Nové Zámky – Prešov 2:3 (kon.) | Banská Bystrica – Trenčín 0:3 (kon.) | Košice – Lipt. Mikuláš 2:1 (kon.)
Nitra – HC Slovan 0:4 (kon.) | Spišská N. Ves – Poprad 2:1 (kon.) | Michalovce – Zvolen 0:2 (kon.)
konec
HC Košice
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Neděle 12.12.2021, 16:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vážení športoví priatelia, vítam vás pri tradičnom nedeľnom kole hokejovej Tipos extraligy. V naplánovanom 26. zápase sezóny sa môžeme tešiť na súboj HC Košice a HK 32 Liptovský Mikuláš.

    Jednoznačným favoritom dnes budú Košice. Tie síce prežívajú po vynútenej pauze spôsobenej koronavírusom nevydarené obdobie, v ostatnom zápase však ukončili sériu troch prehier a v domácej Steel aréne zdolali rivala z Michaloviec. Napriek tomu nemôžu byť oceliari, ktorí oslavujú 100 rokov hokeja vo svojom meste, príliš spokojní. Patrí im až piate miesto v tabuľke, a to so ziskom 35 bodov. Nutné je však dodať, že v porovnaní so svojimi vyššie postavenými súpermi majú Košice o dva, respektíve o tri odohrané zápasy menej. Podpísalo sa to aj na ich skóre, to činí pomer 72:58.

    Liptovský Mikuláš sa naďalej trápi. Liptákom sa nedarí zlomiť prekliatie z predošlej sezóny a všetko nasvedčuje tomu, že aj počas tejto strávia sviatky na poslednom, respektíve jednom z posledných miest v tabuľke. Nižšie už klesnúť nemôžu, po 24 odohraných zápasoch sú v 24-bodovým ziskom na dne rebríčka. V posledných štyroch zápasoch sa im však podarilo trikrát vyhrať, keď postupne zdolali Prešov, Poprad aj Trenčín. Výrazným spôsobom sa to podpísalo aj na ich skóre, keďže v spomínaných zápasoch nastrieľali 13 a inkasovali len 4 góly. Pomer je stále nepriaznivý, pomaly sa však vyrovnáva — Liptáci skórovali doposiaľ 63-krát, zo svojej bránky lovili 77 pukov.

    Oba celky sa stretli v prebiehajúcej sezóne už dvakrát a v oboch prípadoch z toho bola pomerne jednoznačná košická výhra. Na domácom ľade zvíťazili oceliari v rámci 4. kola 5:2, o 11. kôl neskôr sa ich výhra zopakoval aj na Liptove. Tentokrát ovládli Košice celý „set“ a súpera poslali po výhre v pomere 6:1 do šatne bez bodov.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Košarišťan (Jurčák) — Snuggerud, Deyl, Šedivý, Romančík, Cibák, Saucerman, Jacko — McPherson, Slovák, Pereskokov — Paršin, Chovan, Klhůfek — Rogoň, Mrázik, Bartánus — Jokeľ, Havrila, Milý — Lapšanský
    Trenér: Kalle Kaskinen

    HK 32 Liptovský Mikuláš: Vošvrda (Kozel) — Ventela, Droppa, Ilenčík, Varttinen, Krempaský, Mezovský, Feherpataky, Dunčko — Kriška, Hovorka, Handlovský — Jurák, Walega, Uhrík — Paločko, Murček, Chuvilov — Nemec, Urban, Kalousek
    Trenér: Milan Jančuška

    Rozhodca: Smrek, Valach — Beniač, Gegáň.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:14
    Po úvodnom vhadzovaní sa k puku dostali hosťujúci Liptáci. Stiahli sa s ním pred Vošvrdu, ale odpálili ho len na zakázané uvoľnenie.
     
    00:57
    Šedivý zacúval za Košarišťana, kde počká na svojich spoluhráčov. Prvá minúta bola pokojná.
     
    01:22
    Romančíkovi sa podarilo zatvoriť útočnú tretinu, od modrej čiary nahadzoval puk k mantinelu. Tam sa ho zmocnili hostia, bolo to bez strely.
     
    02:04
    Saucerman si pomohol mantinelom a hru preniesol na opačnú stranu. Opäť však mohol ostať Vošvrda pokojný.
     
    03:12
    Domáci sa usadili pred Vošvrdom, Liptáci ich dokázali vytlačiť do rohu klziska. Následne to chceli hostia sami zrýchliť, ale opäť sa dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    03:44
    Kriška sa pozrel na súpera, ale nevyštartoval po ňom. Stiahol sa pred bránku, kde sa snažil neúspešne blokovať pokus z pravej strany. Zasahoval Vošvrda.
     
    04:58
    Uhrík zaviezol puk po ľavej strane do pásma, po narážačke volil strelu k vzdialenejšej tyči. Košarišťan s tým počítal a s pukom si poradil.
     
    05:16
    Pokračujeme v opatrnom úvode. Oceliari sa dostali po ľavej strane do pásma, opäť ich však Liptáci vytlačili preč zo streleckých pozícií. Deyl musí korčuľovať po puk.
     
    06:10
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    06:25
    Pereskokov si sklepával puk čepeľou a následne aj rukou. Dostal sa však do náročnej pozície, preto radšej rozohrával od tela. Oceliari sa usadia v pásme.
     
    06:41
    Košice dali gól!
    Celá situácia napokon vyústila do prvého košického gólu. Liptáci sa nestihli pred Vošvrdom sformovať ideálne, z čoho ťažil EDUARD ŠEDIVÝ. Jeho puk musel český gólman loviť vo svojej sieti. Asistencie: Allan McPherson.
     
    07:26
    Nadýchli sa aj hostia, ich strely Košarišťana neohrozili.
     
    07:55
    Nádherná individuálna akcia Walegu. Ten v strednom pásme zrýchlil, preťal útočnú modrú čiaru a sťahovačkou do vnútorného oblúka sa zbavil súpera. Následne zakončoval spomedzi kruhov, na gól mu to však nestačilo.
     
    08:52
    Rogoň si pýtal puk, nedostal ho. Hrá sa v pásme hostí.
     
    09:44
    Nemcovo aktívne napádanie spôsobilo, že Košičania s pukom vykorčuľovať nemohli. Nemec bol však v pásme sám, hostia len striedali.
     
    10:30
    Pokračujeme v statickom hokeji. Oba tímy sa prezentovali viacerými nepresnosťami, naposledy domáci nezachytili puk Snuggeruda.
     
    11:36
    Chovan za sebou cítil súpera, preto zacúval pred Košarišťana. Tam domáci zbytočne chybovali a darovali hosťom dobrú streleckú pozíciu. Všetko vyriešil Košarišťan.
     
    11:52
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    12:58
    Hovorka sa snažil zrýchliť pohyb Liptovského Mikuláša v útočnom pásme. Po individuálnom prieniku volil krížnu prihrávku na pravú stranu, táto kombinácia sa však s pochopením nestretla.
     
    13:50
    Deyl prihral Snuggerudovi, ten to len nahadzoval za bránku. Hostia si to tam postrážili.
     
    14:11
    Píska sa zakázané uvoľnenie Liptovského Mikuláša.
     
    14:23
    Walega nemohol korčuľovať do strany, z pohľadu hostí to bola škoda. Vystreliť totiž dokázal len priamo do hrude pripraveného Košarišťana.
     
    14:57
    Dobre to myslel Romančík, jeho príklep tesne ponad ľad ešte mohol niekto z domácich tečovať. Nepodarilo sa to však nikomu, Vošvrda preto zakročil svojím betónom.
     
    15:36
    Urban arbitrovi dvakrát naznačoval, aby hru prerušil. Ten mu odpovedal, aby hral ďalej. Puk totiž počas celého azda 30-sekundového súboja v rohu klziska videl.
     
    16:45
    Šedivého prihrávka na modrú čiaru, nasledovala strela len do mantinelu.
     
    17:23
    Romančík si nerozumel s Klhůfkom, ten zasa s Paršinom. V Košiciach sledujeme viacero obojstranných nepresností, ani jeden z tímov si nedokáže vypracovať súvislejší tlak na súperovu bránku.
     
    18:10
    Domáci vyhadzovali pred Hovorkom, zakázané uvoľnenie z toho nebolo.
     
    19:22
    Plynie posledná minúta úvodnej tretiny. Pri puku sú Košičania, ktorí s ním ešte budú chcieť preniknúť pred Vošvrdu.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná tretina zápasu medzi Košicami a Liptovským Mikulášom je na konci. Veľa zaujímavého nepriniesla, domáci však po góle Šedivého zo 7. minúty vedú 1:0.

    Druhá tretina sa začne približne o 16:48.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:16
    Úvodné buly prostrednej časti zápasu dopadlo lepšie pre domáci celok. Ten sa v obrannom pásme dostal do problémov, preto budú kombinovať Liptáci.
     
    20:39
    McPherson zrýchlil a prihral Slovákovi. Ten mu puk vrátil, domáci sú usadení pred Vošvrdom.
     
    21:10
    Na modrej čiare boli voľní Romančík aj Snuggerud. Následne tam prikorčuľoval aj Šedivý. Ani jeden z nich nestrieľal, hostia hru vytesnili do rohu klziska.
     
    22:15
    Krempaský sa ponáhľal k Vošvrdovi, letel tam dlhý košický puk. Liptovský Mikuláš to napokon zvládol, domáci sa budú musieť brániť.
     
    22:32
    Píska sa zakázané uvoľnenie v neprospech Košíc.
     
    23:01
    Obrovská šanca Liptovského Mikuláša! Kalousek mal pred Košarišťanom spoluhráča, napokon to riešil individuálne. Pred košickú branku sa natlačil sám a v akrobatickej pozícii aj zakončil. Košarišťan však svoj celok podržal.
     
    23:46
    Košarišťan vyriešil napokon aj Kriškovo zakončenie. Hostia po prestávke ožili a čoraz častejšie sa tlačia pred súperovu svätyňu.
     
    24:05
    McPhersonovo zakončenie takmer od mantinelu bol Vošvrda nútený betónom vykopnúť späť do hry. Našťastie pre hostí smeroval puk do miest, kde nebol nik schopný dorážať.
     
    24:49
    Rogoňovi sa podarilo narobiť súperovi problémy, pri jeho aktívnom napádaní nestihol Liptovský Mikuláš kompletne prestriedať.
     
    25:30
    Šedivý nebol v ideálnej streleckej pozícii, preto puk posúval pred seba. V predbránkovom priestore to však bolo prihusté, preto mohol ostať Vošvrda pokojný.
     
    26:18
    Havrilovo nastrelenie puku po mantineli úspech neprinieslo. Oba celky striedali počas hry, tempo zápasu sa výrazne spomalilo.
     
    26:33
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    27:01
    Neprehľadná situácia pred Košarišťanom, z ktorej mohol ťažiť Walega. Ten sa natlačil pred bránkovisko a zakončil, košický gólman pritom nemal puk pod kontrolou. Liptáci sa preto ešte snažili neúspešne dorážať.
     
    27:01
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jakub Cibák – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou + 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    27:20
    Hostia majú pri štvorminútovej presilovej hre veľkú šancu na vyrovnanie. Začínať však musia spoza Vošvrdu, kam puk rýchlo preletel.
     
    27:58
    Hovorka dostáva hostí pred Košarišťana.
     
    28:16
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Hostia si puk poslali viackrát po modrej čiare, z ktorej napokon priletela strela k ľavej žrdi. Košarišťan toho veľa nevidel, SAMELI VENTELÄ s čistým priestrelom. Asistencie: Lukáš Handlovský, Martin Kriška.
     
    29:10
    Presilovka hostí naďalej trvá, pokračuje totiž druhý Cibákov dvojminútový trest.
     
    29:37
    Walega musel korčuľovať za Vošvrdu, domáci tam puk poslali po pravej strane. Oba celky dlhšie nestriedali, teraz tak urobia.
     
    29:59
    Rogoň si musel puk prikopnúť, napriek tomu mu však od čepele ušiel. Vošvrda bol prinútený hru prerušiť. Vhadzovať sa bude po jeho pravici.
     
    30:19
    Oba tímy hrajú v plnom počte.
     
    31:26
    Chovanovej formácii sa podarilo pred Vošvrdom narobiť prievan. Propagačný pokus však skúsený gólman bezproblémovo vykopol svojimi betónmi.
     
    31:34
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    32:06
    McPherson sa vymenil s Cibákom, košický obranca zamieril medzi kruhy. Tam čakal na puk z pravej strany, Liptáci si pomohli a osobný súboj zvládli.
     
    32:11
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš (Sameli Ventelä – 2 min., držanie).
     
    32:53
    Paršin zaviezol puk do pásma, kde spadol. Ešte zakončoval od modrej čiary Šedivý, ale Vošvrdova vyrážačka bola v správny čas na správnom mieste.
     
    33:32
    Snuggerud režíroval pohyb spoluhráčov v útočnom pásme. Problém nenarobilo hosťom ani následné zakončenie od modrej čiary.
     
    34:07
    Bez prípravy pálil príklepom Bartánus. Mieril nad Vošvrdovu lapačku, táto rana však bola nepresná a zapadla len k zadnému mantinelu.
     
    34:55
    Pokračujeme v hre piatich proti piatim.
     
    35:48
    Nemec na modrej čiare v náprahu. Ak by dostal puk, z jeho hokejky mohla vyletieť zaujímavá strela. Spoluhráči si ho však na pravej strane nevšimli.
     
    36:17
    Píska sa zakázané uvoľnenie domácich.
     
    36:57
    Walega bol v situácii jedného proti jednému. Nemal dostatok času ani priestoru, spoza obrancu preto skúsil zakončiť švihom. Oceliari puk zblokovali do ochrannej siete.
     
    37:41
    Výborná strela Droppu od modrej čiary Košarišťanovi vypadla vedľa bránky. Košický brankár sa po puku okamžite hodil a prikryl ho na ľade.
     
    38:30
    Rogoň v defenzíve aktívne, strele však nezabránil. Vhadzovať sa bude pred Košarišťanom.
     
    39:05
    Plynie posledná minúta druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina priniesla zlepšený pohyb Liptákov, ktorí si v 29. minúte vypýtali vyrovnávajúci gól Ventelu. To však bol najsvetlejší moment celej časti, hrá sa nezaujímavý hokej plný nepresností.

    Tretia tretina sa začne približne o 17:41.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:11
    V úvode tretej časti nepríjemný moment, keď ostal Vošvrda po prvom zákroku v pokľaku. Zrejme skončila McPhersonova strela na jeho hlave. Našťastie to nebude nič vážne.
     
    41:38
    Oceliari sú v úvode tretej časti aktívnejší. Problémy narobila Vošvrdovi McPhersonova formácia, na čo chcel nadviazať nahodením od modrej čiary aj Šedivý.
     
    41:57
    Saucerman zahral pred Kriškom, ten hľadal spoluhráčov v okolí košickej bránky.
     
    42:30
    Varttinen bol napádaný z oboch strán. Nemal tak inú možnosť, ako puk nahodiť na mantinel. Tam si ho prebrali obranné rady Košíc.
     
    43:10
    Krempaský vypálil od modrej čiary príklepom, Košarišťanovu bránku minul. Liptáci však predviedli dobrý úsek hry, kotrý strávili v košickom obrannom pásme.
     
    44:02
    Saucerman dostal v osobnom súboji pri mantineli súpera k ľadu, košické útočné rady sa tak mohli presunúť pred Vošvrdu. Aj tam sa však hralo len v rohu.
     
    44:37
    Jokeľ stál sám medzi kruhmi, kam si aj pýtal prihrávku. Nedostal ju, domáci zakončovali k bližšej žrdi priamo do Vošvrdu.
     
    45:30
    Neprehľadná situácia pred Vošvrdom. Ten len sedel na ľade a naťahoval sa na rôzne smery, nevedel totiž, odkiaľ priletí ďalší puk. Liptáci tlak domácich so šťastím ustáli.
     
    46:39
    Walega vypichol puk súperovi v strednom pásme a sám si ho posunul aj do útočnej tretiny. Pri mantineli ale nedokázal nabrať dostatočnú rýchlosť, preto sa k strele nedostal.
     
    47:40
    Sekundy plynú pomerne rýchlo, na ľade sa nedeje nič zaujímavé. Smerom dopredu to skúšal Mrázik, ten sa zamotal pri mantineli a napokon musel puk len odovzdať súperovi.
     
    48:30
    Kriška sa snažil vysunúť krížnou prihrávkou spoluhráča medzi kruhmi, nepodarilo sa mu to.
     
    48:51
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    49:27
    Saucerman dostal puk z rohu klziska, okamžite to posielal na teč pred bránku. Oceliari sa k letiacemu puku nedostali, skončil tak na zadnom mantineli.
     
    50:05
    Plynie posledných 10 minút riadnej hracej doby. Stav je stále nerozhodný.
     
    50:23
    Košice dali gól!
    Už to ale neplatí. Aj keď to tak nevyzeralo, Košičania sa dokázali usadiť v pásme a spoza bránky dostali puk na svojho kapitána. MICHAL CHOVAN ho následne ľahkým oblúčikom poslal do siete. Asistencie: Denis Paršin, Pavel Klhůfek.
     
    51:30
    Liptáci by na inkasovaný gól radi rýchlo odpovedali, ale zatiaľ sa im nedarí dostať ďalej od Vošvrdu. Streleckú partiu teraz pripravil Pereskokovovi McPherson.
     
    52:15
    Kriškova individuálna snaha v strede klziska, sám napádal trojicu súperov. Hokejku mal však prikrátku, preto sa k puku nedostal.
     
    53:24
    Paršinovo aktívne napádanie zožalo úspech, hosťom sa nepodarilo v pomerne jednoznačnej situácii puk dostať ani do stredného pásma. Krížna strela od modrej čiary následne Vošvrdovu svätyňu minula.
     
    54:20
    Dlhé sekundy sa hrá ďaleko od Košarišťana, ten je bez zákroku. Hostia sa už potrebujú presunúť do pásma svojho súpera.
     
    55:30
    Walega nestihol zareagovať na Pereskokovov pohyb, ruský útočník v službách Košíc sa odlepil od mantinelu a pokračoval ďalej medzi kruhy. Už to však sám kľučkami prekombinoval.
     
    56:04
    McPhersonova strela po ľade skončila na korčuli brániaceho hokejistu. Dopredu pôjdu hostia.
     
    56:08
    Ďaleko sa však nedostali, ešte pred útočnou tretinou ich zastavil postranný arbiter. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    57:20
    Urban sa tlačil do zakončenia, nebolo to však také vážne, aby z toho mohla byť gólová situácia.
     
    57:49
    Pre hostí je však dôležité, že sa dokázali v posledných sekundách pomerne jednoducho presunúť pred Košarišťana. Teraz tak urobil Kriška.
     
    58:01
    Posledné dve minúty riadnej hracej doby.
     
    58:41
    Klhůfek bol v pásme aktívny a spolu so Slovákom získal množstvo cenných sekúnd pri Vošvrdovi. Ten tak na striedačku odkorčuľovať nemôže.
     
    59:07
    Bartánus dostal puk do jazdy a osamotený zakončoval švihom. Brankár Liptákov zasiahol, naďalej sa však hrá v obrannom pásme hostí.
     
    59:41
    Jeden z posledných súbojov. Toto by si už domáci mali postrážiť.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa zápas medzi HC Košice a Mhk 32 Liptovský Mikuláš. Veľa radosti by divákom ani na jednej strane nepriniesol. Pre Košičanov je však dôležitá výhra v pomere 2:1 a ďalšie tri body do tabuľky.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný večer. (18:09:57)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 7. Šedivý (McPherson), 51. Chovan (Paršin, Klhůfek) – 29. Ventelä (Handlovský, Kriška)


    HC Košice: Košarišťan (Jurčák) — Snuggerud, Deyl, Šedivý, Romančík, Cibák, Saucerman, Jacko — McPherson, Slovák, Pereskokov — Paršin, Chovan, Klhůfek — Rogoň, Mrázik, Bartánus — Jokeľ, Havrila, Milý — Lapšanský
    Trenér: Kalle Kaskinen

    HK 32 Liptovský Mikuláš: Vošvrda (Kozel) — Ventela, Droppa, Ilenčík, Varttinen, Krempaský, Mezovský, Feherpataky, Dunčko — Kriška, Hovorka, Handlovský — Jurák, Walega, Uhrík — Paločko, Murček, Chuvilov — Nemec, Urban, Kalousek
    Trenér: Milan Jančuška

    Rozhodčí: Smrek, Valach — Beniač, Gegáň

    Diváci: Bez divákov.
    bahis siteleri