Novosibirsk – Jaroslavl 2:1 (po pr.) | Jekatěrinburg – Barys 0:2 (kon.) | Magnitogorsk – Čerepovec 4:3 (po pr.)
Kazaň – Čeljabinsk 5:1 (kon.) | Omsk – N.Novgorod 3:2 (po pr.) | Dynamo Moskva – Soči 2:3 (po pr.)
po prodl.
Metallurg Magnitogorsk
4:3 (2:0, 1:2, 0:1 - 1:0)
Severstal Čerepovec
Úterý 21.12.2021, 15:00 • Arena Metallurg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se opět budu těšit, na počtenou. (17:40:36)
     
    Československá stopa v utkání

    Adam Liška (CER) – 0+0, 3 střely na bránu, 5 hitů, 2 vyhraná vhazování, 1 zblokovaná střela, čas ve hře: 16:59
     
    Střely na bránu v celém utkání:

    Metallurg Magnitogorsk – 33
    Severstal Čerepovec – 24
     
    Magnitogorsk tak nakonec přece jen poráží Čerepovec a to výsledkem 4:3 v prodloužení. O šokující závěr se nejprve postaral Ilja Chochlov, jenž 97 sekund před třetí sirénou zvládl srovnat na 3:3. Prodloužení pak trvalo dalších 99 vteřin, než samostatný únik proměnil Maxim Karpov, který svou střelou rozhodl o výhře Metallurgu.

    Magnitogorsk tak zůstává v čele Východní konference.

    Čerepovec po dnešku setrvá na 5. místě Západní konference.
     
    Konec zápasu.
    61:39 Maxim KARPOV - 4:3
     
    61:39
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Utkání je rozhodnuto! MAXIM KARPOV dostal prudkou kolmou přihrávku od Arťoma Minulina z obranného pásma až na útočnou modrou a šel osamocen na klec Čerepovce. Následně vyslal prudkou tvrdou ránu do pravého horního rohu branky, na kterou Vladislav Podjapolskij nemohl dosáhnout. Metallurg tak vítězí nad Čerepovcem 4:3 v prodloužení! Asistence: Arťom Minulin.
     
    61:27
    O kotouč se bojuje v rohu obranného pásma Metallurgu, hokejisté Magnitogorsku ho zvládli vyšťourat a mohou rozehrát.
     
    60:58
    Josh Currie šel sám na Vladislava Podjapolského, zamíchal si s pukem a pak naprosto příšernou ranou o metr minul klec Čerepovce!
     
    60:18
    Úvodní vhazování prodloužení vyhráli hokejisté Metallurgu, kteří zatím krouží po útočném pásmu, Andrej Čibisov předložil před poloprázdnou klec Jegoru Jakovlevovi, jenž trestuhodně minul odkrytou bránu!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Metallurg tak v samotném závěru ztratil vedení, které držel téměř celý zápas. O vyrovnání Čerepovce se 97 sekund před třetí sirénou postaral Ilja Chochlov, jenž poslal utkání do prodloužení, které začne za malou chvilku.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:55
    A ještě jedno buly uvidíme před třetí sirénou. Hokejisté Čerepovce se s ničím nepárali a hodili kotouč na zakázané uvolnění.
     
    59:47
    Tak ještě jednou se bude vhazovat v třetím dějství tohoto zápasu. Píská se ofsajd hokejistů Čerepovce, ten je navíc posouzen jako úmyslný.
     
    59:39
    Jussi Olkinuora zastavuje nahození za svou klec a pomáhá spoluhráčům s rozehrávkou. Ti poslali kotouč přes všechny čáry, ještě jedno buly před klecí Metallurgu.
     
    59:28
    Jegor Jakovlev musí rozehrát od své klece, Pavel Akolzin prodlužuje jeho nahození přes útočnou modrou, tam ale akce Magnitogorsku končí.
     
    59:05
    Metallurg je samozřejmě hrozně rozmrzelý z toho, že ztratil vedení, které držel skoro celý zápas, nyní spěchá po levé straně kupředu, aby výhru ještě silou vůle urval.
    58:33 Ilja CHOCHLOV - 3:3
     
    58:33
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    97 sekund před třetí sirénou je srovnáno! ILJA CHOCHLOV dostal kotouč od Abrosimova na levé hrazení a nemilosrdní bombou na vzdálenější tyč propálil vše, co mu stálo v cestě! Čerepovec srovnává skóre duelu v poslední možné chvíli! V Magnitogorsku nejspíš uvidíme prodloužení. Asistence: Ruslan Abrosimov.
     
    58:19
    Hokejisté Čerepovce hrají bez brankáře, zatím kombinují podél hrazení a hledají vhodný palebný prostor pro ránu.
     
    57:43
    Kirill Pilipenko šel na ose hřiště do obrovské šance, kdyby proměnil, měl by za dnešní zápas hattrick! Dva obránci ho na vrcholu brankoviště zvládli odzbrojit.
     
    57:15
    Hlavní trenér Severstalu Andrej Razin si bere oddechový čas a určitě už instruuje své svěřence o hře bez gólmana.
     
    57:15
    Maxim Karpov se dostal k ráně z pravého rohu v útočném pásmu. Vladislav Podjapolskij však byl na přední tyči pořádně nalepený a puk do sítě projít nenechal.
     
    56:50
    Arťom Minulin má kotouč na své čepeli za klecí Metallurgu a s rozehrávkou nespěchá. Následně hráči Magnitogorsku nahazují touš do útočného pásma.
     
    56:05
    Magnitogorsk se soustředí na pevnou obranu a nechává Severstal hrát na jeho polovině kluziště, karty jsou před koncem základní hrací doby rozdány jasně.
     
    55:45
    Na druhé straně zkoušel zakončení z pravého kruhu Andrej Alexejev, jenž ale clonícího beka nepropálil a Metallurg tak stále vede.
     
    55:17
    Archip Několenko se dostal na levém kruhu ke střele a mířil na zadní tyč, klec Čerepovce však minul asi o půl metru.
     
    54:44
    Maxim Karpov se dostal k puku u obranné modré a skoro až doktorskou prací s čepelí jej posunul za čáru, takže Severstal musí vyklidit třetinu.
     
    54:09
    Metallurg se nedokázal zdržet delší dobu v prostoru před bránou soupeře a Severstal opět může zkusit vyrovnat, na pravé straně útočného pásma krouží Igor Geraskin.
     
    53:49
    Metallurg opět poslal kotouč jednoduchým vyhozením až před klec Vladislava Podjapolskiho, kam spěchá Nikolaj Timašov, aby rozehrál další výpad Severstal.
     
    53:27
    Severstal se usazuje v útočném pásmu, po trochu nepřehledné situaci u hrazení však Josh Currie odpaluje kotouč přes všechny čáry na icing.
     
    53:05
    Opět je to hodně vytěžovaný obránce Jegor Jakovlev, který nyní odehrál kotouč před napadajícími hráči Čerepovce do bezpečí.
     
    52:49
    Metallurg má kotouč pod kontrolou ve vlastním pásmu, oba celky střídají. Jegor Jakovlev zakládá další akci Magnitogorsku.
     
    52:32
    Vhazování ve středním pásmu zvládli lépe hokejisté Čerepovce, kteří nahodili kotouč na zadní mantinel, kde Archip Několenko bojuje s Vladislavem Kodolou.
     
    52:01
    Přesilovka Magnitogorsku je pryč a Arťom Minulin může být rád, že po jeho nepřesné přihrávce se hokejisté Severstalu dostali do postavení mimo hru.
     
    51:19
    Maxim Karpov nyní z levého rohu nahazoval kotouč před klec Čerepovce na teč, žádný z jeho spoluhráčů však do prudkého pasu hůl vložit nezvládl.
     
    51:08
    Přesilovka zatím Metallurgu moc nevychází, Maxim Karpov na levé straně kousek za útočnou modrou ztratil kotouč a Severstal si znovu vydechne.
     
    50:27
    Jegor Jakovlev rozjíždí další akci Metallurgu, když se hráčům Severstalu povedlo vyhodit. Čerepovec se dostává přes obrannou modrou i po další akci.
     
    50:04
    Jegor Jakovlev dostává kotouč na útočnou modrou čáru a z osy hřiště vyslal cosi mezi střelou a nahozením. Puk ale jen pleskl o zadní hrazení.
     
    49:33
    Pavel Akolzin byl nyní tvrdě dohrán v rohu kluziště za klecí Severstalu a sbírá se těžce z ledu. Bruslí ho zezadu nepříjemně podkopl Michail Tichonov, jenž za dvě trestné minuty může být rád.
     
    49:04
    Magnitogorsk se znovu natlačil přes útočnou modrou a po střele z levé strany od modré čáry dorážel Brendan Leipsic, jenž ale touš za Podjapolského nedotlačil.
     
    48:50
    Buly před klecí Čerepovce vyhráli hokejisté Metallurgu, Adam Liška však srazil přihrávku hokejistů Magnitogorsku mimo hrací plochu.
     
    48:35
    A následně to mohl zkusit i sám Semjon Košelev, jenž se dostal k dalšímu zakončení před klecí Severstalu. Vladislav Podjapolskij však lapil i jeho pokus.
     
    48:28
    Semjon Košelev nyní mohl dát Čerepovci ránu z milosti, když přihrál na Arťoma Zemčonoka, jenž z bezprostřední blízkosti trefil jen Podjapolského.
     
    47:48
    Metallurg je kompletní, ubránil celou přesilovku tří proti pěti po dobu dvou minut. Čerepovec v této části hry naprosto selhal.
     
    47:19
    Naprosto tragická přesilová hra Severstalu, jenž se znovu nedostal do zakončení a puk letí přes všechny čáry k jeho kleci.
     
    46:58
    Vladislav Kodola se prohnal po levé straně, ale svou ránu ani nenamířil na klec Magnitogorsku, Jussi Olkinuora tak nemusel zasahovat.
     
    46:22
    Během první minuty se Čerepovec nedostal k ničemu nebezpečnému, nyní už podruhé letí puk k Podjapolskému díky Jakovlevovi, jenž skvěle brání.
     
    45:31
    K Akolzinovi musí na trestnou lavici usednout také Brendan Leipsic, protože Vorobjov si vzal trenérskou výzvu, Čerepovec hraje pět na tři rovné dvě minuty!
     
    45:31
    Verdikt se nakonec skutečně nemění. Trest pro Akolzina platí, gól pochopitelně není uznán, ačkoliv trenér Ilja Vorobjov se opět hodně zlobí a téměř nevěří tomu, co mu sudí říkají a směje se jejich slovům.
     
    45:31
    Stále čekáme na verdikt arbitrů, kteří jsou obličeji téměř nalepení na monitoru na lavičce trestoměřičů. Snad zkoumají, zda k zákroku došlo v brankovišti.
     
    45:31
    Oba hlavní rozhodčí, Kočetov i Ovčinnikov stále zírají do monitoru na lavičce trestoměřičů. Vypadá to, že jejich rozhodnutí nakonec bude těsné.
     
    45:31
    Tak pozor! Sudí se jde ještě podívat na video. Trenér Ilja Vorobjov se tak zlobil, že se arbitr musí jít podívat, zda šlo o nedovolené bránění brankáři. Pravda je, že situace byla na hraně brankoviště a Akolzin trefil i obránce Chochlova, podle mě ale s ním zasáhl i brankáře, takže gól nemůže být uznán.
     
    45:31
    Metallurg docílil branky, o kterou se postaral Archip Několenko. Již předtím však Pavel Akolzin vrazil do brankáře Vladislava Podjapolského, kterého srazil na led. Místo branky tak Metallurg zapíše vyloučení svého útočníka.
     
    45:09
    Andrej Alexejev nahazuje kotouč do útočného pásma, kde se však jeho spoluhráči na kotouči neudrželi.
     
    44:42
    Ilja Nikolajev udržel na pravé straně útočnou modrou, jeho parťák Arťom Zemčonok však už tak úspěšný nebyl.
     
    44:08
    Maxim Karpov se prodral po pravé straně skrz dva obránce soupeře na kruh, byl však dál tísněn, a tak nemohl zakončit tuto akci.
     
    43:38
    Jegor Jakovlev měl nyní obrovskou šanci na levém kruhu, kam se k němu odrazil puk a obránce Metallurgu pálil na zadní tyč, kterou ale o pár čísel minul!
     
    43:05
    Ilja Chochlov rychle odehrává kotouč bekhendem do bezpečí před napadajícími spoluhráči. Ti se ale i tak k hracímu předmětu dostali.
     
    42:37
    Michail Grigorjev drží kotouč na své čepeli u své svatyně. Následně jej rozdává na pravou stranu, kde jeho spoluhráči prodlužují nahození.
     
    42:02
    Pavel Akolzin předvedl svůj důraz, když na zadním mantinelu odstavil beka soupeře od puku a přihrál na Nikitu Korostěljova.
     
    41:33
    Magnitogorsk v kabině obdržel jasnou instrukci – hrát jednoduše a udržet vedení. Kotouč už podruhé letí na zakázané uvolnění.
     
    41:28
    Vhazování před Olinuorou po zakázaném uvolnění Metallurgu vyhráli hokejisté Čerepovce, Nikita Makejev posílá touš zpět na zadní mantinel.
     
    40:58
    Vladislav Kodola se na ose hřiště dostal k ráně z vrcholu kruhů, svůj projektil však poslal metr a půl nad horní tyč svatyně Olkinuory.
     
    40:18
    Metallurg nahazuje kotouč na zadní mantinel, kde jsou však první obránci Severstalu, kteří vyhazují puk přes půlící čáru.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 16:44.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

    Metallurg Magnitogorsk – 10 (19)
    Severstal Čerepovec – 13 (19)
     
    Po dvou třetinách vede Metallurg nad Severstalem 3:2. V 31. minutě to pro Magnitogorsk vypadalo skvěle, když Denis Zernov v přesilovce usměrnil puk za záda Podjapolského, vedli domácí už 3:0. Jenže pak Čerepovec šlápl do pedálů. O dvě jeho trefy se zasloužil Kirill Pilipenko, který nejprve využil dlouhé přihrávky Tichonova za obranu soupeře a samostatný nájezd proměnil. Podruhé pak celkem pohodlně dorazil kotouč z brankoviště do sítě, když mu ho naservíroval Vovčenko. Hosté tak budou v závěrečném dějství kousat, na svého protivníka ztrácí jedinou trefu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:48
    Ještě jednou se bude vhazovat ve druhé třetině, když kotouč opustil hrací plochu. Buly ve středním pásmu vyhrál Denis Zernov a jeho tým chytře posílá kotouč daleko od své svatyně.
     
    39:28
    Další vhazování před brankářem Olkinuorou opět zvládli lépe jeho spoluhráči, kteří na zadním hrazení přitlačili kotouč k mantinelu a Igor Ruděnkov tam o něj bojuje s Robinem Pressem.
     
    39:04
    Buly před brankářem Metallurgu vyhráli hokejisté Magnitogorsku, kteří rychle poslali kotouč až na druhou stranu hrací plochy. Píská se jim zakázané uvolnění.
     
    38:48
    Joonas Nättinen šel krátce po buly kupředu po levé straně, ranou na přední tyč však Jussiho Olkinuoru nenachytal.
    38:31 Kirill PILIPENKO - 3:2
     
    38:31
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Čerepovec se dostává na rozdíl jediné trefy! Severstal získal v útočném pásmu kotouč, Daniil Vovčenko obdržel touš od Pilipenka na levou stranu a následně ho vrátil do brankoviště, kde byl znovu neobsazený KIRILL PILIPENKO, jenž už v pohodě doklepl kotouč do odkryté klece Magnitogorsku! Stav je tak 3:2! Asistence: Daniil Vovčenko.
     
    38:19
    Přesilovka Magnitogorsku je pryč, hráči Metallurgu však právě ztratili kotouč v obranném pásmu a budou mít velké starosti.
     
    37:58
    V oslabení se na výlet po levé straně vydal Vladislav Kodola, jenž ale ranou z levé strany brankáře Jussiho Olkinuoru nenachytal.
     
    37:28
    Metallurg svírá soupeře jako v kleštích, jeho hokejisté kombinují podél hrazení. Jejich hře nyní výrazně schází střelba.
     
    36:45
    V obrovské šanci byl na levé straně Brendan Leipsic, jenž dostal kotouč na kruh a okamžitě pálil, Vladislav Podjapolskij se ale stihl přesunout a jeho ránu vyrazil, skvělý zákrok!
     
    36:10
    Na ledě planou emoce. Jegor Morozov totiž strčil do brankáře Jussiho Olkinuory, jenž upadl na led. Obránci Metallurgu ihned přijeli kapitána soupeře upozornit, že toto si dovolit nemůže.
     
    36:09
    Nikolaj Timašov dostal krátce po vhazování kotouč na modrou čáru a z osy hřiště vyslal přízemní projektil, se kterým si však Jussi Olkinuora dokázal poradit, když scvakl betony k sobě.
     
    35:49
    Čerepovec kombinuje podél hrazení a podél modré čáry. Z pravého kruhu to nakonec zkusil kapitán Jegor Morozov, Jussi Olkinuora si pokus do teploměru pohlídal.
     
    35:09
    Čerepovec sevřel Metallurg v jeho obranném pásmu a Ilja Chochlov ještě jednou nepřesně pálil od modré čáry. Následně se Magnitogorsk osvobodil vyhozením.
     
    34:38
    Metallurg nejprve dostal kotouč z obranného pásma, jenže následně se hokejisté Čerepovce vrátili a od modré pálil Ilja Chochlov. Mířil nepřesně.
     
    34:01
    Metallurg posílá kotouč podél hrazení do útočného pásma, kde však jeho hráči nemohou pokračovat ve hře, jelikož jich na hřišti bylo šest. Fasují tak trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    33:48
    Magnitogorsk nyní přišel u své střídačky o kotouč a kupředu se hnali hráči Severstalu, kteří ale se svou akcí úspěšní nebyli.
     
    33:18
    Magnitogorsk kombinoval v útočném pásmu, ale k zakončení se nedostal, na druhé straně tak může postupovat vpřed Robert Rooba.
    32:21 Kirill PILIPENKO - 3:1
     
    32:21
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Severstal snižuje na 1:3! KIRILL PILIPENKO se po dlouhé přihrávce Michaila Tichonova z obranného pásma na útočnou modrou dostal za obranu Metallurgu a sám šel na klec Magnitogorsku. Olkinuoru pokořil tvrdou ranou do levého horního rohu a přibližuje tak svůj tým na rozdíl dvou branek! Asistence: Michail Tichonov, Vladislav Kodola.
     
    32:05
    Igor Ruděnkov měl obrovskou šanci na pravé straně, kde šel do situace dva na jednoho proti kleci Severstalu, ranou na zadní tyč však minul svatyň Čerepovce!
     
    31:58
    Metallurg se nyní neudržel v útočném pásmu, na výlet kupředu tak může Ilja Chochlov, jenž jde po pravém hrazení.
     
    31:25
    Alexej Makljukov bekhendem rozehrává akci zpoza vlastní klece. Následně se hra přesouvá na druhou stranu hrací plochy, Linus Hultström pálil od modré čáry, jeho bokus však k Podjapolskému neprošel.
     
    30:49
    Čerepovec se opět dostává až na zadní mantinel, když trochu divokou jízdu předvedl Ruslan Abrosimov, jenž svůj výjezd musel ukončit tvrdým nárazem do hrazení. Trochu se divím, že ho zvládl ustát.
    30:20 Denis ZERNOV - 3:0
     
    30:20
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Metallurg využívá početní výhodu a vede už 3:0! Jegor Jakovlev vystřelil z pravé strany od modré čáry a kotouč v mezikruží nechytatelně tečoval DENIS ZERNOV, Vladislav Podjapolskij neměl šanci zasáhnout! Asistence: Jegor Jakovlev, Josh Currie.
     
    29:35
    Vladislav Kodola dostává dvě minuty za hákování, když v předbrankovém prostoru klasickým šroubovákem znemožnil soupeři zakončení.
     
    29:13
    Igor Geraskin kombinuje na levé straně útočného pásma s Iljou Chochlovem, mnoho času však už hráčům Čerepovce z přesilovky nezbývá.
     
    28:58
    Adam Liška dostal přihrávku do předbrankového prostoru, ale jeho pokus byl sražen bránícími hráči, takže Jussi Olkinuora zasahovat nemusel.
     
    28:27
    Severstalu se zatím početní výhoda moc nedaří, do zakončení se zatím jeho hráči nedostali a kotouč letí až k Vladislavu Podjapolskimu.
     
    27:17
    Nikita Korostěljov podrazil v obranném pásmu Nikolaje Timašova, za což fasuje dvě minuty a usedá na trestnou lavici. Přesilovka pro Severstal.
     
    27:08
    Adam Liška nyní dobře zapracoval na pravém hrazení, kde se vyhnul bránícímu soupeři a udržel Severstal v útočném pásmu.
     
    26:38
    Čerepovec nastřelil kotouč do třetiny Metallurgu, kde však byli první u puku hokejisté Magnitogorsku, kteří rozehrávají vlastní akci.
     
    26:12
    Akce Magnitogorsku nyní vyzněla pouze do postavení mimo hru. Vhazovat se tak bude opět ve středním pásmu.
     
    25:46
    Brendan Leipsic nahazuje kotouč na zadní mantinel, kam jeho parťáci spěchají napadat rozehrávku Severstalu.
     
    25:18
    Buly před Podjapolskim vyhráli hokejisté Metallurgu, Brendan Leipsic volí křižnou přihrávku na levou stranu, kde jeho parťáci pokračují v kombinaci.
     
    24:45
    David Dumbadze dostal hrací předmět na vrchol levého kruhu a okamžitě pálil na klec Metallurgu, Jussi Olkinuora však kotouč chytá!
     
    24:19
    Na pravé straně se hnal kupředu Josh Currie, jenž si navedl kotouč na osu hřiště a bekhendem pálil na klec soupeře, Vladislav Podjapolskij jeho pokus vyráží!
     
    23:39
    Severstal se stále snaží tlačit na obranu Magnitogorsku, do druhého dějství vstoupil podstatně aktivněji než do první třetiny.
     
    23:05
    Robert Rooba si najel z pravé strany na osu hřiště a vypálil dobrý projektil, který však Jussi Olkinuora likviduje svou lapačkou!
     
    22:38
    Adam Liška nyní dostal trochu prostoru na levém kruhu a snažil se o střelu na zadní tyč, kterou však minul asi o dva metry.
     
    22:08
    Magnitogorsk se drží v útočném pásmu, kotouč ale ztratil a Ilja Chochlov šikovným obloučkem přes hokejky soupeřů osvobozzuje svůj tým.
     
    21:39
    Metallurg nahodil kotouč na zadní mantinel, kam jeho hokejisté ale přijeli pozdě, beci Čerepovce byli u puku první.
     
    21:16
    Dmitrij Moisejev a Kirill Pilipenko nyní měli solidní šanci na pravé straně útočného pásma, situaci ale překombinovali a finální zakončení prvního jmenovaného bylo nepřesné.
     
    20:38
    Severstal se drží v útočném pádmu, Michail Tichonov přitlačil na hrazení jednoho ze soupeřů za klecí protivníka a drží tak svůj tým v útočném pásmu.
     
    20:09
    Úvodní buly druhého dějství bylo vhozeno a po pravé straně se hned kupředu hnali hokejisté Čerepovce, které zastavil Brendan Leipsic.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 15:50.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Metallurg Magnitogorsk – 9
    Severstal Čerepovec – 6
     
    První dějství duelu Magnitogorsku s Čerepovcem je za námi. Metallurg si zejména v úvodních deseti minutách vytvořil místy až zdrcující převahu, kterou zvládl dvěma zásahy v rozmezí 76ti sekund využít Na konci 6. minuty se prosadil tečí Nikita Korostěljov, kterého o chvíli později parádním únikem napodobil Pavel Akolzin. Druhá polovina první třetiny byla o poznání vyrovnanější, žádnou branku však nepřinesla, takže domácí vstoupí do druhé části hry s dvoubrankovým náskokem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    Čerepovec ještě zkouší závěrečný tlak v prvním dějství, Robin Press to zkusil střelou z pravého kruhu, ale mířil dost nepřesně.
     
    19:04
    Jaroslav Chabarov drží kotouč za vlastní klecí, následně rozehrává na Andreje Čibisova, který mu puk vrací.
     
    18:38
    Nikolaj Timašov rozehrává kombinaci Severstalu z vlastního pásma, David Dumbadze však na útočné modré nepřetlačil protivníka a spěchá ke své kleci.
     
    18:04
    Čerepovec se po levé straně tentokrát dostal do slušné pozice, když na kruhu pálil Kirill Pilipenko. Jussi Olkinuora však jeho pokus ramenem vyrazil nad sebe!
     
    17:37
    Severstak se drží v útočném pásmu, Ilja Chochlov to zkusil z velkého úhlu na pravé straně, jenže Jussi Olkinuora měl přední tyč bezpečně pokrytou.
     
    17:09
    Ivan Jemec mohl jít na pravé straně do šance, situaci však příliš pozdržel a finální zakončení nenadělalo Olkinuorovi žádné potíže.
     
    16:48
    Jaroslav Chabarov podržel kotouč za svou klecí a následně rozehrál akci, která však nedospěla ani za útočnou modrou.
     
    16:15
    Nyní šel do dobré pozice na pravém kruhu Ruslan Abrosimov, jehož pokus k levé tyči však Jussi Olkinuora vykopává betonem.
     
    15:38
    Čerepovec se krátce zdržel před brankářem Metallurgu, následně musel na druhé straně rozehrávat Vladislav Podjapolskij po nahození Akolzina.
     
    15:19
    Svěřenci Iljy Vorobjova si nyní nerozuměli a jejich prudký pas kupředu končí zakázaným uvolněním. Buly před Olkinuorou.
     
    14:58
    Také Čerepovec je kompletní, takže zase sledujeme hru pět na pět, Magnitogorsk se vysouvá na pravé straně.
     
    14:06
    Nikolaj Goldobin spěchá po levé straně do útočné třetiny podél hraení, následně vrací kotouč za sebe, rána Linuse Hultströma však postrádala přesnost.
     
    13:49
    Arťom Zemčonok dostal po krásné kombinaci tří hráčů Magnitogorsku touš na levý kruh, kde však trefil obránce před sebou – Nikitu Makejeva.
     
    13:18
    Právě začíná přesilovka Metallurgu, který už je kompletní a jeho hokejisté se okamžitě stěhují do útočného pásma.
     
    12:42
    Jegor Korobkin se hnal po pravé straně do úniku, který se mu nakonec povedlo bekhendem zakončit, ale Vladislav Podjapolskij zvládl zasáhnout. Přitom Korobkina fauloval Pilipenko, jenž fasuje dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    12:37
    Opět letí kotouč až na druhou stranu kluziště, Vladislav Podjapolskij musí zastavit puk směřující na jeho klec a připravit jej spoluhráčům.
     
    12:04
    Další vhazování před gólmanem Metallurgu dopadlo lépe pro hokejisty Magnitogorsku, kteří po hrazení poslali touš na druhou stranu hrací plochy.
     
    11:47
    Vladislav Kodola dostal kotouč na pravý kruh a zkusil to ranou na zadní tyč, dobrý zákrok si však připisuje Jussi Olkinuora, jenž vykopl touš betonem.
     
    11:37
    Metallurg vyhrál buly před svým gólmanem, Arťom Zemčonok však nebyl v souboji v rohu kluziště dost důrazný a jeho tým kotouč ztratil.
     
    11:19
    Čerepovec možná vůbec poprvé sevřel svého soupeře v jeho obranném pásmu. Následně si zahraje první přesilovku, Linus Hultström je vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    10:51
    Severstal se tlačí po pravé straně kupředu, Kirill Pilipenko však na kruhu volil ještě křižnou přihrávku, která ke spoluhráči neprošla.
     
    10:19
    Magnitogorsk mohl kupředu, ale Pavel Akolzin tentokrát zvolil zpětnou kličku, když viděl, že jeho tým musí ještě dostřídat.
     
    09:49
    Za nastřeleným pukem do rohu kluziště spěchá za svou klec Vladislav Podjapolskij, jenž ometl kotouč o hrazení a pomohl tak svým bekům.
     
    09:26
    Metallurg jde kupředu po pravém hrazení, obrana Čerepovce ale dobře zapracovala a Ilja Nikolajev se musí vracet ke své kleci.
     
    08:39
    Závar před klecí Čerepovce způsobilo zakončení Denise Zernova, po jehož střele Vladislav Podjapolskij neudržel puk a byl rád, že ho jeho spoluhráči zametli do bezpečí.
     
    08:18
    Magnitogorsk si v obranném pásmu nekomplikoval život a prudkou přihrávkou přenáší hru na útočnou modrou čáru.
     
    07:39
    V brance Čerepovce střídá Šugajeva Vladislav Podjapolskij, který se bude snažit vrátit svůj tým do hry. Před ním právě rozehrává Vladislav Kodola.
     
    07:07
    Střídání v týmu Severstal Čerepovec: ze hřiště odchází Dmitrij Šugajev, přichází Vladislav Podjapolskij.
    07:07 Pavel AKOLZIN - 2:0
     
    07:07
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Něco málo přes minutu to trvalo a Metallurg zdvojnásobuje své vedení! Do samostatného úniku se na levé straně dostal PAVEL AKOLZIN, jenž si od hrazení navedl kotouč na osu hřiště a po blafáku poslal bekhendem kotouč pod horní tyč svatyně Čerepovce – 2:0 pro Magnitogorsk! Asistence: Jegor Korobkin.
     
    06:39
    Severstal se na chvilku zdržel v útočném pásmu, ale rána Roberta Rooba neprošla, stejně jako o chvilku později přihrávka Joonasa Nättinena.
     
    06:18
    Vhazování před Šugajevem vyhráli hokejisté Metallurgu, kteří ihned nahodili kotouč do brankoviště, kde se o teč neúspěšně snažil Pavel Akolzin.
    05:51 Nikita KOROSTĚLJOV - 1:0
     
    05:51
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Magnitogorsk si vytvořil v pásmu soupeře obrovský tlak a nakonec přece jen dává gól! Arťom Minulin vystřelil z pravé strany od modré čáry a NIKITA KOROSTĚLJOV na brankovišti tečoval jeho pokus mimo dosah bezmocného Šugajeva! 1:0 pro Metallurg! Asistence: Arťom Minulin, Semjon Košelev.
     
    05:05
    Semjon Košelev dostal přihrávku do předbrankového prostoru, ale jeho pokus postrádal přesnost. Následně kombinuje na modré čáře se spoluhráči Ilja Nikolajev.
     
    04:45
    Svěřenci Andreje Razina nyní zbytečně překombinovali svůj postup kupředu na pravé straně u útočné modré a píská se jim ofsajd.
     
    04:28
    Dmitrij Šugajev se vydal za svou klec, aby pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou, nyní už ve středním pásmu kombinuje Kirill Pilipenko.
     
    04:18
    Buly před brankářem Čerepovce vyhráli jeho spoluhráči a Jegor Morozov šel po pravé straně rychle kupředu. Na kruhu ale volil zbytečnou kličku do bekhendu a do zakončení se nakonec nedostal.
     
    03:44
    Jegor Jakovlev střílel z levé strany od modré čáry, Dmitrij Šugajev však byl připraven a jeho pokus v poklidu chytá do lapačky.
     
    03:08
    O černou pryž se teď bojovalo za klecí Severstal, hokejisté Metallurgu nakonec byli úspěšnější a rozehrávají na útočné modré, kde má puk Jegor Jakovlev.
     
    02:34
    Dmitrij Moisejev přihrával bekhendem od zadního mantinelu do mezikruží, kde zůstal nepokrytý Ruslan Abrosimov, jenž ve velké šanci minul klec Metallurgu!
     
    02:15
    Magnitogorsk se natlačil do útočného pásma, ze kterého se ale o chvíli později vyhnal špatnou přihrávkou, rozehrávat musí Arťom Minulin.
     
    01:49
    Čerepovec se hnal do další akce, ale Daniil Vovčenko nyní prudký kolmý pas kupředu nestihl a píská se zakázané uvolnění.
     
    01:15
    Severstal vyhodil kotouč ze své třetiny, ale daleko se se svou akcí nedostal. Přesto to nakonec mohl Jegor Morozov zkusit ranou z hodně ostrého úhlu, neúspěšně.
     
    00:58
    Brendan Leipsic se snažil od zadního mantinelu přihrát do předbrankového prostoru na Maxima Karpova, jenž však byl důsledně bráněn soupeři.
     
    00:14
    Úvodní buly utkání vyhráli hokejisté Metallurgu, kteří se s pukem stáhli za svou klec a pak rychle přenesli těžiště hry na druhou stranu. Jegor Jakovlev zpracovává puk na útočné modré.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Zahajovací buly je připraveno, zápas začíná.
     
    Halou se právě line krásná hymna Ruska.
     
    Oba celky již nastupují na ledovou plochu a řadí se proti sobě na modré čáry, čeká nás ještě úvodní ceremoniál.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemné odpoledne, do startu utkání mezi Metallurgem a Severstalem zbývá ještě něco přes půl hodiny, vy si však již níže můžete prohlédnout sestavy obou mužstev pro dnešní duel.
     
    Úvodní sestavy:

    Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora (Moisejev) – Zemčonok, J. Jakovlev (C), Hultström, Makljukov, Minulin, I. Nikolajev, M. Grigorjev, J. Chabarov – Čibisov, Currie (A), Ruděnkov – M. Karpov (A), Zernov, Leipsic – Goldobin, S. Košelev, Korostěljov – Korobkin, A. Několenko, Akolzin.
    Trenér: Ilja Vorobjov.

    Severstal Čerepovec: Šugajev (Podjapolskij) – Chochlov, Press, Timašov, M. Chabarov, M. Tichonov, N. Makejev, Čurkin – Liška, Joonas Nättinen, Rooba (A) – Pilipenko, Vovčenko, Kodola – Geraskin (A), D. Dumbadze, J. Morozov (C) – Abrosimov, A. Alexejev, Jemec – Dmitrij Moisejev.
    Trenér: Andrej Razin.

    Rozhodčí: Kočetov, Ovčinnikov – Maximovsky, Koljasnikov.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Oba celky se už v letošní sezóně jednou potkaly. Na začátku listopadu se hrálo na půdě Severstalu a Čerepovec dokázal domácí výhodu zúročit ve výhru 5:2! Základ úspěchu vystavěli svěřenci Andreje Razina v první třetině, kdy rozstříleli Magnitogorsk 4:0. Druhé dějství sice 0:2 prohráli, jenže v třetí části hry přidali ještě pojišťovací branku a tak mohli slavit zasloužené vítězství, pod které se dvěma góly podepsal Vladislav Kodola.
     
    Sestavy z posledních ligových utkání:

    Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora – J. Jakovlev, Zemčonok, Minulin, Hultström, Makljukov, M. Grigorjev, J. Chabarov – Čibisov, Currie, S. Košelev – Leipsic, Zernov, M. Karpov – Goldobin, Maillet, Korostěljov – Nikoncev, A. Několenko, Akolzin.
    Trenér: Ilja Vorobjov.

    Severstal Čerepovec: Podjapolskij – Press, Chochlov, M. Chabarov, Timašov, N. Makejev, M. Tichonov, Čurkin – J. Morozov, D. Dumbadze, Geraskin – Kodola, Vovčenko, Pilipenko – Rooba, Joonas Nättinen, Liška – A. Alexejev, Abrosimov, Dmitrij Moisejev – Kolmykov.
    Trenér: Andrej Razin.
     
    Severstal Čerepovec

    Severstal se aktuálně nachází na 5. místě Západní konference a rovněž směřuje do play-off, když svůj účet doposud zatížil jednapadesáti body. Dynamo Minsk, které je mimo postupovou osmičku, ztrácí na Čerepovec už osm bodů. Na 1. příčce je jiné Dynamo – Moskva, které má na svěřence Andreje Razina náskok tří bodů. Loni vyřadilo jeho tým už v osmifinále play-off po výsledku 4:1 na zápasy.

    Forma Čerepovce je v poslední době spíš horší než lepší. Severstal sice nejprve porazil na svém ledě Viťaz 3:1, jenže následně třikrát padl. Nejdřív před svými fandy podlehl Jokeritu 3:4 v prodloužení, následně opět v domácím prostředí nestačil ani na Omsk (2:3) a v posledním klání zavítal do Soči, kde znovu o jedinou trefu nepřetlačil svého protivníka a padl 4:5. Sérii tří porážek se tak pokusí tým Andreje Razina ukončit v Magnitogorsku.
     
    Metallurg Magnitogorsk

    Magnitogorsk je v současné chvíli svrchovaným vládcem Východní konference, když na své konto nastřádal už jednašedesát bodů. Na druhý Čeljabinsk však má náskok pouhé dva body a pokud chce mít jistotu, že se na 1. místě udrží, musí dnes bodovat se Severstalem. Jinak ale hokejisté Metallurgu suverénně směřují do play-off, ve kterém by určitě rádi došli dál než do čtvrtfinále, kde skončili před rokem.

    Magnitogorsk má v poslední době nevyváženou formu. Z posledních čtyř utkání vyhrál dvě. Nejprve padl na vlastním kluzišti 2:4 se Spartakem Moskva, následně ale vyhrál znovu před svými fanoušky divokou přestřelku s Kunlunem 6:4. Další utkání však v Metallurg Areně prohrál, když zde zřetelně dominoval Petrohrad, jenž zapsal úspěch po výsledku 5:1. V posledním duelu, který zde sehráli před více než týdnem, však svěřenci Iljy Vorobjova najeli zpět na vítěznou vlnu a přetlačili Omsk 3:2.
     
    Krásné dobré odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. KHL se po polovině prosince dostává ke čtyřicítce odehraných kol. Dnes se odehraje dalších šest utkání, my se společně detailně zaměříme na souboj, ve kterém Metallurg Magnitogorsk přivítá na svém kluzišti Severstal Čerepovec.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 6. Korostěljov (Minulin, S. Košelev), 8. Akolzin (Korobkin), 31. Zernov (J. Jakovlev, Currie), 62. M. Karpov (Minulin) – 33. Pilipenko (M. Tichonov, Kodola), 39. Pilipenko (Vovčenko), 59. Chochlov (Abrosimov)


    Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora (Moisejev) – Zemčonok, J. Jakovlev (C), Hultström, Makljukov, Minulin, I. Nikolajev, M. Grigorjev, J. Chabarov – Čibisov, Currie (A), Ruděnkov – M. Karpov (A), Zernov, Leipsic – Goldobin, S. Košelev, Korostěljov – Korobkin, A. Několenko, Akolzin.
    Trenér: Ilja Vorobjov.

    Severstal Čerepovec: Šugajev (8. Podjapolskij) – Chochlov, Press, Timašov, M. Chabarov, M. Tichonov, N. Makejev, Čurkin – Liška, Joonas Nättinen, Rooba (A) – Pilipenko, Vovčenko, Kodola – Geraskin (A), D. Dumbadze, J. Morozov (C) – Abrosimov, A. Alexejev, Jemec – Dmitrij Moisejev.
    Trenér: Andrej Razin.

    Rozhodčí: Kočetov, Ovčinnikov – Maximovsky, Koljasnikov.
    bahis siteleri