Salzburg – Chomutov 4:3 (kon.)
konec
EC Red Bull Salzburg
4:3 (1:0, 3:1, 0:2)
Piráti Chomutov
Neděle 09.01.2022, 11:00DHL Extraliga juniorů • 28. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Úvodní sestavy:

    EC Red Bull Salzburg: Wolf (Clara) – Kauhanen, Sinn, Schober, Weber, Hübner, Winkelmann, Kirchebner – Sumpf, Wurzer, Jelavic, Eckl, Stiegler, Mackner, Ziesche, Vinzens, Ruckdäschel, Schreiner.

    Piráti Chomutov: Suk (Tuček) – Petrásek, Cestr, J. Janda, M. Pöschl, Rykl, Dominik Badinka – Ekrt, T. Šilar, Krasanovský, Cháb, T. Svodoba, Vostiňák, Černý, Vyroubal, F. Döring, Daniel Badinka, Jan Rindoš.
    Trenér: Petr Jíra

    Rozhodčí: Huber, Kellner – Rinker, Smeibidlo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:48
    Salzburg vyhrál vhazování a puk do třetiny nahodil Kirchebner. Domácí sice byli v pásmu, ale nahození z levé strany mířilo nad chomutovskou branku.
     
    01:11
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Rakouský celek se velmi rychle ujímá vedení. Do pravého kruhu dostal přihrávku Max Stiegler, který se nerozpakoval a přihrál na zadní tyčku, kde už jen hůl nastavil MAXIMILIAN MACKNER. Asistence: Max Stiegler a Phillip Sinn.
     
    02:18
    Nejprve se v předbrankovém prostoru nacházel Filip Cháb, jenž měl na holi vyrovnání, ale domácího brankáře nepřekonal. Po vhazování to zkoušel ještě od modré Vojtěch Cestr, avšak Simon Wolf byl znovu připraven.
     
    03:26
    Na pravé straně nezpracoval kotouč Maxmilian Wurzer, který výborně napadal chomutovského obránce a k puku se vrátil. Následně přihrával před branku, kde si Piráti situaci už pohlídali.
     
    05:05
    Na dlouhou hůl dostával mezi kruhy přihrávku Maxmilian Jelavic, který puk nasměřoval jen vedle levé tyče. Chomutovská obrana si situaci nepohlídala a zatím je Salzburg lepším mužstvem.
     
    06:45
    Chomutovské mužstvo kombinovalo v útočném pásmu a z rohu mířila přihrávka na hranici brankoviště. Avšak nepřišlo dobré zpracování a zase hraje Salzburg.
     
    07:30
    Rakouské mužstvo už potřebovalo střídat, a tak nahodilo kotouč za branku. Piráti se vydali do akce, ale pokus z levého kruhu zastavil lapačkou Simon Wolf.
     
    08:01
    Po chybě v chomutovské rozehrávce se před branku hnal Oliver Eckl, který se snažil znovu přihrávat na zadní tyčku. Avšak hostující obránce se položil na led a černou gumu zastavil.
     
    08:57
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Paul Vinzens – 2 min., hákování).
     
    09:41
    Přihrávku před branku dával Tadeáš Svoboda, který nalezl spoluhráče. Josef Rykl nastavil hokejku a puk od ní směřoval těsně vedle pravé tyče!
     
    09:52
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Tomáš Vyroubal – 2 min., nedovolené bránění).
     
    10:25
    Filip Tuček musel být pozorný, protože jeden z domácích hráčů se nacházel mezi kruhy a mířil do jeho protipohybu. Hostující gólman natáhl ruku a vyrážečkou situaci zachránil.
     
    10:57
    Salzburg se cekem v pohodě ubránil a už se nachází v plném počtu. Rakouský celek tak znovu myslí na vstřelení gólu.
     
    12:14
    Domácí mužstvo se nacházelo v útočném pásmu, kde Piráty zamklo. Chomutovští se odhodlali jen k vyhození na zakázané uvolnění.
     
    13:06
    Další útočné snažení Salzburgu končí ofsajdem. Po vhazování se domácí hnali do pásma, ale chomutovský obránce se soupeři postavil do cesty.
     
    14:16
    Přihrávku na modrou čáru dostal Jakob Weber, který přihrávku na pravou stranu nedostal. Avšak kotouče se po chvíli chopil Max Steigler, jehož přihrávka také byla zachycena.
     
    15:05
    Přihrávku přes osu zachytil bránící Jan Vostiňák, který na malou chvíli dostal černou gumu alespoň do středního pásma. Jenže zde prohrál souboj u mantinelu a Salzburg znovu útočí.
     
    15:50
    Obrovská šance Chomutova! Z pravé strany přebruslil soupeře Jan Ekrt, který mířil do bližší šibenice branky. Avšak Simon Wolf situaci ustál a skvěle zakročil!
     
    16:43
    A znovu Piráti, kteří ujížděli ve dvou na jediného obránce! Celou situaci na sebe vzal Tomáš Šilar, jenž střelou na brankářovu lapačku neuspěl. Puk se poté válel mezi kruhy, ale Piráti se k dorážce nedostali!
     
    17:26
    Salzburg ubránil dvě velké příležitosti soupeře a je tak stále ve vedení. Domácí pochopili, že potřebují hrát na druhé straně kluziště, jenže znovu si najeli do ofsajdu.
     
    18:02
    Z levé strany se napřáhl Jakob Weber, jehož snažení schoval Filip Tuček do lapačky. Před chomutovskou svatyní se strhla mela, kterou rozhodčí rychle rozehnali.
     
    18:30
    Další velká šance chomutovského výběru, ale stav zápasu se nemění. Jeden z hostujících hráčů se nacházel mezi kruhy, ale jeho prudkou střelu na dvakrát pokryl Simon Wolf!
     
    19:00
    Minutu před koncem první třetiny jeli Chomutovští ve třech na jediného obránce. Z druhé vlny totiž do situaci přijížděl Tadeáš Svoboda, na kterého přes beka neprošla přihrávka!
     
    19:42
    Na druhé straně se pak za chomutovskou obranou nacházel Max Stiegler, který uháněl sám na branku. Domácí útočník mířil na lapačku Filipa Tučka, jenž byl znovu úspěšný.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V úvodní dvacetiminutovce jsme viděli hromadu šancí, ale jedinou z nich proměnil už ve druhé minutě Maxmilian Mackner. Chomutovští mohli vyrovnat, jenomže jejich produktivita v letošní sezóně je žalostná, což potvrzují také dnes. Uvidíme, co se stane po přestávce.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Také ve druhé třetině vyhrál Salzburg úvodní vhazování a vydal se do útočného pásma. Nahození od pravého mantinelu schoval Filip Tuček do lapačky.
     
    21:00
    Přihrávku na pravou stranu dostal Dominik Badinka, který se kličkou dostal mezi kruhy. Ovšem v tomto prostoru byl napadán a puk mu utekl do rohu hrací plochy.
     
    22:25
    Ačkoliv Philip Ziesche neměl velkou rychlost, tak se vyhnul obránci a mířil sám na Tučka. Jeho zakončení sice neskončilo gólem, ale pokus se otřel o pravou tyčku.
     
    23:35
    Jeden z hostujících hráčů se protáhl před branku Salzburgu, ale v pádu trefil jen beton domácího brankáře.
     
    24:30
    Domácí útočníci dlouho rotovali v rohu kluziště, až přišla přihrávka na modrou čáru. Odtud se napřáhl Christoph Schober, jehož snažení vyrazil Tuček svou širokou holí.
     
    24:53
    A znovu mohlo být vyrovnáno, jelikož v samostatném úniku se nacházel Jan Ekrt. Chomutovský útočník předvedl bekhendový blafák, který ale domácí brankář vystihl!
     
    25:50
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Otřepané nedáš – dostaneš znovu platilo! Přihrávku na spodní hranu kruhu dostal JULIUS SUMPF, který prostřelil bezmocného brankáře. Filip Tuček směrem k obráncům jen rozhodil rukama – 2:0. Asistence: Vadim Schreiner.
     
    27:54
    Chomutovští obránci nechali kotouč za vlastní brankou, ale následně vyhráli souboj u mantinelu. Poté se Piráti vydali do akce, jenomže přihrávka na prvou stranu neprošla.
     
    28:27
    Znovu se v samostatném úniku nacházel Jan Ekrt, který ani nezahýbal rameny a zamířil do hrudníku Simona Wolfa. Chomutov tak znovu doplácí na slabou produktivitu!
     
    29:02
    Na zadní tyčce číhal Tomáš Šilar, k němuž přihrávka neprošla. O malou chvíli později to zkusil z velkého úhlu Tomáš Vyroubal, avšak mezeru vedle brankářovy hlavy netrefil.
     
    30:03
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Přihrávka zpoza branky zamířila mezi kruhy, kde se nacházel osamocený MAXMILIAN WURZER, který na nic nečekal a z jedné prostřelil Filipa Tučka. Asistence: Jakob Weber a Maxmilian Mackner.
     
    32:21
    Z levé strany vystřelil Tadeáš Svoboda, jehož pokus vyrazil domácí brankář k zadnímu mantinelu. Následně to od modré vyzkoušel Dominik Badinka, jenomže nastřelil jen obránce mezi kruhy.
     
    33:35
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Maxmilian Mackner – 2 min., podrážení).
     
    33:40
    Chomutovský pokus na branku neprošel, a tak rakouské mužstvo vyhodilo přes celou hrací plochu. Piráti tak musejí začít od vlastního brankáře.
     
    34:21
    Z vrcholu pravého kruhu se napřáhl Tomáš Šilar, jenž mířil jen doprostřed branky, a tak v pohodě zasáhl Simon Wolf.
     
    35:19
    Zakončením z jedné se od modré čáry prezentoval Vojtěch Cestr, jehož snažení domácí brankář příliš neviděl. Ovšem povedlo se mu na malou chvíli vykouknout a puk vyrazit do rohu.
     
    35:50
    Z pravé strany přišla přihrávka mezi kruhy, kde se nacházel Josef Rykl, který z voleje přestřelil. Následně to od modré čáry vyzkoušel také David Petrásek. Zakončení chomutovského kapitána znovu se štěstím vyrazil Simon Wolf.
     
    37:09
    Piráti právě vstřelili branku!
    Střelecké smůla Chomutova je prolomena! Na pravou stranu dostal přihrávku JAN EKRT, který se s tím nemazal a zamířil přesně k první tyči – 3:1. Asistence: Martin Pöschl a Tomáš Šilar.
     
    38:32
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Ani dnes to ale na body pro Piráty příliš nevypadá! Přihrávku na modrou čáru dostal JESSE KAUHANEN, který na nic nečekal a propálil všechno, co mu stálo v cestě. Asistence: Julius Sumpf.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině měli více ze hry Piráti, kteří ale doplácí na slabou koncovku. Naopak rakouský soupeř je velmi produktivní, a tak už vede o tři trefy. Pokud chtějí Severočeši myslet na body, budou muset před brankou Salzburgu výrazně přidat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Hned na startu třetí třetiny to zkusil od modré čáry Maxmilian Kirchebner, který nemířil přesně a poslal puk do protějšího rohu hrací plochy.
     
    41:42
    A další pokus o modré čáry, kterým se prezentoval Jakob Weber, jehož pokus vyrazil Filip Tuček do levého kruhu pro vhazování. Rychle ale přišla slabá dorážka, kterou hostující brankář znovu pohlídal.
     
    41:57
    Piráti právě vstřelili branku!
    Severočeši vyrazili do protiútoku a Jan Ekrt od pravého mantinelu prohodil obránce. Mezi kruhy se nacházel najetý TOMÁŠ ŠILAR, jehož pokus zamířil nad brankářovu vyrážečku a také ke vzdálenější tyči – 4:2. Asistence: Jan Ekrt a Daniel Badinka
     
    43:42
    Pokus od modré strany mířil na pirátskou svatyni, avšak Filip Tuček ji celou dobu viděl a zakročil lapačkou.
     
    44:30
    Tadeáš Svoboda zachytil před vlastní brankou kotouč, s nímž se pak vydal až do útočného pásma. Zakončení chomutovského útočníka ale zamířilo nad horní tyčku.
     
    45:30
    David Petrásek přihrával po modré čáře na pravou stranu, odkud přišlo nahození na rakouskou branku. Simon Wolf si počkal a černou gumu schoval do lapačky.
     
    45:56
    Ihned po vhazování se od modré čáry napřáhl Maximilian Mackner, jehož zakončení bylo sražené do ochranné sítě.
     
    46:25
    Salzburg se nastěhoval před branku Filipa Tučka, který další nahození od modré čáry schoval do lapačky.
     
    47:16
    Nahození od modré čáry vypadlo domácímu brankáři před sebe. S dorážkou tak přispěchal pohotový Matyáš Krasanovský, jenž trefil připravený beton Simona Wolfa.
     
    48:00
    Mezi kruhy se nacházel Julius Sumpf, jehož přihrávka neprošla na pravou stranu. Ovšem puk se odrazil do levého kruhu, odkud nepřesně mířil Maxmilian Mackner.
     
    49:21
    Salzburg je sice aktivnější, ale jeho náskok se ve třetí třetině smrskl. Ovšem Piráti se velmi často brání a potřebují otočit kormidlem hry.
     
    50:34
    Piráti právě vstřelili branku!
    Já na bráchu, brácha na mě! Dominik Badinka vyslal přesnou přihrávku mezi kruhy, kde se nacházel osamocený DANIEL BADINKA. Tomu stačilo zvednout hlavu a trefit prostor u pravé tyče – 4:3! Asistence: Dominik Badinka a Jan Ekrt.
     
    52:00
    Rakouský celek nahodil kotouč za branku, kde se nacházel Vojtěch Cestr. Chomutov už zbývá na vyrovnání pouze osm minut!
     
    53:20
    Na levém kruhu se nacházel Jakob Weber, kterému střela mířila na branku. Na druhou stranu se pak vydal Filip Döring, jemuž pokus vůbec nesedl.
     
    54:15
    Z pravé strany nejprve pálil Dominik Badinka a poté z druhé strany to zkoušel Jen Ekrt. Avšak Simon Wolf byl pokaždé připravený zasáhnout a drží Salzburg v těsném vedení!
     
    55:13
    Rakouský celek vyhodil po mantinelu tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění. Severočechům už čas velmi rychle utíká!
     
    56:15
    Zakončením od modré čáry se prezentoval Dominik Badinka, jehož snažení bylo sražené do ochranné sítě. Chomutovští jsou na tom aktuálně lépe a snaží se o vyrovnání. Po vhazování přišel střelecký pokus od modré čáry, ale Simon Wolf byl znovu připravený zasáhnout.
     
    57:03
    Další kombinace Chomutova skončila bez střeleckého pokusu. Salzburg už se pouze brání a vyhazuje tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    57:48
    David Černý přihrával na spodní hranu levého kruhu, odkud to zkusil Matyáš Krasanovský. Jenomže ani on černou gumu do klece nedostal.
     
    58:40
    Salzburg znovu pokryl přihrávku před branku a následně vyhodil tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    59:18
    Filip Tuček míří na střídačku a Piráti do útoku! Přihrávka z levé strany mířila na zadní tyčku, kde ji jeden z hostujících hráčů nezpracoval.
     
    Konec zápasu.
     
    V poslední dvacetiminutovce Piráti marně stahovali vedení soupeře, ale stav zápasu už nesrovnali. V posledních osmi minutách hrál Salzburg opatrně a pouze vyhazoval puky do středního pásma. Chomutov může mrzet koncovka z první čtyřiceti minut.
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního odpoledne. (12:55:26)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 2. Mackner (Stiegler, Sinn), 26. Sumpf (Schreiner), 31. Wurzer (Weber, Mackner), 39. Kauhanen (Sumpf) – 38. Ekrt (M. Pöschl, T. Šilar), 42. T. Šilar (Ekrt, Daniel Badinka), 51. Daniel Badinka (Dominik Badinka, Ekrt)


    EC Red Bull Salzburg: Wolf (Clara) – Kauhanen, Sinn, Schober, Weber, Hübner, Winkelmann, Kirchebner – Sumpf, Wurzer, Jelavic, Eckl, Stiegler, Mackner, Ziesche, Vinzens, Ruckdäschel, Schreiner.
    Trenér: Ilkka Pakarinen

    Piráti Chomutov: Suk (Tuček) – Petrásek, Cestr, J. Janda, M. Pöschl, Rykl, Dominik Badinka – Ekrt, T. Šilar, Krasanovský, Cháb, T. Svodoba, Vostiňák, Černý, Vyroubal, F. Döring, Daniel Badinka, Jan Rindoš.
    Trenér: Petr Jíra

    Rozhodčí: Huber, Kellner – Rinker, Smeibidlo
    bahis siteleri