Aston Villa – Everton 2:1 (kon.) | Arsenal – Leicester 4:2 (kon.) | Brighton – Newcastle 0:0 (kon.)
Manchester City – Bournemouth 4:0 (kon.) | Southampton – Leeds 2:2 (kon.) | Wolverhampton – Fulham 0:0 (kon.)
Brentford – Manchester Utd. 4:0 (kon.)
konec
Arsenal FC
4:2 (2:0)
Leicester City
Sobota 13.08.2022, 16:00 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Kieran Tierney naservíroval krásný centr, na který si vyskočil Eddie Nketiah, avšak gólman Wardy dokázal jeho pokus vyrazit!
     
    90
    Žlutá karta pro tým Arsenal FC (Takehiro Tomijasu).
     
    87
    Thomay Partey se po rohovém kopu dokázal v pokutovém území krásně otočit a následně i pohotově zakončit! Jeho rána skončila na levé tyčce branky Warda.
     
    84
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Bukayo Saka, přichází Emile Smith-Rowe.
    ze hřiště odchází Gabriel Jesus, přichází Eddie Nketiah.
     
    80
    Bukyao Saka se dostal do vápna, ale jeho pohotovou střelu vyrazil skvělým zákrokem brankář Wardy. Jenže, míč se odrazil přímo na nohu nikým neobsazeného Gabriela Jesuse, který však trestuhodně netrefil prázdnou branku! Brazilec se snad toho hattricku nedočká.
     
    77
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Olexandr Zinčenko, přichází Kieran Tierney.
     
    76
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Tak to je bleskurychlé srovnání domácích, kteří se hned po rozehrávce hnali kupředu. Gabriel Jesus přihrál na hranici vápna, kde stál GABRIEL MARTINELLI, jenž přízemní střelou k tyči překonává brankáře Warda. Martinelli tak zapisuje druhou branku v sezóně a Jesus čtvrtý bod v dnešním duelu! Asistence: Gabriel Jesus.
     
    75
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Ben White, přichází Takehiro Tomijasu.
     
    74
    Leicester právě vstřelil branku!
    Drama je tady! Střídání opravdu oživila hru Leicesteru a ti tak snižují na rozdíl jediné branky. Kelechi Iheanacho našel v pokutovém území nabíhajícího JAMESE MADDISONA, který přízemní střelou na zadní tyč rozvlnil síť. Asistence: Kelechi Iheanacho.
     
    72
    Teď ale hrozba na druhé straně! Bukayo Saka našel ve vápně ideálně postaveného Gabriela Jesuse, který na nic neváhal a okamžitě vystřelil. Tentokrát neměl přesně seřízená mířidla a hattrick se tak ani nyní nekoná
     
    70
    Střídání v týmu Leicester City:
    ze hřiště odchází Jamie Vardy, přichází Kelechi Iheanacho.
     
    64
    Střídání v týmu Leicester City:
    ze hřiště odchází Youri Tielemans, přichází Dennis Praet.
    ze hřiště odchází Daniel Amartey, přichází Patson Daka.
     
    55
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Jednogólový rozdíl ale příliš dlouho nevydržel a Gunners opět udeřili! Wardovi vypadl míč z rukavic, Jesus přiťukl na GRANITA XHAKU a ten uklidil míč do prázdné branky. Asistence: Gabriel Jesus
     
    53
    Leicester právě vstřelil branku!
    Ale i přesto se hosté prosazují a už je to jen o gól! Saliba stíhal nabíhajícího si Vardyho, jenže hlavičkou, kterou chtěl uklidit míč do bezpečí překvapit brankáře Ramsdala, který na přihrávku od vlastního spoluhráče nedokázal zareagovat.
     
    44
    Po pečlivém prozkoumání byl Ramsdale zbaven viny a penalta se nakonec zahrávat nebude! Kontakt mezi Vardym a Ramsdalem rozhodně byl, jenže podle detailních záběrů rozhodně ne dostatečný na penaltu.
     
    42
    Ramsdale podle rozhodčího zasáhl v pokutovém území Jamieho Vardyho a VAR nyní prozkoumává možnou penaltu!
     
    38
    A Gabriel Jesus mohl krátce na to zkompletovat hattrick! Dlouhý nákop Ramsdalea si Jesus hlavičkou zpracoval, poradil si s obráncem Evansem a před ním už byl pouze brankář Ward! Ten však plány brazilského útočníka překazil a předvedl skvělý zákrok.
     
    36
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Domácí zahráli rohový kop parádně už vedou o dvě branky! Jeden z hráčů Leicesteru hlavičkou pouze posunul míč na zadní tyč, kde číhal GABRIEL JESUS, jenž uklidil míč do odkryté klece Leicesteru. Brazilec tak zapsal druhou branku v dnešním utkání a druhou branku v drese Arsenalu.
     
    23
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Krásná kombinace v pokutovém území a krásná branka! Xhaka nakrátko předal na GABRIELA JESUSE, který střelou na zadní tyč nedal brankáři Wardovi šanci! Asistence: Granit Xhaka
     
    20
    Saka vyslal nadýchaný centr na zadní tyč, kde se řítil osamocený Granit Xhaka, ale brankář Ward byl na místě a střelu dokázal vyrazit! Odražený míč se následně snažil uklidit do brány Zinčenko, ale jeho rána postrádala přesnost.
     
    15
    Martinelli nabral rychlost na levé straně hřiště a Fofana musel zatáhnout za ruční brzdu. Brazilského útočníka si přidržel a od rozhodčího za to viděl žlutou kartu.
     
    4
    Wesley Fofana se z obrany vydal na výlet na druhou stranu hřiště a z ničeho nic se objevil v přímém souboji s Ramsdalem! Brankář Arsenalu ale vytáhl senzační zákrok a skóre se tak nemění.

    Libor Novák

    Branky: 23. Jesus (Xhaka), 36. Jesus, 55. Xhaka (Jesus), 76. Martinelli (Jesus) – 53. Saliba (vla.), 74. Maddison (Iheanacho)

    Karty:   90. Tomijasu (ARS) – 15. Fofana (LEC)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 8:3. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:9.
    Arsenal FC: Ramsdale – Zinčenko (77. Tierney), Gabriel, Saliba, White (75. Tomijasu) – Xhaka, Partey, Ödegaard (C) – Martinelli, Jesus (84. Nketiah), Saka (84. Smith-Rowe).
    Náhradníci: Turner – Holding, Lokonga, Pépé, Alnaní.

    Trenér: Mikel Arteta

    Leicester City: D. Ward – Amartey (64. Daka), Evans (C), Fofana – Justin, Dewsbury-Hall, Ndidi, Tielemans (64. Praet), Castagne – Maddison – Vardy (70. Iheanacho).
    Náhradníci: Iversen – Albrighton, N. Mendy, Pérez, Söyüncü, Thomas.

    Trenér: Brendan Rodgers

    Rozhodčí: England
    bahis siteleri