordina, který tak za sebe nepustil jednoho z protihráčů. Méty si vyzkouší standardní situaci z poměrně velké vzdálenosti.
     
    87
    Poté to střeleckým pokusem zkoušel hostující Maiga, jehož pokus ovšem směřoval daleko vedle domácí branky. Moulin si tak vyzkouší další odkop.
     
    85
    Do kombinace svého celku se poté zapojil také hostující brankář Oukidja, kterému se povedlo šikovně roztáhnout hru do strany, kde měl čas Centonze.
     
    83
    Poté jsem sledovali další nedovolený zákrok, při kterém šel do souboje nohama napřed hostující Boye. Jeho celek se tak bude muset bránit další standardce.
     
    82
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka, domácí stále vedou o jednu branku. Méty jsou nyní hodně aktivní, na vyrovnání není moc času.
     
    81
    Méty nyní měly možnost rozehrávat rohový kop z pravé strany. Centrovaná nabídka se nebezpečně snášela do malého vápna, kde zasahoval protihráč.
    80. Cissé mířil pouze doprostřed.
     
    80
    Zajímavá šance pro domácí! Standardní situace přinesla hned dvě prodloužení, po tom druhém mířil pouze doprostřed branky zadák Cissé.
     
    79
    Z hodně velké vzdálenosti poté zkoušel své štěstí domácí Neyou, jehož rána nakonec vystoupala vysoko nad branku, následovat bude tedy rozehrávka.
     
    78
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Anthony Modeste, přichází Aimen Moueffek.
     
    77
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Yvan Neyou, přichází Miguel Trauco.
     
    76
    Jenomže ničeho nebezpečného jsme se nakonec nedočkali. Vhazovat mohl také hostující Bronn, jehož nahrávka putovala na obsazeného Boulayu.
     
    75
    U postranní lajny se povedlo obrannou povinnost splnit hostujícímu Bronnovi, který tak za sebe nepustil protihráče. Saint-Étienne bude přesto vhazovat.
     
    73
    Poté došlo ke strkanici, která přinesla další žluté kartónky. Za domácí celek jí obdržel Kolodziejczak, za ten hostující Centonze.
     
    71
    Nyní jsme sledovali hodně nebezpečný souboj u postranní lajny, který nakonec vyzněl ve prospěch domácích, kteří budou zahrávat standardku.
     
    69
    Nahrávka směřující do pokutového území měla najít Yadeho, který si ovšem nepovedeně zpracoval míč. K němu se tak bleskově dostal brankář Moulin.
     
    68
    Pádem na zem to v pokutovém území zkoušel hostující Gueye, který ovšem u sudího neuspěl. Saint-Étienne se z následné akce daleko nedostalo.
     
    67
    Oukidja znovu pracoval s míčem, přičemž také v tomto případě dokázal rozehrát po zemi. Po následné nahrávce se ale v ofsajdu nacházel Gueye.
     
    66
    Boulaya se ještě pokoušel zachytit míč před postranní čárou, což se mu nakonec nepovedlo. Saint-Étienne tak bude moci vhazovat z pravé strany.
     
    65
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Kévin Monnet-Paquet, přichází Zaydou Youssouf.
     
    64
    Rohový kop nakonec nepřinesl nic nebezpečného a brankář Oukidja tak mohl rozehrávat od své branky, přičemž po zemi rozehrál na Kouyatého.
     
    63
    Poté se vlastním malém vápně dokázal obětavě zakročit hostující Bronn, který tak dokázal zablokovat Gueyeho. Saint-Étienne si vybojovalo rohový kop
     
    62
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, zatím jsme se dočkali jediné branky. Ta padla hned v úvodu prvního poločasu, od té doby na branku čekáme.
     
    61
    Míč se nyní přesunul na kopačku brankář Moulina, který se z jedničky pokoušel o dalekonosný odkop na druhou stranu, kde ale zasahoval Kouyaté.
     
    60
    Poté to úprkem do pokutového území zkoušel křídelník Udol, který ovšem narazil pouze do protihráče. Hostující celek si přesto vybojoval autové vhazování.
     
    59
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Thierry Ambrose, přichází Lamine Gueye.
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Vagner, přichází Papa Ndiaga Yade.
     
    58
    K míči se znovu dostal hostující brankář Oukidja, kterému se velice přesně povedlo vyhodit balón do volného prostoru, kde se nacházel Centonze.
     
    57
    Moulin odkopával od své branky, přičemž se mu dalekonosným nákopem povedlo odehrát míč na opačnou stranu, kde domácí marně reklamovali hru rukou.
     
    56
    Nakonec si standardku vyzkoušely Méty, konkrétněji se jednalo o Boulayu. Ten svůj centr poslal k hranici malého vápna, kde odpaloval míč Moukoudi.
     
    55
    Do souboje se dostával také domácí Modeste, který zkoušel reklamovat nedovolený zákrok soupeře. Hlavní sudí byl přesto naprosto opačného názoru.
     
    54
    Ve vzdušném souboji se prosadil pouze hostující Kouyaté, kterému se povedlo hlavičkou prodloužit míč za sebe, kde se nacházel brankář Oukidja.
     
    53
    Méty se sotva dostaly na polovinu soupeře, kde si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Camara. Následovat tak bude další standardní situace.
     
    52
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Romain Hamouma, přichází Arnaud Nordin.
     
    51
    Hamouma je zpět na nohou a může se tak pokračovat ve hře. Domácí útočník přesto odešel do útrob stadionu, Saint-Étienne tak bude poprvé střídat.
     
    50
    Méty poté pracovaly s míčem na vlastní polovině, načež na hrací plochu ulehl velezkušený domácí útočník Hamouma, který má menší zdravotní problém.
     
    49
    Za pokutovým územím se do střelecké pozice dostal Modeste, který to zkoušel hodně nepovedeně. Ránu pravačkou totiž poslal výrazně vedle branky-
     
    48
    Na hranici svého pokutového území se povedlo zakročit hostujícímu Bronnovi, který tak za sebe nepustil protihráče. Saint-Étienne bude vhazovat z levé strany.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl jedinou branku, o kterou se postaral domácí celek. Ten byl v úvodu zápasu výrazně aktivnější, avšak po vstřelené brance se hra hodně vyrovnala a do konce poločasu jsme se žádné další branky už nedočkali. Sledovali jsme totiž spíše boj ve středu hrací plochy, kde navíc přichází celá řada nedovolených zákroků, přičemž hlavní sudí zatím musel vytasit hned dva žluté kartónky.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    44
    Od vlastní branky poté mohl odkopávat domácí brankář Moulin, který to zkoušel vysokým pasem na Modesteho, kterého ve vzduchu předskočil Centonze.
     
    42
    Na útočnou polovinu se poté jednoduše dostal domácí Camara, který se poté ještě pokoušel na levém křídle oslovit Bouangu, kterého ale zastavil protihráč.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    39
    Nyní se v pokutovém území povedlo zakročit domácímu Moukoudimu, od kterého šel míč pouze do zámezí. Autového vhazování se tak chopí Boye.
     
    38
    V pokutovém území se do zakončení dostal hostující Vagner, který to zkoušel levačkou k zadní tyči, avšak míč přeci jenom poslal do rukavic brankáře.
     
    37
    U středového kruhu se dokázal s míčem uvolnit hostující Sarr, kterého ovšem zezadu dokázal zastavit Hamouma, který vyfasoval žlutou kartu.
     
    36
    Ven z branky musel na druhé straně brankář Moulin, který se k míči dostal jako první. Poté jsme sledovali vyhození hracího předmětu na Douatha.
     
    35
    Hodně kvalitním obstřelem to poté zkoušel Modeste, který si potáhl míč na pravou nohu, avšak své zakončení nakonec přeci jenom zakroutil vedle branky.
     
    33
    Máme za sebou třetinu hry, která nám zatím přinesla jedinou branku, kterou si do vlastní sítě vstřelil hostující Boye. Od té doby sledujeme vyrovnanou podívanou.
     
    31
    Saint-Étienne nyní kombinovalo u svého pokutového území, načež se povedlo velice přesně rozehrát obránci Cissému, kterému se povedlo najít Neyoua.
     
    29
    Hamouma se poté pokoušel prorazit přes levé křídlo, jenomže neuspěl se snahou o zisk autového vhazování, ke kterému se tak postavil Centonze.
     
    28
    Po jednom ze soubojů skončil na zemi domácí Douath, kterého nedovoleným způsobem zastavil Maiga. Poprvé musí do akce také lékařský personál.
     
    27
    Znovu se do rozehrávky zapojil také brankář Oukidja, který se pokoušel přenést hru na pravou stranu hrací plochy, kde ale na míč nedosáhl Centonze.
     
    26
    Žlutou kartu dostává Habib Maïga (FC Méty).
     
    25
    Za pokutovým územím si našel prostor pro zakončení pravou nohou Boulaya, který ovšem mířil daleko vedle branky. Moulin tak znovu nezasahoval.
     
    24
    Poté se u postranní lajny povedlo zakročit domácímu Monnetu-Paquetovi, který se jako poslední dotkl balón, jenž poté doputoval směrem do zámezí.
     
    23
    Následoval centr směrem do pokutového území, kde si tak dlouho naváděl míč k zakončení útočník Ambrose, až ho nakonec dokázal zastavit Cissé.
     
    22
    Méty mohly operovat s míčem na vlastní polovině, kde to dobrým manévrem provedl záložník Maiga, kterému se tak povedlo otevřít prostor pro Ambrose.
     
    21
    Poté musel hodně rychle jednat hostující brankář Oukidja, kterému se povedlo rozehrát na pravou stranu, kde se nacházel osamocený Centonze.
     
    20
    Domácí se znovu s míčem dostali na opačnou polovinu hrací plochy, kde Douath nezkoušel výpad po křídle, naopak se mu povedlo najít Moukoudiho.
     
    19
    Saint-Étienne si poté vybojovalo další rohový kop, po kterém se natahoval Modeste. Jeho zakončení hlavou putovalo vedle branky, Oukidja nezasahoval.
     
    18
    Do rozehrávky Saint-Étienne byl zapojen také brankář Moulin, který nakonec v tísni zvolil odkop na druhou stranu, kde na poslední chvíli zakročil Kouyaté.
     
    17
    Krátce po rozehrávce to neudělal zrovna dobře domácí Douath, od kterého šel míč směrem do zámezí. Následovat bude autové vhazování Centonzeho.
     
    16
    Méty to budou mít najednou hodně složité, prohrávají totiž o jednu branku. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se může klidně vyrovnat.
    14. John BOYE - 1:0
     
    14
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom z toho je první branka zápasu! K rozehrávce se totiž postavil Hamouma, který ovšem orazítkoval pouze levou tyč, od které se míč odrazil do druhé tyče. Hrací předmět se na brankové čáře pokoušel odkopnout do bezpečí JOHN BOYE, který přeci jenom dopravil míč do vlastní sítě.
     
    14
    A Méty se budou muset znovu bránit, soupeř si totiž vybojoval standardní situaci kousek za pokutovým územím, z čehož klidně může přijít přímé zakončení.
     
    13
    Rozehrávka středem hrací plochy nakonec nepřinesla nic nebezpečného. Méty se ovšem daleko nedostaly, zasáhnout se totiž povedlo Neyouovi.
     
    12
    Douathovi nakonec přispěchal na pomoc Monnet-Paquet, do kterého ovšem zezadu narazil obránce Bronn. Saint-Étienne bude mít k dispozici standardku.
     
    11
    Před malým momentem skončil po souboji na zemi domácí Hamouma, který nakonec bude moci pokračovat ve hře, avšak domácí budou pouze vhazovat.
     
    10
    Hezká kombinace domácích nakonec vedla až do pokutového území, kam si seběhl Camara. Na poslední chvíli ovšem přispěchal Boye, který střelu zablokoval.
     
    9
    Zpětná nahrávka putovala na kopačku domácího brankáře Moulina, který na jistotu rozehrál nakrátko po zemi, přičemž si vybral volného Moukoudiho.
     
    8
    Na pořadu dne byl dokonce první rohový kop tohoto zápasu. K rozehrávce se nakonec postavil Bouanga, který našel pouze hlavu protihráče.
     
    7
    Přenesení hry poté putovalo na pravou stranu, kde se nacházel domácí Bouanga. Toho ovšem dokázal zastavit Udol, na řadu přijde autové vhazování.
     
    6
    Saint-Étienne se nyní s míčem usadilo na polovině soupeře, kde to nahrávkou mezi obránce zkoušel Hamouma, který ovšem trefil pouze nohu Cissého.
     
    5
    Kousek od středového kruhu si hodně podezřelým způsobem pomohl hostující Sarr, který sice poslal na zem protihráče, avšak sudí nechal pokračovat.
     
    4
    U pravé autové lajny to zkoušel vzít na sebe domácí Kolodziejczak, který se ovšem nedostal přes prvního protihráče, od kterého šel míč pouze do zámezí.
     
    3
    Od své branky poté mohl rozehrávat hostující brankář Moulin, kterému se povedlo dostat míč na opačnou stranu hrací plochy, kde se prosadil Kouyaté.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    AS Saint-Étienne: Moulin (C) – Kolodziejczak, Moukoudi, Cissé, Douath – Bouanga, M. Camara, Neyou, Monnet-Paquet – Hamouma, Modeste.
    Náhradníci: Green – Abi, Boudebouz, Chazrí, Youssouf, Trauco, Nordin, Sow, Moueffek.

    FC Méty: Úkíddžá – Bronn, Kouyaté, Boye (C) – Centonze, Maïga, Sarr, Udol – Ambrose – Boulaya, Vagner.
    Náhradníci: Caillard – Angban, B. Traoré, Yade, Leya Iseka, Fofana, L. Gueye, Delaine, Maziz..
     
    FC Méty

    Na opačné straně stojí ve formě hrající Méty, které prožívají nadmíru vydařenou sezónu. Tradiční účastník sestupových bojů se momentálně nachází až na šesté pozici tabulky a na pohárovou Evropu mu momentálně schází pouhé dva body. Méty v minulém kole přišly o třízápasovou sérii bez porážky, i tak na domácím stadionu vybojovaly velice cenný bod za remízu proti Montpellier. Méty se řadí na desátou pozici venkovních týmů, nicméně z posledních pěti ligových duelů se jim povedlo vyhrát hned ve třech případech, jediná porážka přišla proti Rennes.
     
    AS Saint-Étienne

    Fotbalisté Saint-Étienne se po třiadvaceti odehraných zápasech nacházejí až na šestnácté pozici tabulky, což je daleko za očekáváním vedení klubu. Saint-Étienne má na svém kontě pouze třiadvacet bodů a na sestupové pásmo má čtyřbodový náskok. Saint-Étienne přesto v posledních dvou duelech ani jednou neprohrálo, ba naopak se mu nejprve povedlo překvapivě porazit Nice, navíc v minulém kole remizovalo na vlastním stadionu proti Nantes výsledkem 1:1. Saint-Étienne je až sedmnáctým nejlepším domácím týmem, bodově je na tom hůř už jen trojice Nice, Dijon a Nimes.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Francouzská Ligue 1 Uber Eats má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi AS Saint-Étienne a FC Méty.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    David Suchý

    Branky: 14. Boye (vla.)

    Karty:   37. Hamouma (SET), 73. Kolodziejczak (SET) – 26. Maïga (MTZ), 73. Centonze (MTZ)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:0. Střely mimo: 5:8. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:9.
    AS Saint-Étienne: Moulin (C) – Kolodziejczak, Moukoudi, Cissé, Douath – Bouanga, M. Camara, Neyou (77. Trauco), Monnet-Paquet (65. Youssouf) – Hamouma (52. Nordin), Modeste (78. Moueffek).
    Náhradníci: Green – Abi, Boudebouz, Chazrí, Youssouf, Trauco, Nordin, Sow, Moueffek.

    FC Méty: Úkíddžá – Bronn, Kouyaté, Boye (C) – Centonze, Maïga, Sarr, Udol – Ambrose (59. L. Gueye) – Boulaya, Vagner (59. Yade).
    Náhradníci: Caillard – Angban, B. Traoré, Yade, Leya Iseka, Fofana, L. Gueye, Delaine, Maziz.
    bahis siteleri