Tampa – Arizona 5:1 (kon.) | Carolina – Boston 3:0 (kon.) | Pittsburgh – Calgary 0:4 (kon.)
St. Louis – Colorado 3:4 (kon.) | Vancouver – Philadelphia 1:2 (kon.) | Seattle – Minnesota 4:1 (kon.)
Anaheim – Buffalo 3:4 (po pr.) | Los Angeles – Winnipeg 2:3 (kon.) | San Jose – Montreal 0:4 (kon.)
po prodl.
Anaheim Ducks
3:4 (0:1, 2:2, 1:0 - 0:1)
Buffalo Sabres
Pátek 29.10.2021, 04:08 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (06:47:52)
    Buffalo odstartovalo sérii čtyř venkovních zápasů vítězstvím
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 37 – 29 | Přesilová hra: 0/1 – 1/2 | Trestné minuty: 4 – 2

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Anthony Stolarz (ANA) – 25 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,2%, odchytal 64:16
    Craig Anderson (BUF) – 34 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,9%, odchytal 64:16

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti.

    Tři hvězdy utkání

    1. Rasmus Asplund (BUF) – 2+0
    2. Cam Fowler (ANA) – 0+1
    3. Troy Terry (ANA) – 1+0
     
    Utkání přihlíželo 12 014 diváků.
     
    Hokejisté Buffala v jednu chvíli vedli rozdílem tří branek, ale nakonec se pořádně nadřeli, aby získali dva body, v Anaheimu po strhující bitvě zvítězili 4:3 po prodloužení.

    Úvodních pětadvacet minut střetnutí jednoznačně patřilo Šavlím, jež si postupně vypracovali tříbrankový náskok. Domácí ovšem přidali do tempa a ještě před koncem druhé třetiny se dostali na kontakt jednoho gólu, načež ve třetí třetině vyrovnali a poslali utkání do prodloužení. Vypadalo to, že zápas půjde do samostatných nájezdů, ale v poslední minutě nastaveného času zafungovala souhra mezi dvěma Švédy, po výborné práci Olofssona rozhodl o vítězství Buffala svým druhým gólem Rasmus Asplund.

    Svěřenci kouče Granata se díky vítězství posunuli v tabulce Východní konference na velmi pěkné čtvrté místo, Anaheim navzdory získanému bodu spadl v Západní konference na třináctou příčku.
     
    Konec zápasu.
    64:16 Rasmus ASPLUND - 3:4
     
    64:16
    Sabres právě vstřelili branku!
    Bonusový bod bere Buffalo! Olofsson se proháčkoval mezi Zegrasem a Drysdalem, načež jej nevyvedlo z míry ani hákování druhého zmíněného konkurenta a k pravé tyči naservíroval kotouč před prázdnou bránu RASMUSI ASPLUNDOVI, jemuž nedělalo žádný problém přidat svůj druhý gól a ukončit tak utkání. Asistence: Victor Olofsson a Rasmus Dahlin.
     
    64:02
    Prodloužení se přehouplo do své poslední minuty. Trevor Zegras přes dva protihráče zkusil touš propasírovat k Deslauriersovi, podle očekávání neuspěl.
     
    63:39
    Přečíslení dvou na jednoho skončilo neúspěchem. Adam Henrique hledal v pravém kruhu Steela, obránce Pysyk puk usměrnil pod betony brankáře.
     
    63:21
    Hokejisté v černých dresech sice kombinovali v útočném pásmu, nicméně chyběl pohyb a k žádné příležitosti tak nedošlo, nahrávku před bránu zastavil Hägg.
     
    62:45
    Rychle na druhou stranu. Trevor Zegras se zdviženou hlavou našel v pravém kruhu Terryho, proti němuž výborně zakročil pravým betonem Anderson.
     
    62:17
    Dahlin sehrál důležitou roli i v útočné akci. Po výměně puku s Hinostrozou střílel kousek za modrou čárou nad bránu.
     
    61:46
    Troy Terry si věřil na Ramuse Dahlina. Zkusil mi odvážně prohodit černou gumu mezi bruslemi, švédský obránce se obelstít nenechal.
     
    61:22
    Jako první musel v nastaveném čase zasahovat Anthony Stolarz. Neřešil nic složitého, Dylan Cozens do něj puk nahrnul a gólman ho udržel pod lapačkou.
     
    60:36
    Hosté najeli o útočného pásma, ale Zemgus Girgensons z něj pod tlakem Milana zase rychle vyjel. Buffalo si dává velký pozor na případný únik.
     
    60:10
    V prodloužení se můžeme těšit na velké množství zajímavých situací. Hraje se tři na tři, takže je na ledě velké množství prostoru.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 28. T. Terry (Getzlaf, Fowler), 37. Henrique (Silfverberg, Lundeström), 46. Benoit (Shattenkirk) – 16. Girgensons (Okposo, Pysyk), 25. R. Asplund (Dahlin, V. Olofsson), 27. Ruotsalainen (Bjork, Hinostroza), 65. R. Asplund (V. Olofsson, Dahlin)


    Anaheim Ducks: Stolarz (J. Gibson) – Drysdale, H. Lindholm, Manson (A), Fowler, Shattenkirk, Benoit – Rakell, Zegras, Henrique – T. Terry, Getzlaf (C), Steel – Silfverberg (A), Lundeström, Milano – Comtois, Groulx, Deslauriers.
    Buffalo Sabres: C. Anderson (Tokarski) – Butcher, Dahlin, Pysyk, Hägg, C. Miller, Bryson – Hinostroza, Cozens, J. Skinner – V. Olofsson, Tage Thompson, R. Asplund – Okposo (A), Girgensons (A), Caggiula – Hayden, Ruotsalainen, Bjork.

    Rozhodčí: Dunning, Skilliter – Gibbons, Galloway

    Diváci: 12 014
    thejrc.org