Tampa – Arizona 5:1 (kon.) | Carolina – Boston 3:0 (kon.) | Pittsburgh – Calgary 0:4 (kon.)
St. Louis – Colorado 3:4 (kon.) | Vancouver – Philadelphia 1:2 (kon.) | Seattle – Minnesota 4:1 (kon.)
Anaheim – Buffalo 3:4 (po pr.) | Los Angeles – Winnipeg 2:3 (kon.) | San Jose – Montreal 0:4 (kon.)
po prodl.
Anaheim Ducks
3:4 (0:1, 2:2, 1:0 - 0:1)
Buffalo Sabres
Pátek 29.10.2021, 04:08 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné brzké páteční ráno. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Anaheimem a Buffalem.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Anaheim Ducks

    Hokejisté Anaheimu mají po loňské sezóně co zlepšovat. V netradiční základní části hrané na divize byli zařazeni do té Západní, kde na sedmičku soupeřů nestačili a skončili na posledním osmém místě s odstupem šesti bodů na Žraloky ze San Jose. Ani letos to zatím nevypadá na velkou díru do světa. Svěřenci kouče Eakinse sice v prvních třech utkáních vyhráli hned třikrát, od té doby ovšem drží sérii čtyř porážek v řadě, naposledy doma podlehli Winnipegu těsně 3:4. Nejproduktivnějším hráčem celku je Troy Terry se sedmi body.
     
    Buffalo Sabres

    Buffalo je zatím příjemným překvapením úvodu sezóny. Loni jednoznačně nejhorší tým celé soutěže v dosavadních šesti utkáních zvítězil hned čtyřikrát, přičemž s New Jersey prohrál až po prodloužení, po základní hrací době padl pouze doma s Bostonem. Naposledy si svěřenci kouče Granata vyšlápli dokonce na obhájce Stanley Cupu, Tampu Bay na domácím ledě porazili vysoko 5:1. Momentálně jsou se ziskem devíti bodů ve Východní konferenci na velmi pěkném 4. místě. Týmovou produktivitu vede švédský útočník Victor Olofsson s šesti body.
     
    Česká a slovenská stopa

    Bez české a slovenské účasti.
     
    Úvodní sestavy:

    Anaheim Ducks: Stolarz (J. Gibson) – Drysdale, H. Lindholm, Manson (A), Fowler, Shattenkirk, Benoit – Rakell, Zegras, Henrique – T. Terry, Getzlaf (C), Steel – Silfverberg (A), Lundeström, Milano – Comtois, Groulx, Deslauriers.

    Buffalo Sabres: C. Anderson (Tokarski) – Butcher, Dahlin, Pysyk, Hägg, C. Miller, Bryson – Hinostroza, Cozens, J. Skinner – V. Olofsson, Tage Thompson, R. Asplund – Okposo (A), Girgensons (A), Caggiula – Hayden, Ruotsalainen, Bjork.

    Rozhodčí: Dunning, Skilliter – Gibbons, Galloway.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas začal! Dlouho se na premiérové přerušení nečekalo, nahození Hinostrozy odrazil rukavicí na vlastní střídačku Cam Fowler.
     
    00:41
    S rozehrávkou si dal záležet Robert Hägg. Po levém mantinelu našel Girgensonse, ten protečoval do útočného pásma.
     
    01:21
    Do hry se zapojil domácí gólman Anthony Stolarz. Vystartoval proti puku a Shattenkirkovi nahrál těsně před Cozensem.
     
    01:50
    Do útoku vyrazili domácí. Troy Terry naznačil nahrávku, aby nakonec střílel od pravého mantinelu, Craig Anderson se překvapit nenechal.
     
    02:20
    Zákrok i na druhé straně. Anthony Stolarz se přesunul k pravé tyčce proti Jeffu Skinnerovi včas, načež zasáhl vyrážečkou.
     
    02:46
    Po sérii odrazů se k puku dostal mezi kruhy Trevor Zegras. Na nic nečekal a střílel forhendem, Anderson včas vytrčil vyrážečku.
     
    03:19
    Akce Anaheimu pokračovala. S dalším střeleckým pokusem přispěchal Sam Steel, tentokráte za gólmana odvedl práci obětavě blokující Mark Pysyk.
     
    03:50
    Za dlouhou nahrávkou Hägga se vydal Arttu Ruotsalainen. Puk získal, nicméně přes Silfverberga vystřelil slabě, navíc vedle brány.
     
    04:11
    Buffalo drží soupeře pod zámkem. Pěknou kombinaci završil střeleckým pokusem z mezikruží Dylan Cozens, touš proletěl o decimetry nad břevnem.
     
    04:33
    Victor Olofsson nedokázal stáhnout velkou ztrátu na Kevina Shattenkirka. Obránce si pod tlakem poradila a po mantinelu poslal touš do středního pásma.
     
    05:35
    Žabičku napříč útočným pásmem zpracoval pravou bruslí Will Butcher. Zastavil tak protiútok Kačerů a otočil hru zpět do útočného pásma Šavlí.
     
    05:56
    Zpracování nevyšlo, Arttu Ruotsalainen alespoň dostal hru do střední třetiny. Fotbalově pravou patičkou usměrnil černou gumu mimo dosah Comtoise.
     
    06:15
    Dvakrát v krátkém časovém sledu pálil Cam Fowler. V prvním případě trefil bránícího Haydena, napodruhé zase těsně přestřelil.
     
    06:37
    Slibnou příležitost si vypracoval Isac Lundeström. jeho pokus Anderson vyrazil pouze k Mansonovi, ten místo odkryté části brány trefil boční síť.
     
    07:20
    Za vlastní brankou si s útočníkem výborně poradil Mark Pysyk. Přišpendlil jej na mantinel a získal kotouč do svého držení.
     
    07:45
    Útočná akce i na druhé straně. Vinnie Hinostroza rozjel Girgensonse, tomu vystavil stopu pozičně skvěle postavený Sonny Milano.
     
    08:30
    Delší dobu se hraje bez přerušení. Robert Hägg vyhodil po mantinelu tak šikovně, že se nepískal icing, hrát musel za bránou Stolarz.
     
    08:44
    Možná ani nevěděl jak, ale zabránil gólu. Po zákroku levým betonem Craig Anderson ztratil stabilitu a Manson pak trefil jeho pravý beton.
     
    09:21
    velkou rychlost nabral po pravém mantinelu Drake Caggiula. Zkusil se natlačit až před bránu, to mu znemožnil Kevin Shattenkirk.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:53
    Přechod přes střední pásmo Šavlím nevyšel. Tage Thompson si zkusil ovážně hodit kotouč mezi bruslemi Fowlera, domácí bek se nenachytal.
     
    10:31
    Konečně došlo k přerušení hry. Důvodem je postavení mimo hru domácího mužstva, Sam Steel zpracovával puk až za modrou čárou.
     
    10:52
    Utkání pokračuje. zakončení chtěl najít cestu Jeff Skinner, nicméně proti třem protihráčům svedl předem ztracený souboj.
     
    11:25
    Zápas má velkou kvalitu, zatím to nevypadá, že se potkali nejhorší týmy uplynulé sezóny. Průnik Dahlina v poslední chvíli zastavil Henrique.
     
    11:44
    Do protiútoku se okamžitě vydal Nicolas Deslauriers. V útočném pásmu počkal na doplnění a na modrou nabil Drysdaleovi, jehož ránu schoval Anderson v lapačce.
     
    12:28
    Vinnie Hinostroza se proháčkoval za záda Silfverberga, jenže na střelu už mo nezbylo dostatek sil, puk jen slabě poslal pod Stolarzovu lapačku.
     
    12:46
    Do brejku poněkud překvapivě vyrazil obránce Jamie Drysdale. Pod tlakem Okposa zakončoval bekhendem do pravého betonu gólmana.
     
    13:22
    Útočné choutky ukázal jiný obránce, a sice hostující Rasmus Dahlin. Pěkně si obhodil puk kolem Lundeströma, za nějž zaskočil Hampus Lindholm.
     
    13:50
    Do útočného pásma projel s pukem na holi Arttu Ruotsalainen. Nedočkal se ovšem podpory od spoluhráčů a sám proti dvěma neuspěl.
     
    14:22
    Zatím se do hry příliš nedostává domácí kapitán Ryan Getzlaf. Nyní nahrával od pravého mantinelu mezi kruhy Deslauriersovi, do přihrávku vložil hokejku Pysyk.
     
    14:45
    Domácí mužstvo ještě v útočné třetině zůstalo, ale nic zajímavého si vytvořit nedokázalo, slabé Fowlerovo nahození proletělo vedle pravé tyče.
     
    15:03
    Sabres právě vstřelili branku!
    Pěkná, svižná akce, Šavle vedou! Okposo nezazmatkoval a dokonalou nahrávkou našel v levém kruhu ZEMGUSE GIRGENSONSE, jenž zvládl zakončení parádně, kotouč poslal pod břevno mimo dosah marně se přesunujícího Stolarze. Asistence: Kyle Okposo a Mark Pysyk.
    15:03 Zemgus GIRGENSONS - 0:1
     
    15:44
    Kyle Okposeo je při chuti a k asistenci chtěl přidat i gól. Střílel z pravého kruhu, Anthony Stolarz si mezeru mezi betony pohlídal.
     
    16:22
    Cam Fowler si dvakrát vyměnil puk v obranném pásmu s Mansonem, až pak se vydal do útoku. Jeho dlouhý pas Steel nezvládl zpracovat, pouze protečovat.
     
    16:46
    Souboj v rohu kluziště útočného pásma Ducks dopadl vítězně pro Tage Thompsona. Využil pomoci Haydena, společnými silami touš dotlačili ven z obranné třetiny.
     
    17:07
    Hru vyrážečkou zvládá Anthony Stolarz velmi dobře. Nenechal se rozhodit ani otírajícím Hinostrozou, nahrál u pravého mantinelu volnému Terrymu.
     
    17:40
    Dlouho netrvalo a znovu útočili hosté. Od modré čáry střílel Zemgus Girgensons, blokujícím hráčem tečovaný puk zpacifikoval Stolarz.
     
    18:22
    Mladý Kanaďan Dylan Cozens ukázal něco ze svých individuálních dovedností. Nabruslil mezi tři protihráče, mezi nimiž si našel i prostor ke střele, pokus k pravé tyči zastavil gólman betonem.
     
    18:47
    Velkou rychlost nabral Zemgus Girgensons, přesto jej Sonny Milano dokázal zastavit. Přilepil se mu na záda, soupeř pod jeho tlakem ztratil stabilitu a upadl.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:16
    Těžkou nahrávku zpracoval Robert Hägg až za modrou čárou. Zacouval téměř až do obranného pásma, načež přenesl hru k pravému mantinelu na Dahlina.
     
    19:36
    Krátce před odchodem do šaten ještě jedna nadějně vypadající šance pro Anaheim. Anderson po zákroku proti střele Terryho skončil na zádech, Steel dorážkou trefil jednoho z obránců.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 17 – 12.
     
    Buffalo zatím potvrzuje velmi dobrý vstup do nové sezóny, po první třetině vede v Anaheimu nad místními Kačery nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Důležitý první gól vstřelil v 16. minutě Zemgus Girgensons, jenž z levého kruhu poslal střelu pod břevno mimo dosah Stolarze. Vedení Šavlí je zasloužené. Sice nejsou střelecky aktivnějším týmem, avšak vytvořily si větší množství nebezpečných situací.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:00.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, pojďme na ni! Ryan Getzlaf zvládl buly proti Arttu Ruotsalainenovi, útočit tak můžou hokejisté Anaheimu.
     
    20:32
    Od modré čáry nebezpečně nahazoval Will Butcher. Před gólmanem nebezpečně tečoval Dylan Cozens, avšak puk zvedl až do ochranné sítě.
     
    21:22
    Po vhazování v útočném pásmu střílel forhendem Jeff Skinner. Méřidla neseřídil ideálně, černou gumu poslal nad horní tyč.
     
    21:45
    Sam Steel střílel z levého kruhu do vyrážečky Andersona, o dorážku se přihlásil Trevor Zegras. Jeho pokus gólman vykopl pravým betonem.
     
    22:15
    V rychlostním souboji Kyle Okposo ujel Fowlrerovi a ocitl se za bránou soupeře. Zkusil obtočení a zasunutí touše k levé tyči, Stolarz se překvapit nenechal.
     
    22:36
    Cam Fowler podpořil ofenzivu, kýžené vyrovnání ovšem nepřišlo. Na prudké nahození před bránu Silfverberg nedosáhl.
     
    23:00
    Další zajímavá příležitost pro Kačer. Ocitl se v ní Isac Lundeström, z bezprostřední blízkosti ovšem nenašel recept na dobře postaveného gólmana.
     
    23:30
    Až ve druhé třetině rozhodčí poprvé vylučují. Na trestnou lavici poslali domácího útočníka Nicolase Deslaurierse za nedovolené bránění, jehož se dopustil v útočném pásmu proti Haydenovi.
     
    24:06
    Krásné individuální akci chyběla jen gólová tečka. Isac Lundeström se stahovačkou zbavil Dahlina, načež zvolil bekhendovou kličku, puk následně mezi betony Stolarze nepropasíroval.
    24:06 Lundeström pěknou individuální akci nedotáhl do gólového konce
     
    24:24
    Sabres právě vstřelili branku!
    Nedáš – dostaneš! Hokejisté Buffala okamžitě přenesli hru do útočného pásma a přesilovková kombinace neměla dlouhého trvání. Přes Olofssona a Dahlina puk doputoval do pravého kruhu k RASMUSOVI ASPLUNDOVI, ten svižnou forhendovou střelou z první našel prostor u bližší tyče. Asistence: Rasmus Dahlin a Victor Olofsson.
    24:24 Rasmus ASPLUND - 0:2
     
    25:30
    Domácí si jsou určitě moc dobře vědomi, že musí přidat směrem do ofenzivy. Tak se také stalo, Nicolas Deslauriers vystřelil nad bránu.
     
    26:01
    Sabres právě vstřelili branku!
    Druhá rána v průběhu necelých dvou minut, s Anaheimem to nevypadá vůbec dobře. Od Hinostrozy obdržel na střed nahrávku Bjork, který střílel zápěstím mimo tři tyče, avšak těsně před brankou šťastně trefil ARTTU RUOTSALAINENA, od nějž se černá guma odrazila do sítě. Asistence: Anders Bjork a Vinnie Hinostroza.
    26:01 Arttu RUOTSALAINEN - 0:3
     
    26:06
    Komplikace Anaheimu nekončí. Prakticky ihned po vhazování vyfasoval menší dvouminutový trest Josh Manson, jenž nedovoleným způsobem zabránil v jízdě Skinnerovi.
     
    26:18
    Početní převaha Šavlí trvala pouhých dvanáct sekund. Síly se vyrovnávají zásluhou Rasmuse Aspunda, ten v útočné třetině fauloval Shattenkirka.
     
    27:10
    Zemgus Girgensons si na druhý úspěch ještě bude muset počkat. Najel si do zajímavé střelecké pozice, z pravého kruhu ovšem na Stolarze nevyzrál.
     
    27:29
    Zdálo se, že Tage Thompson bude po skvěle provedeném bekhendovém blafáku zasouvat do odkryté brány, jenže zakončení mu vůbec nevyšlo a puk poslal do levého betonu gólmana.
     
    27:46
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Kačeři vstřelili gól naděje! Kapitán Getzlaf mezi dvěma protihráči nahrál kotouč do pravého kruhu rozjetému TROYOVI TERRYMU, čtyřiadvacetiletý Američan skóroval střelou nad lapačku Andersona. Asistence: Ryan Getzlaf a Cam Fowler.
    27:46 Troy TERRY - 1:3
     
    28:30
    Hokejisty v černých dresech vstřelený gól pochopitelně nakopl. O kontaktní gól se pokusil Josh Manson, ovšem bekhendem minul.
     
    29:21
    Trevor Zegras počkal na doplnění, načež přihrál na modrou Lundeströmovi, jeho dělovka proletěla vysoko nad břevnem.
     
    29:47
    Do přehuštěného brankoviště adresoval nahrávku Ryan Getzlaf. Viděl Troye Terryho, jeho úmysl zastavil Anderson svou vyrážečkou.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Buffalo v jednu chvíli vedlo už tříbrankovým rozdílem, ale domácí zásluhou Troye Terryho stáhli manko na dva góly.
     
    30:44
    Štěstí střelou od modré čáry pokusil Zemgus Girgensons. Anthony Stolarz reagoval pozdě, ale měl štěstí, černá guma vyletěla nad břevnem.
     
    31:28
    Domácí se marně snaží dostat z pod tlaku. Isac Lundeström sice vypíchl puk Hinostrozovi, ale jen k Dahlinovi připravenému na modré čáře.
     
    31:55
    Rozehrávku soupeře vystihl Adam Henrique a vystartoval do protiútoku. Projel za bránou, načež zkusil zasunout k bližší tyči, Anderson přilepil beton k tyči včas.
     
    32:24
    O přerušení hry se zasloužil Nicolas Deslauriers. Před útočnou modrou udělal kličku navíc, s níž nepočítal spoluhráč Sonny Milano, výsledkem je ofsajd.
     
    32:50
    Stále platí, že zápas plyne v rychlém tempu. Ofenzivu podpořil zadák Robert Hägg, cestu mu zatarasil až poslední obránce Jamie Drysdale.
     
    33:29
    U levého mantinelu zůstal opomenutý Kyle Okposo. O dobrou příležitost se připravil sám, když zaškobrtl a skončil na ledě.
     
    33:55
    Střelu Benoita-Oliviera Groulxe z velkého úhlu si Craig Anderson pohlídal. Puk mu sice vypadl z lapačky, ale bleskově si jej vyrážečkou stáhl zpět.
     
    34:06
    Drake Caggiula nastřelil touš z obranného pásma a doufal, že spoluhráč Jeff Skinner přebruslí Shattenkirka. Nestalo se, proto rozhodčí odpískal icing.
     
    34:35
    Gólman Anthony Stolarz vyrážečkou alespoň zpomalil nahození Millera po mantinelu. To bylo klíčové, Cam Fowler díky tomu mohl hrát před Dahlinem.
     
    35:16
    Jeff Skinner se mezi kruhy probojoval k zakončení. Střílel na dlouhou hokejku bekhendem, Stolarz změnu skóre nepřipustil.
     
    35:49
    Za vlastní bránou operoval s kotoučem Arttu Ruotsalainen. Před dotírajícím Terrym volil nahrávku po levém mantinelu, přičemž našel volného spoluhráče Hinostrozu.
     
    36:17
    Ryan Getzlaf zblokoval střelu Pysyka a vyslal do brejku Silfverberga. Ten dostal puk před bránu, ve svém branovišti kraloval Anderson, ten zakročil pravým betonem proti slabému pokusu Lundeströma.
     
    36:29
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Je zaděláno na drama! Akce Anaheimu pokračovala a na jejím konci byl kontaktní gól! Silfverberg nahrál před branku ADAMOVI HENRIQUEMU. Kanaďan prvním pokusem trefil pravý beton brankáře, ale mohl i dorážet, napodruhé černou gumu bezpečně poslal do odkryté části soupeřovy svatyně. Asistence: Jakob Silfverberg a Isac Lundeström.
    36:29 Adam HENRIQUE - 2:3
     
    37:30
    Buffalo je rázem pod velkým tlakem. Bylo by velkou ránou pro psychiku, pokud by ztratili tříbrankové vedení, kterým ještě před pár minutami disponovali.
     
    38:22
    Kačeři pokračují v útočení. Kevin Shattenkirk nahazoval před bránu, tečující Troy Terry usměrnil kotouč těsně vedle pravé tyče.
     
    38:47
    Tentokráte již musel zasahovat Craig Anderson. Zmenšil střelecký úhel Nicolasi Deslauriersovi a jeho pokus vykopl pravým betonem.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:23
    Pod tlakem Robert Hägg dlouho neotálel a odpálil hrací předmět přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Anaheim bojuje o vyrovnání ještě ve druhé části.
     
    39:49
    Tento cíl se ovšem splnit nepodaří. Naopak ještě do brejku vystartoval Rasmus Asplund, toho nepustil za svá záda Sonny Milano.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 27 – 26.
     
    Góly nabitá druhá třetina přinesla po dvou trefách na každé straně. Nejprve střílelo do černého Buffalo, které zásluhou Rasmuse Asplunda a Arttu Ruotsalainena odskočilo už do tříbrankového vedení, ale domácí se nesložili a zásahy Troye Terryho a Adama Henriqua se vrátili na dostřel. Šavlím přestávka určitě pomůže, neboť závěr prostředního dějství strávili pod tlakem a vyrovnání viselo ve vzduchu, Kačeři svůj cíl zkusí dotáhnout do zdárného konce ve třetí dvacetiminutovce.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Dylan Cozens vyhrál vhazování na Rasmuse dahlina, ten se do útočení zatím příliš nemá.
     
    40:32
    Talentovaný švédský obránce nakonec přeci jen přidal a najel do útočného pásma. V levém kruhu hledal Skinnera, nahrávku vystihl Zegras.
     
    41:21
    Je na Anaheimu, aby na soupeře vyvinul tlak, lze jen těžko očekávat, že by hru udávaly Šavly, jež vedou a stačí jim hlídat náskok.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:45
    Mezi kruhy obdržel zajímavou nahrávku Ryan Getzlaf. Mohl zpracovávat, ale rozhodl se střílet z první, prostor u pravé tyče minul.
     
    42:22
    Od levého mantinelu se až před bránu natlačil Troy Terry. V pádu vystřelil forhendem, Craig Anderson zakročil pravým betonem.
     
    42:47
    Úspěšný zákrok i na druhé straně. Dobrou práci odvedl gólman Anthony Stolarz, jenž vyjel proti Cozensovi, ten pak neměl kudy vsítit gól.
     
    43:19
    Od modré čáry nahazoval Mark Pysyk. Černou gumu v průběhu letu lehce tečoval Kyle Okposo, přesto proletěla vedle brány.
     
    43:50
    Dlouho si dal s rozehrávkou záležet Robert Hägg, ale mohl si to dovolit, protože ho nikdo nenapadal. nakonec zvolil pas na Girgensonse.
     
    44:23
    V plné rychlost zvládl Arttu Ruotsalainen i vystřelit. Z velkého úhlu ovšem Stolarze nezaskočil, domácí brankář včas vykopl levý beton.
     
    44:47
    Zákrok i na druhé straně pro Craiga Andersona. Ve výstroji udržel černou gumu poté, co od modré střílel příklepem Hampus Lindholm.
     
    45:06
    Jamie Drysdale tušil o rozjetém Terrym po levém mantinelu. Zkusil mu aresovat nahrávku, bránící Hinostroza ji ztečoval na domácí střídačku.
     
    45:30
    Opatrná hra Sabres pokračuje. Will Butcher si dvakrát rozmyslel nahrávku, až nakonec zapojil do hry Cozense, jehož čistým způsobem zastavil Shattenkirk.
     
    45:59
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Hosté jsou za svou pasivní hru potrestáni třetím inkasovaným gólem, je vyrovnáno! Premiérový gól v NHL vstřelil SIMON BENOIT, jehož ránu zápěstím lehce tečoval Cozens a Andersonovi puk propadl mezi levou rukou a tělem. Puk na památku nesmí chybět, jeden z hráčů Anaheimu jej hodil členovi trenérského týmu. Asistence: Kevin Shattenkirk.
    45:59 Simon BENOIT - 3:3
     
    46:30
    Domácí jsou na koni, což je pochopitelné. V jednu chvíli ztráceli tři góly, nyní mohou pomýšlet na fantastický obrat.
     
    47:21
    Který nebyl vůbec daleko! Trevor Zegras nezazmatkoval a z pravé strany hledal před prázdnou bránou Getzlafa, tomu v poslední chvíli zabránil v zakončení Dahlin.
     
    47:45
    Také Kačeři si ale pochopitelně musí dávat velký pozor na zadní vrátka. Do těch zkusil nahlédnout Dylan Cozens, zastavil jej Fowler.
     
    48:20
    Maxime Comtois nahrál od pravého mantinelu mezi kruhy Deslauriersovi. Po krátkém zpracování následovala střelu, kterou udržel Anderson.
     
    48:52
    Hostující gólman si na nudu rozhodně stěžovat nemůže. Výborně se přesunul k pravé tyči proti střele Terryho, i v tomto případě způsobil přerušení hry.
     
    49:22
    Krátce po vhazování v útočném pásmu střílel Cam Fowler. Dobrou práci odvedl obětavě blokující Mark Pysyk, touš odrazem od jeho těla zamířil nad bránu.
     
    49:47
    Není to poprvé, co se Anthony Stolarz zapojil do hry vyrážečkou. Zvedl hlavu a černou gumu posunul za sebe volnému Mansonovi.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Anaheim srovnal stav utkání a je blízko bodovému zisku, momentálně to vypadá na prodloužení.
     
    50:52
    Kyle Okposo vysoko napadal Mansona, nicméně k zaváhání jej nepřiměl. Obránce po mantinelu přesunul hru do středního pásma.
     
    51:28
    Šavle se zřejmě oklepaly z vyrovnávací trefy a začínají se více tlačit do ofenzivy. John Hayden vypálil zápěstím těsně vedle pravé tyče.
     
    51:48
    Akce hostujícího celku pokračovala. Volný hrací předmět sebral Vinnie Hinostroza, načež jsme sledovali jeho neúspěšné obkroužení brány.
     
    52:25
    Will Butcher vhodil touš z obranného pásma takovým způsobem, že rozhodčí musel odpískat zakázané uvolnění. Unavená pětice Sabres tak nemůže vystřídat.
     
    52:36
    Důležité buly Arttu Ruotsalainen zvládl a Vinnie Hinostroza pak přenesl hru mimo obrannou třetinu. Hosté stihli změnit pětku na ledové ploše.
     
    53:19
    Presink Isaca Lundeströma dostal Millera pod tlak, avšak zadák Buffala si poradil a po mantinelu zapojil do hry Caggiulu.
     
    53:45
    Přerušení je po málu, hra rychlým tempem směřuje do prodloužení. Dylan Cozens uspěl proti Benoitovi, avšak nevyzrál na Shattenkirka.
     
    54:17
    Bylo zjevné, že Robert Hägg nechce rozehrávku uspěchat. Středem poslal puk Girgensonsovi, Lotyšův pas na Okposa zastavil Drysdale.
     
    54:58
    Právě Jamie Drysdale stál na konci domácí útočné akce. Střílel od pravého mantinelu od modré čáry, Anderson na puk dobře viděl a s přehledem zakročil.
     
    55:16
    Sám proti třem neměl Ryan Getzlaf žádnou šanci na úspěch. Situace dopadla podle očekávání, domácí kapitán skončil na ledě a bez puku.
     
    55:55
    Trevor Zegras vymyslel parádní nahrávku napříč útočným pásmem na Sonnyho Milana, jenž mířil k bližší levé tyči, avšak Anderson se skvěle přesunul a zasáhl ramenem.
     
    56:18
    Drysdale se přiblížil blíže bráně, ale ani tato skutečnost neznamenala vedoucí gól, svižný projektil ze zápěstí vyrazil Anderson nad bránu.
     
    56:45
    Druhá formace Ducks rozpoutala v útočném pásmu soupeře zajímavou kombinaci, kterou zakončil Troy Terry střelou nad břevno.
     
    57:23
    Do brejku vystartoval John Hayden. Unikl osobnímu strážci a zkusil přes Fowlera najet až před bránu, obránce mu v cestě zamezil.
     
    57:57
    Od levého mantinelu vyzkoušel střelecké štěstí Zemgus Girgensons. od hokejky blokujícího Henriquea puk skončil v ochranné síti.
     
    58:30
    Jeff Skinner si vyměnil puk s Brysonem, načež střílel z levého kruhu do horních pater brány. Anthony Stolarz ukryl touš v lapačce.
     
    58:42
    Domácí kapitán Ryan Getzlaf zvládl důležité buly v útočném pásmu. Puku se chopil Kevin Shattenkirk a vysokým obloučkem ho nasměroval do střední třetiny.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:13
    Zajímavý střelecký pokus vyprodukoval Drake Caggiula. Z velkého úhlu chtěl propasírovat puk mezi pravou tyčkou a ramenem gólmana do sítě, přičemž trefil vnější stranu brankové konstrukce.
     
    59:46
    Adam Henrique podnikl útočný výpad po pravé straně, jenže jej žádný ze spoluhráčů nepodpořil a sám proti dvojici obránců byl bez šance.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 3. třetině: 37 – 27.
     
    Zápas mezi Anaheimem a Buffalem půjde do prodloužení. V závěrečné dvacetiminutovce padl jediný gól, vyrovnání zařídil ve 46. minutě svým premiérovým gólem v NHL Simon Benoit. Domácí byli i ve zbývajících minutách lepším týmem, ale velmi dobře chytající Craig Anderson další změnu skóre nepřipustil. Naopak v závěru mohl o vítězství Šavlí rozhodnout Drake Caggiula, jeho pokus z úhlu však skončil na tyči.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    V prodloužení se můžeme těšit na velké množství zajímavých situací. Hraje se tři na tři, takže je na ledě velké množství prostoru.
     
    60:36
    Hosté najeli o útočného pásma, ale Zemgus Girgensons z něj pod tlakem Milana zase rychle vyjel. Buffalo si dává velký pozor na případný únik.
     
    61:22
    Jako první musel v nastaveném čase zasahovat Anthony Stolarz. Neřešil nic složitého, Dylan Cozens do něj puk nahrnul a gólman ho udržel pod lapačkou.
     
    61:46
    Troy Terry si věřil na Ramuse Dahlina. Zkusil mi odvážně prohodit černou gumu mezi bruslemi, švédský obránce se obelstít nenechal.
     
    62:17
    Dahlin sehrál důležitou roli i v útočné akci. Po výměně puku s Hinostrozou střílel kousek za modrou čárou nad bránu.
     
    62:45
    Rychle na druhou stranu. Trevor Zegras se zdviženou hlavou našel v pravém kruhu Terryho, proti němuž výborně zakročil pravým betonem Anderson.
     
    63:21
    Hokejisté v černých dresech sice kombinovali v útočném pásmu, nicméně chyběl pohyb a k žádné příležitosti tak nedošlo, nahrávku před bránu zastavil Hägg.
     
    63:39
    Přečíslení dvou na jednoho skončilo neúspěchem. Adam Henrique hledal v pravém kruhu Steela, obránce Pysyk puk usměrnil pod betony brankáře.
     
    64:02
    Prodloužení se přehouplo do své poslední minuty. Trevor Zegras přes dva protihráče zkusil touš propasírovat k Deslauriersovi, podle očekávání neuspěl.
     
    64:16
    Sabres právě vstřelili branku!
    Bonusový bod bere Buffalo! Olofsson se proháčkoval mezi Zegrasem a Drysdalem, načež jej nevyvedlo z míry ani hákování druhého zmíněného konkurenta a k pravé tyči naservíroval kotouč před prázdnou bránu RASMUSI ASPLUNDOVI, jemuž nedělalo žádný problém přidat svůj druhý gól a ukončit tak utkání. Asistence: Victor Olofsson a Rasmus Dahlin.
    64:16 Rasmus ASPLUND - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Buffala v jednu chvíli vedli rozdílem tří branek, ale nakonec se pořádně nadřeli, aby získali dva body, v Anaheimu po strhující bitvě zvítězili 4:3 po prodloužení.

    Úvodních pětadvacet minut střetnutí jednoznačně patřilo Šavlím, jež si postupně vypracovali tříbrankový náskok. Domácí ovšem přidali do tempa a ještě před koncem druhé třetiny se dostali na kontakt jednoho gólu, načež ve třetí třetině vyrovnali a poslali utkání do prodloužení. Vypadalo to, že zápas půjde do samostatných nájezdů, ale v poslední minutě nastaveného času zafungovala souhra mezi dvěma Švédy, po výborné práci Olofssona rozhodl o vítězství Buffala svým druhým gólem Rasmus Asplund.

    Svěřenci kouče Granata se díky vítězství posunuli v tabulce Východní konference na velmi pěkné čtvrté místo, Anaheim navzdory získanému bodu spadl v Západní konference na třináctou příčku.
     
    Utkání přihlíželo 12 014 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 37 – 29 | Přesilová hra: 0/1 – 1/2 | Trestné minuty: 4 – 2

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Anthony Stolarz (ANA) – 25 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,2%, odchytal 64:16
    Craig Anderson (BUF) – 34 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,9%, odchytal 64:16

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti.

    Tři hvězdy utkání

    1. Rasmus Asplund (BUF) – 2+0
    2. Cam Fowler (ANA) – 0+1
    3. Troy Terry (ANA) – 1+0
    Buffalo odstartovalo sérii čtyř venkovních zápasů vítězstvím
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (06:47:52)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 28. T. Terry (Getzlaf, Fowler), 37. Henrique (Silfverberg, Lundeström), 46. Benoit (Shattenkirk) – 16. Girgensons (Okposo, Pysyk), 25. R. Asplund (Dahlin, V. Olofsson), 27. Ruotsalainen (Bjork, Hinostroza), 65. R. Asplund (V. Olofsson, Dahlin)


    Anaheim Ducks: Stolarz (J. Gibson) – Drysdale, H. Lindholm, Manson (A), Fowler, Shattenkirk, Benoit – Rakell, Zegras, Henrique – T. Terry, Getzlaf (C), Steel – Silfverberg (A), Lundeström, Milano – Comtois, Groulx, Deslauriers.
    Buffalo Sabres: C. Anderson (Tokarski) – Butcher, Dahlin, Pysyk, Hägg, C. Miller, Bryson – Hinostroza, Cozens, J. Skinner – V. Olofsson, Tage Thompson, R. Asplund – Okposo (A), Girgensons (A), Caggiula – Hayden, Ruotsalainen, Bjork.

    Rozhodčí: Dunning, Skilliter – Gibbons, Galloway

    Diváci: 12 014
    bahis siteleri