Detroit – NY Islanders 4:3 (po pr.) | Washington – Columbus 3:1 (kon.) | Boston – Tampa 2:3 (po pr.)
Ottawa – Colorado 6:5 (po pr.) | Nashville – Montreal 4:3 (po pr.) | Minnesota – Toronto 4:3 (2:1 po s.n.)
Carolina – Buffalo 6:2 (kon.) | NY Rangers – Chicago 3:2 (kon.) | Vancouver – Pittsburgh 1:4 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
6:2 (2:1, 3:1, 1:0)
Buffalo Sabres
Neděle 05.12.2021, 01:30 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Zdravím všechny nadšence do rychlých kolektivních sportů! Severoamerická NHL dnes kromě jiných nabízí zápas mezi Carolina Hurricanes a Buffalo Sabres.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Carolina Hurricanes

    Canes do letošní sezóny vlétli jako správný hurikán, ale nedávno něco přestalo fungovat. Z posledních šesti zápasů vyhráli pouze jediný, propadli se na 5. místo Východní konference a se 31 body ztratili přímý kontakt s čelem tabulky. Mohlo by se zdát, že za to mohou covidové absence Anthonyho DeAngela, Bretta Pesceho a Ethana Beara, jenže to jsou všechno obránci. Carolině dělá problém spíš útok, když při posledních pěti prohrách vstřelili pouze sedm gólů.

    Poslední zápasy:

    Carolina – Ottawa 2:3
    Dallas – Carolina 4:1
    Carolina – Washington 2:4
    Philadelphia – Carolina 3:6
    Seattle – Carolina 2:1
     
    Buffalo Sabres

    Buffalo do sezóny také nevstoupilo špatně, v úvodních sedmi zápasech pětkrát zvítězilo. Poté se ale vrátilo ke krizi posledních ročníků. Z následujících šestnácti utkání vyhráli Sabres jen třikrát, a tak jim patří s 19 body 13. příčka Východní konference. O špatném rozpoložení svědčí i poslední zápas proti silné Floridě, kdy Buffalo vedlo po první třetině 3:0, ale nakonec prohrálo 4:7.

    Poslední zápasy:

    Florida – Buffalo 7:4
    Buffalo – Seattle 4:7
    Detroit – Buffalo 3:2 po prodl.
    Buffalo – Montreal 4:1
    Buffalo – Boston 1:5
     
    Vzájemné zápasy

    15.11.2019 Buffalo – Carolina 4:5 po prodl.
    17.03.2019 Carolina – Buffalo 4:2
    08.02.2019 Buffalo – Carolina 5:6 po prodl.
    12.01.2019 Carolina – Buffalo 4:3
    24.12.2017 Carolina – Buffalo 4:2
     
    Česká a slovenská stopa

    Martin Nečas (CAR) – 12 bodů (4+8)
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: Raanta (F. Andersen) – Cole, Slavin (A), Chatfield, Skjei, Lajoie, Brendan Smith – T. Teräväinen, Aho (A), Niederreiter – M. Nečas, Trocheck, Jarvis – Lorentz, J. Staal (C), Fast – Stepan, Kotkaniemi, A. Svečnikov.
    Trenér: Rod Brind'amour.

    Buffalo Sabres: Dell – Pysyk, Dahlin, Jokiharju, Bryson, C. Miller, Butcher – V. Olofsson, Tage Thompson, J. Skinner – Okposo (A), Cozens, B. Murray – R. Asplund, Mittelstadt, Girgensons (A) – Hinostroza, Eakin, Bjork.
    Trenér: Don Granato.

    Rozhodčí: O'Donnell, Hebert – Galloway, Shewchyk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:35
    Buffalo se hned v první minutě dostalo do dobrých pozic v útočném pásmu. Rasmus Asplund dorážel slušnou střelu od modré čáry.
     
    01:36
    Hurikáni už otočili na druhý konec hřiště, ale branku Malcolma Subbana zatím neohrozili.
     
    02:16
    Carolina právě vstřelila branku!
    Stačila jedna jediná šance, a domácí jdou do vedení. Sebastian Aho dojel jako první za branku pro puk nahozený po mantinelu, rychlou zadovkou nahrál přesně na hokejku TEUVA TERÄVÄINENA, a ten už neměl problém otevřít skóre. Asistence: Sebastian Aho, Nino Niederreiter.
    02:16 Teuvo TERÄVÄINEN - 1:0
     
    03:34
    Canes ale nesmějí zapomínat na zadní vrátka, Jacob Bryson sjížděl do mezikruží pro rychlou přihrávku, ale puk mu přeskočil hůl.
     
    04:16
    Puk se před brankou odrazil od Jordana Staala přímo do jízdy pro Victora Olofssona. Ten puk v rychlosti kopnul za záda Anttiho Raanty, rozhodčí po kontrole u videa branku odvolali.
    04:16 Neuznaný gól – Victor OLOFSSON
     
    05:33
    Teuvo Teräväinen se po přejetí do útočného pásma hezky vytočil na střed a přihrál doprava Jalenu Chatfieldovi. Jeho tvrdá rána bez přípravy končí v rohu po zásahu Subbana.
     
    06:52
    Domácí se v útočné třetině snažili přidat další branku, ale Buffalo se teď dobře ubránilo, vyhnalo Carolinu zpět až k Raantovi.
     
    07:36
    Trocheck za obranou krásně našel Niederreitera, jenž chtěl střílet zápěstím bez jakékoli kličky. Nejprve mu kotouč trošičku poodjel, ihned nato ale už Malcolm Subban musel předvést dobrý zákrok ramenem.
     
    08:39
    Staal nejprve nepříjemně prověřil Subbana z ostrého úhlu, potom ještě bekhendem hrnul puk před branku, kde Lorentz těsně na přihrávku nedosáhl.
     
    09:49
    Nino Niederreiter měl před sebou dost prostoru, takže už vymýšlel, jak zakončí slibnou akci, jenže mu spoluhráči vjeli do pásma moc rychle a je z toho ofsajd.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:40
    Carolina se díky vstřelené brance dostala do zápasu, teď svědomitě střeží střední pásmo a Buffalo jen obtížně hledá cestu vpřed.
     
    11:13
    Teräväinen z úhlu dokázal puk dostatečně zvednout i dodat střele potřebnou prudkost. Subban ji díky dobrému postavení vytěsnil ramenem.
     
    12:13
    Jeff Skinner se odhodlal sám projet do útočného pásma po pravé straně, kde udržel kotouč, vytočil se s ním a zkoušel Raantu prostřelit u bližší tyče. To se mu sice nepodařilo, ale finskému gólmanovi puk vypadl, takže se Skinner nezdráhal dorážet.
     
    13:00
    Aho si vykroužil prostor v útočném pásmu až na osu hřiště u modré čáry, odkud nahazoval na zadní mantinel. Od něj se puk odrazil k Lajoiemu, ale ten měl pozici na dorážku složitou.
     
    13:59
    Carolina právě vstřelila branku!
    MARTIN NEČAS vlétl do útočného pásma po pravé straně, naznačil střelu, ale v obrovské rychlosti obkroužil branku, aby zasunul puk kolem vzdálenější tyče, jako se mu to už párkrát v kariéře povedlo. Vypadalo to, že Malcolm Subban stihnul puk vyškrábnout z brankové čáry, ale rozhodčí až po komerční přestávce potvrdili, že šlo o gól. Asistence: Seth Jarvis, Vincent Trocheck.
    13:59 Martin NEČAS - 2:0
     
    15:28
    Sabres se rychle snaží vrátit do utkání, Brysonovu střelu Raanta vyrážečkou přesměroval nad branku do ochranné sítě.
     
    15:52
    Sebastian Aho nabral velkou rychlost, proti sobě měl jen Jacoba Brysona. Pod jeho hokejkou si prohodil puk na bekhend a z pravé strany solidně vystřelil na připraveného Subbana.
     
    16:38
    Rychlá rozehrávka na Jarvise číhajícího na útočné modré se Carolině nevydařila, je z toho zakázané uvolnění.
     
    16:50
    Hosté se ovšem museli vrátit až k vlastní brance a potom se nepodařilo rozehrát zase jim. Vhazovat se tedy bude před Malcolmem Subbanem.
     
    17:31
    Vinnie Hinostroza na pravém mantinelu zachytil vyhození soupeře, volný prostor pro střelu se mu ale otevřel až úplně v rohu. Raanta byl k tyčce přilepený, takže nenechal puku ani centimetr.
     
    18:59
    Buffalo ke konci třetiny trošku vytáhlo forčeking, což nutí Carolinu zakládat šance jiným způsobem než doposud, a je z toho ofsajd domácích.
     
    19:28
    Sabres právě vstřelili branku!
    Ke konci třetiny se hosté přeci jen dočkali, když HENRI JOKIHARJU pálil od modré, před Raantou se puk od Iana Colea odrazil přímo do branky. Asistence: Jeff Skinner, Victor Olofsson.
    19:28 Henri JOKIHARJU - 2:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Carolina stejně jako v posledních zápasech byla zatím aktivnějším celkem, ovšem dnes se konečně zdá, že by se mohla vrátit produktivita. Po rychlém gólu Teräväinena se domácí uklidnili, hráli svůj hokej a díky překrásné sólové akci Nečase zvýšili na 2:0. Ke konci třetiny se ale probudili i hosté, kteří šťastnou brankou snížili, takže je rozhodně ještě o co hrát.
     
    Statistiky po 1. třetině

    Střely na branku 13:10
    Zblokované střely 4:4
    Zákroky gólmanů 9:11
    Vyloučení 0:0
    Hity 11:4
    Vhazování 9:13
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Casey Mittelstadt se prokličkoval od levého mantinelu na střed hřiště, odkud zkoušel štěstí bekhendem.
     
    21:51
    Will Butcher měl v obranném pásmu co dělat se dvojicí protihráčů, vyhození se od Jordana Staala odrazilo mimo hřiště.
     
    22:15
    Brett Murray dostal přihrávku za obranu, takže jel samostatný nájezd. Chtěl Raantu propálit rychlou střelou, která na domácího gólmana nestačila, stejně tak ani následná dorážka.
     
    23:41
    Buffalo z vlastního pásma vyhazuje jen na zakázané uvolnění.
     
    23:44
    Carolina právě vstřelila branku!
    V útočném pásmu vyhrál Trocheck buly čistě na IANA COLEA, jenž okamžitě vypustil nezastavitelnou raketu k pravé tyči. Skvělý způsob, jak vstřelit svůj první gól v dresu Hurricanes! Asistence: Vincent Trocheck.
    23:44 Ian COLE - 3:1
     
    24:08
    Carolina právě vstřelila branku!
    Niederreiter spěchal do útočného pásma dělat problém Jokiharjuovi, jemuž puk pod tlakem utekl, nezachytil ho ani Bryson. Proto se přihnal VINCENT TROCHECK, plácnul do puku a Subban neměl šanci. Bez asistence
    24:08 Vincent TROCHECK - 4:1
     
    25:45
    Dva rychlé góly pochopitelně Canes nabudily, snaha o rychlé akce však nyní končí na zakázaném uvolnění.
     
    26:00
    Hurricanes ujeli ve dvou na jednoho, Jarvis zleva přihrával před branku, kde si s pukem nikdo neporadil, Subban se dostal mimo pozici, takže se sám Jarvis natahoval pro zakončení.
     
    26:47
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Ian Cole – 2 min., podrážení).
     
    27:20
    Domácí se zatím v oslabení úspěšně brání, vyhazují přes celé hřiště.
     
    27:51
    Thompson se štěstím udržel puk na modré, bez střeleckých ambicí nahazoval na branku, ale kvůli zvláštnímu odrazu Raanta neměl úplně jednoduchý zákrok.
     
    28:47
    Domácí hrají v plném počtu.
     
    29:20
    Anders Bjork se vynořil od pravého mantinelu s rychlým pokusem mimo branku téměř z ničeho.
     
    30:12
    Cody Eakin dobře zapracoval na útočné modré, takže se přes obránce dostal ke tvrdé ráně, jenže také minul.
     
    31:24
    Victor Olofsson přejel modrou čáru, natočil se k brance a sám zkusil zázračně propálit Anttiho Raantu. Zamířil doprostřed branky, takže se mu to opravdu nepodařilo.
     
    31:42
    Carolina právě vstřelila branku!
    Murray ztratil puk na útočné modré, takže Aho okamžitě otočil hru přihrávkou na volného NINA NIEDERREITERA, jenž se rychle dostal před Subbana, jehož bez jakéhokoli kličkování prostřelil. Asistence: Sebastian Aho.
    31:42 Nino NIEDERREITER - 5:1
     
    33:29
    Lajoieho křižná přihrávka byla sražena, ale i přesto došla do levého rohu k Sethu Jarvisovi, jenž pálil zápěstím na Subbanovu vyrážečku.
     
    34:15
    Casey Mittelstadt v rychlosti projel útočným pásmem, zvládl i dobře vystřelit. Raanta byl ale na svém místě, navíc měl předbrankový prostor zajištěn obránci.
     
    35:03
    Pysyk měl napravo volný prostor, a tak napřáhl k tvrdé střele. Minul ale bránu a Carolina poté vyhodila na zakázané uvolnění.
     
    36:50
    Casey Mittelstadt se krásně proháčkoval mezi dvěma obránci až k brance, jenže už neměl moc kudy střílet, a tak bekhendem Raantu příliš neohrozil.
     
    37:47
    Vincent Trocheck ve vlastním pásmu u mantinelu nepříjemně dohrál Tagea Thompsona. To se vůbec nelíbilo Victoru Olofssonovi, který okamžitě přijel svého spoluhráče pomstít, přestože se nejednalo o žádný likvidační zákrok. Právě kvůli Olofssonovi se ovšem strhla mela, takže budou rozhodčí rozdělovat trestné minuty.
     
    37:47
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Vincent Trocheck – 5 min. + 10 min. osobní trest, vražení na mantinel).
     
    38:20
    Tohle je pro Buffalo asi poslední šance, jak se ještě vrátit do zápasu. Carolina se ale na úvod dlouhého oslabení osvobozuje vyhozením.
     
    39:34
    Sabres právě vstřelili branku!
    Jacob Bryson klasicky nahazoval od modré čáry, z výšky dokázal ZEMGUS GIRGENSONS tečovat puk pod rukavici Anttiho Raanty. Sudí poté ještě podle videa potvrdili, že nešlo o hru vysokou holí. Asistence: Jacob Bryson, Kyle Okposo.
    39:34 Zemgus GIRGENSONS - 5:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostřední části pokračovala nadvláda Caroliny, jež dvěma slepenými brankami odskočila do tříbrankového vedení, po Niederreiterově gólu na 5:1 už se zdálo být úplně rozhodnuto. Ke konci periody si ovšem Vincent Trocheck vysloužil větší trest na 5 minut, Buffalo už dokázalo vstřelit jeden gól a početní převaha hostů bude ještě pokračovat. Pokud by se jim tedy na začátku třetí třetiny podařilo skórovat, ještě bychom mohli očekávat zajímavý závěr.
     
    Statistiky po 2. třetině

    Střely na branku 19:21
    Zblokované střely 5:6
    Zákroky gólmanů 19:14
    Vyloučení 3:0
    Vyloučení v minutách 17:0
    Využité přesilovky 0:1
    Hity 15:12
    Vhazování 26:17
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Ian Cole zachytil přihrávku hostů, takže neváhal a poslal puk přes všechny čáry.
     
    41:09
    Carolina právě vstřelila branku!
    Aho sice v samostatném úniku neuspěl, ale puk mu zůstal, takže když si před branku z druhé vlny sjel TEUVO TERÄVÄINEN, bylo jasné, že mu Aho okamžitě přihraje. Skoro stejné zakončení jako při prvním dnešním gólu nyní přichází v oslabení. Asistence: Sebastian Aho.
    41:09 Teuvo TERÄVÄINEN - 6:2
     
    42:47
    Domácí hrají v plném počtu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    42:55
    Až ke konci přesilovky pálil velmi nebezpečně z levé strany Zemgus Girgensons, Raanta skvěle zakročil i proti nepříjemné dorážce někdejšího Hurikána Jeffa Skinnera.
     
    43:31
    Carolina vyhodila na zakázané uvolnění, takže nemohla střídat, ale aby ušetřila trochu sil, tak vyhodila ihned nato podruhé.
     
    43:48
    Puk přijel k modré akorát na střelu před Jalena Chatfielda. Subban neměl zakrytý výhled, takže předvedl svou hbitou lapačku.
     
    44:31
    Maxime Lajoie mohl z pravého kruhu pálit sám, ale rozhodl se přihrát na druhou stranu Stepanovi. K němu však už puk nedošel, protože ho hostující obránce vypíchl.
     
    45:53
    Henri Jokiharju neudržel puk v útočném pásmu, a tak musí být při cestě dozadu velmi opatrný, protože jeho spoluhráči střídají.
     
    46:46
    Raanta ledabyle rozehrál na hokejku Skinnera, po jehož přihrávce z rohu se málem dostal do zakončení Kyle Okposo. Domácí obrana ho ale pokryla.
     
    47:22
    Colin Miller vypustil svižnou nabídku na teč z velké dálky. Raanta stylově chytil puk do lapačky během sklouznutí se po betonu.
     
    48:40
    Jacob Bryson je dnes v porovnání s ostatními spoluhráči dost aktivní, v útočném pásmu ale zbytečně chtěl všechno udělat sám, takže se o něj rychle postarala domácí obrana.
     
    49:47
    Jarvis na útočné modré prostrčil puk Ahovi, který si ještě všimnul na středu volného Teräväinena. Ten už se těšil na hattrick, ale v posledním momentu mu zakončení lehkým vypíchnutím znemožnil Bryson.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:57
    Malcolm Subban měl nějaký problém s výstrojí, který nebylo možné vyřešit úplně jednoduše. Střídá ho proto Aaron Dell.
     
    50:30
    Dylan Cozens projel po levé straně, Raanta proti němu poměrně riskantně vyjel, takže měl štěstí, že se následně nikdo z hostů nedostal k dorážce.
     
    51:20
    Will Butcher střílel z osy hřiště na modré čáře, Raanta vyráží na zadní mantinel. Sabres sympaticky stále pokračují v aktivní hře.
     
    52:24
    Hosté se při rozehrávce snažili být příliš konstruktivní, takže Jokiharjuova přihrávka končí zakázaným uvolněním.
     
    53:40
    Mittelstadt se chtěl sám dostat do zakončení, proti přesile obránců však neměl šanci. Oblouček na Nečase při protiútoku Caroliny se také mění na icing.
     
    54:28
    Dylan Cozens na sebe na modré čáře upoutal pozornost obou obránců, za jejichž zády se tajně prosmýkl Brett Murray. Cozens ho krásně našel, takže Antti Raanta musel vytáhnout skvělý zákrok proti volnému Murraymu.
     
    55:30
    Krátce nato měl na pravé straně volno Tage Thompson, jenž zápěstím mířil na bližší tyč, ale Raanta prodal efektní zákrok lapačkou za radost domácích fanoušků.
     
    56:58
    Po dlouhém boji o puk v rohu útočného pásma domácích chtěl Teräväinen nabít na druhé straně Chatfieldovi, pro nějž to byla příliš prudká přihrávka.
     
    57:46
    Aho zase nějakým způsobem předal kotouč do mezikruží Teräväinenovi, který by rád zkompletoval hattrick.
     
    58:50
    Po Raantově zákroku se puk odrazil na zadní mantinel, takže byl domácí gólman dezorientovaný. I tvrdé dorážky několika hostujících hráčů ale ustál.
     
    59:40
    Hurricanes už jen v klidu vyhazují puky do středního pásma a dohrávají tento zápas.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí zaslouženým vítězstvím domácí Caroliny. Ta byla po celou dobu lepším týmem, ale na rozdíl od předchozích zápasů konečně proměňovala své šance. Před pětizápasovým tripem si tedy Hurricanes stihli spravit chuť ve velkém stylu. Malcolmu Subbanovi debut v brance Buffala vůbec nevyšel, hned z první střely inkasoval a kvůli problému s výstrojí zápas ani nedochytal.
     
    Statistiky utkání

    Střely na branku 29:34
    Zblokované střely 10:11
    Zákroky gólmanů 32:23
    Vyloučení 3:0
    Vyloučení v minutách 17:0
    Využité přesilovky 0:1
    Góly v oslabení 1:0
    Hity 19:16
    Vhazování 39:23

    Utkání v PNC Arena sledovalo 18 680 diváků.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Antti Raanta (CAR) – 32 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,1 %, odchytal 60:00

    Malcolm Subban (BUF) – 19 zákroků, 6 OG, úspěšnost 76,0 %, odchytal 49:57
    Aaron Dell (BUF) – 4 zákroky, 0 OG, úspěšnost 100 %, odchytal 10:03
     
    Česká a slovenská stopa

    Martin Nečas (CAR) – 1+0, +1 účast, 2 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě 14:57
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Teuvo Teräväinen (CAR) 2+0
    2. Sebastian Aho (CAR) 0+3
    3. Antti Raanta (CAR) 32 zákroků, úspěšnost 94,1 %
     
    Děkuji vám za pozornost, přeji krásnou druhou adventní neděli a všem Jitkám všechno nejlepší k svátku! (04:36:25)

    Ondřej Mikušek

    Branky a nahrávky: 3. T. Teräväinen (Aho, Niederreiter), 14. M. Nečas (Jarvis, Trocheck), 24. Cole (Trocheck), 25. Trocheck, 32. Niederreiter (Aho), 42. T. Teräväinen (Aho) – 20. Jokiharju (J. Skinner, V. Olofsson), 40. Girgensons (Bryson, Okposo)


    Carolina Hurricanes: Raanta (F. Andersen) – Cole, Slavin (A), Chatfield, Skjei, Lajoie, Brendan Smith, Bear – T. Teräväinen, Aho (A), Niederreiter – M. Nečas, Trocheck, Jarvis – Fast, J. Staal (C), Lorentz – Stepan, Kotkaniemi.
    Trenér: Rod Brind'amour.

    Buffalo Sabres: M. Subban (50. Dell) – Pysyk, Dahlin, Jokiharju, Bryson, C. Miller, Butcher – V. Olofsson, Tage Thompson, J. Skinner – Okposo (A), Cozens, B. Murray – R. Asplund, Mittelstadt, Girgensons (A) – Hinostroza, Eakin, Bjork.
    Trenér: Don Granato.

    Rozhodčí: O'Donnell, Hebert – Galloway, Shewchyk.

    Diváci: 18 680.
    bahis siteleri