Ottawa – Philadelphia 3:1 (kon.) | Carolina – Washington 3:4 (0:1 po s.n.) | Winnipeg – Boston 2:4 (kon.)
Calgary – Buffalo 0:1 (po pr.) | Anaheim – Florida 0:3 (kon.) | San Jose – Colorado 3:5 (kon.)
Minnesota – Chicago 3:1 (kon.) | NY Islanders – Dallas 4:2 (kon.) | Edmonton – New Jersey 6:3 (kon.)
Vegas – Los Angeles 5:1 (kon.) | Arizona – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Columbus – St. Louis 5:4 (kon.)
po s.n. (0:1)
Carolina Hurricanes
3:4 (1:2, 2:0, 0:1 - 0:0)
Washington Capitals
Sobota 19.03.2022, 00:10 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.
     
    Příjemnou hlubokou noc přeji všem hokejovým fandům. NHL má dnes na programu dalších šest zápasů. My se společně v textovém přenosu detailně zaměříme na duel Caroliny Hurricanes s Washingtonem Capitals.
     
    Carolina Hurricanes

    Canes se ve Východní konferenci vyhřívají na průběžně 2. pozici se ziskem sedmaosmdesáti bodů. O pouhý bodík jsou tak za zády Floridy, která je v čele celé konference a navíc má odehráno o zápas navíc. Carolina tak dnes večer může jít do čela východní poloviny NHL! Do vyřazovacích bojů míří Hurikány naprosto s přehledem. Na nepostupové pozice mají náskok víc než dvaceti bodů.
    Forma Caroliny je solidní, v předchozích pěti duelech zvládli její hokejisté vydolovat šest bodů za tři výhry. Poslední dva duely se však Canes nepovedly. Hurikány nejprve padly v Pittsburghu s Penguins 2:4 a následně také včera v Torontu 2:3 s Maple Leafs. Před vlastními fandy se budou chtít vrátit na vítěznou vlnu.
     
    Washington Capitals

    Hokejistům z hlavního města USA patří průběžně 8. příčka ve Východní konferenci, když své konto dosud zatížili osmasedmdesáti body. Ačkoliv by se podle pozice mohlo zdát, že Washington se musí bát o postup do play off, realita je trochu jiná. Capitals mají náskok na 9. Columbus již třináct bodů. Na 10. pozici jsou pak Islanders se čtyřmi zápasy k dobru, jenže již také s devatenáctibodovou ztrátou. Svěřenci trenéra Lavioletta tak mají postup do vyřazovací části poměrně jistý. Nesmí však samozřejmě připustit výraznější pokles formy.
    Forma Capitals je v poslední době excelentní, z předchozích pěti duelů vydolovali parádních devět bodů, vyhráli hned čtyřikrát. Skvělé výkony potvrdili také v posledních dvou zápasech, kde nejprve udolali po nájezdech Islanders a následně včera vysoce zvítězili 7:2 na půdě Columbusu.
     
    Vzájemné zápasy z letošní sezóny

    28.11.21 Carolina Hurricanes – Washington Capitals 2:4
    4.3.22 Washington Capitals – Carolina Hurricanes 4:0
     
    Československá stopa v utkání

    Vítek Vaněček (WSH) – brankář
    Martin Fehérváry (WSH) – obránce
    Martin Nečas (CAR) – útočník
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: Raanta (F. Andersen) – Bear, Slavin (A), Pesce, Skjei, Brendan Smith, Cole – T. Teräväinen, Aho (A), A. Svečnikov – M. Nečas, Trocheck, Jarvis – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – Stepan, Kotkaniemi, Lorentz.
    Trenér: Rod Brind'Amour.

    Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, T. van Riemsdyk – Sheary, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Bäckström (A), Mantha, T. Wilson – McMichael, Sprong, Hathaway – N. Dowd, Jonsson Fjällby.
    Trenér: Peter Laviolette.

    Rozhodčí: Walsh, Halkidis – Pancich, Apperson..
     
    Krásnou půlnoc přeji ještě jednou všem příznivcům hokeje. Za pár okamžiků začne duel Caroliny s Washingtonem. Duely za Atlantikem ale začínají s několikaminutovým zpožděním, které se nevyhne ani tomuto klání. Nedivte se tedy, že utkání nezačne přesně s půlnocí.
     
    Hokejisté ještě nejsou ani na hrací ploše, počítejme tedy s desetiminutovým zpožděním.
     
    V předzápasovém programu se režie věnovala i úsměvnému vzkazu Jaromíra Jágra Alexandru Ovečkinovi, kde legendární česká osmašedesátka připomněla ruskému bohatýrovi, že ještě neukončila kariéru a že by měl tedy Ovie raději dál skórovat, protože hrozí, že se Jágr do NHL vrátí a začne ho nahánět.
     
    Jsme připraveni, duel začíná.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Úvodní buly nakonec přece jen vyhráli Hurricanes, kteří ale nyní nemohou vyjet zpoza vlastní klece, kde Brendan Smith trefil hitem Garneta Hathawaye.
     
    00:58
    Martin Fehérváry vystřelil z levé strany od modré čáry, ale Antti Raanta si jeho pokus pohlídal a skryl ho ve své náruči.
     
    01:12
    Jordan Staal vyhrál buly, Ilja Samsonov se chybně vydal za svou svatyni a Nino Niederreiter měl po chvilce na levém kruhu před sebou prázdnou klec Capitals, kterou trestuhodně minul.
     
    01:52
    Nino Niederreiter nyní na chvilku vybojoval kotouč v rohu kluziště, jenže ho zase velice rychle zase ztratil.
     
    02:05
    Trevor van Riemsdyk vystřelil z ostrého úhlu na klec Hurricanes, jenže Antti Raanta měl přední tyč správně utěsněnou.
     
    02:59
    Vincent Trocheck pálil z ostrého úhlu na klec Capitals, jenže zařízení za Iljou Samsonovem trefit nedokázal.
     
    03:15
    Ethan Bear vystřelil z pravé strany, Ilja Samsonov jeho pokus vyrazil, ačkoliv si myslel, že má puk v náruči. Jeho beci odehráli touš do bezpečí.
     
    03:44
    Andrej Svečnikov cpal kotouč zpoza klece Washingtonu do brankoviště, chtěl ho nabrat na čepel a lakrosově ho hodit do klece, jenže mu puk z hole spadl.
     
    04:15
    Alexandr Ovečkin srazil střelu Bretta Pesceho od modré čáry na střídačku Washingtonu, vhazovat se bude před Samsonovem.
     
    04:48
    Kotouč letí do třetiny Hurricanes, Vecchione předskočil u hrazení obránce Caroliny a bekhendem se snažil překonat Raantu. Neúspěšně.
     
    05:04
    Capitals vyváží kotouč po pravé straně kupředu, skvělou práci s holí předvedl Vecchione, jenž z prostoru na ose hřiště pálil nebezpečně bekhendem, Antti Raanta zapisuje skvělý zákrok proti jeho ráně z mezikruží!
     
    05:17
    Carolina právě vstřelila branku!
    Carolina jde na startu utkání do vedení hned druhou střelou! SETH JARVIS sjel s pukem z levého křídla na osu hřiště a ostrou ranou k bližší tyči překonal Samsonova, jenž se za pukem stihl jen ohlédnout, vyrážečku použít nestihl. Hurricanes vedou 1:0! Asistence: Steven Lorentz.
    05:17 Seth JARVIS - 1:0
     
    06:04
    Kupředu se nyní po pravém hrazení cpal Andrej Svečnikov, jenž byl ale zastaven soupeřem a následně se Carolina dostává do postavení mimo hru.
     
    06:16
    Buly ve středním pásmu dopadlo lépe pro Capitals, jenže jejich nahození přes všechny čáry pohlídá Ian Cole a bude to zakázané uvolnění.
     
    06:28
    Vhazování před svatyní Capitals opět vyhráli hokejisté Washingtonu, kteří ovšem nedokázali vyhodit kotouč přes obrannou modrou a Steven Lorentz nahazuje puk za klec mužstva z hlavního města USA.
     
    06:48
    Dmitrij Orlov sbírá kotouč za vlastní svatyní a posílá ho rychle po levém hrazení kupředu, tam je ale dobře postavený Brady Skjei.
     
    07:16
    Seth Jarvis trefil soupeře v rohu kluziště dalším velkým hitem, na které se dnes zatím hraje zejména, Capitals přenáší hru na druhou stranu hrací plochy.
     
    07:32
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals srovnávají na 1:1! JEVGENIJ KUZNĚCOV si sebral kotouč v rohu kluziště, popojel trochu výš a propálil Raantu na přední tyči z neskutečně ostrého úhlu! Tohle byla doslova úžasná rána, která trefila přesně bližší horní vikýř svatyně Hurricanes! Faul Nina Niederreitera na Ovečkina tak trestán nebude. Na každý pád je srovnáno na 1:1 a začínáme od začátku. Bez asistence.
    07:32 Jevgenij KUZNĚCOV - 1:1
     
    08:06
    A Capitals se opět usazují v pásmu Caroliny, tam však dobře zapracoval Sebastian Aho, jenž se po levém křídle prohnal kupředu a Ilja Samsonov musel vyrážet jeho zakončení z levého kruhu po ne úplně dobrém přesunu!
     
    08:48
    Sebastian Aho vyhrál buly ve středním pásmu a Carolina nahodila kotouč do útočného pásma, tam je však prvním na puku Trevor van Riemsdyk.
     
    09:16
    Sebastian Aho proniká po pravém hrazení do pásma soupeře, jeho přihrávka na spoluhráče byla přesná, kolegovo zpracování horší.
     
    09:39
    Hurricanes vyráží z obranného pásmo, Derek Stepan však pouze nahazuje kotouč za klec Washingtonu a jde střídat.
     
    10:15
    Brett Pesce dostal kotouč na vrchol kruhů a vyslal tvrdou ránu, jenže ta trefila jen hrazení za klecí Capitals.
     
    10:37
    Antti Raanta vyjel ze své klece a dlouhou přihrávkou kupředu vysunul Jespera Fasta, jenž ovšem akci na levém křídle nezakončil.
     
    10:45
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington otáčí skóre! JOHN CARLSON dostal přihrávku na pravý kruh od McMichaela z rohu kluziště a tvrdou ranou ho poslal na zadní tyč, Anttimu Raantovi se puk trochu svezl po hokejce, nebo se odrazil od betonu, na každý pád dostává brankář Caroliny druhý gól, který jde trochu i na jeho vrub a Capitals díky tomu poprvé vedou – 2:1! Asistence: Connor McMichael, Garnet Hathaway.
    10:45 John CARLSON - 1:2
     
    11:26
    Nick Jensen vyhazuje kotouč obloukem do středu hrací plochy, kde kotouč na útočné modré sbírá Alexandr Ovečkin.
     
    11:58
    Trevor van Riemsdyk nyní zbytečně váhal v situaci dva na dva se střelou na pravém kruhu, pořád přemýšlel o pasu na spoluhráče, až nakonec neudělal nic.
     
    12:27
    Trevor van Riemsdyk zblokoval soupeřovu ránu od modré a na pravé straně obranného pásma startuje akci Washingtonu.
     
    12:58
    Axel Jonsson Fjällby nyní sbírá kotouč, zatímco Nic Dowd ho zastavil vlastním tělem a v bolestech kulhá na střídačku Capitals.
     
    13:30
    Jesper Fast má kotouč na obranné modré a rozehrává podél mantinelu, tady se ale Tom Wilson rozhodl naremplovat Nina Niederreitera na hrazení u vlastní střídačky a hráči Hurricanes spadla helma na hráčkou lavici Capitals. Poté si ji chtěl vzít, jenže místo toho se náhle začal pošťuchovat s hráči na lavičce.
     
    13:50
    A ze všeho nakonec rezonuje faul, Nino Niederreiter dostává dvě trestné minuty za sekání. Peter Laviolette ještě vyběhl až k hrazení a něco křičel na soupeře. Na každý pád mají vyloučeného i Capitals. Connor McMichael dostává dvě minuty za hrubost, budeme sledovat hru ve čtyřech.
     
    14:17
    Brett Pesce rozehrává zpoza vlastní klece, Hurricanes nahodili kotouč za klec soupeře, kde bude hrát Martin Fehérváry.
     
    14:49
    Jordan Staal sbírá kotouč za vlastní bránou v rohu kluziště a vysouvá kupředu Teuva Teräväinena, jenž přechází útočnou modrou.
     
    15:12
    Nicku Jensenovi se na levé straně kluziště zapletl kotouč pod brusle a z toho rezonuje postavení mimo hru Washingtonu.
     
    15:39
    Capitals rozehrávají z vlastního obranného pásma, kotouč má na čepeli Nicklas Bäckström, jenž rozehrává do středu kluziště, kde je Alexandr Ovečkin.
     
    16:06
    Andrej Svečnikov vypálil téměř od modré čáry a málem zaskočil Ilju Samsonova, jenž byl očividně překvapený, že na něj soupeř z takové dálky vystřelil.
     
    16:38
    Trevor van Riemsdyk se dostal za vlastní klecí na kotouč, jenže ho přes obrannou modrou vyhodit nedokázal.
     
    17:05
    A další obrovský hit, Seth Jarvis narazil na hrazení Justina Schultze a připisuje si další pěkný bodyček. Carolina nyní zahrála na icing.
     
    17:37
    Martin Fehérváry se snaží rozehrát od své klece, posunul kotouč na Anthonyho Manthu, který jde kupředu po pravém hrazení.
     
    17:55
    Znovu uvidíme hru ve čtyřech hokejistech na obou stranách. Jordan Staal dostává dvě minuty za držení hole, Anthony Mantha dvě za hrubost.
     
    18:16
    Capitals startují akci zpoza vlastní brány, Nick Jensen však cestu kupředu nevidí a tak dělá ještě jeden oblouk zpět.
     
    18:48
    Dmitrij Orlov si vyjel až na pravý kruh a ranou na přední tyč protáhl Anttiho Raantu, který ale zakročit zvládl.
     
    19:20
    Alexandr Ovečkin šel do situace tři na jednoho s dvěma spoluhráči, jenže nedal přesnou přihrávku, tu zblokoval Vincent Trocheck!
     
    19:50
    A na druhé straně šli Martin Nečas a Vincent Trocheck do situace dva na jednoho. První jmenovaný dobře přihrál, druhý však napálil jen Samsonova, jenž si připsal dobrý zákrok.
     
    19:58
    Connor McMichael ještě v závěru prvního dějství dostává dvě trestné minuty za vysokou hůl, kterou trefil do hlavy Jaccoba Slavina.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou parádní první třetinu skutečné bitvy Hurricanes s Capitals. Carolina šla v 6. minutě zásluhou Setha Jarvise do vedení, jenže Washington brankami Jevgenije Kuzněcova a Johna Carlsona do 11. minuty duel otočil na svou stranu. Sledujeme parádní představení, kde je zatím celek z hlavního města USA aktivnějším v útočném pásmu, Hurikánům chybí střelba, proto prohrávají po prvním dějství o gól a bude tomu tak i na startu druhého dějství, kde však budou hrát v podstatě kompletní přesilovku.
     
    Střely na bránu v 1. třetině

    Carolina Hurricanes – 6
    Washington Capitals – 14
     
    Druhá třetina začne přibližně v 1:08.
     
    Hokejisté jsou připravení před začátkem druhé třetiny, ta může rovnou začít.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Carolina hraje v podstatě kompletní přesilovku. Buly na startu druhého dějství vyhrála a s pukem se dostala přes útočnou modrou. Asi na dvě sekundy.
     
    20:38
    Jaccob Slavin tak musí založit akci Hurricanes zase u vlastní klece. Nyní jde Sebastian Aho po levém křídle do rohu kluziště s pukem na čepeli.
     
    21:05
    Anthony Mantha posílá kotouč přes všechny čáry, takže je hrací předmět zase u klece Caroliny a hrát musí Brady Skjei.
     
    21:38
    Martin Nečas přihrál na levý mantinel, kde byl Ethan Bear, jemuž ale do puku píchl soupeř a kotouč je tak na hráčské lavici Hurricanes.
     
    22:04
    Znovu odpalují hokejisté Washingtonu hrací předmět až za bránu Caroliny a to už jsou kompletní, takže se hraje pět na pět a Nic Dowd může s pukem kupředu.
     
    22:37
    Martin Fehérváry vystřelil z osy hřiště od modré čáry, Antti Raanta si však poradil s jeho nahozením i dorážkou Connora McMichaela.
     
    23:16
    Jevgenij Kuzněcov zaveze kotouč až za vlastní klec, odkud Washington rozjede další akci, přihrávku sice zachytil Jordan Staal, jenže následně hrají Hurikány na icing.
     
    23:48
    O kotouč se nyní bojuje za svatyní Capitals, kde je však dominantní v souboji Trevor van Riemsdyk, který mete puk po hrazení ven z pásma.
     
    24:14
    Nicklas Bäckström přihrál příliš ostře na pravé hrazení a následně se ihned nacpal do pásma Caroliny, plyne z toho jediné – ofsajd.
     
    24:38
    Antti Raanta zametá kotouč nahozený na jeho klec do rohu hrací plochy. O chvilku později pálil od modré čáry Daniel Sprong, brankář Canes však jeho pokus chytá do lapačky.
     
    24:49
    Andrej Svečnikov ztrácí na pravém hrazení kotouč, který nechává za sebou a kupředu tak může vyrazit na druhou stranu Tom Wilson.
     
    24:56
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals zvyšují na 3:1! A nebo ne?! Kdepak, už to vidím z opakovaného záběru, tohle branka nebude. Daniel Sprong vystřelil z levého kruhu, jenže puk trefil jen břevno, od něj šel do tyče a následně šel kotouč ven, za brankovou čárou určitě nebyl. Videorozhodčí to potvrzuje. Branka neplatí.
     
    25:15
    Branka Capitals tedy neplatí, Brett Pesce nahazoval na druhé straně kotouč na klec Washingtonu, jenže jeho pokus na bránu soupeře neprošel. Carolina v druhém dějství za pět minut hry nevystřelila ani jednou!
     
    25:38
    Trevor van Riemsdyk rozehrává v obranném pásmu Capitals na pravý kruh, kde je Nick Jensen, který po pravé straně vysílá vpřed Garneta Hathawaye.
     
    26:06
    Jevgenij Kuzněcov si nebezpečně najel na vrchol kruhů a vyslal ostrý projektil, který musel Antti Raanta vytěsnit vyrážečkou do rohu hrací plochy.
     
    26:38
    Jaccob Slavin vyjel na vrchol levého kruhu a jeho ránu na zadní tyč chytá Ilja Samsonov do své lapačky a konečně jde v druhém dějství do akce.
     
    27:01
    Hurricanes se zdržují v útočném pásmu, jenže Teuvo Teräväinen je na zadním hrazení pod tlakem obránců Capitals.
     
    27:06
    Carolina právě vstřelila branku!
    Carolina srovnává na 2:2! Ethan Bear zachytil vyhození Washingtonu na modré čáře, posunul kotouč na levý kruh, kde se do puku opřel VINCENT TROCHECK, jenž ho ostrou ranou napálil do vzdálenější šibenice a vyrovnává tak stav utkání výstavní bombou na 2:2! Asistence: Ethan Bear.
    27:06 Vincent TROCHECK - 2:2
     
    27:37
    Kupředu se tlačil po levém hrazení Garnet Hathaway, jenž sice v rohu kluziště ztratil kotouč, jenže Hurricanes následně zahráli jen na icing.
     
    28:07
    Brendan Smith sbírá kotouč za vlastní klec a bekhendem jej dokázal poslat přes obrannou modrou, kde hraje Nino Niederreiter.
     
    28:27
    Alexandr Ovečkin se hnal kupředu a na levém kruhu chtěl udělat oblouk, jenže mu podjely brusle a ruský bohatýr padl na led.
     
    29:04
    Jordan Staal šťouchá do puku u pravého hrazení v pásmu Washingtonu a dostává ho za klec Capitals, kde může hrát Nino Niederreiter.
     
    29:07
    Washington si zahraje přesilovou hru. Nino Niederreiter je nakonec tím, kdo dostane dvě minuty za držení, ne Ian Cole, kterého označil sudí na ledě. Za mě ale nefauloval ani jeden z těchto hokejistů. Tak to je sranda, nakonec jde na trestnou Brendan Smith, který ale rozhodně také nefauloval. Být Rodem Brind'Amourem, zlobím se.
     
    29:38
    John Carlson vystřelil od modré čáry, Antti Raanta vyrazil kotouč před sebe, Anthony Mantha skákal do jeho brankoviště rybičku, kotouč za brankáře soupeře ale nedostal.
     
    30:16
    Antti Raanta vyjíždí za svou klec, aby zkusil kotouč vyhodit z obranného pásma, jenže to se mu nepovedlo.
     
    30:40
    Jevgenij Kuzněcov dostal pas na pravý kruh a tvrdě vystřelil od hrazení, Antti Raanta však měl přední tyč pokrytou a ránu zastavuje.
     
    31:08
    Carolina se znovu osvobozuje a nyní už je kompletní, špatné vyloučení Brendana Smithe tak po zásluze potrestáno nebylo.
     
    31:46
    Dmitrij Orlov se hnal ještě po levém křídle kupředu, jenže jeho akci zastavuje ofsajd Washingtonu. Elitní bek Capitals jde střídat.
     
    32:13
    Carolina se dostává kupředu po levém křídle, kde Brendan Smith šikovně prošťouchl kotouč, Andrej Svečnikov však pálil z vrcholu kruhu nepřesně.
     
    32:16
    Jesperi Kotkaniemi zakončoval akci Caroliny v předbrankovém prostoru, bekhendem zády ke kleci Capitals však trefil jen Samsonova.
     
    32:49
    Za vlastní klec musí spěchat Ethan Bear, jenž je pod značným tlakem soupeře, daří se mu ale vyhodit puk k Sebastianu Ahovi.
     
    33:16
    Trevor van Riemsdyk zakládá akci Capitals, sám se nakonec prožene po levém hrazení kupředu až do rohu kluziště a přihrává Ovečkinovi.
     
    33:38
    Brett Pesce zastavil kombinaci Washingtonu a obrací hru na druhou stranu, kde bude hrát Derek Stepan, jenž však hází puk jen na icing.
     
    34:05
    Buly před klecí Caroliny vyhráli hráči Capitals a Nick Jensen pálil z levé strany od modré čáry. Jeho pokus však našel jen lapačku Anttiho Raanty.
     
    34:37
    Carolina nedokázala vyvézt kotouč přes obrannou modrou čáru, kotouč prošel Martinu Nečasovi pod patko hole, hrát může Connor McMichael.
     
    34:57
    Anthony Mantha vystřelil z pravého kruhu, jenže jeho pokus trefil jen hrazení za svatyní Anttiho Raanty.
     
    35:12
    Hra se často kouskuje, nemá ve druhé třetině spád. Nyní se dostívají kupředu hokejisté Caroliny. Andrej Svečnikov pálil na vrcholu kruhů, jenže Ilju Samsonova trefil přímo do hrudníku.
     
    35:28
    Seth Jarvis se žene za pukem do rohu hrací plochy, Andrej Svečnikov ho zašlapuje u mantinelu, kde kotouč vyšťoural Nick Jensen.
     
    36:04
    Nic Dowd vyvezl kotouč z obranného pásma Capitals, jenže následně mu ho zase Brett Pesce zase vzal a stáhl se s ním za svou klec.
     
    36:28
    Trevor van Riemsdyk hraje ve velké formě, zase se sám prohnal po levém hrazení kupředu a bekhendem nahazoval puk před klec Canes. Tam však nebyl žádný jeho spoluhráč.
     
    36:47
    A nyní se celku z hlavního města Spojených Států Amerických nepodařilo založit akci a prudká kolmá přihrávka končí zakázaným uvolněním.
     
    37:16
    O kotouč se bojovalo u hrazení v třetině Washingtonu, který se zvládl osvobodit, Jaccob Slavin tak musí založit další akci Canes zpoza vlastní klece.
     
    37:48
    Kupředu mířil Jordan Staal po pravém hrazení, Martin Fehérváry ho však dobrým obranným zákrokem obral o puk.
     
    38:05
    Oba celky střídají, kotouč má za klecí Washingtonu na čepeli slovenský obránce Martin Fehérváry, jenž rozehrává na levé hrazení.
     
    38:32
    Jenže Garnetu Hathawayovi zase nevyšel krok a kotouč posílá jen na zakázané uvolnění, navíc ho Brendan Smith hitem přibyl na hrazení.
     
    39:03
    Martin Nečas se vrací pro puk do obranného pásma a bekhendem ho nahazuje za klec soupeře. Garnet Hathaway nyní rukou praštil Brendana Smithe v osobním souboji do obličeje rukou i holí, ale sudí to přehlédli.
     
    39:24
    Sebastian Aho střílel z pravého kruhu na zadní tyč, Ilja Samsonov dokázal jeho ránu zastavit betonem.
     
    39:48
    Carolina právě vstřelila branku!
    Carolina v závěru druhého dějství obrací zápas a jde opět do vedení! Kotouč se dostal na levý kruh, kde ho bekhendem přihrál do předbrankového prostoru Jordan Staal. Ilja Samsonov si příliš brzy lehl na led, SETH JARVIS toho i z bezprostřední blízkosti dokázal využít. Svou ránu moc nezvedl, ta ale škrtla o beton gólmana Capitals a přece jen spadla do sítě Washingtonu, díky čemuž se Canes ujímají těsného vedení 3:2 krátce před druhou sirénou! Asistence: Jordan Staal, Andrej Svečnikov.
    39:48 Seth JARVIS - 3:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Duel Caroliny s Washingtonem se v druhém dějství nijak zásadně nezměnil. Capitals častěji střílí a jsou snad i více na puku, jenže Hurikány zase lépe brání a mezi tyčemi mají Anttiho Raantu, který předvedl už několik dobrých zákroků. Na druhé straně Ilja Samsonov inkasoval třikrát z pouhých dvanácti střel. To je úspěšnost zákroků 75 %. Na každý pád dávali v druhé třetině góly jen svěřenci Roda Brind'Amoura. V 28. minutě srovnal na 2:2 pěknou bombou Vincent Trocheck a 12 sekund před druhou sirénou překlopil duel na stranu domácích pokusem z bezprostřední blízkosti Seth Jarvis, jenž se dnes trefil už podruhé, díky čemuž budou mít hokejisté Caroliny na startu třetí části hry nejtěsnější náskok.
     
    Střely na bránu v 2. třetině (celkem)

    Carolina Hurricanes – 6 (12)
    Washington Capitals – 8 (22)
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 2:09.
     
    Hokejisté už se zvolna vrací na ledovou plochu, třetí třetina začne za chvilku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Úvodní buly třetí třetiny vyhráli hokejisté Caroliny, kteří ihned poslali touš za klec soupeře, kde ho ale sebral Nick Jensen.
     
    40:34
    Buly před klecí Canes dopadlo lépe pro Carolinu, jenže Seth Jarvis podklouzl v rohu kluziště, kotouč mu vzal Jevgenij Kuzněcov, kterého Brendan Smith přišpendlil na mantinel, což přijel mstít Alexandr Ovečkin. Jevgenij Kuzněcov zatím klečí v rohu kluziště. Problém je, že Kuzněcov si při pádu dal hlavou o hrazení, hit od Smithe nijak proti pravidlům nebyl. Kuzněcov se ale sbírá pomalu, přece jen dostal pořádnou ránu do hlavy.
     
    40:34
    Jevgenij Kuzněcov odjíždí na střídačku po svých a ještě se hned slovně pouští do rozhodčích. Nemyslím si, že by mu bylo něco závažného, když může nadávat.
     
    40:49
    Buly ve středu kluziště dopadlo lépe pro Washington, John Carlson zpracoval puk na půlící čáře a nastřelil ho za klec Caroliny.
     
    41:05
    Další ostrý střet v rohu kluziště, kde Sebastian Aho naremploval na hrazení Johna Carlsona, následně s pukem vyjel od zadního hrazení před bránu, k zakončení se ale nedostal.
     
    41:22
    To Anthony Mantha na druhé straně šel přímočaře na věc a z pravého kruhu ostře vypálil. Antti Raanta chytá jeho pokus do náruče.
     
    41:49
    Ale zase se hrozně moc přerušuje a hra nemá žádný spád, Daniel Sprong pálil krátce po buly z pravé strany, jenže puk z jeho čepele šel jen do hrazení za klecí soupeře.
     
    41:58
    Tohle bylo naprosto mimo hru! Garnet Hathaway naprosto mimo puk najel do Dereka Stepana, který předtím čistým hitem najel do Trevora van Riemsdyka, kterého poslal na vlastní střídačku trochu předčasně. Garnet Hathaway dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Přesilovka Canes.
     
    42:27
    Andrej Svečnikov vypálil z pravého kruhu na přední tyč, nevím, zda šel jeho pokus mezi tyče, Ilja Samsonov však jeho pokus opět chytá.
     
    42:43
    Buly před klecí Capitals vyhráli Canes, jenže Jaccob Slavin trefil jen Sebastiana Aha před sebou, čehož Washington využil a vyhodil puk.
     
    43:14
    Carolina musí začít s další akcí u své klece, Teuvo Teräväinen si přikopl kotouč na levém hrazení a dostal se k ráně z kruhu, Ilja Samsonov ji betonem vykopl do rohu hrací plochy.
     
    43:44
    Nyní dostal Martin Nečas přihrávku na levý kruh a pálil z nápřahu, Ilja Samsonov se ale stihl přesunout a ránu na hrudi ztlumil.
     
    44:06
    Martin Nečas zkusil další ránu z vrcholu levého kruhu, jenže tou napálil jen Garneta Hathawaye, který pokus zblokoval.
     
    44:18
    Capitals jsou kompletní a Alexandr Ovečkin vyrazil kupředu netradičně po pravé straně. Jeho ránu však chytá Antti Raanta.
     
    45:05
    Anthony Mantha vyhodil kotouč přes obrannou modrou Capitals, kde už na puk číhal Mike Vecchione, jenž postupuje kupředu.
     
    45:27
    John Carlson se dostal ke střele z levého kruhu, tu však likviduje Antti Raanta svojí pohotovou lapačkou. V další akci vychytal gólman Hurricanes pokus Connora McMichaela z bezprostřední blízkosti.
     
    45:48
    John Carlson protlačil kotouč o pár metrů kupředu, jenže tam už ho sebral Brendan Smith a obrací hru na klec Capitals.
     
    46:05
    Washington nahazuje puk za klec Caroliny a jde střídat. O rozehrávku Hurricanes se postará opět Brendan Smith.
     
    46:32
    Dmitrij Orlov bude rozehrávat od vlastní svatyně. Kotouč posílá na levou stranu, kde pálil z kruhu Tom Wilson. Antti Raanta vyráží jeho pokus svým ramenem.
     
    47:04
    Steven Lorentz vyhazuje kotouč přes obrannou modrou Hurricanes, následně jde kupředu po levém hrazení Jesperi Kotkaniemi.
     
    47:26
    Alexandr Ovečkin nahazuje z pravého hrazení kotouč za klec Caroliny, jenže tam je první Jordan Staal, jenž se bekhendem postaral o vyhození.
     
    48:05
    Brendan Smith je tím, kdo definitivně poslal kotouč ven z třetiny Canes, nahození Andreje Svečnikova, kterému to dnes opravdu nejde, pohodlně chytá Ilja Samsonov.
     
    48:28
    Jesper Fast zamakal při jízdě zpět a zvládl ještě hodit kotouč za bránu Washingtonu odkud musí rozehrát Justin Schultz.
     
    48:49
    A Ilja Samsonov musí opět za svou klec, aby připravil puk svým obráncům k rozehrávce, které se hodlá tentokrát ujmout Nick Jensen.
     
    49:18
    Brady Skjei se nechal na levém hrazení prohodit Johnem Carlsonem. Nakonec zvládl zastavit alespoň beka Capitals.
     
    49:50
    Washington se usadil v pásmu Caroliny, Tom Wilson nahodil kotouč z pravé strany na zadní hrazení. Od něj se puk odrazil do brankoviště Caroliny, kde ho Antti Raanta přikryl lapačkou.
     
    50:08
    Jevgenij Kuzněcov a Alexandr Ovečkin se snažili zakombinovat v rohu hrací plochy, jenže jim kotouč sebral Brett Pesce.
     
    50:38
    Carolina získala kotouč na vhazování ve středovém kruhu a Sebastian Aho už spěchá za nahozeným pukem za klec Capitals.
     
    51:04
    Tři na dva jdou nyní hokejisté Caroliny, Sebastian Aho přenechal za sebe na Teuva Teräväinena, který pálil z pravé strany na klec Capitals, Ilja Samsonov zasáhl betonem.
     
    51:16
    Na druhé straně se po pravém křídle prohnal kupředu Daniel Sprong a jeho razantní projektil z kruhu vytlačil Antti Raanta ramenem do ochranné sítě za svou klecí.
     
    51:49
    Jordan Staal se snažil na ose hřiště přihrát kupředu, jenže jeho pas zachytil pouze Justin Schultz, který se s pukem schová za svou klec.
     
    52:08
    Andrej Svečnikov ztrácí puk v rohu útočného pásma a znovu potvrzuje svou dnešní herní mizérii. Kupředu může jít na druhé straně Connor McMichael.
     
    52:37
    Seth Jarvis nyní vyhodil kotouč přes všechny čáry, takže se píská zakázané uvolnění Caroliny Hurricanes. Buly před Raantou.
     
    53:06
    Ian Cole dostal v rohu kluziště trochu hřbetem ruky od Alexandra Ovečkina, ale je schopen vstát a pokračovat ve hře.
     
    53:37
    Tom Wilson vystřelil přízemní projektil od modré čáry, jenže Antti Raanta byl se svým betonem připraven a vykopl kotouč do rohu hrací plochy.
     
    54:01
    Daniel Sprong nyní pálil od modré čáry, do jeho pokusu vložil hůl Brett Pesce, jenž ránu srazil do ochranné sítě.
     
    54:28
    Sebastian Aho ztrácí kotouč na útočné modré a protiútok tak může zahájit rozehrávkou Nicklas Bäckström.
     
    54:50
    Connor McMichael se dostal ke kotouči na levém kruhu a ihned vyslal přízemní projektil na klec Hurricanes, Antti Raanta opět připraven.
     
    54:52
    Sudí dávají Capitals další příležitost ke srovnání skóre, když vylučují Vincenta Trochecka na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    54:56
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington využívá přesilovku po 4 sekundách a srovnává na 3:3! Ihned po buly se ke střele z vrcholu levého kruhu dostal ALEXANDR OVEČKIN, jenž propálil Anttiho Raantu přízemní ranou mezi betony. Začínáme tak zase od začátku, stav je 3:3. Asistence: Nicklas Bäckström.
    54:56 Alexandr OVEČKIN - 3:3
     
    55:27
    Buly ve středním pásmu vyhrál Vincent Trocheck, který získal kotouč pro Canes, jenže Garnet Hathaway je hodně neodbytný při napadání za klecí Canes.
     
    55:48
    Ilja Samsonov se dnes většinu zápasu těžce nudí. I proto rád zakryje lapačkou kotouč nahozený na jeho klec ze středního pásma.
     
    56:15
    Dmitrij Orlov se v rohu kluziště zbavil šikovnou otočkou napadajícího soupeře, přejel s pukem celé kluziště a střílel z pravého kruhu, Raanta střežil první tyč pečlivě.
     
    56:38
    Jevgenij Kuzněcov se nyní chce prokličkoval snad celým pásmem Washingtonu a z vrcholu kruhů pálil, Antti Raanta však předvedl skvělý zákrok, když si i přes clonu kotouč našel a chytil jej do lapačky.
     
    57:04
    John Carlson zastavuje kombinaci Caroliny a otáčí hru na druhou stranu, tam však přihrával na pravý kruh nepřesně.
     
    57:38
    Brady Skjei má kotouč za vlastní klecí a čeká, až se mu uvolní spoluhráči pro přihrávku, nyní se nabízí Seth Jarvis.
     
    58:15
    Vincent Trocheck nahazuje bekhendem kotouč za klec Washingtonu, jenže tam žádný další hokejista Caroliny není.
     
    58:41
    Steven Lorentz sebral kotouč Tomu Wilsonovi a bekhendem pálil z vrcholu kruhů na klec Washingtonu. Tu však netrefil.
     
    59:06
    Alexandr Ovečkin nahazoval puk do předbrankového prostoru na Toma Wilsona, jenže ten hrál vysokou holí, hrát mohou hokejisté Canes.
     
    59:38
    Sebastian Aho přihrával od zadního hrazení do předbrankového prostoru, tam však Nino Niederreiter jeho pas nezpracoval.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Washingtonu se podařilo v třetí třetině zásluhou přesilovkového zásahu Alexandra Ovečkina srovnat na 3:3, takže za malou chvilku uvidíme prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:18
    Hraje se samozřejmě ve třech hráčích na obou stranách. Kotouč jako první získali hokejisté Washingtonu, John Carlson se stáhne s pukem za vlastní klec a chvilku počká.
     
    60:38
    Kupředu jde nyní Jordan Staal, jenž předtím dal v rohu kluziště rukama do obličeje Carlsonovi, sudí to však netrestali.
     
    61:01
    Anthony Mantha dostal nabito na vrchol pravého kruhu a tvrdě vypálil na zadní tyč, Antti Raanta předvedl skvělý zákrok a chytá ránu do lapačky!
     
    61:27
    Jevgenij Kuzněcov se už málem dostal do úniku, jenže Sebastian Aho se mu skokem vrhl pod nohy a čistě mu kotouč vypíchl.
     
    62:04
    Anthony Mantha se protáhl z pravé strany před klec Caroliny, jenže Antti Raanta vyráží i jeho pokus z bezprostřední blízkosti.
     
    62:37
    Nicklas Bäckström zaváží kotouč do útočného pásma Washingtonu, kde ho předává na aktivního obránce Dmitrije Orlova.
     
    63:21
    Vyloučen je Seth Jarvis, který před vlastní bránou stáhl k zemi parádně bruslícího Dmitrije Orlova a dostává dvě trestné minuty.
     
    63:21
    Capitals si samozřejmě berou oddechový čas a kreslí, jak sehrají přesilovku čtyři na tři, která je výhodnější než klasická.
     
    63:48
    Capitals postavili klasický přesilovkový vzorec a Alexandr Ovečkin si dvakrát prohodil pozici s Johnem Carlsonem.
     
    64:15
    Nicklas Bäckström zkusil ránu z vrcholu kruhů, jenže tu mu zblokoval Jaccob Slavin, jenž vyhazuje přes obrannou modrou.
     
    64:37
    Alexandr Ovečkin se dostal ke své střele z levého kruhu, jenže Ian Cole mu padl do rány a jeho pokus zablokoval.
     
    64:40
    Jevgenij Kuzněcov padl před klecí Caroliny na led a vztekle potom sekl do Iana Cola, za což dostává oprávněně dvě trstné minuty. Čeká nás ještě 20 sekund hry tři na tři.
     
    64:40
    Také Carolina si nyní bere oddechový čas a kreslí, jak sehraje finální situaci před klecí Washingtonu Capitals.
     
    64:50
    Jenže buly vyhráli hokejisté Washingtonu a Dmitrij Orlov vystartoval po levém hrazení kupředu. Jeho přízemní pokus však Antti Raanta chytá.
     
    64:56
    Vincent Trocheck uspěl na buly před svou klecí a Jaccob Slavin zaveze puk za svou klec.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani prodloužení nerozhodlo, uvidíme tedy nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jako první pojedou hráči Caroliny. Vincent Trocheck jel z levé strany před klec soupeře, bekhendový blafák ale nevyšel.
    Vincent TROCHECK
     
    1. série
    0:0
    Jevgenij Kuzněcov si taky najel ze strany a tvrdou ranou z mezikruží orazítkoval tyč na vyrážečce Raanty!
    Jevgenij KUZNĚCOV
     
    2. série
    0:0
    Andrej Svečnikov zakončuje svůj nepovedený den ranou do betonu Samsonova.
    Andrej SVEČNIKOV
     
    2. série
    0:0
    Nicklas Bäckström si najel doprava, sjel na osu hřiště, zamíchal s pukem, ale pod Raantou ho do sítě nedostal, ten měl beton na ledě včas.
    Nicklas BÄCKSTRÖM
     
    3. série
    0:0
    Seth Jarvis jel osou hřiště, jenže jeho rána z bezprostřední blízkosti šla přímo do lapačky Samsonova.
    Seth JARVIS
     
    3. série
    0:1
    Alexandr Ovečkin jel osou hřiště ke kleci Caroliny a bekhendovým blafákem rozhoduje tento duel! Jeho pěkná bekhendová klička přešla ve střelu, která cinkla o tyčku za vyrážečkou Raanty a od ní šel puk do sítě. Washington vítězí!
    Alexandr OVEČKIN
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Washington Capitals.
    Autorem vítězné branky je ALEXANDR OVEČKIN.
     
    Konec zápasu.
     
    Duel mezi Carolinou a Washingtonem tak rozhodují až nájezdy. Viděli jsme pěkný zápas. Canes šli do vedení, Capitals zápas otočili, v druhém dějství ho zase překlopili na svou stranu Hurikány. Jenže ve třetí třetině srovnal gólem z přesilovky Alexandr Ovečkin a když už se nerozhodlo v prodloužení, vzal ruský bohatýr zodpovědnost na svá bedra také v nájezdech. Proměnil, duel rozhodl a získal pro celek z hlavního města USA dva důležité body.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na bránu: 20 – 40
    Zblokované střely: 10 – 7
    Využití přesilovek: 0/2 – 1/3
    Vhazování: 54 % – 46 %
    Hity: 31 – 26
     
    Československá stopa v utkání

    Vítek Vaněček (WSH) – na lavičce, do utkání nezasáhl
    Martin Fehérváry (WSH) – 0+0, účast +2, 3 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě 24:02
    Martin Nečas (CAR) – 0+0, účast -1, 1 střela na bránu, 0 TM, čas na ledě 12:40
     
    Kdo se postavil do brankoviště

    Antti Raanta (CAR) – 37 zákroků, 3 OG, úspěšnost zákroků 92,5 %, čas na ledě: 64:57
    Ilja Samsonov (WSH) – 17 zákroků, 3 OG, úspěšnost zákroků 85,0 %, čas na ledě 65:00
     
    3 hvězdy utkání

    1. Seth Jarvis (CAR) – 2+0
    2. Alexandr Ovečkin (WSH) – 1+0
    3. Ilja Samsonov (WSH) – 17 zákroků, 3 OG, úspěšnost zákroků 85,0 %, čas na ledě 65:00

    Být vyhlášen coby hvězda utkání s úspěšností zákroků 85,0 %, to jsem si myslel, že může být jen Rus v Rusku... očividně se mýlím.
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 680 diváků.
     
    Ode mne je to už pro dnešek vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (03:27:50)

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 6. Jarvis (Lorentz), 28. Trocheck (Bear), 40. Jarvis (J. Staal, A. Svečnikov) – 8. Kuzněcov, 11. Carlson (McMichael, Hathaway), 55. Ovečkin (Bäckström), rozh. náj. Ovečkin

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Vincent Trocheck (CAR)
    0:0   Jevgenij Kuzněcov (WSH)
    2. série:
    0:0   Andrej Svečnikov (CAR)
    0:0   Nicklas Bäckström (WSH)
    3. série:
    0:0   Seth Jarvis (CAR)
    0:1   Alexandr Ovečkin (WSH)


    Carolina Hurricanes: Raanta (F. Andersen) – Bear, Slavin (A), Pesce, Skjei, Brendan Smith, Cole – T. Teräväinen, Aho (A), A. Svečnikov – M. Nečas, Trocheck, Jarvis – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – Stepan, Kotkaniemi, Lorentz.
    Trenér: Rod Brind'Amour.

    Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, T. van Riemsdyk – Sheary, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Bäckström (A), Mantha, T. Wilson – McMichael, Sprong, Hathaway – N. Dowd, Jonsson Fjällby, Vecchione.
    Trenér: Peter Laviolette.

    Rozhodčí: Walsh, Halkidis – Pancich, Apperson.

    Diváci: 18 680
    bahis siteleri