Ottawa – Philadelphia 3:1 (kon.) | Carolina – Washington 3:4 (0:1 po s.n.) | Winnipeg – Boston 2:4 (kon.)
Calgary – Buffalo 0:1 (po pr.) | Anaheim – Florida 0:3 (kon.) | San Jose – Colorado 3:5 (kon.)
Minnesota – Chicago 3:1 (kon.) | NY Islanders – Dallas 4:2 (kon.) | Edmonton – New Jersey 6:3 (kon.)
Vegas – Los Angeles 5:1 (kon.) | Arizona – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Columbus – St. Louis 5:4 (kon.)
po s.n. (0:1)
Carolina Hurricanes
3:4 (1:2, 2:0, 0:1 - 0:0)
Washington Capitals
Sobota 19.03.2022, 00:10 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Washington Capitals.
    Autorem vítězné branky je ALEXANDR OVEČKIN.
    54:56 Alexandr OVEČKIN - 3:3
     
    54:56
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington využívá přesilovku po 4 sekundách a srovnává na 3:3! Ihned po buly se ke střele z vrcholu levého kruhu dostal ALEXANDR OVEČKIN, jenž propálil Anttiho Raantu přízemní ranou mezi betony. Začínáme tak zase od začátku, stav je 3:3. Asistence: Nicklas Bäckström.
    39:48 Seth JARVIS - 3:2
     
    39:48
    Carolina právě vstřelila branku!
    Carolina v závěru druhého dějství obrací zápas a jde opět do vedení! Kotouč se dostal na levý kruh, kde ho bekhendem přihrál do předbrankového prostoru Jordan Staal. Ilja Samsonov si příliš brzy lehl na led, SETH JARVIS toho i z bezprostřední blízkosti dokázal využít. Svou ránu moc nezvedl, ta ale škrtla o beton gólmana Capitals a přece jen spadla do sítě Washingtonu, díky čemuž se Canes ujímají těsného vedení 3:2 krátce před druhou sirénou! Asistence: Jordan Staal, Andrej Svečnikov.
    27:06 Vincent TROCHECK - 2:2
     
    27:06
    Carolina právě vstřelila branku!
    Carolina srovnává na 2:2! Ethan Bear zachytil vyhození Washingtonu na modré čáře, posunul kotouč na levý kruh, kde se do puku opřel VINCENT TROCHECK, jenž ho ostrou ranou napálil do vzdálenější šibenice a vyrovnává tak stav utkání výstavní bombou na 2:2! Asistence: Ethan Bear.
    10:45 John CARLSON - 1:2
     
    10:45
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington otáčí skóre! JOHN CARLSON dostal přihrávku na pravý kruh od McMichaela z rohu kluziště a tvrdou ranou ho poslal na zadní tyč, Anttimu Raantovi se puk trochu svezl po hokejce, nebo se odrazil od betonu, na každý pád dostává brankář Caroliny druhý gól, který jde trochu i na jeho vrub a Capitals díky tomu poprvé vedou – 2:1! Asistence: Connor McMichael, Garnet Hathaway.
    07:32 Jevgenij KUZNĚCOV - 1:1
     
    07:32
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals srovnávají na 1:1! JEVGENIJ KUZNĚCOV si sebral kotouč v rohu kluziště, popojel trochu výš a propálil Raantu na přední tyči z neskutečně ostrého úhlu! Tohle byla doslova úžasná rána, která trefila přesně bližší horní vikýř svatyně Hurricanes! Faul Nina Niederreitera na Ovečkina tak trestán nebude. Na každý pád je srovnáno na 1:1 a začínáme od začátku. Bez asistence.
    05:17 Seth JARVIS - 1:0
     
    05:17
    Carolina právě vstřelila branku!
    Carolina jde na startu utkání do vedení hned druhou střelou! SETH JARVIS sjel s pukem z levého křídla na osu hřiště a ostrou ranou k bližší tyči překonal Samsonova, jenž se za pukem stihl jen ohlédnout, vyrážečku použít nestihl. Hurricanes vedou 1:0! Asistence: Steven Lorentz.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 6. Jarvis (Lorentz), 28. Trocheck (Bear), 40. Jarvis (J. Staal, A. Svečnikov) – 8. Kuzněcov, 11. Carlson (McMichael, Hathaway), 55. Ovečkin (Bäckström), rozh. náj. Ovečkin

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Vincent Trocheck (CAR)
    0:0   Jevgenij Kuzněcov (WSH)
    2. série:
    0:0   Andrej Svečnikov (CAR)
    0:0   Nicklas Bäckström (WSH)
    3. série:
    0:0   Seth Jarvis (CAR)
    0:1   Alexandr Ovečkin (WSH)


    Carolina Hurricanes: Raanta (F. Andersen) – Bear, Slavin (A), Pesce, Skjei, Brendan Smith, Cole – T. Teräväinen, Aho (A), A. Svečnikov – M. Nečas, Trocheck, Jarvis – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – Stepan, Kotkaniemi, Lorentz.
    Trenér: Rod Brind'Amour.

    Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, T. van Riemsdyk – Sheary, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Bäckström (A), Mantha, T. Wilson – McMichael, Sprong, Hathaway – N. Dowd, Jonsson Fjällby, Vecchione.
    Trenér: Peter Laviolette.

    Rozhodčí: Walsh, Halkidis – Pancich, Apperson.

    Diváci: 18 680
    bahis siteleri