Tampa – Detroit 3:1 (kon.) | NY Rangers – New Jersey 3:1 (kon.) | Columbus – Los Angeles 3:4 (po pr.)
Carolina – Pittsburgh 3:2 (po pr.) | Buffalo – Minnesota 5:4 (kon.) | Winnipeg – Dallas 3:4 (po pr.)
Anaheim – Vegas 4:5 (kon.) | NY Islanders – St. Louis 2:1 (kon.) | Philadelphia – Chicago 4:3 (kon.)
Arizona – Ottawa 8:5 (kon.)
po prodl.
Carolina Hurricanes
3:2 (0:2, 1:0, 1:0 - 1:0)
Pittsburgh Penguins
Sobota 05.03.2022, 01:08 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Carolinou a Pittsburghem.
     
    Carolina Hurricanes

    Hokejisté Caroliny ukazují, že by letos klidně mohli pomýšlet na zisk Stanley Cupu. Předvádějí velmi stabilní výkony a odměnou jim je první pozice v tabulce Východní konference se ziskem 79 bodů, na druhou Floridu mají Hurikáni dva body náskoku. Svěřenci kouče Brind'Amoura včera nezvládli odčinit nečekanou porážku 3:4 po prodloužení v Detroitu, přes střeleckou převahu prohráli ve Washingtonu vysoko 0:4. Nejproduktivnějším hráčem týmu je finský útočník Sebastian Aho s 56 body.
     
    Pittsburgh Penguins

    Tučňáci na tom také nejsou vůbec zle. Pittsburgh okupuje ve Východní konferenci čtvrtou pozici, přičemž na vedoucí Carolinu ztrácí pouhé tři body, na druhou stranu ovšem odehrál o dvě utkání více. Sullivanova družina disponuje velmi dobrou formou, aktuálně drží sérii tří vítězství v řadě, naposledy si vyšlápla na mistra z posledních dvou let Tampu, na jejímž ledě zvítězila vysoko 5:1. Týmové produktivitě vévodí Američan Jake Guentzel s 55 body.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR)
    Dominik Simon (PIT)
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: Raanta (F. Andersen) – Bear, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, Cole – T. Teräväinen, Aho, A. Svečnikov – M. Nečas, Trocheck, Kotkaniemi – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – Lorentz, Stepan, Martinook (A).
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), Dumoulin, Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Friedman – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kasperi Kapanen, Malkin (A), D. Heinen – Rodrigues, J. Carter, B. McGinn – D. Simon, Boyle, Aston-Reese.
    Trenér: Mike Sullivan

    Rozhodčí: Rehman, Hebert – Kovachik, Fournier.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Na úvodním buly uspěl domácí kapitán Jordan Staal. Carolina hned získala útočné pásmo a od modré čáry nahazoval Brady Skjei těsně vedle pravé tyče.
     
    00:47
    Tlak hokejistů Canes pokračoval i nadále. Na led naskočila elitní lajna a z vrcholku levého kruhu pálil Sebastian Aho, křižné zakončení se mezi tři tyče nevešlo.
     
    01:21
    Na druhou stranu otočil hru Danton Heinen. Do útočné třetiny pronikl po pravém mantinelu, načež naslepo nahazoval před bránu, našel jenom Chatfielda.
     
    01:49
    Obránce Chatfield vyhodit nedokázal, ještě před modrou touš dokázal zastavit Chad Ruhwedel. Bez přemýšlení pálil příklepem, Raantovu svatyni přestřelil.
     
    02:16
    Za branku Penguins si sjel Jordan Martinook. Naslepo adresoval přihrávku mezi kruhy, těsně před Sethem Jarvisem zasáhl pozorný Friedman.
     
    02:49
    Český forvard Martin Nečas naznačil střelu, aby nakonec posunul hru na modrou čáru k Chatfieldovi, ránu z první schytal do chráněných míst John Marino.
     
    03:03
    Pod tlakem Brian Dumoulin nevymýšlel nic složitého a po levém mantinelu vyhodil až na zakázané uvolnění. Sidney Crosby ještě zabojoval, ale ztrátu na Slavina nesmazal.
     
    03:44
    Po mantinelu zkoušel Jarvis oslovit Iana Colea. S touto možností počítal Chad Ruhwedel a na dlouhou hokejku hrál do středního pásma.
     
    04:28
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Důležitý první gól střílí Tučňáci z Pittsburghu! Podstatným momentem byla už skutečnost, že Nečas nedokázal vyhodit z obranného pásma. Hosté mohli pokračovat v útočení a ve finále akce Pettersson parádní střílenou nahrávkou oslovil u levé tyče stojícího JAKEA GUENTZELA, jenž nasměroval touš do odkryté brány. Asistence: Marcus Pettersson a Sidney Crosby.
    04:28 Jake GUENTZEL - 0:1
     
    05:05
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Nino Niederreiter. Švýcarský útočník nabral velkou rychlost po pravém mantinelu, načež ho čistým hitem odzbrojil Brian Dumoulin.
     
    05:39
    Zach Aston-Reese zvedl hlavu a před bránou zkusil trefit hokejku Briana Boylea. Zkušeného útočníka pokryl Vincent Trocheck, sokovi v zakončení zabránil.
     
    06:11
    Okamžitě po překonání útočné modré čáry střílel ze zápěstí Jordan Martinook. Casey DeSmith reagoval včas, vyrážečkou odrazil touš do ochranné sítě.
     
    06:43
    Martin Nečas zvedl hlavu a z pravé strany přenesl hru doleva na Vincenta Trochecka. Američan střílel z první, DeSmith ve skluzu zastavil puk levým betonem.
     
    07:09
    Hostující gólman vyjel za bránu, kde zastavil nahození Jordana Martinooka. Zkontroloval situaci, černou gumu pouze zastavil a přenechal ji pro Petterssona.
     
    07:36
    Casey DeSmith drží čisté konto i po střele Stevena Lorentze z levého kruhu. nemusel vyvinout přehnané úsilí, protože ho puk zasáhl do výstroje.
     
    08:00
    Brankář Pittsburghu se v posledních okamžicích nenudí. Znovu odjel za bránu, kde tentokráte jeho rozehrávka drhla. Zastavil ji Jordan Martinook, z velkého úhlu ovšem cílové zařízení výrazně minul.
     
    08:50
    Situaci dvou proti dvěma řešil Jordan Staal nahrávkou na Lorentze. Následovala střela z první, jež prosvištěla těsně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    09:22
    Výborná práce Jespera Fasta, jenž v útočné třetině obral o puk Sidneyho Crosbyho. Následoval pas na Jaccoba Slavina, jehož střelu od modré udržel DeSmith.
     
    09:51
    Bývalý hráč Pittsburghu, nyní kapitán Canes, to je Jordan Staal. Neúspěšně teď zaútočil na vyrovnání, z pravého kruhu vypálil do pravého betonu brankáře.
     
    10:12
    Carolina začíná získávat herně navrch. John Marino chtěl rozehrávat konstruktivně, jenže neměl na koho, takže mu nezbylo nic jiného, než vyhodit na icing.
     
    10:46
    Alespoň lehce tečovat zvládl Sebastian Aho tečovat vyhození Jaccoba Slavina. Marcus Pettersson přesto nemusel nikam spěchat, protože domácí sáhli ke střídání.
     
    11:12
    Kris Letan bedlivě sledoval souboj o puk v rohu kluziště obranného pásma. Pak zaregistroval Jarvisovu nahrávku před bránu a bekhendovou stranou hokejku odklidil touš do bezpečí před Niederreiterem.
     
    11:45
    První přesilovou hru si zahraje hostující Pittsburgh. Na trestnou lavici již usedl švýcarský útočník Nino Niederreiter, ten inkasoval dvě minuty za sekání proti Ruhwedelovi.
     
    12:23
    Od pravého mantinelu nahodil kotouč před bránu Jevgenij Malkin. V předbrankovém prostoru měl druhý gól na holi Jake Guentzel, v klíčový okamžik mu však touš přeskočil přes čepel hole.
     
    12:48
    Znovu skvělý pas Malkina, tentokráte k pravé tyči soupeřovy brány na Rusta. Ten byl dost zaskočený, že k němu puk doputoval, z první mířil hodně nepřesně.
     
    13:22
    Chvíli to vypadalo, že Evan Rodrigues bude střílet, nakonec hrál k levému mantinelu na Kapanena. Fin vrátil hru na Rodriguese, který napodruhé vystřelil, trefil před sebou stojícího Martinooka.
     
    13:40
    Antti Raanta musel zasahovat po nahození Briana Dumoulina od modré čáry. Na kus černé gumy velmi dobře viděl, bezpečně puk schoval do výstroje.
     
    13:53
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jak je to jednoduché! Krásná, rychlá akce a hosté disponují dvoubrankovým náskokem! Rust na dlouhou hokejku prodloužil po levé straně puk na Guentzela, jenž si počkal na ideální okamžik a kolem těla padajícího Skjeie přihrál před bránu SIDNEYMU CROSBYMU, kapitán Pens v pokleku vypálil nechytatelně do levé šibenice. Asistence: Jake Guentzel a Bryan Rust.
    13:53 Sidney CROSBY - 0:2
     
    14:21
    Nedá se říct, že by Carolina byla horším týmem, ale zkrátka prohrává o dva góly a musí přidat. Z velkého úhlu pálil Vincent Trocheck, na DeSmitha si nepřišel.
     
    14:39
    Casey DeSmith měl velmi dobrý výhled na střelu Jaccoba Slavina. Přesunul se k pravé tyčce a vyrážečkou odpálil kotouč do rohu kluziště.
     
    15:03
    Útok Hurikánů zastavil svým hvizdem rozhodčí. Andrej Svečnikov totiž nezvládl tečovat dlouhou nahrávku Colea, a protože prohrál rychlostní souboj s Ruhwedelem, pískal se icing.
     
    15:44
    Sidney Crosby sice v útočném pásmu vyhrál buly, jenže Brian Dumoulin si neodpustil zaváhání. Zpracoval kotouč až za modrou, o čemž si sám nebyl úplně jistý, takž hru zkusil vrátit do útočné třetiny. Čárový rozhodčí vzápětí odpískal ofsajd.
     
    16:22
    Marně se Seth Jarvis zkusil vytočit kolem Chada Ruhwedela. Hostující bek získal puk pro sebe, načež pod tlakem jiného protihráče Lorentze vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    16:50
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Brett Pesce. I navzdory těsně bránícímu Carterovi zvládl posunout puk po mantinelu na Svečnikova, tomu nevyšlo vytočení před bránu s následnou snahou o zasunutí puku k bližší tyčce.
     
    17:23
    Martin Nečas si chtěl vyměnit kotouč s Vincentem Troheckem, jenže zpětné přihrávky do hokejky se nedočkal, kus černé gumy získal pozorný John Marino.
     
    17:42
    Domácí gólman Antti Raanta měl obrovské štěstí, vůbec totiž nevěděl, co se kolem děje. Nahození Letanga tečoval Zach Aston-Reese, černá pryž vyloženě trefila finského brankáře do levého betonu.
     
    18:03
    Další zákrok Raanty už byl vědomý a velmi efektivní. Proti ráně Krise Letanga šel do rozkleku, máchl lapačkou a touš v ní bezpečně uschoval.
     
    18:45
    Pochvalu za bojovnost zaslouží Brett Pesce, jenž udržel touš v útočné třetině. Jeho práce chtěl využít Sebastian Aho, křižnou střelu z levého kruhu vyrazil DeSmith levým betonem.
     
    19:22
    Netrvalo dlouho a hokejisté Canes znovu okupovali útočné pásmo. Sebastian Aho tentokráte v roli nahrávajícího hráče, když nabil mezi kruhy krajanovi Teuvu Teräväinenovi, ten z první přestřelil.
     
    19:56
    Zpoza brány chtěl DeSmitha zaskočit Steven Lorentz. Bekhendový pokus neměl vůbec špatné parametry, nicméně hostující gólman zaváhání nepřipustil a kotouč udržel před brankovou čárou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 11 – 10.
     
    Po první třetině jsou šťastnější hokejisté Pittsburghu, kteří vedou na stadiónu Hurikánů z Caroliny dvoubrankovým rozdílem. Skóre střetnutí otevřel v 5. minutě Jake Guentzel, jenž těžil z perfektní střílené nahrávky Petterssona. Navýšit vedení se Tučňákům podařilo v přesilové hře, Guentzel pro změnu v roli asistujícího hráče vymyslel trefu pro Sidneyho Crosbyho. Domácí hráči byli v úvodním dějství střelecky aktivnějším týmem, ale nebylo jim to nic platné. Prohrávají a ve zbylém průběhu střetnutí mají co zlepšovat.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:03.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Prostřední dějství je v plném proudu, pojďme na něj! Domácí na nic nečekali a po vyhraném buly vystartovali do útočného pásma. Začíná honba za snížením.
     
    20:39
    Sebastian Aho posunul touš na modrou čáru k Jaccobu Slavinovi. Následovala rána z první, tu DeSmith zvládl vytěsnit vyrážečkou mimo nebezpečí.
     
    21:23
    Český forvard Martin Nečas vymyslel povedenou nahrávku na Vincenta Trohecka, který střílel z první, ale DeSmith zvládl přesunutí k pravé tyči včas a vykopnutým pravým betonem zabránil nejhoršímu.
     
    21:58
    Do brejku vystartoval Brock McGinn. Průnik levou stranu neměl dlouhého trvání, čistým hitem konkurenta zastavil Ethan Bear.
     
    22:13
    Kapitán Canes Jordan Staal si počkal na spoluhráče z druhé vlny. V pravém kruhu našel ofenzivu podpořivšího Jalena Chatfielda, ten z první napálil jenom clonícího Dumoulina.
     
    22:46
    Před brankou soupeře číhal Dominik Simon. Svého postavení nevyužil, tečovat nahození Johna Marina totiž nezvládl a kotouč proletěl vedle pravé tyče Raantovy svatyně.
     
    23:18
    Andrej Svečnikov tečoval vyhození Beara, tudíž zrušil signalizované zakázané uvolnění. Zpoza vlastní brány pak rozehrával Dumoulin, oslovil volného Guentzela.
     
    23:55
    Snížit nedokázal ani Steven Lorentz. V levém kruhu si připravil touš na forhend, tvrdou střelu ze zápěstí vytěsnil DeSmith nad břevno.
     
    24:20
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí se dočkali, výsledkem zvýšeného tlaku je kontaktní gól, byť hodně šťastný! Fast nasměroval kotouč do brankoviště. Doputoval až k Niederreiterovi, jenž orazítkoval pravou tyčku a hrací předmět se následně šťastně odrazil k JORDANU STAALOVI, domácí kapitán propálil dvoučlennou obrannou zeď před brankovou čárou. DeSmith zůstal úplně ze hry. Asistence: Nino Niederreiter.
    24:20 Jordan STAAL - 1:2
     
    25:31
    Hurikány vstřelený gól pochopitelně hodně nakopl. Vyrovnat okamžitě chtěl Ethan Bear, z přemíry snahy však při ráně od modré zlomil své náčiní.
     
    25:58
    Hokejisté v černých dresech si prodloužili pobyt v útočném pásmu. Od levého mantinelu nahazoval na teč Martin Nečas, Vincent Trocheck nasměroval puk o kousek vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    26:25
    Za práci v defenzivě musíme pochválit Krise Letanga, který tělem odstavil od kotouče Bretta Pesceho a rozel protiútok přes Crosbyho, ten nevyzrál na Fasta.
     
    26:40
    Brett Pesce nástřelem vrátil hru do útočné třetiny. oslovil Setha Jarvise, který pálil příklepem z velkého úhlu, cílové zařízení o kousek minul.
     
    27:26
    Blízko vyrovnání byl Nino Niederreiter! V přečíslení se zachoval sobecky a kotouč si kolem obránce posunul na osu hřiště. Mířil mezi betony DeSmitha, gólman je srazil k sobě na poslední chvíli!
     
    27:47
    Síť se nepodařilo rozvlnit ani Martinu Nečasovi. Z vrcholku pravého kruhu mířil zápěstím do protějšího horního růžku, bránu Pens přestřelil.
     
    28:01
    Svěřenci kouče Brind'Amoura budou mít příležitost vyrovnat v početní převaze. Prvním vyloučeným hráčem Pittsburghu v zápase je Marcus Pettersson za krosček.
     
    28:38
    Jaccob Slavin si u modré čáry vyměnil puk se Sebastianem Ahem, načež pálil z první. Rána mu nesedla, Jake Guentzel ji bez větších problémů zblokoval levou bruslí.
     
    29:09
    Do levého mantinelu přenesl Vincent Trocheck hru na Andreje Svečnikova. Rus prováhal ideální možnost k zakončení, nahrávku před bánu na Nečase naopak zastavil Dumoulin.
     
    29:50
    Po vyhození Marina vrátil kotouč do útočné třetiny Martin Nečas. Přes Teräväinena se puk odrazil k Brettovi Pescemu, zakončení z úhlu DeSmith za brankovou čáru nepustil.
     
    30:05
    V době, kdy se utkání přehouplo do své druhé poloviny, Marcus Pettersson opustil trestnou lavici. Pittsburgh je kompletní, na rozdíl od soupeře první oslabení ubránil.
     
    30:41
    Sám proti třem protihráčům byl Sidney Crosby bez šance. Zkusil proti Ehanu Barovi kličku na osu kluziště, domácí bek soupeři čistě touš vypíchl z pod hole.
     
    31:00
    Teprve druhý zákrok musel v rámci prostřední části zápasu předvést Anti Raanta. Přesun k pravé tyčce zvládl na jedničku, pravým betonem zastavil pokus Kapanena.
     
    31:46
    Kousek za levým kruhem napřáhl ke střele Chad Ruhwedel. Antti Raanta v tomto případě zasahovat nemusel, kus černé gumy proletěl výrazně vedle jeho pravé tyčky.
     
    32:02
    Martin Nečas se přes Friedmana dostal před bránu DeSmitha, ale v důležitý okamžik ztratil stabilitu a skončil v na ledě, v této pozici samozřejmě nezakončil.
     
    32:36
    Poměrně rychle se Hurikáni vrátili do útočné třetiny. Jordan Martinook zvedl hlavu a do pravého kruhu nabil Trocheckovi, pokus z první se mezi tři tyče nevešel.
     
    33:13
    Snaha o založení rychlého protiútoku nevyšla. Brady Skjei startoval Nina Niederreitera, před nějž natlačil tělo John Marino a pohlídal puk letící na zakázané uvolnění.
     
    33:28
    Není to gól! Seth Jarvis parádním pasem mezi dva obránce vybídl k zakončení Stevena Lorentze, který sám před gólmanem volil bekhendový blafák, načež zvedl puk jenom do DeSmithovy lapačky!
    33:28 Lorentz zakončil bekhendem do lapačky DeSmitha
     
    34:20
    Vincent Trocheck sice dostal puk do útočného pásma, ale jenom na hokejku Johna Marina, ten vysokým obloučkem vrátil dění hry do střední třetiny.
     
    34:47
    Nevyrovnal ani Martin Nečas. Přes zakleknuvšího Dumoulina natáhl k ráně zápěstím do horních pater brány, Casey DeSmith schoval puk do lapačky.
     
    35:15
    Na třetí kanadský bod v utkání útočil Jake Guentzel. V levém kruhu oslovil Bryana Rusta, křižné zakončení vykopl Ani Raanta koncem levého betonu.
     
    35:39
    Carolině jako kdyby s blížícím s koncem druhé třetiny docházely síly. Ono by nebylo divu, protože Hurikáni do něj nastoupili s velkou vervou a bylo jasné, že celých dvacet minut soupeře mačkat v jeho obranném pásmu nebude.
     
    36:25
    Domácí brána vypadl ze svého postavení poté, co do ní narazil Jaccob Slavin. Jednalo se o neúmyslné posunutí, o dvouminutovém trestu nemohla být řeč.
     
    36:53
    Nino Niederreiter vyslal střílenou nahrávku na Teuva Teräväinena. Finský forvard jen tak ledabyle plácl do kotouče, ten proletěl těsně nad břevnem.
     
    37:30
    Zkušený americký útočník Brian Boyle nahodil za bránu Raanty a odjel vystřídat. Puk sebral Ian Cole, útočnou akci Canes rozjel přes Fasta.
     
    37:59
    Nina Niederreitera dělily od vyrovnání centimetry! Před bránu dostal výbornou nahrávku od Jespera Fasta, střelu z první nasměroval do pravé tyčky. Švýcar ji dnes napálil už podruhé, v prvním případě následovala gólová dorážka Staala.
     
    38:24
    Brian Dumoulin nastartoval po pravém mantinelu Bryana Rusta. Americký forvard prodloužil touš do útočného pásma a odjel vystřídat.
     
    38:50
    Zakázané uvolnění vrací hru před Caseyho DeSmitha. Zach Aston-Reese poslal příliš prudký pas na Brocka McGinna, ten kotouč úplně promáchl.
     
    39:14
    Z velkého úhlu střílel Brett Pesce. DeSmith neměl se zákrokem žádný problém, černou pryž pak raději udržel ve výstroji a způsobil další přerušení hry.
     
    39:49
    Carolina zůstala nastěhovaná v pásmu Tučňáků a na konci pohledné kombinace byl Teuvo Teräväinen. Fin vystřelil z mezikruží nepřesně, načež po příhodném odrazu od zadního mantinelu dorážel Andrej Svečnikov. Casey DeSmith předvedl perfektní tygří skok a vyrážečkou zamezil kotouči v cestě to brány. Skvělý zákrok.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 27 – 18.
     
    Druhá třetina přinesla soustavný tlak domácí Caroliny, která se dočkala alespoň snížení. Ve 25. minutě Niederreiter mířil do tyče, načež se puk odrazil k Jordanu Staalovi a ten propálil dvojici obránců před brankovou čárou. Hurikáni si vytvořili několik slibných příležitostí i k vyrovnání, ale DeSmith zatím druhý puk za svá záda nepustil. Lorentze vychytal lapačkou, Svečnikova zase vyrážečkou, proti střele Niederreitera jej pro změnu zachránila od inkasování pravá tyč. Domácí ukázali, že ještě zdaleka nic nezabalili a lze očekávat, že do třetí třetiny se pustí ještě s větší vervou a cílem minimálně vyrovnat.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:00.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Sebastian Aho podnikl výpad do útočného pásma. Zastavil ho Chad Ruhwedel, pak ale jen vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    40:43
    Z velkého úhlu střílel od pravého mantinelu Andrej Svečnikov. Casey DeSmith ani zasahovat nemusel, před ním zapsal úspěšný blok do statistik Dumoulin.
     
    41:16
    Hosté ukázali, že také umí útočit Bryan Rust vymyslel zajímavou nahrávku do pravého kruhu na Jevgenije Malkina, toho pravým betonem vychytal Raanta.
     
    41:55
    Dlouho za vlastní bránou držel puk na hokejce John Marino. Rozpohyboval se až v momentě, kdy se za ním vydal Staal, pas na Rodriguese mu vyšel.
     
    42:21
    Zničehonic mohl Tučňákům vrátit dvoubrankové vedení Brck McGinn. Využil špatného střídání soupeře a Jeff Carter ho vyslal do úniku. Křižné zakončení k pravé tyči proletělo vedle brány.
     
    42:57
    Pěknou akci vykouzlil Vincent Trocheck. Kotouč si hodil do vzduchu mezi dva protihráče a z osy hřiště vystřeli, Casey DeSmith si mezeru mezi betony pohlídal.
     
    43:30
    Andrej Svečnikov kvedlal s kotoučem v pravém kruhu. Stříleným pasem oslovil Sebastiana Aha, ten trefil jen vyrážečku hostujícího gólmana.
     
    43:58
    Výborný zákrok i na druhé straně. Anti Raanta bleskurychle zareagoval na svižnou ránu ze zápěstí v podání Kapanena, touš vyrazil do rohu kluziště.
     
    44:14
    Do brankoviště byl protihráčem natlačen Nino Niederreiter, rozhodčí proto nechali ve hře pokračovat. Sebastian Aho této skutečnost nevyužil, brankáře zasáhl do výstroje.
     
    44:44
    Tlak hokejistů Canes pokračuje. Z pravého kruhu střílel Jesperi Kotkaniemi, jeho střelecký pokus proletěl o velký kus vedle pravé DeSmithovy tyčky.
     
    45:25
    Brian Boyle byl proti dvěma protihráčům bez šance. Bojoval statečně, leč Jordan Staal ho přimáčkl na mantinel a puk pak sebral Andrej Svečnikov.
     
    45:57
    Útočník Zach Aston-Reese ukázal, že umí zahráti do defenzivy. Na jedničku vystál Teräväinena, jeho nahrávku mezi kruhy na Aha zastavil koncem hokejky.
     
    46:28
    Hurikáni bleskově otočili hru. DeSmith ztratil stabilitu po střetu se spoluhráčem Marinem, Teuvo Teräväinen místo zakončení poslal puk nesmyslně do prostoru, kde nikdo nebyl.
     
    46:55
    Dlouho dobu probíhá hra bez přerušení. To vyhovuje spíše Tučňákům, kteří sice jsou pod tlakem, ale každou ubráněnou akcí taktéž blíže vítězství.
     
    47:22
    Velkou rychlost nabral ve středním pásmu Seth Jarvis. Zkusil proskočit mezi dvojicí protihráčů, stopku mu vystavil čistým hitem Brian Dumoulin.
     
    47:58
    Ani přečíslení tří proti jednomu nevedlo k vyrovnání. Brady Skjei nahrál za brusle Ahovi, nicméně dorážel Andrej Svečnikov. DeSmithe nepropálil, navíc upadl a bolestivě narazil do pravé tyče.
     
    48:31
    Vincent Trocheck viděl rozjetého Martina Nečase. Nahrávku ovšem nezrealizoval dobře, před českým útočníkem stihl zakročit Marino.
     
    48:47
    Za Tučňáky mohl skórovat Kasperi Kapanen. Natlačil se až před gólmana Raantu, jehož ovšem z bezprostřední blízkosti neprostřelil.
     
    49:48
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tolik šancí domácí neproměnili, aby nakonec vyrovnali ze zdánlivě nenápadné situace! Bear nahodil od modré spíše pod tlakem a byl to JORDAN STAAL, kdo šikovně ztečoval touš mimo dosah DeSmitha k pravé tyčce, připsal si tak dvou druhou trefu v zápase. Asistence: Ethan Bear.
    49:48 Jordan STAAL - 2:2
     
    50:28
    Jalen Chatfield nikam nepospíchal a počkal na vystřídání formací za bránou. Následně rozjel Sebastiana Aha, ten v souboji jeden na jednoho nevyzrál na Friedmana.
     
    50:57
    Carolina je při chuti. Kličkovaná Andreje Svečnikova málem byla úspěšná, zastavil ho až poslední obránce v podobě Briana Dumoulina.
     
    51:32
    Casey DeSmith musel řešit nebezpečí poté, co pálil obránce Brett Pesce. Našel si místečko, odkud na puk viděl a sebevědomě ho schoval do lapačky.
     
    51:38
    Domácím výrazně komplikuje cestu za obratem Martin Nečas. V útočném pásmu předvedl ukázkovou sekyru, hokejku vystřelil z rukou Petterssonovi.
     
    52:06
    První nebezpečí domácí zažehnali. Po nahození Briana Dumoulina se v předbrankovém prostoru strhla bitva o puk, vítězně z ní vzešel Brady Skjei.
     
    52:40
    V oslabení naopak mohli udeřit Hurikáni! Vincent Trocheck si v přečíslení vyměnil kotouč s Jordanem Staal, načež střílel z pravého kruhu na přední tyč. DeSmith vyrazil puk nad břevno lapačkou.
     
    53:15
    Hosté získali útočné pásmo a Jevgenij Malkin přenesl hru doprava na Krise Letanga. Tomu střela vůbec nevyšla, vzápětí Canes znovu osvobodil Jaccob Slavin.
     
    53:40
    Domácí kompletní, Martin Nečas je zpátky na ledové ploše. Český útočník si určitě oddechl, inkasovaný gól by byl velkou čárou přes rozpočet.
     
    54:16
    Velké štěstí měl Jesperi Kotkaniemi, protože jeho vyhození skončilo mimo hrací plochu, ale s odrazem od tvrzeného skla. Vylučovat se tedy nebude.
     
    54:41
    V obranném pásmu podklouzl Nino Niederreiter, čehož využil Brian Dumoulin. Dlouho však Pittsburgh v útočné třetině nepobyl, obránce totiž nepřesně nahrál Aston-Reeseovi.
     
    55:25
    Přísně odpískané zakázané uvolnění. Rozhodčí přerušil hru v momentě, kdy Sebastian Aho přejížděl Friedmana a k puku nakonec dojel rychleji než soupeř.
     
    55:53
    Martin Nečas si vyměnil puk s Trocheckem. Posléze si věřil na Marina, který však českého hokejistu zastavil čistým hitem, Nečas skončil na ledové ploše.
     
    56:20
    Domácí hokejisté chtěli odpískání zakázaného uvolnění, jenže Danton Heinen dokázal lehce tečovat vyhození Ruhwedela, takže Slavin musel hrát.
     
    56:31
    Po DeSmithově zákroku lapačkou došlo k menší roztržce mezi Niederreiterem a Boylem. Rozhodčí obě horké hlavy oddělily od sebe včas, hra pokračuje v pěti na obou stranách.
     
    56:42
    Výměna názorů mezi Niederreiterem a Boylem byla pro fanoušky jen takovým předkrmem. Následně shodili rukavice Vincent Trocheck s Markem Friedmanem. Aktéři bitky si vyměnili pár nepříjemných ran, hostující bek pak dokázal natáhnout soupeři přes hlavu dres. Tato skutečnost ovšem Trochecka nerozhodila a byl to on, kdo protivníka shodil na led jako první. Oba hokejisté vyfasovali za bitku tradiční pětiminutový trest.
    56:42 Bitka mezi Trocheckem a Friedmanem
     
    57:16
    V pravém kruhu zůstal nikým nehlídaný Sidney Crosby. Kapitán Pens střílel forhendem z první k bližší tyči, tu těsně minul. Raanta měl velké štěstí.
     
    57:51
    Obrovská chyba hostující střídačky, na led naskočilo šest hokejistů v bílých dresech. Rozhodčím tato skutečnost neunikla a udělili hráčské lavici dvouminutový trest, ten odpyká Dominik Simon.
     
    58:02
    Od modré čáry střílel Jaccob Slavin. Casey DeSmith zaujal brankářský postoj a střelecký pokus obránce bez větších problémů schoval v lapačce.
     
    58:48
    Domácí spustili zajímavý kolotoč, jenže tomu chybí střelba. Teuvo Teräväinen navíc jednu z nahrávek zkazil a umožnil tak Ruhwedelovi vyhodit.
     
    59:23
    Kotouč za brankou DeSmitha, kde ho vybojoval Jesperi Kotkaniemi. Posunul po mantinelu na Ethana Beara, jenž získal kontrolu nad černou gumou až za modrou čárou.
     
    59:49
    Těsně před koncem přesilovky střílel z vrcholku levého kruhu Kotkaniemi. Mířil do bližšího horního růžku, cílové zařízení ovšem přestřelil.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 3. třetině: 38 – 23.
     
    Šedesát minut o vítězi nerozhodlo, zápas mezi Carolinou a Pittsburghem míří do prodloužení. Domácím se v závěrečné dvacetiminutovce povedlo skórovat v 50. minutě, kdy úspěšnou tečí zaznamenal svůj druhý gól kapitán Jordan Staal. Domácí měli i po vyrovnání více ze hry, obrat však zatím dokonat nedokázali.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:19
    Sebastian Aho věděl, že jako poslední hráč nemůže udělat chybu. Poradi si a podél Crosbyho natažené hokejky nahrál k mantinelu Slavinovi.
     
    60:48
    Hra ve třech na obou stranách zatím přináší opatrnou podívanou. John Marino si rozmyslel situaci dvou proti dvěma, raději zacouval do obranné třetiny.
     
    61:17
    Rozehrávka vůbec nevyšla Malkinovi. Došlo k nedorozumění mezi ním a Rustem, výsledkem je zakázané uvolnění a vhazování před DeSmithem.
     
    61:41
    John Marino vyslal do slibné příležitosti Bryana Rusta. Křižné bekhendové zakončení zleva vyrazil Raanta betonem, dorážce Malkina zamezil skokem pod nohy protihráče Bear.
     
    62:20
    Za Hurikány zahrozil Andrej Svečnikov. Po levé straně se dokázal natlačit až před bránu, ale místo puku skončil v bráně sám, když jej popostrčil o brankoviště Dumoulin.
     
    62:36
    Sidney Crosby chtěl nahrávat, jenže neměl komu. Proto si sjel zprava na osu hřiště, skrytou střelu přes Niederreitera vyrazil Raanta lapačkou.
     
    62:47
    Krisu Letangovi ruply nervy, výsledkem je přesilovka pro Carolinu! Poté, co jej Trocheck jednou udeřil, tak na amerického útočníka vystartoval a narazil do něj a co bylo podstatné, sekl mu do hokejky. Právě za tento přečin muži v pruhovaném vylučují.
     
    63:14
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurikáni nabídnutou přesilovou hru přetavili v gól, berou tedy bonusový bod navíc! Aho nabil do pravého kruhu Teräväinenovi, jehož ránu vyrazil DeSmith před sebe přímo na hokejku ANDREJE SVEČNIKOVA. Ruský útočník si věděl rady, pohotovou dorážkou nasměroval puk do pravého horního rohu. Asistence: Teuvo Teräväinen a Sebastian Aho.
    63:14 Andrej SVEČNIKOV - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Carolina dokonala v prodloužení obrat a Pittsburgh porazila 3:2. První třetina Hurikánům vůbec nevyšla, po trefách Guentzela a Crosbyho prohrávala o dva góly. Domácí následně ukázali, proč jsou vedoucím týmem Východní konference. Utkání nezabalili a dva góly kapitána Staala ve zbývajícím průběhu základní hrací doby poslaly utkání do prodloužení, v němž Canes potrestali zbytečné vyloučení Letanga, střetnutí ukončil pohotovou forhendovou dorážkou Andrej Svečnikov.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura přerušili sérii dvou porážek v řadě a v čele Východní konference navýšili náskok na tři body. Pittsburgh zůstává čtvrtý, jeho manko na dnešního soupeře se navýšilo na body čtyři.
     
    Utkání přihlíželo 19 023 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 42 – 24 | Přesilová hra: 1/3 – 0/2 | Trestné minuty: 9 – 11

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Antti Raanta (CAR) – 22 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,7%, odchytal 63:14
    Casey DeSmith (PIT) – 39 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,9%, odchytal 62:56

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 17:10
    Dominik Simon (PIT) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 11:06

    Tři hvězdy utkání

    1. Jordan Staal (CAR) – 2+0
    2. Andrej Svečnikov (CAR) – 1+0
    3. Nino Niederreiter (CAR) – 0+1
    Domácí hráči si mohli po obratu užít s fanoušky oblíbenou děkovačku
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:10:15)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 25. J. Staal (Niederreiter), 50. J. Staal (Bear), 64. A. Svečnikov (T. Teräväinen, Aho) – 5. Guentzel (M. Pettersson, Crosby), 14. Crosby (Guentzel, Rust)


    Carolina Hurricanes: Raanta (F. Andersen) – Bear, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, Cole – T. Teräväinen, Aho, A. Svečnikov – M. Nečas, Trocheck, Kotkaniemi – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – Lorentz, Jarvis, Martinook (A).
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), Dumoulin, Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Friedman – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kasperi Kapanen, Malkin (A), D. Heinen – Rodrigues, J. Carter, B. McGinn – D. Simon, Boyle, Aston-Reese.
    Trenér: Mike Sullivan

    Rozhodčí: Rehman, Hebert – Kovachik, Fournier

    Diváci: 19 023
    bahis siteleri