Finsko – Švédsko 0:8 (kon.) | Kanada – Rusko 5:3 (kon.)
konec
Kanada
5:3 (2:2, 2:0, 1:1)
Rusko
Pátek 07.05.2021, 03:00 • Comerica Center, Frisco • Mistrovství světa do 18 let • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    Arsenij Koromyslov (RUS) ještě v dalším přerušení dostává dvojku za zbytečný krosček po odpískání, ale na skóre to již vůbec nic nemění.
     
    59:50
    Nikolaj Makarov (RUS) navíc z frustrace dohrál Wrighta mimo hru, dostává tak dvě minuty za pozdní dohrání.
    59:20 Shane WRIGHT - 5:3
     
    59:20
    Kanada právě vstřelila branku!
    Ve Friscu je hotovo, Kanada bude mistrem světa v této kategorii! Bedard vyslal po zisku kotouče vpřed kapitána SHANEA WRIGHTA, který před sebou nikoho neměl a bezpečně dopravil puk do opuštěné klece – 5:3! Asistence: Connor Bedard.
     
    58:43
    Tentokrát to bylo vyhozeno na zakázané uvolnění, Ivanov už jede na střídačku!
    49:37 Vladimir GRUDININ - 4:3
     
    49:37
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Velký závar nakonec brankou končí, i když to budou doprovázet velké protesty na kanadské střídačce. Důvod je jasný, po nepřehledné situaci v brankovišti zůstali ležet tři hráči na jeho hranici a hra pokračovala dále.

    Kanada sice reklamuje, že Lazutin schválně nedovolil jednomu z domácích vstát, jenže byl na něj tlačen Matierem. Právě i to zamezilo možná v konečné fázi Gaudreauovi zachytit střelu VLADIMIRA GRUDININA z mezikruží, kde jej dobře nabrusleného našel Mičkov. Gól však platí a stále je o co hrát – 4:3! Asistence: Matvej Mičkov.
     
    49:04
    Kanadu v cestě za titulem brzdí vyloučení. Mason McTavish (CAN) přijel do souboje se Svečkovem pozdě a zahákoval jej, tudíž sborná má další dvě minuty v početní výhodě.
     
    39:14
    Další vyloučení na straně Kanady, tentokrát míří na trestnou Mason McTavish (CAN) za zahákování soupeře za ruskou klecí.
     
    36:39
    Kanada právě vstřelila branku!
    Navíc navyšuje své vedení na dvě branky a byl to opravdu snadný přechod do pásma, na jehož konci byla střela LOGANA STANKOVENA. Ale popořadě. Wright vybojoval v obranném pásmu puk a posunul jej do středního na Clarka, který přešel modrou a dal prostor právě Stankovenovi. Ten se vůbec nemýlil a vymetl přesně šibenici nad ramenem Ivanova – 4:2! Asistence: Brandt Clarke, Shane Wright.
     
    28:35
    Brennan Othmann se rázem ocitl sám před brankou Ivanova a zkoušel zakončení mezi nohama, jako to předvedl svého času v Česku Robert Kysela. Ruský gólman ale tým podržel a stále je to tak 3:2 pro Kanadu!
    26:23 Šance Ruska v přesilovce
     
    26:23
    Sborná byla dvakrát blízko brance, ani v jednom případě ale ke srovnání nedošla! V obou případech to byla tyčka kanadské klece a dobrá práce obránců, kteří hned vyhodili puk mimo nebezpečí.
     
    26:04
    Wyatt Johnston (CAN) vystoupil proti jednomu z ruských hráčů v obraně tak, že mu hokejku rovnou přesekl a natlačil pod sebe. Po komerční přestávce z toho bude ruská přesilovka.
    25:47 Mirošničenkův průnik brankou neskončiů
     
    25:47
    Ivan Mirošničenko mohl po průniku až před Gaudreaua rychle srovnat, zakončení zblízka ale domácí brankář přečetl a podržel svůj tým i v následném závaru, kdy ho seslal na led jeden z vlastních hráčů a Gaudreau chvíli nevěděl, kde je kotouč!
     
    24:42
    Kanada právě vstřelila branku!
    Navíc krátce po návratu vyloučeného hráče na led berou poprvé domácí vedení! Nejlepší chvilku si nevybral gólman Ivanov, neboť BRENNAN OTHMANN si nabruslil po křídle do pásma a z ostrého úhlu na levém kruhu pálil. Zkusil to zahrát na bližší tyč, brankář sborné reagoval pozdě a o tyč zapadl kotouč do ruské kasy – 3:2! Asistence: Ethan Del Mastro.
     
    22:19
    Jenže končí nedovoleným bráněním Corsona Ceulemanse (CAN), po němž je to za dvě trestné minuty pro kanadského obránce.
    19:15 Shane WRIGHT - 2:2
     
    19:15
    Kanada právě vstřelila branku!
    Mirošničenko na trestné dlouho nepobyl, rychle využitá přesilovka opět srovnává zápas! Zellweger posunul podél lajny na SHANEA WRIGHTA, který se rozhodl pro střelu. A vzhledem k tomu, že Othmann dobře clonil před brankou, Ivanov toho viděl jenom málo, tak kanadský kapitán využívá přesilovku – 2:2! Asistence: Olen Zellweger.
     
    18:56
    Vyloučení v týmu Rusko (Ivan Mirošničenko – 2 min., sekání).
    18:05 Dmitrij BUČELNIKOV - 1:2
     
    18:05
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Neschopnost Kanady vyhodit má za následek opětovné vedení Ruska. Figurin na modré zachytil puk a nahrál mezi kruhy na Mičkova, který sice nemohl jít do střely, ale nedělalo mu problém nahrát na volného DMITRIJE BUČELNIKOVA, který zamířil křížem přesně nad rameno Gaudreaua – 1:2! Asistence: Matvej Mičkov, Alexandr Figurin.
     
    17:07
    A hned mohla jít Kanada do vedení, když byl zcela sám před Ivanovem Othmann, na kličku do forhendu ale ruského brankáře nedokázal překonat!
    15:59 Connor BEDARD - 1:1
     
    15:59
    Kanada právě vstřelila branku!
    Nakonec se Javorové listy dočkaly a CONNOR BEDARD odčinil neproměněné trestné střílení. Po přihrávce od Ceulemanse ve středním pásmu se totiž nejmladší hráč šampionátu nadechl k sólu, které zakončil z mezikruží bekhendem přímo nad rameno Ivanova, přičemž puk tak skončil ve víku – 1:1! Asistence: Corson Ceulemans, Chase Stillman.
    14:34 Neproměněné trestné střílení Bedarda
     
    14:34
    Bedard doposud největší šanci na srovnání neproměnil! Nic nevymýšlel a na brankáře Ivanova zvolil střelu, kterou ale ruský gólman chytá a drží sbornou stále v těsném vedení!
    14:34 Faul Koromyslova na Bedarda
     
    14:34
    Bedard po parádním pasu za ruskou obranu mazal do brejku a Koromyslov jej musel zastavil jenom za cenu faulu. Navíc je nařízeno rovnou trestné střílení!
     
    11:26
    Vyloučení v týmu Kanada (Brennan Othmann – 2 min., pozdní dohrání).
    07:25 Tutovka McTavishe brankou nekončí!
     
    07:25
    Stav 0:1 však dlouho platit nemusel, neboť McTavish zůstal totálně nepokrytý a byl zcela sám před odkrytou brankou, kam dostal i nahrávku. Očekávalo se tak, že to bude 1:1, jenže McTavish trestuhodně přestřelil! Následuje komerční přestávka.
    05:13 Matvej MIČKOV - 0:1
     
    05:13
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A kontr Ruska nakonec končí úspěšně! O průnik se pokoušel Lazutin, který byl sice odtlačen obráncem Kanady, jenže od bruslí lehce zmateného Clarka se puk odrazil do příhodné pozice pro najíždějícího MATVEJE MIČKOVA. Supertalentu ruského hokeje stačilo málo a přesnou střelou nad beton z hranice pravého kruhu otevírá skóre finále – 0:1! Asistence: Daniil Lazutin, Prochor Poltapov.
     
    03:26
    Mirošničenko odehrál kotouč nepřesně a Kanada kontrovala doposud největší šancí! Do otevřeného prostoru v útočném pásmu dostal nahrávku Allan a z druhé vlny pálil, i tentokrát ale chyběla jeho projektilu větší přesnost!
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 16. Bedard (Ceulemans, Stillman), 20. Wright (Zellweger), 25. Othmann (Del Mastro), 37. Stankoven (Clarke, Wright), 60. Wright (Bedard) – 6. Mičkov (Lazutin, Poltapov), 19. Bučelnikov (Mičkov, Figurin), 50. Grudinin (Mičkov)


    Kanada: Gaudreau (Milic) – Allan, Clarke, Del Mastro, Ceulemans, Zellweger, Richard, Matier, Zhilkin – Othmann, Wright (C), Guenther – Bedard (A), McTavish (A), Stankoven – Pinelli, Johnston, Stillman – Roulette, Harrison, Winterton.
    Rusko: S. Ivanov (Brinkman) – Makarov, Grudinin, Koromyslov, Novikov, Figurin (A), Sapunov, Duda, Kvočko – Jurov, Svečkov, Mirošničenko – Poltapov, Lazutin (C), Čibrikov – Mičkov, Ivancov, Bučelnikov – Mechovov, Katělevskij, Gajdamak.

    Rozhodčí: Holm (SWE), Reneau – Davis, Hancock (všichni USA)
    bahis siteleri