Tampa – Detroit 3:1 (kon.) | NY Rangers – New Jersey 3:1 (kon.) | Columbus – Los Angeles 3:4 (po pr.)
Carolina – Pittsburgh 3:2 (po pr.) | Buffalo – Minnesota 5:4 (kon.) | Winnipeg – Dallas 3:4 (po pr.)
Anaheim – Vegas 4:5 (kon.) | NY Islanders – St. Louis 2:1 (kon.) | Philadelphia – Chicago 4:3 (kon.)
Arizona – Ottawa 8:5 (kon.)
po prodl.
Carolina Hurricanes
3:2 (0:2, 1:0, 1:0 - 1:0)
Pittsburgh Penguins
Sobota 05.03.2022, 01:08 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:14 Andrej SVEČNIKOV - 3:2
     
    63:14
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurikáni nabídnutou přesilovou hru přetavili v gól, berou tedy bonusový bod navíc! Aho nabil do pravého kruhu Teräväinenovi, jehož ránu vyrazil DeSmith před sebe přímo na hokejku ANDREJE SVEČNIKOVA. Ruský útočník si věděl rady, pohotovou dorážkou nasměroval puk do pravého horního rohu. Asistence: Teuvo Teräväinen a Sebastian Aho.
     
    62:47
    Krisu Letangovi ruply nervy, výsledkem je přesilovka pro Carolinu! Poté, co jej Trocheck jednou udeřil, tak na amerického útočníka vystartoval a narazil do něj a co bylo podstatné, sekl mu do hokejky. Právě za tento přečin muži v pruhovaném vylučují.
     
    57:51
    Obrovská chyba hostující střídačky, na led naskočilo šest hokejistů v bílých dresech. Rozhodčím tato skutečnost neunikla a udělili hráčské lavici dvouminutový trest, ten odpyká Dominik Simon.
    56:42 Bitka mezi Trocheckem a Friedmanem
     
    56:42
    Výměna názorů mezi Niederreiterem a Boylem byla pro fanoušky jen takovým předkrmem. Následně shodili rukavice Vincent Trocheck s Markem Friedmanem. Aktéři bitky si vyměnili pár nepříjemných ran, hostující bek pak dokázal natáhnout soupeři přes hlavu dres. Tato skutečnost ovšem Trochecka nerozhodila a byl to on, kdo protivníka shodil na led jako první. Oba hokejisté vyfasovali za bitku tradiční pětiminutový trest.
     
    51:38
    Domácím výrazně komplikuje cestu za obratem Martin Nečas. V útočném pásmu předvedl ukázkovou sekyru, hokejku vystřelil z rukou Petterssonovi.
    49:48 Jordan STAAL - 2:2
     
    49:48
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tolik šancí domácí neproměnili, aby nakonec vyrovnali ze zdánlivě nenápadné situace! Bear nahodil od modré spíše pod tlakem a byl to JORDAN STAAL, kdo šikovně ztečoval touš mimo dosah DeSmitha k pravé tyčce, připsal si tak dvou druhou trefu v zápase. Asistence: Ethan Bear.
     
    39:49
    Carolina zůstala nastěhovaná v pásmu Tučňáků a na konci pohledné kombinace byl Teuvo Teräväinen. Fin vystřelil z mezikruží nepřesně, načež po příhodném odrazu od zadního mantinelu dorážel Andrej Svečnikov. Casey DeSmith předvedl perfektní tygří skok a vyrážečkou zamezil kotouči v cestě to brány. Skvělý zákrok.
     
    37:59
    Nina Niederreitera dělily od vyrovnání centimetry! Před bránu dostal výbornou nahrávku od Jespera Fasta, střelu z první nasměroval do pravé tyčky. Švýcar ji dnes napálil už podruhé, v prvním případě následovala gólová dorážka Staala.
    33:28 Lorentz zakončil bekhendem do lapačky DeSmitha
     
    33:28
    Není to gól! Seth Jarvis parádním pasem mezi dva obránce vybídl k zakončení Stevena Lorentze, který sám před gólmanem volil bekhendový blafák, načež zvedl puk jenom do DeSmithovy lapačky!
     
    28:01
    Svěřenci kouče Brind'Amoura budou mít příležitost vyrovnat v početní převaze. Prvním vyloučeným hráčem Pittsburghu v zápase je Marcus Pettersson za krosček.
     
    27:26
    Blízko vyrovnání byl Nino Niederreiter! V přečíslení se zachoval sobecky a kotouč si kolem obránce posunul na osu hřiště. Mířil mezi betony DeSmitha, gólman je srazil k sobě na poslední chvíli!
    24:20 Jordan STAAL - 1:2
     
    24:20
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí se dočkali, výsledkem zvýšeného tlaku je kontaktní gól, byť hodně šťastný! Fast nasměroval kotouč do brankoviště. Doputoval až k Niederreiterovi, jenž orazítkoval pravou tyčku a hrací předmět se následně šťastně odrazil k JORDANU STAALOVI, domácí kapitán propálil dvoučlennou obrannou zeď před brankovou čárou. DeSmith zůstal úplně ze hry. Asistence: Nino Niederreiter.
     
    17:42
    Domácí gólman Antti Raanta měl obrovské štěstí, vůbec totiž nevěděl, co se kolem děje. Nahození Letanga tečoval Zach Aston-Reese, černá pryž vyloženě trefila finského brankáře do levého betonu.
    13:53 Sidney CROSBY - 0:2
     
    13:53
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jak je to jednoduché! Krásná, rychlá akce a hosté disponují dvoubrankovým náskokem! Rust na dlouhou hokejku prodloužil po levé straně puk na Guentzela, jenž si počkal na ideální okamžik a kolem těla padajícího Skjeie přihrál před bránu SIDNEYMU CROSBYMU, kapitán Pens v pokleku vypálil nechytatelně do levé šibenice. Asistence: Jake Guentzel a Bryan Rust.
     
    11:45
    První přesilovou hru si zahraje hostující Pittsburgh. Na trestnou lavici již usedl švýcarský útočník Nino Niederreiter, ten inkasoval dvě minuty za sekání proti Ruhwedelovi.
    04:28 Jake GUENTZEL - 0:1
     
    04:28
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Důležitý první gól střílí Tučňáci z Pittsburghu! Podstatným momentem byla už skutečnost, že Nečas nedokázal vyhodit z obranného pásma. Hosté mohli pokračovat v útočení a ve finále akce Pettersson parádní střílenou nahrávkou oslovil u levé tyče stojícího JAKEA GUENTZELA, jenž nasměroval touš do odkryté brány. Asistence: Marcus Pettersson a Sidney Crosby.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 25. J. Staal (Niederreiter), 50. J. Staal (Bear), 64. A. Svečnikov (T. Teräväinen, Aho) – 5. Guentzel (M. Pettersson, Crosby), 14. Crosby (Guentzel, Rust)


    Carolina Hurricanes: Raanta (F. Andersen) – Bear, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, Cole – T. Teräväinen, Aho, A. Svečnikov – M. Nečas, Trocheck, Kotkaniemi – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – Lorentz, Jarvis, Martinook (A).
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), Dumoulin, Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Friedman – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kasperi Kapanen, Malkin (A), D. Heinen – Rodrigues, J. Carter, B. McGinn – D. Simon, Boyle, Aston-Reese.
    Trenér: Mike Sullivan

    Rozhodčí: Rehman, Hebert – Kovachik, Fournier

    Diváci: 19 023
    bahis siteleri