Colorado – Toronto 5:4 (po pr.) | Tampa – Boston 2:5 (kon.) | Philadelphia – San Jose 2:3 (po pr.)
Carolina – Florida 3:4 (po pr.) | Columbus – New Jersey 4:3 (kon.) | Arizona – Nashville 2:4 (kon.)
Minnesota – Washington 3:2 (2:0 po s.n.) | Vancouver – Ottawa 0:0 (odl.) | Vegas – Chicago 1:2 (kon.)
Anaheim – NY Rangers 1:4 (kon.) | Los Angeles – Detroit 4:0 (kon.) | St. Louis – Dallas 2:1 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
1:4 (0:0, 1:1, 0:3)
New York Rangers
Neděle 09.01.2022, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (06:55:27)
     
    Dnešní utkání sleduje 15 146 diváků.
     
    Tři hvězdy utkání

    Mika Zibanejad (NYR) – 1+0
    Troy Terry (ANA) – 0+1
    Chris Kreider (NYR) – 0+0
     
    Kdo se postavil do brankoviště

    Anthony Stolarz (ANA) – 36 zákroků, 1 OG, úspěšnost 92,3 %, odchytal 57:58
    Alexandar Georgijev (NYR) – 13 zákroků, 1 OG, úspěšnost 92,9 %, odchytal 59:47
     
    Československá stopa v utkání:

    Lukáš Dostál (ANA) – nedostal se do brány
    Filip Chytil (NYR) – 0+1, účast +1, 0 střel na bránu, 0 TM, čas na ledě 13:22
     
    Střely na bránu za celý zápas

    Anaheim Ducks – 14
    New York Rangers – 40
     
    Utkání mezi Anaheimem a New Yorkem tak končí výhrou Rangers 4:1. O jejich vítězství rozhodla třetí třetina, kdy Jezdci nasázeli Kačerům tři branky, ačkoliv je nutno podotknout, že ta poslední už byla do opuštěné klece. Hosté si však dnes svůj úspěch zasloužili, byli střelecky mnohem aktivnější než jejich protivník, který ví, na čem musí do příště zapracovat.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    O černou pryž se ještě strhla menší přetahovaná u hrazení ve středním pásmu, ale to už je opravdu samotný konec tohoto utkání.
    59:30 Ryan LINDGREN - 1:4
     
    59:30
    Rangers právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto, Rangers zvítězí! Barclay Goodrow vyhodil kotouč z obranného pásma přímo do jízdy RYANU LINDGRENOVI, jenž zrovna vylezl z trestné lavice a pohodlně dovezl kotouč až do prázdné svatyně Ducks – 4:1! Asistence: Barclay Goodrow.
     
    59:30
    Mika Zibanejad se dostal na pravém hrazení ke kotouči a posílá jej přes všechny čáry. Cam Fowler musí založit další útok od své svatyně.
     
    59:02
    Trevor Zegras, Cam Fowler, Troy Terry – to je jen výběr toho, co teď mají Kačeři na ledě, Georgijev prvnímu náporu Rickarda Rakella odolal a nenechal se s pukem dotlačit za čáru.
     
    58:40
    Ducks jsou kompletní a budou hrát přesilovku šest na čtyři. Berou si ještě oddechový čas na poradu, Anthony Stolarz teď svému týmu nepomůže.
     
    58:10
    Ducks na chvilku zavřeli svého soupeře v jeho pásmu, jenže rána Cama Fowlera z modré čáry jen pleskla o zadní mantinel.
     
    57:49
    Ducks odvolávají brankáře a hrají přesilovku pět na čtyři s vědomím, že pokud ztratí kotouč, tak je definitivně po všem.
     
    57:23
    Po divném vyloučení se síly na ledě srovnají. Ryan Lindgren odchází na dvě minuty za nedovolené bránění, podle mě spíš byl faulován, než že by fauloval.
     
    56:58
    Rangers v přesilovce nijak nespěchají, vědí, že čas hraje v jejich prospěch, takže nemají důvod, aby se někam hnali.
     
    56:38
    Ryan Strome nyní nádherně prokličkoval obranou Ducks a šel už sám na brankáře Stolarze, vracející se Fowler ho zahákoval a proti dvě minutám nic nenamítá.
     
    55:58
    Cam Fowler dostal kotouč na modrou čáru a z osy hřiště pálil, jeho pokus ale vyráží Alexandar Georgijev do rohu.
     
    55:28
    Ducks zatím nemají úspěch, jejich prudká rozehrávka na pravém hrazení končí až na zakázaném uvolnění. Buly po pravici Stolarze.
     
    54:55
    Jezdci nahodili kotouč přímo na bránu Stolarze, který tak musel zasáhnout a rychle vytřepat puk z rukavici, aby mohli hrát jeho beci.
     
    54:45
    Sonny Milano nyní dostal přihrávku na pravý kruh, Alexandar Georgijev se proti němu nestíhal přesunout, forvard Ducks však prázdnou klec minul!
     
    54:26
    Ducks se sice opět dostali až na kruhy, jenže v kombinaci stále hrozně vymýšlejí a málo střílejí, 11 pokusů na bránu je toho důkazem.
     
    53:55
    K'Andre Miller a Ryan Lindgren rozehrávají z obranného pásma New Yorku, na levé straně se jim podařilo vysunout Miku Zibanejada.
     
    53:26
    Rangers motají svého soupeře v jeho obranném pásmu. Přihrávku před bránu Ducks dostal Alexis Lafreniere, Anthony Stolarz vyráží jeho bekhendový pokus betonem.
     
    52:58
    New York hraje přesilovku, jenže musí začít od své klece, Kačeři vyhodili černou pryž až k svatyni, kterou střeží Alexandar Georgijev.
     
    52:19
    Mika Zibanejad se šikovně uvolnil na levé straně útočného pásma, ale střela přes beka mu nepřipadala dost dobrá, očividně čeká, až začne přesilovka jeho celku.
     
    51:58
    Přesilovka Ducks končí, protože Kačeři ji chtěli hrát v šesti. Nyní si tedy zkusí hru čtyři na čtyři. Trest pro hráčskou lavici odpyká Sonny Milano.
     
    51:40
    Cam Fowler a Kevin Shattenkirk si vyměňují kotouč na útočné modré, následná přihrávka kupředu se jim nepovedla a Rangers se osvobozují.
     
    51:05
    Ducks postavili přesilovkový vzorec, skvěle ale napadali Barclay Goodrow a K'Andre Miller, kteří získali puk a poslali jej z třetiny ven.
     
    50:50
    Přesilovka pro Kačery je tu. Greg McKegg vyhodil kotouč z hrací plochy, takže fasuje dvě trestné minuty za zdržování hry.
     
    50:40
    Buly před klecí Anaheimu vyhráli hokejisté Ducks, Troy Terry však na pravém kruhu nepřešel přes K'Andreho Millera.
    50:02 Ryan LINDGREN - 1:3
     
    50:02
    Rangers právě vstřelili branku!
    Krátce po konci přesilovky Rangers zvyšují na 3:1! Kotouč dostal na ose hřiště u modré čáry RYAN LINDGREN, jenž schoval svou ránu za bránícího Groulxe, skvěle před Stolarzem clonil i Timothy Gettinger, jenž uhnul až v poslední možné chvíli, New York zdvojnásobuje svůj náskok! Asistence: Adam Fox, Morgan Barron.
     
    49:40
    Nils Lundkvist si vyjel do mezikruží, jakoby snad ani nikoho nezajímal, jeho rána do pravého horního růžku svatyně Ducks však končí v lapačce Stolarze!
     
    49:26
    To rána z osy hřiště od modré čáry v podání Jacoba Trouby měla mnohem zajímavější parametry a Anthony Stolarz se musel pořádně ohánět, aby ji vytěsnil na zadní mantinel!
     
    49:10
    Alexis Lafreniere hodil už na útočné modré lehký oblouček na klec Ducks, který Anthony Stolarz chytil do lapačky skoro s poděkováním.
     
    48:58
    Přesilovka se zatím New Yorku nedaří, kotouč letí přes všechny čáry a rozehrávat bude muset Alexandar Georgijev.
     
    48:25
    Jezdci se příliš dlouho v útočném pásmu neudrželi, kupředu v oslabení vyráží Nicolas Deslauriers a Isac Lundeström, sami toho ale proti přesile bránících hráčů moc nesvedli.
     
    48:00
    Jakob Silfverberg putuje na trestnou lavici, v rohu kluziště zezadu podrazil Filipa Chytila a nyní může zpytovat svědomí na lavici hanby.
     
    47:58
    Buly před klecí Kačerů vyznělo lépe pro Ducks, kteří se sice dostali přes útočnou modrou, ale jejich hře dnes prostě chybí střelba, dosud vyslali jen jedenáct pokusů na klec Rangers.
     
    47:25
    Ryan Strome přihrál na pravou stranu k modré čáře, kde se do puku opřel Adam Fox, jeho pokus však brankář Ducks Anthony Stolarz s přehledem chytá.
     
    46:58
    Ryan Strome se snaží probít od hrazení do nějaké palebné pozice, bude to pro něj však složité, na krku mu visí dva bránící hráči.
     
    46:26
    Rangers nahazují kotouč na zadní mantinel za klec Stolarze, první u puku jsou ale beci Anaheimu, kteří po pravé straně vyráží na zteč, puk má Jakob Silfverberg.
     
    45:54
    Kačeři posílají kotouč ven z pásma po hrazení a nyní ho vpřed táhne Jacob Perreault, přes útočnou modrou se ale nedostal.
     
    45:19
    Filip Chytil bojuje o kotouč na zadním hrazení za klecí Ducks, proti přesile soupeřů uspět nemohl, jeho formaci se ale i nadále daří držet v pásmu.
     
    44:38
    Jamie Drysdale příšerně rozehrál a zároveň zlomil hůl, Alexis Lafreniere následně předložil puk na pravý kruh, kde na Ryana Stromea už už zívala poloprázdná klec, útočník Rangers ale zaváhal a Anthony Stolarz se tak proti jeho ráně stihl přesunout!
     
    44:18
    Buly před Stolarzem dopadlo lépe pro Kačery, Buddy Robinson posunul kotouč pro Nicolase Deslauriersa, jenž ovšem na pravém kruhu ztrácí touš.
     
    43:57
    Ducks musí začít zase zpoza vlastní klece, na pravé straně šel rychle za pukem Benoit-Olivier Groulx, jenže sudí i přes jeho snahu pískají zakázané uvolnění.
     
    43:16
    Anaheim kombinuje ve středu kluziště, Rickard Rakell se dostává na pravém kruhu ke střele, ta je však Chrisem Kreiderem sražena do rohu.
     
    42:48
    Jakob Silfverberg se chtěl dostat přes útočnou modrou na pravém křídle, byl však na těsno dostoupen soupeři a musí se vracet ke své kleci.
     
    42:15
    Ducks se samozřejmě s takovým vývojem utkání nechtějí smířit a vyráží kupředu, rozehrávat bude Cam Fowler.
    41:46 Jarred TINORDI - 1:2
     
    41:46
    Rangers právě vstřelili branku!
    Rangers otáčí zápas a vedou 2:1! Rooney s Chytilem zamotali hlavy obraně Kačerů v rohu kluziště a následně poslali puk k levé straně na modrou čáru, odkud vypálil JARRED TINORDI, jehož sražená rána prošla až za záda Stolarze! Asistence: Kevin Rooney, Filip Chytil.
     
    41:27
    Jezdci vstoupili do třetí třetiny aktivně, jsou znovu v útočném pásmu a motají svého soupeře kombinací podél hrazení.
     
    40:58
    Chris Kreider střílel z vrcholu levého kruhu, Anthony Stolarz jeho pokus vyrazil a poradil si i s dorážkou Kaapa Kakka!
     
    40:05
    Úvodní vhazování vyhráli Rangers, kteří se zatím stáhli s pukem do svého obranného pásma a vyčkávají, až si hráči sjedou do nacvičené formace.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na bránu v 2. třetině (celkem)

    Anaheim Ducks – 4 (11)
    New York Rangers – 8 (20)
     
    Třetí třetina začne v 5:56.
     
    Druhé dějství souboje Anaheimu s New Yorkem máme za sebou. Ve 32. minutě šli Ducks do vedení, špatnou rozehrávku Millera potrestal Isac Lundeström, který otevřel skóre střetnutí. Do tří minut však bylo srovnáno, když se trefou z prakticky nulového úhlu prosadil na druhé straně Mika Zibanejad, jenž vyrovnal na 1:1. O všem podstatném se tak rozhodne ve třetí třetině, možná i později.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Kotouč letí do rohu hrací plochy, v druhé třetině už toho mnoho zajímavého neuvidíme, protože zrovna končí.
     
    39:10
    Ducks se opět tlačí před klec Rangers, vypadá to, že Buddy Robinson na pravé straně hledá prostor, ze kterého by se dalo střílet.
     
    38:49
    Rangers opět kontrolují kotouč u vlastní klece a s výpadem nijak nespěchají, až nyní to zkusil Jonny Brodzinski od modré čáry, Anthony Stolarz jeho ránu vykopl betonem!
     
    38:16
    Kačeři ještě jednou skřípli svého protivníka v jeho pásmu, jenže Jacob Perreault nyní nezpracoval přihrávku do předbrankového prostoru.
     
    37:49
    New York je v plném počtu a Adam Fox rozjíždí akci svého mužstva zpoza vlastní klece, ještě čeká na dostřídání formací.
     
    37:15
    Přesilovka se zatím Anaheimu příliš nedaří, kotouč už zase letí přes všechny čáry, zahrát si bude muset také Anthony Stolarz.
     
    36:49
    Kevin Shattenkirk se dostal k zakončení na pravé straně, jenže Alexandar Georgijev byl na svém místě a jeho pokus kryje.
     
    36:05
    Rangers se chvilku zdrželi v útočném pásmu, ale tentokrát se k ohrožení klece, kterou střeží Anthony Stolarz, nedostali.
     
    35:44
    Anaheim si zahraje přesilovou hru, za katr putuje Barclay Goodrow, kterého tam rozhodčí posílají na dvě minuty za hákování.
     
    35:37
    Sam Steel má kotouč za klecí soupeře na své čepeli a hledá prostor, z kterého by mohl ohrozit brnakáře Georgijeva.
     
    35:05
    New York zavřel svého soupeře v jeho obranném pásmu, ke střele se však nedostal a kupředu už nyní vyráží Jamie Drysdale.
     
    34:40
    Branka Rangers nakopla a Anthony Stolarz musel vytáhnout další zákrok lapačkou proti ráně z levé strany, kterou vyslal Jakob Silfverberg.
    34:00 Mika ZIBANEJAD - 1:1
     
    34:00
    Rangers právě vstřelili branku!
    Rangers srovnávají na 1:1! Kakko dorážel v předbrankovém prostoru střelu Trouby od modré, Stolarz puk vyrazil za svou klec, odkud jej finský útočník přihrál na brankovou čáru, kde se do kotouče opřel MIKA ZIBANEJAD, který doslova z nulového úhlu umístil touš i s přispěním gólmana Ducks do sítě! Máme srovnáno! Asistence: Kaapo Kakko.
     
    33:32
    Isac Lundeström nyní nezpracoval přihrávku na levý kruh, takže kupředu se vydávají hokejisté Rangers, Kreider se snaží vydolovat puk na zadním hrazení.
     
    33:06
    Trevor Zegras a Jacob Perreault nyní dělají z obrany Rangers kužely. New York musí zahrát na zakázané uvolnění, aby se vymanil z jejich náporu.
     
    32:48
    Puk letí až za bránu Ducks, kde kotouč zpracuje Anthony Stolarz, který rozehrává na pravou stranu kluziště, kde je Trevor Zegras.
     
    32:27
    Sonny Milano šel na bránu s Jacobem Perreaultem, který předvedl, co vše se dá zpackat, přihrávku před prázdnou bránu nezpracoval a následně hlavou naboural do tyče. Poté se šel alespoň pošťuchovat do rohu hrací plochy, sudí vylučovat nebudou.
     
    31:58
    Ducks jejich první gól nakopl a tak se tlačí znovu dopředu, Milano šel do situace dva na jednoho, nakonec ale nestihl ani vystřelit, ani přihrát.
    31:05 Isac LUNDESTRÖM - 1:0
     
    31:05
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Špatná rozehrávka Millera byla na začátku úvodní trefy dnešního duelu. Obránce Rangers odstavil od puku Terry, který se s kotoučem rychle otočil a naservíroval jej před bránu, kde se zjevil ISAC LUNDESTRÖM, jenž ranou z bezprostřední blízkosti na přední tyč pokořil Alexandara Georgijeva, Kačeři vedou 1:0! Asistence: Troy Terry.
     
    30:58
    Jezdci vyráží do protiútoku, jenže K'Andre Miller nyní nerozehrál dobře a kupředu tak mohou zase Kačeři.
     
    30:33
    Josh Manson rozjíždí další akci Anaheimu, který se po levém křídle dostal za půlící čáru, tam už toho ale mnoho kreativního nevymyslel.
     
    30:15
    Buly před Anthonym Stolarzem skončilo úspěchem Benoita-Oliviera Groulxe, který kotouč získal pro Ducks, kteří jej okamžitě vyhodili z pásma.
     
    29:58
    Kevin Rooney se prohnal po levém křídle a vypálil na přední tyč, Anthony Stolarz však jeho pokus kryje bez větších potíží.
     
    29:24
    Rickard Rakell se znovu dostal na puk na levém hrazení, kde k němu přistoupil Adam Fox, jenž ve spolupráci s Ryanem Lindgrenem získal kotouč.
     
    28:58
    Vhazování před Anthonym Stolarzem vyhráli jeho spoluhráči a Rickard Rakell rozděluje kotouč na pravé hrazení.
     
    28:25
    Kupředu se nyní ještě jednou hnali hokejisté Rangers, Kaapo Kakko si na zadním mantinelu vyměnil puk s Chrisem Kreiderem.
     
    27:52
    Morgan Barron vyjel na pravé straně kupředu, jeho nahození věak gólman Anthony Stolarz skryl ve své náruči.
     
    27:27
    Ducks jdou kupředu středem kluziště, Greg McKegg se s tím moc nepáral a na vrcholcích kruhů vypálil, Anthony Stolarz vytěsnil jeho ránu vyrážečkou.
     
    26:58
    Jacob Trouba nakonec vyslal kupředu prudkou přihrávku, která končí zakázaným uvolněním, buly před Georgijevem.
     
    26:25
    Stále se hraje snad bez jediného přerušení v druhé třetině, Rangers mají kotouč na obranné modré, kde hraje Jacob Trouba.
     
    25:58
    Jacob Perreault si najel na levé straně na kruh a svým projektilem orazítkoval bližší tyč svatyně Rangers, Alexandar Georgijev se jen ohlédl!
     
    25:27
    Sonny Milano krotí kotouč na zadním hrazení, kam musel rychle sjet, aby mohl přihrát podél hrazení dál, kde je Jacob Perreault.
     
    24:58
    Sam Steel se hnal sám na klec Rangers, Georgijevovi dělal bekhendovou kličku, která skončila na betonu gólmana Rangers.
     
    24:33
    Za klecí Anaheimu svedli souboj Alexis Lafreniere a Josh Manson, úspěšně z něj vyšel útočník Rangers, který má puk na pravém kruhu.
     
    23:58
    Mika Zibanejad spěchá za nahozeným pukem do třetiny Ducks, z pravé strany od modré čáry následně pálil Jacob Trouba, nepřesně.
     
    23:28
    Hrajeme hodně dlouho bez přerušení, Jamie Drysdale nyní vyslal dlouhou přihrávku přes dvě čáry až na útočnou modrou, kde puk krotí Jakob Silfverberg.
     
    22:49
    K'Andre Miller si šikovně počkal ve středním pásmu na odražený kotouč, který následně rozehrál až do útočného píásma.
     
    22:27
    Po pravé straně spoěchá kupředu Kaapo Kakko, jeho akce však končí na útočné modré, následně se útočník Rangers musí vracet ke své kleci.
     
    21:58
    Dvakrát pěkně zakombinovali Sonny Milano a Trevor Zegras, velkou práci však Alexandaru Georgijevovi nenadělali, protože jejich akci scházela střela.
     
    21:27
    Kevin Shattenkirk prohodil kotouč bekhendem za sebe, kde byl Sonny Milano, jenž nabral puk na čepel a startuje na levé straně kupředu.
     
    20:58
    Hrací předmět je zašlápnutý v rohu kluziště za klecí Stolarze, hráči Ducks jej nakonec zvládli vydolovat, rozehrávat bude Kevin Shattenkirk.
     
    20:16
    Rangers vyhráli úvodní vhazování druhé třetiny a Barclay Goodrow se s pukem po pravém křídle okamžitě přesunul do útočného pásma.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 5:02.
     
    Střely na bránu v 1. třetině:

    Anaheim Ducks – 7
    New York Rangers – 12
     
    První třetina souboje Kačerů s Jezdci je za námi. O něco aktivnějším celkem byli hokejisté z New Yorku, kteří vyslali na bránu víc pokusů, než jejich protivník. Ten si zase po střele Zegrase připsal ránu do tyče. Na každý pád platí po první dvacetiminutovce bezbrankový stav. Uvidíme, jak se utkání vyvine v dalších dvou dějstvích.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Anthony Stolarz vyjel za svou bránu, aby pomohl spoluhráčům s rozehrávkou, odehrává kotouč bekhendem od své klece.
     
    19:25
    Mika Zibanejad vrátil kotouč za sebe na Adama Foxe, ten ale hradbu těl postavených před sebou nepropálil.
     
    18:58
    Ducks vyhráli vhazování, ale následně se dostali do ofsajdu, přesto si Troy Terry neodpustil střelu, což spustilo menší hádku. Vše se obejde bez eskapád a bez trestů.
     
    18:37
    New York motá svého soupeře v jeho obranném pásmu, parádní střelu z otočky předvedl na pravé Ryan Strome, Anthony Stolarz jeho pokus skryl v náruči.
     
    17:59
    Rangers nahazují kotouč na zadní mantinel a chodí napadat vysoko, nyní získali touš a po levém křídle může dopředu Barclay Goodrow.
     
    17:28
    Kotouč je zašlápnutý u hrazení v rohu hrací plochy. Následně jej Ducks vydolovali, ale pod nohama si ho šikovně přikopl Jacob Trouba, který touš získal.
     
    16:58
    Jakob Silfverberg může rozehrávat u hrazení v obranném pásmu. Poslal puk za vlastní klec odkud rozehrává Cam Fowler.
     
    16:26
    Kaapo Kakko získal kotouč na zadním mantinelu a předal jej na Ryana Stromea, jenž ale také nemá prostor na střelbu.
     
    15:37
    Ducks se vydávají kupředu po levém křídle, dobře vystoupil obránce Adam Fox, který vypíchl Kačerům kotouč a zahnal je zpět k jejich kleci.
     
    15:02
    Trevor Zegras dostal kotouč na levý kruh a svou rychlou ranou orazítkoval brankovou konstrukci za zády Alexandara Georgijeva!
     
    14:43
    Barclay Goodrow šikovně předal na Ryana Stromea ve středu kluziště, Rangers se s pukem dostali před Stolarze, zde se však příliš dlouho neohřáli.
     
    14:22
    Alexis Lafreniere dostal kotouč od Trouby, jenže jej z rohu kluziště nedokázal rozehrát a Ducks tak drží svého soupeře pod tlakem. Alexandar Georgijev chytá střelu Kevina Shattenkirka od modré čáry.
     
    14:01
    Buddy Robinson natlačil kotouč do brankoviště Rangers, kde se snažili dorážet Nicolas Deslauriers a Benoit-Olivier Groulx. Alexandar Georgijev pokus posledně jmenovaného skryl v náruči.
     
    13:33
    Troy Terry dostával kotouč na pravý kruh, jenže ve střelbě mu zabránil Adam Fox, který k němu přistoupil hodně na těsno.
     
    13:08
    Ducks se snaží rozehrát na obranné modré, dobrou práci nyní odvedl Jacob Trouba, který aktivně napadal a situace nakonec vyústila v ofsajd Rangers.
     
    12:42
    Jacob Trouba dostal kotouč po vyhraném buly na modrou čáru, sjel s pukem trochu na střed hřiště a vypálil, Anthony Stolarz opět osvědčil svou lapačku.
     
    12:26
    Morgan Barron se hnal z levé strany na klec Anaheimu, zvolil ránu na přední tyč, kterou však Anthony Stolarz sebejistě chytá do lapačky.
     
    12:18
    Trevor Zegras drží kotouč za svou klecí a čeká, až oba celky prostřídají, předává kotouč na hůl Kevina Shattenkirka a jde střídat také.
     
    11:28
    Buly před Alexandarem Georgijevem vyhráli Rangers, kteří rychle přesunuli hru na opačný konec kluziště, kde se ale Morgan Barron k zakončení nedostal.
     
    11:05
    Alexis Lafreniere nyní nepřesně rozehrál, zblokovaná přihrávka končí na střídačce, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    10:27
    Jacob Trouba vypálil z levé strany od modré čáry, Anthony Stolarz vyrazil jen před sebe, kde dorážel Chris Kreider, brankář Ducks ale kotouč zastavil i podruhé.
     
    10:09
    Josh Manson hraje v oslabení opravdu skvěle, už podruhé vyhazuje přes všechny čáry, Rangers musí začít od Georgijeva.
     
    09:38
    Branka neplatí, hraje se dál za nerozhodného stavu. Rangers jsou opět v útočném pásmu, jenže se tu dlouho nezdrží, kotouč letí po vyhození Mansona přes všechny čáry.
     
    09:19
    Kaapo Kakko vletěl po střele z pravé strany do brankoviště, Anthony Stolarz měl kotouč pod betony a následně udělal pohyb, kterým si puk srazil do sítě. Teď jde o to, kdy sudí přerušili. Je možné, že jsme viděli první gól utkání.
     
    08:58
    Mika Zibanejad šel ostře do brány, takže sebou strhává hru a obránci Anaheimu se musí stahovat ke své svatyni.
     
    08:16
    Alexis Lafreniere pálil z vrcholu levého kruhu, Anthony Stolarz vrazil do jeho rány svou hůl a kotouč zamířil do rohu hrací plochy.
     
    07:58
    Jacob Trouba nastřeluje kotouč do třetiny Anaheimu, Alexis Lafreniere je první na zadním mantinelu, ale nepřesná přihrávka vyhání Rangers z pásma.
     
    07:27
    Mika Zibanejad se šikvoně protáhl středem kluziště až ke kleci Ducks, nicméně na bekhendovou kličku už mu nezbyl prostor.
     
    06:43
    Uvidíme první přesilovou hru tohoto utkání, Trevor Zegras trefil hokejkou do obličeje snad Kevina Rooneyho a dostane 2+2 minuty, jelikož zranění soupeře bylo krvavé.
     
    06:09
    New York Rangers rozehrávají zpoza vlastní kece, kotouč má na čepeli Jacob Trouba, který čeká, až se mu nabídnou spoluhráči.
     
    05:58
    Anaheim se nyní snažil dostat kupředu středem hřiště, jenže Kevin Shattenkirk ztratil kotouč, jenž pak v nepřehledné situaci několikrát změnil majitele.
     
    05:25
    Rangers se na chvilku usadili před Stolarzem, jenže pak se z pásma vlastní nepřesností vyhnali a Ryan Lindgren tak musí začít zpoza vlastní klece.
     
    04:45
    Sam Steel se dostal na puk ve středu hrací plochy, následně jde po hrazení kupředu obránce Josh Manson, jenž ale spoluhráče přihrávkou nenašel.
     
    04:18
    Jacob Trouba rozehrává zpoza vlastní klece, předává kotouč na K'Andre Millera, který rozehrává kupředu podél levého hrazení.
     
    03:38
    Hokejisté z města pod Sochou Svobody obrací hru, Chris Kreider však kotouč neudržel a útočit tak může Benoit-Olivier Groulx, jehož zakončení v pádu šlo těsně za zadní tyč svatyně Rangers.
     
    03:15
    Kaapo Kakko udržel kotouč na levém hrazení na své čepeli a posílá puk za klec soupeře, kde hraje Morgan Barron.
     
    02:38
    Rangers drží kotouč na čepeli za svou klecí, nyní došlo k úsměvnému okamžiku, Alexandar Georgijev si myslel, že se bude vylučovat a brankář Rangers jel na střídačku, žádný sudí však faul nesignalizoval a gólman New Yorku tak musel urychleně zpět do brány.
     
    02:04
    Kevin Rooney se snažil obracet hru hned v útočném pásmu, kotouč mu však na bekhendu v mezikruží ideálně neseděl.
     
    01:38
    Greg Pateryn rozehrává na pravé straně u obranné modré, šikovně posunul kotouč kupředu, Rickard Rakell jej však na čepeli udržet nedokázal.
     
    01:05
    Mika Zibanejad se dostal k odraženému puku v předbrankovém prostoru a přízemní ranou se snažil propálit Stolarze, neúspěšně, gólman Ducks měl betony k ledu přitisknuté pevně.
     
    00:48
    Kevin Shattenkirk vypálil z pravého kruhu, ale brankář Alexandar Georgijev jeho ránu vykopl betonem. Následně Rangers otáčí hru.
     
    00:09
    Rangers vyhráli úvodní vhazování a rozehrávají dozadu na beky, Mika Zibanejad na levém křídle prodlužuje nahození za klec Ducks.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky jsou připraveny, utkání začíná.
     
    Zápasy za Atlantikem začínají vždy s menším zpožděním. Nedivte se tedy, že utkání ještě nezačalo. Budeme startovat za pár minutek.
     
    Krásné dobré ráno, za malou chvilku začíná souboje Anaheimu Ducks s New Yorkem Rangers. Níže si již můžete prohlédnout sestavy obou celků.
     
    Úvodní sestavy:

    Anaheim Ducks: Stolarz (Dostál) – Manson, Fowler, Drysdale, Pateryn, Shattenkirk, Benoit – Zegras, Milano, T. Terry – Lundeström, Comtois, Silfverberg – Steel, Rakell, B. Robinson – Groulx, Deslauriers, Getzlaf.
    Trenér: Dallas Eakins.

    New York Rangers: A. Georgijev (Kinkaid) – A. Fox, R. Lindgren, Trouba, K'A. Miller, Tinordi, Lundkvist – Kakko, Zibanejad, Kreider – Goodrow, R. Strome, Lafreniere – M. Barron, Chytil, Blais – K. Rooney, McKegg, Gettinger.
    Trenér: Gerard Gallant.

    Rozhodčí: Brenk, Hanson – Tobias, Gawryletz.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Oba celky se střetávají ve vzájemném duelu po více než dvou letech! Naposledy se Ducks s Rangers potkaly v prosinci roku 2019 a to hned dvakrát. Nejprve se hrálo na kluzišti Anaheimu, kde Kačeři uspěli až po samostatných nájezdech, kdy udolali New York 4:3. O osm dní později se hrálo pod Sochou Svobodu a Jezdci zde slavili zřetelné vítězství 5:1.

    14.12.19 Anaheim Ducks – New York Rangers 4:3sn
    22.12.19 New York Rangers – Anaheim Ducks 5:1
     
    Sestavy z posledních zápasů:

    Anaheim Ducks: J. Gibson– H. Lindholm, Drysdale, Fowler, Manson, Benoit, Shattenkirk – Comtois, Lundeström, T. Terry – Milano, Steel, Lettieri – Rakell, O'Regan, Silfverberg – Kindopp, Groulx, B. Robinson.
    Trenér: Dallas Eakins.

    New York Rangers: A. Georgijev – R. Lindgren, A. Fox, K'A. Miller, Trouba, Hájek, Z. Jones – Kreider, Zibanejad, Kakko – Lafreniere, R. Strome, Goodrow – Dryden Hunt, Chytil, J. Gauthier – K. Rooney, McKegg, Reaves.
    Trenér: Gerard Gallant.
     
    New York Rangers

    Jezdci se v současné chvíli nacházejí na 4. místě Východní konference, když na své konto zatím dokázali nastřádat osmačtyřicet bodů. Rangers tak suverénně míří do vyřazovací části, protože 9. Detroit už na ně má třináctibodovou, tedy takřka nesmazatelnou, ztrátu. Loni se přitom do play-off dostal jenom jeden celek z New Yorku. A věřte nebo ne, Rangers to nebyli, šlo o jejich ústředního rivala – Islanders. Je tedy vidět, že tým Gerarda Galanta roste.

    Forma Jezdců je více než dobrá, vyhráli tři z posledních čtyř zápasů. Nejprve zvítězili po nájezdech v Tampě Bay, kde porazili Lightnings 4:3. Následně na vlastním ledě smazali stejného soupeře výsledkem 4:0 a třetí úspěch zaznamenali rovněž doma, když pokořili Edmonton Oilers 4:1. V předchozím zápase, kdy New York v pátek zajížděl na hrací plochu ve Vegas, se však štěstěna odvrátila a Golden Knights zde slavili výhru 5:1. Dokážou se Rangers rychle oklepat?
     
    Anaheim Ducks

    Kačeři aktuálně okupují 4. příčku Západní konference se ziskem třiačtyřiceti bodů. Poměrně jednoznačně tak směřují do play-off, protože na 9. Winnipeg mají k dobru šest bodíků. Anaheim je letošním skokanem roku, zatímco loni se trápil a skončil s ubohými třiačtyřiceti body coby druhý nejhorší tým soutěže, letos se vzepjal a zatím má skvěle nakročeno do vyřazovací části.

    Forma Ducks však zase tak oslnivá není, Kačeři prohráli tři ze čtyř předchozích duelů. Nejprve padli na vlastním ledě těsně 1:2 s Vancouverem Canucks v prodloužení. Následně však prohráli také ve Vegas s Godlen Knights 1:3 a do třetice podlehli Avalanche na hřišti Colorada 2:4. Poslední zápas ale Anaheim sehrál ve středu a před svými tribunami slavil výrazné vítězství 4:1 nad Philadelphií Flyers, na tento počin bude chtít dnes navázat.
     
    Dobrou hlubokou noc přeji všem příznivcům toho nejlepšího klubového hokeje na světě! NHL dnes pokračuje hned dvanácti zápasy, my se společně detailně zaměříme na souboj mezi Anaheimem Ducks a New Yorkem Rangers.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 32. Lundeström (T. Terry) – 34. Zibanejad (Kakko, Trouba), 42. Tinordi (K. Rooney, Chytil), 51. R. Lindgren (A. Fox, M. Barron), 60. R. Lindgren (Goodrow)


    Anaheim Ducks: Stolarz (Dostál) – Manson, Fowler, Drysdale, Pateryn, Shattenkirk, Benoit – Zegras, Milano, T. Terry – Lundeström, Comtois, Silfverberg – Steel, Rakell, B. Robinson – Groulx, Deslauriers, J. Perreault.
    Trenér: Dallas Eakins.

    New York Rangers: A. Georgijev (Kinkaid) – A. Fox, R. Lindgren, Trouba, K'A. Miller, Tinordi, Lundkvist – Kakko, Zibanejad, Kreider – Goodrow, R. Strome, Lafreniere – M. Barron, Chytil, K. Rooney – McKegg, Gettinger, Brodzinski.
    Trenér: Gerard Gallant.

    Rozhodčí: Brenk, Hanson – Tobias, Gawryletz.

    Diváci: 15 146
    bahis siteleri