Bílina – SHK Hodonín 2:12 (kon.)
konec
HC Draci Bílina
2:12 (2:1, 0:5, 0:6)
SHK Drtiči Hodonín
Středa 16.03.2022, 18:00 • Bílina, Zimní stadion • 2. liga - O udržení • 5. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký středeční večer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je druhá hokejová liga, skupina o udržení. Střetnou se týmy HC Draci Bílina a SHK Drtiči Hodonín.
     
    Tabulka je pořádně zamotaná, Bílina je před posledním svým duelem na druhém místě v tabulce se třemi body. Pokud chce ještě živit naději na záchranu, musí bezpodmínečně dnes plně bodovat a ani tak by to neměla ve svých rukách. První Řisuty mají šest bodů a pokud by bodovaly s Hodonínem, udržely by se právě Řisuty. Do poslední chvíle je tak situace ve skupině stále hodně napínavá. Draci mají na svém kontě dvě porážky a jednu výhru. Hodonín pak jednu výhru a jednu prohru, má ale ještě zápas k dobru.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Draci Bílina: Michajlov (Štěpka) – Bittner, Druxa, Polata, Šefl, Urban (C), Nerad, Klatt – Kubinčák (A), Zdeněk (A), Mašek, Kolíček, Kučera, Macek, Konášek, Daniel, Fábry, Uher
    Trenér: Miroslav Kanis

    SHK Drtiči Hodonín: Kořének (Martinčík) – Mikulík, Pchalin, Hohl, Škápik, Miklík (A), Sedláček – Růžička, Handl, Janás, Hefka, Komínek (A), Marek, Hložánek (C), Romančík
    Trenér: Tibor Janás

    Rozhodčí: Wagner, Zavřel – Kurtin, Juránek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:41
    Draci byli v útočném pásmu a zkoušeli první střelu, ale ta byla nepřesná. Nyní jdou na druhou stranu Hodonínští.
     
    02:35
    Dopředu se dral Handl, ale jeho zakončení mezi kruhy skončilo na betonu Arťoma Michajlova a Bílina otáčí směr hry před hostující klec.
     
    04:03
    Kořének byl nyní v pozoru, protože se na něho cpal Jakub Zdeněk, ale přízemní zakončení domácího hráče končí jen na pozorném brankáři Hodonína.
     
    04:38
    Adam Klatt si klepl o přihrávku na modrou čáru, té se ale nedočkal. Nicméně Draci ještě udrželi útočnou třetinu a znovu zde kombinují.
     
    05:01
    Draci právě vstřelili branku!
    Domácí se ujímají vedení, střela ALEŠE MACKA z levé strany skončila za zády Michala Kořénka a ten tak poprvé loví kotouč ze své sítě – 1:0. Asistence: Vojtěch Kubinčák.
     
    06:18
    Hosté se bránili další akci soupeře, Pavel Pchalin neudržel touš u modré čáry a znovu dopředu šli Draci, tentokráte ale brankáře Kořénka neohrozili.
     
    06:39
    Hosté se déle drželi v pásmu Bíliny, kde zakombinovali, ale pokus Vlastimila Hefky končí pouze vedle levé tyče Michajlovovy branky.
     
    07:29
    Hosté byli hodně nebezpeční před Michajlovem, ale ten celou situaci ustál a Draci jdou znovu dopředu.
     
    07:48
    Draci právě vstřelili branku!
    Hodně rychlý protiútok Bíliny a ta jde do dvoubrankového náskoku. Zblízka zakončil před Kořénkem JAKUB ZDENĚK a hosté mají co dohánět – 2:0. Asistence: Vojtěch Kubinčák.
     
    08:25
    A budou k tomu mít hned příležitost, protože mají ponechanou výhodu. Pokud ji nevyužijí, zahrají si přesilovou hru.
     
    08:41
    Vyloučení v týmu HC Draci Bílina (Tomáš Urban – 2 min., podrážení).
     
    09:24
    Drtiči se usídlili před Michajlovem, ale po lehké střele sebral puk jeden z beků Bíliny a poslal ho až před Michala Kořénka.
     
    10:07
    Další akce hostů, ale ta byla opět zastavena obranou Draků a ti se po chvilce dokázali znovu osvobodit a kotouč posílají daleko od Michajlovovy brány.
     
    10:41
    Bílina je v plném počtu.
     
    10:41
    Jsme za polovinou první části hry a lépe jsou na tom zatím Draci, kteří si velmi brzy vypracovali dvoubrankový náskok.
     
    11:23
    David Janás švihem zakončil u brankoviště, jeho pokus byl sražen mimo a rodil se další rychlý brejk, hosté ho však včas zastavili.
     
    11:57
    Na pravém kruhu napřáhl ke střele Vlastimil Hefka a jeho dělovku pak zastavil až Arťom Michajlov a hra je přerušena. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    13:14
    Dominik Hohl dostal přihrávku na modrou čáru, ale než stačil zakončit, přišel o puk, který hráči Bíliny zavezli do pásma Hodonína, ale i oni tam o něj přišli.
     
    14:10
    Karel Šefl dostával pas na modrou čáru, ale puk proskočil už do středního pásma a domácí tak musejí útočnou třetinu opustit.
     
    15:03
    Drtiči znovu nevydrželi v útočném pásmu a nedostali se do kombinace. Místo toho hosté čelil další akci Bíliny, na levé straně ale Kořénka neprostřelil Konášek.
     
    15:23
    Dan Handl dostal přihrávku mezi kruhy, jeho pokus z nápřahu na hrudi kryje Arťom Michajlov a raději pak před dotěrnými hosty hru zastavuje.
     
    16:16
    Vyloučení v týmu SHK Drtiči Hodonín (Pavel Pchalin – 2 min., faul kolenem).
     
    17:31
    Domácím se nedaří využít svou první přesilovou hru, hosté se už dvakrát osvobodili.
     
    17:36
    Nyní zakončoval Vojtěch Kubinčák, ale jeho pokus srazila obrana Hodonína do bezpečí.
     
    18:07
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Hosté jsou zpět v utkání a jsou Bílině na dostřel jediného gólu. Ve vlastním oslabení překonal Arťoma Michajlova TOMÁŠ KOMÍNEK a hosté tak budou usilovat o vyrovnáni – 2:1. Asistence: Vlastimil Hefka.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:45
    Domácí se ještě dostali před klec soupeře, kde se vhazovalo před Kořénkem, ale žádná střela na brankáře Hodonína nešla. Ten tak mohl být v klidu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí, v ní se domácí dostali rychle na dvoubrankový náskok, ale o ten přišli v závěru, když inkasovali ve vlastním oslabení. Tím dostali soupeře zpět do zápasu a čeká nás tak zajímavá druhá třetina, která začne přibližně v 18:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:56
    Domácí se ubránili akci Drtičů a nasměrovali hru před jejich branku, ale tam útok Draků zastavila pozorná obrana Hodonína.
     
    21:10
    Do zákroku musel jít Arťom Michajlov, který lapil pokus Davida Janáse a následovalo přerušení hry. Vhazovalo se po pravé ruce domácího brankáře.
     
    21:35
    Na druhé straně zase zachytil bílinský pokus Michal Kořének a také on raději hru zastavuje.
     
    21:59
    Tomáš Urban se proháčkoval do útočného pásma, pokusil se o přihrávku mezi nohama, tu ale zachytili hosté a míří na opačnou stranu.
     
    22:27
    Vyloučení v týmu HC Draci Bílina (Petr Mašek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    23:20
    Hodonínští se v přesilové hře usadili před bílinskou brankou, ale záhy o puk přišli. Ten poté odpálili až před Kořénka obránci Draků.
     
    23:45
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Hosté využívají přesilovou hru střelu a je vyrovnáno. TOMÁŠ KOMÍNEK dostal nabito na levý kruh a pohotovou střelou pak touš zametl za záda Arťoma Michajlova – 2:3. Asistence: Erik Hložánek a Marek Růžička.
     
    24:36
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Další puk se třepotá v domácí síti, Drtiči během chvilky znovu skórují a otáčejí misky vah na svou stranu. Z podobného místa se znovu trefuje TOMÁŠ KOMÍNEK a kotouč letí do rohu Michajlovovy branky. Hostující hráč je tak zatím jediným střelcem hostů a zaznamenal tak hattrick – 2:3. Asistence: Marek Růžička a Michal Romančík.
     
    26:38
    Domácí hráči tak najednou musejí dohánět svou ztrátu, ale jejich snaha před hostující klecí byla marná, Hodonínští jsou nyní na koni a ženou se do další akce.
     
    26:47
    Vyloučení v týmu SHK Drtiči Hodonín (Erik Hložánek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    27:25
    Draci se uhnízdili v pásmu soupeře, na levém kruhu zakončil Marek Konášek, ale puk se jen odrazil od obránce hostů, který byl před ním. Následně pak se Hodonín osvobozuje.
     
    28:15
    Další ubráněná akce hostů a znovu letí puk až před domácí klec, kterou hájí Arťom Michajlov.
     
    28:47
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    29:02
    Vyloučení v týmu HC Draci Bílina (Karel Šefl – 2 min., podrážení).
     
    29:30
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Další využitá přesilová hra a hosté mají dvougólový náskok. Krásně vyšachovaná obrana domácích a na konci této hezké kombinace byla přesná trefa ERIKA HLOŽÁNKA – 2:4. Asistence: Tomáš Komínek a Marek Růžička.
     
    30:28
    Hosté jsou na koni a už mají náskok o dva góly. Nyní je Bílina tím týmem, který musí dohánět manko a najednou se mu rozpadla souhra, která ho zdobila v první třetině.
     
    32:09
    Aleš Macek mezi kruhy napřáhl ke střele, ale ta proletěla jen vedle tyče Kořénkovy branky.
     
    33:03
    Draci neudrželi útočnou třetinu, do akce na druhé straně pak šli hosté, ale pokus Reného Marka skončil jen u zadního mantinelu.
     
    33:34
    Vojtěch Kubinčák švihem zkoušel štěstí před Kořénkem, ale ten jeho pokus chytil a rázem na druhou stranu míří opět hodonínští Drtiči.
     
    34:11
    Vhazuje se po levé ruce Arťoma Michajlova.
     
    34:25
    Domácí hned vytáhli hru před Michala Kořénka, jenž přikryl puk po pokusu Vojtěcha Kubinčáka a nechal hru zastavit.
     
    35:27
    Vyloučení v týmu HC Draci Bílina (Karel Šefl – 2 min., hrubost).
     
    36:19
    Drtiči se usadili v pásmu soupeře, ale ne na příliš dlouho. Draci zachytili rozehrávku a ujali se kotouče, který poslali až před Michala Kořénka.
     
    36:42
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Draci byli opět nedisciplinovaní a opět na to doplatili. Hosté přetavili další početní výhodu v přesnou střelu a vedou už o tři góly. Od modré čáry střílel TOMÁŠ SEDLÁČEK a jeho pokus zapadl za záda Michajlova – 2:5. Asistence: Erik Hložánek a Tomáš Komínek.
     
    36:59
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Rozjeté hosty nic nezastaví a nyní se znovu trefují. Další pohledná kombinace, kterou zakončil TOMÁŠ KOMÍNEK, jenž je dnes hlavním strůjcem průběžného stavu na straně Drtičů – 2:6. Asistence: Erik Hložánek a L'ubomír Škápik.
     
    36:59
    Střídání v týmu HC Draci Bílina: ze hřiště odchází Michajlov, přichází Štěpka.
     
    38:20
    Vyloučení v týmu HC Draci Bílina (Karel Šefl – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu SHK Drtiči Hodonín (Tomáš Sedláček – 2 min., hrubost).
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:50
    Hosté se nikam neženou a prostřední část hry už jen dohrávají. Mají velmi slušný náskok, o který by se museli připravit sami vlastními chybami.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je u konce a ta patřila jednoznačně hostujícímu týmu. Drtiči totiž konto bílinského celku zasypali pěti góly a před poslední třetinou tak mají hodně slibný náskok.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:55
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Hned na začátku třetí třetiny udeřili hosté už posedmé a domácí čelí debaklu. Tomáš Komínek načasoval přihrávku pro ERIKA HLOŽÁNKA, jenž se tváří v tvář Štěpkovi nemýlil – 2:7. Asistence: Tomáš Komínek a Vlastimil Hefka.
     
    42:31
    Drtiči sebrali soupeři puk a hned ho zavezli zase před klec Daniela Štěpky. Ten tak čelil další akci.
     
    43:06
    Karel Šefl dostal přihrávku na modrou čáru, udělal si více prostoru k zakončení a jeho následný švih končí na Michalu Kořénkovi.
     
    43:45
    Štěpka měl opět plné ruce práce, šla na něho další nebezpečná střela, kterou ale nakonec vytěsnil do rohu obranného pásma.
     
    45:01
    L'ubomír Škápik nabral směr útočné pásma, následný jeho švih se otřel o boční konstrukci domácí branky.
     
    45:38
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Čepice na led, druhý hattrick utkání. O ten se po Komínkově přihrávce postaral ERIK HLOŽÁNEK, který zblízka nedal domácímu brankáři šanci – 2:8. Asistence: Tomáš Komínek.
     
    47:06
    Vyloučení v týmu SHK Drtiči Hodonín (Matěj Mikulík – 2 min., krosček).
     
    48:17
    Hosté se velmi dobře brání a nepouštějí soupeře do zakončení. Vyhazují puky a šetří čas.
     
    49:06
    Drtiči jsou v plném počtu.
     
    50:10
    Drtiči se opět nastěhovali před dračí branku, ale tam neuspěli. Na druhé straně to zkusil Marek Konášek, jeho pokus ale zaplul do lapačky Michala Kořénka.
     
    50:45
    René Marek si na levém kruhu klepl o přihrávku, té se ale nedočkal. Rázem tak skončil další náznak hostující akce. Ale Hodonín to rozhodně mrzet nemusí, šestibrankový náskok má stále a do konce zbývá odehrát necelých deset minut.
     
    50:50
    Vyloučení v týmu HC Draci Bílina (Michal Daniel – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu SHK Drtiči Hodonín (Pavel Pchalin – 2 min., hrubost).
     
    51:48
    Vyloučení v týmu HC Draci Bílina (Jan Bittner – 2 min., nebezpečná výstroj).
     
    52:40
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Hosté využívají přesilovou hru čtyři na tři a blíží se dvojcifernému vedení – 2:9. Mezi tři tyče se opět prosazuje agilní TOMÁŠ KOMÍNEK. Asistence: Dominik Hohl a Michal Romančík.
     
    53:10
    Další akce hostů, zblízka střílel Dan Handl, ale nakonec jeho pokus končí mimo tři tyče.
     
    53:39
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Desátá branka hostů je na světě a ze zápasu se tak stává v hostujícím podání doslova exhibice – 2:10. MICHAL ROMANČÍK zužitkoval pas od Tomáše Komínka a nemýlil se. Asistence: Tomáš Komínek a Matěj Mikulík.
     
    54:15
    Vyloučení v týmu SHK Drtiči Hodonín (Dan Handl – 2 min., faul loktem).
     
    55:02
    Domácí se usadili v pásmu soupeře, kde chvíli kombinovali, ale jejich střela končí mimo tři tyče.
     
    56:29
    Hosté už se nikam neženou a zápas tak už jen v poklidu dohrávají. Domácí Bílina už ví, že manko těžko dožene a pomalu začíná odpočítávat poslední minuty ve druhé hokejové lize.
     
    57:39
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Brankostroj Hodonína pokračuje dále, ještě se přeci jen hosté prosazují a domácí by se už asi nejraději viděli po gólu VLASTIMILA HEFKY v kabině – 2:11. Asistence: Erik Hložánek a Tomáš Komínek.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:41
    Draci ubránili další akci hostů a vyhodili puk do středního pásma.
     
    58:43
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Hosté nemají dost, dvanáctá branka je na světě. Hodonín tak svého soupeře zatížil dvanácti góly, ten poslední vsítil MAREK RŮŽIČKA – 2:12. Asistence: Michal Romančík a Tomáš Sedláček.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hodonín na ledě Bíliny vítězí 12:2 a v přímém souboji o záchranu druholigové příslušnosti si to rozdají s Řisuty. Naopak pro domácí Bílinu to byl poslední zápas ve třetí nejvyšší soutěži, v příštím ročníku si zahraje pouze kraj.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:22:44)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 6. Macek (Kubinčák), 8. Zdeněk (Kubinčák) – 19. Komínek (Hefka), 24. Komínek (Hložánek, Růžička), 25. Komínek (Růžička, Romančík), 30. Hložánek (Komínek, Růžička), 37. Sedláček (Hložánek, Komínek), 37. Komínek (Hložánek, Škápik), 41. Hložánek (Komínek, Hefka), 46. Hložánek (Komínek), 53. Komínek (Hohl, Romančík), 54. Romančík (Komínek, Mikulík), 58. Hefka (Hložánek, Komínek), 59. Růžička (Romančík, Sedláček)


    HC Draci Bílina: Michajlov (od 37. Štěpka) – Bittner, Druxa, Polata, Šefl, Urban (C), Nerad, Klatt – Kubinčák (A), Zdeněk (A), Mašek, Kolíček, Kučera, Macek, Konášek, Daniel, Fábry, Uher
    Trenér: Miroslav Kanis

    SHK Drtiči Hodonín: Kořének (Martinčík) – Mikulík, Pchalin, Hohl, Škápik, Miklík (A), Sedláček – Růžička, Handl, Janás, Hefka, Komínek (A), Marek, Hložánek (C), Romančík
    Trenér: Tibor Janás

    Rozhodčí: Wagner, Zavřel – Kurtin, Juránek
    bahis siteleri