Novosibirsk – Jaroslavl 2:1 (po pr.) | Jekatěrinburg – Barys 0:2 (kon.) | Magnitogorsk – Čerepovec 4:3 (po pr.)
Kazaň – Čeljabinsk 5:1 (kon.) | Omsk – N.Novgorod 3:2 (po pr.) | Dynamo Moskva – Soči 2:3 (po pr.)
po prodl.
Metallurg Magnitogorsk
4:3 (2:0, 1:2, 0:1 - 1:0)
Severstal Čerepovec
Úterý 21.12.2021, 15:00 • Arena Metallurg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:39 Maxim KARPOV - 4:3
     
    61:39
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Utkání je rozhodnuto! MAXIM KARPOV dostal prudkou kolmou přihrávku od Arťoma Minulina z obranného pásma až na útočnou modrou a šel osamocen na klec Čerepovce. Následně vyslal prudkou tvrdou ránu do pravého horního rohu branky, na kterou Vladislav Podjapolskij nemohl dosáhnout. Metallurg tak vítězí nad Čerepovcem 4:3 v prodloužení! Asistence: Arťom Minulin.
     
    60:58
    Josh Currie šel sám na Vladislava Podjapolského, zamíchal si s pukem a pak naprosto příšernou ranou o metr minul klec Čerepovce!
     
    60:18
    Úvodní vhazování prodloužení vyhráli hokejisté Metallurgu, kteří zatím krouží po útočném pásmu, Andrej Čibisov předložil před poloprázdnou klec Jegoru Jakovlevovi, jenž trestuhodně minul odkrytou bránu!
    58:33 Ilja CHOCHLOV - 3:3
     
    58:33
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    97 sekund před třetí sirénou je srovnáno! ILJA CHOCHLOV dostal kotouč od Abrosimova na levé hrazení a nemilosrdní bombou na vzdálenější tyč propálil vše, co mu stálo v cestě! Čerepovec srovnává skóre duelu v poslední možné chvíli! V Magnitogorsku nejspíš uvidíme prodloužení. Asistence: Ruslan Abrosimov.
     
    58:19
    Hokejisté Čerepovce hrají bez brankáře, zatím kombinují podél hrazení a hledají vhodný palebný prostor pro ránu.
     
    57:43
    Kirill Pilipenko šel na ose hřiště do obrovské šance, kdyby proměnil, měl by za dnešní zápas hattrick! Dva obránci ho na vrcholu brankoviště zvládli odzbrojit.
     
    57:15
    Hlavní trenér Severstalu Andrej Razin si bere oddechový čas a určitě už instruuje své svěřence o hře bez gólmana.
     
    49:33
    Pavel Akolzin byl nyní tvrdě dohrán v rohu kluziště za klecí Severstalu a sbírá se těžce z ledu. Bruslí ho zezadu nepříjemně podkopl Michail Tichonov, jenž za dvě trestné minuty může být rád.
     
    45:31
    K Akolzinovi musí na trestnou lavici usednout také Brendan Leipsic, protože Vorobjov si vzal trenérskou výzvu, Čerepovec hraje pět na tři rovné dvě minuty!
     
    45:31
    Oba hlavní rozhodčí, Kočetov i Ovčinnikov stále zírají do monitoru na lavičce trestoměřičů. Vypadá to, že jejich rozhodnutí nakonec bude těsné.
     
    45:31
    Tak pozor! Sudí se jde ještě podívat na video. Trenér Ilja Vorobjov se tak zlobil, že se arbitr musí jít podívat, zda šlo o nedovolené bránění brankáři. Pravda je, že situace byla na hraně brankoviště a Akolzin trefil i obránce Chochlova, podle mě ale s ním zasáhl i brankáře, takže gól nemůže být uznán.
     
    45:31
    Metallurg docílil branky, o kterou se postaral Archip Několenko. Již předtím však Pavel Akolzin vrazil do brankáře Vladislava Podjapolského, kterého srazil na led. Místo branky tak Metallurg zapíše vyloučení svého útočníka.
     
    43:38
    Jegor Jakovlev měl nyní obrovskou šanci na levém kruhu, kam se k němu odrazil puk a obránce Metallurgu pálil na zadní tyč, kterou ale o pár čísel minul!
    38:31 Kirill PILIPENKO - 3:2
     
    38:31
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Čerepovec se dostává na rozdíl jediné trefy! Severstal získal v útočném pásmu kotouč, Daniil Vovčenko obdržel touš od Pilipenka na levou stranu a následně ho vrátil do brankoviště, kde byl znovu neobsazený KIRILL PILIPENKO, jenž už v pohodě doklepl kotouč do odkryté klece Magnitogorsku! Stav je tak 3:2! Asistence: Daniil Vovčenko.
     
    36:45
    V obrovské šanci byl na levé straně Brendan Leipsic, jenž dostal kotouč na kruh a okamžitě pálil, Vladislav Podjapolskij se ale stihl přesunout a jeho ránu vyrazil, skvělý zákrok!
     
    36:10
    Na ledě planou emoce. Jegor Morozov totiž strčil do brankáře Jussiho Olkinuory, jenž upadl na led. Obránci Metallurgu ihned přijeli kapitána soupeře upozornit, že toto si dovolit nemůže.
     
    34:01
    Metallurg posílá kotouč podél hrazení do útočného pásma, kde však jeho hráči nemohou pokračovat ve hře, jelikož jich na hřišti bylo šest. Fasují tak trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
    32:21 Kirill PILIPENKO - 3:1
     
    32:21
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Severstal snižuje na 1:3! KIRILL PILIPENKO se po dlouhé přihrávce Michaila Tichonova z obranného pásma na útočnou modrou dostal za obranu Metallurgu a sám šel na klec Magnitogorsku. Olkinuoru pokořil tvrdou ranou do levého horního rohu a přibližuje tak svůj tým na rozdíl dvou branek! Asistence: Michail Tichonov, Vladislav Kodola.
     
    32:05
    Igor Ruděnkov měl obrovskou šanci na pravé straně, kde šel do situace dva na jednoho proti kleci Severstalu, ranou na zadní tyč však minul svatyň Čerepovce!
    30:20 Denis ZERNOV - 3:0
     
    30:20
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Metallurg využívá početní výhodu a vede už 3:0! Jegor Jakovlev vystřelil z pravé strany od modré čáry a kotouč v mezikruží nechytatelně tečoval DENIS ZERNOV, Vladislav Podjapolskij neměl šanci zasáhnout! Asistence: Jegor Jakovlev, Josh Currie.
     
    29:35
    Vladislav Kodola dostává dvě minuty za hákování, když v předbrankovém prostoru klasickým šroubovákem znemožnil soupeři zakončení.
     
    27:17
    Nikita Korostěljov podrazil v obranném pásmu Nikolaje Timašova, za což fasuje dvě minuty a usedá na trestnou lavici. Přesilovka pro Severstal.
     
    24:19
    Na pravé straně se hnal kupředu Josh Currie, jenž si navedl kotouč na osu hřiště a bekhendem pálil na klec soupeře, Vladislav Podjapolskij jeho pokus vyráží!
     
    23:05
    Robert Rooba si najel z pravé strany na osu hřiště a vypálil dobrý projektil, který však Jussi Olkinuora likviduje svou lapačkou!
     
    18:04
    Čerepovec se po levé straně tentokrát dostal do slušné pozice, když na kruhu pálil Kirill Pilipenko. Jussi Olkinuora však jeho pokus ramenem vyrazil nad sebe!
     
    12:42
    Jegor Korobkin se hnal po pravé straně do úniku, který se mu nakonec povedlo bekhendem zakončit, ale Vladislav Podjapolskij zvládl zasáhnout. Přitom Korobkina fauloval Pilipenko, jenž fasuje dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    11:47
    Vladislav Kodola dostal kotouč na pravý kruh a zkusil to ranou na zadní tyč, dobrý zákrok si však připisuje Jussi Olkinuora, jenž vykopl touš betonem.
     
    11:19
    Čerepovec možná vůbec poprvé sevřel svého soupeře v jeho obranném pásmu. Následně si zahraje první přesilovku, Linus Hultström je vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    07:07
    Střídání v týmu Severstal Čerepovec: ze hřiště odchází Dmitrij Šugajev, přichází Vladislav Podjapolskij.
    07:07 Pavel AKOLZIN - 2:0
     
    07:07
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Něco málo přes minutu to trvalo a Metallurg zdvojnásobuje své vedení! Do samostatného úniku se na levé straně dostal PAVEL AKOLZIN, jenž si od hrazení navedl kotouč na osu hřiště a po blafáku poslal bekhendem kotouč pod horní tyč svatyně Čerepovce – 2:0 pro Magnitogorsk! Asistence: Jegor Korobkin.
    05:51 Nikita KOROSTĚLJOV - 1:0
     
    05:51
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Magnitogorsk si vytvořil v pásmu soupeře obrovský tlak a nakonec přece jen dává gól! Arťom Minulin vystřelil z pravé strany od modré čáry a NIKITA KOROSTĚLJOV na brankovišti tečoval jeho pokus mimo dosah bezmocného Šugajeva! 1:0 pro Metallurg! Asistence: Arťom Minulin, Semjon Košelev.
     
    02:34
    Dmitrij Moisejev přihrával bekhendem od zadního mantinelu do mezikruží, kde zůstal nepokrytý Ruslan Abrosimov, jenž ve velké šanci minul klec Metallurgu!

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 6. Korostěljov (Minulin, S. Košelev), 8. Akolzin (Korobkin), 31. Zernov (J. Jakovlev, Currie), 62. M. Karpov (Minulin) – 33. Pilipenko (M. Tichonov, Kodola), 39. Pilipenko (Vovčenko), 59. Chochlov (Abrosimov)


    Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora (Moisejev) – Zemčonok, J. Jakovlev (C), Hultström, Makljukov, Minulin, I. Nikolajev, M. Grigorjev, J. Chabarov – Čibisov, Currie (A), Ruděnkov – M. Karpov (A), Zernov, Leipsic – Goldobin, S. Košelev, Korostěljov – Korobkin, A. Několenko, Akolzin.
    Trenér: Ilja Vorobjov.

    Severstal Čerepovec: Šugajev (8. Podjapolskij) – Chochlov, Press, Timašov, M. Chabarov, M. Tichonov, N. Makejev, Čurkin – Liška, Joonas Nättinen, Rooba (A) – Pilipenko, Vovčenko, Kodola – Geraskin (A), D. Dumbadze, J. Morozov (C) – Abrosimov, A. Alexejev, Jemec – Dmitrij Moisejev.
    Trenér: Andrej Razin.

    Rozhodčí: Kočetov, Ovčinnikov – Maximovsky, Koljasnikov.
    bahis siteleri