Omsk – Čeljabinsk 1:3 (kon.) | Čerepovec – Dynamo Moskva 4:2 (kon.) | N.Novgorod – Riga 3:4 (po pr.)
CSKA Moskva – Jokerit 2:3 (kon.) | Soči – Viťaz 3:4 (kon.)
konec
CSKA Moskva
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Jokerit Helsinky
Čtvrtek 30.12.2021, 17:30 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:14:08)
     
    Československá stopa v utkání

    David Sklenička (JOK) 0+1, 2 střely, čas na ledě 18:57
     
    Statistiky zápasu

    Střely na branku – 27:20 (6:7, 13:7, 8:6)
    Zblokované střely – 11:9
    Vyhraná vhazování – 31:32
    Tresné minuty – 13:11
    Hity – 6:8
     
    Finský Jokerit po výborném výkonu zaslouženě zvítězil na ledě favorizovaného CSKA 3:2.

    Hosté ani jednou nepustili soupeře do vedení. Dvakrát se favorit zvládl dotáhnout do nerozhodného stavu, avšak na třetí pozdní gól Teemu Turunena z 57. minuty již odpověď nenašel. Hráči z hlavního města Ruska zabojovali a vyrovnat zkusili i v powerplay, avšak kromě jednoho menšího závaru dobře pracující defenziva Jokeritu nebezpečí před Linbäckem nepřipustila a těsnou výhru si pohlídala.

    Svěřenci kouče Marjamäkiho se díky vítězství odpoutali od dnešního soupeře na třetím místě západní konference na rozdíl dvou bodů, na jiný celek z Moskvy, Dynamo, ztrácí jediný bod.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Na pozici falešného obránce zůstal Michail Grigorenko, Právě on střílel z pravé strany, ale puk neusměrnil dobře, Lindbäckovi nedělal zákrok pravým betonem větší starosti.
     
    59:26
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:11
    Zmatky v předbrankovém prostoru zvládl Jokerit bez úhony. Kdyby byl Lucas Wallmark blíže bráně, tak by nejspíše zakončoval bekhendem do odkryté brány, ale nestalo se tak, hrací předmět proto doletěl k levému mantinelu.
     
    58:35
    Velkého zaváhání se dopustil Vladislav Kameněv, jemuž na modré čáře přeskočil puk přes čepel hole. Domácí tak musí vyklidit útočné pásmo.
     
    58:08
    CSKA Moskva získalo vhazování v útočném pásmu, což byl signál pro Reideborna k opuštění brány. Domácí zkouší štěstí v šesti hráčích!
     
    57:46
    Z levého kruhu vyzkoušel štěstí Alexandr Popov. Anders Lindbäck předvedl výborný přesun k levé tyči a ještě lepší zákrok pravým betonem.
     
    57:17
    Není nač čekat, domácí musí veškeré zbytky sil vrhnout do ofenzivy. Sergej Plotnikov získal útočné pásmo, začíná kombinační kolotoč.
    56:18 Teemu TURUNEN - 2:3
     
    56:18
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita, finské mužstvo se s blížící koncovkou základní hrací doby ujímá potřetí v utkání těsného náskoku! TEEMU TURUNEN na modrou nahrál Skleničkovi a český zadák okamžitě spoluhráči puk vrátil. Následovala tvrdá střela z pravého kruhu do protějšího horního růžku, za níž Reideborn natahoval vyrážečku marně. Asistence: David Sklenička.
     
    56:01
    Od modré si sjel blíže bráně Niklas Friman. Bez rozmýšlení pálil z první, Reideborn kotouč udržel ve výstroji.
     
    55:25
    Černá guma opět mimo hrací plochu. A tentokráte má tato skutečnost dvouminutovou dohru, protože Konstantin Okulov vyhazoval z obranného pásma a k doteku puku s tvrzeným sklem nedošlo.
     
    55:09
    V posledních okamžicích se hra hodně kouskuje. Další pozastavení způsobil Alexandr Popov, který vyhodil puk na vlastní střídačku.
     
    54:46
    Další střelecký pokus z domácích řad vyprodukoval Vitalij Abramov. Forhendovou ránu napálil do Junttily, ten v bolestivé grimase chvíli zůstal klečet na ledě.
     
    54:24
    Matvej Guskov si vyměnil puk s Plotnikovem a pálil forhendem z pravého kruhu. Lindbäck odpálil touš vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    53:58
    Z poměrně velkého úhlu střílel zprava Michail Grigorenko. Anders Lindbäck s podobnou variantou počítal a touš schoval v lapačce.
     
    53:30
    Už v obranném pásmu se rozjel s pukem na holi Jordan Schroeder. Protáhl se po pravém mantinelu až do útočné třetiny, kde jeho cestu ukončil John Gilmour.
     
    52:50
    Adam Reideborn musel nečekaně do práce, když zpětnou přihrávku Dahlbeck nečekaně pustil pod hokejkou. Gólman raději přerušil hru.
     
    52:27
    Souboj v obranném pásmu zvládl vítězně Kalle Kossila. Počkal si na kličku Andronova a na dlouhou hokejku poslal touš do střední třetiny.
     
    51:44
    Český obránce David Sklenička vzápětí rozjel protiútok na druhou stranu. Kotouč adresoval Nicklasi Jensenovi, Dán pálil od levého mantinelu nepřesně.
     
    51:22
    Ofenzivní složku týmu podpořil Klas Dahlbeck. U modré nahrál do útočného pásma Grigorenkovi, toho po mantinelu nepustil za bránu David Sklenička.
     
    50:37
    Jako vítr prosvištěl obrannou řadou domácích Hannes Björninen. V plné rychlosti však nezvládl ideálně zakončit, bekhendem po ledě trefil pravý beton Reideborna.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. CSKA hraje s Jokeritem stále 2:2, prodloužení je každou neúspěšnou akcí blíž a blíž.
     
    49:47
    Férový souboj jeden proti jednomu dopadl vítězně pro bránícího Darren Dietz. Kazach výborně vystál Markuse Hännikäinena, kličku na střed mu nepovolil.
     
    49:19
    Nejprve to vypadalo, že rozhodčí budou vylučovat po zásahu vysokou holí do obličeje Junttily, ale vše je jinak. Spoluhráče totiž zasáhl Schroeder a čárový pískal ofsajd.
     
    48:47
    Hokejisté Jokeritu pokračují v útočné aktivitě Hannes Björninen dostal nabito do pravého kruhu, rozvlnil jen boční síťku.
     
    48:21
    Zpracování pravou bruslí zvládl Jesse Joensuu na jedničku, jenže bekhendový pas postrádal na přesnosti, Kossila na něj nedosáhl.
     
    47:45
    Útočit umí i hosté. Tuto skutečnost potvrdil Iiro Pakarinen, jeho štiplavá rána z vrcholku levého kruhu pořádně zaměstnala Reideborna.
     
    47:32
    Na vlastní pěst se vydal do ofenzivy Joakim Nordström. Pěknou kličkou obelstil Frimana, leč Tommi Kivistö už byl nad jeho síly.
     
    46:59
    Přes dva protihráče Konstantin Okulov vypálit nedokázal. Nejprve trefil brusle Junttily, napodruhé mu puk vypíchl ještě před střelou Anttila.
     
    46:23
    Na vystřídání spoluhráčů počkal Bogdan Kiselevič. Vzápětí nastartoval po levém mantinelu Grigorenka, jemuž vystavil stopku čistým hitem Veli-Matti Savinainen.
     
    45:57
    Z protiútoku zahrozil Markus Hännikäinen. Výrazně ho ovšem zpomalilo nelehké zpracování na brusle, zakončení z krkolomné pozice Reideborn hravě sebral do lapačky.
     
    45:27
    Arťom Sergejev nabral velkou rychlost ve střední třetině. Po přejetí útočné modré nahrál mezi kruhy Kameněvovi, rána z první skončila nad břevnem.
     
    44:44
    Skóre zůstává vyrovnané i po ráně Matveje Guskova. Lindbäck v tomto případě zasahovat nemusel, práci za něj odvedl Holm.
     
    44:27
    CSKA začíná nabírat na aktivitě. Je to druhá formace, jež aktuálně získala tlak v útočném pásmu a snaží se vymyslet recept na Lindbäcka.
     
    43:45
    Na modré si připravil kotouč ke střele Alex Grant. Vypálil, ale jen do prvního clonícího soupeře před sebou, jímž byl John Gilmour.
     
    43:03
    Po tvrdém střetu s protihráčem zůstal v bolestech ležet na ledě Teemu Turunen. Dostal ránu na pravé koleno. Nezbývá než doufat, že se nebude jednat o nic vážnějšího.
     
    42:45
    Pozorný Anders Lindbäck vystartoval za bránu, kde zastavil nahození Wallmarka a kolem těla Plotnikova zvládl posunout hrací předmět na Schroedera.
     
    42:20
    V obranném pásmu podklouzl jeden z čárových rozhodčích, čímž smolně zabánil v jízdě Guskovovi. Bránícímu Kivistövi výrazně ulehčil práci.
     
    41:44
    První zákrok v závěrečné dvacetiminutovce Adam Reideborn zvládl. Levým betonem vyrazil pokus Kossily, načež puk přikryl lapačkou.
     
    41:00
    Niklas Friman si dal hodně záležet s rozehrávkou. Zbavil se puku až ve chvíli, kdy měl v těsné blízkosti Nordströma, pod jeho hokejkou zvládl touš poslat Savinainenovi.
     
    40:45
    Dlouhý nástřel Okulova směřoval na Alexandra Popova. Ten nezvládl zpracování a černou gumu věnoval Frimanovi.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Utkání mezi CSKA a Jokeritem je vyrovnané, takže se můžeme těšit na drama do posledních minut.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:19.
     
    Také ve druhé třetině si týmy vyměnily po jednom gólu. Opět se ujali vedení hosté, když se povedenou tečí zapsal mezi střelce Iiro Pakarinen, leč domácí zvládli i podruhé zareagovat, nařízené trestné střílení po faulu Holma proměnil ukázkově provedeným bekhendovým blafákem Joakim Nordström. Po vyrovnávací trefě mělo CSKA herně výrazně navrch, avšak ani ve dvojnásobné přesilovce nezvládlo překlopit misky vah na svou stranu.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 19 – 14.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:34
    Hosté v plném počtu. Zajímavou příležitost měl Alexandr Popov, jenž nejprve neúspěšně tečoval střelu Gilmoura, nicméně dostal možnost dorážky, kterou nasměroval do Dahlbeckových bruslí.
     
    39:01
    A další zákrok pro hostujícího gólmana. Mezi betony mu mířil Vitalij Abramov, Anders Lindbäck vzniklou mezeru bleskově zakryl.
     
    38:37
    Tak až proti čtyřem se odhodlal zakončit Konstantin Okulov. Pálil z vrcholku pravého kruhu k levé tyči, mezeru v Lindbäckově výstroji nenašel.
     
    38:26
    Přesilovka pěti proti třem je minulostí! Domácí ji sice celou strávili v útočném pásmu, jenže nestříleli, a to byl ten hlavní problém. Lindbäck nemusel zasahovat ani jednou.
     
    37:44
    Od modré čáry střílel Klas Dahlbeck. Anders Lindbäck si našel prostor, odkud na kotouč viděl a udržel ho mezi betony.
     
    37:24
    Hokejistů v bílých dresech bylo v jednu chvíli na ledové ploše pět, což bylo špatně, protože domácím právě začínala přesilová hra. Ta tak bude téměř minutu, pokud nedojde k jejímu využití, dvojnásobná! Trest odpyká Teemu Turunen.
     
    36:57
    Více volného prostoru na ledové ploše vyhovuje spíše domácím. Lucas Wallmark nahrál do pravého kruhu Nordströmovi, který nezvládl přehodit položený levý beton gólmana.
     
    36:21
    Přesilovka hostů skončila předčasně. Iiro Pakarinen totiž ve snaze odtrnout se od protihráče zvedl hokejku, tou trefil Andronova do obličeje.
     
    35:50
    Hostům se nedaří usadit v útočném pásmu. Domácí vyhodili dvakrát v krátkém časovém sledu, potřetí Frimana zastavil Dahlbeck ještě před modrou.
     
    35:05
    Přesilovku si zahraje tým z Finska. Menší dvouminutový trest za podrážení vyfasoval Vladislav Provolněv, k ledu poslal Savinainena.
     
    34:38
    Na druhou stranu bleskově otočil hru Joakim Nordström. Nahazoval od modré čáry a Lucas Wallmark bekhendovou stranou hokejky tečoval o kousek vedle pravé tyče.
     
    34:20
    Kalle Kossila v přečíslení dvou proti jednomu nenahrával, ale sobecky střílel. Cílový prostor minul, vypálil forhendem vysoko nad.
    33:55 Bitka mezi Plotnikovem a Lindbohmem
     
    33:55
    Zápas okořenili bitkou Sergej Plotnikov a Petteri Lindbohm. Po chvilkovém pošťuchování se do sebe pustili pěstmi, čímž dostali do varu tribuny. Jako první povalil na zem soupeře domácí útočník, přímo v bitce ovšem ani jeden neměl výrazně navrch. Dvě minuty za hrubost pak ještě inkasovali Jesse Joensuu a Vladislav Kameněv.
     
    33:33
    Situaci dvou proti dvěma skončila z pohledu útočícího CSKA neúspěchem, neboť Konstantin Okulov poslal žabičku do brusle Granta.
     
    33:07
    K pořádně dělovce napřáhl u pravého mantinelu Veli-Matti Savinainen. Reideborn na puk velmi dobře viděl a vyrážečkou jej odpálil do bezpečí.
     
    32:39
    To by byla velká rána pro domácí, kdyby z ojedinělé šance vstřelil třetí gól Jokerit. Adam Reideborn si s ránou Jensena věděl rady.
     
    32:23
    Přes velké úsilí Vladislav Provolněv černou gumu v útočném pásmu nezastavil, od pravé brusle se odrazila za modrou čáru.
     
    31:57
    Svěřenci kouče Fjodorova na soupeře pořádně vlétli a v posledních okamžicích mu nedarují ani centimetr volného ledu. Už znovu okupují útočnou třetinu.
     
    31:22
    Zatím neúspěšně. Na teč nahazoval od modré čáry Klas Dahlbeck a Sergej Andronov skutečně směr letu touše změnil, ale ten pak proletěl vedle levé tyče.
     
    30:53
    Momentálně to jsou hokejisté v červených dresech, kteří kombinují v útočném pásmu soupeře. Za povzbuzování fanoušků chtějí poprvé v utkání získat vedení na svou stranu.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Zápas mezi CSKA a Jokeritem je vyrovnaný a stále platí, že může rozhodnout každá, byť menší chybička.
     
    29:49
    Souboj za bránou Reideborna dopadl vítězně pro obránce Johna Gilmoura, jenž přetlačil v osobním souboji Kossilu.
     
    29:20
    Po pravém mantinelu nabral velkou rychlost Julius Junttila. Zastavil jej až Matvej Guskov těsně za modrou, a to ukázkovým hitem.
     
    28:42
    Alex Grant při rozehrávce nezaváhal. Měl dostatek prostoru, takže zvedl hlavu a přenesl hru doleva na volného Holma.
     
    28:15
    V souboji jeden na jednoho útočící Michail Grigorenko neuspěl. Zkusil si hodit kotouč mezi bruslemi Savinainena, Fin se nachytat nenechal.
     
    27:48
    Před brankou se zničehonic zjevil nikým neatakovaný Lucas Wallmark. Z bezprostřední blízkosti na Lindbäcka nevyzrál, trefil jej do pravého ramene.
     
    27:00
    Na modré čáře zrušil nápřah Darren Dietz. To se ukázalo chybou, protože mu kotouč vypíchl z pod brusle Niklas Friman.
    26:26 Plotnikov na Lindbäcka nevyzrál
     
    26:26
    Skvělý Lindbäck udržel nerozhodný stav! Výborně zareagoval na forhendový blafák Plotnikova a nataženým pravým betonem udržel kotouč před brankovou čárou.
     
    26:14
    Po delší době musel zasahovat i Adam Reideborn. Projektil vypálený z hole Joensuua snadno udržel ve výstroji, následuje komerční přestávka.
     
    25:40
    Zakázané uvolnění vrací hru před Anderse Lindbäcka. Kalle Kossila zabojoval, leč na dlouhý prudký pas Anttily nedosáhl.
     
    25:22
    Netrvalo dlouho a hokejisté CSKA znovu obsadili útočné pásmo. Z levého kruhu střílel Vladislav Kameněv, Lindbäck včas vykopl levý beton.
     
    24:55
    Vysoké napadání Konstantina Okulova nadělalo zadákům Jokeritu velké problémy. Vše vyřešil Tommi Kivistö obloučkem do střední třetiny.
     
    24:20
    Defenzivě vypomohl Iiro Pakarinen. Tak dlouho obtěžoval Nordströma, až jej přinutil k chybě, odrazem o mantinel pak hru poslal do středního pásma.
     
    23:47
    Do akce musel Anders Lindbäck. S pokusem Andronova z velkého úhlu neměl větší potíže, černou gumu hravě ukryl do lapačky.
     
    23:16
    To se jim ovšem, minimálně v přesilové hře, nepovede. S koncem Popovova trestu střílel Niklas Friman, prostor u pravé tyče však minul.
     
    22:30
    Samozřejmě pokračuje přesilová hra Jokeritu i nadále. Hosté tak musejí co nejrychleji zmobilizovat síly a zabojovat o stržení vedení zpátky na svou stranu.
    21:39 Joakim NORDSTRÖM - 2:2
     
    21:39
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Je to gól! JOAKIM NORDSTRÖM si s nájezdem poradil brilantně. Naznačil kličku do forhendu, aby si nakonec stáhl touš do bekhendu a nasměroval ho pod břevno, mimo dosah již ležícího Lindbäcka.
     
    21:39
    No ale pozor! Do úniku v oslabení ujel Joakim Nordström, jemuž zabránil háčkem v zakončení Holm. Rozhodčí zkřížil ruce nad hlavou, uvidíme trestné střílení!
     
    21:06
    A Jokerit má příležitost ještě svůj náskok navýšit, protože za přečin hákování ve středním pásmu odjíždí na trestnou lavici Alexandr Popov.
    20:50 Iiro PAKARINEN - 1:2
     
    20:50
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Po vyhraném buly Normana se černá guma dostala na modrou čáru ke Grantovi. Obránce neměl moc na výběr a tak vyprodukoval nepříliš prudkou střelu, tu ovšem mimo dosah překvapeného Reideborna zvládl tečoval IIRO PAKARINEN! Asistence: Alex Grant.
     
    20:31
    Na modrou čáru dostal přihrávku Klas Dahlbeck. Zpracovat puk sice zvládl, ale za modrou čárou, proto rozhodčí odpískal ofsajd.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, pojďme na ni! Na buly uspěl Lucas Wallmark a do útočné třetiny zavezl puk Michail Grigorenko.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:21.
     
    První třetina zápasu mezi CSKA a Jokeritem přinesla po jednom gólu na každé straně. Vedoucí gól vstřelil ve 13. minutě hostující Jordan Schroeder, avšak domácí dokázali odpovědět hned za tři minuty, do vyrovnané podoby vrátil výsledek Vladislav Kameněv. Aktuální stav odpovídá i rozpoložení sil na ledě. Ani jeden z týmů nemá výrazně navrch, rozhodovat s velkou pravděpodobností budou malé chyby.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 6 – 7.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Závěr úvodního dějství probíhá ve vyhroceném duchu. Po dalším postavení mimo hru CSKA Michail Grigorenko zbytečně dohrál Frimana, který si nechtěl nechat nic líbit, avšak rozhodčí od sebe hráče rychle odtrhli.
     
    19:24
    Příliš dlouho Lucasi Wallmarkovi trvalo, než poslal nahrávku Plotnikovovi. Ruský útočník přebral puk v době, kdy již byl za modrou čárou. Ofsajd.
     
    18:45
    Situaci dvou proti dvěma vyřešil Joakim Nordström neúspěšnou kličkou proti Schroederovi. Střelec prvního gólu utkání ukázal, že umí zahrát i do defenzivy.
     
    18:23
    Kousek za pravým kruhem vypálil pořádnou dělovku Michail Grigorenko. Rána mu sedla, jenže puk proletěl jen vedle levé tyče.
     
    17:33
    Na teč nahazoval Konstantin Okulov. Lucas Wallmark dostal kotouč na brusle, tedy s ním nezvládl vymyslet nic zajímavého.
     
    17:01
    Julius Junttila mířil o poznání přesněji. Puk směřoval do pravého horního rohu, ovšem Adam Reideborn změnu skóre nepřipustil.
     
    16:30
    Psychická výhoda je rázem na straně domácích. Ti okamžitě podnikli další útočný výpad, na jehož konci byla nepřesná střela Andronova.
    15:56 Vladislav KAMENĚV - 1:1
     
    15:56
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Máme opět vyrovnáno! Domácí využili špatného střídání soupeře, když Grigorenko nahrál na střed VLADISLAVU KAMENĚVOVI, jenž si ještě vyměnil puk s Okulovem a následně jej poslat za záda ležícího Lindbäcka mu ve finále nedělalo žádný problém! Asistence: Konstantin Okulov.
     
    15:03
    V útočném snažení chtěl pokračovat Michail Grigorenko, avšak zastavil jej hvizd čárového rozhodčího. Ruského útočníka vystavil do ofsajdu krajan Popov.
     
    14:45
    Nicklas Jensen vyzval k souboji jeden na jednoho Andronova. S kličkou po mantinelu domácí kapitán počítal a touš sebral pro sebe.
     
    14:21
    Hráči v červeném okamžitě najeli do útočného pásma. Z pravého kruhu střílel zápěstím Andrej Světlakov, rozvlnil však pouze boční síť.
     
    13:40
    Bude zajímavé sledovat, jak CSKA ne nepříznivý vývoj zareaguje. Doposud byli domácí aktivnějším týmem, přesto musí dotahovat manko.
    12:54 Jordan SCHROEDER - 0:1
     
    12:54
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Vedoucí gól střílí finský Jokerit! Turunen si sice neporadil se zpracováním Hännikainenovy nahrávky, ale nemusel smutnit, protože puk získal odrazem od mantinelu. Menší zaváhání napravil parádním pasem před bránu, kde viděl nikým neatakovaného JORDANA SCHROEDERA, ten uspěl forhendovou střelou na vyrážečku gólmana k pravé tyči. Asistence: Teemu Turunen a Markus Hännikäinen.
     
    12:26
    Výrazně lépe si vedl Julius Junttila. V situaci dvou proti dvěma vybídl k zakončení Marka Anttilu, forhendová rána proletěla nad horní tyčkou.
     
    11:58
    Útočné pásmo navštívil Sergej Andronov. Od levého mantinelu pak naslepo nahazoval před bránu, kde byli najetí pouze protihráči.
     
    11:30
    Místo kotouče skončil v domácí bráně Veli-Matti Savinainen. Nikoliv však vlastní vinou, na Reideborna Fina hodil obránce Klas Dahlbeck.
     
    10:49
    Z těžké pozice Jordan Schroeder za každou cenu chtěl vystřelit, protože před bránou viděl clonícího spoluhráče. Bekhendová slabá střela projela vedle levé tyče.
     
    10:23
    Za bránou Jokeritu zastavil černou gumu Anders Lindbäck. Zvedl hlavu a po pravém mantinelu přenesl hru na volného Joenssua.
     
    09:45
    Útok CSKA neměl dlouhého trvání. Žabička Okulova na Andronova sice měla oči, jenže ji zvládl skvěle sklepnout bránící Jordan Schroeder.
     
    09:23
    Zklidnit hru se rozhodl John Gilmour. Za vlastní bránou několikrát zakvedlal s kotoučem a počkal na dostřídání hráčů do elitní formace.
     
    08:49
    Sám proti dvěma neměl Joakim Nordström žádnou šanci uspět. Bojoval srdnatě, ale proti přimáčknutí na mantinel Frimanem nemohl nic dělat.
     
    08:20
    Prostor na ledě dostala i čtvrtá domácí útočná formace. Matvej Guskov bekhendovým pasem hledal před bránou Světlakova, nataženou hokejkou zastavil touš Kivistö.
     
    07:31
    Na modrou čáru dostal nabito právě Petteri Lindbohm. Bez váhání střílel z první, Adam Reideborn zapsal úspěšný zákrok lapačkou.
     
    07:03
    Michail Grigorenko viděl rozjetého Nordströma, ale stejně tak i Petteri Lindbohm, jenž natlačil tělo před soupeře a získal puk pro sebe.
     
    06:47
    Poprvé došlo k přerušení z důvodu postavení mimo hru v podání Plotnikova. Domácí forvard převzal nahrávku až za útočnou modrou.
     
    06:21
    Zasloužený potlesk si vysloužil Adam Reideborn. Domácí gólman zmenšil střelecký úhel Anttilovi, jeho pokus vykopl levým betonem.
     
    05:51
    Hodně dlouho si dal s rozehrávkou záležet Matvej Guskov. Nakonec zvolil pas napříč středním pásmem na Plotnikova, ten nezvládl náročné zpracování.
     
    05:30
    Zdá se ti až neuvěřitelné, ale rozhodčí ještě neměli žádnou práci, od úvodního buly se nepřerušovalo. První třetina tak ubíhá v rychlém tempu.
     
    04:45
    Do útočného pásma najel Veli-Matti Savinainen, jenže jej nikdo nedoplnil. Proto následovalo nahození na bránu a střídání kompletní pětice.
     
    04:22
    Pěknou individuální akci vykouzlil Maxim Sorkin. Z pravého kruhu se natlačil až před bránu, jenže na zakončení mu nezbylo dostatek sil, slabě střílel vedle pravé tyče.
     
    03:58
    John Gilmour si splnil defenzivní povinnosti na jedničku. Zachytil pohyb rozjetého Joensuua a za bránou jej dohrál čistým hitem.
     
    03:27
    Na druhou stranu okamžitě otočil hru Alex Grant. Adresátem nahrávky byl Hannes Björninen, tomu nevyšla prohození mezi Dahlbeckovými bruslemi.
     
    02:47
    Tlak hráčů v červeném pokračuje. Lucas Wallmark v plné rychlosti prosvištěl po mantinelu kolem Kossily, z velkého úhlu ovšem střelou ze zápěstí minul.
     
    02:33
    Do přehuštěného prostoru před bránou pálil od pravého mantinelu Alexandr Popov. Úspěšným blokem se prezentoval Veli-Matti Savinainen.
     
    01:50
    Niklas Friman přecenil rychlostní schopnosti Junttily, jehož chtěl vyslat do úniku. Útočník puk alespoň tečoval, čímž zrušil hrozbu icingu.
     
    01:21
    Zaútočit už si vyzkoušeli i hokejisté finského celku. Marko Anttila nabral rychlost po pravém mantinelu a skončil za bránou soupeře, kde jej obral John Gilmour.
     
    00:34
    První útok patřil hokejistům v červených dresech. Sergej Plotnikov hledal před brankou Guskova, ten z první trefil obránce Kivista.
     
    00:10
    Zápas mezi CSKA a Jokeritem právě odstartoval! V roli mírného favorita do střetnutí nastupují domácí, ale i hosté rozhodně nejsou bez šance.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Reideborn (Ivan Fedotov) – D. Dietz, Dahlbeck (A), Gilmour, Arťom Sergejev, Kiselevič, Provolněv, M. Ibragimov – Grigorenko (A), Wallmark, Nordström – S. Plotnikov, Kameněv, Okulov – Sorkin, Andronov (C), Alexandr Popov – V. Abramov, Světlakov, M. Guskov – Poltapov.
    Trenér: Sergej Fjodorov

    Jokerit Helsinky: Lindbäck (Juvonen) – P. Holm, Lindbohm (A), A. Grant, D. Sklenička, Friman, Kivistö – Nicklas Jensen, Kossila, Joensuu – Pakarinen (A), Norman, Savinainen – Turunen, Schroeder, Hännikäinen – M. Anttila (C), Björninen, Junttila.
    Trenér: Lauri Marjamäki

    Rozhodčí: Sidorenko, Sergejev – Lazarev, Novikov.
     
    Československá stopa v utkání

    David Sklenička (JOK)
     
    Jokerit Helsinky

    Podobně jako CSKA, tak i finský Jokerit patří v ruské KHL k tomu nejlepšímu. Získal stejný počet bodů jako dnešní soupeř a díky lepšímu skóre je na třetí příčce. Ani Marjämakiho družina ovšem nemá kdovíjak solidní formu, i ona v šesti střetnutích slavila vítězství pouze dvakrát. V doposud posledním utkání si poradila na domácím ledě s Kunlunem hladce 7:1. Nejproduktivnějším hráčem celku je Brian O'Neill s 39 body.
     
    CSKA Moskva

    CSKA Moskva patří k tomu lepšímu, co ruská KHL nabízí. Momentálně se nachází na čtvrtém místě západní konference a má velmi dobře nakročeno k postupu do vyřazovací části. Svěřenci kouče Fjodorova doposud získali 58 bodů, nicméně v poslední době se jim příliš nedaří, v šesti posledních zápasech totiž zvítězili pouze dvakrát. Naposledy padli v městském derby 3:4 s Dynamem. Týmové produktivitě vévodí dvojice Konstantin Okulov, Nikita Nestěrov, oba již nasbírali 31 bodů.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný čtvrteční podvečer. Vítám vás při sledování ruské KHL, u zápasu mezi týmy CSKA Moskva a Jokerit Helsinky.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 16. Kameněv (Okulov), 22. Nordström (TS) – 13. Schroeder (Turunen, Hännikäinen), 21. Pakarinen (A. Grant), 57. Turunen (D. Sklenička)


    CSKA Moskva: Reideborn (Ivan Fedotov) – D. Dietz, Dahlbeck (A), Gilmour, Arťom Sergejev, Kiselevič, Provolněv, M. Ibragimov – Grigorenko (A), Wallmark, Nordström – S. Plotnikov, Kameněv, Okulov – Sorkin, Andronov (C), Alexandr Popov – V. Abramov, Světlakov, M. Guskov – Poltapov.
    Trenér: Sergej Fjodorov

    Jokerit Helsinky: Lindbäck (Juvonen) – P. Holm, Lindbohm (A), A. Grant, D. Sklenička, Friman, Kivistö – Nicklas Jensen, Kossila, Joensuu – Pakarinen (A), Norman, Savinainen – Turunen, Schroeder, Hännikäinen – M. Anttila (C), Björninen, Junttila.
    Trenér: Lauri Marjamäki

    Rozhodčí: Sidorenko, Sergejev – Lazarev, Novikov

    Diváci: 2 695
    bahis siteleri