TPS – Bremerhaven 1:2 (kon.) | Växjö – Sparta cz 2:1 (kon.) | Leksands IF – HC Slovan 5:3 (kon.)
Lugano – Skellefteå 5:1 (kon.) | Fribourg – Třinec cz 6:2 (kon.) | Eisbären – Tappara 1:6 (kon.)
konec
Växjö Lakers
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
HC Sparta Praha
Pátek 27.08.2021, 18:05 • Vida Arena, Växjö • Hokejová Liga mistrů • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:05.
     
    Sparta se v rámci své herní přípravy na novou sezonu utkala s řadou týmů. Pražané poměřili síly se Slavií, dvakrát narazili na České Budějovice či Karlovy Vary. Sparťané zakončili svou přípravu s bilancí dvou výher a čtyř porážek. Bude se jim dařit lépe v nadcházejícím ročníku Ligy mistrů? Svěřenci kouče Josefa Jandače narazí ve skupině A na silné týmy z evropské špičky. Prvním soupeřem Sparty bude švédský celek Växjö Lakers, následovat bude konfrontace s finským TPS Turku a třetím soupeřem Sparty v základní skupině bude německý Bremerhaven.
     
    Växjö má za sebou velmi úspěšnou sezonu. Tamní švédský celek ve své historii zaznamenal zatím tři mistrovské tituly. Poslední titul hokejisté z Växjö oslavili v rámci uplynulé sezony! Klub byl založen v roce 1997 a jeho domovským stánkem je moderní Vida Arena. Na soupisce figuruje celá řada známých jmen. V týmu působí útočník Richard Gynge, finský zadák protřelý mezinárodními zkušenostmi Mikka Koivisto či Robert Rosén. Velká stálice švédského klubu z Växjö.
     
    V současném kádru Sparty figuruje jedno jméno, které bylo v minulosti spjato se švédským celkem z Växjö. Útočník Roman Horák odehrál ve své kariéře několik zápasů ve švédském týmu a sám si působiště na severu Evropy velice pochvaloval. Podaří se mu bodovat proti svým bývalým spoluhráčům?
     
    Krásný hokejový podvečer! Liga mistrů je v plném proudu a nyní je na programu 1. kolo skupiny A. Svou skandinávskou misi na kluzištích soupeřů odstartuje Sparta ve švédském Växjö. Utkání začíná v 18.05 hodin. Přeji příjemnou zábavu!
     
    Úvodní sestavy:

    Växjö Lakers: Kalnis (Ahman) – A. Lundberg, Persson, Koivisto, Johnsson, Häman Aktell, Claesson, Hurtig – Nättinen, Rosén, Gynge – Lycksell, Holmberg, G. Gustafsson – H. Gustafsson, Josefsson, M. Lundberg – Nilsson, Stjernborg, Forslund – Calof.

    HC Sparta Praha: Salák (Neužil) – Pavelka, Moravčík, Němeček, Jandus, Dvořák, Polášek, Jurčina – Řepík, Horák, Sobotka – Chlapík, Kaše, Thorell – Forman, Prymula, Buchtele – Doležal, Zikmund, Dvořáček – D. Vitouch.

    Rozhodčí: Ch. Holm, M. Holm – Jonsson, Svensson.
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým fandům krásný hokejový den. Utkání mezi Växjö a Spartou startuje za necelou hodinku. Sestavy obou týmů si můžete mezitím prohlédnout níže.
     
    Hráči již nastupují na ledovou plochu Vida Areny. Nyní si ještě poslechneme státní hymny obou týmů. Utkání startuje za pár minut!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Sparťané vyhráli úvodní vhazování ve středovém kruhu. Moravčík posunul kotouč do útočného pásma Řepíkovi, ale hosté se k ohrožení branky nedostali.
     
    00:54
    Filip Chlapík uklidnil hru ve středím pásmu a vzápětí se sparťané dostali do dobré šance! David Kaše našlápl po pravé straně kluziště a prověřil Kalnise.
     
    01:22
    Sparťané jsou i nadále při chuti. Prymula vybojoval kotouč na modrou čáru pro Němečka a sparťanský obránce ihned vypálil. Kalnis nemusel zasahovat.
     
    01:50
    První rutinní zákrok pro Alexandera Saláka. Obránce Mikka Koivisto nahodil kotouč na sparťanského brankáře, který přerušil hru. Následuje buly v obraně Sparty.
     
    02:34
    První velká šance domácího celku! Häman Aktell byl úplně sám před brankářem Salákem, ale sparťanský brankář dokázal udržet kotouč ve své moci.
     
    03:14
    Pozor na druhé straně! Kaše naservíroval kotouč pro Filipa Chlapíka, jenž předvedl dobrou kličku. Vzápětí zkusil vystřelit, ale narazil pouze na betony Kalnise.
     
    03:25
    Sparťané se snaží být aktivní. Brankář Kalnis musel znovu předvést pohotový zákrok, když na něj letěla prudká rána od modré čáry. Hra je přerušena.
     
    04:44
    Martin Jandus přihrál do útočného pásma Formanovi a sparťané znovu kombinovali před Kalnisem. Hosté se ovšem posléze vystavili do ofsajdu.
     
    05:07
    Salák nyní vyjel z branky, aby pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Sparťané rozjeli další útok, ale formace kolem Zdeňka Doležala se neprosadila.
     
    05:46
    Vladimír Sobotka si počkal na kotouč v levém rohu útočného pásma, ale jeho spoluhráči nic dalšího před brankářem Kalnisem nevymysleli. Hráči střídají.
     
    06:34
    Häman Aktell si počkal na své spoluhráče a Växjö rozjelo svůj útok. Obránce Martin Jandus si však skvěle počínal na obranné modré čáře.
     
    07:07
    Växjö si nyní neporozumělo v rozehrávce a kotouč skončil až na zakázaném uvolnění. Hra se přesouvá zpátky do obranného pásma domácího celku.
     
    07:42
    A je tu první vyloučení tohoto zápasu. Erik Josefsson (VAX) vyfasoval dvě trestné minuty za podrážení a už sedí na lavici hanby. Sparta hraje přesilovou hru.
     
    07:51
    Útočník Roman Horák nevyhrál vhazování v útočném pásmu, čehož domácí hokejisté ihned využili. Sparta musí začít svůj útok zpoza vlastní branky.
     
    08:15
    Teď už to zavánělo gólem! Michal Moravčík se tvrdě opřel do střely na levém kruhu a jeho prudkou ránu musel zlikvidovat brankář Kalnis.
     
    08:54
    Sobotka předal kotouč do rohu kluziště Horákovi a před brankou následně číhal kapitán Řepík. Domácí hráči byli dobře zformovaní a vyhazují puk do bezpečí.
     
    09:44
    Polášek obdržel přihrávku na modrou čáru a vzápětí měl Kalnis další práci. Na brankovišti byl aktivní David Kaše, ale domácí gólman přikryl kotouč pod lapačku.
     
    10:12
    Arvid Lundberg vystřelil od modré čáry a sparťané měli v obranném pásmu menší problémy. Švédové si však nerozuměli v rozehrávce a puk končí ve středním pásmu.
     
    11:21
    Michal Řepík zasekl hru v útočném pásmu a sparťané měli další velkou šanci! Horák byl osamocen před Kalnisem, ale divoký kotouč nezpracoval.
     
    12:11
    David Kaše čekal na přihrávku na pravé straně kluziště, ale sparťané nemohli hrát kvůli signalizovanému postavení mimo hru. U puku jsou domácí.
     
    12:54
    Filip Chlapík chtěl zadovkou poslat přihrávku Thorellovi, ale švédský útočník ve službách Sparty byl důrazně odzbrojen. Hra pokračuje ve středním pásmu.
     
    13:11
    Obrovská možnost pro Växjö! Emil Forslund byl na levé straně sám a zkusil přehodit Salákův beton. Sparťanský brankář byl ovšem pozorný a zasáhl.
     
    13:35
    Jurčina posunul kotouč po mantinelu do útočného pásma, kde už byl připravený Dvořáček. Sparťané ovšem půjdou pykat na trestnou lavici.
     
    14:02
    A je to právě útočník Ladislav Zikmund (SPA). Sparťanský útočník obdržel dvě trestné minuty za hákování. Växjö za chvíli bude hrát první početní výhodu.
     
    14:44
    Julius Nättinen udržel puk na modré čáře a domácí hokejisté nepříjemně ohrozili sparťanskou branku. Salák i za pomoci svých obránců odolal.
     
    15:01
    Växjö se udrželo v útočném pásmu a Salák musel znovu zasahovat. Persson se opřel do střely na modré čáře, ale sparťanský gólman podržel svůj tým.
     
    15:31
    Växjö právě vstřelilo branku!
    Přeci jen se domácí hráči dočkali! Växjö svůj tlak stupňovalo i nadále a výsledkem je první vstřelená branka. OLLE LYCKSELL si vyměnil kotouč s Koivistem a první jmenovaný poslal puk nekompromisně do sítě. Asistence: Mikka Koivisto, Pontus Holmberg.
    15:31 LYCKSELL - 1:0
     
    16:15
    Sparťané se snaží okamžitě odpovědět. Ladislav Zikmund si najel do dobré střelecké pozice na levém kruhu, ale obránci domácích byli na svém místě.
     
    17:26
    Řepík nahrál na modrou čáru Jandusovi, který neměl moc času a pouze odevzdal kotouč domácím hráčům. Na druhé straně byl neúspěšný Glenn Gustafsson.
     
    18:28
    Jurčina nahodil puk do útočného pásma, ale Forman měl k puku příliš daleko. Kotouč se doklouzal až na zakázané uvolnění a bude se vhazovat po pravici Saláka.
     
    18:54
    Claesson ustál osobní souboj s Janem Buchtelem, ale i přesto se hosté ještě na chvíli udrželi v útočného pásmu. V další akci už sparťané neuspěli.
     
    19:39
    Poslední minuta první třetiny. Obránce Lundberg zavezl puk do útočného pásma a pokračovat v akci mohl Forslund. Švédského útočníka si hosté pohlídali.
     
    19:59
    Je tu konec první třetiny. V závěru úvodního dějství si ještě něco vyříkal obránce Tomáš Dvořák se švédským soupeřem, ale vše se obešlo bez větší šarvátky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nabídla vskutku atraktivní podívanou. Sparťané do ní vstoupili opravdu ve velkém stylu a brankář Kalnis se musel několikrát pořádně ohánět. Domácím hokejistům přinesla trpělivá hra kýžený úspěch. Po dobré souhře s Koivistem propálil brankáře Saláka povedenou ranou Olle Lycksell. Sparťané půjdou do druhé třetiny s jednobrankovým mankem.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:52 hodin.
     
    Hráči obou týmů se už pomalu vracejí zpátky na ledovou plochu. Druhá třetina začne co nevidět.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Växjö se dostává do útočné třetiny, ale obránce Moravčík spolu s Pavelkou zapracovali a dostali kotouč alespoň do středního pásma. Hra pokračuje dál.
     
    21:12
    Richard Gynge nepřesně přihrával na svého spoluhráče v rohu útočného pásma a do útoku mohli vzápětí hosté. Thorellova přihrávka byla ovšem nepřesná.
     
    21:47
    Olle Lycksell se probojoval přes pravou stranu kluziště až před Saláka, který rukavicí poslal kotouč svému obránci. Na druhé straně nemusel zasahovat domácí gólman.
     
    22:44
    Chybná rozehrávka sparťanského brankáře zapříčinila další velkou šanci domácího celku. Obránce Claesson tvrdě vypálil mimo branku. Hra je přerušena.
     
    23:08
    Další dobrá šance domácích! Robert Rosén vystřelil z mezikruží, ale sparťanský brankář i tentokrát podržel svůj tým. Växjö má nyní velký tlak.
     
    23:43
    Bude se znovu vylučovat, a to ve sparťanských řadách. Obránce David Němeček (SPA) dostává rovnou čtyři minuty za vysokou hůl.
     
    23:49
    Växjö právě vstřelilo branku!
    A je tu druhá branka domácího týmu! Persson nahrál přesně na kruh, kde už byl připravený JULIUS NÄTTINEN. Domácí útočník svou ranou nedal Salákovi šanci zasáhnout. Asistence: Joel Persson, Robert Rosén.
    23:49 NÄTTINEN - 2:0
     
    24:18
    Andrew Calof se snažil probojovat skrz bránící protihráče Sparty, ale hostující obránci byli u mantinelu úspěšnější. Vzápětí vyvezl kotouč do bezpečí Dvořáček.
     
    25:10
    Växjö se usadilo v útočném pásmu. Lundberg poslal kotouč na modrou čáru do dobré střelecké pozice Koivistovi, který se ale na střeleckou listinu nezapsal.
     
    25:49
    Další nepříjemná rána z domácí strany! Joel Persson vystřelil svižnou ranou zápěstím a Salák musel vytasit svoji lapačku. Následně se sparťané osvobozují.
     
    26:18
    Obránce Němeček je již zpátky na ledové ploše a sparťané hrají opět v plném počtu. Mezitím Växjö proniká skrz levou stranu do útočného pásma.
     
    27:11
    Robert Rosén se otočil s pukem na hokejce a chtěl hledat své spoluhráče na druhé straně. Jeden ze sparťanských obránců ovšem dobře zapracoval svou holí.
     
    28:08
    Zdeněk Doležal se dobře vrátil do středního pásma a sparťané zahrozili. Dvořáček se pokusil tečovat kotouč před domácí brankou, leč neúspěšně.
     
    29:07
    Salák za brankou zaváhal s rozehrávkou a sparťané vzápětí půjdou znovu do čtyř. Hříšníkem je tentokrát slovenský obr Milan Jurčina (SPA), jenž pyká za podrážení.
     
    29:18
    Na úvod sparťanského oslabení se hosté rychle dostávají ven z obranné třetiny. Michal Řepík se ještě vydal napadat, aby znepříjemnil domácí rozehrávku.
     
    29:34
    Velká šance domácích! Richard Gynge zkusil vystřelit z dobrého prostoru a Salák na poslední chvíli zastavil prudký kotouč před brankovou čárou.
     
    30:18
    Další slibná příležitost pro domácí celek. A znovu u toho byl útočník Gynge, ale i tentokrát vzešel z minisouboje vítězně brankář Salák. Sparta stále žije.
     
    31:18
    Pontus Holmberg nezpracoval prudkou přihrávku od svého spoluhráče a Prymula vytlačil domácí hokejisty až do středního pásma. Hra má velký spád.
     
    31:45
    Miroslav Forman nabral kotouč na vidle a vyhodil ho až mezi diváky na tribunu. Naštěstí pro Spartu se nebude vylučovat. Hra za chvíli pokračuje.
     
    31:58
    Po delší době je tu obrovská možnost také pro Spartu! Prymula skvěle načasoval přihrávku pro Formana, ale druhý jmenovaný nemířil přesně.
     
    32:43
    David Němeček vyvezl kotouč do obranného pásma a před brankou byl připravený dorážet útočník Dvořáček. Sparťanský dříč však nezakončil přesně.
     
    32:49
    Michal Řepík spolu s Vladimírem Sobotkou ještě udrželi kotouč na svých hokejkách v útočném pásmu. Vzápětí zkoušel střílet Dvořák, kterého domácí zablokovali.
     
    33:41
    Sparťané se znovu zabydleli před domácím gólmanem a kapitán Michal Řepík prověřil jeho pozornost. Střela sparťanského útočníka z otočky neměla úspěch.
     
    34:18
    Lycksell se snažil proháčkovat přes dva bránící protihráče Sparty a o pár chvil později musel Salák zasahovat. Sparťanský gólman i nadále drží svůj tým.
     
    35:24
    Hra se na chvíli uklidnila, oba týmy vystřídaly své síly na ledové ploše. Mezitím obránce Persson vymýšlel další akci, kterou sparťané včas odrazili.
     
    35:51
    Horák našlápl v obranném pásmu a svým dobrým pohybem zavezl kotouč až do útočného pásma. Kalnis ovšem dobře zapracoval a podržel puk ve výstroji.
     
    36:44
    Michal Moravčík se rozhlédl a následně posunul kotouč po mantinelu do útočného pásma. Forman čekal na útočné modré čáře, ale rozhodčí píská ofsajd.
     
    36:59
    Joel Persson přesně přihrál svému spoluhráči, ale třetí útočná formace Sparty byla připravená. Prymula zkoušel hledat Buchteleho, ale neúspěšně.
     
    37:44
    David Němeček dobruslil kotouč v obranném pásmu, což znamená jediné. Växjö posílá puk pouze na zakázané uvolnění a hra se vrátí do jeho obranné zóny.
     
    38:05
    Sobotka našel na levém kruhu pro vhazování Řepíka, který celou akci vyšperkoval pasem na Pavelku, ale jeho rána nebyla přesná. Bude se vylučovat.
     
    38:36
    A je to kapitán Sparty Michal Řepík (SPA). Sparťanský útočník se provinil sekáním a už sedí na trestné lavici. Växjö má další šanci navýšit svůj náskok.
     
    39:45
    Brankář Alexander Salák opět podržel svůj tým nad vodou! Zkušený gólman lapil několik nebezpečných střel z prostoru před brankou. Skóre se nemění.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední třetina nabídla opět svižný hokej se spoustou šancí. Spokojenější jsou určitě domácí hokejisté, kteří ve 24. minutě navýšili své vedení. Mezi úspěšné střelce se tentokrát zapsal Julius Nättinen. Sparťané prohrávají před startem třetí třetiny o dvě branky.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:43 hodin.
     
    Oba týmy jsou již zpět na ledové ploše, třetí třetina za chvíli startuje!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Domácí hokejisté ještě dohrávají svoji početní výhodu z konce druhého dějství. V prvních vteřinách třetí třetiny sparťané posílají puk přes všechny čáry.
     
    40:34
    Lycksell udělal oblouk v obranném pásmu a Växjö rozjelo další útočnou akci zpoza vlastní třetiny. V útočném pásmu si nadějně počínal Gustafsson, Salák zasáhl.
     
    40:59
    Arvid Lundberg vystřelil od modré čáry prudký projektil, ale brankář Alexander Salák byl opět připravený na svém místě. Hra je na krátkou chvíli přerušena.
     
    41:35
    Martin Jandus propasíroval kotouč na Ladislava Zikmunda, který ohrozil brankáře domácích. Kalnis vytasil svoje betony a přerušil svým zákrokem hru.
     
    42:34
    David Němeček rozehrál kotouč zpoza vlastní branky, ale bohužel pro Spartu byla jeho přihrávka nepřesná. Kotouč skončil po teči v hledišti.
     
    43:19
    Další sympatický pokus ze strany Sparty. Švédský útočník Erik Thorell vyslal svižnou ránu z levého kruhu, ale domácí gólman byl opět znovu připravený.
     
    44:14
    Häman Aktell nahodil kotouč do útočného pásma, ale hra se vzápětí rychle obrátila na druhou stranu. Prymula však nepřesně hledal najetého Formana.
     
    45:13
    Je tu další trest Sparty. Vladimír Sobotka (SPA) se provinil nedovoleným bráněním a na dvě minuty oslabuje svůj tým. Sparta bude hrát v oslabení.
     
    45:39
    Domácí hokejisté si neporozuměli v rozehrávce, ale Chlapík nedokázal vyhodit kotouč do bezpečné zóny. Velkou šanci měl posléze Calof, Salák kryje.
     
    46:18
    Sparta se již nyní osvobozuje prudkým vyhozením puku až do obranného pásma Växjö. Domácí hráči vzápětí ohrozili Saláka, který podržel svůj tým.
     
    47:24
    Sparťané se úspěšně brání i v dalších vteřinách svého oslabení. Miroslav Forman udržel neposedný kotouč na své hokejce a poslal kotouč do bezpečí.
     
    47:53
    Hosté se ubránili dalšímu oslabení a už hrají znovu v plném počtu. Mezitím Němeček a Horák zaměstnali domácí obranu, ale lotyšský gólman zasáhl.
     
    49:35
    Sparťané hráli dlouho v signalizovaní výhodě a po střele Chlapíka je hra přerušena. Na trestnou lavici pro změnu putuje Ludvig Claesson (VAX) za hákování.
     
    50:14
    Sparťané se ve své přesilové hře usadili v útočném pásmu a hned kombinovali! Doležal byl blízko kontaktnímu gólu, ale lotyšský gólman zasáhl.
     
    51:17
    Adam Polášek rozjel další akci za pomoci svého spoluhráče v obraném pásmu, ale sparťané se k dalšímu ohrožení domácí branky už nedostali.
     
    51:57
    Ladislav Zikmund se obtočil u branky soupeře a hledal vzápětí Dvořáčka. Domácí obrana byla pozorná, ale nyní se bude znovu vylučovat.
     
    52:05
    Finský obránce Mikka Koivisto (VAX) obdržel dvouminutový trest za hákování, když na brankovišti zahákoval jednoho ze sparťanských hráčů.
     
    52:14
    Josefsson se proháčkoval až do útočného pásma, ale sparťané vzápětí odebírají švédskému útočníkovi kotouč a už spěchají na druhou stranu kluziště.
     
    52:57
    Martin Jandus přihrál na pravý kruh Sobotkovi, který si však střelu rozmyslel a poslal kotouč na modrou čáru Poláškovi. Jeho střela byla ovšem nepřesná.
     
    53:34
    Na ledě je druhá přesilovková formace Sparty v čele s Filipem Chlapíkem. Právě Chlapík nahrával nepřesně na modrou čáru Poláškovi. Växjö vyhazuje.
     
    54:10
    Hráči z Växjö už hrají v plném počtu. Josefsson však neměl rychlost ve středním pásmu, čehož sparťané využili a odebrali švédskému útočníkovu kotouč.
     
    55:18
    Buchtele udržel na zádech svého protihráče a jeho akci mohl dokončit Forman. Druhý jmenovaný se však ke střele už nedostal a kotouč má Växjö.
     
    56:08
    Domácí hokejisté pečlivě brání a nedopřávají sparťanům příliš prostoru v útočném pásmu. Nyní musí Řepík pro kotouč až do svého obranného pásma.
     
    56:46
    Řepík nabil na modrou čáru Pavelkovi, který se opřel do prudké střely, ale brankář domácích nakonec nemusel zasahovat. Sparta i nadále v útočném pásmu.
     
    57:34
    Filip Chlapík se vymotal z rohu kluziště až do dobré střelecké pozice na pravém kruhu pro vhazování, ale jeho střela byla nepřesná. Oba týmy střídají.
     
    58:10
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Adam Polášek vypustil dobrou ránu od modré čáry, ale domácí gólman měl na střelu přímý výhled a střelu zneškodnil.
     
    58:10
    V témže čase si sparťanští trenéři v čele s Josefem Jandačem berou oddechový čas na poradu. Sparťané zřejmě odvolají Saláka z jeho pracoviště.
     
    58:10
    Ano, je to tak. Brankář Salák je již na střídačce a sparťané to zkoušejí v šesti bruslařích v poli. Pražané neudrželi kotouč na svých holích a Växjö vyhazuje.
     
    59:00
    Teď měli sparťané velké štěstí! Mikka Koivisto se napřáhl v obranném pásmu, ale opuštěnou klec Sparty minul jen o pár centimetrů.
     
    59:54
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pozor, ještě není konec! MICHAL ŘEPÍK se dostal k puku na pravé straně kluziště a přes bránícího Arvida Lundberga pokořil domácího brankáře poprvé v tomto utkání. Asistence: Roman Horák, Vladimír Sobotka.
    59:54 ŘEPÍK - 2:1
     
    59:59
    Sparťané se snažili po vhazování ve středovém kruhu rychle přesunout do útočného pásma, ale Växjö se již zaskočit nenechalo a svůj náskok si domácí hokejisté již pohlídali.
     
    Ještě jeden trest pro hostující Spartu. Útočník Miroslav Forman (SPA) v poslední vteřině utkání odjíždí pykat na trestnou lavici za sekání.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání skromné na góly je za námi! Sparťané ve třetí třetině ještě tlačili do plných, ale to stačilo pouze na jeden gól. V poslední minutě utkání jen zkorigoval gólový účet zápasu Michal Řepík, jenž velmi povedenou ranou nedal domácímu gólmanovi šanci zasáhnout. Växjö si však svůj náskok v závěru zápasu již pohlídalo a po vítězství 2:1 si připsalo na své konto první výhru v novém ročníku Ligy mistrů. Sparťané naopak pojedou do finského Turku si napravit reputaci.
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, děkuji moc za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (20:20:26)

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 16. Lycksell (Koivisto, Holmberg), 24. Nättinen (Persson, Rosén) – 60. Řepík (Horák, Sobotka)


    Växjö Lakers: Kalnis (Ahman) – A. Lundberg, Persson, Koivisto, Johnsson, Häman Aktell, Claesson, Hurtig – Nättinen, Rosén, Gynge – Lycksell, Holmberg, G. Gustafsson – H. Gustafsson, Josefsson, M. Lundberg – Nilsson, Stjernborg, Forslund – Calof.
    HC Sparta Praha: Salák (Neužil) – Pavelka, Moravčík, Němeček, Jandus, Dvořák, Polášek, Jurčina – Řepík, Horák, Sobotka – Chlapík, Kaše, Thorell – Forman, Prymula, Buchtele – Doležal, Zikmund, Dvořáček – D. Vitouch.

    Rozhodčí: Ch. Holm, M. Holm – Jonsson, Svensson
    bahis siteleri