Monaco – Lorient 2:2 (kon.) | Angers – Nantes 1:3 (kon.) | Dijon – Nîmes 0:2 (kon.)
Méty – Štrasburk 1:2 (kon.) | Rennes – Saint-Étienne 0:2 (kon.) | Lille – Brest 0:0 (kon.)
Bordeaux – Marseille 0:0 (kon.)
konec
Stade Rennes
0:2 (0:1)
AS Saint-Étienne
Neděle 14.02.2021, 15:00 • Roazhon Park, Rennes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Saint-Étienne podruhé v řadě zvítězilo a dotáhlo se na střed tabulky, se loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (16:55:24)
     
    Sledovali jsme utkání, v němž Saint-Étienne zaskočilo favorita zápasu. Rennes si nevypracovalo žádnou velkou šanci, a tak se musí před soupeřem sklonit. Za ASSE se prosadili Denis Bouanga a Arnaud Nordin.

    Rennes zůstává v tabulce na čtvrtém místě a ASSE je patnácté, ovšem hosté se dotáhli na střed tabulky a mohou začít stoupat vzhůru.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Saint-Étienne hrálo na útočné polovině, kde se do šestnáctky vrhl Aimen Moueffek, který pak chtěl přihrát před branku, ale to mu nevyšlo. Rennes bude kopat od své brány.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Denis Bouanga, přichází Aimen Moueffek.
     
    88
    Rychlou protiakci zakončoval Denis Bouanga, jehož pokus s tečí zamířil nad branku. ASSe bude rozehrávat další rohový kop, tohle hostům stačí.
     
    87
    Harold Moukoudi pohlídal náběh soupeře a balon nechal svému brankáři. Jessy Moulin výhozem otočil hru, avšak Saint-Étienne u míče dlouho nevydrželo.
     
    86
    Saint-Étienne zastavilo akci soupeře u svého vápna a následně balon vytáhl Denis Bouanga, který jej podržel a pak ho ještě vrátil zpátky.
     
    85
    Vypadá to, že Saint-Étienne dnes vybojuje další důležité vítězství. Hráči v červených dresech se snaží se zápasem něco udělat.
     
    83
    Benjamin Bourigeaud rozehrával další rohový kop, který mířil do ohně, odkud byl obránci odvrácen. Rennes je po autu stále na útočné polovině.
     
    82
    Těžko říct, co zamýšlel Denis Bouanga! Hostující ofenzivní hráč si všiml, že je brankář více z branky, a tak to zkusil. Ovšem balon měl opačnou faleš a zamířil vedle brány.
     
    80
    Charles Nathan Abi (Saint-Étienne) byl pozdě v souboji a trefil soupeře, je tak další potrestaným hráčem.
     
    80
    Steven N'Zonzi prodloužil míč do šestnáctky, kam už se hnal Sehrou Guirassy. Ovšem z branky vyrazil Jessy Moulin, který je znovu hrdinou okamžiku.
     
    78
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Adrien Truffert, přichází Faitout Maouassa.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Hamari Traoré (Stade Rennes FC).
     
    77
    Jessy Moulin si zahrál s nervy fanoušky i spoluhráčů! Zakončení mu propadlo za sebe a balon se kutálel k brance, hostující gólman situaci ale zachránil.
     
    75
    Hostující tým hodně kouskuje hru, dalším faulem se prezentoval Charles Nathan Abi. Po chvíli přišel centr před branku, který odvrátil Harold Moukoudi.
     
    74
    Tohle už je pro domácí mužstvo téměř kritická situace, hráči Rennes se v závěru musí cpát více před branku ASSE.
    71. Arnaud NORDIN - 0:2
     
    71
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Patnáctý celek tabulky znovu úřaduje a už má dvoubrankový náskok! Zaydou Youssouf přihrával na pravou stranu, kde si na Nayefa Aguerda troufl ARNAUD NORDIN, který vnikl do vápna a zamířil přesně do levého spodního rohu branky. Asistence: Zaydou Youssouf.
     
    71
    Jeremy Doku odmítl náběh spoluhráče a táhl akci sám! Jenže přihrávka na střed byla nepřesná a zamířila k soupeři!
     
    70
    Dvacet minut chybí do konce normální hrací doby! Rennes stále prohrává a jen těžce se dostává k velkým příležitostem.
     
    68
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Vahbí Chazrí, přichází Charles Nathan Abi.
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Yvan Neyou, přichází Zaydou Youssouf.
     
    67
    U postranní čáry se faulu dopustil Lucas Douath, a tak Rennes mohlo poslat další centr před branku. Jenže v šestnáctce ASSE vládne Jessy Moulin, jenž balon zkrotil.
     
    65
    Přenesení hry mířilo na pravou střenu pokutového území, kde se pohyboval Yann Gboho, jenž mířil do levé části branky. Ovšem balon na roh zahrál Pape Abou Cissé.
     
    64
    Damien Da Silva musel být velmi pozorný, protože za něj nabíhal Denis Bouanga. Domácí kapitán si počínal zkušeně a akci ASSE spolehlivě zakončil.
     
    63
    Na pravé straně se rozeběhl Arnaud Nordin, jehož skluzem poslal na trávník Nayef Aguerd (Rennes). Je z toho další žlutá karta pro domácí a standardní situace pro ASSE.
     
    62
    Rennes stále více drží balon na kopačkách a také na útočné polovině, ale šance zatím nepřicházejí. Navíc Adrien Truffert tentokrát balon neudržel na hrací ploše.
     
    61
    Na pravé straně se uvolnil Hamari Traoré, jenž poslal další centrovaný míč před branku, kde pevnou rukou vládne Jessy Moulin.
     
    59
    Z velké dálky se do míče opřel Denis Bouanga, jehož dalekonosný pokus zamířil kousek nad břevno. Rennes tak stále prohrává pouze o jedinou trefu.
     
    58
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Jonas Martin, přichází Steven N'Zonzi.
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Eduardo Camavinga, přichází Yann Gboho.
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Martin Terrier, přichází Adrien Hunou.
     
    57
    Dalším potrestaným hráčem zápasu je Sehrou Guirassy (Rennes), který šel do souboje šlapákem a trefil Papeho Aboua Cissého.
     
    57
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Adil Aouchiche, přichází Arnaud Nordin.
     
    55
    Vahbí Chazrí už se znovu nachází na zeleném pažitu a zdá se, že je v pořádku. ASSE je znovu u balonu a postupnou akcí nikam nespěchá.
     
    54
    Vypadá to, že Vahbí Chazrí nebude schopen pokračovat. Na lavičce už se převléká jeden ze střídajících hráčů.
     
    53
    Na hrací ploše zůstal ležet Vahbí Chazrí, a tak hlavní rozhodčí hru přerušil. Do hry se zapojuje znovu lékařský tým Saint-Étienne.
     
    52
    Centr od rohového praporku zamířilo do míst, kde se nacházel Jessy Moulin. Hru otáčel Vahbí Chazrí, jehož fauloval Jonas Martin (Rennes) a viděl žlutou kartu.
     
    51
    Za hranicí vápna si balon na pravou nohu přehodil Jeremy Doku, který následně vystřelil, ale jeho zaončení bylo sražené nad branku a Rennes bude kopat roh.
     
    50
    Saint-Étienne tak rozehrálo volný kop, který mířil na zadní tyč, kde celou situaci zavíral Mahdi Camara, jenž situaci přeběhl. Jinak by se jistě jednalo o zajímavé zakončení.
     
    48
    Velmi přísnou žlutou kartu inkasoval Damien Da Silva (Rennes), který hlavou trefil do zátylku Vahbího Chazrího, který potřebuje ještě lékařskou pomoc.
     
    47
    Po kombinaci na hranici šestnáctky se na pravé straně šestnáctky ocitl Sehrou Guirassy, kterému se nepovedl první dotek s míčem, a tak se mu pod nohy úspěšně vrhl Jessy Moulin.
     
    47
    Připomínám, že Rennes dnes hraje v červených dresech, naopak Saint-Étienne se obléklo do bílé sady.
     
    46
    Pokračujeme druhým poločasem, ani jeden celek zatím nestřídal.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Sledovali jsme úvod zápasu, v němž Rennes bylo lepším týmem. Ovšem ASSE postupně svou hru zlepšovalo a zásluhou Denise Bouangy se ujalo vedení. Od tohoto momentu jsme sledovali vyrovnanou partii, která za vedení Saint-Étienne dokráčela do poločasové přestávky.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    To se často na této úrovni nevidí, Miguel Trauco totiž nezvládl autové vhazování. Rozhodčí tak dává šanci domácím hráčům.
     
    45+1
    Budou se nastavovat dvě minuty!
     
    44
    Jsme v koncovce prvního poločasu a ASSE bude chtít udržet vedení i do poločasové přestávky.
     
    42
    Jeremy Doku nezpracoval míč u středové čáry a zlobí se na spoluhráče. Saint-Étienne může znovu střídat plány na útočnou akci.
     
    40
    A málem jsem to zakřikl a Rennes mohlo hrozit. Na levé straně se dobře pohyboval Jeremy Doku, který přihrál do šestnáctky, kde se zbrklým pokusem prezentoval Martin Terrier. Jeho snažení mířilo jen vedle brány.
     
    39
    Od vstřelené branky se Rennes dostává do šestnáctky soupeře jen sporadicky. Naopak Saint-Étienne zlepšilo hru a dostává se více k balonu.
     
    38
    Saint-Étienne rozehrávalo volný kop, který mířil do pravé části pokutového území, kde se nacházel v ofsajdu Mathieu Debuchy.
     
    37
    Jeremy Doku (Rennes) nezvládl zpracování, když mu balon odskočil. Domácí hráč jej chtěl rychle získat zpátky, avšak došlápl na kotník Lucase Douatha.
     
    36
    Denis Bouanga byl faulován a ASSE chtělo rozehrát na rozběhnutého Vahbího Chazrího, který se k míči nedostal a ještě se dopustil faulu.
     
    35
    Hráči v bílých dresech se znovu předvedli faulem a volný kop mohl rozehrát Benjamin Bourigeaud. Balon letěl do šestnáctky, kde byl přizvednut do vzduchu a o zbytek se postaral brankář Jessy Moulin.
     
    33
    Mathieu Debuchy (Saint-Étienne) může být rád, že se nešel sprchovat. Do souboje vletěl jako utržený vagón a ve skluzu trefil stojnou nohu Jeremyho Dokua.
     
    33
    Hostující mužstvo znovu mohlo předvést rychlý přechod, avšak Denis Bouanga pokazil přihrávku na střed a hra se znovu otáčí.
     
    32
    Yvan Neyou si ještě na vlastní polovině pokryl balon a nechal se faulovat. Jenomže Saint-Étienne balon znovu dlouho neudrželo.
     
    30
    Třicet minut hry je minulostí a průběžný stav je spíše překvapivý. Denis Bouanga je jediným střelcem a Saint-Étienne je tak ve vedení.
    27. Denis BOUANGA - 0:1
     
    27
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Po povedené akci se ASSE ujímá vedení! Balon podržel Vahbí Chazrí, který dlouhým pasem našel autora gólu. Ten si musel ještě narazit míč s Yvanem Neyouem. DENIS BOUANGA se pak nacházel na pravé straně šestnáctky, odkud trefil přesně vzdálenější spodní roh branky. Asistence: Yvan Neyou.
     
    26
    Divadelní scénka! Sehrou Guirassy si posunul míč do pokutového území, kde si zakopl o svou nohu, odrazil se a chtěl pokutový kop. Hlavní rozhodčí ukazuje, že faul to nebyl, což mu potvrdil také VAR!
     
    25
    Saint-Étienne mířilo do otevřené obrany, ale situaci neproměnilo! Vahbí Chazrí dlouho otálel s přihrávkou a následně míč poslal na pravou stranu šestnáctky, kde se pohyboval Lucas Douath. Jemu spíše zakončení nevyšlo a proletělo kolem vzdálenější tyče.
     
    24
    Na pravé straně se pohyboval Denis Bouanga, jemuž se centr vůbec nezadařil, když zamířil jen k brankáři Rennes.
     
    23
    Na levé straně se o centr pokoušel Jeremy Doku, jenomže jeho snažení zastavil Mathieu Debuchy. Navíc hostující kapitán nastřelil zmíněného soupeře a bude se kopat od branky.
     
    22
    Hráči v červených dresech jsou znovu na útočné polovině a postupným útokem budou chtít přejít přes obranu soupeře. Jenomže ASSE hraje hodně pozorně.
     
    20
    Dvacet minut hry je minulostí a kromě jediné zajímavé šance jsme branku neviděli! Na pravé straně se rozeběhl Vahbí Chazrí, který vysunul spoluhráče. Denis Bouanga balon nejprve zasekl a pak vystřelil slabou střelu do míst, kde byl připravený Alfred Gomis.
     
    18
    Zatím sledujeme spíše nudnou podívanou, lépe se prezentuje domácí mužstvo, které si ale neví rady s obranou Saint-Étienne.
     
    17
    Mahdi Camara vystoupal ve vzduchu nejvýše a fauloval jej Martin Terrier. Saint-Étienne bude moci myslet na další útočnou akci.
    16. Sehrou Guirassy (REN)
     
    16
    Sledujeme stále stejný obrázek hry, kdy se Rennes pokouší dostávat přes obranu soupeře. Po pravé straně se to povedlo a míč putoval na první tyčku, kde se pohyboval Sehrou Guirassy, avšak prostor branky netrefil.
     
    14
    Hráči v červených dresech znovu kombinují na útočné polovině, ale jejich akce na pravé straně nevyšlo. Ovšem ASSE poslalo balon jen mimo hrací plochu.
     
    13
    Hra se poněkud uklidnila, což zapříčinil domácí celek, který volí postupnou akci. Po chvíli přišel souboj na postranní čáry, kde si faulem pomohl Sehrou Guirassy.
     
    11
    Hráči v bílých dresech táhli další akci po pravé straně a po chvíli odcentroval Vahbí Chazrí. Před brankou se pohyboval Lucas Douath, ale na balon nedoskočil.
     
    9
    Po dalším centru od rohového praporku se k hlavičce nacpal Nayef Aguerd, avšak nemířil přesně. Následuje pouze odkop od branky Saint-Étienne.
     
    8
    Na pravé straně se rozeběhl Martin Terrier, jemuž centr zamezil soupeře, Rennes rozehrávalo rohový kop. Centr zamířil na první tyč, odkud jej na další roh odvrátil Pape Abou Cissé.
     
    7
    Damien Da Silva dal špatnou přihrávku, kterou málem zpracoval Denis Bouanga, jenž by mohl vypálit. Jenomže zpracování hostujícímu hráči nevyšlo a hraje znovu Rennes.
     
    6
    Hamari Traoré se pokusil roztáhnout hru do strany, ale byl pod tlakem, a tak jeho přihrávka opustila hrací plochu.
     
    5
    Saint-Étienne se pokusilo o vysunutí ofenzivních hráčů, avšak balon doputoval jen k domácímu brankáři, od něhož začne akce Rennes.
     
    4
    Na levé straně se výborně uvolnil Jeremy Doku, jehož přetažený centr zamířil do míst, kde se nenacházel nikdo v červeném. Situaci zavíral Sehrou Guirassy, ale také jeho balon přeletěl.
     
    3
    Eduardo Camavinga dlouho vymýšlel, komu přihraje, ale balon zastavil soupeř. Směrem dopředu se vydal kapitán Mathieu Debuchy, jenž nedošel daleko.
     
    2
    Stade Rennes nastoupilo do dnešního utkání v červených dresech, naopak Saint-Étienne hraje v bílé sadě.
     
    1
    Jdeme na to, utkání právě začalo! Domácí mužstvo se chopilo míče, ale po chvíli přišel faul, kterého se dopustil Vahbí Chazrí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Stade Rennes FC: A. Gomis – H. Traoré, Da Silva, Aguerd, Truffert – Camavinga, Martin, Bourigeaud – Doku, Guirassy, Terrier.
    Náhradníci: Salin – Dalbert, Hunou, Siliki, Maouassa, Nyamsi, N'Zonzi, Soppy.

    AS Saint-Étienne: Moulin – Debuchy, Moukoudi, Cissé, Trauco – M. Camara, Neyou, Aouchiche, Douath, Bouanga – Chazrí.
    Náhradníci: Bajič – Abi, Kolodziejczak, Monnet-Paquet, Moueffek, Nordin, Rivera, Sow, Youssouf.

    Rozhodčí: Batta – Aube, Jouannaud.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního utkání, které začne zhruba za třicet minut. Již jsou známy sestavy, které si za pár okamžiků představíme.
     
    Tito soupeři se utkali v letošní sezóně už jednou, psalo se 26. září! Rennes zajíždělo na půdu soupeře, kde zvítězilo 3:0. O branky se postarali Nayef Aguerd, Sehrou Guirassy a Adrien Hunou. A tak má Saint-Étienne soupeři dnes co oplácet.
     
    Oba celky nastoupily v týdnu do Francouzského poháru a oba jsou z kola venku! Rennes nestačilo na Angers, naopak Saint-Étienne podlehlo Sochaux, jenž hraje Ligue 2.
     
    Při pohledu na tabulku zjistíme, že Rennes bude plnit roli favorita, vždyť tento tým se nachází na páté pozici a znovu se chce probojovat do evropských pohárů. Domácí mužstvo získalo osmatřicet bodů, ale v posledních zápasech se mu nikterak moc nedaří. Rennes totiž v posledních pěti duelech jen jednou vyhrál, třikrát odešlo za nerozhodného stavu a zaznamenalo také jednu porážku. Tento tým se tak potřebuje rychle vrátit na vítěznou vlnu! Nejlepším střelcem týmu pak je Benjamin Bourigeaud, jenž se prosadil čtyřikrát. Naopak Saint-Étienne se znovu trápí ve druhé polovině tabulky, když se nachází až na patnáctém místě. ASSE zatím posbíralo šestadvacet bodů, ale v posledních třech zápasech se už odrazilo k lepším zítřkům. Hostující mužstvo totiž zdolalo Nice a Méty a uhrálo remízu s Nantes. ASSE by především potřebovalo zlepšit ofenzivní část hry, jelikož nastřílelo pouze třiadvacet branek. Nejlepším střelcem týmu pak je Romain Hamouma, jenž vsítil čtyři góly.
     
    Vítám všechny fanoušky francouzského fotbalu u pětadvacátého kola Ligue 1 Uber Eats, v němž se představí Stade Rennes FC a AS Saint-Étienne.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Michal Luxa

    Branky: 27. Bouanga (Neyou), 71. Nordin (Youssouf)

    Karty:   37. Doku (REN), 48. Da Silva (REN), 52. Martin (REN), 57. Guirassy (REN), 63. Aguerd (REN), 77. H. Traoré (REN) – 33. Debuchy (SET), 80. Abi (SET)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:15.
    Stade Rennes: A. Gomis – H. Traoré, Da Silva (C), Aguerd, Truffert (78. Maouassa) – Camavinga (58. Gboho), Martin (58. N'Zonzi), Bourigeaud – Doku, Guirassy, Terrier (58. Hunou).
    Náhradníci: Salin – Dalbert, Hunou, Siliki, Maouassa, Nyamsi, N'Zonzi, Soppy, Gboho.

    AS Saint-Étienne: Moulin – Debuchy (C), Moukoudi, Cissé, Trauco – M. Camara, Neyou (68. Youssouf), Aouchiche (57. Nordin), Douath, Bouanga (90. Moueffek) – Chazrí (68. Abi).
    Náhradníci: Bajič – Abi, Kolodziejczak, Monnet-Paquet, Moueffek, Nordin, Rivera, Sow, Youssouf.

    Rozhodčí: Batta – Aube, Jouannaud
    bahis siteleri