Mosta – Trnava 3:2 (kon.) | Mons Calpe – FC Santa Coloma 1:1 (kon.) | Podgorica – Laçi 1:0 (kon.)
konec
FK Podgorica
1:0 (0:0)
KF Laçi
Úterý 06.07.2021, 20:30 • DG Arena Lješkopolje, Podgorica • Evropská konferenční liga (předkola) • 1. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný úterní večer. Vítám vás při sledování 1. předkola Evropské konferenční ligy, u zápasu mezi Podgoricou a Laçi.
     
    FK Podgorica

    FK Podgorica postoupila do nově vzniklé Evropské konferenční ligy z poslední postupové čtvrté příčky tuzemské soutěže. Kvalifikaci si zajistila s předstihem, na páté Jezero získala náskok sedmi bodů. Tým z hlavního města Černé Hory nastoupí do ostrého zápasu po měsíci a půl, proti albánskému soupeři bude plnit roli mírného favorita.
     
    KF Laçi

    Stejně jako Podgorica, tak i KF Laçi postoupil do evropských pohárů z posledního kvalifikaci zajišťujícího, tedy čtvrtého místa albánské soutěže. Před pátou Tiranou si udržel tříbodový náskok, za třetím Partizani zaostali rozdílem čtyř bodů. Před prvním předkolem nově vzniklé Evropské konferenční ligy odehrálo Laçi dvě přípravná utkání s makedonskými celky. Se Škendijou prohrál albánský klub 1:2, se Sileksem pak 0:1.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Podgorica: Ivezić – Vukčević, Dajić, Čelebić (C), Suzuki – Vujović, Boljević, Jovanović – Sentoku, Adrović, Maraš.
    Náhradníci: Mugoša – Ukšanović, Cicmil, Muharemović, Krivokapić, Popović, Pejović, Peličić, Vuković, Bojović.

    KF Laçi: Sherri – Roganović, Ignjatović (C), Malota, Turkaj – Lushkja, Shehu, Qato – Velija, Zarubica, Mazrekaj.
    Náhradníci: Dajsinani – Prengaj, Bytyqi, Guindo, Deliu, Ziko, Zuljifi.

    Rozhodčí: Van Driessche – De Neve, de Weirdt (BEL).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních žlutých dresech. Také hosté v pohárovém střetnutí vsadili na klasiku, hrají v černo-bílých dresech.
     
    3
    Favoritem dnešního klání jsou fotbalisté Podgorici. Ti určitě budou chtít využít výhody domácího prostředí k vytvoření co nejlepší výchozí pozice do odvety.
     
    4
    Hra zatím probíhá převážně ve středu hřiště. na obou stranách je vidět velké množství nepřesností, hráči se teprve zahřívají.
     
    5
    Středopolař Jovan Vujočić vyzval k souboji jeden na jednoho Shehua. Zkusil mu prohodit balón mezi nohama, to se nepodařilo.
     
    6
    Na druhé straně zahrozil Klinti Qato. Na hranici šestnáctky se z první opřel do stříleného centru Veliji, trefil však jen jednoho z obránců.
     
    7
    Petar Vukčević si vysloužil potlesk fanoušků za dobře myšlený nákop, jenž směřoval k nohám Sentokua. Toho zradilo zpracování, hosté budou vhazovat.
     
    8
    Narážečka mezi Boljevićem a Jovanovićem nevyšla podle představ. První jmenovaný sice obdržel přesný pas, ale na paty.
     
    9
    Luka Maraš v rychlostním souboji porazil Turkaje, aby si následně kopl balón až moc před sebe, daroval tak soupeři odkop od brány.
     
    10
    Hraje se nahoru dolů. Nyní útočili zase hosté, konkrétně Dejan Zarubica. Osmnáctiletý mladík si zprava navedl balón na střed a levačkou jen těsně přestřelil bránu.
     
    11
    Prostor pro centr dostal Baskim Velija. Hledal hrotového útočníka Zarubicu, ten na kulatý nesmysl těsně nedoskočil. Míč následně sebral gólman Ivezić.
     
    12
    Aktivněji zatím poněkud překvapivě působí hosté. Usadili se na útočné polovině soka a trpělivou kombinací hledají mezeru v defenzivní řadě.
     
    13
    Důrazné varování si vyslechl Petar Vukčević, který viditelně nechtěl hrát balón a úmyslně přišlápl pravou nohu Mazrejakovi. Standardka pro Laçi.
     
    14
    Nebezpečí zažehnal Nikola Ivezić. Včas vyběhl z brány, aby v rukavicích ukryl příliš vysoký centr exekutora přímého kopu Shehua.
     
    15
    Petar Vukčević nejprve sám fauloval a pak sám skončil na trávníku, protože padající Qato jej neúmyslně trefil do obličeje. Domácí bek vyfasoval žlutou kartu, protože již jednou byl varován.
     
    16
    Adresátem přetaženého centru měl být Velija. Ovšem výborně zareagoval Suzuki, který si odcouval a hlavou sklepl míč pro gólmana.
     
    17
    Andelko Jovanović si všiml, že brankář Sherri nestojí na brankové čáře, a proto krátce po získání míče zkusil překvapivou ránu z dálky. Cílové zařízení však minul o pořádný kus.
     
    18
    Domácí postupně začínají přebírat iniciativu do své moci. Boljević připravil palebnou pozici pro Maraše, jenž po dobrém zpracování přestřelil.
     
    19
    Brejk Laçi táhl středem hřiště Regi Lushkja. Průnikovou přihrávkou hledal Zarubicu, ve skluzu na poslední chvíli zasáhl Dajić.
     
    20
    Na druhé straně skluzující Ignjatović neuspěl, což jej mohlo stát hodně draho. Ale měl štěstí, protože Sentoku selhal při zpracování.
     
    21
    Druhá žlutá karta v utkání míří také do domácích řad. Nikola Čelebić při výskoku položil loket, jímž zezadu trefil do hlavy Mazrekaje.
     
    22
    Nedovolený zákrok i na druhé straně, leč bez karetného trestu. Renato Malota bez snahy hrát balón stoupl do cesty rozběhnutému Boljevićovi.
     
    23
    Hledištěm to jen zahučelo. Sražená Jovanovićova střela totiž mířila k nohám Adroviće, jenže ten se neodkázal dostatečně rychle zorientovat.
     
    24
    Střední záložník Jovan Vujović mohl střílet, ale ještě chytře vylepšil palebnou pozici pro Jovanoviće, pokus z halfvoleje Sherri dokázal vyrazit.
     
    25
    Hlavní rozhodčí Van Driessche nařídil oběma týmům pauzu na občerstvení. V Černé Hoře panuje i ve večerních hodinách dost teplé počasí.
     
    26
    Hra pokračuje autovým vhazováním domácí Podgorici. Vukčević hodil Marašovi míč na kolena, po neúspěšném těžkém zpracování vhazují hosté.
     
    27
    Nikola Čelebić si s míčem nedělal těžkou hlavu a po jeho zisku jej odpálil mimo hrací plochu. Na balónu proto pokračují fotbalisté Laçi.
     
    28
    Střetnutí plyne v rychlém tempu. Zbytečně se nezdržuje a týmy se střídají v útočení. Zatím ovšem ani jeden nedokázal skórovat.
     
    29
    Arihiro Sentoku přiběhl k levé lajně, kde se kutálel balón, jako první. Rudolfu Turkajovi nepomohl ani skluz, naopak tím zařídil pro soupeře volný přímý kop.
     
    30
    Pro vysoký balón vystartoval Alen Sherri. Poradil si s velkým přehledem, Adrović proti němu ve vzdušeném souboji neměl šanci.
     
    31
    Osamocený Dejan Zarubica zkusil štěstí proti třem protihráčům. Dva obelstil, avšak na třetího, Dajiće, si již nepřišel.
     
    32
    Hráči ve žlutých dresech zklidňují hru kombinací kolem středového kruhu. Presink hostů je minimální, jen Zarubica je mírně vysunutější.
     
    33
    I navzdory bránícímu Malotovi ještě Sentoku dokázal udržet míč ve vymezeném prostoru. Nakonec odcentroval naslepo na hranici penalty, kde Ignjatović přehlavičkoval Adroviće.
     
    34
    Netrvalo dlouho a domácí získali balón zpátky do své moci. Tentokráte přišel centr zleva z kopačky Maraše. Balón překvapivě letěl do brány a Sherri měl co dělat, aby jej vyškrábl nad horní tyč.
     
    35
    Útočný faul zastavil sympatické snažení Admira Adroviće. Forvarda přeskočil Malota, útočník jej následně nepříjemně nakopl přes lýtko.
     
    36
    Útok hostujícího mužstva neměl dlouhého trvání. Středopolař Lushkja přecenil rychlostní schopnosti Mazrekaje, jenž hrál mimo hrací plochu.
     
    37
    Očekával se spíše centr, ale Andelko Jovanović zkusil vypálit. Polovysokým zakončením trefil pouze jednoho z clonících obránců.
     
    38
    Dlouhý aut Suzukiho prodloužil Maraš za sebe, kde tušil Sentokua. Toho ovšem ve vzdušeném souboji o půl hlavy porazil Roganović.
     
    39
    Gólman Alen Sherri mohl zůstat klidným, protože projektil Boljeviće zamířil výrazně vedle pravé části brankové konstrukce. Adrović se ještě natahoval za tečí, leč neúspěšně.
     
    40
    Na druhé straně pokusil štěstí Klinti Qato. Balón nabral velkou výšku a začal padat příliš pozdě, doplachtil jenom na horní síť.
     
    41
    V postavení mimo hru přichycen útočník Podgorici Admir Adrović. Podle gest je zřejmé, že nahrávku od Maraše očekával mnohem dříve.
     
    42
    Odvážnému štěstí přeje. Juljan Shehu si riskantně pustil balón mezi nohama, čímž dokonale zmátl Boljeviće, následně ale vysoko přestřelil.
     
    43
    Arbitr Van Driessche domlovil Zarubicovi, jenž zcela mimo míč úmyslně dohrál Čelbiće, který naopak chtěl hlavně zabránit hrozícímu nebezpečí.
     
    44
    Na trávníku zůstal ležet Jovan Vujović, sudí v tomto případě nechal ve hře pokračovat. Když domácí záložník pochopil, že faul odpískán nebude, okamžitě se postavil na nohy.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu dvě minuty.
     
    45+1
    Ze souboje ve středu hřiště vzešel úspěšně Regi Lushkja. Domácí Boljević neudržel stabilitu a vlastní vinou skončil na trávníku, navíc bolestivě dopadl na záda.
     
    45+2
    Rudolf Turkaj viděl volného Zarubicu, ovšem mezi dvěma protihráči kulatý nesmysl neprocpal. Suzuki po zisku míče okamžitě poslal míč do autu.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Utkání prvního předkola Evropské konferenční ligy mezi Podgoricou a Laçi je po prvním poločase bezbrankové. K vidění je vyrovnaná bitva, v níž oba celky spoléhají především na pevnou defenzivu. Za zmínku stojí jedna akce domácích, která vyvrcholila střelou z halfvoleje, avšak Sherri si s ní poradil. Do druhého poločasu zůstávají šance otevřené na obě strany, rozhodnout může první gól.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:30.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě, oba celky tak pokračují v původním rozložení.
     
    48
    Adresátem dlouhého odkopu gólmana byl Admir Adrović. Zkušený třiatřicetiletý útočník posunul balón za sebe do země nikoho.
     
    49
    Qato měl potíže s prudkou Malotovou přihrávkou, avšak poradil si a mohl pokračovat směr soupeřova brány. Až do doby, než se mu do cesty postavil Dajić.
     
    50
    Premiérová žlutá karta do hostujících řad. Bylo viditelné, že Juljan Shehu chce zastavit především soupeře a nejeví snahu hrát míč. Boljeviće zezadu tvrdě sestřelil k zemi.
     
    51
    Slibnou standardní situaci vybojoval u levé lajny Mentor Mazrekaj. Tělem si pokryl balón a počkal na kontakt s Vujovićem, načež spadl k zemi a rozhodčí odpískal faul.
     
    52
    Baskim Velija vyslal výborný centr před bránu, jenže spoluhráči se rozběhli pozdě a žádný nedokázal balón dostihnout. Ivezić bude odkopávat.
     
    53
    Fotbalisté Laçi kombinují na útočné polovině, zatím ale spíše v zadních řadách. Přes Malotu a Ignjatoviće zamířil míč k nohám Roganoviće.
     
    54
    Nikola Ivezić nezvládl zpracování po malé domů a měl co dělat, aby před dotírajícím Zarubicou odkopl balón do zámezí. Nakonec se mu to podařilo.
     
    55
    Další nebezpečný útok albánského celku zastavil hvizd rozhodčího. Levý křídelník Mentor Mazrekaj si při zpracování pomohl rukou.
     
    55
    Tvrdé nakopnutí na levé koleno inkasoval Juljan Shehu. Arbitr odpískal faul, hostující záložník ještě zůstává sedět na trávníku.
     
    55
    Úvod druhého poločasu patří Laçi. Fotbalisté tohoto celku mají více ze hry, ale stále platí, že nedokázali blíže ohrozit soupeřovu svatyni.
     
    56
    A to ani po pěkné individuální akci Baskima Veliji, jenž prokličkoval přes tři protihráče, jenže pak nepřesně nahrával Zarubicovi.
     
    56
    Bude se kopat penalta! Vyběhnuvší gólman Sherri před Sentokuem vyrazil míč pouze k Jovanovićovi, jehož následně levou rukou podrazil. Kromě pokutového kopu navíc gólman inkasoval žlutou kartu.
    56. Nedovolený zákrok Sherriho, po němž hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop
     
    57
    Podgorica právě vstřelila branku!
    Exekuce „desítky“ se chopil střední záložník JOVAN VUJOVIĆ. Nerozmýšlel se a prudce napálil míč k levé tyči. Sherri neměl šanci zasáhnout, ačkoli odhadl směr střely.
    57. Jovan VUJOVIĆ - 1:0
     
    60
    Po inkasovaném gólu komplikace nekončí. Druhým potrestaným fotbalistou Laçi je Regi Lushkja, který na polovině hřiště zajel do kotníků Maraše.
     
    60
    Střídání v týmu KF Laçi: ze hřiště odchází Juljan Shehu, přichází Saliou Guindo.
     
    61
    Mentor Mazrekaj si ve vzdušném souboji pomohl nedovolenými prostředky, Sentokuovi totiž doslova skočil na záda. Van Driessche nařídil přímý op ve prospěch Podgorici.
     
    62
    Hosté vystavili dvoučlennou zeď, přesto přes ni Vladimir Boljević nedokázal poslat centr. Akce domácích pokračuje rohovým kopem.
     
    63
    Proti tomu vystartoval pro změnu Alen Sherri. Třiadvacetiletý gólman bez problémů vyboxoval balón mimo velké pokutové území.
     
    64
    Hosté přidali na aktivitě, ovšem defenziva Podgorici doposud pracuje velmi dobře. Ivezić ještě nemusel řešit žádnou složitější situaci.
     
    65
    Pod tlakem hrající Regi Lushkja si pomohl malou domů. Alen Sherri měl dostatek času, hru přenesl k pravé lajně na Roganoviće.
     
    66
    Poprvé o sobě dal výrazně vědět nově příchozí Saliou Guindo. Ke své smůle v ne úplně tom nejlepším světle, po nepovedeném zpracování míč vyletěl mimo hru.
     
    67
    Brejk domácího mužstva Arihiro Sentoku vyřešil příliš zbrkle. Místo nahrávky na jednoho ze dvou nabíhajících spoluhráčů vystřelil do před sebou stojícího obránce.
     
    68
    Zklamaný Mazrekaj má ruce v bok. Míč si šikovně navedl na střed, ale na zakončení jako by mu nezbylo dostatek sil, balón k brankáři sotva doletěl.
     
    69
    Stoper Renato Malota v rychlostním souboji udržel na zádech Adroviće. Na útočníkovi posléze vybojoval útočný faul a tím pádem vysvobození.
     
    70
    V bolestech zůstává ležet na zemi domácí kapitán Nikola Čelebić. Po hlavičkovém souboji špatně dopadl na levou nohu a momentálně je v péči zdravotníků.
     
    71
    Utkání pokračuje, domácí na pár vteřin v deseti. Zatím to nevypadá, že by se Čelebić měl vrátit do hry, trenér již dává pokyn jednomu z náhradníků, aby si oblékl dres.
     
    72
    Domácí zaútočili i v deseti lidech. Akci na sebe vzal Luka Maraš. Balón si hodil mezi dva protihráče, sám mezi nimi ale proskočit nedokázal.
     
    73
    Střídání v týmu FK Podgorica: ze hřiště odchází Andelko Jovanović, přichází Žarko Popović.
     
    74
    Defenzivní řady Laçi musí zbystřit, budou totiž čelit nebezpečnému přímému kopu. Stoper Aleksandar Ignjatović si po ostrém faul zblízka prohlédl i kartónek žluté barvy.
     
    75
    Na dobře myšlený centr Sentokua naskakoval Adrović. Začal ovšem příliš brzy klesat, balón tak proletěl nad jeho hlavou až do zámezí.
     
    76
    To mohl být příchod jako hrom. Žarko Popović hned svým prvním dotekem s balónem střílel a levačkou poslal kulatý nesmysl těsně vedle levé tyče.
     
    77
    V posledních minutách dochází k častému kouskování hry, což pochopitelně vyhovuje více domácím. Laçi naopak nemá prostor vytvořit si souvislejší tlak.
     
    78
    Sedmým držitelem žluté karty se stal forvard Admir Adrović. Spoluhráčům chtěl vypomoci v defenzivě, výsledkem byl tvrdý skluz proti Velijovi.
     
    79
    Dlouhý nákop Klintiho Qata skončil v rukavicích Iveziće. Osmnáctiletý gólman vyběhl a nenechal se přeskočit aktivním Zarubicou.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Podgorica drží těsný jednobrankový náskok, navrch ovšem začíná mít hostující klub z Albánie.
     
    81
    Střídání v týmu FK Podgorica: ze hřiště odchází Luka Maraš, přichází Halil Muharemović.
     
    82
    Dejan Zarubica si rozmyslel kličku a hru roztáhl k levé lajně, kde viděl volného Mazrekaje. Po snadném zpracování následoval centr, který prosvištěl nad hlavou adresáta Veliji.
     
    83
    Střídání v týmu KF Laçi: ze hřiště odchází Dejan Zarubica, přichází Fatmir Prengaj.
     
    84
    K vyrovnání nevedl ani dalekonosný projektil Regiho Lushkji. Brankář Ivezić měl celou situaci pod kontrolou, míč letící nad břevnem kontroloval pravou rukou na břevně.
     
    85
    Střídání v týmu FK Podgorica: ze hřiště odchází Nikola Čelebić, přichází Stefan Cicmil.
     
    86
    Ofenzivní choutky hostů minimálně na pár vteřin zhatil Marko Roganović, když po špatném zpracování zastavil zatažením za dres unikajícího Sentokua.
     
    87
    A další prohřešek fotbalisty z hostujících řad. Klinti Qato přiběhl do souboje o míč s Boljevićem až jako druhý, místo hraní balónu nataženou pravačkou soka podrazil.
     
    88
    Jovan Vujović si věřil, přestože rozehrával z poměrně velkého úhlu. Balón zakroutil přes zeď jenom do boční sítě, Sherri mohl zůstat klidným.
     
    89
    Na druhé straně vyprodukoval spíše propagační ránu Fatmir Prengaj. Od začátku bylo jasné, že střela dvacetiletého útočníka proletí nad břevnem.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    90+1
    Hosté se radovali z vyrovnání jen pár vteřin. Centr z levé strany poslal Velija na Malotu, jenže ten se nacházel v ofsajdu, sklepnutí před prázdnou bránu k nohám Qata a následné zakončení do odkryté brány tak už bylo navíc.
    90+1.
     
    90+2
    Na druhé straně rozehrávali domácí rohový kop. K přetaženému centru se dostal Darko Dajić, pod velkým úhlem ovšem nezvládl zakončit mezi tři tyče.
     
    90+3
    Roh i na druhé straně. Rozehrál jej Klinti Qato na přední tyč, odkud kulatý nesmysl Vladimir Boljević odhlavičkoval do bezpečí.
     
    90+4
    Obrovská komplikace pro Podgoricu! Po dalším centru spadl balón na ruku Suzukiho, což rozhodčí postřehl a po krátké konzultaci s pomezním nařídil penaltu i na druhé straně.
    90+4. Suzuki hrál rukou, rozhodčí odpískal penaltu i ve prospěch hostů
     
    90+5
    Není to gól! Mentor Mazrekaj, na rozdíl od protihráče, při penaltě selhal. Balón poslal slabě po zemi k pravé tyči. Gólman Nikola Ivezić trefil směr střely a stal se hrdinou okamžiku, protože soka vychytal a navíc míč vyrazil tak šikovně, že znemožnil případnou dorážku.
    90+5. Penalta
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:2. Fauly: 22:21.
     
    Podgorica je po prvním zápase 1. předkola Evropské konferenční ligy blíže postupu, na domácím stadiónu porazila albánské Laçi nejtěsnějším možným rozdílem 1:0.

    O vítězství černohorského celku rozhodla situace z 57. minuty. Hlavní rozhodčí po faulu gólmana na Jovanoviće nařídil pokutový kop, který Jovan Vujočić proměnil s velkým přehledem. V samotném závěru mohl, taktéž z penalty, vyrovnat Mentor Mazrekaj, avšak na Iveziće nevyzrál. Gólman tipl správnou stranu, míč vyrazil, a stal se hrdinou posledních okamžiků.

    Odveta je na programu příští čtvrtek 15. července. Hrát se bude v Albánii v Elbassan Areně, výkop je plánovaný na 20 hodin.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:34:18)

    Milan Huppert

    Branky: 57. Vujović (pen.)

    Karty:   15. Vukčević (PDG), 21. Čelebić (PDG), 78. Adrović (PDG) – 50. Shehu (LAC), 56. Sherri (LAC), 60. Lushkja (LAC), 74. Ignjatović (LAC)

    Neproměněná penalta: 90+5. Ivezić (PDG), brankář Mazrekaj zneškodnil


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:2. Fauly: 22:21.
    FK Podgorica: Ivezić – Vukčević, Dajić, Čelebić (C) (85. Cicmil), Suzuki – Vujović, Boljević, Jovanović (73. Popović) – Sentoku, Adrović, Maraš (81. Muharemović).
    Náhradníci: Mugoša – Ukšanović, Cicmil, Muharemović, Krivokapić, Popović, Pejović, Peličić, Vuković, Bojović.

    KF Laçi: Sherri – Roganović, Ignjatović (C), Malota, Turkaj – Lushkja, Shehu (60. Guindo), Qato – Velija, Zarubica (83. Prengaj), Mazrekaj.
    Náhradníci: Dajsinani – Prengaj, Bytyqi, Guindo, Deliu, Ziko, Zuljifi.

    Rozhodčí: Van Driessche – De Neve, de Weirdt (BEL)
    Čtvrtek 15.07.2021
    Laçi - Podgorica 3:0

    Branky: 60. Deliu, 93. Luškja, 114. Prengaj

    Karty:   29. Shehu (LAC), 90+4. Roganovič (LAC) – 50. Adrovič (PDG), 59. Dajič (PDG)   57. Juvovič (PDG)

    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 13:2. Střely mimo: 10:2. Rohy: 14:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 19:26.
    bahis siteleri