Buffalo – Nashville 4:3 (kon.) | Tampa – Chicago 5:2 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 0:3 (kon.)
Detroit – Ottawa 2:5 (kon.) | Edmonton – St. Louis 6:5 (po pr.) | Seattle – Vegas 2:5 (kon.)
Arizona – Anaheim 0:5 (kon.) | New Jersey – Florida 6:7 (po pr.) | Colorado – Pittsburgh 3:2 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Pittsburgh Penguins
Sobota 02.04.2022, 21:15 • Ball Arena, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (00:09:49)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 38 – 40 | Přesilová hra: 0/0 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 0

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Darcy Kuemper (CBJ) – 38 zákroků, 2 OG, úspěšnost 95,0%, odchytal 60:00
    Tristan Jarry (PIT) – 35 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,1%, odchytal 58:28

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Darcy Kuemper (COL) – 38 zákroků
    2. Devon Toews (COL) – 1+0
    3. Mikko Rantanen (COL) – 1+1
     
    Utkání přihlíželo 18 102 diváků.
     
    Dramatické utkání mezi Coloradem a Pittsburghem dopadlo lépe pro favorizované domácí mužstvo, které zvítězilo nejtěsnějším možným rozdílem 3:2.

    Střelecky aktivnější Pittsburgh nastupoval do třetí třetiny s jednobrankovým mankem. To dokázal smazat v 56. minutě, když Michael Matheson zvládl z lehkého úhlu trefit odkrytý prostor brány. Jenže se opakovala situace z druhé třetiny, kdy domácí dokázali na inkasovaný gól bleskově odpovědět. Pouhých 27 po obdrženém gólu vypálil nepřesně MacKinnon, avšak kotouč se od zadního mantinelu odrazil na hokejku Devona Toewse a ten vyzrál na Jarryho. Tučňáci v závěrečných vteřinách zkusili i powerplay, ale do třetice se kýženého srovnání stavu nedočkali.

    Svěřenci kouče Bednara zvítězili potřetí v řadě a ukázali, že ne náhodou jsou nejlepším týmem soutěže. Náskok v čele Západní konference navýšili na patnáct bodů. Oproti Floridě, která je lídrem Východní konference, získali více o čtyři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Po vyhraném buly zakončoval od modré čáry Jevgenij Malkin. Skvělou práci odvedl J. T. Compher, který obětavě padl do střely a puk srazil mimo nebezpečí. Je hotovo!
     
    59:55
    Blízko definitivnímu rozhodnutí byl Cale Makar. Elitní obránce Avalanche vyzkoušel štěstí přes celé hřiště, ale poskakující puk nakonec proletěl o kousek vedle levé tyčky. Místo pojistky zakázané uvolnění a ještě jedna šance pro Pens.
     
    59:19
    Jake Guentzel dostal nahrávku mezi kruhy, avšak na zakončení si nevěřil. Posunul kotouč do pravého kruhu na Rusta, ten ránou z první minul prostor u bližší tyčky.
     
    58:44
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:44
    Jistý Darcy Kuemper, který zkušeně zmenšil střelecký úhel Bryanu Rusovi, jehož pokus ze zápěstí bez větších problémů lapil do lapačky.
     
    58:22
    Hokejisté v bílých dresech vybojovali pevné postavení v útočné třetině a Tristan Jarry sprintuje na střídačku! Není nač čekat, hosté zkouší powerplay.
     
    57:50
    Domácí v plném počtu. Darcy Kuemper může spoluhráčům poděkovat, protože odvedli skvělou práci, Kanaďan v oslabení nemusel zasahovat ani jednou.
     
    57:23
    Dokonce se hokejisté ve vínových dresech nebojí ani vysoko napadat. Kris Letang byl dokonce donucen zacouvat až za vlastní bránu.
     
    56:47
    Potlesk fanoušků si vzápětí vysloužil i Cale Makar. Správně odhadl nahrávku Sidneyho Crosbyho po levém mantinelu, opět odpálil kus černé gumy přes všechny čáry.
     
    56:25
    Pittsburgh má velkou šanci do třetice srovnat, ale zatím marně usiluje o udržení útočné třetiny. Domácí vyhodili dvakrát v krátkém časovém sledu.
     
    55:50
    Až teď dochází k prvnímu vyloučení v celém utkání. Držením se proti pravidlům provinil Daren Helm, tímto způsobem zastavil rozjetého Mathesona.
    55:34 Devon TOEWS - 3:2
     
    55:34
    Colorado právě vstřelilo branku!
    To jsou věci, domácí opět přišli s bleskovou reakcí! Kapitán MacKinnon minul bránu, jenže kotouč se vzápětí od zadního mantinelu vrátil před bránu ideálně do hokejky DEVONU TOEWSOVI, jemuž nedělalo velké problémy prostřelit překvapeného Jarryho. Asistence: Nathan MacKinnon a Mikko Rantanen.
    55:07 Michael MATHESON - 2:2

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 30. Rantanen (Burakovsky, MacKinnon), 36. Aube-Kubel (Newhook, N. Sturm), 56. D. Toews (MacKinnon, Rantanen) – 35. Crosby (Letang, Guentzel), 56. Matheson (Guentzel)


    Colorado Avalanche: Kuemper (Francouz) – Makar, D. Toews, Manson, J. Johnson, E. Johnson, MacDermid – Rantanen, MacKinnon, Ničuškin – Burakovsky, Kadri, Lehkonen – Compher, N. Sturm, Newhook – Aube-Kubel, Helm, Cogliano.
    Trenér: Jared Bednar

    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang, Dumoulin, Marino, Matheson, Ruhwedel, Friedman – Rust, Crosby, Guentzel – Rakell, Malkin, Angello – Kasperi Kapanen, J. Carter, Rodrigues – D. Heinen, Blueger, Boyle.
    Trenér: Mike Sullivan

    Rozhodčí: Lee, Nicholson – Berg, Smith

    Diváci: 18 102
    bahis siteleri