Villarreal – Rayo Vallecano 2:0 (kon.) | Osasuna – Barcelona 2:2 (kon.) | Real Betis – Real Sociedad 4:0 (kon.)
Real Madrid – Atlético 2:0 (kon.)
konec
Real Betis
4:0 (1:0)
Real Sociedad San Sebastian
Neděle 12.12.2021, 18:30 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Španělská LaLiga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě z tohoto utkání všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (20:36:15)
     
    Další program:

    Real Betis

    Španělský pohár (2. kolo) – 16. 12. 2021, 19:00: CF Talavera – Betis

    LaLiga (18. kolo) – 19. 12. 2021, 16:15: Athletic Bilbao – Betis

    Real Sociedad San Sebastian

    Španělský pohár (2. kolo) – 15. 12. 2021, 19:00: Zamora – Real Sociedad

    LaLiga (18. kolo) – 18. 12. 2021, 16:15: Real Sociedad – Villarreal
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:5.
    Střely mimo: 5:4.
    Rohy: 4:7.
    Ofsajdy: 3:5.
    Fauly: 12:10.
    Vítězná jízda Betisu LaLigou pokračuje!
     
    Poločasy tohoto zápasu byly jako den a noc. Zatímco v prvním měli výraznou převahu hosté a domácí se dočkali branky jen po chybě gólmana Realu Sociedad Álexe Remira, tak ve druhém jsme viděli, jak se obrana Realu Sociedad v prach a popel obrátila. Domácí náskok navýšil v 57. minutě nejlepší střelec Betisu Juanmi, následně ho krásným způsobem zvýšil už na rozdíl tří branek Nabil Fékir a střelecký účet zápasu uzavřel v 79. minutě svým druhým gólem v utkání Alex Moreno. Po průběhu druhého poločasu je navíc výsledné skóre ještě velmi milosrdné, domácí mohli totiž klidně vstřelit ještě více branek. Hosté se k možnostem na skórování dostali až v závěru zápasu, domácího brankáře Ruie Silvu ale nepřekonali a ze Sevilly si odvážejí debakl.

    Betis tak čtvrtou výhrou za sebou potvrdil svou třetí příčku v tabulce, ze které ztrácí na první Real Madrid 6 bodů. Real Sociedad zůstává na pátém místě o skóre za čtvrtým Atléticem Madrid.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Navarro nakopl míč z pravé strany na zadní tyč, Sörloth si ale míč zpracoval v ofsajdovém postavení. Domácí brankář Rui Silva s rozehrávkou nikam nespěchá...
     
    90+1
    Hosté sice mají míč na kopačkách, kombinují ale jen v uctivé vzdálenosti od pokutového území Betisu. Domácí kontrolují dění na trávníku.
     
    90
    Bude se hrát ještě tři minuty.
     
    89
    Tello si zpracoval hrací předmět na útočné polovině a centrem na zadní tyč hledal střídajícího Rodriho. Ten míč nedokázal zasáhnout.
     
    88
    Hosté se ještě tlačí do útoku a zjevně nechtějí skončit tento zápas bez vstřeleného gólu. Nákop na Sörlotha musel odkopnout na útočnou polovinu vybíhající brankář Rui Silva.
     
    87
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Juanmi, přichází Rodri.
     
    87
    Odražený míč se po zblokovaném zakončení Sörlotha dostal v šestnáctce Betisu k úplně volnému Navarrovi, jenž ale namířil z první přímo do brankáře Ruie Silvy.
     
    86
    Hosté se také konečně dostali k možnosti na gól! Januzaj pronikl do šestnáctky Betisu z pravé strany a přihrávkou zhruba na penaltový bod našel volného Turrientese. Ten z první ve skluzu nasměroval míč nad branku Betisu.
     
    85
    Josého centr zleva sklepl na zadní tyči Juanmi na volného Tella, jenž z první vypálil vysoko nad branku Realu Sociedad.
     
    84
    Tribunami Estadio Benito Villamarín se valí mexická vlna. Na trávníku se mezitím povedlo hostům konečně získat míč pod svou kontrolu, drží ho však jen na vlastní polovině.
     
    83
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Guido Rodríguez, přichází Paul Akouokou.
     
    83
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Alex Moreno, přichází Juan Miranda.
     
    83
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Nabil Fékir, přichází Cristian Tello.
     
    81
    Domácí se už fotbalem baví a na hostech je naprosto zjevná frustrace. Míč mají na kopačkách na vlastní polovině fotbalisté Betisu.
     
    79
    Real Betis právě vstřelil branku!
    Domácí jízda ve druhém poločase pokračuje! Canales skvělou kolmicí na levé straně vysunul za obranu Realu Sociedad ALEXE MORENA. Ten si míč potáhl do šestnáctky a přesnou střelou po zemi namířil ke vzdálenější tyči Remirovy branky. Asistence: Sergio Canales.
     
    78
    Sörloth si pak nabíhal na opačnou stranu za nákopem z vlastní poloviny hřiště, těsně před vlastní šestnáctkou mu ale míč skluzem vzal Bartra.
     
    77
    Canales zavezl míč k šestnáctce Realu Sociedad, kde hledal přihrávkou na levou stranu Juanmiho. Před ním míč odkopl do bezpečí Gorosabel.
     
    76
    Bellerínovu pomalou malou domů téměř vystihl střídající Sörloth, míč se ale nakonec dostal k domácímu brankáři Ruiovi Silvovi, od kterého začíná rozehrávka dalšího postupného útoku Betisu.
     
    75
    Fékirův centr zleva odvrátili obránci Realu Sociedad za šestnáctku k Bellerínovi, jehož nepřesný nákop zpátky „do ohně“ skončil za brankovou čárou.
     
    74
    Už to mohlo být 4:0! Josého přihrávku do šestnáctky si zpracoval Carvalho a pohotovou střelou po zemi poslal míč na branku, gólman Remiro ale skvěle zasáhl a střelu vyrazil.
     
    74
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Alexander Isak, přichází Alexander Sörloth.
     
    74
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Ander Barrenetxea, přichází Robert Navarro.
     
    74
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Igor Zubeldia, přichází Benat Turrientes.
     
    71
    Na Januzajův oblouček si nabíhal do šestnáctky Zubimendi, míč ale nezasáhl ani on a ani vybíhající domácí brankář Rui Silva. Ten zasáhl při snaze o zákrok Zubimendiho, podle názoru hlavního rozhodčí se ale o faul nejednalo.
     
    70
    Presink hostů konečně přinesl zisk míče, domácí je ale pro změnu vytlačili za půlící čáru a poté přešli k vysokému presinku oni.
     
    69
    Až teď vystartovali hosté po domácích, míč se jim ale stále nepovedlo získat. Fanoušci Betisu mezitím zpívají klubovou hymnu.
     
    68
    Domácí si s přehledem přihrávají míč na vlastní polovině. Hosté je v této chvíli ani nenapadají.
     
    66
    Real Betis právě vstřelil branku!
    Domácí vedou už o tři branky a směřují k důležitému vítězství! Josého přihrávku si hrudí zpracoval před šestnáctkou NABIL FÉKIR, jenž si míč elegantně posunul do volného prostoru mezi obránce Realu Sociedad a pohotovou střelou po zemi překonal nejistého gólmana Remira. Asistence: Willian José.
     
    66
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Andrés Guardado, přichází William Carvalho.
     
    65
    Domácí pokračují v obléhání pokutového území Realu Sociedad. Hosté se za kombinujícími hráči Betisu jen přesouvají ze strany na stranu.
     
    64
    Fékirovi se exekuce rohového kopu nepovedla a jeho vysoký centr doletěl až na opačnou stranu hřiště. Tam naštěstí pro domácí doběhl míč Bellerín.
     
    62
    Žlutou kartu dostává za úder loktem do obličeje Elustonda Nabil Fékir (Real Betis).
     
    62
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Portu, přichází Adnan Januzaj.
     
    62
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Joseba Zaldúa, přichází Andoni Gorosabel.
     
    61
    Gólman Realu Sociedad Remiro podběhl centr z rohového kopu a měl velké štěstí, že Guardado míč na zadní tyči pořádně nezasáhl a jen ho srazil za brankovou čáru.
     
    60
    Domácí hrají v této chvíli ve velké pohodě. Bez větších problémů se nastěhovali na útočnou polovinu a obléhají obranu hostů.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Igor Zubeldia (Real Sociedad San Sebastian), jenž ostrým skluzem ve středu pole doslova sestřelil Rodrígueze.
     
    Pro Juanmiho byla tato branka už desátou v aktuální ligové sezoně.
     
    57
    Real Betis právě vstřelil branku!
    Juanmi potvrzuje svou skvělou formu a skóruje i v tomto utkání! Fékir vysunul přihrávkou na levém křídle ideálně do náběhu Morena, jenž z první nakopl míč na hranici brankového území. I když tam byla dvojice obránců Realu Sociedad, tak nejvýše vyskočil JUANMI a hlavičkou do země nasměroval míč k pravé tyči Remirovy branky. Asistence: Alex Moreno.
     
    56
    Žlutou kartu za šlápnutí na nohu Oyarzabala dostává Alex Moreno (Real Betis).
     
    55
    Držení míče: 44 % : 56 %
     
    54
    Tuto standardku opět rozehrál Oyarzabal, při náběhu na jeho centr ale fauloval Ruize Zubeldia. Domácí brankář Rui Silva s rozehrávkou nepospíchá.
     
    53
    Juanmi držel za dres rozběhnutého Zaldúu. Další přímý kop pro Real Sociedad z pravé strany útočné poloviny.
     
    52
    Ti ho ztratili až poté, co ho Zubimendimu vypíchl Rodríguez. Toho pak Zubimendi taktickým faulem podrazil.
     
    51
    Hosté se poprvé ve druhém poločase nastěhovali na útočnou polovinu. Bellerín odhlavičkoval centr z pravé strany, hrací předmět se ale vrátil na kopačky hráčů Realu Sociedad.
     
    50
    Oyarzabal našel svou rozehrávkou na pravé straně pokutového území Realu Sociedad Isaka, ten se ale zamotal v kličkách. Elustondo následně v souboji o míč fauloval Bartru.
     
    49
    Hosté znovu odkopli nákop na Josého do středu pole. V souboji o míč pak už na vlastní polovině fauloval Guardado rozběhnutého Isaka.
     
    48
    Fékirovu kolmici do šestnáctky na Josého odkopl Elustondo. Míč se ve středu pole dostal k obráncům Betisu, kteří ho posunuli dozadu na brankáře Ruie Silvu.
     
    47
    Betis rychle po výkopu získal míč a nastěhoval se na polovinu Realu Sociedad. Domácí začínají druhé dějství rozhodně aktivněji, než skončili první.
     
    46
    Výkop druhého poločasu měli hosté. Během přestávky nedošlo k žádnému střídání.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:33.
    Ironií osudu je, že nešťastným hrdinou prvního poločasu se stal brankář Realu Sociedad Álex Remiro, jenž dnes chytá svůj 100. zápas v dresu baskického klubu...
     
    První poločas začal z obou stran opatrně a oba týmy se v prvních minutách prezentovaly vysokým presinkem, kterým komplikovaly rozehrávku soupeře. Ve 14. minutě ale udělal obrovskou chybu gólman hostů Remiro, jenž nesmyslně vyběhl ze své branky proti náběhu z poloviny Betisu a doslova tak daroval gól Alexovi Morenovi. Hostům chvíli trvalo, než se z tohoto úderu oklepali, pak ale začali svůj nápor na obranu Betisu. Jednoznačne nejaktivnějším hráčem prvního poločasu byl Portu, jenž měl čtyři gólové příležitosti, ani v jedné ale neuspěl. Jelikož domácí toho směrem dopředu moc nevymysleli, tak o výsledku prvního poločasu rozhodla právě velká chyba gólmana Álexe Remira.

    Statistiky po 1. poločase:

    Držení míče: 44 % : 56 %
    Střely na branku: 1:4
    Střely mimo: 2:2
    Rohy: 2:5
    Ofsajdy: 2:1
    Fauly: 6:3
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Barrenetxeův centr z levého křídla byl tečován na zadní tyč, kde do vzdušného souboje s obráncem doslova vletěl Portu. Jeho tečovanou hlavičku vyrazil domácí brankář Rui Silva nad břevno.
     
    43
    Oyarzabal z dalšího rohového kopu nakopl míč na zadní tyč, kde chybělo Le Normandovi několik milimetrů na to, aby míč zasáhl. Ten tak nakonec doletěl do zámezí na opačné straně hřiště.
     
    42
    Juanmi odkopl do autu přihrávku na Portua, po němž se pak ohnal. Hlavní rozhodčí domácímu křídelníkovi domlouvá.
     
    41
    Domácí okamžitě zacouvali dozadu a hosté musí znovu útočit do seřazené obrany. Oyarzabalovi se však i tak povedlo zavézt míč k šestnáctce Betisu.
     
    40
    Po dlouhé době se Betisu povedlo rozehrát postupnou kombinaci, kterou se dostal na útočnou polovinu. Tu ale zbytečně ukončil Juanmi, jenž po pádu na trávník zasáhl míč rukou.
     
    39
    Portu si opět nabíhal za obranu Betisu na přihrávku Oyarzabala, tentokrát ale byl v okamžiku přihrávky v ofsajdovém postavení.
     
    38
    Aktivita hostů se postupně stupňuje a v této chvíli už mají obrovský tlak na obranu Betisu. Z tribun se začíná ozývat pískot...
     
    37
    Portu pokračuje ve svém skvělém výkonu. Do šestnáctky si tentokrát naběhl na nákop Zubimendiho ze středu pole a jeho střelu musel zblokovat ve skluzu Bartra.
     
    36
    První žlutou kartu zápasu dostává za podražení Oyarzabala na vlastní polovině Guido Rodríguez (Real Betis).
     
    34
    Portu měl třetí možnost vyrovnat! Rodríguezův nepovedený odkop do Portua se na hranici šestnáctky Betisu odrazil Portuovi přímo do běhu. Portu pak bez váhání vystřelil z pravé strany pokutového území a jeho střelu po zemi ke vzdálenější tyči musel výborným zákrokem vyrazit brankář Rui Silva.
     
    33
    Tam se k němu dostal Fékir, jenž ho hned nakopl na pravé křídlo na rozběhnutého Canalese. Ten ale navzdory své rychlosti míč na hrací ploše nedoběhl.
     
    32
    Zubimendi nezasáhl Oyarzabalův centr od rohového praporku při náběhu na přední tyč a domácí odkopli kulatý nesmysl do středu pole.
     
    31
    Zeleno-bílí se zatáhli k vlastní šestnáctce a hosté to tak musí zkoušet centry z křídel. Jedním z nich získal Oyarzabal rohový kop.
     
    30
    Dlouho si ale fotbalisté Betisu míč neužili a rychle ho ztratili. Hosté už mají jasnou územní převahu a rychle se vrátili na polovinu domácích.
     
    29
    Isak si na levé straně šestnáctky zasekl Bartru, jeho přihrávku na volného Portua ale na poslední chvíli tečoval Ruiz. Domácí po zisku míče otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    28
    Hosté se stáhli s míčem na vlastní polovinu, hrací předmět před presujícími hráči Betisu ale udrželi. Domácí každopádně dál aktivně napadají.
     
    27
    Domácí rozehráli roh nakrátko a Canales pak nakopl míč velmi nepřesným centrem daleko za brankovou čáru.
     
    26
    Rodríguez si po autovém vhazování dobře pokryl míč na hranici šestnáctky Realu Sociedad a přes Le Normanda vypálil. Jeho pokus byl sražen těsně mimo Remirovu branku.
     
    25
    Oyarzabalův centr z pravé strany nasměroval patičkou ve výskoku pod břevno domácí branky Portu a domácí brankář Rui Silva musel tuto krásnou střelu chytit.
     
    24
    Elustondův nákop na Isaka odhlavičkoval Bartra. Odražený míč se pak znovu vrátil na kopačky hostů.
     
    23
    Hosté získali v posledních minutách územní převahu a opět se dostali k šestnáctce Betisu. Domácím se nedaří míč podržet na svých kopačkách.
     
    22
    Oyarzabal krásnou patičkou prodloužil přihrávku od spoluhráče mezi obránce Betisu na Portua, jenž si míč posunul pravačkou do běhu. Střelou po zemi ho pak poslal těsně mimo pravou tyč Silvovy branky.
     
    21
    Tam se míče zmocnili hráče Betisu, jenž ho potáhli k šestnáctce Realu Sociedad. Fékir se dostal až na hranici šestnáctky, kde spadl v diskutabilním souboji s obráncem hostujícího celku, hra však pokračuje dál.
     
    20
    Další Oyarzabalův centr ze standardky se opět stal kořistí domácího brankáře Ruie Silvy. Ten okamžitě rozehrál míč do středu pole.
     
    19
    Spoluhráči Remira míč rychle získali a nastěhovali se svou postupnou kombinací na polovinu Betisu. Domácí se seřadili do obranného postavení.
     
    18
    Gólman hostů zjevně není v pohodě. Před dobíhajícím Josém zpanikařil a zbytečným odkopem do zámezí daroval míč domácím.
     
    17
    Zaldúa získal zblokovaným centrem z pravé strany rohový kop pro Real Sociedad. Oyarzabalův centr z něj na přední tyč pak odhlavičkoval do bezpečí Guardado.
     
    16
    Hosty tento úplně zbytečný gól samozřejmě zaskočil a i když mají míč na kopačkách, tak se jim vůbec nedaří rozehrát.
     
    14
    Real Betis právě vstřelil branku!
    Domácí po velké chybě brankáře Realu Sociedad otevírají skóre! Ruiz nakopl míč na útočnou polovinu, kde za ním úplně nesmyslně vyběhl před vlastní šestnáctku brankář Álex Remiro, který neměl žádnou šanci se dostat k míči. U hracího předmětu totiž byl jako první José, jenž ho pak posunul před šestnáctku na dobíhajícího ALEXE MORENA a ten ho střelou po zemi poslal od pravé tyče do prázdné branky hostů. Asistence: Willian José.
     
    13
    Muñozův centr zleva odhlavičkoval z vlastní šestnáctky Ruiz a v souboji o odražený míč následně fauloval Zubeldia. Domácí mají po delší době možnost rozehrát svůj postupný útok.
     
    12
    Bellerín srazil ve středu pole na trávník Barrenetxeu, faul mu ale odpískán nebyl. Hosté museli s míčem zacouvat za půlící čáru.
     
    11
    Rodríguez mizernou rozehrávkou daroval hostům míč na vlastní polovině. Domácí bleskurychle zacouvali dozadu a Real Sociedad musí útočit „do plných“.
     
    10
    Oyarzabalův centr ze standardky chytil vybíhající brankář Rui Silva. Ten rychle vyhodil míč na spoluhráče a tuto rychlou útočnou akci zakončil nepřesnou střelou z cca 25 metrů José.
     
    9
    Na opačné straně ukončil průnik Zaldúy nedovoleným zákrokem Moreno. Standardní situace pro Real Sociedad z pravé strany útočné poloviny.
     
    8
    Domácí chtěli rychle rozehrát svůj protiútok, Bellerínův nákop na levé křídlo ale skončil až na protilehlé tribuně Estadio Benito Villamarín.
     
    7
    Isakovi se však dobrým napadáním povedlo míč získat a dostal se i ke střele ze zhruba 25 metrů. Jeho pokus po zemi chytil bez větších problémů domácí gólman Rui Silva.
     
    6
    Bartra nakopl míč na pravé křídlo na Canalese, jenž ale míč na hrací ploše nedoběhl. Hosté se pak při snaze rozehrát svůj útok opět dostali do velkých problémů a o míč přišli.
     
    5
    Ve středovém kruhu se kulatý nesmysl dostal na kopačky obránců Betisu. Ti s ním zacouvali dozadu a také oni musí čelit vysokému presinku soupeře.
     
    4
    Hosté mají zatím velký problém rozehrát svou útočnou akci a míč se malou domů dostal až k brankáři Remirovi. Ten pod tlakem odkopl hrací předmět alespoň do středu pole.
     
    3
    Domácí dostali vysokým presinkem hosty do velkých problémů při rozehrávce a Oyarzabalovu nepřesnou přihrávku před šestnáctku vystihl Canales. Jeho technická střela pak skončila výrazně mimo Remirovu branku.
     
    2
    Moreno získal svým prvním průnikem po levé straně rohový kop pro Betis. Fékirův centr na přední tyč odhlavičkoval Zaldúa a přihrávka zpět do šestnáctky pak šla do ofsajdu.
     
    1
    Výkop utkání měli domácí. Betis začíná utkání rozehrávkou postupného útoku od obránců z vlastní poloviny hřiště.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Betis bude hrát ve svých tradičních zeleno-bílých dresech, Real Sociedad ve vínově červených.
     
    Oba týmy právě vycházejí na hrací plochu, zápas se tak o malou chvíli začne.
    Willian José a Juanmi, kteří hráli za Real Sociedad, se při rozcvičce přátelsky pozdravili s bývalými spoluhráči
     
    Úvodní sestavy:

    Real Betis: Rui Silva – Bellerín, Bartra, V. Ruiz, Moreno – G. Rodríguez, Guardado (C) – Canales, Fékir, Juanmi – José.

    Náhradníci: Robles – Montoya, González, Akouokou, Iglesias, Tello, W. Carvalho, Pezzella, Joaquín, D. Lainez, Rodri, Miranda.

    Trenér: Manuel Pellegrini

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Zaldúa, A. Elustondo, Le Normand, Muñoz – Zubeldia, Zubimendi – Portu, Oyarzabal (C), Barrenetxea – Isak.

    Náhradníci: Ryan – Illarramendi, Januzaj, Guridi, Rico, Guevara, Gorosabel, Sörloth, J. Pacheco, Turrientes, Navarro.

    Trenér: Imanol Alguacil

    Rozhodčí: Martínez – Jiménez, Ayuso.
     


    Vzájemné zápasy

    Od návratu Betisu mezi španělskou elitu v sezoně 2015/2016 se tyto dva kluby utkaly v lize ve 12 zápasech a vzájemná bilance mluví ve prospěch Realu Sociedad, který vyhrál šestkrát, remizoval s Betisem třikrát a prohrál s ním také třikrát. V minulé sezoně prohrál v říjnu 2020 Betis doma s Realem Sociedad 0:3 a na jeho půdě pak v lednu 2021 remizoval 2:2. Betisu se povedlo baskický tým porazit v minulé sezoně alespoň ve Španělském poháru, když vyhrál v osmifinále 3:1 po prodloužení.

    Posledních 5 vzájemných ligových zápasů:
    4. 4. 2019: Real Sociedad – Betis 2:1
    20. 10. 2019: Real Sociedad – Betis 3:1
    19. 1. 2020: Betis – Real Sociedad 3:0
    18. 10. 2020: Betis – Real Sociedad 0:3
    23. 1. 2021: Real Sociedad – Betis 2:2
     


    Real Sociedad San Sebastian

    Forma Realu Sociedad, na rozdíl od domácích, má sestupnou tendenci. Real Sociedad vstoupil do sezony skvěle, v posledních třech ligových zápasech ale nevstřelil ani jednu branku a získal v nich jediný bod. Po skvělém úvodu se tak postupně sesunul tabulkou na páté místo, ze kterého ztrácí na svého dnešního soupeře bod. Také Real Sociedad hrál ve čtvrtek zápas Evropské ligy, ve kterém zdolal v přímém souboji o postup PSV 3:0 a zajistil si tak postup do jarní části této soutěže. Při mizerné útočné produktivitě v posledních ligových kolech se hlavní oporou Realu Sociedad stala obrana, která je aktuálně třetí nejlepší v lize (13 inkasovaných branek). Týmu ze San Sebastianu se navíc zatím docela daří na hřištích soupeřů, kde získal v této sezoně už 14 bodů.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Real Sociedad – Athletic Bilbao 1:1
    Osasuna – Real Sociedad 0:2
    Real Sociedad – Valencia 0:0
    Espanyol – Real Sociedad 1:0
    Real Sociedad – Real Madrid 0:2
     


    Real Betis

    Betis se rozehrál v posledních týdnech do skvělé formy a postupně se posunul tabulkou až na třetí místo, na kterém se před dneškem nacházel a ze kterého ztrácí na vedoucí Real Madrid 9 bodů. Naopak, před čtvrtým Atléticem Madrid a pátým Realem Sociedad má jen jednobodový náskok, případná výhra by tak mohla výrazně upevnit pohárové ambice sevillského klubu. V posledním odehraném zápase ve čtvrtek sice Betis prohrál v Evropské lize se Celticem 2:3, postup do jarní části už ale měl před tímto zápasem zajištěn. Největší hvězdou Betisu je zatím Juanmi, jenž zažívá svou životní sezonu a s 9 vstřelenými brankami je třetím nejlepším střelcem španělské LaLigy. Betis paradoxně získal venku více bodů než na domácím hřišti, dnes tak budou jeho hráči bojovat i o vylepšení domácí bilance.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Atlético Madrid – Betis 3:0
    Betis – Sevilla 0:2
    Elche – Betis 0:3
    Betis – Levante 3:1
    Barcelona – Betis 0:1
     
    Vítejte u on-line přenosu ze zápasu Real Betis – Real Sociedad San Sebastian. Utkání 17. kola španělské LaLigy začíná v 18:30.

    Michal Sadlek

    Branky: 14. Moreno (José), 57. Juanmi (Moreno), 66. Fékir (José), 79. Moreno (Canales)

    Karty:   36. G. Rodríguez (RBE), 56. Moreno (RBE), 62. Fékir (RBE) – 59. Zubeldia (RSC)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 12:10.
    Real Betis: Rui Silva – Bellerín, Bartra, V. Ruiz, Moreno (83. Miranda) – G. Rodríguez (83. Akouokou), Guardado (C) (66. W. Carvalho) – Canales, Fékir (83. Tello), Juanmi (87. Rodri) – José.
    Náhradníci: Robles – Montoya, González, Akouokou, Iglesias, Tello, W. Carvalho, Pezzella, Joaquín, D. Lainez, Rodri, Miranda.

    Trenér: Manuel Pellegrini

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Zaldúa (62. Gorosabel), A. Elustondo, Le Normand, Muñoz – Zubeldia (74. Turrientes), Zubimendi – Portu (62. Januzaj), Oyarzabal (C), Barrenetxea (74. Navarro) – Isak (74. Sörloth).
    Náhradníci: Ryan – Illarramendi, Januzaj, Guridi, Rico, Guevara, Gorosabel, Sörloth, J. Pacheco, Turrientes, Navarro.

    Trenér: Imanol Alguacil

    Rozhodčí: Martínez – Jiménez, Ayuso

    Diváci: 52 158
    bahis siteleri