Dortmund – Leverkusen 2:5 (kon.) | Wolfsburg – Fürth 4:1 (kon.)
konec
VfL Wolfsburg
4:1 (1:1)
SpVgg Greuther Fürth
Neděle 06.02.2022, 17:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Německá Bundesliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Bundesligy mezi VfL Wolfsburg a SpVgg Greuther Furth.
     
    SpVgg Greuther Fürth

    SpVgg Greuther Fürth je nováčkem mezi německou smetánkou a zatím se mu nedaří vůbec dobře. Po dvaceti kolech mají hosté na kontě pouze deset bodů. Hrůzostrašnou vizitku mají hlavně v defenzivě. Dosud obdrželi už šílených padesát dva branek! Doma ale Greuther získal devět z jedenácti bodů. Právě v posledním kole doma přehrál 2:1 Mohuč.
     
    VfL Wolfsburg

    Domácí Wolfsburg se letos hodně trápí. Po dvaceti kolech má na kontě jen dvacet jedna bodů a patří mu šestnáctá pozice znamenající účast v baráži o udržení mezi německou elitou. Wolfsburg tak čeká ve druhé polovině letošního ročníku náročná práce. Zatím Vlky trápí ofenziva. Soupeřům dosud vstřelili jen sedmnáct branek. Naposledy Wolfsburg padl 0:2 v Lipsku.
     
    Úvodní sestavy:

    VfL Wolfsburg: Casteels – Lacroix, Bornauw, Brooks – Baku, Vranckx, Arnold, Gerhardt – Steffen, M. Kruse – Wind.
    Náhradníci: Pervan – Białek, Lukebakio, Philipp, van de Ven, Roussillon, Waldschmidt, L. Nmecha, Paredes.

    SpVgg Greuther Fürth: Burchert – Asta, Griesbeck, Viergever, Willems – Seguin, Christiansen, Tillman – Hrgota, Leweling, Dudziak.
    Náhradníci: Linde – Abiama, Bauer, Green, Itter, G. Jung, Nielsen, Pululu..
     
    Oba týmy už jsou na trávníku. Wolfsburg bude hrát v zeleném, zatímco hosté obléknou modrou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Nákop za obranu skončil v moci domácích zadáků, kteří ihned rozjíždějí akci.
     
    2
    Za přihrávkou do pokutového území se hnal Hrgota, ale domácí obránce Bornauw k němu důrazně přistoupil a nenechal soupeře zakončit.
     
    3
    Zadáci Wolfsburgu se s míčem na kopačkách usadili na polovině soupeře, ale jejich akce je zatím hodně kostrbatá. Wolfsburg je dnes velkým favoritem.
     
    4
    Obrana domácího celku si dala pozor na rychlonohého Hrgotu, který se s míčem u nohy tlačil do ofenzivy, ale míč si předkopl k obránci.
     
    5
    Jonas Wind se hnal za centrem z levé strany, ale důrazný obránce Griesbeck se k němu stačil stáhnout a hlavou odehrál míč na rohový kop.
     
    6
    Hra je přerušena! Hostující Branimir Hrgota zůstává po souboji ležet na trávníku a drží se za pravé rameno. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    7
    Hrgota už je zpátky na trávníku a pokračuje ve hře. Hosté se tlačili do ofenzivy, ale přihrávka mezi obránce domácího celku byla moc prudká.
     
    8
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Domácí celek se hned v úvodu utkání dostává do vedení! Domácí celek podnikl rychlý výpad po levé straně. Nástřell z levé strany se od tyče odrazil zpátky před branku a pohotový ASTER VRANCKX míč doklepl do sítě!
     
    10
    Maxence Lacroix poslal přihrávku na polovinu soupeře, nicméně jeho přihrávka nikoho v zeleném dresu Wolfsburgu nenašla.
     
    11
    Domácí zahrávali další přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Exekuce přímého kopu se ujal Maximilian Arnold, ale jeho pobídka skončila u obránce.
     
    12
    Burchert si dal pozor na centr z levé strany a dokráčel si pro míč na malé vápno. Gólman hostujícího Greutheru schoval míč do rukavic.
     
    13
    Sebastiaan Bornauw diriguje rozehrávku Wolfsburgu na polovině hrací plochy. Nikdo v modrém dresu soupeře akci domácího mužstva neatakuje.
     
    14
    Greuther se po dlouhé době usadil na polovině soupeře, ale kombinace hostujícího mužstva neměla dlouhého trvání. Míč skončil v zámezí.
     
    15
    Wolfsburg se nyní nemůže vymanit z vlastní poloviny. Hráči hostujícího celku rozehrávku domácích skvěle napadají a nenechávají fotbalistům Wolfsburgu prostor.
     
    16
    Seguin vybojoval volný míč na pravé straně hřiště a vnějším nártem jej nakopl za obranu. Jeho pobídka ale nebyla vůbec přesná.
     
    17
    Kruse napadal rozehrávku soupeře v bízkosti jeho pokutového území. Domácí fotbalisté se následně nepřesnou přihrávkou zahnali do autu.
     
    18
    Brooks dostal kousek prostoru na levé straně, jenže pobídkou po křídle neoslovil nikoho ze svých spoluhráčů v zeleném dresu.
     
    19
    Jetro Willems si na levé straně přehodil míč na pravačku, jenže jeho technický pous domácí brankář bez problémů udržel v rukavicích.
     
    20
    Domácí se sice rychle dostali do vedení, ale od té doby na trávníku dominují hosté. Wolfsburg si tak v zadních řadách musí dávat pozor.
     
    21
    Steffen dostal přihrávku do pokutového území, kde musel zakončovat z ostrého úhlu a jeho přízemní pokus srazil obránce na rohový kop.
     
    22
    Branimir Hrgota se hnal za přihrávkou do pokutového území, jenže jeho akce skončila přihrávkou do autu. Míč následně vybojovali zadáci.
     
    23
    Wolfsburg se dostal na polovinu soupeře, ale akce domácího celku skončila nepřesnou přihrávkou za obranu. Oba týmy hrají hodně opatrně.
     
    24
    Asta táhl ofenzivní výpad hostujícího celku po pravé straně. Jeho nadýchaný centr směřoval přímo do rukavic brankáře Casteelse.
     
    25
    Maxence Lacroix uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hrací plochy a sklepl míč na polovinu Greutheru. Hosté opět uklidňují hru kombinací v zadních řadách.
     
    26
    Arnold střílel levačkou zpoza velkého vápna, nicméně jeho přízemní projektil zablokoval hned první obránce v modrém dresu Greutheru.
     
    27
    Steffen dloubl míč do pokutového území, jenže k jeho pobídce se nikdo v zeleném dresu Wolfsburgu nedostal. Obrana Greutheru si poradila.
     
    28
    Zadáci domácího celku se vysunuli na polovinu soupeře, kde kombinují s míčem na kopačkách. Obrana Greutheru je zatím pozorná.
     
    29
    Jeremy Dudziak prošel po pravém křídle do blízkosti velkého vápna, ale nedostal se k odcentrování. Obrana domácích měla i kus štěstí.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme dramatickou podívanou. Domácí Wolfsburg se tlačí vpřed, ale nedostává se do zakončení.
     
    31
    Maximilian Arnold v souboji na polovině hrací plochy zboural jednoho ze soupeřů. Fotbalisté v modrém se tlačí vpřed a mají k dobru přímý kop.
     
    32
    Mohlo být vyrovnáno! Seguin pálil z pravé strany pokutového území, ale jeho ránu domácí brankář Casteels skvěle vyrazil!
     
    33
    Sebastiaan Bornauw dostal přihrávku na levou stranu, potáhl míč vpřed, ale neodcentroval přesně. Obrana Greutheru si s pobídkou poradila.
     
    34
    Arnold pořádně zavařil spoluhráčům z obrany nepřesnou přihrávkou na vlastní polovinu. Středopolař Wolfsburgu může být rád, že si Brooks stačil pomoci faulem.
     
    35
    Greuther zahrával přímý kop v blízkosti velkého vápna. Jeho rozehrávky se chopil Asta, jehož přízemní pokus skončil v rukavicích brankáře.
     
    36
    Koen Casteels vyrazil ven z branky a nakopl míč na levou stranu. Jeho nákop skončil v moci obránců hostujícího celku, kteří ihned uklidňují hru.
     
    37
    Hosté zahrávali rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na zadní tyč, ale nikdo v modrém dresu se do zakončení nedostal. Wolfsburg zatím brání dobře.
     
    38
    Jetro Willems poslal dlouhý aut až do pokutového území. Jeho pobídku si hledal spoluhráč, ale důrazný stoper byl u míče o krok dříve.
     
    39
    Jetro Willems diriguje rozehrávku hostů na polovině hrací plohy. Jeho přihrávka směřovala na levé křídlo, kde zasáhli zadáci v zelených dresech.
     
    40
    Yannick Gerhardt se pět minut před přestávkou dostal k odcentrování z levé strany hrací plochy, jenže jeho pobídka skončila v rukavicích brankáře.
     
    41
    Sebastian Griesbeck se hnal s míčem do blízkosti velkého vápna soupeře, ale nedokázal obejít obránce. Wolfsburg ale získal přímý kop.
     
    42
    Hostující útočník Leweling se v souboji na hranici velkého vápna dopustil nedovoleného zákroku. Domácí budou rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    43
    Tak pozor! Sudí se jde podívat na monitor. Zřejmě se zkoumá možná penalta ve prospěch hostů!
     
    44
    Greuther bude skutečně kopat penaltu!
     
    45
    Fürth právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! V závěru prvního poločasu se k exekuci pokutového kopu postavil BRANIMIR HRGOTA, který poslal míč do protipohybu brankáře!
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Paul Seguin (SpVgg Greuther Fürth).
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali zajímavou podívanou. Domácí Wolfsburg se dostal do vedení už v osmé minutě, kdy se prosadil Aster Vranckx. Hosté poté zvýšili svou aktivitu a dočkali se odměny. V závěru totiž kopali penaltu, kterou proměnil Branimir Hrgota.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí obstarali výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Wolfsburg se ihned vydal do útoku, ale akce skončila nepřesnou přihrávkou.
     
    47
    Kruse si výborně pokryl míč na polovině hřiště, kde byl faulován. Domácí budou zahrávat přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře.
     
    48
    Exekuce přímého kopu se ujal Arnold, který načechral míč na značku pokutového kopu, kde zasáhla obrana Greutheru.
     
    49
    Na přihrávku do pokutového území si naběhl Kruse, který zakončoval levačkou, ale jeho rána prolétla kolem zadní tyčky.
     
    50
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Domácí celek si bere zpět své ztracené vedení! Wolfsburg vlétl do druhého poločasu aktivněji a dočkal se odměny. Po výběhu brankáře se k odraženému míči dostal ASTER VRANCKX a pohotovou střelou přidal svůj druhý zásah v utkání!
     
    52
    Jeden z domácích hráčů ještě po předchozí akci absolvuje krátké ošetření. Wolfsburg tedy momentálně hraje v deseti.
     
    53
    Hosté reklamovali ruku v pokutovém území, nicméně sudí měl situaci přímo před očima a nechal pokračovat ve hře.
     
    54
    Hostující brankář si dal pozor na přihrávku za obranu a bezpečně stáhl míč ze vzduchu do rukavic. Následným výhozem na levou stranu spoluhráče nenašel.
     
    55
    Také domácí brankář Casteels musel vyrazit ven ze své branky a nakopl míč na levou stranu. Jeho nákop ale skončil v místech, kde byli hosté.
     
    56
    Wolfsburg zahrával rohový kop, jenže centr se snesl jen na přední tyč, kde zasáhla defenziva hostujícího Greutheru.
     
    57
    Simon Asta dostal přihrávku na levou stranu, odkud poslal přihrávku za obranu, nicméně jeho rozehrávka nikoho v modrém nenašla.
     
    58
    Leweling se dostal do pokutového území, kde se natahoval po zakončení, nicméně jeho rána nártem skončila na bloku obránce.
     
    59
    Aster Vranckx narýsoval přihrávku mezi obránce v modrém, nicméně jeho pobídka skončila u obránce.
     
    60
    Je za námi hodina hry a zatím sledujeme zajímavé utkání. Domácí Wolfsburg si v záchranářském souboji vzal vedení zpět na svou stranu a od té doby brání skvěle.
     
    61
    Hosté zahrávali přímý kop v blízkosti velkého vápna. Centr z levé strany směřoval na přední tyč, nicméně nikdo v modrém se do zakončení nedostal.
     
    62
    Simon Asta dostal přihrávku na pravou stranu, ale jeho nákop skončil u obránce Brookse. Wolfsburg opět může uklidnit hru v zadních řadách.
     
    63
    Hosté zahrávali rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde hlavičkoval Branimir Hrgota, ale jeho pokus těsně minul zadní tyč!
     
    64
    Hosté se usadili kolem pokutového území soupeře, jenže jejich kombinace je tentokrát hodně kostrbatá.
     
    65
    Wolfsburg zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Jeho rozehrávky se ujal Aster Vranckx, který chtěl zaútočit na hattrick, ale trefil zeď.
     
    66
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Yannick Gerhardt, přichází Maximilian Philipp.
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Renato Steffen, přichází Jérôme Roussillon.
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Jonas Wind, přichází Bartosz Białek.
     
    67
    Hostující brankář se musel znovu zapojit do rozehrávky svého mužstva. Jeho nákop se snesl na levou stranu, ale tam zasáhli zadáci Wolfsburgu.
     
    68
    Fotbalisté Wolfsburgu kombinují na polovině hřiště a zatím se nikam neženou. Obrana Greutheru naopak brání na jedničku.
     
    69
    Koen Casteels vyrazil z branky na hranici velkého vápna, odkud míč jednoduše nakopl na pravou stranu. Jeho nákop skončil v moci obránců.
     
    70
    Do konce utkání zbývá posledních dvacet minut a domácí Wolfsburg stále drží těsné vedení. Hosté ale v posledních minutách zlepšili pohyb.
     
    71
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Domácí celek přidává třetí branku a výrazně se přibližuje k dnešnímu vítězství! Domácí měli v blízkosti velkého vápna k dispozici rozehrávku přímého kopu. Jeho exekuce se ujal MAXIMILIAN ARNOLD a parádní střelou zakroutil míč do sítě!
     
    73
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Max Christiansen, přichází Maximilian Bauer.
     
    74
    Zadáci hostujícího celku potáhli míč na polovinu soupeře, ale tam se moc dlouho neohřáli. Naopak obrana domácího Wolfsburgu je hodně důrazná.
     
    76
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Domácí celek rozhoduje o svém triumfu! Maximilian Arnold zahrával další přímý kop. Jeho centr srazila obrana jen do míst, odkud se do míče opřel MAXIMILIAN PHILIPP a jeho rána zapadla do branky!
     
    78
    Hosté se vydali do útoku se snahou se zbytkem duelu něco udělat. Simon Asta centroval z pravé strany, ale jeho pobídka skončila na noze obránce.
     
    79
    Domácí se dostali na polovinu soupeře, ale jejich kombinace je teď hodně ospalá. Wolfsburg už se ale nikam hnát nemusí. Domácím stačí držet vedení.
     
    80
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Branimir Hrgota, přichází Dickson Abiama.
     
    81
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Jetro Willems, přichází Gian-Luca Itter.
     
    82
    Brooks si splnil své defenzivní povinnosti a před dobíhajícím soupeřem přizvedl míč mimo pokutové území. Obrana Wolfsburgu je po změně stran jistá.
     
    83
    Kruse centroval z levé strany před branku, ale pobídka se mu svezla po nártu a skončila v rukavicích dobře postaveného brankáře.
     
    84
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Max Kruse, přichází Gian-Luca Waldschmidt.
     
    85
    Greuther se dostal na polovinu soupeře, kde kombinace hostů skončila příliš krátkým centrem do pokutového území.
     
    86
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Timothy Tillman, přichází Julian Green.
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází John Anthony Brooks, přichází Mickey van de Ven.
     
    87
    Greuther se dostal na polovinu soupeře, ale akce vedená po levé straně skončila centrem sraženým do zámezí. Vhazovat budou opět hosté.
     
    88
    Hra je přerušena! Domácí Jérôme Roussillon zůstává ležet na trávníku a drží se za kotník.
     
    89
    Roussillon se hnal za nákopem za obranu soupeře, ale stopeři Greutheru si jeho pohyb pohlídali a dokázali si pomoci přihrávkou do zadních řad.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Domácí Wolfsburg zvládl důležité utkání v boji o setrvání mezi německou elitou. Domácí Wolfsburg se dostal do vedení už v osmé minutě, kdy se prosadil Aster Vranckx. Hosté poté zvýšili svou aktivitu a dočkali se odměny. V závěru totiž kopali penaltu, kterou proměnil Branimir Hrgota. Wolfsburg se do vedení vrátil hned po změně stran, když se podruhé v utkání prosadil Vranckx. Dvacet minut před koncem navíc přidal z přímého kopu pojistku Maximilian Arnold. Poslední gól si o pět minut později vychutnal Maximilian Philipp.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:13. (19:23:01)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 8. Vranckx, 50. Vranckx, 71. Arnold, 76. Philipp – 45. Hrgota (pen.)

    Karty:   45+1. Seguin (FRT)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:13.
    VfL Wolfsburg: Casteels – Lacroix, Bornauw, Brooks (86. van de Ven) – Baku, Vranckx, Arnold, Gerhardt (66. Philipp) – Steffen (66. Roussillon), M. Kruse (84. Waldschmidt) – Wind (66. Białek).
    Náhradníci: Pervan – Białek, Lukebakio, Philipp, van de Ven, Roussillon, Waldschmidt, L. Nmecha, Paredes.

    SpVgg Greuther Fürth: Burchert – Asta, Griesbeck, Viergever, Willems (81. Itter) – Seguin, Christiansen (73. Bauer), Tillman (86. Green) – Hrgota (80. Abiama), Leweling, Dudziak.
    Náhradníci: Linde – Abiama, Bauer, Green, Itter, G. Jung, Nielsen, Pululu.
    bahis siteleri