USA – Kanada 1:5 (kon.) | Japonsko – Německo 2:1 (kon.)
konec
USA
1:5 (0:2, 0:3, 1:0)
Kanada
Pátek 27.08.2021, 00:00 • Winsport Arena, Calgary • Mistrovství světa žen • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (05:56:27)
     
    Střely na branku: 23 – 27 (4:15, 8:8, 11:4).
     
    Je dobojováno! Kanadské hokejistky v nejsledovanějším zápase skupinové fáze přejely své největší rivalky a na domácím světovém šampionátu půjdou do vyřazovacích bojů z prvního místa skupiny A. Trvalo to přes třicet minut, než Američanky začaly být vyrovnaným soupeřem. To už ale prohrávaly 0:5, když se postupně trefily Daoustová, Fastová, dvakrát Rattrayová a v oslabení také Nurseová. Ann-Renee Desbiensová přišla o nulu v čase 42:44, kdy porážku USA zmírnila Lee Steckleinová.
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu byly vyhlášeny Lee Steckleinová (USA) a Jamie Rattrayová (CAN).
     
    Konec zápasu.
     
    59:26
    Nikdo nechce polevit ani v úplném závěru. Oba týmy berou rozhodnutou koncovku třetí třetiny jako vynikající přípravu na boje o medaile.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:26
    Abby Roqueová bekhendem centrovala do lokality, kde nebyla ani jedna z jejích dvou spoluhráček. Desbiensová toho využila k přerušení hry.
     
    58:01
    Hensleyová máchla lapačkou naprázdno. Clarková před ní dobře tečovala letící kotouč, byť ten se mezi tři tyče nevešel.
     
    57:42
    Hensleyová si zadělala na problémy za brankou. O puk tam usilovala Jill Saulnierová, ale Nurseová už z brankoviště zakončit nestihla.
     
    57:34
    Oba týmy v plném počtu.
     
    57:06
    Ashton Bellová udržela za zády Kesselovou, ale zleva trefila jen beton gólmanky. Ta poté odolala i golfáku Saulnierové.
     
    56:30
    Carpenterová neúspěšně hledala u brankoviště Knightovou. Johnstonová přešla do protiútoku, ale paradoxně to dopadlo nachlup stejně.
     
    56:01
    Spoonerová to vzala na sebe. S pukem se ale dostala do nulového úhlu a zprava nenašla skulinku v postoji Nicole Hensleyové.
     
    55:34
    Brianna Deckerová se v přerušené hře ohnala po Fillierové, která ji předtím faulovala nárazem do mantinelu. Pokračovat se bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    55:03
    Jedno mají oba výběry společné. V přesilových hrách se na tomto světovém šampionátu neuvěřitelně trápí. Američanky na tom nejsou o moc lépe než domácí Kanada, která ještě v početní výhodě neskórovala.
     
    54:39
    Kanada v plném počtu.
     
    54:10
    Druhé vyhození v řadě. Puk přistál za brankou, kde musela Hensleyová rozehrávat před blížící se hrozbou.
     
    53:46
    Stále se bojuje v maximální intenzitě. Americké naděje na dobrý výsledek ale klesají, Roqueová zavinila ztrátu útočného pásma.
    Marken.cz

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 43. Steckleinová (Compherová, Scamurraová) – 8. Daoustová (Spoonerová, Larocqueová), 14. Fastová (Clarková, Daoustová), 25. Rattrayová (Jennerová), 28. Rattrayová (Jennerová), 31. Nurseová


    USA: Cavalliniová (28. Hensleyová) – Barnesová, Kellerová, Bozeková, Harmonová, Dunneová, Steckleinová (A), Harveyová – Knightová (A), Deckerová, Schofieldová (C) – Kesselová, Panneková, Carpenterová – Murphyová, Roqueová, Cameranesiová – Zumwinkleová, Compherová, Scamurraová – Curlová.
    Kanada: Desbiensová (Maschmeyerová) – Fastová, Larocqueová (A), Ambroseová, Thompsonová, Bellová, Sheltonová, Bourbonnaisová – Jennerová (C), Bachová, Rattrayová – Spoonerová, Fillierová, Daoustová – Clarková, Turnbullová (C), Johnstonová – Saulnierová, Nurseová, Maltaisová – O´Neillová.

    Rozhodčí: Cookeová (USA), Senuková (CAN) – Blairová (CAN), Spresserová (USA)
    bahis siteleri