NY Rangers – Philadelphia 4:1 (kon.) | Toronto – Colorado 8:3 (kon.) | Ottawa – Vancouver 2:6 (kon.)
Detroit – Seattle 4:3 (2:1 po s.n.) | Anaheim – Vegas 6:5 (kon.) | Edmonton – Pittsburgh 5:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:3 (0:2, 0:1, 1:0)
Berani Zlín
Čtvrtek 02.12.2021, 17:15 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:15.
     
    Krásný den z východních Čech. Extraliga dorostu se nám přelomila do své druhé části a nadstavbové skupiny dnes odstartují mimo jiné i atraktivní bitvou mezi Hradcem Králové, coby vítězem skupiny Střed, a Zlínem, který je stále povzbuzen euforií z postupu na poslední chvíli.
     
    „Kdyby nám v srpnu někdo řekl, že budeme po základní části první, tak bychom mu asi řekli, že patří do Bohnic. Při vší úctě k Bohnicím.“ K jízdě hradeckých dorostenců asi nelze použít nic lepšího než citaci asistenta trenéra Lukáše Krále – vždyť v přípravě vyhráli jeho svěřenci pouhá tři utkání z dvanácti.

    Ale ostré boje? To bylo úplně jiné kafe. Z osmnácti zápasů prohráli Lvi pouhé dva, oba s Jihlavou. Ale protože Dukla poztrácela body proti jiným soupeřům, Hradci to stačilo na prvenství ve skupině Střed s náskokem jednoho bodu. 47 bodů rovněž znamená největší zisk napříč extraligou.

    Berani měli o dost jiné starosti, vždyť o postup museli bojovat až do závěrečného kola. Po říjnové reprezentační pauze se zvedli, v listopadu je ovšem řádně přibrzdila klíčová prohra 1:7 v Přerově a o výhodu definitivně přišli porážkou ve Vsetíně.

    Od té chvíle už se museli modlit... a modlili se úspěšně. Své poslední dva zápasy totiž zvládli, naopak Zubři v závěrečném kole nestačili na Olomouc. Krátce po vítězství na havířovském ledě tak mohla ve zlínské kabině propuknout neskutečná euforie ze čtvrtého místa ve skupině Východ a postupu, který kromě nesrovnatelně kvalitnějších zápasů v nadstavbě znamená také jistotu play-off.
     
    Současně ale musím připomenout, že body získané v úvodní části se všem účastníkům dvou nadstavbových skupin vymazaly. Takže vítězná fazóna Mountfieldu teď patří naprosté historii. Trenéři na své svěřence jasně apelovali, že všichni soupeři se budou chtít na Hradec vytáhnout – a tím prvním je právě Zlín.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Kasal (Mrázek) – Fiala, Pavič, Černý, Burda, Bezpalec, Samek – Vencl (C), Síla, Hora, Mach, Klíma, Trejbal (A), Král, Páleník, Vítek. Trenér: Václav Pánek.
    Trenér: Václav Pánek

    PSG Berani Zlín: Uherek (Kowalczyk) – Kotala, Hamrla (A), Mikel, Kopřiva, Lukaštík, Špaňhel, Šišák (C) – Urban, Vaculík, Hampl, Holba, Pilát, Marek, Kos, Babulík (A), J. Heš. Trenér: Radek Pšurný.

    Rozhodčí: Bernat – Roischel, Landsmann.
     
    Při pohledu na sestavy můžeme konstatovat, že Hradec nastoupí s patnácti hráči do pole, z toho tři jsou deváťáci a útočníka Ondreje Páleníka čeká dorostenecká premiéra. Zlín má o jednoho mladíka víc a o jednoho staršího žáka méně, nicméně i mezi nimi je jeden debutant – forvard Dominik Kos.
     
    Týmové pokřiky máme za sebou a dorostenecká nadstavba nám tedy může pod Bílou věží začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    První akcí-neakcí zápasu je zakázané uvolnění hostujících Beranů.
     
    00:45
    Po tvrdém souboji u zlínské střídačky se Hradečtí protlačili do útočného pásma, ale už taky potřebovali vyměnit síly, takže ani nenapadali.
     
    01:29
    Domácí forvard Tadeáš Burda se jako lasička snažil prosmýknout kolem Matěje Kotaly. Ten mu však kličku nezbaštil a založil zlínskou akci.
     
    02:08
    Když Mountfield zkoušel zastavit zlínský rojzezd, provinil se faulem. Jmenovitě to byl kapitán Jan Vencl (HKM), který míří na trestnou lavici za nedovolené bránění. První přesilovku zápasu mají hosté.
     
    02:34
    Napoprvé se Hradečtí osvobodili, teď už pálil od modré čáry Adam Hamrla. Nedokážu říci, zda kotouč zblokoval parťák před bránou, nebo gólman Jan Kasal.
     
    03:18
    Na další pokus ze zlínských holí zatím marně čekáme, Mountfield se pokaždé zvládl po několika sekundách osvobodit.
     
    04:11
    Ne, jak nejsou Berani v tempu, tak jejich první přesilovka nestála za nic. Vencl je zpátky na ledě, Kasal přerušil hru po nahození Marka Šišáka od modré čáry.
     
    04:40
    Dobrý forčeking hradecké dvojice Mach – Síla připravil hostům těžké chvilky u mantinelu, nic víc z toho ovšem nebylo.
     
    04:55
    No a když na ledovou plochu vstoupil nejproduktivnější hráč základní části Lukáš Král, domácí mužstvo se vystavilo ofsajdu.
     
    05:27
    Tomáš Hora zaváhal při rozehrávce na obranné modré čáře, ale kdo nic nedělá, nic nezkazí. Berani toho stejně nedokázali pořádně využít.
     
    06:01
    U hrazení se Jan Trejbal necítil na to, aby s kotoučem pronikl do útočného pásma sám, tak ho nahodil na zadní mantinel. Tam ho spoluhráči nevybojovali.
     
    06:37
    Zatímco Richard Babulík se přes duo hradeckých beků nakonec neprosadil před Kasala, Jiří Klíma to na druhé straně zvládl obstojně. Pokus z úhlu si nicméně Marek Uherek musel pohlídat – a taky pohlídal.
     
    06:54
    Jan Kopřiva před vlastní střídačkou zastavil Jaromíra Sílu ukázkovým a čistým stromem, což jeho spoluhráči na střídačce patřičně kvitují.
     
    07:03
    No, jenže domácí bek David Pavič (HKM) to vzal za špatný konec a protivníka vzápětí fauloval do hlavy. Je z toho menší trest a druhá početní výhoda pro hosty.
     
    07:45
    Jiří Klíma vydoloval puk ze souboje u mantinelu, poslal ho přesně na Uherka a s parťáky mohl v klidu odjet na hráčskou lavici.
     
    08:11
    Při střele od modré čáry se Adam Hamrla spoléhal na clonu. Ta nebyla dostatečně silná a Jan Kasal bez větších potíží zasáhl.
     
    08:26
    Zato při švihovce Marka Šišáka už se o žádné cloně vůbec mluvit nedalo, takže domácí gólman mohl slupnout kotouč do lapačky jako malinu.
     
    08:51
    Jan Trejbal vystihl prachbídný pas obránce Beranů a ujel dopředu, kde přenechal puk Jiřímu Klímovi. Ten však tváří v tvář gólmanovi svou forhendovou kličku přetáhl!
     
    09:09
    Zlín právě vstřelil branku!
    A tak se kratičko po skončení přesilové hry prosazují hosté! TOMÁŠ PILÁT našlápl na pravé straně a vystřelil do teploměru brankáře Kasala. Ten zvládl kotouč pouze zpomalit, nikoli zastavit, a černá guma se dokutálela za čáru – 0:1! Asistence: Oliver Lukaštík, Dominik Kos.
     
    09:49
    No, jakoby domácí konečně pochopili, že mají začít hrát, a donutili soupeře alespoň k zakázanému uvolnění. Mezitím s klíčky v ruce odpochodoval do šatny Jan Trejbal.
     
    10:19
    Mezi kruhy se nebezpečně obtáčel Marek Mach, Berani ale jeho následnou střelu zblokovali. Uherek by z takové pozice měl těžkou roli.
     
    10:51
    Janu Venclovi se středem hřiště probít nepodařilo. Každopádně se zatím hraje ve slušném tempu.
     
    11:18
    Přes hradeckého beka si puk nahodil dopředu Richard Babulík a Jan Kasal ho nadvakrát přikryl. Zlínští působí lepším dojmem, musí si však dávat pozor na vyspělé individuality domácích.
     
    11:40
    Zejména tedy na Jiřího Klímu, který měl druhou tutovku. Z pravé strany se nádherně prokličkoval až před Uherka, jehož si obhodil a položil, ale z úhlu pak netrefil odkrytou svatyni!
     
    12:27
    Na druhé straně to jen zadunělo po střele Jana Kopřivy, kterou zastavil Kasal na hrudi. Mezitím ještě sudí domlouvá jednomu z útočníků Beranů, který byl v dohrávce souboje trochu ostřejší, než měl.
     
    12:55
    Sledujeme přetahovanou o kotouč v rohu hradecké třetiny...
     
    13:08
    ...domácí z ní vyvezli kotouč, ale zastavili se ve středním pásmu. Hosté jsou si vědomi, že přesně tyhle bleskové rozjezdy musí brzdit, jinak s nimi bude zle.
     
    13:21
    Zakázané uvolnění zlínských bojovníků.
     
    13:41
    Bleskový rozjezd ale předvedl i na druhé straně Martin Holba. Dobře věděl o spoluhráči na levém křídle, toho však již hradečtí navrátilci pokryli.
     
    14:15
    Tomáš Hora táhl další rychlý brejk domácích. Místo střely zvolil nahrávku na Lukáše Krále, tu ale poslední zlínský bek zpomalil, což stačilo.
     
    14:52
    No a Jan Vencl zase napálil jen soupeře do holenních chráničů. Marek Uherek má zatím na kontě tuze málo zákroků, za což samozřejmě musíme pochválit jeho defenzívu.
     
    15:30
    Zlín právě vstřelil branku!
    Berani ale hrají výborně po celém hřišti a jsou za to odměněni druhým gólem! Soupeře přečíslili na útočné modré čáře, odkud našlápl dopředu RICHARD MAREK a pak prudkým pasem vyzval nehlídaného Martina Vaculíka. Jeho první teč ještě Kasal zastavil, ale odražený puk dorazil Marek do úplně prázdné brány – 0:2! Asistence: Martin Vaculík.
     
    16:10
    Ideální čas pro domácí, aby se vrátili do zápasu. Tadeáš Burda si kličkou na útočné modré vybojoval trest pro Richarda Babulíka (ZLN) za podrážení.
     
    16:37
    Hradecká kombinace skončila u Adama Bezpalce, jenž ale vyzval k zákroku pouze Uherkovu lapačku. Mountfield má jednu z nejlepších přesilovek v extralize, tak si počkejme, zda to potvrdí.
     
    16:59
    Dvakrát od modré tvrdě vypálil Petr Fiala. Po prvním odraženém kotouči se spoluhráč natahoval marně, druhý poslal Uherek vyrážečkou do ochranné sítě. Což ale v dorostu pochopitelně neznamená přerušení hry.
     
    17:37
    Z velkého úhlu to zkusil Lukáš Král a i já zeshora jsem viděl, že Uherek měl u tyčky místečko. Domácí snajpr ho však netrefil.
     
    18:02
    Hosté se osvobodili, jenže Jaromír Síla pak v rychlém přejezdu hledal volného Filipa Samka. Ten kotouč bohužel pro domácí nezpracoval, jinak už byl před Uherkem naprosto sám.
     
    18:50
    Berani už hrají v plném počtu. Bránili se o něco lepší přesilovce, než měli oni sami, a co je hlavní, že se ubránili.
     
    19:31
    Tomáš Hora vyvezl kotouč z třenice na půli hřiště, za modrou ho nahodil, hosté ale hrací předmět rychle vrátili zpátky dopředu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Jako první si dovolím konstatovat, že dorostenecká extraliga se opravdu musí seškrtat, neboť přinejmenším takové zápasy jako dnes hráči potřebují pořád. Hraje se ve velmi solidním tempu, nahecovaní zlínští mladíci zatím ukazují domácímu favoritovi, že jsou úplně jinde než Kobra či Technika.

    Hradec se sám srazil do psychické nevýhody dvojicí faulů. Právě ty pustily Berany do aktivní hry, která nesla ovoce v podobě dvou branek! Za domácí neproměnil dvě gólové šance Jiří Klíma, nicméně hráči Mountfieldu působí zejména v rychlých protiútocích nebezpečným dojmem a o osudu zápasu není ani zdaleka rozhodnuto.

    Druhá třetina začne přibližně v 18:00.
     
    Inu ale... V ČPP Aréně nám vypadl proud, svítí paradoxně pouze světla v hale, takže se hrát dá. Kostka je ale "mrtvá", já si ve skyboxu taky neposvítím, a nevím, jak jsou na tom týmy v útrobách haly. Asi bledě.
     
    Ať si nevymýšlím, tak jsem se byl podívat do šaten, a ano, je tam opravdu tma jako v pytli. Hráči se tak vrátili na střídačky a možná se bude moci hrát.
     
    Je tomu skutečně tak! Světla nad ledem totiž svítí, zjevně jedou na jiném okruhu. Takže ke štěstí už potřebujeme jenom stopky na časomíře. Předem se omlouvám za drobné nepřesnosti v časech příspěvků, ale co bychom za hokej bez kostky nebo zapnutého topení ve skyboxu dali loni touto dobou, že?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:40
    Hradecký kapitán Jan Vencl se do útočného pásma probil v ofsajdové pozici, hrát tak mohli hosté. Rotací v útočném pásmu zatím nic nevymysleli.
     
    21:20
    Teď už z toho byla tvrdá střela od modré čáry, kterou Jan Kasal snadno schoval do lapačky.
     
    21:50
    Babulíkovu ránu srazil Zdeněk Urban poněkud šťastně a div, že se kotouč neodrazil do hradecké brány. To by byl pro domácí velký pech.
     
    22:20
    No, hlasatel vlastně taky nefunguje, takže asi i některé reálie kolem zápasu budu jen tak odhadovat...
     
    22:50
    Tedy, že se Hradečtí před chvílí provinili ofsajdem a teď zakázaným uvolněním, to bych poznal i se slepeckými brýlemi a bez vodícího psa.
     
    23:30
    Starší žák Tobiáš Vítek vytlačil Berany z hradeckého pásma, nicméně dál sledujeme pokračující aktivitu hostujícího týmu. Přestávka v potemnělé šatně asi domácím moc nepomohla.
     
    24:20
    Marku Uherkovi se znovu stačilo jen dívat kolem sebe, jak jeho spoluhráči rozehrávají a pouze se snaží vyhnout forčekujícím soupeřům.
     
    24:50
    Rána Marka Macha z levé strany mířila hodně vysoko. Uherek proti ní máchl lapačkou, ale zasahovat nemusel – puk šel nad bránu.
     
    24:50
    Mountfield dostává druhou přesilovku. Petra Fialu při šikovném průniku do pásma podrazil zlínský kapitán Marek Šišák (ZLN).
     
    25:06
    Zlín právě vstřelil branku!
    No, jenže přesilovka měla přesně opačný účinek! Právě faulovaný hradecký obránce při ní osudově zaváhal, TOMÁŠ PILÁT ho obral o kotouč a mířil na Kasala sám. Zakončil přesnou střelou do růžku, takže hosté ve vlastním oslabení zvýrazňují náskok – 0:3! Bez asistence.
     
    25:40
    Hradečtí se hned po inkasované brance navezli před Uherka, z velké mely ale nevytěžili gólovou dorážku.
     
    27:20
    Naopak mohli být rádi, že je z protiútoku neztrestal Martin Vaculík.
     
    27:50
    Před koncem přesilovky posílal dva střílené pasy (ne ty od Miloše Zemana) Lukáš Král na Marka Macha. Ani jednou z toho však nebylo skóre ohrožující zakončení. Hosté jsou kompletní.
     
    28:30
    Zlínská teč vysokou holí trochu polekala Jana Kasala, nicméně i kdyby puk skončil v síti, gól by neplatil. Sudí vykazují hru ze třetiny.
     
    28:55
    Popravdě nemám ani tušení, jaký je čas, ale zato vám můžu říct, že dnešnímu utkání přihlíží 111 neplatících diváků.
     
    29:40
    Marek Šišák to má v ruce, ne že ne. Na Kasala vypálil pořádnou šišku! Hradecký gólman musel zasáhnout ramenem a puk vyrazit vysoko do vzduchu.
     
    30:00
    Zakázané uvolnění hradeckého Mountfieldu vrací střídající hráče do hry.
     
    30:30
    Už domácí zvládli poslat na led čerstvé síly. Jak je to důležité ve druhé třetině, kdy to mají hráči na střídačku daleko, vám asi nemusím zdůrazňovat.
     
    31:20
    Letmý pokus Adama Hamrly minul hradeckou svatyni, momentálně toho ve hře nesledujeme moc zajímavého. Hradec se pořád nemůže úplně chytnout, což samozřejmě souvisí i s tím, že Zlín hraje už 31 minut – nebo kolik – nadstandardně dobrý zápas.
     
    31:55
    Lukáš Král v náznaku přečíslení narazil na zlínský blok, pak už bylo celé obranné pásmo Beranů tak nějak zablokované. Bez momentu překvapení to dneska domácím nepůjde.
     
    32:20
    Zakázaným uvolněním se tentokrát provinili mladí Moravané, kteří hrají ve velmi pohledných dresech. Jako občasný fotograf je musím kvitovat.
     
    32:40
    Střela Tomáše Hory od modré čáry končí v Uherkově lapačce, domácí forvard se pak podíval na čepel své hokejky, jako by od ní čekal víc.
     
    33:10
    Další, pomalejší pokus od modré čáry tečoval Jan Trejbal, nicméně jen tak, že doplul do náruče Marka Uherka.
     
    33:35
    Jan Kasal vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou, kterou hosté zachytili, ale od modré pak hradeckou klec minuli. Domácí kasař v ní už stejně zase byl připravený.
     
    34:20
    Trochu líný přístup k soupeřům se domácím nevymstil, nakonec nějak vystrkali kotouč z pásma.
     
    34:50
    Marek Mach pak prudkou ranou přestřelil vzdálenější zlínskou tyčku.
     
    35:00
    No a právě Marek Mach (HKM) zvedl v následujícím souboji nechtěně hůl moc vysoko, takže odchází pykat na dvě minuty za časoměřiči.
     
    35:50
    Jedna tvrdá rána se neujala, jinak nic. Hradečtí se zatím brání bez větších potíží.
     
    36:30
    No, překvapivé zakončení Richarda Marka kolem tyčky Kasala docela vylekalo, ale nakonec měl beton na svém místě. Potom schoval do lapačky střelu z dálky, takže svůj tým uklidnil.
     
    36:50
    Mountfield znovu dostává puk přes všechny čáry, ale hosté dnes žádnou velkolepou útočnou tvorbu nepotřebují.
     
    37:00
    Hradec je kompletní.
     
    37:40
    Richard Babulík potřeboval dokončit střídání, takže nahození na Kasala, které dojížděl jeho spoluhráč, bylo naprosto ideálním řešením.
     
    37:55
    Rána od modré se laškovně odrazila o zadní mantinel tak, že přeletěla hradeckou bránu zpátky. Kasal ale na puk celou dobu viděl, takže se překvapit nenechal.
     
    38:40
    Při pokračující aktivitě Beranů začínám být zvědavý, jak moc jsem se trefil do časových údajů. Za chvíli už se to dozvíme...
     
    39:10
    Další Machovo nahození nemohlo Uherka ani vylekat. Ofenzivní tvorba Mountfieldu je dnes nesmírně prachbídná. Vlastně skoro ani žádná není...
     
    39:30
    Zakázané uvolnění vrací hru před zlínského brankáře.
     
    39:40
    Urban s Pilátem vyrazili dopředu vstříc gólu do šatny, druhého jmenovaného ale hradecký zadák na poslední chvíli zblokoval tak, že Tomáš Pilát zvládl puk jen tečovat do Kasala!
     
    39:55
    Zatím stále není konec třetiny, takže jsem se asi úplně netrefil. David Pavič našel jen Uherkovu lapačku.
     
    39:56
    Rozhodčí přerušují hru, bohužel ale ne kvůli času, nýbrž kvůli tomu, že Jiří Klíma zůstal chvíli ležet na ledě v rohu pásma.
     
    39:57
    Konečně se domácí dočkali větší možnosti, Jan Trejbal byl ale ve velkém úhlu a u bližší tyčky nenašel místo. Velmi důležitý Uherkův zákrok.
     
    39:58
    Další obrovská šance domácích, před Uherkem byl tentokrát osamocený Tomáš Hora. Zdálo se mi však, že mu kotouč při zakončení trochu sklouzl, a zlínský brankář ho vykopl pravým betonem!
     
    39:59
    Nejprve se hosté provinili icingem, poté jen nahodili kotouč na Kasala. A mně už nezbývá žádná sekunda.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ano, skvěle. Čárový rozhodčí hlásí konec. Ne, bez kostky, hlasatele i elektronického zápisu to opravdu není sranda...
     
    Hokejisté míří do šaten ke svíčkám a já se s vámi pro nejbližší minuty loučím s konstatováním, že Zlín pokračuje ve výborném disciplinovaném výkonu, kterým doposud vymazal kreativní hradecké útočníky z ledu. Třetí brankou ve vlastním oslabení, dnes druhou z hokejky Tomáše Piláta, navíc zvýšil své vedení. Domácí se marně pokouší nahodit motory, prostě to přes pozorného soupeře nejde.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:48.
     
    Zapli proud! Volejte sláva a tři dny se radujte!
     
    Hráči obou celků se vrací na místo činu, za chvilku začne závěrečné dějství.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    S technikou v ČPP Aréně by mělo být již vše v pořádku, pojedeme, alespoň prozatím, v reálném čase.
     
    40:39
    Také do třetího dějství vstoupili lépe hosté, kteří jsou na puku.
     
    41:18
    Jenže jejich prvotní snažení prozatím k ničemu nevedlo.
     
    41:35
    A tak se osmělili domácí, Marek Mach to zkoušel od modré čáry. Uherka toho moc neviděl, ale zvládnul zasáhnout a vyrazit puk do bezpečí.
     
    42:12
    Hra se však rychle obrátila a už se hraje zase před Kasalem.
     
    42:32
    Ten měl teď práci, ale velmi snadnou. Zblokovaná střela se k němu totiž jen tak tak došourala. Hradecký gólman přikryl puk lapačkou a přerušil hru, vhazuje se po jeho levici.
     
    42:53
    Buly vyšlo lépe Beranům, kteří jsou stále usazeni v hradeckém pásmu. Kombinují, ke střele se však dostat nemohou.
     
    43:27
    Ale to jim nemusí vůbec vadit, protože vteřiny i minutky ubíhají. Navíc se hraje daleko od Uherka, což Moravanům vyhovuje.
     
    43:45
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jenže předchozí slova jsou popřena, Hradec snižuje na rozdíl dvou gólů. MAREK MACH to před chvílí zkoušel od modré čáry a neuspěl, jeho další pokus už ale končí v síti. Domácí tak budou rázem povzbuzeni a vrací se do zápasu. Asistence: Tadeáš Burda, Jaromír Síla.
     
    44:58
    Jako voda na hradecký mlýn zapůsobila předchozí gólová situace. Lvi se ženou do dalších akcí.
     
    45:47
    Jaromír Síla, který asistoval u první hradecké branky, se snažil dostat přes hostující obranu. To se mu povedlo, svou zadovkou ale nikoho nenašel.
     
    46:34
    Tobiáš Vítek se hnal do útočného pásma po pravé straně a po jeho nahození vznikla nepřehledná situace před bránou. Byl to ale sám hradecký hráč, který zblokoval rychlou dorážku.
     
    47:30
    Jenže domácí musí dávat pozor na mezírky v obraně, které logicky vznikají s ofenzivní snahou. Jan Kopřiva se dostal do situace jeden na jednoho, přes domácího borce však nepřešel.
     
    48:24
    Po delší době je tady přerušení a také slova hlasatele: Ofsajd.
     
    48:34
    A mohlo to být o jediný gól! Marek Mach se dostal do slibné příležitosti, Uherek jeho střelu vyrazil!
     
    48:48
    Taky ale mohlo být rozhodnuto. V samostatném úniku byl jeden ze zlínských Beranů a měl dost času na zakončení. Snažil se najít mezírku mezi nohama hradeckého gólmana. Ten stihl rychle sklapnout betony a drží svůj tým stále ve hře.
     
    49:55
    Nejdřív přišel hradecký ofsajd, po něm také zlínský icing. Víc času teď tráví puk ale právě na polovině modrého týmu.
     
    50:06
    Fantastický Uherek! Kdyby tady byly kamery, gólman hostí by si klidně mohl vysloužit nominaci do Zlaté helmy. Nejprve pokryl rychlou střelu po buly, poté vytáhl svou lapačku proti dorážce Lukáše Krále, když už ležel takřka bezvládně na ledě. Tohle musí domácí střídačku hodně mrzet.
     
    50:56
    Domácí jsou po vstřeleném gólu o něco aktivnější, ale ani tým z města Tomáše Bati se nenechává zahanbit. Není defenzivní, naopak pokud to jde, snaží se rychle vyrazit dopředu.
     
    51:49
    Teď se ani jeden z celků nemůže prokousat do útočného pásma.
     
    52:21
    Komplikace pro Mountfield, bude hrát ve čtyřech. Marek Mach ve středním pásmu napadl Jakuba Haše, který se jen těžko zvedal z ledu. Jsou z toho dvě minuty pro hradeckého útočníka a velká šance pro Zlín.
     
    53:15
    Berani jsou usazeni v útočném pásmu, zatím vyprodukovali dvě střely. První byla zblokována mimo, druhá už do prostoru branky. Kasal ji ale v pohodě pokryl.
     
    53:32
    Po buly následně přišlo první vysvobození, Zlín bude muset začínat od své branky.
     
    53:55
    Dostat se do útočného pásma pro něj nebyl vůbec žádný problém. Jenže kombinace zaskřípala a puk letí zpátky před Uherka.
     
    54:21
    Domácí hrají v plném počtu, Mach je na ledě.
     
    54:37
    Právě navrátilec z trestné lavice dostal puk za obranu a pelášil sám na branku soupeře. Byl v ideální pozici a chtěl vystřelit, ale přesně v ten moment zasáhla hokejka vracejícího se hráče, a tak z toho nic nebylo.
     
    55:05
    Domácí zamkli na chvilku soupeře v jejich pásmu, ale s prvním pokusem si poradil Uherek, s dalším hostující obrana.
     
    55:44
    Také Jan Kasal musel předvést hodně kvalitní zákrok. Po střele a odrazu puku od plexiskla měli hosté šanci rozhodnout, hradecký maskovaný muž se ale rychle přesunul a uzavřel mezírku mezi tyčkou a jeho betonem.
     
    56:30
    Teď je to otevřený hokej na obě strany. Richard Babulík prověřil po rychlém brejku znovu Kasala, s podobným zákrokem se na druhé straně musel vytáhnout Uherek. Oba gólmani si tak připisují další zákrok.
     
    56:49
    Hradeckým se krátí čas a může je jen mrzet, že z předchozích šancí nic nevytěžili. Tím spíš, že zbývají tři minuty do konec a puk se po úmyslném ofsajdu stěhuje před Kasala.
     
    57:21
    Jihomoravanům se navíc daří kouskovat hru, i když teď to nebylo úplně úmyslně. Kotouč se totiž dostal na jejich střídačku, vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    57:32
    Po 11 vteřinách je tady další hvizd sudích – zakázané uvolnění týmu Václava Pánka.
     
    57:58
    Kotouč je na holi hostů, Mountfield se na něj nemůže dostat. Což je pro něj při dvougólové ztrátě a dvou minutách do konce třetí třetiny zásadní problém.
     
    58:45
    Konec nadějí pro Mountfield? Domácí lavička nepřesně střídala, trenéři se to snaží ještě uhádat. Ale marná snaha, rozhodčí si stojí za svým. Tobiáš Vítek odsedí dvouminutový trest, který prakticky maže jakékoliv hradecké šance.
     
    59:28
    Hosté jsou na kotouči v útočném pásmu a posílají si přesné přihrávky. Ani se netlačí do zakončení, což jim bohatě stačí.
     
    59:53
    Pravděpodobně poslední přerušení v zápase a vhazování před Kasalem.
     
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo, Hradci Králové dnes nebylo přáno. A to na ledě, kde padl se zlínskými Berany, tak mimo něj – ČPP Arénu totiž na většinu utkání postihl výpadem elektrického proudu, což se ale naštěstí netýkalo osvětlení nad hrací plochou.
     
    Beranům se střelecky povedla první půlka duelu, v úvodní třetině se trefili Tomáš Pilát a Martin Vaculík, v té prostřední přidal svou druhou trefu Pilát. Východočeši se dočkali srovnání ve 44. minutě zásluhou Marka Macha, jenže k němu se už nikdo nepřidal.

    Ale klidně mohl, protože Mountfield na to pár šancí měl. Nicméně je nezvládl proměnit, proto úvodní výhra v nadstavbě a s ní spojené tři body putují po zásluze do Zlína.
     
    To je od nás z ČPP Arény pro dnešek všechno, děkujeme za pozornost a mějte se dobře! (19:23:31)

    Martin Voltr

    Jan Vavřina

    Branky a nahrávky: 44. Mach (Burda, Síla) – 10. Pilát (Lukaštík, Kos), 16. Marek (Vaculík), 26. Pilát


    Mountfield HK: Kasal (Mrázek) – Fiala, Pavič, Černý, Burda, Bezpalec, Samek – Vencl (C), Síla, Hora, Mach, Klíma, Trejbal (A), Král, Páleník, Vítek. Trenér: Václav Pánek.
    Trenér: Václav Pánek

    Berani Zlín: Uherek (Kowalczyk) – Kotala, Hamrla (A), Mikel, Kopřiva, Lukaštík, Špaňhel, Šišák (C) – Urban, Vaculík, Hampl, Holba, Pilát, Marek, Kos, Babulík (A), J. Heš. Trenér: Radek Pšurný.

    Rozhodčí: Bernat – Roischel, Landsmann.

    Diváci: 111
    bahis siteleri