Vladivostok – Chabarovsk 2:1 (kon.) | Novosibirsk – Kunlun 3:2 (po pr.) | Barys – Nižněkamsk 1:3 (kon.)
Magnitogorsk – Omsk 3:2 (kon.) | Jaroslavl – CSKA Moskva 3:2 (po pr.) | Petrohrad – Dynamo Moskva 1:2 (0:2 po s.n.)
Soči – Čerepovec 5:4 (kon.) | Spartak Moskva – Jekatěrinburg 5:2 (kon.) | Minsk – Jokerit 5:3 (kon.)
Kazaň – Ufa 2:4 (kon.) | Riga – N.Novgorod 1:3 (kon.)
konec
HK Soči
5:4 (0:2, 2:2, 3:0)
Severstal Čerepovec
Neděle 12.12.2021, 15:00 • Bolšoj dvorec sporta, Soči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Zdravím všechny příznivce toho nejlepšího hokeje v Evropě! Dnes nás v rámci 39. kola KHL čeká souboj dvou ruských celků HK Soči a Severstalu Čerepovec.

    Přeji příjemnou zábavu!
     
    HK Soči:

    Domácí Soči letos znovu nezažívá povedenou sezonu! Hráči s leopardem na hrudi drží v západní konferenci až desátou pozici a v šestičlenné Bobrovově divizi dokonce předposlední pátou příčku. Klubu se tak ani letos nedaří z výsledkového marasmu vymanit a pokračuje tak v trendu z posledních let, kdy se také pohyboval ve spodních patrech tabulky. Na postup do play off to tedy rozhodně nevypadá, i když ještě není vše ztraceno. Pokud Soči smaže ještě nijak velké sedmibodové manko tak si na účast ve vyřazovací části může dělat nárok, otázkou ale je zda se to celku z pobřeží Černého moře v nabité konkurenci nejlepší evropské soutěže podaří...

    Manažery ruského týmu, ale musí alespoň trochu těšit zlepšující se forma. Soči totiž na své postavení v tabulce doplácí především kvůli nepovedenému září a také říjnu, v jednom okamžiku dokonce natáhli šňůru 16 ti zápasů s jedinou výhrou. V listopadu už se forma mírně zvedla, v posledních zápasech to pak jsou dvě výhry a tři porážky, což už zase nejsou výsledky, které by klub bojující o účast v play off potřeboval.

    5 posledních zápasů HK Soči:

    Vladivostok vs Soči 2:8
    Soči vs Novosibirsk 1:2
    Soči vs Dynamo Minsk 4:3pp
    Ufa vs Soči 5:0
    Barys vs Soči 5:2

    Soči se domů vrací po dvou venkovních zápasech a doufá, že se vrátí na vítěznou vlnu, jelikož z výjezdu mimo svůj stadion nevytěžili ani bod – padli s Barysem i Ufou a to poměrně výrazně.

    V kádru HK Soči se najde především jedno jméno, které je českým, respektive slovenským fanouškům dobře známé! Zkušený útočník Martin Bakoš, jenž má na kontě start na Mistrovství světa i Olympijských hrách v dresu slovenské reprezentace a který odehrál přes 140 zápasů za Bílé Tygry z Liberce se před letos letošní sezonou vrátil do známého prostředí. Za svého nynějšího zaměstnavatele si totiž zahrál už v sezoně 2018/2019, kdy se vracel do Evropy po neúspěšné štaci v zámoří u bostonských Bruins. V této sezoně je sice mírně za očekáváními – ve 28 zápasech se šestkrát trefil do černého a získal také stejný počet asistencí, i tak se, ale mezi ne příliš produktivními spoluhráči neztratí. Zkušenosti s českým hokejem, byť malé má ještě důrazný defenzivní bek Viktor Baldayev, který si v sezoně 2016/2017 krátce zahrál za karlovarskou Energii. Poté se, ale vrátil do Ruska, kde působí dodnes.

    Za pozornost jistě stojí brankoviště ruského celku. Roli jedničky plní pravidelný švédský reprezentant se zkušenostmi z NHL nebo věhlasného SKA Petrohrad Magnus Hellberg, jenž si i letos drží dobrá čísla, konkrétně 91.9 % úspěšnosti zákroků. Druhým do party pak je vnuk legendárního brankáře a vlivného funkcionáře Vladislava Tretijaka Maxim Tretijak, který letos dostal zatím prostor ve třinácti utkáních (88.2%)
    Zapomenout nesmíme ani na další krajánky. Lotyšský obránce Janis Jaks je například s bilancí šesti gólů a devíti asistencí nejproduktivnějším obráncem týmu, Bělorus Nikita Feoktisov zase patří k vůbec nejlépe bodujícím hráčům. Zatím se mu tedy podařilo vstřelit pět branek a na jedenáct úspěšně přihrál.

    5 nejproduktivnějších hráčů s leopardem na hrudi:

    Artyom Nikolayev 7+13
    Vasili Glotov 10+8
    Nikita Feoktistov 5+11
    Amir Garayev 9+6
    Janis Jaks 6+9
     
    Severstal Čerepovec:

    To Severstal je na tom o poznání lépe. Pátá příčka v západní konferenci a třetí pozice v Tarasovově divizi celkem pohodlně zajišťuje účast ve vyřazovacích bojích. Hosté mají na nepostupové pozice celkem pohodlný náskok deset bodů a o svou účast v další fázi sezony by tak neměli mít strach.

    Co je, ale problémem Čerepovce to je aktuální forma. Severstal totiž po sérii vítězství z konce listopadu nedokázal na vítěznou sérii navázat a z posledních čtyř zápasů hned třikrát smutnil. Útěchou může být snad jen to, že se jednalo o silné celky – Jokerit Helsinky okupuje dokonce první příčku a i Avangard Omsk se pohybuje poměrně vysoko. Kaňkou, ale je prohra se slabým Chabarovskem, což by tedy mohla být motivace pro Soči, jelikož by chtělo navázat na svého parťáka z chvostu tabulky a favorita o nějaký ten bodík obrat.

    Posledních 5 zápasů Severstalu Čerepovec:

    Čerepovec vs Omsk 2:3
    Čerepovec vs Jokerit 3:4pp
    Čerepovec vs Viťaz Podolsk 3:1
    Čerepovec vs Chabarovsk 1:2
    Dinamo Riga vs Čerepovec 2:3pp


    I v kabině Severstalu nalezneme slovenskou stopu. Adam Liška kroutí v Čerepovci už svou třetí sezonu a zdá se, že ta letošní bude pro účastníka Mistrovství světa 2019 ta nejúspěšnější. Ač jsme teprve zhruba v polovině základní části tak Liška už díky svým osmi gólům a devíti asistencím překonal bodové maximum z ročníku předešlého, kdy nasbíral šestnáct zářezů do tabulky produktivity. Uvidíme zda se mladý, dvaadvacetiletý rodák z Bratislavy znovu prosadí právě dnes.

    Jediným hráčem v současném kádru který si zahrál ve slavné NHL je finský forward Joonas Nättinen. Ten, ale na svůj hubený jeden start ze sezony 2013/2014 v dresu Montrealu nedokázal navázat a přes Švédsko a rodné Finsko se vydal do Ruska, kde hájil barvy Nižněkamsku, Podolsku a poslední dvě sezony právě Čerepovce. Zkušený třicetiletý Fin si drží stále podobný bodový příspěvek a jinak tomu není ani letos. Ve 32 zápasech dokázal sám překonat brankáře soupeře sedmkrát a stejným počtem asistencí k tomu pomohl některému ze svých parťáků!

    Co se cizinců týče tak v kádru najdeme ještě dva Švédy a světe div se.. Estonce! Když by jsme se nejdříve zaměřili na dva beky ze země tří korunek tak vězte, že Jakob Stenqvist (4+9) je momentálně zraněný, ale patří k lídrům a Robin Press, jenž se roky snažil prokousat právě do NHL a po výborné sezoně ve Finsku si vysloužil laso z druhé nejlepší soutěže světa se Severstalu rozhodně vyplácí! S bilancí 4+12 je dokonce nejproduktivnějším obráncem týmu!

    A pak je tu ještě zmíněný Estonec Robert Rooba. Ten sice první hokejové krůčky udělal v rodné zemi, ale umění na bruslích s hokejkou v ruce se naučil především ve Finsku, kam brzy odešel. Dlouho byl věrný Blues, následně odešel do Jyvaskily, kde zažil 30 ti gólovou sezonu, která jej kapitulovala až do KHL. Letos má na kontě rovněž 32 zápasů ve kterých pětkrát mířil do černého a dvakrát na branku nahrával. Za zmínku stojí také to, že na rodné Estonsko nezanevřel a jako správný lídr jej reprezentuje na světových šampionátech nižších divizí.

    5 nejproduktivnějších hráčů v hostujícím dresu:

    Daniil Vovchenko 11+13
    Vladislav Kodola 11+18
    Adam Liska 8+9
    Robin Press 4+12
    Joonas Nättinen 7+7
     
    Poslední vzájemné zápasy:

    Soči vs Čerepovec 0:3 (přátelský zápas)
    Soči vs Čerepovec 2:4 (KHL)
    Čerepovec vs Soči 4:2 (KHL)
    Soči vs Čerepovec 6:2 (KHL)
    Čerepovec vs Soči 2:0 (KHL)

    Když se podíváme na vzájemné zápasy tak je nám hned jasné kdo dnes bude favoritem! Čerepovec v zápasech se Soči válí, vyhrál čtyři utkání z pěti. Zahrozit mohou ale i domácí, jejichž naděje se upínají k poslednímu prosincovému dni 2020, kdy svého dnešního soka porazili vysoko 6:2.
     
    Pozvánky do národních týmů:

    Vzhledem k tomu, že nás co nevidět čeká další reprezentační přestávka tak hned několik borců z obou celků obdrželo pozvánku na nejbližší reprezentační akci, kde dostanou příležitost hájit svou zemi.

    Janis Jaks se představí na turnaji ve Švýcarsku, v jednom celku se mimo jiné potká s několika borci z Tipsport extraligy a samozřejmě také z Dinama Riga. Lotyše čeká konfrontace s domácími Švýcary, Slováky a po odřeknutí ruského B – týmu také s Nory.

    Nominace na stejný turnaj jako Janise Jakse neminula ani slovenského mladíka Adama Lišku, který by mohl být jedním z lídrů týmu trenéra Craiga Remseyho.

    Rusové tentokrát hráče obou celků z nominace vynechali a účast borců ze severských zemí zatím jistá není, respektive se čeká na zveřejnění soupisek pro prestižní Chanel One Cup.
     
    Československá stopa v utkání:

    Adam Liška SVK (Čerepovec)
    Martin Bakoš SVK (Soči)
     
    Dnes s největší pravděpodobností nenastoupí:

    Jegor Babenko
    – Soči (zranění)
    Ilja Kruglov – Soči (zranění)
    Jakob Stenqvist – Čerepovec (zranění)
     
    Úvodní sestavy:

    HK Soči: Treťjak (Myšev) – Dyblenko, Miščenko, Galeňuk, Rundblad, Valencov, Jaks, J. Alexandrov – A. Nikolajev (A), Garajev (A), Peťkov – Kolgotin, Točickij, Zavgorodny – Bakoš, Feoktistov, Glotov (C) – Žabrejev, Averšin, Alijev, Gordin.

    Severstal Čerepovec: Podjapolskij (Šatajlo) – Press, Chochlov, M. Chabarov, Timašov, N. Makejev, M. Tichonov, Čurkin – J. Morozov (C), D. Dumbadze, Geraskin (A) – Kodola, Vovčenko, Pilipenko – Rooba (A), Joonas Nättinen, Liška – A. Alexejev, Abrosimov, Dmitrij Moisejev – Kolmykov..
     
    Oba celky už jsou nastoupeny na ledové ploše, kde si ještě vyslechnou ruskou hymnnu a za malý okamžik začínáme.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:59
    Vasilij Glotov si připsal první střelu na bránu, brankář Čerepovce se, ale natáhl jak široký tak dlouhý a zasáhl.
     
    01:15
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Daniil Vovčenko – 2 min., hákování).
     
    Hosté se zatím brání dobře a nepouští soupeře do pásma.
     
    06:06
    Vladislav Valencov se vytočil před brankářem a chtěl zakončit, proti byla hůl maskovaného muže ve žlutém.
     
    07:26
    Hosté se sice dlouho udrželi v pásmu, ale vystřelit nedokázali. Domácí teď obrací hru.
     
    08:04
    Ve velké šanci se teď zjevil obránce na ofenzivním výletě Jurij Alexandrov, jenž z bezprostřední blízkosti prostřelil puk brankovištěm. Kus černé gumy tedy nakonec jen zaduněl o mantinel na druhé straně, nicméně Soči mohlo jít s trochou štěstí do vedení!
     
    10:09
    Igor Geraskin to teď zkusil z vrcholku levého kruhu, Tretijak kryje.
     
    11:10
    Od modré čáry to teď nebezpečně zkoušel Janis Jaks, Vladislav Podjapolskij nakonec puk v náručí udržel a hra je přerušena.
     
    Následuje komerční pauza.
     
    11:43
    Dmitrij Kolgotin se sice snažil svého soupeře v honbě za pukem předjet leč neuspěl a píská se tak icing. Hra se vrací před Maxima Treťjaka.
     
    12:32
    Na levé straně byl teď aktivní Adam Liška, vystřelit, ale nakonec nedokázal. Čerepovec stále drží puk.
     
    12:45
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Tak nakonec jde do vedení Severstal! JEGOR MOROZOV to vzal na sebe, projel do útočného pásma a natlačil se před Maxima Treťjaka. Už to vypadalo, že si mladý ruský brankář poradil, puk, ale nakonec přeci jen končí v síti. Hosté vedou 1:0!
    12:45 Jegor MOROZOV - 0:1
     
    14:02
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Robin Press – 2 min., podrážení).
     
    14:06
    Hosté úspěšně vyhazují.
     
    14:31
    Soči už rozestavilo přesilovkovou formaci a kombinuje.
     
    15:01
    Bomba z vrcholku pravého kruhu je kořistí vyrážečky brankáře Vladislava Podjapolskije.
     
    15:29
    Severstal se znovu osvobozuje.
     
    15:56
    Neuvěřitelná šance na vyrovnání utkání! Nikita Točickij těžil ze skvělé práce svého spoluhráče, který vybojoval puk, zamíchal s kusem černé gumy a naservíroval jej na hůl úplně volného Amira Garajeva, který ale nedokázal usměrnit puk do úplně prázdné klece. Neuspěl ani dojíždějící obránce s dorážkou a stav tak světe div se.. zůstane 1:0!
     
    16:56
    Vyloučení v týmu HK Soči (Nikita Feoktistov – 2 min., podrážení).
     
    17:05
    Soči ihned vyhazuje.
     
    17:29
    Po nahození od modré čáry se v brankovišti strhla menší strkanice o puk, ale Maxim Treťjak nakonec v leže svou klec uhájil.
     
    17:45
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    JEGOR MOROZOV dává svůj druhý gól v utkání a posílá tak svůj tým do trháku! Tentokrát čerepovský lídr těžil ze skvělé práce v brankovišti kam také dostal přihrávku a propíchl kotouč mezi betony bezmocného Tretijaka! Povedená přesilovková akce a už je to 2:0! Asistence: Kirill Pilipenko a Nikolaj Timašov.
    17:45 Jegor MOROZOV - 0:2
     
    19:05
    Kirill Pilipenko teď spálil obrovskou šanci, když dostal na pravý kruh přihrávku do jízdy na střelu z první! Vše svým betonem řeší neskutečně rychle přesouvající se Maxim Treťjak!
     
    19:57
    Puk skončil v ochranné síti, vhazuje se před Tretijakem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Tak máme za sebou první periodu zápasu mezi Soči a Čerepovcem!

    Sledujeme zajímavé utkání, oba celky se několikrát prezentovaly zajímavou šancí. Ač bylo na začátku lepší Soči tak dva góly nakonec vsítili hosté a mohou tak do kabin odejít spokojenější!

    Uvidíme jak se bude další průběh zápasu vyvíjet, jedno je ale jisté: Čeká nás ještě minimálně 40 minut kvalitního hokeje!

    Stav po první třetině: 0:2

    Za chvíli pokračujeme.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:52 .
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    První vhazování vyhráli hosté, kteří také zakládají úvodní akci druhé třetiny.
     
    20:50
    Kirill Peťkov se na vlastní modré čáře dostal k puku a vydal se ohrozit brankáře soupeře. Zkoušel to podobně jako Morozov při své první brance, tedy pokusem z úhlu do brankoviště, ale Vladislav Podjapolskij se překvapit nenechal a udržel beton na svém místě.
     
    22:05
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Už je to 3:0! Severstal se hnal do rychlého protiútoku a nikým nehlídaný DAVID DUMBADZE z mezikruží propálil brankáře Tretijaka, který toho má dost a opouští branku. Hosté jdou do pohodlného vedení a míří za vítězstvím. Asistence: Igor Geraskin a Michail Tichonov.
    22:05 David DUMBADZE - 0:3
     
    22:05
    Střídání v týmu HK Soči: ze hřiště odchází Maxim Treťjak, přichází Magnus Hellberg.
     
    22:18
    Icing hostujícího týmu.
     
    23:23
    Jegor Morozov je dnes při chuti, tentokrát se, ale před bránu neprotlačil a hra se tak přesouvá do rohu.
     
    23:33
    Vyloučení v týmu HK Soči (Kirill Peťkov – 2 min., vysoká hůl).
     
    25:46
    Soči svého soupeře vůbec k ničemu nepustilo, vyloučení už je u konce.
     
    26:58
    Jaroslav Dyblenko to zkusil od modré čáry, jeho rána ještě byla tečovaná , ale brankář Čerepovce si poradil.
     
    27:14
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelný gól v domácí síti! Soči se chystalo na signalizovanou přesilovku, Magnus Hellberg vyjel z brány, ale jeden z hráčů Soči poslal puk zadovkou přesně mezi tři tyče! Gól si připíše DAVID DUMBADZE.
    27:14 David DUMBADZE - 0:4
     
    27:14
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Nikita Makejev – 2 min.).
     
    28:45
    Soči právě vstřelilo branku!
    Domácí snižují! IVAN MIŠČENKO stál na konci povedené přesilovkové kombinace a jeho střela z pravého kruhu zaplula až za bezmocného Vladislava Podjapolskije . 4:1! Asistence: Jaroslav Dyblenko a Vasilij Glotov.
    28:45 Ivan MIŠČENKO - 1:4
     
    29:38
    Vyloučení v týmu HK Soči ( Daniil Averšin – 2 min.).
     
    30:48
    Severstalu se stále nedaří usadit v pásmu, Soči opět vyhazuje.
     
    31:22
    Bombu Nikolaje Timašova kryje Magnus Hellberg vyrážečkou.
     
    31:47
    Domácí v plném počtu.
     
    Velká šance domácích! Z mezikruží puk vyplaval mezi hned trojici útočníků, kteří se sápali po dorážce, vše ale vyřešil brankář Vladislav Podjapolskij, který se natáhl jak široký tak dlouhý a kotouči zakázal přechod brankové čáry!
     
    32:58
    Dmitrij Zavgorodnij v přečíslení minul bránu!
     
    33:27
    Soči je v tlaku! Střela Jaroslava Dyblenka od modré končí sice ztečována, ale domácí ještě drží puk.
     
    33:53
    Jegor Morozov jen vyvezl puk mimo nebezpečí a jde střídat.
     
    34:18
    Nahození Nikolaje Timašova je kořistí v Hellbergově lapačce.
     
    Následuje komerční pauza.
     
    36:27
    Magnus Hellberg se snažil vyhodit puk z pásma, ale zachytil jej Adam Liška, který ještě na modré čáře zazmatkoval a vystavil se do ofsajdu.
     
    36:45
    Soči právě vstřelilo branku!
    Domácí se vracejí do zápasu! AMIR GARAJEV si umně sjel před branku odkud z první proměnil přihrávku svého spoluhráče. Naděje pro Soči tímto gólem ještě žije. Asistence Kirill Peťkov a Ivan Miščenko.
    36:45 Amir GARAJEV - 2:4
     
    37:42
    David Rundblad zahrozil od modré čáry, v akci je však opět lapačka Vladislava Podjapolskije.
     
    38:16
    Bude se vylučovat, hosty čeká přesilovka.
     
    38:18
    Vyloučení v týmu HK Soči (Nikolayev – 2 min., faul loktem).
     
    39:15
    Joonasi Nättinenovi se nepovedla dlouho připravovaná bomba z mezikruží a Soči tak vyhazuje.
     
    39:48
    Další úspěšné vyvezení puku v podání borců s leopardem na hrudi.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:44 .
     
    Oba celky už jsou zpět na ledové ploše, za malou chvíli pokračujeme.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    První vhazování vyhrává Čerepovec a žene se tak do útoku.
     
    40:49
    Vladislavu Kodolovi se nepodařilo protečovat puk do Hellbergova teritoria a píská se tak zakázané uvolnění!
     
    41:23
    Ivan Miščenko nahazoval na bránu, ale netrefil přesně a hra se tak vrací do rohu.
     
    41:41
    Vasilij Glotov se ve strkanici před brankářem Čerepovce dostal k puku a nebezpečně ohrozil bránu. Vladislav Podjapolskij však zůstal ledově klidný a puk schoval do náručí. Nicméně výborná pasáž domácího celku!
     
    42:45
    Další útok Soči už tak zdařilý není a dopředu tak může soupeř!
     
    43:08
    I Severstal si rozehrávku zopakuje z hloubi vlastního pásma.
     
    43:40
    Magnus Hellberg vyřešil tento útok jednoduše tím, že vyhodil puk až do pásma svého kolegy na druhé straně hřiště.
     
    44:28
    Puk si teď oba celky přehazují jako horký brambor. Tentokrát se o klidnou rozehrávku pokusí domácí!
     
    45:49
    Dmitrij Zavgorodnij se teď natlačil před bránu, leč puku se nedočkal a je po šanci.
     
    46:31
    Střela Dmitrij Kolgotina je zblokována obětavým obráncem.
     
    Domácí hráli v šesti, Severstal čeká přesilovka.
     
    46:45
    Vyloučení v týmu HK Soči (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Martin Bakoš.
     
    47:18
    Amir Garajev se hnal do přečíslení ve vlastím oslabení a pokusil se o kličku do středu, kde se, ale stal kořistí hostující obrany a ani nevystřelil.
     
    47:36
    Další pokus o brejk znovu likviduje skvěle vracející se obránce Severstalu.
     
    48:38
    Čerepovec se v přesilovce trápí, Soči opět vyhazuje.
     
    49:18
    Magnus Hellberg lapil pokus o ohrožení své branky do lapačky a přerušil hru.
     
    50:12
    Kirill Peťkov se uvolnil na levé straně a nebezpečně vypálil, brankář Podjapolskij připraven.
     
    50:56
    Danila Galeňuk neudržel pro Soči pásmo a dopředu tak jde soupeř.
     
    51:29
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Joonas Nättinen – 2 min., držení).
     
    51:38
    Dyblenkovo nahození bránu sice neohrozilo, ale domácí drží puk.
     
    52:16
    Nebezpečnou střelu na levé straně osamoceného Vasilije Glotova likviduje tygřím skokem Vladislav Podjapolskij.
     
    52:57
    Soči stále drží pásmo a tlačí, gól visí ve vzduchu.
     
    52:57
    Soči právě vstřelilo branku!
    Tak se podívejme, domácí jsou na dostřel! Z té salvy střel, která se valila na brankáře hostů se nakonec ujala pumelice od modré v podání IVANA MIŠČENKA, který tedy dává na 4:3! Asistence: Jaroslav Dyblenko
    52:57 Ivan MIŠČENKO - 3:4
     
    54:03
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec ( Nikolaj Timašov 2 min.).
     
    54:28
    V před brankovém prostoru se teď strhla řádná bitva o kotouč, brankář Vladislav Podjapolskij ji však nakonec ustál
     
    54:54
    Soči právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! IVAN MIŠČENKO má střeleckou, tentokrát si odstoupil na pravém kruhu, napřáhl a vypáklil neskutečně povedenou ránu, která končí až v bráně. Vladislav Podjapolskij se tygřím skokem pokusil situaci zachránit, ale marně. Soči vyrovnává a předvádí neskutečný návrat do zápasu! Asistence: Jaroslav Dyblenko.
    54:54 Ivan MIŠČENKO - 4:4
     
    55:56
    Janis Jaks byl Jegorem Morozovem, který přijel do souboje v rohu jako třetí nevybíravě sestřelen a lotyšský čahoun zůstává ležet na ledě!
     
    Vylučovat se nebude!
     
    56:18
    Vyloučení v týmu HK Soči (Martin Bakoš – 2 min., hrubost).

    Tentokrát už se, ale vylučovat bude, jenže na opačné straně. Martin Bakoš si jde na dvě minuty odpočinout za hrubost!
     
    57:01
    Hosté už rozestavili přesilovkový vzorec a kombinují.
     
    57:20
    Střela Kirilla Pilipenka končí jako kořist brankáře Hellberga.
     
    57:35
    Střela přichází i z druhé strany, tentokrát v podání Joonase Nättinena. Magnus Hellberg vyráží.
     
    57:46
    Magnus Hellberg teď drží svůj tým! Poradil si i s dalšími pokusy včetně jejich dorážek.
     
    58:05
    Daniil Vovčenko hradbu těl před sebou neprostřelil.
     
    58:15
    Domácí v plném počtu.
     
    58:58
    Soči právě vstřelilo branku!
    Tohle je přátelé něco neskutečného! Soči se ze stavu 4:0 vrátilo do zápasu a teď dokonce vede! VASILIJ GLOTOV ukořistil puk v pásmu soupeře, zamíchal s kusem černé gumy a z vrcholku kruhu vyslal neskutečnou ránu, která končí až v síti a v místní aréně vypukla čirá radost!
    58:58 Vasilij GLOTOV - 5:4
     
    59:37
    Čerepovec se snaží seč to jde, ale soupeř jej drží v rohu.
     
    59:59
    Vyloučení v týmu HK Soči (2 min. – nesportovní chování).
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno!

    To co jsme dnes v sportovní hale v Soči viděli bylo něco neuvěřitelného! Hosté z Čerepovce si celý zápas poctivě budovali svůj náskok, jejich maximem se stalo vedení 4:0! Domácím se, ale náramně povedla druhá polovina zápasu a světe div se... vítězí v základní hrací době čímž získávají zlaté body do tabulky!
     
    Statistiky:

    Střely na branku: 38 – 23
    Zblokované střely: 11 – 19
    Trestné minuty: 32 – 10
    Využití přesilovek: 3 – 1
    Hity: 15 – 5
    Vyhraná buly: 22 – 34
    Góly do prázdné branky: 0 – 1
     
    Československá stopa v utkání:

    Martin Bakoš (SOC) – 0 gólů, 1 asistence, 2 trestné minuty, 4 hity, 2 střely, 1 blok, čas na ledě – 17:08

    Adam Liška (ČER) – 0+0 1 hit, 1 blok, čas na ledě – 18:05
     
    To je ode mne pro tuto chvíli vše, přeji hezký zbytek neděle. (17:35:05)

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 29. Miščenko (Dyblenko, Glotov), 37. Garajev (Peťkov, Miščenko), 53. Miščenko (Dyblenko), 55. Miščenko (Dyblenko), 59. Glotov (Bakoš, Peťkov) – 13. J. Morozov, 18. J. Morozov (Pilipenko, Timašov), 23. D. Dumbadze (Geraskin, M. Tichonov), 28. D. Dumbadze


    HK Soči: Treťjak (Myšev, 23. Hellberg) – Dyblenko, Miščenko, Galeňuk, Rundblad, Valencov, Jaks, J. Alexandrov – A. Nikolajev (A), Garajev (A), Peťkov – Kolgotin, Točickij, Bakoš – Feoktistov, Glotov (C), Žabrejev – Averšin, Alijev, Gordin – Zavgorodnij.
    Severstal Čerepovec: Podjapolskij (Šatajlo) – Press, Chochlov, M. Chabarov, Timašov, N. Makejev, M. Tichonov, Čurkin – J. Morozov (C), D. Dumbadze, Geraskin (A) – Kodola, Vovčenko, Pilipenko – Rooba (A), Joonas Nättinen, Liška – A. Alexejev, Abrosimov, Dmitrij Moisejev – Kolmykov.
    bahis siteleri