Ottawa – Philadelphia 3:1 (kon.) | Carolina – Washington 3:4 (0:1 po s.n.) | Winnipeg – Boston 2:4 (kon.)
Calgary – Buffalo 0:1 (po pr.) | Anaheim – Florida 0:3 (kon.) | San Jose – Colorado 3:5 (kon.)
Minnesota – Chicago 3:1 (kon.) | NY Islanders – Dallas 4:2 (kon.) | Edmonton – New Jersey 6:3 (kon.)
Vegas – Los Angeles 5:1 (kon.) | Arizona – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Columbus – St. Louis 5:4 (kon.)
po s.n. (0:1)
Carolina Hurricanes
3:4 (1:2, 2:0, 0:1 - 0:0)
Washington Capitals
Sobota 19.03.2022, 00:10 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Washington Capitals.
    Autorem vítězné branky je ALEXANDR OVEČKIN.
     
    64:40
    Také Carolina si nyní bere oddechový čas a kreslí, jak sehraje finální situaci před klecí Washingtonu Capitals.
     
    64:40
    Jevgenij Kuzněcov padl před klecí Caroliny na led a vztekle potom sekl do Iana Cola, za což dostává oprávněně dvě trstné minuty. Čeká nás ještě 20 sekund hry tři na tři.
     
    63:21
    Capitals si samozřejmě berou oddechový čas a kreslí, jak sehrají přesilovku čtyři na tři, která je výhodnější než klasická.
     
    63:21
    Vyloučen je Seth Jarvis, který před vlastní bránou stáhl k zemi parádně bruslícího Dmitrije Orlova a dostává dvě trestné minuty.
     
    61:01
    Anthony Mantha dostal nabito na vrchol pravého kruhu a tvrdě vypálil na zadní tyč, Antti Raanta předvedl skvělý zákrok a chytá ránu do lapačky!
     
    56:38
    Jevgenij Kuzněcov se nyní chce prokličkoval snad celým pásmem Washingtonu a z vrcholu kruhů pálil, Antti Raanta však předvedl skvělý zákrok, když si i přes clonu kotouč našel a chytil jej do lapačky.
    54:56 Alexandr OVEČKIN - 3:3
     
    54:56
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington využívá přesilovku po 4 sekundách a srovnává na 3:3! Ihned po buly se ke střele z vrcholu levého kruhu dostal ALEXANDR OVEČKIN, jenž propálil Anttiho Raantu přízemní ranou mezi betony. Začínáme tak zase od začátku, stav je 3:3. Asistence: Nicklas Bäckström.
     
    54:52
    Sudí dávají Capitals další příležitost ke srovnání skóre, když vylučují Vincenta Trochecka na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    51:16
    Na druhé straně se po pravém křídle prohnal kupředu Daniel Sprong a jeho razantní projektil z kruhu vytlačil Antti Raanta ramenem do ochranné sítě za svou klecí.
     
    46:32
    Dmitrij Orlov bude rozehrávat od vlastní svatyně. Kotouč posílá na levou stranu, kde pálil z kruhu Tom Wilson. Antti Raanta vyráží jeho pokus svým ramenem.
     
    43:44
    Nyní dostal Martin Nečas přihrávku na levý kruh a pálil z nápřahu, Ilja Samsonov se ale stihl přesunout a ránu na hrudi ztlumil.
     
    41:58
    Tohle bylo naprosto mimo hru! Garnet Hathaway naprosto mimo puk najel do Dereka Stepana, který předtím čistým hitem najel do Trevora van Riemsdyka, kterého poslal na vlastní střídačku trochu předčasně. Garnet Hathaway dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Přesilovka Canes.
     
    41:22
    To Anthony Mantha na druhé straně šel přímočaře na věc a z pravého kruhu ostře vypálil. Antti Raanta chytá jeho pokus do náruče.
    39:48 Seth JARVIS - 3:2
     
    39:48
    Carolina právě vstřelila branku!
    Carolina v závěru druhého dějství obrací zápas a jde opět do vedení! Kotouč se dostal na levý kruh, kde ho bekhendem přihrál do předbrankového prostoru Jordan Staal. Ilja Samsonov si příliš brzy lehl na led, SETH JARVIS toho i z bezprostřední blízkosti dokázal využít. Svou ránu moc nezvedl, ta ale škrtla o beton gólmana Capitals a přece jen spadla do sítě Washingtonu, díky čemuž se Canes ujímají těsného vedení 3:2 krátce před druhou sirénou! Asistence: Jordan Staal, Andrej Svečnikov.
     
    30:40
    Jevgenij Kuzněcov dostal pas na pravý kruh a tvrdě vystřelil od hrazení, Antti Raanta však měl přední tyč pokrytou a ránu zastavuje.
     
    29:38
    John Carlson vystřelil od modré čáry, Antti Raanta vyrazil kotouč před sebe, Anthony Mantha skákal do jeho brankoviště rybičku, kotouč za brankáře soupeře ale nedostal.
     
    29:07
    Washington si zahraje přesilovou hru. Nino Niederreiter je nakonec tím, kdo dostane dvě minuty za držení, ne Ian Cole, kterého označil sudí na ledě. Za mě ale nefauloval ani jeden z těchto hokejistů. Tak to je sranda, nakonec jde na trestnou Brendan Smith, který ale rozhodně také nefauloval. Být Rodem Brind'Amourem, zlobím se.
    27:06 Vincent TROCHECK - 2:2
     
    27:06
    Carolina právě vstřelila branku!
    Carolina srovnává na 2:2! Ethan Bear zachytil vyhození Washingtonu na modré čáře, posunul kotouč na levý kruh, kde se do puku opřel VINCENT TROCHECK, jenž ho ostrou ranou napálil do vzdálenější šibenice a vyrovnává tak stav utkání výstavní bombou na 2:2! Asistence: Ethan Bear.
     
    26:06
    Jevgenij Kuzněcov si nebezpečně najel na vrchol kruhů a vyslal ostrý projektil, který musel Antti Raanta vytěsnit vyrážečkou do rohu hrací plochy.
     
    24:56
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals zvyšují na 3:1! A nebo ne?! Kdepak, už to vidím z opakovaného záběru, tohle branka nebude. Daniel Sprong vystřelil z levého kruhu, jenže puk trefil jen břevno, od něj šel do tyče a následně šel kotouč ven, za brankovou čárou určitě nebyl. Videorozhodčí to potvrzuje. Branka neplatí.
     
    22:37
    Martin Fehérváry vystřelil z osy hřiště od modré čáry, Antti Raanta si však poradil s jeho nahozením i dorážkou Connora McMichaela.
     
    19:58
    Connor McMichael ještě v závěru prvního dějství dostává dvě trestné minuty za vysokou hůl, kterou trefil do hlavy Jaccoba Slavina.
     
    19:50
    A na druhé straně šli Martin Nečas a Vincent Trocheck do situace dva na jednoho. První jmenovaný dobře přihrál, druhý však napálil jen Samsonova, jenž si připsal dobrý zákrok.
     
    19:20
    Alexandr Ovečkin šel do situace tři na jednoho s dvěma spoluhráči, jenže nedal přesnou přihrávku, tu zblokoval Vincent Trocheck!
     
    17:55
    Znovu uvidíme hru ve čtyřech hokejistech na obou stranách. Jordan Staal dostává dvě minuty za držení hole, Anthony Mantha dvě za hrubost.
     
    13:50
    A ze všeho nakonec rezonuje faul, Nino Niederreiter dostává dvě trestné minuty za sekání. Peter Laviolette ještě vyběhl až k hrazení a něco křičel na soupeře. Na každý pád mají vyloučeného i Capitals. Connor McMichael dostává dvě minuty za hrubost, budeme sledovat hru ve čtyřech.
    10:45 John CARLSON - 1:2
     
    10:45
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington otáčí skóre! JOHN CARLSON dostal přihrávku na pravý kruh od McMichaela z rohu kluziště a tvrdou ranou ho poslal na zadní tyč, Anttimu Raantovi se puk trochu svezl po hokejce, nebo se odrazil od betonu, na každý pád dostává brankář Caroliny druhý gól, který jde trochu i na jeho vrub a Capitals díky tomu poprvé vedou – 2:1! Asistence: Connor McMichael, Garnet Hathaway.
     
    08:06
    A Capitals se opět usazují v pásmu Caroliny, tam však dobře zapracoval Sebastian Aho, jenž se po levém křídle prohnal kupředu a Ilja Samsonov musel vyrážet jeho zakončení z levého kruhu po ne úplně dobrém přesunu!
    07:32 Jevgenij KUZNĚCOV - 1:1
     
    07:32
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals srovnávají na 1:1! JEVGENIJ KUZNĚCOV si sebral kotouč v rohu kluziště, popojel trochu výš a propálil Raantu na přední tyči z neskutečně ostrého úhlu! Tohle byla doslova úžasná rána, která trefila přesně bližší horní vikýř svatyně Hurricanes! Faul Nina Niederreitera na Ovečkina tak trestán nebude. Na každý pád je srovnáno na 1:1 a začínáme od začátku. Bez asistence.
    05:17 Seth JARVIS - 1:0
     
    05:17
    Carolina právě vstřelila branku!
    Carolina jde na startu utkání do vedení hned druhou střelou! SETH JARVIS sjel s pukem z levého křídla na osu hřiště a ostrou ranou k bližší tyči překonal Samsonova, jenž se za pukem stihl jen ohlédnout, vyrážečku použít nestihl. Hurricanes vedou 1:0! Asistence: Steven Lorentz.
     
    05:04
    Capitals vyváží kotouč po pravé straně kupředu, skvělou práci s holí předvedl Vecchione, jenž z prostoru na ose hřiště pálil nebezpečně bekhendem, Antti Raanta zapisuje skvělý zákrok proti jeho ráně z mezikruží!
     
    01:12
    Jordan Staal vyhrál buly, Ilja Samsonov se chybně vydal za svou svatyni a Nino Niederreiter měl po chvilce na levém kruhu před sebou prázdnou klec Capitals, kterou trestuhodně minul.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 6. Jarvis (Lorentz), 28. Trocheck (Bear), 40. Jarvis (J. Staal, A. Svečnikov) – 8. Kuzněcov, 11. Carlson (McMichael, Hathaway), 55. Ovečkin (Bäckström), rozh. náj. Ovečkin

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Vincent Trocheck (CAR)
    0:0   Jevgenij Kuzněcov (WSH)
    2. série:
    0:0   Andrej Svečnikov (CAR)
    0:0   Nicklas Bäckström (WSH)
    3. série:
    0:0   Seth Jarvis (CAR)
    0:1   Alexandr Ovečkin (WSH)


    Carolina Hurricanes: Raanta (F. Andersen) – Bear, Slavin (A), Pesce, Skjei, Brendan Smith, Cole – T. Teräväinen, Aho (A), A. Svečnikov – M. Nečas, Trocheck, Jarvis – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – Stepan, Kotkaniemi, Lorentz.
    Trenér: Rod Brind'Amour.

    Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, T. van Riemsdyk – Sheary, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Bäckström (A), Mantha, T. Wilson – McMichael, Sprong, Hathaway – N. Dowd, Jonsson Fjällby, Vecchione.
    Trenér: Peter Laviolette.

    Rozhodčí: Walsh, Halkidis – Pancich, Apperson.

    Diváci: 18 680
    bahis siteleri