Philadelphia – New Jersey 1:4 (kon.) | Washington – Pittsburgh 0:3 (kon.) | Carolina – Columbus 2:1 (po pr.)
Montreal – Ottawa 3:2 (po pr.) | NY Islanders – NY Rangers 3:0 (kon.) | Toronto – Vancouver 5:1 (kon.)
Minnesota – St. Louis 4:3 (po pr.) | Colorado – San Jose 4:3 (kon.) | Chicago – Florida 4:5 (kon.)
Nashville – Dallas 1:0 (po pr.) | Arizona – Vegas 2:3 (po pr.) | Edmonton – Calgary 4:1 (kon.)
Anaheim – Los Angeles 6:2 (kon.) | Detroit – Tampa 1:2 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
6:2 (1:0, 2:0, 3:2)
Los Angeles Kings
Neděle 02.05.2021, 04:10 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Anaheim oplatil Los Angeles předchozí porážku, se loučím a přeji vám příjemný vstup do nedělního dne. (06:40:54)
     
    Hvězdy zápasu

    1. Ryan Miller (ANA) 23 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92%, čas 60:00
    2. –
    3. –
     
    Československá stopa

    Do zápasu nenaskočil žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Ryan Miller (ANA) 23 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92%, čas 60:00

    Cal Petersen (LAK) 27 zákroků, 6 OG, úspěšnost 81,82%, čas 60:00
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 717 diváků.
     
    Gólové představení je u konce a z jasného vítězství se radoval Anaheim! Od úvodní branky šli Ducks jasně za svým cílem a byli lepším mužstvem. Až ve třetí části se obraz hry trochu změnil, avšak Los Angeles toho moc nevytěžili. Ba naopak Kings doplatili na vysokou produktivitu soupeře. Nutno přiznat, že čtyřicet minut tahali za kratší konce provazu.

    Střely na branku: 33:25.
    Střely na branku ve třetí třetině: 11:12.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Na levé straně měl dost prostoru pro tvrdou střelu Andreas Athanasiou, jehož pumelice mířila k první tyči. Čtyřicetiletý veterán byl dobře postavený a zasáhl.
    58:12 Tobias BJÖRNFOT - 6:2
     
    58:12
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Máme zde první trefu v NHL! Adrian Kempe přihrál mezi kruhy, kde se nacházel mladíček TOBIAS BJÖRNFOT, který zamířil přesně do pravé šibenice! Ryan Miller se snažil přesunout, ale tady rozhodně nemohl být. Asistence: Adrian Kempe a Andreas Athanasiou.
     
    56:56
    Po zakončení z levé strany zůstal kotouč ležet v brankovišti, kam rychle mířil Rickard Rakell. Ovšem Cal Petersen zaregistroval, že černou gumu nemá pod kontrolou a schoval ji pod lapačku.
     
    56:24
    Při snaze převzít přihrávku zapomněl Derek Grant kotouč ve středním pásmu, a tak nemohl pokračovat v tažení.
     
    55:09
    Trevor Zegras hraje výborné utkání, znovu zachytil přihrávku a založil další akci svého týmu. Anaheim sice zakončil z levé strany, ale rána byla zablokována.
     
    Střely na branku: 30:22.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    54:10
    Vypadá to, že Anaheim už nebude nikam spěchat. Naopak se brání dalšímu útoku, ale Ryan Miller si počíhal na zakončení od modré čáry.
     
    52:35
    Adrian Kempe měl na pravé straně hodně prostoru a snažil se přihrát do nebezpečného prostoru. Ovšem obran Ducks si znovu poradila na jedničku.
    51:10 Maxime COMTOIS - 6:1
     
    51:10
    Anaheim právě vstřelil branku!
    To už je demolice Králů z Los Angeles! za brankou se nacházel Trevor Zegras, který kolem první tyče našel osamoceného MAXIMEA COMTOISE, jenž přesně zamířil ke vzdálenější tyči – 6:1. Asistence: Trevor Zegras a Troy Terry.
     
    50:50
    Znovu se přerušuje, jelikož kotouč skončil na tribuně. Následuje další reklamní přestávka.
     
    50:15
    U pravé tyče se nacházel Nicolas Deslauriers, který okamžitě vystřelil. Ovšem výborný zákrok vytáhl Cal Petersen, jenž se stihl přesunout.
     
    49:27
    Anaheim se opět nacházel pod tlakem, ovšem ten se odehrával pouze podél mantinelu. Domácí celek nic nevymýšlel a poslal černou gumu jen do středního pásma.
     
    Střely na branku: 26:20.
     
    48:25
    Další přečíslení Kings končí zákrokem čtyřicetiletého maskovaného muže! Kevin Shattenkirk prohodil posledního soupeře a střelou se prezentoval Adrian Kempe, jemuž tentokrát asi není přáno!
     
    47:51
    Na útočné modré čáře se nacházel Anže Kopitar, jenž znovu nedostal přesnou přihrávku. Los Angeles neprožívají dobré střetnutí!
     
    46:35
    Troufám si říci, že o vítězi je dnes už rozhodnuto! Los Angeles by muselo výrazně přidat, aby smazalo čtyřgólovou ztrátu!
    45:14 Jacob LARSSON - 5:1
     
    45:14
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Kačeři jsou při chuti a přidávají další vstřelenou branku! Od modré čáry vystřelil JACOB LARSSON, jehož pokus zamířil za bezmocného brankáře, jelikož mu výborně clonil Sam Carrick. Asistence: Haydn Fleury.
     
    45:05
    Kotouč na zadní tyč se snažil poslat Trevor Zegras, jenž trefil ale bránícího hráče. Následně akce Anaheimu pokračovala, ale kotouč utekl k hostujícímu brankáři.
    43:52 Brendan LEMIEUX - 4:1
     
    43:52
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tak jsem asi předchozím příspěvkem odčaroval kouzlo domácího brankáře. Sean Walker nahazoval puk od mantinelu před branku, kde se nacházel osamocený BRENDAN LEMIEUX, jenž nastavil bok a poslal černou gumu za brankovou čáru. Asistence: Sean Walker.
     
    43:37
    Ryan Miller je dnes nepřekonatelný! Z pravého kruhu si dlouho střelu chystal Jaret Anderson-Dolan, jenž si vybral bližší šibenici, ovšem čtyřicetiletý brankář Ducks zasáhl lapačkou!
     
    43:07
    Zakončením od modré čáry se chtěl prezentovat Jacob Larsson, jenž chtěl dát pokusu velkou razanci, ale hůl se mu v rozhodujícím momentu zlomila.
    41:48 Max JONES - 4:0
     
    41:48
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Také při hře ve čtyřech se Ducks prosazují, čímž navyšují své vedení! Z pravého kruhu vystřelil MAX JONES, jehož snažení brankářovi vypadlo, a tak přišel prostor na přesnou dorážku – 4:0! Asistence: Danton Heinen a Jamie Drysdale.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:41
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Maxime Comtois – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Mikey Anderson – 2 min., hrubost).
     
    40:41
    Los Angeles se hnalo do přečíslení a situaci na sebe vzal Gabriel Vilardi, jehož pokus z pravé strany vytěsnil nad branku Cal Petersen. V přerušené hře se Maxime Comtois a Mikey Anderson do sebe pustili!
     
    40:23
    Anaheim se znovu hnal do útočného pásma, ale v rohu o kotouč přišel, a tak se hra otočila na druhou stranu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Sledovali jsme třetinu, v níž byl Anaheim jednoznačně lepším mužstvem a odskočil do tříbrankového vedení. Ovšem vše mohlo být jinak, kdyby vyloženou příležitost proměnil Adrian Kempe. Jenže znovu se potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš, a tak úřadovali pouze Ducks!

    Střely na branku: 22:13.
    Střely na branku ve druhé třetině: 12:4.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:35
    Z pravé strany se snažil před branku přihrát Gabriel Vilardi, ovšem domácí brankář si poradil. Následně přišla přihrávka také od zadního mantinelu, avšak Ducks výborně brání předbrankový prostor.
     
    38:56
    Velkou rychlost nabral Brendan Lemieux, jenž neustál souboj se soupeřem a naletěl do čtyřicetiletého brankáře. Oba posunuli branku a právě Ryan Miller jel útočníkovi LA pořádně vyčinit!
     
    38:03
    Ve druhé třetině byl Anaheim jednoznačně lepším celkem a zaslouženě přidal dva góly. Za dalším mohl mířit také veterán Ryan Getzlaf, avšak Cal Petersen v pohodě zasáhl.
     
    37:15
    Simon Benoit nezvládl přihrávku do středního pásma a najednou se Kings hnali do přečíslení. Celou situaci na sebe vzal Adrian Kempe, jenž trefil pouze brankářův beton.
     
    35:48
    Tentokrát se zprava hnal před branku Trevor Moore, avšak nebyl do nebezpečného prostoru vpuštěn.
     
    35:05
    Hráči Los Angeles se nacházejí pod dekou a nemohou vylézt! Hostující borci ve druhé třetině vyslali pouze dva střelecké pokusy.
    33:09 Nicolas DESLAURIERS - 3:0
     
    33:09
    Anaheim právě vstřelil branku!
    A další rychlá kombinace Ducks končí třetím gólem! Danton Heinen přihrál doleva, odkud puk na druhou stranu vrátil Derek Grant. NICOLAS DESLAURIERS na nic nečekal a trefil odkrytou část branky – 3:0. Asistence: Derek Grant a Danton Heinen.
    32:33 Danton HEINEN - 2:0
     
    32:33
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Otřepané pravidlo nedáš – dostaneš se znovu potvrdilo! DANTON HEINEN vystřelil z pravého kruhu pro vhazování a zamířil přesně mezi brankářovu ruku a tělo. Cal Petersen toho moc neviděl, a tak nestihl reagovat! Asistence: Jacob Larsson a Cam Fowler.
     
    31:57
    Krásnou přihrávku před odkrytou branku dostal Trevor Moore, jenž okamžitě zakončoval. Ovšem v posledním momentu skočil do střely Haydn Fleury!
     
    Střely na branku: 19:11.
     
    31:27
    Dalším pokusem z levého kruhu pro vhazování se prezentoval Derek Grant, jehož snažení bylo obráncem sražené do ochranné sítě.
     
    30:42
    Na levé straně se nacházel Isac Lundeström, jehož zakončení vyletělo zpoza obránce jenom nad hostující branku.
     
    29:31
    Los Angeles má obrovské potíže s přechodem před branku soupeře, vždyť proti Ryanu Millerovi vyslali v této části hry jen dva pokusy.
     
    28:49
    Nesledujeme nikterak oslnivé představení, ve hře je spousta nepřesností a hraje se především ve středním pásmu.
     
    27:56
    A znovu Nicolas Deslauriers, který nejprve zamířil do soupeře a následně proti němu zasáhl Cal Petersen, jenž byl výborně postaven u tyče.
     
    27:06
    Nicolas Deslauriers nahodil černou gumu do rohu útočného pásma, kde se ji chopili hostující obránci, těm se pak povedlo poslat hru do neutrální zóny.
     
    26:41
    Tentokrát se do akce hnal Drew Doughty, jehož nahození bylo sražené na tribunu. Tak to asi bylo bez teči, jelikož se vhazuje ve středovém kruhu.
     
    Střely na branku: 16:11.
     
    26:11
    Po přihrávce z rohu kluziště se mezi kruhy ocitl osamocený Adrian Kempe, jenž selhal v jasné pozici. Hostující útočník mířil mezi ruku a tělo brankáře, ovšem Ryan Miller povyjel a kotouč skvěle zastavil. Připomínám, že tomuto borci už je čtyřicet let!
     
    25:35
    Ryan Getzlaf chtěl nejprve přihrávat do předbrankového prostoru, což se mu nepovedlo. A tak přišlo zakončení domácího kapitána, které pro změnu trefilo prvního bránícího hráče.
     
    25:04
    Nepřesnou rozehrávku předvedl Haydn Fleury, a tak se kotouče chopil soupeř. Gabriel Vilardi se okamžitě hnal před branku, jenže nevyšla mu klička proti poslednímu soupeři.
     
    23:49
    Na pravé straně si nabruslil Nicolas Deslauriers, jehož bekhendový pokus přišel z úhlu, a tak jej Cal Petersen zastavil a hra je znovu přerušená.
     
    22:37
    V prostřední části hry se ani jeden z týmů nemůže dostat do tempa, hra se neustále přerušuje. Už to vypadala, že se do vyložené příležitosti dostane Alexandr Volkov, avšak nezvládl zpracování.
     
    22:12
    V úvodu druhé dvacetiminutovky se hodně přerušuje, tentokrát pro přihrávku rukou.
     
    21:43
    Nahození od modré čáry se snažil ještě tečovat Dustin Brown, což se nepovedlo, a tak kotouč skončil v brankářově lapačce.
     
    21:11
    Anže Kopitar měl na pravé straně dostatek místa k tomu, aby něco vymyslel. Jenže v útočném pásmu zůstal spoluhráč, tak je odpískán ofsajd.
     
    21:02
    Znovu se velmi rychle přerušuje pro zakázané uvolnění, opět to byli Ducks, kteří nezvládli přihrávku.
     
    20:44
    Kotouč mezi kruhy dostal Trevor Zegras, jenž mířil do levé části branky. Ovšem Cal Petersen byl výborně postaven a kotouč zastavil lapačkou!
     
    20:10
    Pokračujeme druhou třetinou, jako první se v ní ženou do akce hráči Los Angeles. Ovšem před brankou soupeře toho moc nevymysleli.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Sledovali jsme velmi vyrovnanou partii, kterou trochu odšpuntoval až první gól, o který se postaral Trevor Zegras! Od té doby Ducks vypadali opticky o trochu lépe, což ale nepotvrdili další vstřelenou brankou, a tak je průběžný stav pouze 1:0. Také Los Angeles mělo několik slibných příležitostí, ale čtyřicetiletý Ryan Miller si vždy poradil.

    Střely na branku: 10:9.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:36
    Nahozením od modré čáry se prezentoval Tobias Björnfot a Ryan Miller vyrazil puk před sebe. Za dorážkou se ještě hnali Austin Wagner a Jaret Anderson-Dolan, ovšem obránci nebezpečí zažehnali.
     
    18:44
    Los Angeles pouze nahodilo černou gumu za soupeřovu branku a okamžitě otočilo kormidlem směrem ke střídačce.
     
    17:50
    Kings se nemohou usadit v útočném pásmu, a tak přišlo nahození po mantinelu, což se hostujícímu celku povedlo. Po chvíli vystřelil nepřesně Olli Määttä.
     
    17:09
    Mezi kruhy se nacházel Rickard Rakell, na kterého také měla mířil přihrávka. Ovšem obrana Los Angeles si celou situaci pohlídala.
     
    16:04
    Jdeme do koncovky první třetiny, kterou zatím vedou Ducks. Domácí celek je výrazně aktivnější, k čemuž mu pomohla právě vstřelená branka.
     
    Střely na branku: 8:8.
     
    15:49
    Z ostrého úhlu zakončoval aktivní obránce Kevin Shattenkirk. Hostujícímu brankáři puk ještě vypadl, ale své zaváhání rychle napravil a puk skončil pod jeho lapačkou.
     
    14:46
    Troy Terry nejprve pálil z levé strany, ale jeho pokus byl sražen za branku. Stejný hráč pak nezvládl přihrávku, ovšem Los Angeles nevyhodilo puk z pásma.
     
    13:45
    Z pravého kruhu přišlo další zakončení Ducks, které Cal Petersen vyrazil a následně Kings vyhodili za branku soupeře.
     
    13:11
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Tobias Björnfot – 2 min., podrážení).
     
    12:35
    Početní výhoda pomalu končí, nejedlo se o povedenou část hry pro Kings. Anaheim je tak stále ve vedení a může myslet na vstřelení dalšího gólu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    12:04
    Nepřesně vrátil přihrávku k pravému mantinelu Adrian Kempe, a tak znovu přichází vyhození puku za branku Los Angeles.
     
    11:05
    Z vrcholu levého kruhu naznačil zakončení Anže Kopitar, avšak měl proti sobě hned několik hráčů, a tak si to rozmyslel. Po chvíli se domácímu celku povedlo vyhodit přes všechny čáry.
     
    10:39
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Ryan Getzlaf – 2 min., sekání).
     
    Střely na branku: 7:6.
     
    10:23
    Čtyřicetiletý Ryan Miller se musel pořádně otáčet, zakončení vyrazil vedle branky, kde se nacházel Lias Andersson. Domácí brankář se už válel na ledové ploše, ale další pokus Kings nepřišel.
     
    10:00
    Úvodní branka Anaheim výrazně povzbudila a právě domácí určují tempo hry. Ovšem Ducks se aktuálně brání a mají plné ruce a nohy práce.
     
    08:53
    Dalším tvrdým pokusem se představil Jamie Drysdale, jehož pokus od modré čáry byl brankářem vyražen. Ducks znovu nebyli daleko k dorážce, tentokrát to ale nevyšlo.
    07:44 Trevor ZEGRAS - 1:0
     
    07:44
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Od modré čáry nahodil kotouč proti brance Kevin Shattenkirk, jehož snažení bylo brankářem vyraženo. Puk se následně za beton snažil uklidit Maxime Comtois, jenž nejprve ztroskotal, ale v pádu přihrál zpoza brány k levé tyči, kde se nacházel pohotový TREVOR ZEGRAS, jenž otevírá stav zápasu. Asistence: Maxime Comtois a Kevin Shattenkirk.
     
    Střely na branku: 2:4.
     
    06:45
    Před brankou Kings bylo poprvé pořádně rušno! Nahození od modré čáry vyrazil Cal Petersen, jenž vůbec kotouč neviděl. Následně se brankář chtěl rychle zvednout, ovšem spadl k němu Rickard Rakell.
     
    06:21
    DO útočného pásma přejel Mikey Anderson, který se představil střelou přes obránce. Jeho snažení letělo těsně nad ledem, a tak jej vyrazil Ryan Miller betonem.
     
    05:09
    Anaheim se po zisku kotouče schoval za branku a čeká na vystřídání. Zatím se hraje hodně opatrně, především ze strany Ducks je to takové ospalé.
     
    04:17
    Dalším pokusem se prezentoval Sean Walker, kterému přihrál Anže Kopitar. Zakončení mířilo jen do výstroje domácího maskovaného muže.
     
    04:08
    Domácí celek viditelně není v pohodě, znovu se totiž přerušuje, tentokrát pro zakázané uvolnění.
     
    03:51
    Ducks se zatím před branku moc nedostávají, tentokrát přišlo zakončení z levého kruhu pro vhazování, které si pohlídal dobře postavený Cal Petersen.
     
    02:42
    Anaheim se hnal znovu do útoku, ovšem pokazil přihrávku na pravé straně, a tak se kotouče chopil obránce Tobias Björnfot.
     
    02:06
    Od modré čáry nahodil černou gumu na branku Matt Roy, jehož snažení zastavil Ryan Miller, který na pokus celou dobu viděl.
     
    01:01
    Po vyhraném vhazování přišla přihrávka na pravou stranu, odkud z kruhu pro vhazování minul branku Dustin Brown.
     
    00:54
    Je zde další přerušení, jelikož Ducks zahráli na zakázané uvolnění. Bude se vhazovat po pravici domácího brankáře.
     
    00:24
    Anaheim se hnal za útočnou akcí, ale zastavil jej ofsajd! Hra tak byla vykázaná do středního pásma.
     
    00:10
    Jdeme na to, utkání totiž právě začalo! Anaheim bude chtít odčinit poslední porážku, kterou jim přichystal v poslední minutě Anže Kopitar.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Anaheim Ducks: R. Miller (Gibson) – Ja. Larsson, Fowler, Shattenkirk, Benoit, Drysdale, H. Fleury – Terry, Zegras, Comtois – Rakell, Lundeström, Volkov – Carrick, Steel, Jones – Getzlaf, D. Grant, Deslauriers.

    Los Angeles Kings: Petersen (Quick) – Doughty, Björnfot, Roy, M. Anderson, S. Walker, Määttä – D. Brown, Kopitar, Iafallo – T. Moore, Byfield, A. Kempe – Athanasiou, Anderson-Dolan, L. Andersson – Wagner, Vilardi, Lemieux.

    Rozhodčí: Anderson, Lee – Knorr, Sericolo.
     
    Československá stopa

    Martin Frk (LAK) 1 zápas, žádný bod
     
    Budeme sledovat střetnutí Západní divize, oba celky ale tabulku uzavírají. Anaheim se nachází na posledním místě, když posbíral pouze sedmatřicet bodů. Ducks mají velké potíže s početnou marodkou a také se střílením gólů, vždyť jich vstřelili pouze 110 branek. O něco lépe je na tom předposlední Los Angeles, které má na svém kontě čtyřiačtyřicet bodů. Šance Kings na postup do vyřazovacích bojů je spíše teoretická. Vždyť Králové ztrácí na čtvrté St. Louis osm bodů.

    Oba celky se spolu utkaly naposledy předešlou noc a z vítězství se radovali Kings! Šestapadesát vteřin před koncem základní hrací doby rozhodl o vítězství Los Angeles kapitán Anže Kopitar.
     
    Vítám všechny hokejové fanoušky u dalšího střetnutí NHL, v němž se proti sobě postaví Anaheim Ducks a Los Angeles Kings.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 8. Zegras (Comtois, Shattenkirk), 33. Heinen (Ja. Larsson, Fowler), 34. Deslauriers (D. Grant, Heinen), 42. Jones (Heinen, Drysdale), 46. Ja. Larsson (H. Fleury), 52. Comtois (Zegras, Terry) – 44. Lemieux (S. Walker), 59. Björnfot (A. Kempe, Athanasiou)


    Anaheim Ducks: R. Miller (Stolarz) – Ja. Larsson, Fowler (A), Shattenkirk, Benoit, Drysdale, H. Fleury – Carrick, Getzlaf (C), Jones – Rakell (A), Lundeström, Volkov – Terry, Zegras, Comtois – Heinen, D. Grant, Deslauriers.
    Los Angeles Kings: Petersen (Quick) – Doughty (A), Björnfot, Roy, M. Anderson, S. Walker, Määttä – D. Brown (A), Kopitar (C), Iafallo – T. Moore, Byfield, A. Kempe – Athanasiou, Anderson-Dolan, L. Andersson – Wagner, Vilardi, Lemieux.

    Rozhodčí: Anderson, Lee – Knorr, Sericolo

    Diváci: 1 717
    bahis siteleri