Detroit – NY Islanders 4:3 (po pr.) | Washington – Columbus 3:1 (kon.) | Boston – Tampa 2:3 (po pr.)
Ottawa – Colorado 6:5 (po pr.) | Nashville – Montreal 4:3 (po pr.) | Minnesota – Toronto 4:3 (2:1 po s.n.)
Carolina – Buffalo 6:2 (kon.) | NY Rangers – Chicago 3:2 (kon.) | Vancouver – Pittsburgh 1:4 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
6:2 (2:1, 3:1, 1:0)
Buffalo Sabres
Neděle 05.12.2021, 01:30 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    54:28
    Dylan Cozens na sebe na modré čáře upoutal pozornost obou obránců, za jejichž zády se tajně prosmýkl Brett Murray. Cozens ho krásně našel, takže Antti Raanta musel vytáhnout skvělý zákrok proti volnému Murraymu.
     
    49:57
    Malcolm Subban měl nějaký problém s výstrojí, který nebylo možné vyřešit úplně jednoduše. Střídá ho proto Aaron Dell.
     
    49:47
    Jarvis na útočné modré prostrčil puk Ahovi, který si ještě všimnul na středu volného Teräväinena. Ten už se těšil na hattrick, ale v posledním momentu mu zakončení lehkým vypíchnutím znemožnil Bryson.
    41:09 Teuvo TERÄVÄINEN - 6:2
     
    41:09
    Carolina právě vstřelila branku!
    Aho sice v samostatném úniku neuspěl, ale puk mu zůstal, takže když si před branku z druhé vlny sjel TEUVO TERÄVÄINEN, bylo jasné, že mu Aho okamžitě přihraje. Skoro stejné zakončení jako při prvním dnešním gólu nyní přichází v oslabení. Asistence: Sebastian Aho.
    39:34 Zemgus GIRGENSONS - 5:2
     
    39:34
    Sabres právě vstřelili branku!
    Jacob Bryson klasicky nahazoval od modré čáry, z výšky dokázal ZEMGUS GIRGENSONS tečovat puk pod rukavici Anttiho Raanty. Sudí poté ještě podle videa potvrdili, že nešlo o hru vysokou holí. Asistence: Jacob Bryson, Kyle Okposo.
     
    37:47
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Vincent Trocheck – 5 min. + 10 min. osobní trest, vražení na mantinel).
    31:42 Nino NIEDERREITER - 5:1
     
    31:42
    Carolina právě vstřelila branku!
    Murray ztratil puk na útočné modré, takže Aho okamžitě otočil hru přihrávkou na volného NINA NIEDERREITERA, jenž se rychle dostal před Subbana, jehož bez jakéhokoli kličkování prostřelil. Asistence: Sebastian Aho.
     
    26:47
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Ian Cole – 2 min., podrážení).
    24:08 Vincent TROCHECK - 4:1
     
    24:08
    Carolina právě vstřelila branku!
    Niederreiter spěchal do útočného pásma dělat problém Jokiharjuovi, jemuž puk pod tlakem utekl, nezachytil ho ani Bryson. Proto se přihnal VINCENT TROCHECK, plácnul do puku a Subban neměl šanci. Bez asistence
    23:44 Ian COLE - 3:1
     
    23:44
    Carolina právě vstřelila branku!
    V útočném pásmu vyhrál Trocheck buly čistě na IANA COLEA, jenž okamžitě vypustil nezastavitelnou raketu k pravé tyči. Skvělý způsob, jak vstřelit svůj první gól v dresu Hurricanes! Asistence: Vincent Trocheck.
     
    22:15
    Brett Murray dostal přihrávku za obranu, takže jel samostatný nájezd. Chtěl Raantu propálit rychlou střelou, která na domácího gólmana nestačila, stejně tak ani následná dorážka.
    19:28 Henri JOKIHARJU - 2:1
     
    19:28
    Sabres právě vstřelili branku!
    Ke konci třetiny se hosté přeci jen dočkali, když HENRI JOKIHARJU pálil od modré, před Raantou se puk od Iana Colea odrazil přímo do branky. Asistence: Jeff Skinner, Victor Olofsson.
    13:59 Martin NEČAS - 2:0
     
    13:59
    Carolina právě vstřelila branku!
    MARTIN NEČAS vlétl do útočného pásma po pravé straně, naznačil střelu, ale v obrovské rychlosti obkroužil branku, aby zasunul puk kolem vzdálenější tyče, jako se mu to už párkrát v kariéře povedlo. Vypadalo to, že Malcolm Subban stihnul puk vyškrábnout z brankové čáry, ale rozhodčí až po komerční přestávce potvrdili, že šlo o gól. Asistence: Seth Jarvis, Vincent Trocheck.
     
    07:36
    Trocheck za obranou krásně našel Niederreitera, jenž chtěl střílet zápěstím bez jakékoli kličky. Nejprve mu kotouč trošičku poodjel, ihned nato ale už Malcolm Subban musel předvést dobrý zákrok ramenem.
    04:16 Neuznaný gól – Victor OLOFSSON
     
    04:16
    Puk se před brankou odrazil od Jordana Staala přímo do jízdy pro Victora Olofssona. Ten puk v rychlosti kopnul za záda Anttiho Raanty, rozhodčí po kontrole u videa branku odvolali.
    02:16 Teuvo TERÄVÄINEN - 1:0
     
    02:16
    Carolina právě vstřelila branku!
    Stačila jedna jediná šance, a domácí jdou do vedení. Sebastian Aho dojel jako první za branku pro puk nahozený po mantinelu, rychlou zadovkou nahrál přesně na hokejku TEUVA TERÄVÄINENA, a ten už neměl problém otevřít skóre. Asistence: Sebastian Aho, Nino Niederreiter.

    Ondřej Mikušek

    Branky a nahrávky: 3. T. Teräväinen (Aho, Niederreiter), 14. M. Nečas (Jarvis, Trocheck), 24. Cole (Trocheck), 25. Trocheck, 32. Niederreiter (Aho), 42. T. Teräväinen (Aho) – 20. Jokiharju (J. Skinner, V. Olofsson), 40. Girgensons (Bryson, Okposo)


    Carolina Hurricanes: Raanta (F. Andersen) – Cole, Slavin (A), Chatfield, Skjei, Lajoie, Brendan Smith, Bear – T. Teräväinen, Aho (A), Niederreiter – M. Nečas, Trocheck, Jarvis – Fast, J. Staal (C), Lorentz – Stepan, Kotkaniemi.
    Trenér: Rod Brind'amour.

    Buffalo Sabres: M. Subban (50. Dell) – Pysyk, Dahlin, Jokiharju, Bryson, C. Miller, Butcher – V. Olofsson, Tage Thompson, J. Skinner – Okposo (A), Cozens, B. Murray – R. Asplund, Mittelstadt, Girgensons (A) – Hinostroza, Eakin, Bjork.
    Trenér: Don Granato.

    Rozhodčí: O'Donnell, Hebert – Galloway, Shewchyk.

    Diváci: 18 680.
    bahis siteleri