Tampa – Philadelphia 4:0 (kon.) | Dallas – Edmonton 4:1 (kon.) | Calgary – Chicago 5:2 (kon.)
konec
Dallas Stars
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Edmonton Oilers
Středa 24.11.2021, 02:35 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:24:59)
    Dallas potvrdil formu z posledních zápasů, Edmonton porazil 4:1
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 33 – 22 | Přesilová hra: 2/5 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jake Oettinger (DAL) – 21 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,5%, odchytal 59:56
    Stuart Skinner (EDM) – 29 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,9%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Radek Faksa (DAL) – 0+0, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 19:03
    Andrej Sekera (DAL) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 9:59

    Tři hvězdy utkání

    1. John Klingberg (DAL) – 0+3
    2. Roope Hintz (DAL) – 1+1
    3. Miro Heiskanen (DAL) – 0+1
     
    Utkání přihlíželo 18 532 diváků.
     
    V Dallasu skončila bodová série Connora McDavida, která se zastavila na úctyhodném čísle 17. Domácí defenziva kanadského útočníka hlídala skvěle, přesto málem z jeho hole inkasovala, tvrdá forhendová střela z poslední minuty utkání ovšem skončila pouze na břevně.
     
    Dallas předvedl v utkání proti Edmontonu skvělý výkon a po zásluze zvítězil 4:1.

    Na úspěch zadělali domácí už v první třetině, v níž skórovali Roope Hintz a Jason Robertson, zatímco Oilers střelecky mlčeli. V prostředním dějství navýšil náskok Denis Gurjanov, na tuto trefu ovšem dokázal zareagovat Ryan McLeod. Více ovšem hosté směrem dopředu nepředvedli. Snažili se o vstřelení kontaktní branky, ale na místo toho přišla pojistka vedení ze strany domácích, skvěle provedenou tečí střeleckou listinu rozšířil a na konečných 4:1 upravil Luke Glendening.

    Svěřenci kouče Bownesse zvítězili potřetí z posledních čtyř zápasů, v tabulce Centrální divize se z šestého místa přiblížili pátému Coloradu na jediný bod. Edmonton prohrál po dvou výhrách v řadě a v Pacifické divizi zůstává na druhé příčce.
     
    Konec zápasu.
    59:43 McDavidova střela skončila na horní tyči
     
    59:43
    Connora McDavida dělilo od prodloužení bodové série pár centimetrů! Z pravého kruhu napřáhl k tvrdé střele forhendem a Oettingera zachránilo břevno.
     
    59:40
    V závěru ještě jedno vyloučení. Jason Robertson nestíhal McDavida, jemuž zabránil v pohybu až moc okatě, proti trestu vůbec neprotestoval.
     
    59:21
    Hosté se již smířili s porážkou. Za vlastní bránou Kris Russell dlouho držel puk na holi a neměl se k rozehrávce, až pod tlakem forčekujícího Glendeninga zapojil do hry Barrieho.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:46
    Útok Oilers nastartoval Cody Ceci dlouhým pasem po pravém mantinelu na Ryana Nugenta-Hopkinse, tomu nevyšla klička proti Klingbergovi.
     
    58:20
    Ani trojice hráčů v bílých dresech nedokázala vybojovat puk do svého držení. Byl to Miro Heiskanen, kdo po mantinelu dostal touš do střední třetiny.
     
    57:53
    Puk na domácí střídačce. Dostal jej tam Miro Heiskanen, jehož záměr byl nejspíše vyhodit po mantinelu. Dění hry zůstane před Oettingerem.
     
    57:11
    Jamie Benn zkusil vyslat do brejku Lukea Glendeninga. Spoluhráč zabral příliš pozdě, alespoň však kotouč protečoval a zrušil tak možnost icingu.
     
    56:45
    Protože hra probíhá dlouhou dobu bez přerušení, tak si Dave Tippett nemůže ani vzít oddechový čas, aby se svými svěřenci probral taktiku na skvěle organizovanou hru Stars.
     
    56:29
    Fanoušci vycítili, že jejich oblíbenci potřebují podpory. Hráči v zelených dresech bojují jako lvi, zuby nehty drží komfortní tříbrankový náskok.
     
    55:47
    Cíl snížit tříbrankové manko nesplnil ani Zack Kassian. Zajímavě zkusil obtočit bránu a zasunout kotouč k bližší tyči, jenže narazil na připravený betn brankáře.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 11. Hintz (A. Radulov, J. Klingberg), 16. J. Robertson (Hintz, J. Klingberg), 30. Gurjanov (J. Klingberg, M. Heiskanen), 49. Glendening (R. Suter, Kiviranta) – 31. R. McLeod (Draisaitl, Puljujärvi)


    Dallas Stars: Oettinger (Chudobin) – J. Klingberg, R. Suter, M. Heiskanen, Lindell (A), Hakanpää, Sekera – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Gurjanov, Jamie Benn (C), M. Raffl – Glendening, Seguin (A), Kiviranta – A. Radulov, Faksa, Peterson.
    Trenér: Rick Bowness

    Edmonton Oilers: S. Skinner (Koskinen) – Bouchard, Keith, Ceci, Broberg, Barrie, K. Russell – Puljujärvi, McDavid (C), Hyman – Yamamoto, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins (A) – Kassian, R. McLeod, Foegele – Sceviour, D. Ryan, Brendan Perlini.
    Trenér: Dave Tippett

    Rozhodčí: Dwyer, Chmielewski – O'Quinn, Galloway

    Diváci: 18 532
    thejrc.org