Alavés – Celta Vigo 1:3 (kon.) | Elche – Real Betis 1:1 (kon.) | Cádiz – Valencia 2:1 (kon.)
Sevilla – Atlético 1:0 (kon.)
konec
Elche CF
1:1 (1:1)
Real Betis
Neděle 04.04.2021, 16:15 • Estadio Manuel Martínez Valero (Elche) • Španělská LaLiga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u utkání v rámci LaLigy! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Elche a Betisem. Výkop je naplánován na 16:15 a my budeme u toho.
     
    Elche CF

    Elche bude nejspíše bojovat o udržení ve španělské fotbalové nejvyšší soutěži až do samotného konce sezóny. Po dvaceti osmi zápasech má totiž na svém kontě pětadvacet bodů a patří mu sedmnáctá pozice. Ta je sice první nesestupovou, ale osmnáctá Huesca má jen o bod méně. Domácí fotbalisté mají jednu z nejhorších defenziv soutěže, právě ta je hlavním důvodem, proč je jejich celkové skóre -17. Elche získalo z posledních tří duelů jediný bod. Dvakrát padlo, když nestačilo na Real Madrid a Valencii, následovala remíza na hřišti Getafe.
     
    Real Betis

    Betis je na tom podstatně lépe než jeho dnešní soupeř, bude totiž bojovat o evropské poháry pro příští sezónu. Po dvaceti osmi zápasech má na svém kontě pětačtyřicet bodů, které ho řadí na sedmou pozici. Na páté místo, které zajišťuje Evropskou ligu, ztrácí pouhý bod. Ani obrana Realu není dobrá, jelikož i jeho celkové skóre je v minusu, konkrétně -3. Hostující fotbalisté vybojovali v posledních třech duelech šest bodů, když porazili Alavés a Levante. Mezi tyto dvě výhry se vklínila porážka na hřišti Sevilly.
     
    Úvodní sestavy:

    Elche CF: Badía – Palacios, Calvo, Verdú, Mojica – Morente, Marcone, Guti, Fidel – Carrillo, Milla.
    Náhradníci: Gazzaniga – Rigoni, Nino, Luismi, González, Barragán, Mfulu, Josema, Josan, V. Rodríguez, Cifuentes, Álamo.

    Real Betis: Bravo – Emerson, Mándí, V. Ruiz, Moreno – G. Rodríguez, W. Carvalho – Ruibal, Fékir, Canales – Iglesias.
    Náhradníci: Robles – Bartra, Montoya, Loren, Akouokou, Juanmi, Rodri, Tello, Miranda, Sidnei, D. Lainez, Joaquín.

    Rozhodčí: Cordero – Villate, Cerezo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A dnešní utkání mezi Elche a Betisem nám právě odstartovalo! Domácí hrají v zelenobílých dresech, zatímco jejich soupeř pro dnešek zvolil fialovou barvu.
     
    2
    O první ofenzivní akci se postarali hostující fotbalisté, kteří to zkusili dlouhým nákopem dopředu na rozběhlého Iglesiase, před ním však byl míč odehrán.
     
    3
    Domácí se však nechtějí nechat zahanbit a snaží se držet míč na svých kopačkách. Zkusili to po pravé straně, nakonec vybojovali autové vhazování.
     
    4
    Guido Carrillo to zkusil znovu po pravé straně a chvilku to vypadalo na nějakou individuální akci, ta nebyla úspěšná a Elche hru vrátilo na obrannou půlku.
     
    5
    Z ničeho nic jsme se dočkali první šance a měli ji hosté! Nabil Fékir byl nejspíše tím, kdo zakončoval, ale míč mu sjel po špičce a skončil hodně mimo.
     
    6
    Jinak ale zatím nesledujeme nic moc pohledné utkání, i když na to je ještě brzy. Hraje se hlavně okolo poloviny hřiště, ani jeden z týmů nemá nějakou převahu.
     
    7
    Real propadl v obraně a musel se nakonec hodně ohánět. Domácí to zkusili centrem z levé strany, ovšem v šestnáctce byla přece jen převaha hostů.
     
    8
    Johan Mojica byl nepříjemně trefen soupeřem do lýtka. Hlavní rozhodčí dnešního duelu ho došel zkontrolovat, domácí hráč bude schopen pokračovat i nadále.
     
    9
    Také hosté zkusili o několik sekund později zahrozit centrem. Ten sice nebezpečný nebyl, ale poté se na nějakých dvaceti metrech do míče opřel Guido Rodríguez, jehož povedený pokus šel těsně vedle tyče.
     
    10
    To byla první velká šance tohoto utkání! Betis se dostal do rychlého brejku, který byl vyřešen přízemním pasem před branku. Tam klouzal Borja Iglesias, jenže Edgar Badía vytáhl fantastický zákrok a udržel bezbrankové skóre!
     
    11
    Borja Iglesias šel znovu po míči a chtěl zakončit, jenže byl povalen, penalta pro hosty!
     
    12
    Domácím hráčům se celá situace nelíbí a chtějí si to vyříkat s rozhodčím. Ve hře je ještě VAR. Borja Iglesias ošklivě naboural do tyče, ale spíše to vypadalo, že soupeře držel on... No, uvidíme, jak to dopadne.
     
    13
    Penalta se kopat bude!
     
    14
    Real Betis právě vstřelil branku!
    A hosté se v tomto utkání dostávají do vedení! BORJA IGLESIAS si vzal na starosti penaltu a udělal to náramně. Vyslal bombu pod břevno a nedal gólmanovi šanci na zákrok.
     
    16
    Elche sice nemělo špatný vstup do utkání, ale jejich soupeři byli přece jen o něco nebezpečnější. Betis tak vede a domácí mají co dohánět už od začátku.
     
    17
    William Carvalho si v souboji pomohl loktem a nepříjemně trefil soupeře do krku. Pere Milla leží na zemi a rozdýchává to, nebude třeba ani ošetření.
     
    18
    První rohový kop v tomto duelu vybojovali domácí. Chvilku se čekalo na rozehrání, jelikož rozhodčí něco řešil. Roh byl ale rozehrán nakrátko, bez centru.
     
    19
    Borja Iglesias má nejspíše nějaká krvavý šrám na boku. ještě odbránil roh, ale nyní už zamířil do péče lékařů. Hosté tak zatím budou na hřišti v deseti lidech.
     
    19
    William Carvalho ve středu hřiště podkopnul svého soupeře a hlavní rozhodčí tasí první žlutý kartonek.
     
    21
    Elche se nenechalo inkasovanou brankou vůbec rozhodit a snaží se kontrolovat hru. Jeho další akce sice skončila nezdarem, ale domácí mají roh.
     
    22
    Borja Iglesias se nám mezitím vrátil do hry, a tak je Real zase v plném počtu. Krvavý šrám byl nejspíše ještě následkem penaltové zákroku a nárazu do tyče.
     
    23
    Víctor Ruiz předvedl celkem zbytečný zákrok na Millu, ten si dnes zatím opravdu užívá. Tentokrát se však žlutá kartu neudělí, domácí mají standardku.
     
    24
    Gonzalo Verdú sice dostal míč do sítě, jenže v tu chvíli se už nějakou dobu nehrálo. Guido Rodríguez byl totiž faulován a hosté budou odkopávat od brány.
     
    25
    Víctor Ruiz trochu vystrašil Claudia Brava. Jeho hlavička byla hodně pomalá, a tak gólman hostů musel pro míč hodně přidat, byl tam ale dříve než soupeř.
     
    26
    Borja Iglesias si to dnes také na hřišti užívá, už schytal několikátý nedovolený zákrok na svou osobu. Zároveň je také dnes jediným úspěšným střelcem.
     
    27
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Borja Iglesias, přichází Juanmi.
     
    28
    Právě střelec jediné branky ale právě vystřídal! Za tím budou téměř jistě zdravotní problémy... Tak snad bude Borja Iglesias do dalších zápasů zdráv.
     
    29
    V posledních momentech je hra hodně přerušována, a to kvůli faulům. Nyní leží na hřišti Emerson, avšak ani on nebude potřebovat lékařské ošetření.
     
    30
    Už je za námi třicet minut hry. Fidel fauloval svého soupeře, přičemž se ještě nepříjemně udeřil o zem. Je ale v pořádku a už peláší směrem k brance.
     
    31
    Edgar Badía musel rychle z branky, jelikož přihrávka, která na něj mířila, nebyla moc rychlá. U balónu byl ale o několik okamžiků rychleji než soupeř.
     
    32
    I Betis zahrával první rohový kop v tomto duelu. Po několika přihrávkách na pravé straně přišel centr, jenže na ten nikdo z hráčů na hřišti nemohl dosáhnout.
     
    33
    Elche se během několika sekund dostalo až k vápnu. I tentokrát přišel centr z levé strany, ale obrana hostujícího celku s ním znovu bez potíží poradila.
     
    34
    A mohlo to být o dvě branky, chybělo jen několik centimetrů! Juanmi byl nejspíše tím, kdo střílel na zadní tyč, ale právě o tu se míč otřel a vyjel ven ze hřiště!
     
    35
    A do konce poločasu nám chybí posledních deset minut! Hosté, kteří jsou dnes rozhodně favorité, vedou o jednu branku. Dočkáme se ještě v poločase gólu?
     
    36
    Elche právě vstřelilo branku!
    Dočkáme, a to velmi brzy! Domácí po rychlé akci srovnávají. Tete Morente ustál osobní souboj a vyslal přesný centr do malého vápna. Tam byl úplně nehlídaný PERE MILLA, který z bezprostřední blízkosti uklidil míč do sítě.
     
    38
    Trochu to vypadá, že hostům v útoku chybí Borja Iglesias, a to hodně. Byl schopný vyhrávat souboje a být nebezpečný. Od doby, co odešel, neměli hosté nic.
     
    39
    Tete Morente a jeden z hostů se srazili na polovině hřiště. Oba jsou však v pořádku, i když to nevypadalo vůbec hezky. Nyní se však už pokračuje ve hře.
     
    40
    A už nám běží čtyřicátá minuta. Začátek zápasu byl sice hodně vlažný, ale nyní sledujeme celkem zajímavý fotbal. K tomu jsme se dočkali již dvou branek.
     
    41
    A William Carvalho si nyní hodně koledoval o druhou žlutou kartu v duelu! Na polovině hřiště zezadu sestřelil Millu, ale rozhodčí mu žlutou neudělil...
     
    43
    S Betisem tedy mohlo být hodně zle, ale nakonec se pokračuje v jedenácti na obou stranách. William Carvalho by se ale měl uklidnit, jinak dnes nedohraje.
     
    44
    Elche je v posledních minutách jasně lepším týmem na hřišti a chce ještě do konce poločasu otočit stav utkání! Velká šance ale byla sražena na rohový kop.
     
    45
    Nastavovat se budou tři minuty!
     
    45+1
    Už je za námi minutka z nastavení a domácí fotbalisté nadále drží balón na svých kopačkách. Hosté jsou po odchodu Iglesiase z hřiště v ofenzivě bezzubí.
     
    45+2
    Přesto se nyní po delší době dostali do útočné akce. Viděli jsme jemný lob do vápna, ale místo k zakončení hráč hostí nedostal, proto zvolil zpětnou přihrávku.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, po kterém je stav nerozhodný 1:1. Hosté začali lépe utkání a již v jedenácté minutě vybojovali penaltu. Tu sice ještě musel potvrdit VAR, ale po několika minutách byl potvrzena. Borja Iglesias, jenž byl faulovaný, se k ní postavil a s přehledem ji proměnil. Právě střelec první branky ale musel být záhy vystřídaný a Betis od té doby směrem dopředu nic nepředvedl. Tak přišel trest. Tete Morente ustál souboj jeden na jednoho a centrem našel ve vápně úplně volného Perea Millu, který v pohodě uklidil míč do sítě.

    Další poločas začne přibližně v 17:19.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází William Carvalho, přichází Loren.
     
    47
    O pauze jsme mohli vidět jedno střídání, a to na hostující straně. William Carvalho pro dnešek dohrál. To je asi dobře, hodně si tento hráč koledoval o červenou.
     
    47
    Žlutou kartu dostává Víctor Ruiz (Real Betis).
     
    48
    Pere Milla dnes schytal opravdu hodně zákroků, jeden z nich nyní na kotník na polovině hřiště. Ošetření ale nepotřebuje a po chvilce se zvedá a pokračuje.
     
    49
    Dlouhý nákop v podání domácího celku ovšem nic nebezpečného nepřinesl. Dopředu se tak mohou hnát hosté, kteří by potřebovali zlepšit ofenzivu.
     
    50
    Jenže ke zlepšení tentokrát nedošlo. Krátký centr byl sebrán jedním z obránců domácích. Poté sice ještě hráč Realu zabojoval, ale míč šel od něj do zámezí.
     
    51
    Jeden z hostí si nabíhal na přihrávku za obranu, ale k míči měl o něco dále než gólman. Navíc se mu píská ofsajd, a tak je víceméně všechno zbytečné.
     
    52
    Juanmi si neporadil v souboji jeden na jednoho, navíc právě od něj šel balón mimo hřiště. Domácí fotbalisté tak rozjedou útok z obranné poloviny.
     
    53
    Pere Milla se pro jednou stal hráčem, který fauloval. Loktem trefil Mándího, kterému se nechtělo na nohy. Pro hosty je to však možnost volného kopu.
     
    54
    Avšak Betis se u míče dlouho neohřál a před jeho bránou to vřelo. Viděli jsme několik nebzpečných centrů i hlavičku, ovšem Claudio Bravo svůj tým podržel.
     
    55
    A hostující brankář byl znovu v akci. Tentokrát to měl podstatně jednodušší. Křikl si, když viděl vysoký centr, který nakonec lapil do svých rukavic.
     
    56
    Aitor Ruibal chtěl překvapit soupeře nečekanou přihrávkou, jenže ta se mu svezla po nártu a sotva dojela k prvnímu hráči před ním. Elche míč brzy ztratilo.
     
    57
    Sergio Canales byl faulovaný u vápna a vybojoval pro svůj tým zajímavý přímý kop. Nakonec to vzal přímou střelou na sebe, jenže vysoko přestřelil břevno.
     
    58
    Držení míče: 55% – 45%!
     
    59
    V druhém poločase se toho ještě moc nestal. Nabil Fékir to zkusil z velké dálky a jeho rána se trochu točila. Přesto spadla přesně do míst, kde byl gólman.
     
    60
    Hosté mohli jít zase do vedení! Aitor Ruibal vymyslel zajímavý přízemní centr, který jeden z domácích srazil do Juanmiho. Od něj se míč odrazil do nohy gólmana, načež se od hlavy stejného hráče odrazil těsně vedle!
     
    61
    Pere Milla nám znovu leží na hřišti, tentokrát schytal hodně ostrý úder loktem od Ruize. Nebude však potřebovat ošetření, dnes toho ale schytal hodně.
     
    62
    Domácí vybojovali standardní situaci na levé straně od vápna, ale s centrem si hosté znovu poradili bez větších problémů. Dopředu tak může jít Betis.
     
    64
    Ne, druhý poločas nám toho ještě opravdu moc nepřinesl. Zatím to vypadá, že dnes uvidíme remízu i na samotném konci utkání. Do toho nám ale chybí ještě celkem hodně času, a tak se může stát cokoliv.
     
    65
    Fidel si počkal na daleký centr do vápna a zkoušel z první zakončit. Střela mu sice vůbec nesedla, ale alespoň pro svůj tým vybojovali rohový kop.
     
    66
    Jenže standardní situace dnes nepatří k doménám ani jednoho týmu... Nebezpečné zakončení po centru do zformované obrany jsme dnes ještě neviděli.
     
    67
    Fidel si znovu nabíhal na zajímavý centr na levou stranu vápna, ale skvěle zasáhl Víctor Ruiz. Ten to stihl těsně před soupeřem a míč odvrátil na rohový kop.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Aitor Ruibal (Real Betis).
     
    68
    Hosté předvedli rychlou akci, která byla zakončena centrem někam na penaltový puntík. Tam jeden z domácích zvedl nohu hodně vysoko, díky čemuž míč odvrátil. Penalta se tentokrát nepískala.
     
    69
    Brzy se dočkáme dalšího střídání, které přijde na straně hostujícího celku. Ten bude střídat už potřetí, zatímco domácí trenér zahajovací sestavu ještě neměnil.
     
    70
    A do konce utkání nám chybí posledních dvacet minut! Šance jsme sice nějaké viděli, ovšem branku ne. Zatím to tedy vypadá, že body se budou dělit.
     
    71
    Aitor Ruibal šikovně posunul míč na hranici vápna, jenže spoluhráč mu ho do běhu vracel. S tím ale Ruibal nepočítal, a tak se míč dokutálel mimo hřiště.
     
    72
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Tete Morente, přichází Víctor Rodríguez.
     
    72
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Aitor Ruibal, přichází Joaquín.
     
    73
    Elche znovu rozehrálo rohový kop po zemi, načež přišel centr do ohně. S tím si však obrana hostí znovu poradila a balón odvrátila do bezpečných míst.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Raúl Guti (Elche CF).
     
    74
    Raúl Guti úplně zbytečně zajel do Fékira, kterému přejel přes achilovky v momentě, kdy balón vybojovat nemohl. Uviděl tak zaslouženou žlutou kartu.
     
    76
    Hra nám plyne celkem rychle a ani jeden z týmů se nemůže dostat do nějakého většího tlaku. Míč mají nyní na kopačkách fotbalisté hostujícího týmu.
     
    77
    Míč však na hostujících kopačkách nevydržel zrovna dlouho, a tak se snaží kombinovat pro změnu domácí. Ti jsou však od brány soupeře hodně daleko.
     
    78
    Tak se k ní zkusili přiblížit centrem. Ten hlavou trknul Pere Milla, ale jeho zakončení nebylo vůbec přesné. Prodloužený míč navíc nemohl nikdo odehrát.
     
    79
    Fidel ztratil chránič, který nalezl jeho spoluhráč. Po krátkém přerušení mu byl navrácen a může se pokračovat. Claudio Bravo bude odkopávat od brány.
     
    80
    A do konce základní hrací doby nám chybí posledních deset minut, něco se nám ještě nastaví... Dokáže ještě jeden z týmů vstřelit nějakou branku?
     
    81
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Pere Milla, přichází Emiliano Rigoni.
     
    82
    I druhý střelec dnešního duelu už nám vystřídal, a to s úsměvem na tváři. Dnes toho však schytal opravdu hodně. Velkou hlavu si z toho však nedělá.
     
    83
    Betis předvedl dobré napadání na útočné polovině, kde vybojoval míč. Poté ale přišla ztráta ve vápně, kde se jednomu z hráčů hostů nepovedla klička.
     
    84
    Střely celkem: 7 – 11
     
    85
    Emerson už vypadá, že toho začíná mít trochu dost. Právě on se nyní provinil faulem na obranné polovině, i když s rozhodnutím sudího ani trochu nesouhlasí.
     
    86
    Fidel si vzal standardní situaci na starosti a svůj centr směřoval na zadní tyč. Asi ale nebude pro nikoho překvapením, když řeknu, že se hosté ubránili, zase.
     
    87
    Tentokrát fauloval domácí hráč, i když ani jemu se to nezdálo. S tímto rozhodnutím však nic neudělá a hosté získali volný kop na útočné polovině.
     
    88
    Nakonec to Betis dobře vykombinoval a Loren se přes soupeře dostal k hlavičce. Sice ji nemířil vůbec špatně, ovšem o několik decimetrů bránu minul.
     
    89
    Víctor Rodríguez to udělal takticky velmi dobře, když tělem strkal do soupeře tak dlouho, až od něj šel míč do zámezí. Proto je z toho aut pro Elche.
     
    90
    Nastavovat se budou dvě minuty!
     
    90+1
    A po té první mohlo být klidně rozhodnuto! Hosté běželi do hodně otevřené obrany domácích. Juanmi místo přihrávky zvolil zakončení, ale to namířil přesně doprostřed brány!
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Guido Rodríguez (Real Betis).
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec vítěze nenašlo, a tak si oba týmy připíšou po jednom bodu do tabulky. V druhém poločase jsme se branky nedočkali. Větší šance měli především hosté, konkrétně Juanmi. Jednou se od něj míč doslova odrazil, ale těsně vedle branky. V samotném závěru zápasu táhl přečíslení dva na jednoho. Místo přihrávky zvolil prachbídné zakončení, a tak se Real musí spokojit s bodem.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 0:7. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:15.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (18:15:18)

    Denisa Józsová

    Branky: 36. Milla (Morente) – 14. Iglesias (pen.)

    Karty:   73. Guti (ELC) – 19. W. Carvalho (RBE), 47. V. Ruiz (RBE), 67. Ruibal (RBE), 90+2. G. Rodríguez (RBE)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 0:7. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:15.
    Elche CF: Badía – Palacios, Calvo, Verdú, Mojica – Morente (72. V. Rodríguez), Marcone, Guti, Fidel – Carrillo, Milla (81. Rigoni).
    Náhradníci: Gazzaniga – Rigoni, Nino, Luismi, González, Barragán, Mfulu, Josema, Josan, V. Rodríguez, Cifuentes, Álamo.

    Real Betis: Bravo – Emerson, Mándí, V. Ruiz, Moreno – G. Rodríguez, W. Carvalho (46. Loren) – Ruibal (72. Joaquín), Fékir, Canales – Iglesias (27. Juanmi).
    Náhradníci: Robles – Bartra, Montoya, Loren, Akouokou, Juanmi, Rodri, Tello, Miranda, Sidnei, D. Lainez, Joaquín.

    Rozhodčí: Cordero – Villate, Cerezo
    bahis siteleri