Buffalo – Nashville 4:3 (kon.) | Tampa – Chicago 5:2 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 0:3 (kon.)
Detroit – Ottawa 2:5 (kon.) | Edmonton – St. Louis 6:5 (po pr.) | Seattle – Vegas 2:5 (kon.)
Arizona – Anaheim 0:5 (kon.) | New Jersey – Florida 6:7 (po pr.) | Colorado – Pittsburgh 3:2 (kon.)
po prodl.
New Jersey Devils
6:7 (2:1, 4:1, 0:4 - 0:1)
Florida Panthers
Sobota 02.04.2022, 18:30 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Florida prožívá fantastickou sezónu a v sobotu večer bude usilovat o třetí výhru v řadě. Panthers vedou Atlantickou divizi a celou Východní konferenci, takže domácí Devils nečeká vůbec nic snadného. Obzvlášť, když naposledy utrpěli obrovský debakl od Bostonu.
     
    New Jersey Devils

    Devils už sice několikátou sezónu marně usilují o účast v playoff a naposledy utrpěli debakl 8:1 v Bostonu, ale také lze najít pozitiva, od kterých se Devils mohou v zápase s Floridou odrazit. New Jersey doma prohrálo během posledních sedmi zápasů pouze jednou a proti Panthers bude usilovat o čtvrtou domácí výhru v řadě.
     
    Florida Panthers

    Panthers z venku pravidelně vozí body. Z posledních patnácti venkovních utkání prohráli jen pětkrát. Florida naposledy prohrála v Torontu a z posledních šesti zápasů pětkrát vyhrála, což o něčem svědčí. Hosty táhne především Jonathan Huberdeau, který je s 94 body třetím nejproduktivnějším hráčem letošní sezóny.
     
    Úvodní sestavy:

    New Jersey Devils: A. Hammond (Daws) – D. Hamilton, Siegenthaler, Severson (A), Graves, P. K. Subban, Ty Smith – Mercer, J. Hughes (A), Šarangovič – Bratt, N. Hischier (C), Tatar – Kuokkanen, J. Boqvist, A. Johnsson – Bastian, M. McLeod, Vesey.
    Trenér: Lindy Ruff

    Florida Panthers: Bobrovskij (S. Knight) – Weegar (A), Forsling, Gudas, Chiarot, Montour, Hägg – Duclair, Barkov (C), Verhaeghe – Giroux, S. Bennett, Huberdeau (A) – S. Reinhart, A. Lundell, Marchment – Mamin, Luostarinen, Lomberg.
    Trenér: Andrew Brunette

    Rozhodčí: Corey Syvret, Eric Furlatt. Čároví: Tyson Baker, Libor Suchánek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:34
    Damon Severson se postaral o první střelu zápasu, když na pravém křídle vypálil od hrazení. Jeho pokus byl ale nepřesný a minul bližší tyč brány Panthers.
     
    01:16
    Úvod utkání nepřináší příliš mnoho pohledných situací a akcí. Devils se dvakrát nepodařilo rozehrát podél střídaček a puk zamířil na zakázané uvolnění.
     
    02:26
    Sam Bennett to vzal na sebe a na levém křídle se krásně protáhl podél hrazení do útočného pásma, vzápětí se mu ale nepodařilo prohodit puk mezi nohama protihráče.
     
    03:10
    Eetu Luostarinen odvedl ve středovém kruhu skvělou práci, když se postavil do rozehrávky Devils a puk se odrazil mimo ledovou plochu. Další přerušení hry v Newarku.
     
    03:25
    Devils právě vstřelili branku!
    Dougie Hamilton na pravém křídle vystihl strašidelnou rozehrávku Panthers a JEGOR ŠARANGOVIČ se po jeho střele od modré čáry prosadil u pravé tyče z dorážky! Skvělý vstup Devils do zápasu a je to 1:0. Bez asistence.
    03:25 Jegor ŠARANGOVIČ - 1:0
     
    03:42
    Devils právě vstřelili branku!
    Sergej Bobrovskij rozehrál zpoza brány a v pravém rohu vybojoval puk JACK HUGHES, který si vzápětí vybruslil před bránu a na přední tyči puk zasunul do sítě! Bleskové údery Devils, kteří během pár sekund vedou 2:0! Bez asistence.
    03:42 Jack HUGHES - 2:0
     
    05:01
    Mason Marchment fauloval za vlastní bránou a byl vyloučen na dvě minuty za hákování. Panthers mají problémy.
     
    05:23
    Nico Hischier měl obrovskou šanci, když mohl z mezikruží skórovat do téměř odkryté brány, Sergej Bobrovskij ale vytáhl senzační zákrok lapačkou! Na semaforu se rozsvítila červená.
    05:23 Velká šance Nica Hischiera a zákrok Sergeje Bobrovského
     
    07:01
    Sergej Bobrovskij musel během pár sekund dvakrát zasahovat proti střelám z levého kruhu pro vhazování, oba zákroky ale zvládl a Panthers hrají opět v plném počtu.
     
    09:02
    Florida právě vstřelila branku!
    Anton Lundell rychle objel bránu a u pravé tyče poté nedokázal bekhendem zasunout kotouč do odkryté sítě, vůbec to ale nevadilo, protože střelou z levého kruhu pro vhazování se prosadil BEN CHIAROT! Panthers odpověděli a jsou zpět v zápase. Asistence: Anton Lundell a Sam Reinhart.
    09:02 Ben CHIAROT - 2:1
     
    10:09
    Aleksander Barkov vystřelil na vrcholu pravého kruhu pro vhazování a pozorný Andrew Hammond ukryl kotouč ve své lapačce. Následuje komerční přestávka.
     
    10:26
    Gustav Forsling vystřelil na bodu levého kruhu pro vhazování a Devils poté měli kliku, že se v blízkosti přední tyče nedostal k dorážce Sam Bennett – 2:1.
     
    12:08
    Jimmy Vesey se pokusil vrátit Devils dvoubrankové vedení střelou z mezikruží a puk skončil v ochranné síti. Následuje další krátká komerční přestávka.
     
    12:43
    Jegor Šarangovič vypálil z levého kruhu pro vhazování a jeho rána s příklepem mířila k bližší tyči, tam byl ale připravený Sergej Bobrovskij, který puk podržel.
     
    13:01
    Panthers se nepodařilo přesně rozehrát a puk zamířil podél trestných lavic na zakázané uvolnění, po kterém se vhazovalo po pravici Sergeje Bobrovského.
     
    14:04
    Jesper Boqvist dostal nádhernou diagonální přihrávku do levého kruhu, odkud přesnou střelou zápěstím mířil do bližšího levého horního rohu brány, Sergej Bobrovskij ale parádně zasáhl lapačkou a puk vyškrábl mimo prostor tří tyčí!
     
    17:02
    Hodně dlouho se hraje bez přerušení a první třetina se pomalu blíží ke svému konci. Devils rychle vstřelili dva góly, Panthers se ale dokázali vrátit zpět do zápasu.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Devils vlétli do zápasu jako opravdoví hráči z pekla, když se během pouhých 17 sekund prosadili Jegor Šarangovič a Jack Hughes, Panthers se ale vrátili do zápasu zásluhou obránce Bena Chiarota. Skóre po první třetině. New Jersey Devils 2 Florida Panthers 1.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 19:27.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 12-5; Zablokované střely: 4-5; Vhazování: 43%-57%; Hity: 8-6; Přesilové hry: 0/1-0/0; Trestné minuty: 0-2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    Tomáš Tatar krásně zamíchal s pukem na vrcholu mezikruží a následná bekhendová střela slovenského útočníka z úhlu skončila na vyrážečce Sergeje Bobrovského.
     
    21:12
    Devils získali puk v obranném pásmu a snažili se ho rychle dostat dopředu, jenže jejich přihrávka byla nepřesná a podél střídaček zamířila na zakázané uvolnění.
     
    22:00
    Devils právě vstřelili branku!
    JEGOR ŠARANGOVIČ si najel na přední pravé tyči na přihrávku Dawsona Mercera od modré čáry a o lapačku Sergeje Bobrovského z blízkosti zamířil do sítě! Jeho druhý gól v zápase. Devils opět odskakují – 3:1. Asistence: Dawson Mercer.
    22:00 Jegor ŠARANGOVIČ - 3:1
     
    22:45
    Devils právě vstřelili branku!
    JANNE KUOKKANEN dostal před bránu Panthers nádhernou kolmou přihrávku od svého parťáka Andrease Johnssona a poté předvedl nádhernou stahovačku, po které bekhendem zasunul puk do odkryté sítě! Tentokrát dělilo dva góly Devils 15 sekund! Asistence: Andreas Johnsson a Ty Smith.
    22:45 Janne KUOKKANEN - 4:1
     
    24:07
    Nico Hischier mohl uštědřit Panthers další těžký úder, když se dostal do zakončení v blízkosti levé tyče, Sergej Bobrovskij se ale tentokrát nachytat nenechal.
     
    25:35
    Sam Bennett se pokusil snížit, když prudce vypálil na bodu pravého kruhu pro vhazování, Andrew Hammond měl ale čistý výhled a puk podržel ve svém náručí.
     
    27:30
    Ty Smith se ocitl ve velké šanci u pravé tyče, Sergej Bobrovskij ho ale dokázal parádně vychytat a na řadu přichází reklamní přestávka!
     
    28:00
    Panthers se dostali v rozpětí pouhých čtyř sekund ke dvěma střelám na levém křídle, obě dvě ale skončily ve výstroji Andrewa Hammonda a hra byla přerušena.
     
    29:03
    Radko Gudas byl vyloučen na dvě minuty za podrážení a Devils si zahrají druhou přesilovou hru v zápase.
     
    31:17
    Florida právě vstřelila branku!
    RADKO GUDAS vstřelil hodně šťastný gól, když po návratu z trestné lavice ihned vystřelil z levého kruhu a trefil hruď Andrewa Hammonda, puk se ale po zákroku brankáře Devils odrazil do jeho brusle a přes Hammondovu hlavu se kotouč pak snesl do sítě! Asistence: Brandon Montour.
    31:17 Radko GUDAS - 4:2
     
    31:35
    Devils si Coach Challenge kvůli nedovolenému bránění brankáře nevzali a následuje komerční přestávka.
     
    32:57
    Radko Gudas předvedl dlouhou kolmou přihrávku a na pravém křídle se snažil něco vymyslet Mason Marchment, útočník Panthers se ale ocitl v postavení mimo hru.
     
    33:07
    Andrew Hammond předvedl pěkný semafor a Panthers se poté pustili do drobné potyčky. Nevylučuje se.
     
    33:26
    Jonathan Huberdeau objížděl bránu Devils a Dougie Hamilton ho jasně přidržel. První přesilovka pro Cats.
     
    33:35
    Sam Reinhart se ocitl po zpětné přihrávce ve velké šanci ve slotu, jenže puk nedokázal ideálně zpracovat nebo trefit a do zakončení se tedy v mezikruží nedostal.
     
    34:26
    Jegor Šarangovič se mohl řítit během oslabení sám na bránu a pokusit se tak zkompletovat hattrick, jenže nakonec na levém křídle na kotouč těsně nedosáhl.
     
    34:44
    Devils právě vstřelili branku!
    JEGOR ŠARANGOVIČ se o pár sekund později přece jen řítil sám na bránu, když v obranném pásmu vybojoval puk Nico Hischier a oslovil ho pěknou kolmou přihrávkou, útočník Devils poté nezaváhal a po fantastické kličce do bekhendu zkompletoval první hattrick v NHL! Navíc v oslabení! Skóre je 5:2. Asistence: Nico Hischier.
    34:44 Jegor ŠARANGOVIČ - 5:2
     
    36:08
    Devils právě vstřelili branku!
    ANDREAS JOHNSSON si najel u levé tyče na pěknou zadovku zpoza brány od Janneho Kuokkanena a z blízkosti zamířil mezi pravým betonem a vyrážečkou Sergeje Bobrovského do sítě! Devils dominují a vedou už nad hosty 6:2. Asistence: Janne Kuokkanen a Jesper Boqvist.
    36:08 Andreas JOHNSSON - 6:2
     
    37:00
    Dougie Hamilton vystřelil na vrcholu pravého kruhu pro vhazování a Sergej Bobrovskij puk vyrážečkou vyrazil do ochranné sítě. Prostor dostává komerční přestávka.
     
    38:07
    New Jersey nepřesně rozehrálo podél střídaček, za současného stavu ho to ale nemusí vůbec ztrápit. Andrew Hammond navíc chytá dobře, takže zatím to vychází skvěle.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Dawson Mercer byl po siréně vyloučen za podrážení a Panthers budou hrát na začátku třetí třetiny přesilovou hru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Zatímco v první třetině vstřelili Devils dva góly v rozmezí 17 sekund, po přestávce to ještě vylepšili, když se během pouhé čtvrt minuty trefili Jegor Šarangovič a Janne Kuokkanen. Po návratu z trestné lavice poté sice snížil Radko Gudas, jenže Jegor Šarangovič poté během oslabení zkompletoval hattrick, po kterém se navíc ještě prosadil Andreas Johnsson. Skóre po druhé třetině. New Jersey Devils 6 Florida Panthers 2.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 20:25.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 25-16; Zablokované střely: 6-12; Vhazování: 40%-60%; Hity: 17-15; Přesilové hry: 0/2-0/1; Trestné minuty: 4-4.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu Florida Panthers: ze hřiště odchází Sergej Bobrovskij, přichází Spencer Knight.
     
    40:54
    Panthers rozpohybovali puk v útočném pásmu, jejich poslední přihrávku ale vystihl Jegor Šarangovič, který ještě málem poslal do úniku jednoho ze svých spoluhráčů.
     
    41:11
    Anthony Duclair vystřelil na vrcholu pravého kruhu pro vhazování, jeho střela zápěstím ale byla nepřesná a zamířila nad bránu domácího Andrewa Hammonda.
     
    41:42
    Panthers předvedli nádhernou kombinaci a Anthony Duclair na pravém křídle vypálil z ostrého úhlu bez přípravy, Andrew Hammond ale zasáhl levým betonem.
     
    42:28
    Dawson Mercer mohl skórovat po návratu z trestné lavice, když ho před bránou hledal jeden ze spoluhráčů bekhendovou přihrávkou, na puk ale těsně nedosáhl.
     
    43:28
    Andreas Johnsson vyfasoval dvě minuty za krosček a Devils budou čelit druhému oslabení krátce po sobě.
     
    44:44
    MacKenzie Weegar dvakrát vypálil na ose útočného pásma od modré čáry, jeho první pokus byl ale tečován těsně mimo, zatímco druhý sražen do ochranné sítě.
     
    45:08
    Devils v klidu kombinovali během oslabení v obranném pásmu a poté puk vyhodili podél střídaček pryč.
     
    45:34
    Florida právě vstřelila branku!
    BRANDON MONTOUR vypálil na pravém křídle téměř od modré čáry a jeho střela bez přípravy se od jednoho z protihráčů v mezikruží odrazila nad lapačkou Andrewa Hammonda do bližšího pravého horního rohu brány! Panthers snížili. Asistence: Anthony Duclair a Mason Marchment.
    45:34 Brandon MONTOUR - 6:3
     
    47:03
    Florida právě vstřelila branku!
    Sam Reinhart se ocitl u levé tyče v obrovské šanci, jenže ani natřikrát poté nedokázal puk propasírovat do sítě, střela GUSTAVA FORSLINGA z levého kruhu už ale Andrewa Hammonda propálila! Je to o dva. Asistence: Sam Reinhart.
    47:03 Gustav FORSLING - 6:4
     
    48:45
    MacKenzie Weegar vypálil na vrcholu pravého kruhu a Carter Verhaeghe srazil puk na přední tyči do sítě, problém byl ovšem v tom, že měl hůl nad úrovní tyče! Video potvrdilo vysokou hůl.
     
    50:15
    Jegor Šarangovič vypálil na vrcholu levého kruhu pro vhazování, Spencer Knight byl ale pozorný a puk vyrazil.
     
    50:54
    Střídající Spencer Knight si připsal další zákrok, po kterém byla hra přerušena a následuje reklamní přestávka. Panthers prohrávají v New Jersey o dva.
     
    52:00
    Dnešní utkání sleduje 12284 diváků.
     
    52:10
    Panthers ve třetí třetině výrazně zvýšili obrátky a snaží se zápas alespoň vyrovnat, k tomu jim ale ještě chybí vstřelit dva góly. Prostor dostává další komerční brejk.
     
    54:35
    Jonathan Huberdeau vystřelil na bodu levého kruhu pro vhazování a jeho střela zápěstím byla nebezpečná, puk ale nakonec minul bližší levý horní roh brány.
     
    55:03
    Ben Chiarot mohl skórovat podruhé v zápase a dostat Floridu na dosah jednoho gólu, jeho střelu od modré čáry ale lapil Andrew Hammond. Komerční přestávka.
     
    55:23
    Florida právě vstřelila branku!
    Panthers ihned po komerční přestávce odvolali brankáře a v šesti dokázali rychle skórovat, když na pravém křídle vystřelil z ostrého úhlu ALEKSANDER BARKOV a Andrew Hammondovi prošel puk mezi levým podpaždím do sítě! Asistence: Sam Bennett a Jonathan Huberdeau.
    55:23 Aleksander BARKOV - 6:5
     
    57:18
    Janne Kuokkanen se pokusil přidat pojistku, když na pravém křídle vystřelil z ostrého úhlu, střídající Spencer Knight byl ale připraven a puk sevřel ve své výstroji.
     
    57:55
    Spencer Knight opět naskočil na střídačku a Florida zkouší dovršit senzační comeback!
     
    58:22
    Brána Andrewa Hammonda odolala obrovskému tlaku a Jack Hughes se pokusil skórovat do prázdné brány, pokus z obranného pásma ale minul levou tyč. Icing.
     
    58:36
    Florida právě vstřelila branku!
    ALEKSANDER BARKOV vypálil na bodu pravého kruhu po přihrávce přes osu a jeho bomba bez přípravy zamířila na přední tyči do sítě! Senzační obrat je dokonán! Panthers skórovali čtyřikrát v řadě a vyrovnali na 6:6. Neskutečné. Asistence: MacKenzie Weegar a Jonathan Huberdeau.
    58:36 Aleksander BARKOV - 6:6
     
    59:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Aleksander Barkov vstřelil ve třetí třetině dva góly a měl obrovský podíl na tom, že Panthers dokázali během závěrečné části smazat čtyřbrankové manko. Skóre po třetí třetině. New Jersey Devils 6 Florida Panthers 6.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:28
    Jonathan Huberdeau míchal s pukem v blízkosti pravé tyče, nakonec se ale do zakončení vůbec nedostal.
     
    61:26
    Sam Reinhart zvedl hlavu a vystřelil na vrcholu levého kruhu zápěstím, jeho pokus ale minul bránu Devils a puk se od ochranného skla odrazil mimo ledovou plochu.
     
    61:45
    Florida právě vstřelila branku!
    GUSTAV FORSLING zamíchal s pukem na vrcholu mezikruží a krásnou táhlou střelou zápěstím zamířil k pravé tyči! Andrew Hammond máchl lapačkou naprázdno a Panthers dovršili senzační obrat. Konečný stav 6:7. Asistence: Sam Bennett.
    61:45 Gustav FORSLING - 6:7
     
    Konec zápasu.
     
    Devils vstřelili v první třetině utkání dva góly během 17 sekund, zatímco po přestávce pak dokonce v rozmezí pouhých 15 sekund a Jegor Šarangovič zkompletoval svůj první hattrick v kariéře zámořské NHL, který byl o to cennější, že třetí gól vstřelil v oslabení. New Jersey vstupovalo do závěrečné třetí třetiny s vedením 6:2, ani to ovšem na vítězství nestačilo. Aleksander Barkov a Gustav Forsling vstřelili dva góly a postarali se o senzační obrat Floridy, který byl dovršen v prodloužení. Konečné skóre. New Jersey Devils 6 Florida Panthers 7.
     
    Statistiky: Střely na bránu: 31-41; Zablokované střely: 9-19; Vhazování: 34%-66%; Hity: 23-27; Přesilové hry: 0/2-0/3; Trestné minuty: 6-4.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Andrew Hammond (NJD) – 34 zákroků, 7 OG, úspěšnost 82,9%, odchytal 61:45
    Sergej Bobrovskij (FLA) – 19 zákroků, 6 OG, úspěšnost 76,0%, odchytal 40:00
    Spencer Knight (FLA) – 6 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100,0%, odchytal 20:38

    Česká a slovenská stopa

    Tomáš Tatar (NJD) – 0+0, -3 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 14:11
    Radko Gudas (FLA) – 1+0, 0 účast, 3 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 16:23

    Tři hvězdy utkání

    1. Jegor Šarangovič (NJD) 3+0
    2. Aleksander Barkov (FLA) 2+0
    3. Gustav Forsling (FLA) 2+0 (21:24:08)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 4. Šarangovič (D. Hamilton), 4. J. Hughes, 22. Šarangovič (Mercer), 23. Kuokkanen (A. Johnsson, Ty Smith), 35. Šarangovič (N. Hischier), 37. A. Johnsson (Kuokkanen, J. Boqvist) – 10. Chiarot (A. Lundell, S. Reinhart), 32. Gudas (Montour), 46. Montour (Duclair, Marchment), 48. Forsling (S. Reinhart), 56. Barkov (S. Bennett, Huberdeau), 59. Barkov (Weegar, Huberdeau), 62. Forsling (S. Bennett)


    New Jersey Devils: A. Hammond (Daws) – D. Hamilton, Siegenthaler, Severson (A), Graves, P. K. Subban, Ty Smith – Mercer, J. Hughes (A), Šarangovič – Bratt, N. Hischier (C), Tatar – Kuokkanen, J. Boqvist, A. Johnsson – Bastian, M. McLeod, Vesey.
    Trenér: Lindy Ruff

    Florida Panthers: Bobrovskij (41. S. Knight) – Weegar (A), Forsling, Gudas, Chiarot, Montour, Hägg – Duclair, Barkov (C), Verhaeghe – Giroux, S. Bennett, Huberdeau (A) – S. Reinhart, A. Lundell, Marchment – Mamin, Luostarinen, Lomberg.
    Trenér: Andrew Brunette

    Rozhodčí: Corey Syvret, Eric Furlatt. Čároví: Tyson Baker, Libor Suchánek

    Diváci: 12284
    bahis siteleri