Benátky n/J – Prostějov 1:4 (kon.) | Jihlava – Litoměřice 3:5 (kon.) | Vsetín – Vrchlabí 4:2 (kon.)
Frýdek-M. – Ústí n/L 3:4 (po pr.) | Kolín – Sokolov 2:3 (po pr.) | Šumperk – Třebíč 2:3 (kon.)
Kadaň – Slavia 1:6 (kon.) | Poruba 2011 – Přerov 6:5 (po pr.)
konec
DRACI PARS ŠUMPERK
2:3 (0:2, 2:1, 0:0)
SK Horácká Slavia Třebíč
Středa 29.09.2021, 18:00 • Škoda Aréna, Šumperk • Chance liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný středeční den všem fanouškům dobrého hokeje, především těm, kteří budou společně s námi sledovat dnešní utkání hokejové Chance Ligy. V šumperské Škoda Aréně se v rámci 6. kola utkají týmy DRACI PARS ŠUMPERK a SK Horácká Slavia Třebíč!
     


    SK Horácká Slavia Třebíč

    Hokejisté Třebíče, po nepříliš přesvědčivé přípravě, rozjeli parádní šňůru vítězství hned od prvního kola letošní Chance Ligy a v Šumperku budou tuhle sérii chtít protáhnout na šestizápasovou!

    Bílé hvězdy měly na samém začátku ligy velmi příznivý los, který jim přisadil soupeře z druhé poloviny tabulky minulého ročníku. Rozdílem třídy si nejprve poradily s Ústím, Havířovem a Frýdkem. Následně přišla prověrka v rámci vycestování do Benátek, kde Třebíč rozhodovala až v poslední minutě základní hrací doby. V posledním domácím utkání ale dovolili hráči Třebíče pouze jediný gól Kolínu a po čtyřech vstřelených se radovali z jednoznačného vítězství.

    Právem tak dnešním hostům náleží první příčka Chance Ligy s patnácti získanými body. Sebevědomé výkony Třebíče táhne především třicetiletý útočník Michal Vodný, který je jejich nejproduktivnějším hráčem! Možný je také návrat jednadvacetiletého odchovance brněnské Komety Adama Gajarského, který si v minulosti připsal například 4 extraligové starty, nebo 8 utkání v hokejové Lize Mistrů.

    Kamil Pokorný, jakožto vůdce třebíčské smečky, mluvil především o pokoře, která je základem úspěchu i v dnešním utkání. Také ale doufá v pokračování sebevědomých výkonů a dobrá příprava na tento zápas může vést k zisku bodů!

    Poslední zápasy

    Třebíč – Kolín 4:1
    Benátky – Třebíč 2:3
    Třebíč – Frýdek 4:2
    Havířov – Třebíč 0:4
    Třebíč – Ústí 5:2

    Nejproduktivnější hráči Třebíče

    Michal Vodný – 2+5
    Radim Ferda – 3+2
    Václav Krliš – 3+2
    Lukáš Nedvídek – 2+3
    David Michálek – 3+1

    Sestava z posledního utkání

    Jekel – Tureček, Poizl, Mlčák, Hunkes, M. Furch, L. Forman, L. Doudera – Vodný, Vedral, Šťovíček – Střondala, Psota, Nedvídek – Michálek, Křehlík, Krliš – Ferda, L. Bittner.
     


    DRACI PARS ŠUMPERK

    Kdyby někdo po nepříliš vydařené minulé sezóně prorokoval tyto výsledky šumperského celku v novém ročníku Chance Ligy, asi by to každý fanoušek dnes domácího celku bral všemi deseti!

    Draci i přes těžký los na samém začátku ligy, dokázali vyválčit suprových 8 bodů a právem tak okupují střední příčku tabulky. Už příprava naznačovala, že letos bude v šumperské Škoda aréně hrát takřka jiný tým, než rok minulý. Šumperk navíc dobrou formu z přípravných zápasů převedl i do těch mistrovských!

    Severomoravany čekala už v prvním utkání těžká prověrka v Ostravě, kterou ale Draci zvládli na jedničku, když si po nájezdech přivezli domů 2 body. Následně přišlo na řadu domácí utkání, na které tolik fanoušků čekalo a v něm navíc skalp Přerova! Další bod do tabulky přivezli Draci z ledu nepříjemného Vrchlabí, na kterém sice dvakrát vedli, ale nakonec se museli sklonit před soupeřovou šikovností v samostatných nájezdech.

    Na dobytí Škoda Arény si ale v letošním ročníku Chance Ligy ještě žádný celek recept nenašel. Drakům se totiž podařilo zvítězit i ve druhém domácím utkání, ve kterém zdolali Litoměřice po prodloužení. Až v posledním utkání postihla Draky první prohra v základní hrací době, kdy ve třech rozdílných třetinách a při devíti brankách, nestačili na pražskou Slavii.

    Šumperk před sezónou značně posílil kádr, což se začíná opravdu vyplácet. Třeba slovinský útočník Rok Macuh s osmi body okupuje šestou příčku celkové tabulky kanadského bodování Chance ligy. Dobré výkony ale předvádí i další nové akvizice v týmu Draků, jako napříkad Denis Kindl, Vojtěch Šilhavý, nebo dvacetiletý brankář Vojtěch Mokrý s prozatimní úspěšností zákroků 93,75%!

    V jakém rozpoložení dnes nastoupí domácí tým ještě nevíme, můžeme si být ale jisti, že svěřenci kouče Martina Janečka budou chtít nejen rozvázat vítěznou šňůru Třebíče, ale také udržet neporazitelnost na domácím ledu!

    Poslední zápasy

    Slavia Praha – Šumperk 5:4
    Šumperk - Litoměřice 4:3 pp.
    Vrchlabí – Šumperk 3:2 sn.
    Šumperk – Přerov 2:1
    Poruba – Šumperk 2:3 sn.

    Nejproduktivnější hráči Šumperka

    Rok Macuh – 2+6
    Tomáš Vildumetz – 2+4
    Petr Kratochvíl – 4+1
    Denis Kindl – 2+3
    Vojtěch Šilhavý – 2+1

    Sestava z posledního utkání

    M. Holík (21. Mokry) – Pěnčík, Drtil, L. Rutar, Hrachovský, Březák, Dudycha – Vildumetz, D. Kindl, Vachutka – Šilhavý, Macuh, Scheuter – P. Kratochvíl, Kohút, A. Furch – J. Horký, Spratek, Antoníček
     
    Poslední vzájemná utkání

    Šumperk vyzrál na Třebíč naposledy v roce 2016, od té doby spolu aktéři dnešního utkání odehráli pouze 4 zápasy, ve kterých měli jasnou převahu hráči Bílé Hvězdy! O góly ale nikdy nouze nebyla...

    20.02.2021 Chance Liga: Třebíč – Šumperk 5:1
    27.01.2021 Chance Liga: Šumperk – Třebíč 2:8
    27.08.2019 Příprava: Třebíč – Šumperk 8:0
    22.08.2017 Příprava: Třebíč – Šumperk 5:0
    02.03.2016 WSM liga: Šumperk – Třebíč 7:3
     
    Úvodní sestavy:

    DRACI PARS ŠUMPERK: Mokry (M. Holík) – Drtil (A), Pěnčík, Hrachovský, Březák, Dudycha, L. Rutar – Vachutka, D. Kindl (C), Vildumetz – Žálčík (A), Macuh, P. Kratochvíl – A. Furch, Kohút, Bernovský – Antoníček, Šilhavý, Scheuter – J. Horký.

    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičán) – Hunkes, L. Doudera, Poizl, L. Forman, M. Furch, Mlčák, Tureček – Psota, L. Bittner (C), Šťovíček – Střondala, Nedvídek, Krliš – Vodný, Dočekal, Kusko – Ferda (A), Michálek, Křehlík (A).

    Rozhodčí: Veselý, Šudoma – Hranoš, Grančařík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    První šanci dnešního utkání měl hostující Psota, který měl možnost dorazit střelu Doudery od modré čáry. Puk netrefil a následně se Draci přesouvají do útočného pásma.
     
    01:40
    Draci dvakrát sevřeli hostující celek v jejich vlastním obranném pásmu, nicméně ani jedna střela se neujala branky.
     
    02:00
    Druhá formace Draků ale přináší ovoce! Pavel Jekel měl v hostující svatyni co dělat, aby zneškodnil střelu jednoho z domácích útočníků!
     
    02:16
    Hosté jsou zatím v útoku neefektivní, Mokry v brance Šumperka moc práce neměl. Po zakázaném uvolnění se ale bude vhazovat právě před domácí svatyní.
     
    02:33
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    První větší šance hostujícího týmu, která dokazuje, proč je Třebíč stále stoprocentní! Michal Furch našel rozjetého Martina Dočekala v prostoru mezikruží, ten naznačil přihrávku a následně nachytal brankáře Šumperka! Asistence: Michal Furch
    02:33 Martin DOČEKAL - 0:1
     
    03:37
    Další útočnou akci musel zastavit domácí brankář. Následuje vhazování před šumperskou brankou.
     
    04:00
    Obrovské chyby v šumperské rozehrávce dávají prostor hostujícím útočníkům, kteří se nyní dostávají do útočného pásma o dost snadněji.
     
    04:30
    První přesilová hra pro domácí Draky! Brankář hostů podrazil jednoho z domácích útočníků, načež jeho trest odpyká Vojtěch Střondala!
     
    04:59
    První půlminuta přesilové hry dostala Draky do útočného pásma, následně ale Jekel přerušil hru.
     
    05:40
    Nejprve šance domácího útočníka, poté další chyba v rozehrávce Šumperka. Draci se budou znovu snažit přejet do útočného pásma.
     
    06:14
    Žalčíkova střela z pravé strany skončila na vyrážečce Pavla Jekela, od které se puk dostal až do ochranné sítě nad jeho brankou. Vhazovat se bude v obranném pásmu hostů.
     
    06:18
    Vyhrané buly domácích a hned střela, nyní ale pouze do lapačky připraveného brankáře hostí.
     
    06:30
    Šumperk stále drží útočné pásmo, nicméně nemusí to být na dlouho. Hosté jsou v plném počtu.
     
    06:44
    Další střela domácího hráče skončila v rukavici hostujícího gólmana. Následně došlo k malé potyčce, ze které měl vyjít vyloučený domácí útočník, nicméně rozhodčí svůj verdikt následně odvolal.
     
    06:56
    Ani hosté ale nemají rozehrávku ve vlastním obranném pásmu stoprocentní. Do šance se po jedné takové dral domácí Drtil, nicméně jeho nahození skončilo mimo hrací plochu.
     
    07:30
    Šumperk hrál poměrně dlouhou dobu v útočném pásmu, nicméně většina pětky byla na ledě dlouho, proto přišlo nahození a následné prostřídání formací.
     
    07:52
    Ofsajd nyní znovu přerušil hru, následuje komerční přestávka.
     
    08:50
    Domácí po inkasovaném gólu zapnuli na jiný level, další ohrožení hostující branky ale přišlo vniveč.
     
    09:40
    Nyní po dlouhé době i hosté zvolili útočnou strategii a zamkli Šumperk v jejich vlastním obranném pásmu. Mokry v brance Šumperka ale žádnou práci neměl.
     
    10:06
    Nyní si dvouminutovku v přesile zahrají hosté z Třebíče. Jakub Březák si odpyká trest za podrážení.
     
    10:35
    Stadionem zní pokřik "hoši bojovat" a to i při prvním vyhození kotouče do útočného pásma!
     
    11:05
    Znovu se hosté dostali ven z útočného pásma, Šumperk zatím s přehledem brání tohle oslabení. Následuje buly v obranném pásmu Třebíče a opravení postavení domácí svatyně.
     
    12:15
    Krlišovu ránu se ještě snažil dorazit hostující Štovíček, nicméně ani nadvakrát nebyl Vojtěch Mokry v brance Draků překonán!
     
    12:55
    Draci se znovu snaží udržet útočné pásmo, nicméně série nepovedených přihrávek přehlcuje ty povedené.
     
    14:11
    Martin Pěnčík trefil při střele od modré hned prvního před sebou stojícího útočníka hostujícího celku, po čemž měli hosté možnost brejku. Ten se ale nepovedl.
     
    14:22
    Dvě minuty přesilové hry pro domácí! Radim Ferda si odpyká dvouminutový trest za držení protihráče!
     
    15:22
    První minuta hostujícího oslabení nepřišla Bílé hvězdy draho, navíc nyní mají možnost útoku!
     
    15:44
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    A dokonce přichází trest za neproduktivní přesilovou hru! Střelu Lukáše Nedvídka ještě Vojtěch Mokry vyrazil, následnou dorážku Václava Krliše už nikoli! Hosté se tak dostávají do dvoubrankového vedení. Asistence: Lukáš Nedvídek, Michal Furch
    15:44 Václav KRLIŠ - 0:2
     
    16:32
    Hosté jsou navíc v plném počtu, takže přesilová hra byla hodně nepovedená. Nyní se musí Draci opět bránit.
     
    17:51
    Souboje u mantinelu za brankou domácího gólmana vyhráli domácí, kteří se následně hrnuli do útoku. Ten přerušil faul jednoho z hostujících hráčů. Lukáš Doudera si odsedí 2 minuty za držení protihráče.
     
    18:33
    Všichni na stadionu doufají, že tato přesilová hra dopadne ve prospěch domácího mužstva lépe, než ta předchozí. Zatím Draci drží útočné pásmo.
     
    19:00
    Rozbíhá se nám poslední minuta prvního dějství, Draci drží útočné pásmo a snaží se najít mezeru v hostující obraně.
     
    19:25
    Mezitím ale hosté našli mezeru v kombinaci Šumperka a posílají kotouč ven ze svého obranného pásma.
     
    19:50
    Následně měli ještě hráč Třebíče obrovskou šanci na třetí branku utkání, nicméně Silvester Kusko nenašel před brankou domácích spoluhráče!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina dnešního utkání je minulostí, nicméně pro fanoušky domácího týmu je jedině dobře, že skončila. Domácí totiž nedokázali navázat na sebevědomé výkony z předchozích prvních třetin a dvakrát inkasovali.

    Už po necelých třech minutách hry se prosadil po individuální akci hostující Martin Dočekal. Šumperk se dostával po inkasované brance do útočného pásma častěji, nicméně Pavel Jekel si v brance Třebíče věděl rady. V 16. minutě navíc Šumperk propadl v obranném pásmu při vlastní přesilové hře, čehož z dorážky využil Václav Krliš.

    O dvě branky tak vedou hosté, my se budeme těšit zpět za necelých 15 minut.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:40
    První střelu druhého dějství si připsali na konto hostující hráči, držení útočného pásma jim ale moc dlouho nevydrželo, nyní se snaží útočit domácí.
     
    21:13
    Nakonec je to ale Vojtěch Mokry, který jako první musel zasahovat! Střelu z rohu od jednoho z hostujících hráčů schoval v lapačce a přerušil hru. Následuje vhazování v obranném pásmu Šumperka.
     
    22:00
    Obrovskou příležitost měl z mezikruží domácí Lukáš Žalčík, kterého našel zpoza branky slovinský útočník Rok Macuh. Pavel Jekel ale nakonec zasahovat nemusel, střela domácího borce šla kousek nad!
     
    22:37
    Do své první pořádné šance se nyní dostal i navrátilec do sestavy Šumperka, Jan Bernovský. Ten ale ani nadvakrát nepřekonal Pavla Jekela!
     
    22:37
    Hostující brankář přidržel soupeře při snaze o vstřelení branky, dvouminutový trest odsedí Tomáš Křehlík.
     
    23:58
    Draci zamkli soupeře v útočném pásmu, nicméně zatím nepřichází střela ohrožující hostujícího brankáře.
     
    24:24
    Nyní musel být na pozoru i brankář domácího celku, Václav Krliš se opět ve vlastním oslabení dostal k úniku, který zakončil střelou do betonu Mokryho.
     
    25:04
    Hosté už jsou nyní opět v plném počtu, nicméně tohle byla zatím zřejmě nejnebezpečnější přesilová hra domácího celku. Ani tak ale Pavel Jekel neměl moc práce.
     
    25:35
    Nejprve Poizlův únik na jedné straně, poté střela domácího Aleše Furcha. Ani z jedné příležitosti ale nekáplo.
     
    25:50
    Martin Šťovíček dopřává Šumperku další dvě minuty v přesile. Uvidíme, zda se domácím nyní už podaří ohrozit branku soupeře!
     
    26:33
    A pozor! Čeká nás nejméně minutová dvojnásobná přesilovka domácích! Vachutkův nájezd do mezikruží zastavilo hákování Hunkese!
     
    26:52
    Rok Macuh se zpoza brány snažil nahodit kotouč před Pavla Jekela, ten jej ale našel a schoval do lapačky. Následuje vhazování v pásmu Třebíče.
     
    27:20
    Kombinace domácího celku je zatím bez nápadu na finální přihrávku, nyní museli Draci do pásma znovu!
     
    27:37
    Draci právě vstřelili branku!
    Nakonec se přesilová hra 5 na 3 zúročila a Draci snižují na rozdíl jediné branky! Lukáš Žalčík to vzal nyní na sebe a překvapil Jekela střelou na bližší tyč! Pokračuje přesilovka 5 na 4. Asistence: Tomáš Vildumetz
    27:37 Lukáš ŽÁLČÍK - 1:2
     
    28:28
    Vachutkovi se nyní nepovedla přihrávka na modrou čáru a Draci nyní musí opět z vlastního obranného pásma.
     
    28:33
    Draci se nyní dostali na hrací plochu v nepovoleném počtu. Dvě minuty půjde odpykat David Kohút.
     
    29:30
    Domácí hráči tak po využité přesilovce nabídli tuto šanci soupeři, nicméně po minutě dokázali vyhodit kotouč ven z obranného pásma.
     
    30:14
    Zákrok Vojtěcha Mokryho a následné vyvezení kotouče od Lukáše Žalčíka! Šumperk bude za chvíli v plném počtu.
     
    30:39
    Draci v oslabení dokonce měli možnost ohrozit hostující svatyni, nicméně tvrdým zákrokem na jednoho z domácích útočníků byla šance zhacena. Následuje komerční přestávka.
     
    31:40
    Domácí Vildumetz svoji obrovskou bojovností získal kotouč na mantinelu, následně Draci zamkli hosty.
     
    31:54
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    A rázem je to zase o dva! Domácí dlouho drželi soupeře v jejich obranném pásmu, stačil ale jeden rychlý brejk a jsme tam, kde jsme byli. Martin Dočekal nejprve nepřekonal brankáře Draků, nicméně dorážka Silvestra Kuska už byla nechytatelná! Asistence. Martin Dočekal, Radim Ferda
    31:54 Silvester KUSKO - 1:3
     
    32:36
    Draci mají ale nyní opět příležitost dotáhnout skóre na rozdíl jediné branky. Matěj Psota jde odpykat dvě minuty za podražení.
     
    32:50
    Pavel Jekel schoval do lapačky střelu jednoho z domácích borců, načež se strhla menší potyčka právě před brankou hostí. Následuje vhazování v útočném pásmu Šumperka.
     
    33:34
    Draci právě vstřelili branku!
    A je to zase jen o jeden! Šumperk se dostává opět na dostřel svého soupeře. Nejprve krásnou kombinaci zakončila Vachutkova střela do jednoho z obránců, následně to vyzkoušel od modré Tomáš Drtil a vymetl pavučiny v hostující svatyni! Asistence: Denis Kindl, Daniel Vachutka
    33:34 Tomáš DRTIL - 2:3
     
    33:52
    Je to jako na kolotoči! Po snížení stavu od domácího mužstva opět záhy přijde chyba a následná šance pro hosty, jak odskočit zpět na dvoubrankové vedení. Jakub Březák si jde sednout na dvě minuty.
     
    34:38
    Hostům se nyní nedaří rozjet souvislý tlak v útočném pásmu, Draci snadno vyváží kotouč do středního pásma.
     
    35:15
    Perfektní práce v napadání od týmu Šumperka nyní zvedá domácí fanoušky k fandění. Draci dokonce v oslabení zamykají soupeře v útočném pásmu.
     
    35:53
    Jen co se jeden vrátil z trestné lavice, druhý ho nahradí. Další dvě minuty početní výhody pro hostující celek. Tomáš Drtil odsedí dvě minuty za krosček.
     
    36:25
    Hosté se dlouho nemohli dostat ke kotouči na mantinelu, následně přišla nepřesná přihrávka a kotouč ve středním pásmu.
     
    36:55
    Důležitou práci ale nyní odvádí také domácí brankář Vojtěch Mokry, který nyní zlikvidoval dvě přesné střely hostujícího celku!
     
    37:40
    Prozatím nejlépe zvládnuté oslabení Šumperka! Draci nepouštějí soupeře k žádnému souvislému tlaku, navíc se jim podařilo opět vyhodit kotouč mimo obranné pásmo.
     
    37:53
    Draci v plném počtu, navíc v útočném pásmu. Chybí tomu už jen kotouč na jejich holích.
     
    38:36
    Nejprve přišla střela Jakuba Řezáče od modré čáry, která ale branku hostujícího brankáře minula. Pavel Jekel ale následně musel vytáhnout jeden zákrok a to po dobré střele Daniela Vachutky!
     
    39:00
    Opět práce pro Jekela po nahození Jakuba Březáka. Ten, jak je vidět, chce odčinit oslabení týmu z předchozích minut.
     
    39:27
    Ofsajdové postavení přerušilo další domácí akci směrem k Pavlu Jekelovi. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu a to celou půlminutu do konce druhé části.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V té už se ale nic dalšího nestane! Hostující Doudera v poslední šanci Šumperka dobře odzbrojil jednoho ze soupeřů u mantinelu a zabránil tak poslednímu ohrožení branky.

    Stav je nyní po druhé třetině o něco příznivější pro domácí hráče, než po třetině první! Zásluhou dobré rány Lukáše Žalčíka totiž Draci ve 28. minutě snížili na 1:2. O 4 minuty později vrátil zpět dvoubrankové vedení hostům Silvester Kusko, nicméně dvě minuty poté Tomáš Drtil překonal Pavla Jekela od modré čáry!

    Čeká nás posledních 20 minut základní hrací doby, není ale jisté, zda to bude konečných 20 minut dnešního utkání. Za čtrnáct minut jsme zpět!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Martin Pěnčík nezachytil vyhození puku od jednoho z hostujících hráčů, hra se tak přesouvá do útočného pásma Šumperka.
     
    41:05
    Velká šance, která se naskytla domácímu Lukáši Žalčíkovi! Ten ale z bezprostřední blízkosti hostujícího brankáře nepřekonal.
     
    41:27
    Nyní musel pracovat i domácí brankář Vojtěch Mokry, který schoval kotouč v lapačce a přerušil hru. Následovat bude vhazování v obraném pásmu Šumperka.
     
    42:10
    Třetí dějství dnešního utkání ale začalo velmi obranně z obou stran. Není se taky čemu divit, jedna branka může dát úplně jiný směr tomuto zápasu.
     
    42:37
    Ani jeden z aktérů dnešního utkání se zatím v poslední části nedostal k nějaké vyložené šanci. Další střela hostujícího borce byla zblokována do ochranné sítě.
     
    42:56
    Trend nedovolených zákroků se přesunul i do třetí třetiny. Nyní mají hosté možnost odskočit na dvoubrankové vedení. Martin Pěnčík odsedí dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    43:42
    3 na 3 u mantinelu za brankou Vojtěcha Mokryho vyústil v další vyhození kotouče do obranného pásma Třebíče. Zatím žádná vyložená šance.
     
    44:30
    Další vyhození a Třebíč bude muset začít opět z vlastního pásma. Přechod jim problém nedělá, finální přihrávka a zakončení ano.
     
    44:56
    Martin Pěnčík se vrací z trestné lavice a rovnou může bruslit do útočného pásma, kde se Draci nachází.
     
    45:57
    Zakázané uvolnění hostujícího celku opět přerušilo hru. Ani jeden z týmů si zatím není schopen vypracovat větší šanci, nebo zamknout soupeře v útočném pásmu.
     
    46:13
    Střelu Ondřeje Hrachovského od modré čáry stáhl ze vzduchu Pavel Jekel, přerušil hru a následovat bude komerční přestávka.
     
    46:55
    Matěj Psota vyjel s kotoučem až k brance Vojtěcha Mokryho, následně přihrávkou našel volného Bittnera a domácí brankář předvedl prozatimní zákrok večera!
     
    47:24
    Nutno podotknout, že mnozí domácí fanoušci jsou dnes napěněni z výroku hlavních sudích. Nyní ale jasné hákování přehlédnout nemohli! Martin Dočekal se provinil.
     
    48:20
    Zdá se ale, že oprávněně. Další podražení v útočném pásmu Šumperka bylo přehlédnuto a následně hosté vyhodili kotouč do útočného pásma.
     
    49:26
    Vodný a Kusko mohli přidat čtvrtou branku Třebíče, navíc opět ve vlastním oslabení, nicméně nepřesnost v kombinaci daleko nevedla. Hosté jsou v plném počtu.
     
    49:56
    Z ne příliš nadějně se rozvíjející akce přišla dobrá střela jednoho z domácích hráčů, načež povedený zákrok musel předvést Pavel Jekel!
     
    50:36
    Draci ale zapnuli útočnou snahu na maximum a jsou z toho šance v útočném pásmu. Nejprve Drtilova zablokovaná střela, následně přerušení hry a buly u Pavla Jekela.
     
    50:48
    To, že hosté nyní nejsou v nejlepším rozpoložení, dokazuje další zakázané uvolnění z jejich holí. Následovat bude vhazování v jejich obranném pásmu.
     
    51:29
    Denis Kindl nejprve zavezl kotouč do útočného pásma, kde jej Draci rychle ztratili. Nicméně poté přišel údajný faul domácího Daniela Vachutky, který tak svůj tým na dvě minuty oslabil.
     
    52:50
    Nedvídkova přihrávka přes celké útočné pásmo našla volného Šťovíčka, tomu ale střelu vychytal vynikající Vojtěch Mokry!
     
    53:07
    Hosté v druhé polovině třetí třetiny hodně přitvrdili, i když to zatím na jejich trestné lavici nebylo znát. Nyní se už ale trestu nevyknul konkrétně Daniel Poizl, který jde pykat na dvě minuty za sekání.
     
    53:36
    Draci jsou navíc nyní v plném počtu a může tak začít tlak v útočném pásmu! Do konce základní hrací doby ještě zbývá dost času na vyrovnání.
     
    54:30
    Další hraniční zákroky hostujících hráčů vedly až k zisku puku, který byl následně vyhozen až do obranného pásma Šumperka. Draci tak začínají od začátku.
     
    55:27
    Třebíč je nyní v plném počtu, nicméně to se nedá říct o domácích. Další trest je na cestě.
     
    55:27
    Domácí fanoušci vypískávají rozhodčí a ti to asi budou mít při odchodu z ledu hodně složité. Daniel Vachutka si odpyká další trest v této třetině.
     
    56:10
    Draci ale zatím zvládají obrannou hru na jedničku. Další vyhození a hosté budou mít co dělat, aby se dostali zpět do útočného pásma.
     
    56:40
    Další zákrok domácího brankáře po střele Václava Krliše, který se pokusil vstřelit čtvrtou branku hostí od modré čáry.
     
    57:27
    Dvě a půl minuty do konce základní hrací doby, Šumperk nyní v plném počtu a myslím, že teď začne hodně přiostřovat.
     
    58:20
    Rozběhly se nám poslední dvě minuty základní hrací doby a Draci se snaží obstřelovat hostující svatyni.
     
    59:05
    Obrovskou šanci, ve které se teď vyskytli domácí borci, nedokázali přetavit ve vyrovnávací branku! Vypadalo to na Roka Macuha, který se snažil dorážet z bezprostřední blízkosti! Následuje oddechový čas.
     
    59:05
    Vojtěch Mokry zůstává na střídačce a Draci to jdou zkusit v šesti!
     
    59:55
    Už to vypadá, že se nic zásadního nestane. Draci obklopují útočné pásmo, snaží se střílet, ale Pavel Jekel drží tři body pro svůj tým. Ještě jedno vhazování u hostující brány.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme tu konec! Třebíč uhájila jednobrankové vedení, které si do posledního dějství přivezla z prvních 40-ti minut a Drakům se i přes velkou snahu vyrovnat nepodařilo.

    Poslední třetina přinesla hodně ostrý hokej, vyloučení zřejmě mohlo být i dvakrát tolik, nicméně rozhodčí se snažili držet hru plynule. Třebíč tak zůstává dále neporažena a Šumperk si připisuje první domácí prohru v sezóně.

    Loučíme se s Vámi ze šumperské Škoda Arény, někdy příště, nashledanou. (20:32:03)
    Marken.cz

    Daniel Bertók

    Branky a nahrávky: 28. Žálčík (Vildumetz), 34. Drtil (D. Kindl, Vachutka) – 3. Dočekal (M. Furch), 16. Krliš (Nedvídek, M. Furch), 32. Kusko (Dočekal, Ferda)


    DRACI PARS ŠUMPERK: Mokry (M. Holík) – Drtil (A), Pěnčík, Hrachovský, Březák, Dudycha, L. Rutar – Vachutka, D. Kindl (C), Vildumetz – Žálčík (A), Macuh, P. Kratochvíl – A. Furch, Kohút, Bernovský – Antoníček, Šilhavý, Scheuter – J. Horký.
    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičán) – Hunkes, L. Doudera, Poizl, L. Forman, M. Furch, Mlčák, Tureček – Psota, L. Bittner (C), Šťovíček – Střondala, Nedvídek, Krliš – Vodný, Dočekal, Kusko – Ferda (A), Michálek, Křehlík (A).

    Rozhodčí: Veselý, Šudoma – Hranoš, Grančařík
    bahis siteleri