Prešov – Pustertal 1:5 (kon.) | Poprad – Spišská N. Ves 3:1 (kon.)
konec
HK Poprad
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
HK Spišská Nová Ves
sk Čtvrtek 19.08.2021, 19:00 • Zimný štadión Poprad • Tatranský pohár • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z druhého zápasu 74. ročníka Tatranského pohára. Domáci tím HK Poprad nastúpi o 19:00 proti HK Spišská Nová Ves.

    Poprad ako organizátor je stálym účastníkom Tatranského pohára a celkovo jeho 10-násobným víťazom. Poprad vstupuje do tohto 74. ročníka aj ako obhajca titulu z minulého ročníka. Poprad v predchádzajúcej sezóne v našej najvyššej hokejovej súťaži postúpil do finále, kde však nestačil na Zvolen a musel byť spokojný so striebornými medailami. V príprave na novú sezónu kamzíci odohrali zatiaľ jediný duel. Český Havířov minulý týždeň zdolali 6:3.

    Spišská Nová Ves je zatiaľ trojnásobným účastníkom Tatranského pohára, no posledná účasť spišskonovoveského klubu bola zaznamená ešte v roku 1936. Hokej v Spišskej Novej Vsi dostal opätovne nový nádych práve na konci minulej sezóny, keďže „Novejša“ po 12 rokoch opäť postúpila medzi slovenskú ligovú elitu, keď vo finálovej sérii zdolala favorizovanú Žilinu. V príprave na novú sezónu Spišiaci odohrali jeden zápas, poľskej Cracovii Krakov pred týždňom podľahli 1:2.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Čiliak (Tomek) – Drgoň, Brejčák, Ulrych, Rymsha, Dalhuisen, Demo, Hudec, Novajovský – Svitana, Skokan, Mešár – Vandas, Bjalončík, Basaraba – Šišovský, Bortňák, Handlovský – Livingston, Jevoš, Matej Paločko

    HK Spišská Nová Ves: Surák (Jančura) – Beaudry, Kuru, Česánek, Zekucia, Romaňák, Ordzovenský, Malina, Chovan – Ville, Vartovník, Tyczynski, Vrábeľ, Giľak, B. Rapáč, Hamráček, Novák, Ščurko, Džugan, G. Olejník, Štrauch

    Rozhodca: Smerek, Snášel – Šoltés, Ščurka.
     
    Na ľadovú plochu vykorčuľovali oba tímy. Popradčania v modrých dresoch a Spišiaci v bielych.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:16
    Popradčania po úspešnom vyhratom buly dostali puk do útočného pásma. Svitana posunul na modrú čiaru Drgoňovi, ktorý to však napálil iba do chráničov protihráča.
     
    00:45
    Joe Basaraba naskočil na ľad zo striedačky, vypýtal si prihrávku na pravom krídle, prešiel do pásma a z kruhu vystrelil. Surák musel ihneď reagovať vyrážačkou.
     
    01:21
    Spišiaci si vypracovali zaujímavú príležitosť. Ville prekorčuľoval poza bránu, posunul to pred bránkovisko Matejovi Giľakovi, ktorý zakončoval už cez mierne dezorientovaného Čiliaka, no popradský brankár mal napokon situáciu pod kontrolou a stihol úspešne zasiahnuť.
     
    01:56
    Bortňák prihrávkou z rohu klziska hľadal niekoho zo svojich spoluhráčov pred bránkoviskom, všetko však zákrokom vyriešil brankár Surák.
     
    02:18
    Novák sa snažil posunúť prihrávku pred bránkovisko, kde mu už rýchlo korčuľoval Vartovník, no popradský obranca zmaril tento pokus o vysunutie Vartovníka.
     
    03:28
    Štrauch cez Drgoňa po ľavom krídle neprešiel, po prieniku do útočného pásma len nahodil puk po mantineli za bránku.
     
    04:20
    Ľubomír Malina vnikol s pukom do útočného pásma, napriahol ešte v strednom pásme a vypálil. Jeho zakončenie však už bolo napokon ofsajdové.
     
    05:40
    Hudec zastavil v strednom pásme akciu Spišiakov a okamžite nahadzoval puk do útočnej tretiny, aby otočil hru.
     
    06:02
    Prvú presilovú hru v zápase si zahrajú hráči Popradu. Dve minúty za držanie dostáva Martin Chovan.
     
    06:43
    Po skonsolidovaní sa v útočnom pásme to Svitana dával krížom na Mešára, ktorý vystrelil. Surák sa stihol rýchlo presunúť a vyraziť puk na ochrannú sieť.
     
    06:53
    Znenazdajky vo vlastnom oslabení unikol dopredu Ivan Novák, ktorého stíhal Mike Dalhuisen a fauloval ho. Dostáva dve minúty za seknutie.
     
    07:44
    Bjalončík sa chcel samostatne preštrikovať do zakončenia. Skúsil to pomedzi kruhy kľučkami, ale Malina jeho pohyby prečítal.
     
    08:07
    Pred Romaňákom sa otvoril priestor na ľavom krídle, jeho zakončenie z kruhu smerovalo však priamo do pripravenej lapačky Čiliaka.
     
    08:07
    Ďalší trest na strane Popradu a je z toho presilovka piatich proti trom. James Livingston dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    09:02
    Spišiaci krátku presilovku o dvoch hráčov nevyužili, majú však ešte vyše minútovú presilovku o jedného korčuliara navyše.
     
    09:34
    Ladislav Ščurko sa pomedzi dvojicu protihráčov neprekľučkoval, bol zastavený na modrej čiare a Popradčania vyhodili puk až k Surákovi.
     
    10:34
    Basaraba prenikol s pukom do pásma, vyššie medzi kruhmi prenechal ešte Rymshovi, ktorý to skúšal strelou, ale bránu minul.
     
    10:49
    Na opačnej strane sme zase videli zakončenie Nováka z modrej čiary. Čiliak puk skontroloval a hokejkou ho jemne vyrazil.
     
    11:53
    Vzájomné vylúčenie na oboch stranách. Branislav Rapáč a Peter Šišovský dostávajú obaja po dve minúty za hrubosť.
     
    12:48
    Ščurko dokázal ešte po ľavom krídle naštartovať prihrávkou Džugana, ktorý prekorčuľoval poza bránku a hádzal to pred bránkovisko. Čiliaka to mierne zaskočilo, no pomohli mu spoluhráči a puk odpratali.
     
    14:11
    Poprad bude hrať v oslabení. Dve minúty za držanie dostáva Daniel Demo.
     
    14:31
    Štrauchovu krížnu prihrávku zachytil Matej Paločko a poslal puk preč cez všetky čiary.
     
    15:03
    Bude z toho ďalšia dvojnásobná presilovka pre Spišskú Novú Ves. Dve minúty za krosček dostáva Daniel Brejčák.
     
    15:37
    Prihrávka Tyczynskeho na modrú čiaru preskočila Ordzovenského hokejku a hostia sami prišli o útočné pásmo.
     
    16:08
    Giľak pálil spoza ľavého kruhu, Čiliak vyrážal pred seba, nevedel, kde je puk, dorážali Vrábeľ s Tyczynskym, no popradský gólman aj s pomocou spoluhráčou vynikajúco zakročili a puk napokon neskončil v už poloodkrytej bránke.
     
    17:04
    Lukáš Handlovský sa po chybičke protihráča dokázal uvoľniť do úniku. Skúšal to zrejme po premiešaní puku zasúvať pomedzi nohy, no Surákove betóny boli rýchle a úspešne zastavili Handlovského pokus.
     
    17:44
    Livingston získal puk na obrannej modrej čiare, vykorčuľoval s ním dopredu s pomocou spoluhráča. Proti sebe mal síce dvojicu Spišiakov, no aj tak dokázal vystreliť z pravého kruhu a preveriť Surákovu vyrážačku.
     
    18:40
    Presilovku si tentokrát zahrajú hokejisti Popradu. Dve minúty za podrazenie dostáva Lukáš Hamráček.
     
    18:56
    Presilovka Popradu sa predčasne končí. Dávid Skokan dostáva 2+2 za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    19:29
    Strela Ordzovenského od modrej čiary bola zastavená Bortňákom, ktorý potom vykorčuľoval dopredu, ale veľa toho nevymyslel.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná dvadsaťminútovka priniesla vcelku zaujímavý hokej, videli sme pár šancí na oboch stranách, ale ani jedna nebola premenená na gól. Stav je teda po prvej tretine nerozhodný 0:0.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:01
    Z doposiaľ nezistených príčin popradskú bránku po prvej tretine opustil Marek Čiliak a na jeho miesto ide Tomáš Tomek.
     
    20:57
    Spišiaci začali prostrednú tretinu s viac ako dvojminútovou presilovkou, no zatiaľ majú problém usadiť sa v pásme.
     
    21:51
    Domáci obranca Peter Novajovský teraz svojmu tímu vôbec nepomohol. Dve minúty dostáva za nedovolené bránenie ihneď po vhadzovaní v strednom pásme.
     
    22:12
    Hostia rozbehli presilovku, spoza ľavého kruhu prudko vypálil Beaudry, jeho delovku Tomek dokázal rýchlo vyraziť pravým betónom.
     
    22:42
    Tyczynski si chcel vylepšiť pozíciu medzi kruhmi, napokon zakončil, no Brejčák úspešne dokázal zblokovať jeho strelu.
     
    22:54
    V závere presilovej hry o dvoch hráčov zakončoval spoza ľavého kruhu opäť Jeremy Beaudry. Na jeho delovku si Tomek počkal, vyšiel trochu z brány a úspešne zastavil na hrudi.
     
    23:52
    Počas predchádzajúcej minúty sa toho veľa neudiali, Spišiaci si aj napriek presilovke nedokázali vytvoriť strelecké možnosti. Už na ľad naskočil aj posledný vylúčený popradský hráč a hra sa teda vracia do formátu 5 proti 5.
     
    25:38
    Šišovský prekorčuľoval poza bránu a všimol si na ľavom kruhu úplne voľného Rivera Rymshu. Surák nebol veľmi pripravený, mal podstatne odkrytú časť brány, no Rymsha z prvej príklepom bránu vôbec netrafil.
     
    26:15
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves (Džugan – 2 min., sekanie).
     
    26:21
    Po vyhratom buly v útočnom pásme Svitana dával strieľanú prihrávku pred bránkovisko, ktorú tečoval Dávid Skokan, no nechal vyznamenať pohotového lapačku Filipa Suráka.
     
    27:00
    Popradčania sa opätovne rozostavili v útočnom pásme. Svitana krížom dával puk na Mešára za ľavý kruh, ktorý to skúsil strelou. Tá nebola veľmi prudká, Surák ju bezpečne a s istotou zachytil na hrudi.
     
    27:41
    Svitana posunul na modrú čiaru Adamovi Drgoňovi, ktorý to skúsil tvrdou strelou príklepom. Surák však nemal zakrytý výhľad, a tak dokázal bezpečne strelu pokryť.
     
    27:58
    Popradská presilovka je na strely zatiaľ veľmi plodná, Surák sa nemôže sťažovať, že nie je zamestnaný. Musel teraz pokryť ďalší pokus, tentokrát z hokejky Dalhuisena.
     
    28:20
    Predošlá presilovka Popradu sa len nedávno skončila a prichádza ďalšie vylúčenie. Peter Ordzovenský dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    28:30
    Poprad dal gól!
    Kamzíci túto presilovú hru využívajú a dostávajú sa do vedenia v zápase. Po vyhratom buly Mešár krížom preniesol puk za pravý kruh na hokejku Svitanu, ktorý výbornou strieľanou prihrávkou našiel pred bránkoviskom hokejku DÁVIDA SKOKANA a ten len jemne usmernil puk tečom do brány.
    Asistencie: Patrik Svitana, Filip Mešár.
     
    30:08
    Po vyhratom buly v útočnom pásme pálil od modrej čiary Romaňák, no jeho zakončenie letelo iba na betón Tomeka.
     
    30:42
    Pred Livingstonom sa na ľavom kruhu otvoril priestor. Legionár v popradských farbách to vyskúšal strelou, Surák rýchlo reagoval hokejkou.
     
    31:15
    Spišská Nová Ves dala gól!
    Spišiaci vyrovnávajú stav stretnutia. Poza bránku prekorčuľoval s pukom Džugan, ktorý to z úrovne bránkovej čiary posunul pred bránkovisko na hokejku MALA VILLEHO a ten šikovne z prvej dorazil ponad Tomekov betón.
    Asistencia: Róbert Džugan.
     
    32:02
    Ďalšia nebezpečná akcia v podaní hostí. Matej Giľak vystrelil tesne spoza pravého kruhu. Tomekovi mierne prepadol puk, nevedel, kde ho má, čo sa snažili rýchlo využiť hosťujúci hráči, no domáci rýchlo reagovali a zatlačili puk pod Tomeka.
     
    32:38
    Poprad získava presilovú hru. Boris Česánek je na dve minúty vylúčený za seknutie.
     
    33:48
    Dalhuien nahadzoval puk od modrej čiary, Surák ho neudržal u seba, ale na dorážku pre domácich hráčov to rozhodne nebolo.
     
    34:08
    Bjalončík sa aktívne preštrikoval po ľavom krídle, dostal sa k strele z kruhu, no zakončoval napokon priamo do výstroja Suráka.
     
    34:39
    Dalhuisen strieľal od modrej čiary, jeho strelecký pokus však letel len do protihráča, ktorý strelu zblokoval.
     
    35:28
    Šišovskému asistoval v rýchlom protiútoku Handlovský, chcel mu to prehodiť pred Suráka, ale hosťujúci obranca tomuto pokusu zabránil.
     
    35:57
    Presilovku si zahrajú hokejisti Spišskej Novej Vsi. Dve minúty za seknutie dostáva Peter Novajovský.
     
    36:26
    Skokan narobil mierne problémy protihráčom počas rozohrávky a získal niekoľko cenných sekúnd.
     
    37:11
    Kuru sa to snažil dávať krížom na Villeho, popradskí hráči však túto fínsku spoluprácu hráčov Spišskej prekazili.
     
    37:56
    V závere oslabenia do protiútoku unikli Bortňák s Handlovským, prvý menovaný sa to snažil prehodiť pred bránku Handlovskému, ktorý však puk nezachytil.
     
    38:49
    Novákovi sa už pred bránkou ukazoval Hamráček, napokon však prihrávka na neho neprenikla, popradskí hráči to nedovolili.
     
    39:44
    Štrauch prekorčuľoval po ľavom krídle, natláčal sa bližšie k bránke a skúsil vystreliť z kruhu, no bránu netrafil.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej dvadsaťminútovke sme videli po jednom góle na oboch stranách. V 29. minúte otvoril skóre Skokan, o tri minúty však už vyrovnával Ville. Stav je teda po dvoch tretinách 1:1.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:34
    Mešár sa snažil natlačiť cez dvojicu spišských obrancov, no to sa mu nepodarilo, a tak sa do zakončenia vôbec nedostal.
     
    40:58
    Po chybe v popradskej obrane Štrauch dával ako na podnose k ľavej žŕdke Giľakovi, no ten túto šancu premárnil a zakončil po prihrávke absolútne nepresne.
     
    41:52
    Dalhuisen sa dostal k odrazenému puku, prišiel k nemu na modrú čiaru a okamžite z prvej pálil. Jeho delovka letela mimo priestoru brány.
     
    41:53
    Vylúčenie na oboch stranách. Po dve minúty za držanie dostávajú Peter Šišovský a Ladislav Ščurko.
     
    43:02
    Štrauch prekorčuľoval s pukom medzi kruhy, skúšal to švihom, no zakončil len priamo do výstroje brankára Tomeka.
     
    43:52
    Bjalončík to miernou vzdušnou prihrávkou "hádzal" pred bránku Hudecovi, ktorý však nedokázal puk trafiť a teda iba preletel pred očami brankára Suráka.
     
    44:25
    Poprad dal gól!
    Domáci tím ide po druhý raz v zápase do vedenia. LUKÁŠ HANDLOVSKÝ si na útočnej modrej čiare spracoval prihrávku, zbavil sa obrancu, prekorčuľoval pred bránu a ponad Surákovu lapačku strelou rozvlnil sieť.
    Asistencia: River Rymsha.
     
    44:58
    V protiútoku Vrábeľ dával puk pred bránku Tyczynskemu, ktorý korčuľoval k Tomekovi, nedokázal si už však prihrávku spracovať a vystreliť.
     
    45:35
    Chyba na popradskej striedačke. Dve minúty za príliš veľa hráčov na ľade si odsedí Jevoš.
     
    45:44
    Na vylúčenia bohatý zápas zďaleka nekončí. Vylúčený na dve minúty za podrazenie je Andreas Štrauch.
     
    46:22
    Vandas vymyslel šikovnú prihrávku medzi kruhy Bjalončíkovi, ktorý si rýchlo spracoval puk a snažil sa prekvapiť Suráka, no ten vyrážačkou promptne zasiahol.
     
    47:22
    Džugan prekorčuľoval s pukom k modrej čiare a odtiaľ to nahadzoval na bránu. Táto strela už bola zblokovaná.
     
    47:35
    Presilovku o dvoch hráčov si zahrajú hokejisti Popradu. Dve minúty za podrazenie dostáva Lukáš Vartovník.
     
    48:02
    Livingstonovi sa nepodarilo spracovať prihrávku od Svitanu a Spišiaci sa formou vyhodenia puku oslobodili.
     
    49:12
    Brankár Surák zazmätkoval v rozohrávke, Bortňák rukou zachytil puk medzi kruhmi, ešte si ho musel spracovať a rýchlo ho chcel bekhendom dopraviť do odkrytej časti brány, no Surák sa stihol ešte v posledných sekundách presunúť a s vypätím všetkých síl zasiahnuť.
     
    49:54
    Vartovník nabral dobrú rýchlosť v strednom pásme, Ulrych bol o čosi pomalší v súboji o puk, no napokon útočníka Spišskej Novej Vsi nepustil do samostatného úniku na bránku.
     
    50:31
    Popradčania prenikli do útočného pásma, Livingston zakončoval z pravého kruhu, ale len priamo do lapačky Filipa Suráka.
     
    51:48
    Popradčania sú aktívni v útočnom pásme. Brejčák to teraz po výmenách puku so Svitanom skúšal spoza ľavého kruhu, no mieril vedľa.
     
    52:02
    Poprad dal gól!
    Kamzíci odskakujú súperovi na rozdiel dvoch gólov. Svitana napriahol medzi kruhmi a posunul Skokanovi na pravý kruh. Skokan si počkal na správny moment, pred bránku k opačnej žrdi mu nakorčuľoval ADAM DRGOŇ a ten už z prvej poľahky zakončil túto peknú akciu.
    Asistencia: Dávid Skokan, Patrik Svitana.
     
    53:40
    Vandas spätnou prihrávkou medzi kruhy našiel Hudeca, ktorý to poľahky prehodil na Suráka. Gólman hostí veľmi nemal puk pod kontrolou, ale spoluhráči mu pomohli.
     
    54:58
    Popradčanom v týchto okamihoch nevyšla rozohrávka a po odpískanom zakázanom uvoľnení sa hra presúva pred Tomeka, ktorý už dlhšie nemal poriadny zákrok.
     
    56:03
    Vrábeľ posúval puk pred bránku Tyczynskemu, ktorý sa ukazoval v blízkosti Tomeka, napokon aj zakončil, ale z tesnej blízkosti.
     
    56:20
    Spišiaci si komplikujú situáciu v závere zápasu, ak chcú ešte zabojovať o víťazstvo. Boris Česánek je vylúčený za držanie hokejky.
     
    56:41
    Po vyhratom buly domáci hráči rozbehli presilovku. Drgoň vypálil príklepom od modrej čiary, jeho zakončenie však skončilo v pohotovej Surákovej lapačke.
     
    57:29
    Beaudry srdnato zabojoval v strednom pásme a získal pár cenných sekúnd, keďže značne znepríjemnil život Svitanovi.
     
    57:55
    Táto popradská presilovka zatiaľ nie je veľmi vydarená, ale domáci sa to asi snažia odohrať už radšej takticky, keďže dve minúty pred koncom tretej tretiny vedú o dva góly.
     
    58:54
    Ulrych časoval prihrávku pred bránku, kde mu korčuľoval Šišovský, ale napokon puk nezachytil.
     
    59:14
    Nahodený puk zo Ščurkovej hokejky skončil bezpečne v lapačke Tomeka a vhadzovať sa bude v jeho blízkosti.
     
    59:17
    Oddychový čas – Spišská Nová Ves.
     
    59:20
    Spišiaci skúšajú hru bez brankára.
     
    59:38
    Domácim hokejistom sa podarilo úspešne puk dostať do stredného pásma.
     
    Koniec zápasu.
     
    V tretej tretine vzali osud zápasu do vlastných rúk hokejisti Popradu. V 45. minúte poslal domácich do vedenia Handlovský a na konečných 3:1 upravil v 53. minúte Drgoň. (21:14:03)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 29. Skokan (Svitana, Mešár), 45. Handlovský (Rymsha), 53. Drgoň (Skokan, Svitana) – 32. Ville (Džugan)


    HK Poprad: Čiliak (21. Tomek) – Drgoň, Brejčák, Ulrych, Rymsha, Dalhuisen, Demo, Hudec, Novajovský – Svitana, Skokan, Mešár – Vandas, Bjalončík, Basaraba – Šišovský, Bortňák, Handlovský – Livingston, Jevoš, Matej Paločko
    HK Spišská Nová Ves: Surák (Jančura) – Beaudry, Kuru, Česánek, Zekucia, Romaňák, Ordzovenský, Malina, Chovan – Ville, Vartovník, Tyczynski, Vrábeľ, Giľak, B. Rapáč, Hamráček, Novák, Ščurko, Džugan, G. Olejník, Štrauch

    Rozhodčí: Smerek, Snášel – Šoltés, Ščurka
    bahis siteleri