Carolina – Nashville 5:3 (kon.) | Minnesota – Florida 2:6 (kon.) | Chicago – Dallas 0:1 (1:2 po s.n.)
Vegas – Los Angeles 3:4 (po pr.) | Buffalo – Colorado 3:5 (kon.) | Winnipeg – Edmonton 2:4 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
2:4 (0:1, 0:2, 2:1)
Edmonton Oilers
Sobota 19.02.2022, 22:10 • Canada Life Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:58 Darnell NURSE - 2:4
     
    59:58
    Edmonton právě vstřelil branku!
    DARNELL NURSE pečetí vítězství Olejářů, když se hostující obránce trefil přes celé kluziště do opuštěné klece. Bez asistence.
     
    59:12
    Dvě minuty za podrážení dostává Zach Hyman (EDM), ale dvě minuty dostává i Josh Morrissey (WPG), takže se na hře nic nemění.
     
    58:35
    Hellebuyck míří na svou střídačku!
     
    57:55
    Winnipeg si ihned bere svůj oddechový čas.
     
    57:55
    Tak to je obrovská chyba hostů, protože na ledě nyní bylo hned šest bruslařů Edmontonu, a tak střídačka Olejářů dostává dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odsedí Kailer Yamamoto (WPG).
    54:38 Kyle CONNOR - 2:3
     
    54:38
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tak a drama máme na světě, protože Jets využívají přesilovou hru, když Wheeler zpoza klece dostal kotouč na modrou k Morrisseymu, jenž ihned přihrál do pravého kruhu KYLE CONNOROVI, jehož okamžitá střela propadla Koskinenovi jeho výstrojí. Asistence: Josh Morrissey, Blake Wheeler.
     
    54:12
    Winnipeg dostává parádní příležitost k snížení, když dvě minuty za hákování dostává Ryan (EDM).
    50:45 Adam LOWRY - 1:3
     
    50:45
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    A je tu nakonec přeci jen branka Tryskáčů v oslabení, když na Koskinena jel nyní sám ADAM LOWRY, kterému se podařilo procedit puk mezi betony finského brankáře. Asistence: Dominic Toninato, Connor Hellebuyck.
     
    49:18
    Ve vlastním oslabení se do samostatného úniku dostal domácí obránce Dillon, který však se svou kličkou proti Koskinenovi neuspěl.
     
    47:38
    Edmonton čeká jejich třetí přesilová hra v tomto utkání, protože hodně zbytečným zákrokem se nyní prezentoval Jevgenij Svečnikov (WPG), který dostává dvě minuty za vražení na hrazení a navíc ještě vyfasoval dvě minuty za nesportovní chování.
     
    47:08
    Morrissey zůstal vysunutý v útoku a zde nakonec přesnou křižnou přihrávkou našel Connora, který ihned vystřelil, ale Koskinen se skvěle přesunul a jeho střelu vyrazil.
     
    43:53
    Tak teď domácí zahodili obrovskou šanci, když Morrissey dostal přihrávku od Wheelera před prázdnou klec, jenže obránce Winnipegu jen trefil bránícího Barrieho a Scheifele se svou dorážkou poté posunul puk pod ležícího Koskinena.
     
    40:21
    Dylan DeMelo (WPG) je teprve druhým domácím hráčem, který putuje na trestnou lavici, když dostává dvě minuty za podrážení.
     
    35:52
    Leon Draisaitl (EDM) daruje domácím jejich další přesilovou hru, protože dostává dvě minuty za sekání. Německý útočník může být možná i hodně rád, že si odpyká jen dvě minuty, protože sekl Connora do velmi nepříjemných míst.
    30:50 Connor MCDAVID - 0:3
     
    30:50
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Ve hře čtyřech proti čtyřem se hosté radují ze své další branky, když Draisaitl zavezl puk do útočného pásma, kde s ním v klidu objel i domácí klec a následně bekhendem našel CONNORA MCDAVIDA, jenž okamžitou střelou prostřelil Hellebuycka, jenž se nestihl přesunou ke své druhé tyči. Asistence: Leon Draisaitl, Tyson Barrie.
     
    30:10
    Tak přesilovka Winnipegu končí předčasně, protože dvě minuty taktéž za držení dostává Josh Morrissey (WPG), který musel přidržet Nugenta-Hopkinse.
     
    29:48
    Zach Hyman (EDM) putuje po druhé v tomto utkání na trestnou lavici, když nyní dostává dvě minuty za držení.
    27:46 Kailer YAMAMOTO - 0:2
     
    27:46
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Oilers se dostali do rychlého protiútoku, když McDavid zavezl kotouč do útočného pásma, kde ho přenechal za sebou KAILERU YAMAMOTOVI, jehož první střelu ještě Hellebuyck vyrazil, ale pouze před sebe, kde do něj znova práskl právě YAMAMOTO a jeho druhý pokus už skončil za zády domácího brankáře. Asistence: Connor McDavid.
     
    27:15
    Velkou příležitost k vyrovnání měl Stastny, kterému přenechal kotouč za sebou Wheeler a Stastny si následně bez větších potíží najel až do slotu, ale jeho střelu skvěle vytáhl Koskinen a puk skončil v ochranné síti.
     
    25:28
    Do obrovské šance se nyní před bránou Winnipegu dostal Yamamoto, jenže hostujícího hráče skvěle vychytal Hellebuyck.
     
    22:12
    Lowry našel svým pasem zpoza brány mezi kruhy volného Reichela, jenž však ve velké šanci jen trefil projíždějícího Draisaitla.
     
    13:31
    Hyman mohl přidat svou druhou branku v utkání, když domácí obrana úplně propadla a hosté jeli ve dvou na jednoho, kde akci Hyman řešil střelou, ale Hellebuyck jeho pokus vyrazil a pokryl i následnou dorážku.
     
    12:58
    A vstřelená branka hostům vlila krev do žil, když Oilers ihned znova uzamčeli domácí celek v jeho obranném pásmu a vše vyvrcholilo střelou Ceciho z pravého kruhu, která orazítkovala břevno domácí klece!
    12:17 Zach HYMAN - 0:1
     
    12:17
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Oilers využívají přesilovou hru! Tak to byla bleskově využitá početní výhoda, když McDavid nahrál kotouč na modrou Barriemu, jenž ihned vypálil a kotouč těsně před Hellebuyckem tečoval ZACH HYMAN. Asistence: Tyson Barrie, Connor McDavid.
     
    11:57
    První přesilovou hru v utkání si zahraje i Edmonton, protože na dvě minuty za hákování je vyloučen Dominic Toninato (WPG). Přesilovka začne po reklamní pauze.
     
    07:40
    Edmonton vyvezl puk ze svého obranného pásma a do obrovské šance se dostal Perlini, který obdržel přihrávku od Draisaitla mezi kruhy, avšak Hellebuyck si skvěle vyjel a jeho střelu vyrazil.
     
    05:57
    A tak pozor Edmonton jde do tří! Zach Hyman (EDM) zasáhl Duboise svou holí do obličeje a míří na dvě minuty na trestnou lavici. Minutu a půl budou hrát Jets proti třem!
     
    05:28
    Brendan Perlini (EDM) nyní předvedl hodně zbytečný zákrok v útočné třetině, kde zahákoval Pionka, a tak za své počínání dostává dvě minuty. Uvidíme první přesilovku Winnipegu.
     
    03:32
    Hosté šli do rychlého protiútoku ve dvou na jednoho, kde Draisaitlovi najížděl Kane, ale německý útočník vše řešil střelou, kterou Hellebuyck vyrazil za svou klec.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 51. Lowry (Toninato, Hellebuyck), 55. Connor (Morrissey, Wheeler) – 13. Hyman (Barrie, McDavid), 28. Yamamoto (McDavid), 31. McDavid (Draisaitl, Barrie), 60. Nurse


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Comrie) – DeMelo, Morrissey, Pionk, Dillon, N. Schmidt, Stanley – Wheeler, Scheifele, P. Stastny – J. Svečnikov, Dubois, Connor – Lowry, K. Reichel, Vesalainen – Poganski, Toninato, Harkins.
    Trenér: Dave Lowry

    Edmonton Oilers: Koskinen (M. Smith) – Nurse, Bouchard, Lagesson, Ceci, Broberg, Barrie, Niemeläinen – Hyman, McDavid, Yamamoto – E. Kane, Draisaitl, R. McLeod – Foegele, Nugent-Hopkins, D. Ryan – Brendan Perlini, Benson.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Rozhodčí: Hebert, Skilliter – Smith, Hunt

    Diváci: 12 360
    bahis siteleri