Chabarovsk – Spartak Moskva 3:2 (po pr.) | Vladivostok – Kazaň 4:2 (kon.) | CSKA Moskva – Viťaz 3:4 (po pr.)
Magnitogorsk – Jaroslavl 3:1 (kon.) | Petrohrad – N.Novgorod 3:0 (kon.) | Soči – Nižněkamsk 4:1 (kon.)
Omsk – Minsk 3:0 (kon.) | Riga – Jekatěrinburg 0:0 (odl.)
po prodl.
Amur Chabarovsk
3:2 (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Spartak Moskva
Pátek 07.01.2022, 08:00 • Platinum Arena, Chabarovsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:00.
     
    V dalším zápase KHL se proti sobě utkají týmy Amur Chabarovsk a Spartak Moskva. Naposled se spolu tato mužstva utkala v září na ledě Spartaku Moskva, který zvítězil v poměru 3:1. Dnes se ovšem bude bojovat v Platinum Aréně v Chabarovsku. Úvodní buly je naplánováno na 08:00.
     
    Chabarovsk se nachází v Černyšjevově divizi na 5. místě se 43 body a skóre 92:119. Po výhře 5:3 ve Vladivostoku přivítal Amur na svém ledě Kazaň. Nakonec došlo až na nájezdy, které zvládl lépe hostující celek a Chabarovsk tak prohrál 1:2.
    Spartak Moskva je aktuálně v Bobrově divizi na 3. pozici s 55 body a skóre 117:111. Na výhru 4:2 v Jaroslavli chtěl Spartak navázat také v Novosibirsku. Tam skončil zápas rovněž v nájezdech, které Spartak vyhrál 2:1.
     
    Československá stopa:

    Patrik Bartošák (CHA)
    Michal Jordán (CHA)
    Radan Lenc (CHA)
    David Tomášek (CHA)
    Jakub Jeřábek (SPM)
     
    Úvodní sestavy:

    Amur Chabarovsk: Alikin (Bartošák) – S. Těreščenko, R. Pedan, Baldajev, Volgin (A), Znacharenko, Pivcakin, Byčkov – Lenc, Grebenščikov, Tomášek – Nikolišin, V. Butuzov (A), A. Gorškov – Ljubimov, Šarov, Fajzullin (C) – Zyrjanov, Gizdatullin, Archipov.
    Trenér: Michail Kravec

    Spartak Moskva: Krasikov (Skovronskij) – Nikišin, Heed, Ručkin, D. Višněvskij (A), J. Jeřábek, Bryncev, Mamkin, Savikov – Lehterä (A), Širokov (C), Chochlačov – Emil Pettersson, Kugryšev, Drozdov – M. Cyplakov, Galuzin, Jake Virtanen – Soloduchin, D. Kvartalnov, Čebykin.
    Trenér: Boris Mironov

    Rozhodčí: Olenin, Fatejev – Ivanov, Šeljanin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    04:01
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Alexej Krasikov – 2 min., podrážení).
     
    04:37
    Spartak právě vstřelil branku!
    Autorem branky je IVAN DROZDOV. Asistence: Maxim Cyplakov.
     
    07:26
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Ivan Drozdov – 2 min., vražení na mantinel).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    26:39
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Velmi dobrou práci předvedl Ivan Nikolišin, jenž zprava zajel za branku, kterou obkroužil a přihrával na zadní tyčku. Tam už měl snadnou úlohu VLADIMIR BUTUZOV, jehož pokus zamířil za brankovou čáru. Asistence: Ivan Nikolišin a Sergej Těreščenko.
    26:39 Vladimir BUTUZOV - 1:1
     
    28:54
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Gleb Zyrjanov – 2 min., podrážení).
     
    29:43
    Spartak právě vstřelil branku!
    Spartak se velmi rychle vrací do vedení, když u své první tyče nechal místečko u ruku Jevgenij Alikin. Právě ALEXANDR CHOCHLAČOV vypálil na první tyčku a našel mezírku u brankové konstrukce. Asistence: Tim Heed a Sergej Širokov.
    29:43 Alexandr CHOCHLAČOV - 1:2
     
    30:38
    po pravé straně postupoval do útočného pásma Alexandr Gorškov, jehož pokus byl sražený do rohu hrací plochy.
     
    31:07
    U modré čáry dostal hodně prostoru Viktor Baldajev, jehož pokus zamířil do brankářovy masky. Avšak jeden z hostů se natahoval ještě po dorážce, ale obránce Spartaku byl o maličko rychlejší.
     
    31:26
    Nahození za branku si pohlídal Jevgenij Alikin, který se vydal pomoci spoluhráčům. Avšak Chabarovsk následně zahrál na icing.
     
    31:52
    V krátkém sledu sledujeme další zakázané uvolnění domácího mužstva.
     
    32:00
    U modré čáry se napřáhl David Tomášek, který byl velmi rychle dostoupen, a tak trefil jen bránícího soupeře. Spartak otočil hru a od modré pálil Jegor Savikov, jehož pokus byl sražen do ochranné sítě.
     
    32:42
    Ve středním pásmu přišlo rychlé přiťuknutí na levou stranu, kde se nacházel osamocený najetý Alexandr Šarov. Ten už mířil od mantinelu sám na brankáře, ale pokus z levého kruhu směřoval jen nad branku.
     
    33:41
    Na druhé straně přejel do útočného pásma Jake Virtanen, který vyslal zakončení zpoza obránce, ale nemířil přesně.
     
    34:27
    Na levém kruhu se rychle kolem beka otočil Nikolaj Čebykin, jehož pokus po ledě mířil k první tyči, kde byl s betonem připravený Jevgenij Alikin.
     
    35:02
    Chabarovsk kombinuje v útočném pásma a snažil se s výsledkem něco udělat. Zakončení od modré čáry vyrazil Alexej Krasikov, který následně pohlídal i dorážku Radana Lence.
     
    36:03
    Od červené čáry se napřáhl Jake Virtanen, jehož pokus mířil na branku, a tak Jevgenij Alikin musel zasahovat. Kotouč vyrazil do ochranné sítě, proto se bude vhazovat před ním.
     
    36:35
    Na modré čáře vymýšlel Viktor Baldajev, jemuž kotouč vypíchl soupeř. Amur se musel stěhovat zpátky do středního pásma.
     
    37:02
    Na pravém kruhu se nacházel připravený vystřelit Gleb Zyrjanov, avšak Alexej Krasikov se stihl přesunout a také spolehlivě zasáhnout.
     
    37:31
    Další střelecký pokus od modré čáry zaznamenal Alexandr Nikišin. Jenomže domácí brankář na střelu viděl a ramenem ji vyrazil do rohu kluziště.
     
    39:09
    Po souboji v rohu se kotouč odrazil vzduchem před branku, kde po něm lapačkou hrábl Jevgenij Alikin. Ten musel dávat velmi dobrý pozor, jelikož na puk číhal také Dmitrij Kugryšev.
     
    39:29
    Ještě jedno přerušení, jelikož Svjatoslav Grebenščikov nedosáhl na kotouč, který doklouzal na zakázané uvolnění.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla vyrovnanou partii, v níž se Chabarovsku povedlo vyrovnat, Avšak Spartak se rychle nadechl a vzal si vedení zpátky. Průběžný stav tak nabízí dramatickou podívanou v poslední dvacetiminutovce. Kdo se bude radovat z vítězství?

    Střely na branku: 21:23.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Hostující celek sice vyhrál vhazování, ale poslal kotouč nahozením jen za soupeřovu branku. Chabarovsk tak bude mít právo první akce v této třetině.
     
    40:46
    Nahození Amuru se odráželo od zadního mantinelu před branku, avšak Alexej Krasikov byl pozorný a puk do nebezpečné pozice nevpustil.
     
    41:33
    Spartak kombinoval na levé straně útočného pásma, ale přihrávka na modrou čáru utekla do střední třetiny.
     
    42:13
    Zatím hrajeme bez střeleckého pokusu, oba celky velmi pozorně brání. Uvidíme, kdo jako první zaměstná soupeřova gólmana.
     
    42:44
    Chabarovsk zkusil dlouhou přihrávku po pravé straně, ale černá guma doputovala na zakázané uvolnění.
     
    43:09
    O první střelecký pokus ve třetí periodě se postaral Sergej Těreščenko. Ten si z pozice obránce sjel k levému mantinelu, ale střelou z voleje se mezi střelce zápasu nezapsal.
     
    44:00
    Radan Lenc se pokoušel projít přes střední pásmo, avšak hráči Spartaku se skvěle vrátili a českého útočníka zastavili.
     
    44:38
    Jake Virtanen nejprve zastavil pokus soupeře a pak přejel do útočného pásma. Kanadský útočník přihrával na pravý kruh, odkud černou gumu netrefil ideálně Vladimir Galuzin.
     
    45:54
    Chabarovsku se znovu nedařil přechod přes střední pásmo, a tak je kotouč nahodil za branku a hráči se vydali na střídačku.
     
    46:25
    Strážený David Tomášek přihrával z osy na pravou stranu, odkud Radan Lenc trefil jen soupeře, jenž padl do pokusu českého útočníka.
     
    47:25
    Už tři minuty se hraje bez přerušení! Vladimir Butuzov se individuálně snažil projít do útočného pásma, avšak prohazovačka mezi bruslemi mu nevyšla.
     
    48:24
    Sledujeme poněkud opatrnější hru z obou stran! Ani jedno z mužstev nechce chybovat, což je vidět.
     
    49:04
    U modré čáry se nacházel Jori Lehterä, kterého dostoupil soupeř a jeho pokus srazil do rohu hrací plochy.
     
    49:49
    Sergej Širokov přihrával z rohu kluziště na zadní tyčku, kam si najížděl Alexandr Nikišin. Avšak hostující hráč kotouč netrefil ideálně a poslal jej pouze do zadního mantinelu.
     
    50:40
    Osm a půl minuty se hrálo bez přerušení! O to se postaral až Roman Ljubimov, který se ocitl v ofsajdovém postavení.
     
    51:09
    Na pravém kruhu se nacházel napřažený Roman Ljubimov, který dostal přihrávku pod brusle. A tak Spartak posunul kotouč do středního pásma.
     
    52:00
    Z rohu hrací plochy se před branku chtěl nacpat David Tomášek, který ale kotouč do branky nedostal. Nejspíš ani nevystřelil, protože puk zůstal u první tyčky.
     
    52:57
    Tentokrát se před branku hnal Vladimir Butuzov, jemuž byl puk vypíchnout k zadnímu mantinelu. Domácí hráč byl u něj první, ale zadovkou před brankou spoluhráče nenašel.
     
    53:37
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Je znovu srovnáno a velkou zásluhu na gólu má Danil Fajzullin, který velmi dobře clonil brankáři! Ale pojďme po stopách akce! Gleb Zyrjanov přihrál na modrou čáru, kde se do puku z jedné opřel RUSLAN PEDAN, který zamířil do zadní části branky – 2:2. Asistence: Gleb Zyrjanov.
    53:37 Ruslan PEDAN - 2:2
     
    54:23
    Už po druhé třetině jsem psal, že sledujeme vyrovnanou partii, což se aktuálně potvrdilo také na skóre. Oba celky by si bod zasloužily, ale ještě máme trochu času.
     
    55:15
    Spartak si chtěl vzít vedení rychle zpátky, ale z této útočné akce to nebude. Jelikož Alexandr Chochlačov si najel do ofsajdu, a tak je hra vykázaná do neutrální části.
     
    55:36
    Na pravý kruh si najel Artur Gizdatullin, jenž se prezentoval nepříjemnou střelou přes obránce. Jeho pokus ale vyrážečkou vytěsnil Alexej Krasikov.
     
    57:00
    Jdeme do koncovky normální hrací doby. Najdeme v ní ještě vítěze? Aktuálně se s pukem za vlastní brankou nachází Dmitrij Višněvskij a oba celky střídají.
     
    58:13
    Přihrávka z modré čáry mířila mezi kruhy, kde hůl nastavil Alexandr Chochlačov. Jeho snažení ale poslalo černou gumu vedle pravé tyče.
     
    58:56
    Na pravé straně měl velkou rychlost Vladimir Galuzin, který trefil soupeře do nohy. Chabarovsk tak může otočit kormidlem hry!
     
    59:12
    Na druhé straně se zakončením od modré čáry prezentoval Sergej Těreščenko, jehož pokus brankáři vypadl. Ovšem Alexej Krasikov byl dostatečně rychlý, aby zamezil dorážce Vladimira Butuzova.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ve vyrovnaném zápase uvidíme také prodloužení, jelikož o vyrovnávací trefu se ve třetí části postaral Ruslan Pedan.

    Střely na branku: 28:25.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:38
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    České duo rozhoduje dnešní střetnutí a Amur vítězí! David Tomášek prohodil obránce, čímž našel před brankou osamoceného spoluhráče. RADAN LENC naznačil kličku do forhendu, ale rychle si puk hodil do bekhendu a zakončil pod horní tyčku! Asistence: David Tomášek a Ruslan Pedan.
    60:38 Radan LENC - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Vyrovnané střetnutí došlo do prodloužení, které po Tomáškově přihrávce rozhodl Radan Lenc. Chabarovsk ale ve třetí třetině byl střelecky aktivnější, a tak si možná bonusový bod zasloužil o trochu více. Amur nutně potřeboval dnes zvítězit, jelikož stále bojuje o příčky, které by mu zaručily postup do play-off. Tomu se zatím přiblížil na jediný bodík.

    Střely na branku: 29:25.
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA

    Radan Lenc (CHA) 1+0, 3 střely, čas na ledě 19:01
    David Tomášek (CHA) 0+1, 1 střela, čas na ledě 19:16

    Jakub Jeřábek (SPM) 0+0, 0 střel, čas na ledě 16:48
     
    S konstatováním, že vítězství Chabarovsku vystřelil Radan Lenc, se loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního dne. (10:23:54)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 27. V. Butuzov (Nikolišin, S. Těreščenko), 54. R. Pedan (Zyrjanov), 61. Lenc (Tomášek, R. Pedan) – 5. Drozdov (M. Cyplakov), 30. Chochlačov (Heed, Širokov)


    Amur Chabarovsk: Alikin (Bartošák) – S. Těreščenko, R. Pedan, Baldajev, Volgin (A), Znacharenko, Pivcakin, Byčkov – Lenc, Grebenščikov, Tomášek – Nikolišin, V. Butuzov (A), A. Gorškov – Ljubimov, Šarov, Fajzullin (C) – Zyrjanov, Gizdatullin, Archipov.
    Trenér: Michail Kravec

    Spartak Moskva: Krasikov (Skovronskij) – Nikišin, Heed, Ručkin, D. Višněvskij (A), J. Jeřábek, Bryncev, Mamkin, Savikov – Lehterä (A), Širokov (C), Chochlačov – Emil Pettersson, Kugryšev, Drozdov – M. Cyplakov, Galuzin, Jake Virtanen – Soloduchin, D. Kvartalnov, Čebykin.
    Trenér: Boris Mironov

    Rozhodčí: Olenin, Fatejev – Ivanov, Šeljanin

    Diváci: 500
    bahis siteleri